Alaba za sebou má operaci. Zvážíme možnosti, nevyloučil Ancelotti příchod nového obránce

20.12.2023, 19:57
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Za necelé dva týdny se otevře přestupové okno a aktivní by tentokráte mohl být i Real Madrid. Nevyloučil to trenér Carlo Ancelotti, jemuž vážná zranění kolenních vazů řádně zredukovala počet variant na pozici stopera.

Přední zkřížený vaz si už v úvodu sezony přetrhl Éder Militão a od neděle mu společnost na marodce dělá David Alaba. Rakouský reprezentant se včera podrobil operaci, přijde o zbytek sezony a tisk řeší jméno náhrady. V úvahu připadají jména jako Antonio Silva (Benfica), Willian Pacho (Frankfurt), Leny Yoro (Lille), Goncalo Inácio (Sporting) nebo Giorgio Scalvini (Atalanta).

"S klubem jsme se o tom bavili a v nadcházejících dnech zvážíme možnosti. Máme na to dostatek času, trh se uzavírá až 31. ledna a my plánujeme najít to nejlepší možné řešení. Rozhodně nehodláme cokoli uspěchat, k rozhodnutí dospějeme společně," řekl na tiskové konferenci Ancelotti.

Real Madrid letos trápí zranění, s kolenem dlouhodobě marodí brankář Thibaut Courtois a až tři týdny může chybět Ferland Mendy. Do středu obrany jsou k dispozici jen Antonio Rüdiger s Nachem, dočasný záskok pravděpodobně bude představovat záložník Aurélien Tchouaméni.

"Tchouaméni nemá pozici středního obránce rád, stejně jako Camavinga nerad nastupuje na okraji zadní řady. Ve stavu nouze tam ale rád zaskočí, dva nebo tři zápasy v klidu odehraje, pokud to bude situace vyžadovat," prozradil dále italský kouč.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Y.N.W.A

ten nadpis velmistr Yoda psal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele