Sampdoria dokončila příchod zkušeného útočníka Eto'a

27.01.2015, 15:59
Aktuality
Samuel Eto'o se dnes definitivně stal posilou Sampdorie, když janovský klub stejně jako Everton oznámily dokončení přestupu. Liverpoolský celek, za který zkušený kamerunský útočník nastupoval pouhý půlrok, podle všeho pustil Eto'a zpět do Itálie zadarmo...

Třiatřicetiletý kanonýr pobýval na severu Itálie již několik dní, přičemž o víkendu prošel zdravotní prohlídkou a v neděli navštívil zápas svého nového mužstva proti Palermu, který skončil remízou 1:1. Po závěrečném hvizdu byl společně s další posilou Luisem Murielem představen fanouškům, se Sampdorií podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Do Evertonu přišel Eto'o teprve koncem srpna. "Děkujeme Samuelovi za jeho úsilí a know-how, které přinesl do týmu a Finch Farm, kde předával své ohromné zkušenosti mladým hráčům. Za všechny Evertonians mu přejeme vše dobré do další kapitoly jeho kariéry," rozloučil se s ním manažer Roberto Martínez.

Eto'o vstřelil za Toffees čtyři branky ve dvaceti soutěžních zápasech, o něco lépe se mu vedlo v předchozí anglické štaci v londýnské Chelsea, kde dal během ročního působení dvanáct gólů.

Bývalý kamerunský reprezentant se nyní vrací do Itálie, kde v letech 2009 až 2011 oblékal dres Interu a právě v Miláně stále žije jeho rodina. S Nerazzurri v roce 2010 vyhrál triple, v Lize mistrů předtím dvakrát triumfoval i s Barcelonou. Kromě toho hrál rovněž za Real Madrid, Mallorcu a ruskou Machačkalu.

Autor: Petr Vaněček / goal.com, transfermarkt.de

Komentáře (1341)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele