Trable Realu Madrid neberou konce, mimo hru je i Vinícius Júnior

18.11.2023, 14:54
Aktuality
Vinícius Júnior (© AFP)

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti má už od začátku sezony problémy se složením základní sestavy a z té mu nyní vypadne další důležitý článek. Na marodku se vrátil Vinícius Júnior, brazilský křídelník zřejmě bude absentovat až do února.

23letý ofenzivní fotbalista nedohrál kvalifikační duel o postup na MS proti Kolumbii, když si v prvním poločase poranil stehenní sval. Už včera se odpojil od národního týmu a vyrazil zpět do Španělska, podle tisku ho pak čeká dlouhá pauza a k dispozici nebude minimálně měsíc, v krajním případě kopačky znovu obuje až v únoru.

Vinícius Júnior se v průběhu letošní sezony zranil podruhé a jedná se o podobný problém. Koncem srpna si poranil stehenní sval na pravé noze, tentokráte se jedná o levou dolní končetinu.

Real Madrid letos trápí zranění a na marodce se vystřídalo už jedenáct jeho hráčů. Vinou přetržených kolenních vazů vynechají většinu sezony brankář Thibaut Courtois a obránce Éder Militão, fit aktuálně nejsou ani Kepa, Camavinga, Tchouaméni, Güler a Ceballos. Pozitivní zprávou je alespoň fakt, že by se po reprezentační pauze měl do sestavy vrátit Jude Bellingham.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (38)

Přidat komentář
wyqinac

Ty krávo zrušit repre

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Manik...

Reagovat
aragorn

Reagovat
Csaplárova past

Real odvolá vedoucího lékaře

Real Madrid údajně propustí šéfa lékařské péče Dr. Niko Mihiče. Podle deníku Marca bude Mihič odvolán tento týden po šesti letech ve funkci. V současné době je totiž v klubu kritizován za práci u zranění kolena Ardy Gülera. Objevují se i stížnosti týkající se opakovaně zraněných Daniho Ceballose a Davida Alaby.

tribalfootball.com

Reagovat
zasranej malíř

A dost

Reagovat
JakubOcko

Nádhera karma

Reagovat
vacin

5:1 stále bolí?

Reagovat
JakubOcko

Jo

Reagovat
Juan Román Riquelme

Budes asi mentalny gigant…..

Reagovat
vacin

Holt jeho karma doběhla hned po narození, narodit se jako dement není lehký

Reagovat
Arnar Resmusonn

Že je to čurák a hovado je bez debat ale zranění se nepřeje....to není hezké.

Reagovat
r3

S tou karmou pozor aby sa ti to raz krasne nevratilo

Reagovat
Hachim Mastour

Aspoň bude hrať konečne Rodrygo na ľavom krídle

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto mrzí aj mna , hlavne som sa tešil že si to Brazília s Argentinou na Maracane rozdajú v plnej paľbe .

Reagovat
Kejza

Na jarní fázi LM bude zpátky a v lize mezitím vystřílí body Jude. I soudě dle jeho výkonu v Clasicu je to zas tak bolet nebude, ne?

Reagovat
ACSeRw!n

tahle repre pauza byla mimoradne kruta a to nejen pro Real Madrid

Reagovat
Ranoth

este neskoncila

Reagovat
Salfovic

Stejně hrál letos hovno.

Reagovat
misinho7

Mozme zabalit sezónu. Polka kadra out. Vini sa dostával späť do formy. Ach jaj..

Reagovat
Front hell

Reagovat
MystycMac

S takým útokom sa do sezóny nedalo isť nech si to Perez vyžerie až do dna...

Reagovat
Jordi Alba

Více repre pauz.

Reagovat
patas92

Teď se jak naschvál zrání někdo z Barcy a Lewandowski to nebude

Reagovat
Jordi Alba

My hrajeme kolikrát tak tragicky, že jediná ztráta by bylo zranění Arau...radši nic.

Reagovat
Gazdo

A Stegen?

Reagovat
Jordi Alba

Bral jsem jako tutovku, že zdravej Neuer = Stegen nechytá.

Reagovat
Gazdo

Stale ale musi trenovat

Reagovat
patas92

Takže Gavi

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
CHONG

No, tohle bude zajímavé

Reagovat
kaja900

To není žádná repre pauza kde by se nezranil nějaký klíčový hráč.. a ještě k tomu i Camavinga nevím jestli pomůže ten vyhozený lékař, ale musí se už něco změnit.. to je každou chvíli nový zranění.. takový Guler byl zraněný už snad 3x a neodehrál ani minutu

Reagovat
los_blancos

U Gülera mi to pripomína Pedriho. Ten fyzicky nezvládal odohrať ani jednu sezónu (cca v poslednej 1/3 sezóny vypadával), až teraz cez leto sa zdá, že nabral dosť svalovej hmoty, no to sa prejaví možno neskôr. U Ardu sa mi zdá, že sme naňho tlačili hneď zo začiatku až príliš a bez čo i len odohranej minúty, preto tie neustále zranenia a preto ten vyhadzov šéfa doktorov. Vini s Camavingou cez leto na sebe tiež dosť zamakali. U Viniho sme to potrebovali, aby mohol hrať viac klasického útočníka, ale zdá sa, že to môže byť hlavný dôvod týchto zranení. Ešte nikdy nemal u nás 2 tak vážne zranenia behom sezóny... Cama, Tchou, Mili a Thibu, teda roztrhané a natrhnuté väzy v kolenách a únavová zlomenina... u nich to asi bude kombináciou náhody/smoly, veku (Thibu) a HLAVNE vďaka FIFA & UEFA, a ich nekonečným počtom zápasov. K tomu len jedno: Superliga.

Reagovat
Rizek

Hezky

Reagovat
r3

Ten argument prilis velkeho poctu zapasov sa objavuje napriec viacerymi sportami a pride mi popravde dost prvoplanovy.

Je fakt, ze zapasov je celkovo vyrazne viac ako byvalo v minulosti. Taktiez je uplne pochopitelne, ze kazdy sportovy klub by chcel, aby 100% casu na ihrisku hralo to najlepsie co ma k dispozicii (ved ich za to patricne plati). Obzvlast na tej naozaj najvyssej urovni, kde su rozdiely naozaj minimalne a castokrat rozhoduju detaily.

Na druhej strane sa nachadzame v dobe, kde mame vedomosti, data, testovania a plany na urovni na akej sa este prednedavnom snad nikomu nesnivalo. Individualizovane pristupy k treningu, pravdepodobnost zranenia podla dat, regeneracne moznosti atd. Toto samo o sebe vytvara predpoklad, aby jednoducho kluby viac rotovali svojich hracov (a/alebo prisposobovali tomu treningy a pripravu) a tym zraneniam sa vyhybali. Samozrejme to nikdy nebude nulove riziko (to nikdy nebolo ani nebude), ale urcite sa tomu da viac predchadzat. S tymto suvisi aj to, ze dnes maju (a opat to plati obzvlast na tej najvyssej urovni) sirku kadra kluby uplne inde ako v minulosti. Ano, rozdiel medzi v tomto pripade Vinim a 23. hracom v kadri bude zasadny, ale ten 23. hrac je kvalitativne uplne inde ako bol 23. hrac na supiske pred 10 alebo 20 rokmi. A to uz vobec nehovorim o casoch Di Stefana, Puskasa a pod.

Reagovat
LeonardoUžoa

Joselu to vykope všecko.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele