Eto'o odejde z Evertonu, zájem má Sampdoria

14.01.2015, 10:49
Aktuality
Kamerunský útočník Samuel Eto’o nestrávil v Evertonu ani půl roku a už se bude stěhovat "o dům dál". Jeho manažer Roberto Martínez to prohlásil po utkání FA Cupu s West Hamem, do něhož 33letý fotbalista nebyl vůbec nominován...

"Několik klubů nás ohledně něj v posledních dvanácti hodinách kontaktovalo, tak jsem se rozhodl, že ho uvolním," sdělil šéf Evertonu médiím po odvetném utkání třetího kola FA Cupu, které Toffees prohráli 2:3 na penalty.

"Uvidíme, která možnost bude pro něj i pro nás nejlepší. Rozhodne se v příštích několika dnech," dodal Martínez. Momentálně vypadá nejvážněji zájem janovské Sampdorie, byť její trenér Siniša Mihajlović jakýkoli kontakt s Eto’em popřel.

Na bývalého kanonýra Barcelony či Interu Milán se údajně ptal i turecký Galatasaray, agenti si pak brousí zuby i v zámoří - mezi zájemce má patřit nováček New York City FC a Toronto.

Samuel Eto’o strávil minulou sezónu v Chelsea, do Evertonu zamířil v létě jako volný hráč. Klub tak opustí po necelém půlroce.

Do kádru Karamelek přitom zapadl dobře, od konce srpna odehrál rovnou dvacítku soutěžních duelů, z toho 12 v základní sestavě a vstřelil čtyři branky. Na konci listopadu se dokonce uvažovalo o prodloužení stávající smlouvy, která končí v létě roku 2016. V novém roce ale ve čtyřech zápasech nastoupil jen jednou na 26 minut a na jarní část sezóny s ním již Roberto Martínez nepočítá.

Autor: Marek Ustohal / bbc.com

Komentáře (353)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele