Primera Division - preview 19. kola

23.01.2010, 09:30, aktualizováno 24.01.2010, 10:03
Previews
Real Madrid ztrácí na Barcelonu osm bodů, dnes se může přiblížit na pět, pokud doma vyhraje nad Malagou. Další tři body zpátky je Valencia, která cestuje do Tenerife. Rozjeta Mallorka hraje na Espanyolu. Villarreal a Atlétiko se chtějí přiblížit pohárovým příčkám, jejich soupeři jsou Zaragoza a Getafe.
Xerez CD - CA Osasuna  (neděle 17:00)
Andaluský klub Deportivo Xerez bojuje o holé přežití a při pohledu na tabulku a jednotlivé výsledky lze usuzovat, že si to jako absolutní nováček mezi španělskou smetánkou velmi rychle namíří zpátky do Segundy. V zápase proti navarrské Osasuně bojuje o naději, která se zdá být kolo od kola menší.

Osasuna měla před rokem nejiné starosti, udržení se si vybojovala až v posledním kole proti Realu Madrid, letos si může vesele pískat ve středu tabulky. Minulý týden si po několika zápasech připsala vítězství a rázem z ní spadlo několikatýdenní trápení bez zisku výraznějšího počtu bodů, které by navarrský klub opět oddálilo od sestupových příček.

Sestava José Antonia Camacha by neměla oproti minulému týdnu doznat žádných větších změn, defenzívu budou vyztužovat tradiční opory Miguel Flaňo, Azpilicueta či Puňal, ofenzívu pak Nekounam, jistě vyplácející se posila Camuňas, Juanfran a zejména dlouhodobě nejlepší střelec Osasuny, kdo jiný, než Walter Pandiani.

Zato v hostujícím táboře chybí dvě velké opory, a to Francis a David Prieto. Nakolik se s absencí těchto důležitých hráčů popere trápící se mužstvo, uvidíme až v půldruhé hodině utkání. Nyní je na novém trenérovi Néstoru Gorositovi, který vystřídal ve funkci Zigangu, aby nabudil a vyhecoval mužstvo k lepším výsledkům.

Nadlidské výkony Renana Brita k úspěchu nestačí, musí se přidat i zbylá část mužstva, zejména ofenzíva, která je nejhorší v celé soutěži. Prolomí domácí mužstvo prokletí a vstřelí alespoň dvě branky?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
Souboj dvou z největších překvapení letošního ročníku španělské nejvyšší soutěže, v prvním případě negativního, v druhém veskrze pozitivního. Zatímco RCD Espanyol tiše bojuje o udržení, hosté z Baleárských ostrovů řádí jako smyslů zbavení a nyní jim patří průběžná pátá příčka, vezmeme-li v ohledu sobotní vítězství Deportiva La Coruňa nad Athleticem.

Katalánský klub si v minulém kole připsal zaslouženou porážku od pamplonské Osasuny, i proto je jeho náskok na sestupové příčky pouze tříbodový, tedy nijak výrazný. I proto potřebují domácí začít bodovat alespoň na domácím trávníku nového stadionu, který by měl být nedobytnou tvrzí a ne místem pro dobročinnost hráčů Espanyolu, kteří zde odevzdávají jeden bod za druhým, a třetím. Kdo jiný může být lepším soupeřem na rozjezd, než venku polovičatá Mallorca?

Z tábora domácího mužstva se ozývají bojovné hlasy, Pochettino vyzývá své svěřence k urputnému boji o tři body a nemíní v tomto zápase prohrát. Jakákoliv další ztráta by ještě více přiživila obavy fanoušků, kteří letos vidí budoucnost Espanyolu v boji o udržení, nežli o poháry, jak bylo mnohými prorokováno. Mallorca je v právě opačné situaci. Před sezónou se očekávalo, že si bude těchto problémů užívat ona a ejhle, ona namísto boje o udržení válčí na frontě, na které se soupeří o poháry.

Kvůli zranění nenastoupí de la Peňa, Nakamura a Forlín, Roncaglia a Pareja jsou vykartováni. Do branky se pak podruhé v řadě postaví Cristian Alvaréz, jenž zaskakuje za jedničku Carlose Kameniho, který bojuje na APN v barvách Kamerunu.

Hostující mužstvo má převelké potíže s ofenzívou, když nemohou nastoupit nejlepší střelec mužstva Aritz Aduriz, Pierre Webo či Víctor. Tentokráte tak budou Borja Valero či Julio Alvaréz zásobovat Alhassaneho Keitu. Neočekává se, i s přihlédnutím na tragickou formu ofenzívy Espanyolu, žádné brankové hody, žádná přestřelka. Nechejme se překvapit!
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Tenerife - Valencia CF  (neděle 17:00)
Bezesporu velmi zajímavá podívaná nás čeká od pěti hodin odpoledne na stánku Heliodoro Rodríguez Lópeze. Na místním trávníku se proti hostitelům z Tenerife postaví jedno z nejlepších španělských mužstev současnosti a jeden z aspirantů na španělský titul, jenž Emeryho mužům ještě nezůstává zapovězen, z Valencie.

El Tete jsou na domácí půdě hodně silní a získali zde převážnou většinu všech bodů, které jim ale více, než na osmnáctou příčku nestačí. Tato příčka by na konci sezóny znamenala sestupový kopanec, tedy návrat do Segundy a brzké loučení se španělskou fotbalovou smetánkou. Tomuto osudu se pokusí Oltrovi svěřenci zabránit. Prvním krokem k udržení by měl být zisk alespoň jednoho bodu v zápase s letos nesmírně silnou Valencií.

Valencijští Netopýři mají v letošní sezóně skutečně vynikající formu a po půlce soutěže jim patří zasloužené třetí místo. Zdá se, a postavení v tabulce, výkony a předváděná hra tomu napovídají, že je Emeryho mužstvo jediným možným konkurentem Realu Madrid a Barcelony v boji o titul. Valencia potřebuje pokračovat ve stíhací jízdě, a tak i tři body pro ní budou mít velký význam. Tudíž o zápletku máme postaráno stejně jako obě mužstva o motivaci.

Valencia je letos na hřištích soupeřů druhým nejsilnějším mužstvem a pakliže zvítězí, přeskočí i venkovního vládce Barcelonu. Domácí hráči to budou mít o to horší, že na ostrovy valencijské mužstvo přilétá takřka z nejsilnější sestavou, do které se vrací ofenzivně laděný záložník Pablo Hernandéz a důležitý bek Miguel. Je pravdou, že Emerymu schází Žigič, Joaquín a Mathieu, ale tyto tři absence by se neměly nijak výrazně podepsat na výkonu mužstva, které stojí spíše na jiných hráčích.

Domácí trenér José Luís Oltra je na tom o mnoho lépe než jeho kolega Emery, neboť si může vybírat takřka z kompletního kádru. Jediným, kdo stoprocentně do zápasu nezasáhne, je vykartovaný Ricardo León.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.30 - 3.75 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Villarreal dostal minulý týden pěknou nakládačku v oblastním derby proti Valencii, i proto hráči celí nažhavení očekávají příjezd výrazně se trápícího Realu Zaragoza, aby si zlepšili chuť a svou pozici v tabulce La Ligy. Zatímco domácí už se začínají poohlížet po pohárových pozicích, hostující aragonské mužstvo trápí jiné potíže, možné sestupové martyrium.

Jak Valverdeho muži vkročili do soutěže, je jistě každému fanouškovi španělské kopané známo. Po ledabylém začátku, několika porážkách a úpadku až na samé dno soutěže přišel obrat, elegantní otočka a nesmírný vzestup. V posledních týdnech sice má Villarreal opět menší potíže, ale stále drží velký bodový odstup od sestupových příček, na kterých jsou všichni nováčci soutěže, takže i Zaragoza pyšnící se vůbec nejhorší defenzívou v soutěži.

Na to jistě dobře slyší kanonýři domácího mužstva, namátkou překvapení posledních kol Fuster či tradiční opory Nilmar a Rossi. Sestava domácího mužstva by neměla doznat žádných výraznějších změn, ačkoli schází relativně důležité opory defenzívy Javi Venta a Gonzalo. Na hostující straně je vyřazen ze hry Ander Herrera, Ivana Obradovice pak trápí zranění. V sestavě už budou chybět vyřazení hráči, mezi nimiž je i Roberto Ayala.

Villarreal má na pohárové příčky desetibodovou ztrátu. Sníží ji po tomto utkání? Anebo si odveze Zaragoza velmi cenný bod a přiživí své šance na udržení se?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Racing Santander  (neděle 17:00)
Trenér Santanderu Miguel Anguel Portugal pečlivě připravil svůj tým na důležitý zápas, který se uskuteční na hřišti Gijonu.

Několik hráčů, jako třeba kapitán Pinillos, dále pak Munitis a Moraton, v týdnu absolvovali těžký pohárový zápas s Osasunou (2:1), z něhož si odnesli zranění. Proto kouč Portugal už předem avizuje, že se v Gijonu představí hodně improvizovaná sestava. "Změn bude hned několik. V první řadě musíme zjistit stav všech hráčů, i když je jisté, že s některými nemůžeme počítat vůbec. Přesto myslím, že na utkání odjede silný kádr," neztrácí naději.

Santanderu se po výměně trenéra daří. Mandia přepustil místo Portugalovi a ten vytáhl tým na třinácté místo. Z posledních tří utkání vydoloval Racing hned sedm bodů. Lodivod tohoto mužstva však věří, že ačkoliv v neděli čeká na jeho svěřence těžký test, budou pokračovat v nastolených výkonech. "Ať hrajeme proti komukoliv, vždy jdeme do zápasu s cílem zvítězit. Hra Sportingu se mi moc líbí, bude to pro oko diváka zajímavý duel. Disponují výbornými záložníky, rychlými křídly a hrají velmi otevřený fotbal," všiml si Portugal.

Sporting těží ze skvělého startu do sezony. Momentálně okupuje deváté místo a proti Racingu by si svou bilanci ještě rád vylepšil. V úspěch věří rovněž trenér Preciado: "Těžko říci, v jakém složení soupeř přijede. Naším hlavním úkolem ovšem je koncentrovat se pouze na náš vlastní výkon. Je to zápas na život a na smrt. V sázce je šest bodů. Pokud zvítězíme, pak nás bude dělit už jen nějakých pět zápasů od našeho cíle, což je záchrana v soutěži." Sporting dosud na svém stadionu prohrál jen jednou. Preciado ale ví, že proti Santanderu, který letos venku uspěl už třikrát, to bude těžká úloha. "Mají výbornou taktiku, což potvrdili mimo jiné i v Seville. Podle mě je ale trochu unavil těžký středeční pohárový zápas. Šance tam pro nás bude solidní."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Atlético Madrid  (neděle 19:00)
Atlético Madrid má po zbabraném začátku sezóny šanci se přiblížit na dohled pohárovým příčkám, ovšem zabodovat na půdě jednoho z nejnevyzpytatelnějších soupeřů v listině účastníků La Ligy nebude nic jednoduchého. Výsledky obou celků, Rojiblancos v tomto kalendářním roce a Getafe v celém průběhu soutěže, slibují divácky velmi atraktivní podívanou.

Getafe dobylo Baleárské ostrovy, Mallorca doma poprvé v sezóně padla! Taková zpráva se rozletěla do světa po prvním zápase čtvrtfinále Copa del Rey mezi Realem Mallorca a Getafe, které hostující celek zvládl na výbornou, zvítězil 2:1. Posílen překvapivým, ale navýsost zaslouženým vítězstvím vyzve zápas od zápasu se zlepšující Atlético Madrid, které narozdíl od Getafe v poháru nepřesvědčilo a naplněné tribuny zklamalo remízou nad druholigovou Celtou Vigo.

V domácí soutěži už to tak neskřípe, Atléti prožívají senzační zmrtvýchvstání a mohou opět pomýšlet na evropské poháry. Velkou zásluhu na tom má, a opakuji to již poněkolikáté, návrat formy José Antonia Reyese, který se zdá být právě tím hráčem, který dokáže pozvednozu ofenzívu, která je pro mužstvo s ne zrovna opěvovanou obranou tak důležitá. I v posledním ligovém utkání hrála ofenzíva velkou roli, Atléti totiž přestříleli letos hodně kvalitní Sporting Gijón.

Quique Flores začíná plnit svá předsevzetí, začíná se v trenérské židli pohodlně usazovat a zdá se, že právě on má blahodárný vliv a velkou zásluhu na jednom, tentokráte niternějším zmrtvýchvstání, na návratu José Antonia Reyese. Přesto není kouč stále spokojen a žádá od svého mužstva více, obzvláště pak vítězství a posun tabulkou. "Ještě nejsme na pozici, která je Atléticu Madrid hodno," prohlásil sympatický kouč.

Getafe s největší pravděpodobností obmění sestavu oproti té, která nastoupila v zápase s Realem Mallorca. Ovšem, je pravdou, že vzhledem k několika absencím tolik změn nebude. Kvůli zdravotním potížím si nezahrají Gavilan, Cortez a Belenguer, Derek Boateng je pak za vyloučení v zápase s Málagou taktéž mimo hru. V táboře soupeře nejsou hlášena žádná zranění, Flores má k dispozici všechny hráče základní sestavy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Málaga CF  (neděle 21:00)
Poslední utkání první poloviny španělské La Ligy se odehraje v Madridu na Santiago Bernabéu. Domácí Real změří síly s andaluskou Málagou, s kterou si nemůže dovolit klopýtnout, aby se jeho největší rival Barcelona na čele tabulky příliš nevzdálil.

Nevyhrát zakázáno. Takové oznámení mohli obdržet hráči Realu Madrid před posledním kolem Primera División proti Málaze. Bílý balet trápí palčivá porážka z hřišti Athletic Bilbao z minulého kola, bude však motivován možností vyhrát za poslední polovinu všechny zápasy v domácím svatostánku..

Trenér Realu Pellegrini nemůže počítat s Van Nistelrooyem , který odchází do Hamburku. Mimo soupisku zůstává i Gago V základní sestavě nebude chybět Casillas, před ním se poskládají Ramos - Albiol - Garay a Drenthe. Ve středu zálohy bude působit dvojice Xabi - Lass a o útok se postarají na křídlech Marcelo a Cristiano Ronaldo, na spojce Kaká a na špici bude hrát Benzema.

Málaga nastoupí v brance s Antonitem. V obraně se seřadí Mtiliga - Welington - González - Gámez. Středový dvojblok bude mít na starosti duo Torres - Toribio. Duda, Benachour a González se budou starat o ofenzívu. Na špici útoku bude čerstvá posila z Manchesteru City Caicedo.

Zápas mezi Realem a Málagou bude od 21.00 CET řídit Pérez Lasa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - UD Almería  (sobota 18:00)
Těžký úkol čeká na Almerii, domácí Sevilla totiž po sérii nepřesvědčivých výkonů touží opět zabrat naplno.

Lillo na konci loňského roku nahradil Huga Sancheze a nevede si vůbec špatně. Almeria zkraje nového roku ani jednou neprohrála a živí své naděje na záchranu. Prvním bodem bylo bezesporu vydřené vítězství nad Xerezem, následovala remíza na Villarrealu a stejný výsledek doma proti Tenerife. Sevilla má sice mnohem kvalitnější kádr, na druhou stranu ale prohrála už čtyřikrát v řadě. I přes poslední úspěchy Almerie zůstává její odstup od pásma sestupu dvoubodový. Proto je utkání v Seville označováno jako velmi důležité.

"Proti Seville je složité hrát v každé denní době. Hrajeme od šesti večer, což by mohlo být možná naší lehkou výhodou. Musíme k zápasu přistoupit zodpovědně a nezaleknout se velkých soupeřových jmen. Zároveň musíme soupeře napadat a nutit ho k chybám. Mají výborně sehrané brejky, a proto nemůžeme vepředu tak bláznit," vysvětluje Lillo.

Lillo se rovněž chce zaměřit na pečlivou obranu individuálních hvězd týmu. Varuje také před rostoucí formou Sevilly, neboť ta v pohárovém zápase deklasovala La Coruňu vysoko 3:0. "Takové vítězství je pro tým rozhodně velkou vzpruhou a můžeme očekávat, že něco podobného předvedou i v lize. Mají velmi široký kádr, trénují denně, tudíž těžko odhadovat, jak se sobotní sestava bude lišit od té středeční," dodává. Domácí celek už nastoupí s malijským útočníkem Kanoutem, chybět nebude ani trio Perotti, Luis Fabiano či Adriano.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.40 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - FC Barcelona  (sobota 20:00)
Trenér vedoucího celku tabulky Pep Guardiola chce prodloužit sérii neporazitelnosti až do konce první poloviny sezony. To znamená jakýmkoliv způsobem bodovat na hřišti Valladolidu, nejlépe pochopitelně bodovat naplno...

Výhra by navíc katalánskému celku zajistila minimálně na několik hodin náskok osmi bodů před Realem Madrid. Ten třikrát selhal, kdežto Barcelona si připsala už čtrnáct výher a čtyři remízy. Guardiola, který mimochodem v průběhu týdne podepsal smlouvu i na další sezonu, je ale v prognózách opatrný. "Přece neznamená, že když neporaženi projdeme první polovinou sezony, tak automaticky získáme titul. Před námi je ještě dvacet těžkých zápasů," tuší.

Soupeřem jeho týmu bude velice nevýrazný Valladolid. Ten totiž dosud posbíral jen tři vítězství a v minulém domácím zápase podlehl Atletiku Madrid vysoko 0:4. "Jsou velice nepříjemným týmem. Snaží se neustále vyvíjet tlak a nutit soka k chybám," varuje. Guardiola v současné době řeší jeden problém. Hledá defenzivního štíta, který by nahradil Yayu Tourého. Ten si momentálně plní povinnosti na Africkém poháru národů, Busquetse nepustí do hry zranění.

To by ovšem mohlo znamenat překvapivě rychlý návrat do sestavy v podání Seydou Keity. Reprezentant Mali se právě vrátil z angolského mistrovství Afriky a je připraven do boje. Jednou z variant je také zařazení stoperů na tuto pozici. V útoku by měl opět nastoupit Zlatan Ibrahimovič, který má do své ideální formy přeci jen hodně daleko. To ostatně sám přiznává.

"Jsem realistou. Bohužel, pokud hraji v jednom zápase špatně, tak si říkám, že to příště bude lepší. Naopak, je to ještě horší. V zápasech se necítím dobře, proto na sobě intenzivně pracuji a chci se zas vrátit do skvělé formy," říká útočník, který přesto v letošní sezoně nastřádal už třináct zásahů do černého. Trenér domácích Mendilibar zná kvality svého mužstva a ví, že může jenom překvapit. "Jsou velkými favority, ale šanci určitě máme. Tak jako tak, musíme podat náš suverénně nejlepší letošní výkon," ví zcela jasně. Domácím i nadále bude chybět Sisi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.25 - 5.75 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao  (sobota 22:00)
Záložník Athleticu Markel Susaeta nabádá svůj tým, aby i nadále pokračoval ve stejných výkonech a pokusil se na hřišti Deportiva La Coruňa překvapit.

Athletic o minulém víkendu na svém hřišti zdolal slavný Real Madrid 1:0 a posunul se tak na sedmou příčku v tabulce. Výrazně k tomu pomohla už branka Llorenteho ze třetí minuty, na níž Real i přes převahu nenašel odpověď. Přesto podle Susaety toto vítězství nemusí znamenat před utkáním na Deportivu vůbec nic. "Musíme pokračovat v podobných výkonech i v dalších zápasech. Nemůžeme náhle upustit od tlaku, který na sebe vyvíjíme. Jedině ten nám dokáže zajistit bodový zisk."

K tomu okamžitě přidává: "Výhrou nad Realem jsme si ještě více zvýšili naše sebevědomí. Deportivo je bezesporu kvalitní tým, ale jedeme si tam pro vítězství," optimisticky tvrdí Susaeta. Bilbao je v tuto chvíli jediný bod za Deportivem a případná výhra by ho posunula právě před jeho sobotního rivala. Obránce hostů Amorebieta věří dokonce v postup do Ligy mistrů. "Výhra by ještě více umocnila fakt, že se až do konce budeme rvát o nejvyšší příčky. Aktuálně máme skvělou formu, na hřišti necháváme vše a postupně sbíráme cenné bodíky," vysvětluje.

Právě Susaeta by měl být jedinou změnou v sestavě domácího mužstva. Měl by nahradit zraněného Carlose Gurpegiho. Deportivu půjde nejen o body, ale také o vrácení cti. Tým z La Coruni totiž podlehl ve středu v poháru Seville vysoko 0:3 a momentálně se nepyšní zrovna nejlepší formou. Zatímco v poháru je na pokraji vyřazení, v domácí lize usiluje Depor o účast v evropských pohárech. I přes porážku v minulém kole gólman Aranzubia neztrácí víru. "Tušili jsme, že horší časy mohou nastat. Je jasné, že celou sezonu nemůžeme odehrát ve stejném rytmu. Máme těžké rozlosování a do toho se přidává velký počet zraněných. Musíme se s tím však vyrovnat a v sobotu zvítězit," burcuje.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona18144046:1046
2.Real Madrid18132342:1441
3.Valencia CF18115235:1838
4.RCD Mallorca18103532:2033
5.Deportivo La Coruña1894520:1831
6.Sevilla FC1893628:2130
7.Athletic Bilbao1893623:2130
8.Getafe CF1890926:2427
9.Sporting Gijón1866620:2024
10.Villarreal CF1865727:2523
11.Atlético Madrid1865730:3023
12.CA Osasuna1855816:2020
13.Racing Santander1855822:2720
14.Espanyol Barcelona1854912:2519
15.UD Almería1846818:2818
16.Málaga CF1838721:2417
17.Real Valladolid1838723:3217
18.CD Tenerife18441016:3616
19.Real Zaragoza18351018:3714
20.Xerez CD1815127:328

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

barca

real tuto sezonu bude bojavat s valencii jen o druhe misto...

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by....Ještě to bude tuhý boj, navíc má Barcelona horší los. Tak jednoduše to nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych viděl tuto sestavu: Valdes - Alves, Pique, Milito, Maxwell - Thiago, Keita, Iniesta - Messi, Ibrahimovic, Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

jak si vede vubec kerrison?

Reagovat
smazaný uživatel

Vysedává v Benfice.

Reagovat
smazaný uživatel

takze je "marnej"?

Reagovat
smazaný uživatel

To nechci říkat, prostě nehraje, přednost dostává Saviola a Cardoso.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Puyol?

Reagovat
smazaný uživatel

Má potíže s nohou (pokud jsem dobře informován)

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sorry, teď jsem se ujišťoval a špatně sem ti to napsal. Má bolesti zad a stále lékaři se bojí ho pustit do hry kvůli úrazu hlavy v zápase se Sevillou...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě zraněny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, místo Bojana bych dal přednost Pedrovi a mám strach, že na stoperu nastoupí místo Gabiho Ukrajinec

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky čekám Dmytra a Pedra, ale snad mi Pep překvapí

Reagovat
herbage

Co máš proti Dmytrovi?

Reagovat
smazaný uživatel

co ti mám pořád na tvoje narážky psát? Jako bych ti pořád omlacel o hlavu, co máš proti Denílsonovi. Prostě se nepovedl jeden obchod, tak se v tom pořád takhle zlomyslně nepitvej

Reagovat
herbage

Ok, ale Denílson mi nevadí, dobrý náhradník

Reagovat
smazaný uživatel

něco podobnýho se dalo očekávat. Nicméně ty jsi vcelku nekritický fanda Arsíku, takže je těžko poznat, kdo ti vadí

Reagovat
herbage

Jen že ty bys mohl mít va vašeho hráč více důvěry, takový Tavo ši spanhel ji ještě v Chygryho mají

Reagovat
smazaný uživatel

a proč bych měl tu důvěru mít? Co přesně by mělo tuhle mojí důvěru v Ukrajince vybudit? Sám sobě bych si musel připadat směšný, kdybych do krve obhajoval něco, co je nad Slunce jasné, že nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si facku,ikdyz fandime stejnymu klubu,ty jsi z ef nejvetsi ocas :)

Reagovat
smazaný uživatel

plesk.

Nicméně odbivuju tuhle tvojí schopnost umlátit mě argumenty

Reagovat
smazaný uživatel

To,že umíš řečnit nezakryje,jaký jsi vůl :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak naposled, pokud odpovíš něčím podobným, já už ti odepisovat nebudu, ale zkus mi říct, co přesně tě vede k tvému závěru. Třeba zrovna u Ukrajince

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo z nas nevi,jake to je byt profesionalnim sportovcem,zmenil klub,atmosferu,nikdo z nas nemuze vedet,jake to je....ja bych mu dal jeste sanci,treba z neho neco bude,treba ne,obcas si taky na nej ponadavam,ze neco pokazil,ale to u kazdeho,kdo by to udelal...

Reagovat
smazaný uživatel

máš určitě zajímavý náhled na něj. Já mám jiný. Koho náhled je lepší, já nehodnotím.

Svůj pohled už jsem vysvětlil. Pokud by jeho hra byla třeba taková, jako Sergia, tzn. že by si odehrál svoje, ale dělal "jen" chyby, tak bych mu šanci určitě dal, nicméně on nemá hlavní atribut, co je v Barce v obraně potřeba - rychlost. Připočti k tomu to, co mělo být jeho největší devízou, tzn. rozehrávka, a dlouhé přesné pasy, tak i v tomhle ohledu je to tragédie. I Carles umí založit akci o parník líp a to byl Carles náš v tomhle nejhorší stoper a vlastně jen kvůli tomu se hledal stoper z dobrou rozehrávkou .

Prostě je jeho první půlrok jeden velký průser a nejen já, ale i fandové na NC ho odepsali a začali na něj pískat. Já se jim vůbec nedivím. Já fandím klubu a chci pro klub jen to nejlepší. Proč bych měl tedy být pro to, aby se na hřišti objevoval Čigy, který mému klubu škodí?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,mas pravdu,hodne kazi ,nema rychlost...ale pep v nej veri,zkusme to tez....treba se zlepsi,vzdycky je nadeje :D

Reagovat
smazaný uživatel

OK, hýčkej si svojí naději. Já ti ji brát nebudu, ale já už jtrpělivost s Ukrajincem ztratil

Reagovat
madridcan

ja neviem ci toto Jirko predycha...urcite teraz premysla ci sa zavesi na lampu alebo vyskoci von oknom

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jsem uvažoval o práškách. To prý udělá nejmenší bordel

Reagovat
madridcan

ja som este pisal,ze ci si nedas odvar z bolehlavu ako bol donuteny Sokrates,ale bolehlav uz asi mas...

Reagovat
smazaný uživatel

mám spíš bolekrk. Nějak jsem se nachladil.

Reagovat
madridcan

a dneska o osmej vecer asi tomu moc neprilepsis co?

Reagovat
smazaný uživatel

pokud dneska Barca neprohraje, udělá další svůj rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych viděl v základu Dos Santose. A na stoperu podle mně nastoupí Chygy, aby nám Pepek trochu zvednul adrenalin.

Reagovat
smazaný uživatel

den kdy uvidím Ukrajince odcházet (modlím se, aby to bylo už v létě) bude pro mě dnem 7. trofeje minulé sezony

Reagovat
alcantara

nie siedma ale deviata, siedma bola podla laportu vyhra na SB a osmou je bezpochyby podpis guardiolu

Reagovat
fabec1222

OT:Marecek do Anderlechtu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Robinho na hostování do Santosu! (Daily Telegraph)

Reagovat
smazaný uživatel

zeptám se fandů barci, protože ji moc nesleduju. to je ten ukrajinec vážně takovej tragéd? vždyt jste za něj dali 25 mega.... čekal bych že to bude super hráč

Reagovat
smazaný uživatel

tragéd být nemusí, ale prototyp takovéhlehohráče je do dynamické obrany, jakou má Barca totálně nepotřebný. Může ještě překvapit, ale já osobně jsem ho odepsal a těch 25 mega s ním. Co mě k tomu vede? Je u nás půl roku a progres na něm není vidět žádnej. Co zápas, to trapas. Chybí mu rychlost a tu ho nikdo v jeho věku nenaučí a na ulici ji nenajde. Mohl by to teoreticky nahrazovat něčím jiným, což je asi poziční hra a mohl by si dát větší náskok, ale to v Barce nejde. Ta hraje ve většíně situací ofsajdlajnu, takže nemůže jeden její člen stát 3 nebo 5 metrů za všema ostatníma. Prostě je pro Barcu nepotřebnej, nepoužitelnej a čím dřív to pochopí Pep, tím líp pro nás

Reagovat
smazaný uživatel

díky za info 25 mega vyhozených to je fakt moc... a ibra se mi taky nezdá že se vám moc povedl... no každopádně i s nima před vama musím smeknout když sleduju LM tak se nejradši dívám na barcu to je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

na Syna Božího mi nemakej. Teď sice nemá období, ale jinak je to produktivní posila, na kterou se dobře kouká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

myslíš, že bych si k vám mohl dát vyprat nějaký hadry?

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Kily

no myslel jsem, že když je Higuain zraněnej, tak u vandertomů ubude dost prádla, který je potřeba vyprat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no fuj, ještě ho v tom harašení podporuj

Reagovat
Kily

samozřejmě jde o obnošené šatstvo, máti sice říkala, že si letos musim vymalovat pokoj, ale to má ještě čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud nebude hrát Higuain vic jak měsic, tak nehledej maliře...Se stavim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

poslední dobou mu ani ty parádičky nejdou

Reagovat
smazaný uživatel

ano, nemá formu. Píšu to v příspěvku, na který reaguješ.

Reagovat
herbage

Já jen reaguji na to, že se alespoň na něj dobře kouká, ale poslední dobou hraje jedno velké nic. Když má ale den, tak je na hřišti pánem a vážně se skvěle na jeho hru kouká. Snad se dostane do formy co nejdřív

Reagovat
smazaný uživatel

jj, odešla mu forma, snížilo se sebevědomí a tím pádem mu nejdou ani ty jeho parádičky. Všechno jde ruku v ruce

Souhlasím s tím, abychom si přáli, aby se dostal do formy, co nejdřív. Jeho kousky musí bavit i antibarcoloňáky

Reagovat
herbage

Tak jeho patičky jsou pověstné už z dob jeho působení v Ajaxu. V Juve jsem ho mco rád neměl, ale v Interu se poslední dva roky změnil hodně k lepšímu a od jeho půspbení v Barceloně proti němu osobně nic nemám, ale co se týče fotbalové stránky, má stále furt na čem pracovat, hlavně co se týče pressinku a práce pro tým

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

imba je určitě skvělej útočník, kterej jen ted nemá formu, ale stejně myslim že u vás byl lepší etoo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Ibra nic moc, ale své si odehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem čekal taky po všech těch výborných referencích. Ale skutek utek.

Reagovat
madridcan

tak ako zajtra MigueliFCB k realu,tak aj ja dneska tipujem barcelonu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca vyhraje 1:3 Real asi taky no, ale třeba se zadaří a Malaga bod urve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

citim,ze Ronaldo da zajtra 2 goly minimalne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Barca mi téměř vyšla, ted ještě ten Real Ale dneska asi vyhrajou a o hodně

Reagovat
madridcan

dneska si malaga zlizne to co si malo zliznut uz bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, četl jsem že misto Marcela Guti, a to je diamant bez křídel...

Reagovat
blaugrana

Tak Valadolid bude doma určite kúsať, ale nakoniec ich určite Barca udolá a odvezie si 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si dokonce myslím, že až moc kousat nebude...

Reagovat
blaugrana

Tak samozrejme, že je to možné, ale predsa len proti Barce sa vie veľa mužstiev vyhecovať, aj keď im to aktuálne nelepí...

Reagovat
smazaný uživatel

¡Vamooos Sevilla! Dneska musime vyhrat

Reagovat
blaugrana

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Barca a Traoré?

Reagovat
smazaný uživatel

co ten Pep na těch Afrických záložnících vidí..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Keita a Touré jsou skvělí a nestáli moc. Ale ten Traoré je snad jen spekulace

Reagovat
smazaný uživatel

jj strašně se mi líbí jak si oba dokažou plnit své úkoly a nekdy k tomu přidat i něco navíc!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní sestava: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Keita, Iniesta - Messi, Ibrahimovic, Henry

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti nelíbí? Henry?

Reagovat
smazaný uživatel

O něj vyjímečně nejde

Proč Puyol, když měl problémy? Kdy dostanou mladicí slibovanou šanci? Nechci Valladolid nijak podceňovat, ale kdy jindy už?

Reagovat
smazaný uživatel

Puyola měl posadit Milito by to s Piquem zvládl. Jinak zápas to je jeden z lehčích, ale i tady se dají ztratit body a Real je pořád až moc blízko na nějaké pokusy.. Ale zrovna na Valladolid bych volil variantu s Pedrem(?) místo Henryho.. Ono to bude chtít trošku více pohybu dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Tím, že by místo jednoho hráče nasadil jednoho z mladíků, kterým končí v létě smlouva a kterým sliboval šanci, by nic moc neriskoval. Ano, Real je blízko, ale to bude nejspíše až do konce sezóny...

Reagovat
blaugrana

Tak tak, hold..o Henrym už nie je treba písať, Messi mohol tiež začať na lavičke a po krídlach mohli obranu vetrať Bojan s Pedrom....v zálohe som chcel vidieť Thiaga alebo Dos Santosa a v obrane Gabyho, ale Pep očividne nechce nič podceniť.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme co vymyslí dneska za rošády během zápasu! Snad někomu tu šanci dá aspoň na 20 - 30 minut a ne posledních 5 min..

Reagovat
blaugrana

O tom silno pochybujem, keďže už na to mal x krát príležitosť a neurobil to.

Reagovat
smazaný uživatel

jn jako chápu že od začátku hrajou jeho vyvolení, že se nechce nic podcenit atd atd.to bych mu nezazlíval on je trenér a on to vidí nejlíp!!!, ale přece jenom když se vede o dva o tři goly tak by tu šanci měl někdo mladej dostat!! ( ne jenom pořád dokola Pedro)

Reagovat
blaugrana

Nj, už sa to rozoberalo x krát a toto je jedna z mála vecí, ktorá sa dá Pepovi vyčítať.

Reagovat
smazaný uživatel

já si nemůžu pomoct, ale poslední dobou mám ten pocit, že čím víc Barca tlačí, tím míň dává branek. Naopak dnes necháváme hrát domácí a dva brejky a je to tam . Je to zvláštní a mám dojem, že je to k zamyšlení

Reagovat
Xavi

Do poloviny února budou hrát jen PD, s Puyolem je asi všechno OK, když hraje, nevěřím, že by hrál, kdyby nemohl. Takže asi bude stavět to nejlepší, zvlášť venku to není suverénní a když je obrana bez Puyola, tak je o třídu horší.

Ale jinak souhlasím s váma, taky bych dal šanci třeba Thiagovi, Krkičovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi? To jsi, ty jsi ten z OL?

Reagovat
Xavi

jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal sem teda "horší" sestavu. Doufal sem v Bojana a taky pár mladíků do obrany nebo do zálohy, škoda no.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufal jsem v Bojana, a Thiaga, nebo Dos Santose....Škoda, snad si aspoň někdo z nich na chvíli zahraje ke konci zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdem na to. Tip 0:3.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

já si nemůžu pomoct, ale poslední dobou mám ten pocit, že čím víc Barca tlačí, tím míň dává branek. Naopak dnes necháváme hrát domácí a dva brejky a je to tam . Je to zvláštní a mám dojem, že je to k zamyšlení

Reagovat
blaugrana

Je dobré, že Barca dokáže skórovať, aj keď sa jej moc nedarí....a to je potreba, ak chce byť team úspešný.

Reagovat
smazaný uživatel

To se jeste Real musi naucit a bude to fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Milito na plac Ještě to chce Bojana.

Reagovat
indy

uz davno tam mohli byt nejaki mladici...zas dostanu nejakych 5 minut na predvedenie sa..

Reagovat
madridcan

Drenthe napravo Co je s Ramosom? Inak dneska nepoviem presny tip,ale poviem Ronaldo da dva a viac golov a Benzema da aspon jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes podle mě Real jednoznačně vyhraje, na bilbau měli i dost smůly, tak věřím, že dnes to urvou

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Ruuda

Reagovat
smazaný uživatel

Real v deseti?? Marcelo bude hrat beka a zaroven křídlo??

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, oni už Marcela opravdu naklonovali. V Mordoru se neštítí vůbec ničeho

Reagovat
smazaný uživatel

To myslis ten Espanyol?

Reagovat
smazaný uživatel

ty jses lopata

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe plichta už!!!!!!! Prosím. Dal sem to za 2000.-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kč.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasný, já jen, že takovouhle částku...

Reagovat
blaugrana

Pri húpačkových výkonoch AM je to celkom kamikadze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele