Real Madrid se posunul do čela tabulky, radost ale kazí vážné zranění Alaby

17.12.2023, 23:41
Aktuality
David Alaba (© AFP)

Real Madrid od začátku sezony pronásleduje smůla na zranění a dalším nešťastníkem je David Alaba. Rakouský obránce nedohrál večerní zápas proti Villarrealu (4:1), během první půle si poranil koleno a rychlé testy potvrdily nejčernější obavy.

Někdejší fotbalista mnichovského Bayernu z duelu odstoupil ve 35. minutě a fanoušci se hned obávali vážnějšího problému. To potvrdila vyšetření a také oficiální prohlášení španělského klubu.

"David Alaba se podrobil testům a ty odhalily přetržený přední zkřížený vaz v levém koleni. Fotbalista se v nejbližších dnech podrobí operaci," uvedl Real Madrid na oficiálních stránkách.

Se stejným zraněním už od začátku ligového ročníku laborují brankář Thibaut Courtois a obránce Éder Militão, vinou vážného svalového problému schází Vinícius Júnior a k dispozici není ani Eduardo Camavinga. V neděli se vedle Alaby zranil i další obránce Ferland Mendy, jedinou pozitivní zprávou po zdravotní stránce tak je zotavení Auréliena Tchouaméniho.

"Poprvé v kariéře se mi přihodilo, že si hned tři hráči během jedné sezony přetrhli přední zkřížený vaz. Volbou číslo jedna do středu obrany je Tchouaméni. V případě nouzového stavu, a tohle nouzový stav je, tam může nastoupit," říká trenér Carlo Ancelotti.

Autor: Tomáš Pavlík / realmadrid.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Tony Stark

Klobúk dole pred Carlom, že napriek množstvu zranení počas celej sezóny vedie s tímom ligovú tabuľku a prešiel skupinovou fázou LM bez straty bodu

Reagovat
Aldeano

Reagovat
imp.

To co rika o Tchouamenim me teda znervoznuje. Absolutne nejde mit v mit druhy pulce sezony k dispozici jen dva cistokrevny stopery a Tchouameniho. Vim, ze Florentino nema lednovy nakupovani rad, ale tady proste nejde jinak.

Reagovat
king23

To snad ani není možné

Každopádně ukazuje se, že šířka kádru je dobrá a lavickovi hráči kvalitní. I když při této marodce, kdo je vlastně lavickovy hráč?

Reagovat
Gepiiik

Jsem urcite pro nekoho koupit… nejakeho mladeho obrance, ktery uz ma zkusenosti a i presto si ho stale real muze upravit k obrazu svemu… napadá mě např. Todibo z Nice…

Reagovat
king23

Za mě úplná blbost. Co pak budeme dělat příští rok s 5 stoperama, kteří mají všichni ambice hrát základ? Ideální by byla naopak nějaká hostovačka na půl sezony.

Reagovat
imp.

Za me je Rudiger jediny hrac, u kteryho vime, ze na nem muzeme stavet i pristi rok. Nachovi konci smlouva a u Alaby a Militaa nevis jak budou po navratu vypadat. Vsichni dobre vime, ze ACL muze totalne dojebat karieru, ten hrac uz proste nikdy nemusi byt jako predtim. Pokud bude k dispozici nejaky mlady CB, ktery do ty role doroste ala transfer Varaneho z Lens, tak bych se tomu ani tolik nebranil.

Reagovat
misinho7

bolo by dost blbe kebyze nam ACL za sezonu odjebe navzdy az troch hracov zo zakladu..ale Militao je stale mlady, jemu verim ze bude ako pred. Ale u Alabu mam uz pochybnosti.

Reagovat
misinho7

Sialene ako nas kosia zranenia a aj tak stale ideme pekne a vyhravame.

Ale teraz uz naozaj len 2 stoperi. To uz musi byt nakup, pripadne nejaka hostovacka. Inac to nejde. Ak to Perez neurobi, viem si pekne predstavit ze nas to moze stat ligu alebo LM. Zrani sa napr Rudiger a je uz koniec.

Reagovat
Cottage

Varane na hostování ale to je taky posila spíše do nemocnice

Reagovat
Well

Reagovat
MarcoBanco

Ako neviem, keď odišiel Benz, hovoril som si určite niekto príde, nepojdeme do sezoný len s Joselum.. A je tomu naozaj tak + hráme bez zraneného Viniho už niekolko zápasov

Viem si predstaviť že podobne ani teraz nepríde žiadny stoper, keď už boli reči že sa tam dočastne presunie Tchouameni. No ideál by bola nejaká hosťovačka, ak trvalý prestup, bral by som Ignacia zo Sportingu aj keď za raketu

Reagovat
Neutron

pekne rasisticke, ze nejcernejsi obavy...to je ta nejhorsi barva...promin Carle...

Reagovat
Kily

jsem zvyklej

Reagovat
Neutron

Reagovat
misinho7

Vraj nikoho nepodpíšeme.

Bože chudak Carlo...to skonci zle.

Trosku mi chýbajú časy ked Floro nemal problém kupiy hocikoho. Teraz aj keby sm nemali brankára tak tam pošlú Camu a nikoho nekupi..

Reagovat
Mateo16

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

https://twitter.com/theMadridZone/status/1736813869786705992

Tchua ide do obrany a o jedneho drevaka v zalohe menej

Reagovat
misinho7

odteraz uz nepochybujem ze si troll

Reagovat
Manik...

Reagovat
Manik...

Opr

Reagovat
Mateo16

prestan dal si palec hore

Reagovat
JM

Reagovat
kaja900

Reagovat
ACSeRw!n

a Carlo zase nikoho nechce, to je fakt sila.. at uz vypadne

Reagovat
Aldeano

Myslím si, že právě naopak a taky se někdo v lednu přivede. Inácio by byl super, ale spíš si myslím, že se klub bude snažit jen o někoho jiného na hostování do konce sezóny, ale uvidíme.

https://en.as.com/soccer/who-could-real-madrid-sign-in-defence-after-alaba-acl-injury-n/

Reagovat
JM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele