Primera División - preview 14. kola

12.12.2009, 09:22, aktualizováno 13.12.2009, 08:40
Previews
Atletiko a Villarreal zaspaly začátek nové sezony, ve vzájemném duelu to nyní mohou oba týmy částečně odčinit. Sevilla cestuje do Gijonu a může se vrátit na třetí místo před Valencii, na tu se navíc může bodově dotáhnout Deportivo.
CA Osasuna - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
Real Mallorca, šílený to tým z Baleárských ostrovů, prožívá fantastické údobí, které je prošpikováno samými úspěchy, chválou a vítězstvími. To ovšem domácí navarrské mužstvo vůbec netrápí a nebude váhat, když bude moci Manzanovi muže kapánek přiškrtit, porazit je. Slibuji velmi zajímavou podívanou!

Málokdo by dokázal odpovědět na otázku, kde se v před sezónou podceňovaném mužstvu bere taková síla a schopnosti. V domácím prostředí neporazitelná, venku poloviční, ale schopná bodovat i s nejlepšími mančafty, taková je současná Mallorca. Proti ní stojí houževnatá baskická či přesněji navarrská Osasuna, na jejímž stadionu Reyno de Navarra se nevyhrává často, o čemž by mohli vyprávět i o mnoho slavnější a úspěšnější týmy, než baleárský tým. Bude zajímavé sledovat, jak se týmy vypořádají s absencí dvou velkých útočných opor - na domácí straně Waltera Pandianiho a na straně hostí Borjy Valera.

"Kdykoli je hráč základním členem týmu, v tomto případě jeden významný, jeho absence je překážkou," celkem logicky odvozuje hostující lodivod Gregorio Manzano v otázce nuceného odpočinku Valery. "Na všech pozicích, na kterých hrál, hrál dobře. Budeme hledat alternativu, musí to být hráč, který přinese kvalitu. Musíme se snažit najít řešení takové, aby tým nebyl tolik poznamenán jeho absencí," říká dlouholetý trenér baleárského celku.

"Chceme zlomit prokletí, které v Pamploně máme, a přivést domů první vítězství," ozřejmil skromné cíle týmu Manzano, který krom Borjy nemusí řešit žádné potíže se sestavou, která by se neměla moc lišit oproti posledním utkáním.

Na druhé straně barikády panuje relativní klid. Osasuna je na tom rozhodně mnohem lépe, než ve stejném období loňské sezóny, kdy se pomalu oddělovala zrna od plev, mužstva, která budou bojovat o udržení a která o střed tabulky a výše. Nyní před Osasunou stojí výzva v podobě možnosti porazit mužstvo, které má ambice dostat se do pohárů.

"Nepočítaje první čtyřku nebo pětku největších týmu v lize, je Mallorca referenčním bodem pro všechny ostatní týmy. Mnoho týmů by bylo rádo na jejich místě," tak trošku si představuje situaci, kdyby byl na jejich místě, lodivod domácího mužstva José Antonio Camacho, který bude muset oželet absenci nejlepšího střelce mužstva Waltera Pandianiho, Nacha Monreala a Ludovica Delporteho, k dispozici je naopak Javi Camuňas. Uspěje Mallorca venku a posune se na příčky zajišťující účast v Lize mistrů? Anebo to bude Osasuna, která zvítězí? Autor tipuje nerozhodný výsledek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Kouč domácího celku Hugo Sanchez věří, že se jeho svěřencům konečně podaří ukončit sérii čtyř porážek v řadě, ačkoliv to proti vysoce postavenému Deportivu La Coruňa nebude vůbec jednoduché.

Andalusané sice začali poměrně dobře, když z úvodních pěti utkání posbírali hned pět bodů, nicméně poté šly jejich výkony a především výsledky rapidně dolů. Ligové porážky s Realem, Bilbaem a Mallorcou ještě vyšperkovalo vyřazení z poháru, kde byl nad síly Almerie druholigový Hercules. Nicméně mnoho nescházelo a všechny špatné výsledky mohly být během chvilky zapomenuty. Sanchezova družina totiž ještě 17 minut před koncem vedla na Santiago Bernabeu 2:1, nakonec ale gigantovi podlehla vysoko 2:4.

Od pásma sestupu ji tedy v tuto chvíli dělí jen dva body. Nyní se Almeria pokusí o úspěšný návrat k lepším časům. Jenomže soupeřem bude aktuálně páté Deportivo. To sice v minulém kole doma podlehlo Barceloně 1:3, z Almerie ale určitě nebude chtít odjíždět s prázdnou. Sanchez k utkání říká: "Potřebujeme tři body. Hrajeme doma, tudíž se musíme snažit vyhrát za každou cenu. Měli bychom se snažit být více efektivní, na čemž při trénincích pracujeme."

Právě Almeria loni skončila na relativně klidném 11. místě, když na domácí půdě zvítězila hned v jedenácti případech, přičemž si připsala ještě čtyři remízy. K tomu přidala pouhých devět bodů z venkovních zápasů, což však na záchranu bohatě stačilo. Tuto sezonu je ale vše jinak. Doma se tolik nedaří a proti La Coruni to bude nesmírně těžké. Ta totiž patří k nejlepším celkům španělské ligy, co se týče hry na soupeřových stadionech. Zvítězila hned čtyřikrát ze šesti možností.

"Respektujeme sílu protivníka. Jsou velmi kompaktní, fungují dobře jako tým. Mají výborné držení míče. Nezáleží na tom, kde se v tabulce nachází. Musíme být připraveni s tímto sokem odehrát kvalitních 90 minut," upozorňuje Sanchez. Domácí se určitě budou muset obejít bez zraněného Vargase. Zranění sužují rovněž výběr trenéra Lotiny. Mezi marody se řadí Guardado, Angulo, Riki, Lassad a Juca.

Lotina navíc bude postrádat i Rodolfa Bodipa. Chybět naopak nebude záložník Dominguez. "Je to typ hráče, který předvádí stejný výkon, ať už nastupuje proti komukoliv. Jsem přesvědčen, že v Primera Division, kde je více prostoru, bude ještě lepší než v rezervním týmu," prohlašuje na jeho adresu Lotina.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.30 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Santander - Xerez CD  (neděle 17:00)
Trápící se kantábrijské mužstvo Racing Santander přivítá poslední Deportivo Xerez v jednom z klíčových soubojů o udržení se v nejvyšší soutěži. Netřeba pochybovat o důležitosti tohoto utkání, oběma soupeřům půjde o veledůležité body a očekávejme vyhrocené, bojovné a nervózní utkání okořeněné spoustou branek. Anebo se zápase přemění ve taktikou svázanou bitvu?

Za Juana Carlose Mandíi Racingu pšenka nekvetla, i proto špatně hrající a výsledky nemající mužstvo převzal Miguel Ángel Portugal a začaly se dít divy. Mužstvo odehrálo výtečný zápas proti Deportivu La Coruňa, leč se smutným koncem v podobě jednobrankové porážky. Výkonem však Portugalův tým přesvědčil o svých kvalitách, dovednostech a umu. O týden později již nebyl štěstěna proti, a tak mohl Racing z jeho strany úchvatném zápase nadělit vzácný výprask Espanyolu. Kantábrijci naznačili, že se s osmnáctou příčkou nespokojí, chtějí výš.

To od Xerezu se žádné vylomeniny v podobě atakování evropských pohárů, jako to předvedla loni Málaga, nečekalo a ani nečeká. Absolutní nováček mezi prvoligovou smetánkou se krčí na chvostu tabulky, má nejhorší obranu a i přes svou nezdolnou vůli po vítězství a bojovnost nedokáže s mnoha mužstvy bodovat, ač s nimi drží krok. Trápí se zejména střelci, ba celá ofenzíva, která je suverénně nejhorší v celé soutěži. I proto je bezesporu nejužitečnějším a nejlepším hráčem klubu brankář Renan Brito, který si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Právě jeho skvělé, mnohdy až neuvěřitelné zákroky drží andaluský celek v zápasech nad hladinou, pod kterou se mužstvo dostává obrovskými chybami v obraně.

Hosté se, ostatně jako obvykle, nepotýkají s žádnou větší marodkou. Budou scházet jen vyloučení David Prieto a Sidi Keita. Zato domácí mužstvo postrádá velké opory. V brance nebude i letos skvělý Toňo, který v minulé sezóně patřil mezi nejlepší brankáře soutěže, ofenzíva mužstva bude postrádat obvyklého pilíře, bojovníka a hecíře Óscara Serana. Podle posledních zpráv si nezahraje ani Luís García, který si poranil podkolení šlachu. Portugalův celek by se s jejich absencí měl vypořádat, v souboji s Xerezem budou domácí zřejmými favority.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - CD Tenerife  (neděle 17:00)
Ve španělských končinách patrně nenalezneme nejnevyzpytatelnější fotbalové mužstvo, než madridské Getafe. Jeho nesporné kvality, díky nimž se Azulones prozatím drží v klidném středu tabulky, přilétají prověřit ostrované z Tenerife, prozatím nejlépe se jevícího nováčka.

Míchelovi svěřenci předvádí v posledních kolech výborné výkony, když porazili venku Espanyol, dalšího novice z Xerezu dokonce pětibrankovým nášupem a podlehli na půdě Villarrealu 2:3, nicméně po výborném výkonu, za který se nemuseli kdovíjak stydět a který by si zasloužil bodové ohodnocení.

El Tete má oporu zejména v domácím prostředí, kde uhrálo většinu z celkových čtrnácti bodů. V posledním utkání si svěřenci José Luís Oltry poradili s letos překvapivě výborně hrajícím Sportingem Gijón a radovali se již ze čtvrté výhry v sezóně jak celkem, tak na domácím trávníku. Venku už to taková sláva není, vlastně nelze hovořit o slávě, ale o odevzdávání bodů ve prospěch soupeřů. Azulones by jistě třemi body, jimiž by se téměř najisto oddálili od sestupových vod a mohli by se soustředit na klidné ploužení ve středu tabulky, nepohrdli.

Getafe se o ně bude muset prát bez několika opor. Schází středopolař Javi Casquero, Fabio Celestini či Jaime Gavilan. Nejvíce však fanoušky trápí absence karetní trest si odpykávajícího nejlepšího střelce a autora osmi ligových tref Roberta Soldada. Hostující mužstvo přijíždí do dějiště utkání takřka v plné sestavě, nechybí žádná z výrazných opor.

Potvrdí Míchelovi muži má slova o nevyzpytatelnosti a prohrají na domácí půdě s venku slaboučkým Tenerife? Anebo udělají dost možná klíčový krok k záchraně?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Málaga CF  (neděle 17:00)
Kouč hostů Muníz je přesvědčen, že se výsledky jeho týmu brzy obrátí k lepšímu. Malaga je totiž bezprostředně ohrožena sestupem, nicméně její poslední výsledky jí dávají naději. Pro druhou výhru v sezoně si tak Malaga jede s odhodláním.

Její fotbalisté se letos v soutěžním utkání radovali z výhry jen jednou. Hned v úvodním kole totiž smetli Atletico Madrid 3:0 a na stadion Jose Zorilly cestují doslova s nožem na krku. Každopádně poslední výkony vzbuzují u soupeřů respekt. V minulých čtyřech kolech totiž odešla se svými soupeři pokaždé smírně a také sám Muniz věří ve světlejší budoucnost. "Přece nemůžeme mít takovou smůlu po celou dobu, někdy se to musí zlomit," doufá.

"Body nás stojí především malé detaily. Přesto je týmová morálka vysoká, hráči věří v obrat k lepšímu. Samozřejmě víme, že máme málo bodů. Pokud však budeme pracovat stejným způsobem jako v uplynulých týdnech, určitě se připojíme ke skupině nějakých osmi týmů, které si to na konci sezony rozdají o záchranu. Můžete zatím zůstat v klidu, důležité je ale nebýt pasivní. Důležité je přizpůsobit se situaci, v níž se právě nacházíte," shrnuje Muniz.

Valladolid se také momentálně nenachází v nejlepším rozpoložení. Stejně jako Malaga uhrál z posledních pěti duelů pouhé čtyři remízy. Ostatně jeho poslední ligové vítězství se datuje do konce října. Běsnění tehdy odneslo Deportivo La Coruna, které prohrálo vysoko 0:4. Lopez Muniz, jenž moc dobře ví, že toto je enormně důležitý zápas pro obě mužstva, k tomu dodává: "Pokud vyhrají, utečou ze sestupového pásma a my se do něj ještě víc namočíme. Je to utkání, v němž se bude rozhodovat do poslední chvilky. Jsou nám podobní takřka ve všech směrech."

Valladolid podobně jako Malaga konfrontoval své síly v uplynulých kolech na hřišti Sevilly. Oba celky dopadly úplně stejně. Přednímu španělskému týmu sebraly každý po dvou bodech, nicméně blíže k triumfu byla Malaga. Na druhou stranu to byla dobrá náplast pro duši valladolidských fanoušků. Ti si totiž museli vytrpět v předchozí rundě ztrátu třígolového vedení nad Tenerife. To komentuje jeho kouč Mendilibar slovy: "Ve fotbale je každý zápas důležitý. Musíte bojovat až do poslední minuty. Bod ze Sevilly nebude mít takovou cenu, pokud ho nepodpoříme ziskem dalších," tuší.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (neděle 19:00)
Loni to byla ve vzájemných duelech Villarrealu a Atlética slušná divočina, a nic jiného nemůžeme očekávat ani tentokrát. Obě mužstva jsou ofenzivního vyznání, nepatří k přívržencům catenaccia, i proto se můžeme těšit na spoustu zajímavých momentů a rozhodně i branek.

Každý z našich soupeřů si v úvodu sezóny prožil své problémy, trápení a patálie. Zatímco Villarreal se z herního srabu a špatných výsledků s přimhouřením oka vymanil, hráči Rojiblancos se čas od času odvrátí fanouškům zády a dopustí další blamáž, ostudný výsledek (viz zápas s FC Porto). Atlético má značně nestálé výkony, zůstává za očekáváním a mnohdy hraje pod svými možnostmi, ale na půdě silného a relativně rozjetého Villarrelu by rádo bodovalo.

Žlutá ponorka překonal prvotní část v sezóny, ve které mu patřila i poslední příčka. Nejeden fanoušek byl rozlícen na kouče Ernesta Valveredecho, požadoval jeho odvolání, ale vedení se za svého zaměstnance zaručilo. Stavbyvedoucí mohl zůstat a jako mávnutím kouzelného proutku se začalo dařit, vyhrávat. Podaří se to Valverdeho jednotce i na půdě nevyzpytatelného Atlética Madrid?

Dobrou zprávou pro pětačtyřicetiletého kouče je fakt, že se konečně po zdravotních potíží vrací do základní sestavy Santi Cazorla. Reprezentační záložník se šesti kolech vrátil na trávník v minulém utkání proti Getafe, a hnedle se podílel na těsném vítězství svého týmu. S madridským týmem ukázal svou důležitost a klíčovost.

Bolesti břicha trápí Josebu Llorenteho, do sestavy se nepodívají ani Cani a Angel. Velmi kvalitní stoper Gonzalo je Valverdemu k dispozici po jednozápasovém trestu. Ten si odpykává hostující stoper Alvaro Domínguez, který byl více než nešetrně a nesmyslně vyloučen v duelu s Xerezem. Zraněný je nadále Raúl García a náhradní brankář Roberto, mimo je i někdejší český reprezentant Tomáš Ujfaluši. V sestavě naopak nalezneme José Antonia Reyese, spícího obra, který se zřejmě probudil z bdění.

Hosté nepřijedou odploužit devadesát minut a odevzdat tři bodíky, což potvrzuje i obránce Villarrealu Sebastián Eguren: "Atlético může poznamenat porážka s Portem. Kéž bychom toho dokázali využít, vstřelit rychlý gól a ještě více je znejistět. Ale nebude to nic lehkého, na stadionu Vicente Calderóna se nevyhrává snadno. Pořád mluvíme o Atléticu, které je skvělým týmem se špičkovými hráči," uvědomuje si Eguren, jehož tým se plácá ve středu tabulky a případná výhra by jej posunula po třech měsících do horní poloviny tabulky. Anebo zvítězí domácí Atlético?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.35 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Po 14. místě z loňské sezony, které Gijon vcelku s přehledem uchovalo mezi elitou, se cíle Sportingu pro nadcházející ročník příliš neměnily. Hlavní bylo udržet si ligovou příslušnost také pro příští ročník. To se zatím daří nad očekávání.

Odehrány jsou už více jak tři měsíce a vše je úplně jinak. Zjevně se začíná psát nová kapitola v historii klubu. Sporting totiž učinil obrovský vývoj směrem vpřed a jeho famózními výsledky jsou ohromeni nejen ostatní soupeři, ale také samotný Gijon. Z jednoho kandidáta na sestup je tak rázem aspirant na pohárové příčky. Ten navíc nejeví ani po tak dlouhé době žádné známky poklesu formy.

Ani účast Sevilly v Lize mistrů nemusí Gijon nijak zvlášť trápit. Sporting totiž praktikuje ofenzivní styl a doma je stále neporažen. Mimo jiné dokázal také vzít dva body slavnému Realu Madrid. Až minulý víkend přišlo malinké klopýtnutí. Na hřišti nevýrazného Tenerife se zrodila těsná porážka 1:2. Byla to však teprve třetí v sezoně. Na druhou stranu se hosté budou chtít po dvou nevýrazných remízách opět zvednout, jenomže aby předčili Preciadovi svěřence, budou muset vymyslet něco, co se letos ještě žádnému týmu nepovedlo.

Na počátku tohoto ročníku hledala Sevilla rovnocenné soupeře jen stěží. Nicméně poslední zbytečné remízy doma s Malagou a Valladolidem ji stály de facto přímý boj o titul. V evropských pohárech, respektive Lize mistrů, ale zatím zůstává při starém. Ve středu se Andalusané radovali z těsné výhry 1:0 nad skotským šampionem Rangers, kterou obstarala Kanouteho úspěšně proměněná penalta. Šancí si však domácí vytvořili daleko více, což potěšilo jejich trenéra Manola Jimeneze.

"Vždycky mě potěší, pokud si můj tým vytvoří 25 šancí, bez ohledu na to, jak hraje. Hodně hráčů máme zraněných či jinak indisponovaných, tudíž nás čeká v Gijonu těžký zápas. My ale chceme uspět," odhodlaně hlásí Jimenez. Ten má ostatně pravdu. Sevilla je prakticky jediný celek, který může pronásledovat vedoucí duo Barcelona - Real. Pokud ovšem chce v této pouti pokračovat, další ztrátu si už nedovolit prostě a jednoduše nemůže.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.35 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Zaragoza - Athletic Bilbao  (sobota 18:00)
Real Zaragoza hostí v pořadí prvním střetnutí čtrnáctého kola španělské nejvyšší soutěže Athletic Club v utkání, které se svou kvalitou jistojistě v našlapaném sobotním programu neztratí. Fanoušky dobré kopané čeká lahodný předkrm před katalánským derby a zápasem Valencie s Realem Madrid.

Sestupové příčky jsou v nebezpečné blízkosti a fanoušci marně čekají na záblesk starých dobrých časů, kdy Real Zaragoza dobýval evropské poháry a proháněl nejlepší španělské týmy. Těmto jistojistě krásným dobám, o čemž nepochybuji, na pár let odzvonilo.

Real Zaragoza se po návratu do nejvyšší soutěže výsledkově trápí a již několik týdnů se snaží vytvořit z La Romaredy nedobytnou tvrz, kterou La Romareda v Segundě byla, což se jako na potvoru nedaří. Špatně to nesou stále věrní fanoušci, kteří své miláčky začínají odměňovat rozpačitým pískotem (viz závěr zápasu s Osasunou). Netřeba pochybovat, že v nich klíčí vztek a napětí, obzvláště když se jejich mužstvo chlubí nejhorší obranou soutěže. V posledním kole přidala čtyři kousky do úctyhodné sbírky Mallorca, která porazila Marcelinovi svěřence vysoko 1:4.

To na baskické frontě je klid, žádný větší vzruch, pohodová atmosféra. Athletic si bez větších potíží zajistil pokračování v Evropské lize, v nejvyšší soutěži pak i nadále bojuje o evropské poháry, k nimž to nemá kdovíjak daleko. Joaquín Caparrós shromáždil sebranku, která by neměla mít potíže na La Romaredě uhrát alespoň bod, což je minimum, pro které si mužstvo bezesporu přijíždí. V zatím posledním klání na hřišti soupeře si Athletic smlsnul a naplácal Almeríi stejným rozdílem, jako Mallorca Zaragoze, jenže poté přišla trošku bolavá porážka na San Mamés proti Valencii, od níž jsou baskičtí Lvi decentně hladoví po třech bodech.

Příznivé zprávy dorazili z Bilbaa co se týče navrátivších se zraněných či pochroumaných hráčů. Caparrósovi bude k dispozici jak elitní střelec Fernando Llorente, který pofoukal bolístky z utkání s Valencií a bude připraven rozvlnit síť Vallejovi branky, tak jeho starší kolega z útočné formace Gaizka Toquero. Koikili se vrací po karetním trestu, San José a Gabilondo po zraněních. Scházet naopak budou Gurpegui, Ustaritz a zejména Markel Susaeta. Marcelino se musí obejít bez Pabla Ama, jehož start v základní jedenáctce po boku Ayaly je vyloučen. Potvrdí Athletic roli favorita a hodí za hlavu zklamání po prohře s Valencií? Anebo se fanoušci Realu Zaragoza konečně dočkají domácího vítězství?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.40 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Espanyol Barcelona  (sobota 20:00)
Elektrizující atmosféra v ochozech i na trávníku, nervy drásající, napínavá podívaná a skvělé fotbalové představení - nelze si od tradičního barcelonského derby slibovat při vší skromnosti a nenáročnosti méně, bohatě postačí, že se musí vzdát přízviska šlágr kola.

El Derbi má nesmírnou prestiž, fanoušky v československých končinách tolik opomíjenou a přehlíženou, přitom na Pyrenejském poloostrově není většího městského derby, než barcelonského. Jeho prohnilé kořeny, ty prameny největší nenávisti, zloby a nepřátelství mezi Barcou a Espanyolem, můžeme nalézt v tisíckrát omílaném černém údobí španělských dějin, v časech diktatury generála Francisca Franca, osoby, jejíž negativní a zároveň ždibet pozitivní vliv na španělskou kopanou je jistě každému ozřejměn. Tyto spory ale pomalu uvadají, nemají tak ostré, bodavé čepele jako v minulém tisíciletí, i přesto je vždy o náboj postaráno.

Stejně tomu tak bylo minulý rok, kdy Espanyol přijížděl na Camp Nou v nezáviděníhodné pozici, tj. byl na pokraji sestupu. Jenže právě šokující vítězství nad úhlavním rivalem způsobilo, že se Espanyol výrazně pozvedl a nakonec se bez větších potíží udržel. I tentokrát se méně slavnému barcelonskému klubu nedaří podle představ a v posledních utkáních spíše paběrkuje.

Domácí zvládli těžký závěr listopadu, porazili Real Madrid, Xerez a Deportivo La Coruňa a posunuli se na první příčku soutěže. V evropských pohárech Barca zažehnala propadák, když vyhrála na půdě Dynama Kyjev a nakonec bez větších potíží postoupila. Právě v duelu s ukrajinským celkem ztratila jednu ze svých nejzářivějších hvězd, zranil se Lionel Messi.

"Barcelona ztrácí nejlepšího hráče na světě, protože to, co Messi týmu přináší, nemůže přinést žádný jiný hráč. Ale sledoval jsem utkání proti Interu Milán, ve kterém Messi a Zlatan Ibrahimovič chyběli a Barca předvedla jeden ze svých nejlepší letošních výkonů," ujal se slova Mauricio Pochettino, kterému budou ze zdravotních či jiných důvodů scházet opory mužstva David García, Moises, Fernando Marquez, Iván De La Peňa či Raúl Tamudo. Podle jeho slov přijíždí Espanyol na Camp Nou s cílem pokusit se obrat obra o nějaký ten bodík, což by nemuselo být nemožné.

Domácí strana se potýká "jen" s absencí Lionela Messiho, jinak má Pep Guardiola k dispozici všechny muže, kteří jsou vypsáni na soupisce. Mladý katalánský trenér do zápasu vstupuje s jednoznačným cílem a i přes nesporné kvality jeho týmu sympaticky uznává sílu soupeře. "Nemyslím si, že je mezi námi takový rozdíl, jaký ukazuje tabulka. Jsou silným týmem s velmi velkým duchem," chválí svého soupeře Guardiola, v týdnu fanoušky velmi kritizovaný trenér. .

Barca si může zvednout sebevědomí před mistrovstvím klubů a hodit rukavici Realu Madrid, který dnes čeká přetěžké utkání na půdě letos jen jednou poražených valencijských Netopýrů. Hráči hostí mohou svému klubu vrátit pošramocené renomé, které ztratilo svůj lesk po čtyřech ligových porážkách v řadě. Přidají dnes na Camp Nou pátou prohru do party?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.17 - 6.70 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Madrid  (sobota 22:00)
Šlágr 14. kola La Ligy uvidí diváci na Mestalle, kde domácí Netopýři přivítají Real Madrid. Oba týmy jsou v tabulce sousedi a navíc historičtí rivalové, tak lze očekávat utkání plné emocí, přestože hostům budou chybět dvě největší hvězdy Ronaldo a Kaká a domácím zase špílmachr Silva.

Oba tábory se na vyhecované utkání "los chés" proti "los merengues" pilně připravují, ač nebudou kompletní, kromě již zmíněných hvězd bude Bílému baletu chybět Guti, Van Nistelrooy, Metzelder a ohrožen je i start Marcela, který se lehce zranil na posledním tréninku. Trenér Valencie Emery přesto nabádá k opatrnosti: "Není důležité, kdo bude Realu chybět, ale to, kdo bude hrát," upozornil.

Přímý souboj druhého a třetího týmu tabulky bude zvlášť pikantní pro Villu a Albiola. Prvně jmenovaný v létě koketoval s přestupem do královského klubu, z kterého sešlo, zatímco druhý do Realu přestoupil a nyní se bude snažit svého bývalého spoluhráče uhlídat, aby neskóroval už v pátém zápase po sobě. Pak je tu rovněž v dresu domácích Juan Mata, který pro změnu vyměnil bílý dres Realu za oranžový Valencie, čímž způsobil v táboře merengues menší pozdvižení.

Přes velkou ofenzivní sílu domácích, kouč hostí Pellegrini se nevzdává: "Nebudeme hrát na remízu," prohlásil. Kromě obávaného tria Mata - Villa - Pablo Hernández (nebo Joaquín) nastoupí do střetnutí záložní trojlístek Banega - Marchena - Albelda a v obraně si zahrají Bruno, Dealbert, Navarro a Mathieu a za nimi bude chytat rovněž bývalý hráč Realu, brankář César Sánchez.

Hosté bez potrestaného Ronalda a zraněného Kaká budou mít mezi tyčemi Casillase, před ním pak obrannou čtveřici Ramos, Pepe, Albiol a Arbeloa. Naťuknutého Marcela vystřídá na levém křídle zřejmě Drenthe, uprostřed zálohy budou působit Xabi a Lass a roli špílmachra převezme Van der Vaart. O góly se bude starat duo Benzema - Higuaín.

Utkání plné napětí mezi Netopýry a "pusinkami" zahájí hvizd rozhodčího Teixeiry Vitienese ve 22.00 CET.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.55 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona14113035:936
2.Real Madrid13101231:1131
3.Valencia CF1384125:1328
4.Sevilla FC1383224:1127
5.Deportivo La Coruña1381418:1525
6.RCD Mallorca1373326:1624
7.Sporting Gijón1355314:1220
8.Athletic Bilbao1362517:1720
9.Getafe CF1360721:2018
10.CA Osasuna1344514:1616
11.Villarreal CF1343620:1815
12.CD Tenerife1342713:2514
13.Atlético Madrid1334619:2413
14.Espanyol Barcelona133468:2013
15.Real Valladolid1326519:2412
16.UD Almería1333714:2312
17.Real Zaragoza1333716:2712
18.Racing Santander1324714:2110
19.Málaga CF1315714:198
20.Xerez CD141494:257

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (470)

Přidat komentář
blaugrana

Vamanos Vale

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte nekdo nejaké zajímavé typy?

Reagovat
blaugrana

Myslim, ze tie redakcne su dostatocne zaujimave .

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo da gol i z tribuny

Reagovat
smazaný uživatel

Vamos Barca, Arriba!!!

Forca Vale!

Reagovat
smazaný uživatel

Bez přehánění si myslím, že Vale vyhraje. Na ten mač bych si tipnul 3:1, 3:2 nebo klidně 4:2. Padne hodně gólů.

Vale

Reagovat
smazaný uživatel

Mam + 3,5 golu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to není až tak zlá volba při pohledu na tabulku, ale já bych to viděl max na 3 góly..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v zapasech těchto tymu pada dost golu, i když nam bude chybět Criss a Ricky, tak i přesto mame velkou silu vepředu. Klidně ty 4 goly dat mužeme

Reagovat
smazaný uživatel

...héj...já sem úplně mimo! Promiň, jestli tipuješ +3,5 na Valencii s Realem, to schvaluju ... Přečetl jsem si oba komentáře, podívám se na Jirkův nick a začnu přemýšlet o Barce... prostě vymatláno!

Jj...to je over jak bejk, v klidu může padnout více než 5 branek...

Reagovat
smazaný uživatel

Neva, neva. Hlavně, že si rozumime

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hodne golu davala Barcelona i Real a jejich derby dopadlo jen 1:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obecně v El Classicu se golu moc nedava.

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
smazaný uživatel

Na Nou campu.

Reagovat
smazaný uživatel

Očekává se příděl gólů, ale já o tom dost silně pochybuju. Moc dobře víme, jak je to s naší potencí, když nám chybí Ronaldo. Budu hrát opak od většiny, čili under.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm Tak ať se daří

Reagovat
smazaný uživatel

A tip na derby je u mě 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš mi ale optimista

Reagovat
smazaný uživatel

1-4 Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

aha Madrid

Reagovat
-Kopy-

Haha Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím že vyhrajem, tu porážku z minulého roku jim vrátíme - 4:1! Jinak Valencii věřím - 3:2!

Reagovat
smazaný uživatel

podle mne barcelona i real prohrajou a valencie se dostane na prvnii mysto v tabulce!!!!!

Reagovat
Xavi8

Reagovat
blaugrana

Ti este nezazvonil budik ?

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavá myšlenka ale moc bych stím nepočítal

Reagovat
smazaný uživatel

myšlenka hezká, ale v praxi je to nemožný...

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Espanyol opět pokořil Camp Nou? Tenhle Espanyol, kterej hraje zase jako minulou sezónu, tedy na sestup?

Reagovat
Xavi8

Dufam vo vyhru domacich

A na Mestalle padne podla mna viac golov

Reagovat
smazaný uživatel

AMUNT VALENCIA!!! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

přemýšlím, že bych dal přesný výsledek Valencia x Real 4:2 za krásný kurz 70. výhra za 50 by byla 3500.

Reagovat
Kily

ze hry bude Valencia lepší a šancí bude mít víc, víc než kdykoliv předtím v letošní sezoně ale bude záležet na proměňování šancí. Real má Ikera a hráče, kterým není hloupé dát ze dvou šancí dva góly. A proti naší obraně nějakou tu šanci mít jistě bude. Mám stejné pocity jako loni, kdy jsem dva měsíce dopředu nepochyboval o jasné výhře, tak to snad dopadne

Je škoda, že se fanoušci Realu případně budou mít na co vymlouvat, loni to byla malá motivace, letos absence Cristiana a Kaká

Reagovat
smazaný uživatel

"Real má Ikera a hráče, kterým není hloupé dát ze dvou šancí dva góly" - nádherně řečeno

Reagovat
smazaný uživatel

Nebojíme se, loni jsme vás taky dali v devíti .

Reagovat
Kily

nepřipomínat, to byla po finále LM s Bayernem ta nejhorší pilulka, jakou jsem musel spolknout. Je pravda, že už tehdy jsme naznačili, jak nám pod Emerym půjdou závěry vyhraných zápasů. Když jste dali ten gól z dálky, tak jsem vzteky probudil celej panelák a šel si lehnout

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole jak mě bylo tehdy proti Bavorákům Vale líto...

Reagovat
smazaný uživatel

Je mezi Realem a Valencií hodně velká rivalita?

Reagovat
blaugrana

povedal by som 4 najväcsia v SPA po barca/real, madrid/a madrid, sevilla/betis

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych, že kdovíjak extrémní...

Reagovat
blaugrana

tak extremne to nie je, ale predsalen su obe muzstva velkokluby a velky rivali

Reagovat
blaugrana

veľkí rivali*

Reagovat
smazaný uživatel

no když se ve fanshopu Vale dala koupit mikina 100% Antimadridista, tak bych řek, že zas tak malá nebude

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no ten obrazok zrovna nemusim, ale nemate vo fanshope aj antibarcelonu? jedna taka mikina by sa zisla

Reagovat
smazaný uživatel

nevim ale nedivil bych se tomu... možná něco na valenciafreedom. (a teď nevim jestli com, nebo es )

Reagovat
smazaný uživatel

ok diky

Reagovat
-Kopy-

To si musim koupit a přijet v tom na sraz !

Reagovat
smazaný uživatel

na sraz už se těšim jako malej kluk

Reagovat
RMCF

To budou vyhozený peníze když to budeš mít hned spálený...

Reagovat
smazaný uživatel

A dostaneš pronto přes hubu od organizátora...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm , tak tohle je dobrý , myslím ale, že podbných mikin bychom dost našli i u jiných klubů PD...

Reagovat
Kily

ta rivalita tam je, jelikož jde o dva týmy, které ve Španělsku patří mezi špičku. O větší rivalitu ale jde podle mě ze strany Valencie, pro ní jdou zápasy proti Barceloně a Realu de facto vrcholem ligové sezony (nikdy jsem tam nebyl, ale přijde mi, že ani derby proti Villarrealu není tak prestižní). Pro Real jsou z tohohle pohledu daleko více o rivalitě duely s Barcelonou a Atletikem

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Z naší strany v pohodě .

Reagovat
One-Real

Když to vezmu z hlediska tohoto webu, tak to je tak, že fanoušci merengues Vale nějak neřeší, ale netopýři z jejich strany je to úplně jiné a Real řeší všemožně a žádné příležitosti rýpnout si nepohrdnou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se říká Madriditis - virus vzniklý kombinací tří prasečích virů z Barcelony, Sevilly a Valencie, je vzdáleným příbuzným viru španělské chřipky a podle nového výzkumu jsou tito nakažení lidé, kteří znají Real Madrid více než 5 let, prakticky nevyléčitelní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kupodivu souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Díky všem

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 pre real inak palec hore pre Marcosa Alonsa dufam ze si aspon tych 5 minut zahra

Reagovat
smazaný uživatel

Bod z Mestally je dobrej. Tip 2:2

Reagovat
-Kopy-

Dneska důležitý zápas, citím výhru, nechci to zakřiknout ale fakt citím, že jsme lepší a vyhrajeme.

4:0 AMUNT VALENCIA !

Reagovat
smazaný uživatel

neREALne

Reagovat
Kily

pro mě je především nereálné odehrát v tuhle chvíli proti Realu zápas bez inkasovaného gólu, tipuju 3:2, přece jenom proti Valencii to vaši útočníci budou mít snadnější než třeba proti Curychu, který se soustředil jenom na bránění

Reagovat
smazaný uživatel

Vy aspoň chcete hrát fotbal Valencii mam rad, sympaťáci. Ale dvakrat do roka prostě NE

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquín je zdravy? připraveny na zapas?? Teď moc nehrava že, bude aspoň lavicka?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že bude hrát, protože vypad Silva

Reagovat
Kily

co se zranil Silva, tak hraje základ a nehraje vůbec špatně

Reagovat
Kily

však se budeš moci sám přesvědčit

Reagovat
-Kopy-

Podle mě hrát nebude, ale tak když jo, tak to bude taky fajn, pro Joaquina sem měl vždy slabost.

Reagovat
Kily

čekáš dva destruktivní defenzivní? je pravda, že k tomu Emery dost možná sáhne

Reagovat
-Kopy-

Čekám no.

Reagovat
-Kopy-

Je zdravej, když hraje, tak hraje dobře...Bud bude hrát on a nebo Banega, spíš ale Banega a Joaquin bude střídat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Dobře, Kopy!

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kopy jak sme si urcite vsichni vsimli kdyz Vale vede o 2 goly prestava hrat ... takze budu rad i za 2:0

Reagovat
-Kopy-

Neboj, o všechno je postaraný, až povedem 2:0 a Real začne trošku hrát, tak špion Albiolek si dá vlastního góla a bude po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, je za to placenej

Reagovat
Kily

nojo vlastně, Albiol by se mohl rozvzpomenout na loňské kanonýrské časy na Mestalle, kdy doháněl Villu. Do správné brány se trefil v týdnu, teď je na čase vlastenec

Reagovat
-Kopy-

Přesně tak, musíme vrátit Realu ten jeho blaff s Helguerou.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tentokrát Pep nasadí Bojana a Yayu, i když tomu moc nevěřím zas. Jinak tentokrát tipnu 4:1, za nás Ibra 2x, Alvés, Iniesta (tohle už mi nevyjde, já vím )

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia poločas 1 a sem spokojenej.....

Reagovat
smazaný uživatel

Bude přestřelka, ale vyhrajeme .

Reagovat
smazaný uživatel

Real Zaragoza hostí v pořadí prvním střetnutí čtrnáctého kola španělské nejvyšší soutěže Athletic Club v utkání, které se svou kvalitou jistojistě v našlapaném sobotním programu neztratí. Fanoušky dobré kopané čeká lahodný předkrm před katalánským derby a zápasem Valencie s Realem Madrid.

Po třiceti minutách si říkám, že ty moje schopnosti odhadnout kvalitu zápasu jsou čím dál menší Na La Romaredě je to fakt nuda!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaky odkaz na barcu,klidne i sopcast,ale at se to nekouse prosim vas: )

Reagovat
smazaný uživatel

ze pry penalta tak tohle bylo moc trochu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

kdo chce byt nejlepsi hrac na svete,tuhle zalezitost musi umet...asi se ucil od mistra :)

Reagovat
smazaný uživatel

takhle tlacit k vitezstvi nejlepsi tym galaxie vsech dob?

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že ta penalta rozhodně fér nebyla. Ale budu si namlouvat, že Xavi uklouznul

Ale gól jsme si zasloužili

Reagovat
smazaný uživatel

barcelona je jasne aktivnejsi, ale zadnou poradnou sanci nemela...

Reagovat
smazaný uživatel

A co ta Pedra a Henryho?

Reagovat
smazaný uživatel

asi byla na zacatku ze? vidim zapas asi od 10-15minuty a od te doby tam zadna velka sance nebyla....prvnich 15minut hodnotit nemuzu....co hodnotit muzu je ta penalta, ktera byla kurevsky blbe posouzena

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, obě šance v úvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

tim se to vysvetluje

Reagovat
smazaný uživatel

vysvětluje se akorát to, že hodnotíš něco, cos neviděl a dáváš zcestné informace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Messi přebíral ten Zlatý míč, to byla ATMOSFÉRA!

Jinak zatím sme lepší, škoda těch šanci na začatku, penalta být neměla, ale gol sme si zasloužili.

Ibra Doufám že ješte nějakej gol přidáme...

Reagovat
blaugrana

Muz zapasu je znamy uz po prvom polcase.

Reagovat
smazaný uživatel

nerikej hop... ten jeden zluty kartonik je nebezpecny s jeho stylem hry

Reagovat
smazaný uživatel

Ta dominance je už naprosto neuvěřitelná. Držení balonu už sahá skoro na 80 %, což je ... neskutečné. Nicméně to neplodí šance a k vedení nám musel pomoci sudí. Šance jsme měli dvě gólové a jednu gólovou míň. Pedro to měl těžké, ale i tak se to dalo řešit lépe, Titi to proměnit měl. Minimálně měl lépe zakončit. Maxwell střílel do druhého patra ...

Ale čeho si nejde nevšimnout - Ibra je elektrizující. To prostě není možné - má oči všude, dokáže kontrolovat míč i v situacích a polohách, že to už snad ani není možné, dokáže vykouzlit takové příhrávky, že ... no, že prostě jen čučím.

Další poznatky

- Iniesta je v záloze lepší než na křídle. Už proti Interu si ze záloohy Interisty vodil jak hodné psíky, dnes opět.

- Pedro je výborný, má skvělou rychlost, ale děsivě se mu nedostává odvahy něco zkusit vymyslet. Myslím situace, kdy mu spoluhráči sbíhají a on se bojí nahrát kolmici dopředu.

- Vicky - famozní střelu zlikvidoval famozním zákrokem

Do druhé půlky nic neměnit co se týče personálního obsazení. Jen by to chtělo víc náběhů do vápna a větší zapojení záložníků ve vápně. Když chybí Keita, nikomu dalšímu se dopředu nabíhat nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa, teď dvakrát vyhořel Maxwell ...

Reagovat
madridcan

musime vyhrat...Podme chlapci moji zlati

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu si pomoct, ale ty Piqueho křížné pasy na Henryho jsou vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

nemůžu si pomoct, ale Henry to zatím dobře zazdívá...

Reagovat
panca

to rikzm porad ze je to brzda barcelony. na to kolik ma sanci a naznaku sanci tak tech golu moc nema.. ani uz ty jeho placirky k zadni tyci mu nejdou. nepamatuji kdy mu to vyslo naposled! ja bych tam zkusil toho robihna..

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha přestala běhat a hned je to znát - Espaňol naprosto zbytečně pouštíme do hry

Reagovat
smazaný uživatel

to byl mazunk

Reagovat
smazaný uživatel

Kua co to tam teď předvádíme???

Reagovat
smazaný uživatel

S tímhle do Evropy ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Pššt

Reagovat
smazaný uživatel

Ukazujeme jak se to nemá dělat

Reagovat
smazaný uživatel

mě se ptej. Po první půlce si asi hráči mysleli, že se to udělá samo a ono hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

ouu

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas extrámně vyrovnaný

Reagovat
smazaný uživatel

kua, tak co to je tohleto? Naprosto jsme vypadli z role

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si koledujem..

Reagovat
smazaný uživatel

zaloha je v tahu,ale ibra furt pressuje,snazi se...ale je to bez pomoci..

Reagovat
smazaný uživatel

A musím to napsat znova - Yaya ukazuje, že prostě má Pepek pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, v současnosti je Sergio lepší. Sice si neodpouští svoje riskantní fintičky, ale je platný do kombinace a dobře rozbíjí útoky. Yaya je poslední dobou jak s koulí na noze...

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya za celý zápas ztratil dva míče a získal jich cca 9. To je vcelku slušný. Navíc přihrál do dvou šancí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibraaaa :(

Reagovat
smazaný uživatel

jejda, to byla vražda, Ibro

Reagovat
smazaný uživatel

iniesta kvalitně...

Reagovat
smazaný uživatel

Když Yayu zkritizuju, udělá tohle ...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle ale kua vůbec nevypadá dobře

Reagovat
smazaný uživatel

asi blbě dopadl..jiné vysvětlení no mít nemůže...

Reagovat
smazaný uživatel

*to

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan na plac!

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra dolu ??...to mi prijde celkem divny,nejlepsi hrac na hristi

Reagovat
smazaný uživatel

první půlku jo, druhou odešel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď tam teda Yayu okopal jak zahrádku

Reagovat
smazaný uživatel

busquets na plac? šance pro espanyol...

Reagovat
smazaný uživatel

Znalec...

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm pique hustě zajel....HNUS

Reagovat
smazaný uživatel

vrací, co si Espaňol půjčil, tak nedržkuj

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo z espanyolu takhle zajel? v pripade puyola slo spis o typicky sprajc, kteremu puyol pridal par dobrych prvku z litani....a v pridace toureho slo o normalni souboj u mice, kde neslo ani o zakrok na kartu....pique zajel do hrace zezadu na stojnou nohu - do kotniku - bez mice ! tak se vzpamatuj

Reagovat
smazaný uživatel

podívej, zařekl jsem se, že se nebudu zbytečně hádat, ale - bez baonu to nebylo. A Espaňol hraje jak dobytek a jediný, kdo to nevidí, jseš ty (bez překvapení na mé straně). To je vše, co jsem k tomuhle napsal a kdy napíšu

Reagovat
smazaný uživatel

chces rict ze pique trefil mic? delas si ted prdel ze? me spis prekvapuje jak tady pises ze nekdo kopal yayu a pritom slo o uplne normalni souboj a pak napises ze pique sel pres mic...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagoval bys jinak, kdyby to bylo naopak

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo ne? Leda tak stoprocentně nezaujatý divák, a těch tu je jako šafránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proboha, Espaňol okopává celý zápas a když udělá tvrdý skluz (jasně na žlutou, kterou zaslouženě dostal) Pique, tak se tady ten trouba začne rozčilovat. O to mi šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol ho trefil hlavou, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

loktem...

Reagovat
smazaný uživatel

pošli mi pak nějaký odkaz, jinak tě považuju (se započtením celého tvého dnešního výstupu) za bezduchého kecala

Reagovat
smazaný uživatel

a kde mam asi najit odkaz na jeden faul za cely zapas? kdyby ses dival tak bys to videl....spis mi ukaz jak trefil pique mic u toho zakroku zezadu...takovy zakrok urcite nekde na netu bude...

Reagovat
smazaný uživatel

nepsal jsem, že trefil míč, ale že to nebylo bez míče. Kdo nepochopí rozdíl, je to jeho věc

Reagovat
smazaný uživatel

Maxwella bych dneska přetrhl

Nicméně, co mělo být to karate na Henryho hlavu?

Reagovat
smazaný uživatel

BARCELONA NEMŮŽE, SUDÍ JIM POMŮŽE....

Reagovat
smazaný uživatel

Hloupá provokace, ubohá

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a ten gól byl výmysl rozhodčího...spíš místo provokace, bych řekl realita...

Reagovat
smazaný uživatel

Xaviho trošku zatáhl, zavrávoral a kvalitu španělských rozhodčích známe. Barca si to zasloužila, v prvním poločase dominovala, druhý už byl vyrovnaný, ale bez větších šancí ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá ti to dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Na to je nejlepší ... (a to nechci radit) ... ignorace

Reagovat
smazaný uživatel

Jiří, trochu soudnosti ne...Už se těším na Real...To budeš drzkovat eště víc....

Reagovat
smazaný uživatel

Odchozenej druhej poločas, ale tak proč ne... po tom, co poslední dobou hráči odehráli si mohli ten zápas i odsedět a kdyby to na výhru stačilo, tak bych neřek jediný slovo.

Yaya a Maxwell dneska ukázali, proč většinou sedí.

Penalta být samozřejmě neměla, ale mohla být, aspoň podle mýho, za ten karate kop na Henryho na konci...

Valdés, Puyol, Piqué, Dani, Ibra, Xavi

Iniesta na muj vkus dost sóloval a produktivní to moc nebylo...

Vítězství má opět cenu zlata.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, kua, každý ligový zápas musí být takovéhle nervy?

První půlka výborná, ale ve druhé jsme úplně vypadli z konceptu, záloha přestala běhat, obrana dělala chyby (ve většině Maxwell - ten by dnes na infarkt). Yaya hraje DM, ale jen na papíře, na plae to vypadá tak, že se pohybuje od ničeho k ničemu a je na hřišti navíc. Doufám, že po dnešku už přestanou ty kecy typu: "Yaya má hrát, Pepek mě s tím se-e" apod. Sergio je lepší naprosto určitě a pokud nechce začít Yaya běhat, tak si může balit kufry a já po něm smutnit nebudu. Mám ho rád, ale proč má hrát někdo jen proto, že je oblíbený ...?

No, tři body doma a teď se můžeme v klídku kouknout, jak Netopýři rozervou Baleťáky na konfety

Reagovat
smazaný uživatel

pokud budou mít baleťáci 12tého muže na hřišti jako katalánci tak to taky vyhrajou....

Reagovat
smazaný uživatel

Ramo pěkne zajel...HNUS

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos*

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos naložil Marchenovi pěknejch pár od cesty. Jsem si jistej, že Marchena si tohle nenechá líbit . Jen je s podivem, že Ramos nedostal kartu

Reagovat
smazaný uživatel

na piqueho to nema..

Reagovat
smazaný uživatel

Iker pěkny dres

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska naopak Yaya ukázal, že by měl hrát více. Kazil minimálně narozdíl od Sergia, získal mnoho míčů, prihrál i do šancí a sám se do dvou málem dostal. On nikdy nebyl ten, kdo toho nejvíce naběhá.

Reagovat
smazaný uživatel

to měla být reakce na Jirku.

Reagovat
smazaný uživatel

nesouhlasím. Jeho výkon byl neskutečně laxní. Střed zálohy po přestávce úplně odešel a to přesně se stalo i v Xerezu. Je náhoda, že v obou těchto zápasech byl na DM Yaya ...?

Reagovat
smazaný uživatel

Laxní v čem? Že tolik neběhá? To ani loni...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi taková palice... po Henrym je tu další tvuj muž, s tim, že v tomhle případě je vztaj opačnej. Ale zaslepenost stejná. Já jsem kdysi tohle předváděl se Saviolou. Bylo mi tak asi 17, tak se laskavě uvědom, pokud nejseš puberťák.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím čtu pouze od vás dvou nějakou kritiku, jinak ho všichni chvílí? Náhoda? Poměr získaných ku ztracenými míčů jsou na tom Sergio a Yaya letos stejně, loni v tom vyhrál Yaya o parník. K tomu Yaya i něco vymyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska třeba za celej zápas vymyslel geniální pohyb někde v prostoru mezi stopery a přihrávky na obsazené hráče, kteří to tak museli zpracovávat zády k bráně (ještě k tomu na půlící čáře) a dávat zpátky. Z mýho pohledu dneska spíš nic, než něco.

A to pozor - já proti Yayovi nejsem nijak zaujatej, to vůbec ne. Uznávam, že loni a předloni byl excelentní, taky jsem byl lehce hysterickej během jednání o jeho nový smlouvě... jsem jeho fanda, ale letos je prostě lepší Sergio, kterej mě zase neoslovil loni, sice si svý odehrál, ale byl takovej nemastnej neslanej. Letos ovšem s vlastnim projevem

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska zkazil Yaya dva míče, to mi na DM přijde hodně slušný ... zvlášť když Sergio skoro každý zápas nalije soupeři na tutovku. A že by špatně přihrával jsem si tedy nevšiml.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkazil dva míče...? Nevim, já to nepočítal. A i kdyby - ty míče, který sice našli svýho adresáta, za moc nestáli. Nikam to nevedlo. Chtěl bych vidět hrát Yayu na DM, kdyby nenastoupil na CB Piqué, kterej ty míče vyváží a perfektně rozehrává. Pak by se to teprve ukázalo, kde je chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ztratil 2 a získal 5. Sice by jich měl jako DM získat víc, ale jen 2 ztráty jsou parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch míčů získal dvojnásob.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem, čerpám ze statistik Marcy a As. Mají to stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak koukám, tak v průměru má Yaya vyšší známky proti Espaňolu, než měl Sergio proti Deportivu

Reagovat
smazaný uživatel

no10 zeptam se te natvrdo : ses takovy ocas,nebo si dneska nedostal ptaka do prdele ?:)..ze si takovej protivnej ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

ja? doporucuju precist komenty od mistniho vseznalka jury

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso je dobrej házenkář. V clásicu naprosto stejná ruka, když nestíhal

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo v Marseilli ne?

Reagovat
smazaný uživatel

V Clásicu?

Reagovat
smazaný uživatel

v clasicu nestihal busquets, to onhral rukou...si plete trochu hrace no

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v clásicu myslím taky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nemela to byt reakce....

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Albiol...

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď jsem zavítal na clásico a tam jsem o tom nenašel žádnou hlášku. Někdo od vás tam takhle rukou zahrál taky a já měl zafixováno, že Xabi. Kdo to teda byl?

Reagovat
smazaný uživatel

Beztak si to pleteš s uterkem. To Xabi smečl do autu balon.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si. Někdo od vás v clásicu zahrál taky takhle rukou a fakt bych řekl, že právě Xabi-

Ale pal to hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, historie. Ja si to neuvědomuju vubec, tuhle tu situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

rika ten co ma v tymu henryho, busqueta, piqueho aspol navic tadle ruka byla jaksi nastrelena....ale to ty nevidis, ty si zase mimo realitu

Reagovat
Tomanatura

Xabi mi připadá, jako by si říkal "Ty vole, už hraju za Real, to byl můj sen vždycky, už nemusím vůbec makat".

Po 8 minutách je Valencia o třídu lepší, výborná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ever

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm...karta se obrací, "blbečky" nám začínají dělat fanoušci Barcy ...

Reagovat
smazaný uživatel

proboha, nechápeš, že jsem chtěl jen vrátit "házenkářům" jejich kartou?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se cítí, ten se vtípí Aneb potrefená husa se vždycky ozve

Reagovat
smazaný uživatel

tak když to napsal podemě, tak to je na mě. To se nedá nic dělat. Nicméně Lapíz nechápe, že oplácím stejnou mincí. No, co už ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapsal to pod Tebe, napsal to pod Korna.

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Korn.. no fuj

Reagovat
smazaný uživatel

Promin.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to jen na tebe, Jirko. Ukaž charakter a neoplácej, tím jim ukážeš svou sílu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, Higuain to rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Albiole pod

Reagovat
smazaný uživatel

Rafael je prostě frajer

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Gonzala

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe zas dostal na kokos...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, to bylo drsný. Nezávidím ani jednomu

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe bude zachvilu zjizveny jak stary pirat, jestli kazdy zapas dostane nabenceno

Reagovat
smazaný uživatel

Netopýři jsou zbytečně zalezlí

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného jsem chtěl napsat..takhle to smrdí gólem

Reagovat
smazaný uživatel

vsak pekne v jeskyny...Cekaji az prijde Indiana Jones Higuain a vezme si tribodovy gral

Reagovat
smazaný uživatel

sudí si kálí do vlastního hnízda. Měl by začít dávat karty nebo se mu to sepere

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema uplne ozil...Takhle jsem ho za Real hrat jeste nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pomezní jsou dneska jacisi jaloví.

Reagovat
smazaný uživatel

Blížíme se .

Reagovat
Tomanatura

Super, Valencii odmávali druhý neexistující ofsajd, kdy už to mohlo být 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že hraci realu prestali po prvnim piskotu hrat...jinak by si iker pro ten mic v pohode dosel....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Iker by chytl tu Matovu šanci. Stal už hodinu na mistě, když Mata dělal pingla s míčem.

Reagovat
Tomanatura

A ten první Pablův neofsajd? Ten byl v ideální pozici. Tady nejde o to, jestli by to Casillas chtil, či ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ted si neuvědomuju tu pozici a šanci.

Reagovat
Tomanatura

Na pravém rohu 16, zhruba 8. minuta.

Reagovat
smazaný uživatel

A střela vedle, takovej lob jak kdyby?

Reagovat
Tomanatura

Nene. Tu akci, co popisuju, zastavil (ne)ofsajd. Ale už to je fuk, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevybavuju si. Promin. Ale ted uz by to mělo byt stejně minimalně 2-2, takze je to fakt jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Teď byl Mata v malým ofsajdu, ale řešil to tak pomalu, že to bylo stejně jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos dneska exceluje

Reagovat
smazaný uživatel

do maxwella daleko

Reagovat
smazaný uživatel

ou, tohle bylo jak od Ramose ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mathiéu, Bože, čo to stváraš, chlapče...

Reagovat
smazaný uživatel

HOVADO

Reagovat
Kily

fuj, ještě že ho Mathieu netrefil z první, to už by Benzema nerozdýchal a Mathieu taky ne, v tom případě by šel ven

Reagovat
smazaný uživatel

Indiana Higuain...skoro..uf

Reagovat
smazaný uživatel

ou, to bylo pěkné prostrčení na pivota

Reagovat
smazaný uživatel

GONZAAALO

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se real zbaví co nejdřív Lasse, ten kluk je tak nepříjemnej a běhavej, že by s ním mohli být i konkurenceschopní

Reagovat
smazaný uživatel

Lass byl pro mě (myslím že asi pro vetsinu lidi) nepochopitelny nakup....ted by byl pro me nepochopitelny prodej, je zajimave ze se nedokazal prosadit v chelsea ani arsenalu a ted je jeden z nejlepsich DZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Chelsea nemal pri Makovi šancu, v Arsenale ho Wenger staval na pravú obanu ( ). U Pompey patril k najlepším spoločne s Crouchom, Defoom, Kranjčarom a Muntarim. To, že pôjde do klubu ako Real a hneď nadviaže na dobrú výkonnosť, to sa až tak nečakalo. Zas na druhú stranu, fanúšikovia PL vedeli, čo ide na export.

Reagovat
smazaný uživatel

ouuuuuuuuu, pekne se uvolnil...skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Ten van der Vaart...Toho bysme se neměli za žádnou cenu zbavovat. Nejlepší hráč dneska dle mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, jeste ted mi z toho zvoni v usich....z te tyce...

Reagovat
smazaný uživatel

ouuuu, uz by to tam mohlo padnout ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Nadherna kombiance a ROH...ojojojoj Raaamooos

Reagovat
smazaný uživatel

Cerna minuta pro netopyry

Reagovat
smazaný uživatel

to neni mozne...kuaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Fuuu.. to koleno zabolelo

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Netopýři zatím nepříjemně překvapují

Reagovat
smazaný uživatel

Pepenbauer

Reagovat
smazaný uživatel

kotník či koleno?

Reagovat
smazaný uživatel

koleno

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nič s väzmi

Reagovat
smazaný uživatel

Vazy to jsou, uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku úcty k Beckenbauerovi

Reagovat
smazaný uživatel

Sme jasne lepší.

Reagovat
Kily

co to sakra má být??? celý týden se těšim na super fotbal a místo toho vidim tohle. Sami se připravujeme svou připosraností o svou největší výhodu, místo toho obránci nakopávají míče na Villu. Hnus, fujtajbl, snad se to ve druhé půli zlepší. Jinak nezávidim rozhodčímu, publikum je hodně přemotivované, čekám, že na hřiště i něco přiletí

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se že Pepe si "chvilku" nezahraje..

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně kvalitni prvni poločas. Vale hraje pěkně, Real take. Sance byli, te tyčky je škoda, Benzema take dobra šance, Higuain take. Ze strany vale odmavane neofsajdy. Van der Vaart se mi hodně libi. Karim celkem pookřál dneska, asi citi šanci, když tam neni Criss a Ricky. Druhy poločas doufam bude pokračovat v podobnem duchu,akorat s tím rozdilem, že začneme davat goly. Pepeho je škoda, ještě že jsem to neviděl to koleno, diky bohu ze sekanec. Ale je mi ho lito, posledni zapasy dostane dycky tak naloženo Snad to Garay zvladne. PODME MADRID ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ to vyzerá na jasný over...

Reagovat
smazaný uživatel

jsem prostě Pan Tipér

Reagovat
madridcan

preco neplatil gol Benzemu?Ved Cesar zasiel do Pepeho...ci ofsajd bol?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze ofside pepeho

Reagovat
smazaný uživatel

To ofsajd nebol v žiadnom prípade ...

Reagovat
smazaný uživatel

rikam "myslim"....pokud ne tak nevim co piskal...

Reagovat
smazaný uživatel

já to teda viděl z boku jen jednou, ale zdál se mi naprosto jasnej

Reagovat
smazaný uživatel

Aj mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepeho? šak jasne si nabehol spoza toho obrancu neviem či to nebol Mathieu ...

Reagovat
Kily

ofsajd podle mě byl, sice drobný, ale jo. Režie to stříhá pěkně blbě, především zastavuje hru už ve chvíli, kdy přihrávající hráč teprve napřahuje

Reagovat
madridcan

nezda sa mi to...no co uz

Reagovat
smazaný uživatel

Podme VALE!

Reagovat
smazaný uživatel

Bezmozci nám kamenovali autobus .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

goooooool

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOLAAAAAAAAAAAAAAZOOOOOOOOOO BENZEEEMAAAAAAAAAA - PIPIIIIIIIITAAAAAAAAAA HIGUAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNN

Reagovat
smazaný uživatel

tohle ovšem je komplikace

Nicméně by to mohlo připomenout hráčům Vale, že není něco v pořádku a mohli by taky ZAČÍT HRÁT

Reagovat
smazaný uživatel

ti pomezni neskutecne kazi hru

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z dvojky Marchena, Albelda ven a Sedmnáctka na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

Dost bylo připosranosti, ted snad začneme hrát..

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! HIGUAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN!!!!! joooo!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Regulérní gól . Jinak zatím nejlepší Karim v Realu .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A pochválím i Albiola.

Reagovat
smazaný uživatel

uf, to bych dal i ja

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to nemohl dát

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se dá taky nedat?

Reagovat
smazaný uživatel

gooooool

Reagovat
smazaný uživatel

neeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

golazo

Reagovat
Navodar

Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Iker se krásně proletěl ...

Reagovat
smazaný uživatel

jeho vybihani je spatne no...i tak to ale staci na ostatni golmany ve spanelske lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Ou jé!

Reagovat
smazaný uživatel

Chýbal Pepe.

Reagovat
smazaný uživatel

A sakra,kompliakce.

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro RMCF

Reagovat
smazaný uživatel

proč si Netopýři nenechali dát góla hned na začátku, když je to takhle nakoplo

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou to chytlo grády .

Reagovat
smazaný uživatel

to je skodaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši Mááááriaaaa.

Za co dostal Ramos žltú???

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooolllll...marcelo naaadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Joooooooooo, ale je to mazec fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No toto

Reagovat
smazaný uživatel

MARCELO PIPITAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Indiana Higuain fakt jede. Aspon ma Lucas dalsi namet na scenar....

Reagovat
smazaný uživatel

GB 2010 = Gonzalo H.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prepoklady nato ma, minulu sezonu to herne v podani timu bola bieda a triafal sa...teraz v priprave sa stratil ale zase si miesto vybojoval a to sa mi paci niekedy ma chvilu ze spaluje ale vie dat dolezite goly

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši k tomuto len stručne:

EL Pipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitaaaaaaaaaaaaaaa Higuaííííííííííííííííííííííííííííín.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem věděl, že to Marchena nenechá jen tak Dobře, Carlosi Ramos si alespoň uvědomí, jak bolí jeho zákroky

Reagovat
smazaný uživatel

Dementní oplácení, a od tebe naprosto hloupé zastávaní se jej

Reagovat
smazaný uživatel

podívej se, kolikrát za zápas Ramos někoho sprasí. Jsem opravdu rád, že mu to někdo vrátí. Oplácení neschvaluju, ale Ramos je výjimka. On takhle hraje pořád a nepřijde mu nic divného

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky Ramose nikde neobhajuju, ale přijde mi hloupé obhajovat jakkýkoliv takový zákrok na jakkéhokoliv hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

proboha, podívej se, co udělal pár minut potom Ramos - pokopal Villu (či koho to bylo). Opravdu si to nezaslouží?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tkdyby hrál Ramos u vás, tak bys klidně přešel zákrok, který mu může způsobit zranění ?

Reagovat
smazaný uživatel

piquemu by taky nekdo mohl vratit jeho zakrok...

Reagovat
smazaný uživatel

Piquemu ne to je "takykatalánec" toho se nidko ensmí ani dotkonout

Reagovat
smazaný uživatel

tebe sa bude snivat o Piquem asi

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze ve snu najdu odpoved na otazku, kde v tom hnusem zakroku zezadu hral pique dneska balon jak rikala jedna chytra hlava tady...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi prostě neuvěřitelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jak hraje ti na nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

on mě?

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie

Reagovat
smazaný uživatel

No, nic, musíme doufat, že Iker ještě jednou dneska podrží

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nerozhodíš

Reagovat
smazaný uživatel

jsi jak poškrábaná deska

Reagovat
smazaný uživatel

pises porad o ramosovi, ja pisu porad o piquem..co se ti nezda?

Reagovat
smazaný uživatel

píšu o Ramosovi, protože dělá pořád nějaké zákroky. Nevracím se pořád k jednomu momentu jak k majáku

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře sem koupil dres pro budoucího nejlepšího hráče SVETA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Marchena pál do p...

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra to je pekelné duo Benzema-Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

A tak si to Ramos neuvědomil. No, co bysme taky po něm chtěli

Reagovat
smazaný uživatel

Navarro a Albelda sa ešte smial kretén

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Diky Rafaeli. Dneska jsi byl světovej

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázal, že na to má

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Jak sem psal výše. Tenhle borec nesmi odejit prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, ten kdo ho v létě nekoupil neuvěřitelně prohloupil, když by možná šel ještě levněji než Wesley. Problém je, že bude hrát jen při zranění Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kaka neni takovej, ze by vydržel celou sezonu. Když ho bude Manuel udržovat furt ve formě,dycky nějakych tech 20 minut, tak nemam o něj strach. Svoje si letos vždy odvedl. Kvalitni nahradnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli mu to bude stačit, když by v mnhoa klubech rhál základ

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime no. Kazdopadne letos forma, nadhera, spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna sa sance chytil...mozno nepredava tolko dresov ale podla mna je na tom herne minimalne tak ako ten "tien z milana" ktoreho nam poslali...

Reagovat
smazaný uživatel

Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Tečovana trochu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych řekl že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nehadam se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, světovej zákrok, Ikere

Reagovat
smazaný uživatel

Každý brankář má někdy dne blbec, Iker si to vybral s AC a možná i dneska. Jinak z jeho pohledu dorbá szeona, rozhodně lepší úvod než minulý rok po EURU, kdy byl haklvou jine

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes proti Deportivu alebo Dynamu bol lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe 3-6 měsíců.

Reagovat
smazaný uživatel

Ofico? Moc tomu neverím ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiálně ne, ale jde o ten typ zranění, asi záleží, který vazy to jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa z ničoho-nič, nebolo to tečované?

Reagovat
smazaný uživatel

Přišlo mi to s tečí

Reagovat
smazaný uživatel

Aj mne sa tak zdá.

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

Netopýři, proboha, vy mě chcete utrápit?

Reagovat
smazaný uživatel

To bud rad, ze to nedal Ramos, jak se zdalo na 1.pholed. Bych tě sežral.

Reagovat
smazaný uživatel

tady by si ho vychutnula čtvrtina webu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč. Smazalo by to jeho prasáckou hru?

Reagovat
smazaný uživatel

Nee, nenavist tvoje k němu je jasná. A proto. Sak to znas, ty nase hecovacky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jirka je hajzel, sazi se jeno kdyz ma nec zkouknute dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

budeš zpívat jako ptáček, neboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

naaaaaadherra

Reagovat
smazaný uživatel

To už je fakt na posrání..

Reagovat
smazaný uživatel

tohle uz musime udrzet....

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sem mel nachystany, že to dal Ramos, a škoda...Ale kvalita Eze

Reagovat
smazaný uživatel

GAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYY

GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY-GARAY

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaticke je, ze Real nepolehava a nesimiluje a nenatahuje cas

Reagovat
smazaný uživatel

Boha naco to Iker hned nakopáva preč? Prečo nepodrží loptu

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, musíme doufat, že Iker ještě jednou dneska podrží

Reagovat
smazaný uživatel

mas to uz v dennicku ?

Reagovat
smazaný uživatel

příště jen jedno "n"

Reagovat
smazaný uživatel

U nás s dvomi

Reagovat
smazaný uživatel

ked budem pisat cesky kludne

Reagovat
smazaný uživatel

OK, no, v deníčku (u nás s jedním) to nemám

Reagovat
smazaný uživatel

Tady už není o čem...Žigič na plac

Reagovat
smazaný uživatel

Centry ste měli hrát od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

To asi opravdu ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Pravý kraj průchodný, centry nám dělali největší problémy...

Reagovat
Kily

to právě ne, do vápna není pořádně na koho centrovat, v útoku máme samé malé. Od začátku jsme měli zkusit hrát tak jako chvilku po nástupu Joaquina, to jest víc aktivně, nebát se, dostat Real pod tlak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to myšleno, kdyby hrál od začátku Srb

Reagovat
smazaný uživatel

teda ten Netopýry žlutí jako kráva. Se toho nebojí teda

Reagovat
smazaný uživatel

Na Valencii přiště klidně s Castillou, to bude stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď máš plnou hubu keců, ale dkyž jsme 2x vyrovnali, tak si měl beztak na krajíčku..

Reagovat
smazaný uživatel

Věřil jsem. Byli jsme lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice byli, ale klidně to mohlo být 3:2 na druhou stranu.. to bys pak psal to samé?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID !!!

Sice to nebyl výkon bez chyb, ale na Valencii se hraje vždycky těžký zápas. Myslím, že si fanoušek fotbalu dneska přišel na své....

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas, tak se hraje La Liga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parááááda. Naprosto zaslúžená výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale škoda že to Vale neudržela když už podruhé vyrovnala

Reagovat
smazaný uživatel

a pak že to bez Kaká a Ronalda nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Higuaín dva fiky Si postrikam asi ten dres, a vyperu, ať je na Zaragozu opět jako novej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To vskutku není pěkná tečka dne, ale můžeme si za to sami .

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, Netopýři ten mač nezvládli a nad vodou je držel jen Iker. Jinak se mi dnes hodně líbil Marcelo (jejda mane, co to píšu?), dobře hrál i Higuaín (to už je normálně věc). Z Netopýrů bych snad nevypíchnul žádnej dobrej výkon (teda vzpoměl bych si na Navarra dva metry před prázdnou bránou, ale na to radši zapomenout a rychle ... ).

Nedá se svítit, Netopýři, nevěšte hlavy. Příště to chce přistoupit k zápasu trochu jinak - méně emocí a víc se soustředit na fotbal (vím, e hrát proti Ramosovi a vidět, co všechno mu sudí neokartuje, to je hrozný, ale smiřte se s tím).

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda.. jediné pozitivum dne je Ever, ten chlap je neskutečný..

Reagovat
Kily

Real vyhrál zaslouženě, až na asi tak prvních dvacet minut byl lepší. Naší hru oživil až Joaquin, škoda, měl na hřiště přijít dřív. Na konci pak měl místo Miguela jít na plac Žigič, Iker jistý nebyl, byla šance toho ještě využít. Vůbec jsme nehráli svojí hru a ukázalo se, že s Realem se dlouhodobě měřit v tuhle chvíli zkrátka nemůžeme. Dva góly dal hráč, kterého jsem se bál nejvíc, zápas pak rozhodl ten, o němž jsem si ve chvíli jeho příchodu na hřiště říkal, že by mohl rozhodnout - a to fakt nekecám. Zranění nepřeju nikomu, Pepe bude chybět, pokud je to opravdu tak vážné, jak píše Mere, tak to bude obrovská ztráta v boji o titul. Ukázalo se to už loni, když dostal Pepe flastr, že chybí hodně, Albiol, Garay a Metzelder těmi dirigenty pro obranu Realu rozhodně nejsou

Reagovat
Kily

a jinak teda i když Real rád nemám, tak mu k výhře pogratuluju, byl prostě lepší a tři body si zasloužil

Reagovat
smazaný uživatel

V létě bychom stejně asi museli koupit stopera, když odchází Metzelder, tak se holt bude muset koupit hned. Pepeho je velká škoda, navíc se děsím, v jaké formě se vrátí po takové pauze.

Reagovat
Kily

já čekal, že Metzelderovi se bude chtít ještě na MS a odejde už v zimě, ale po zranění Pepeho vedení asi ani jeho jen tak nepustí. Kdo by mohl přijít, napadá tě někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapadá vůbec. Typově se tam hodí Sergio, potřebujeme někoho rychlýho. Tím pádem je možnost koupit i RB nebo LB, pak by se to podle toho poskládalo. Jinak Metzelder minimálně půlku zápasů promarodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Criscito....

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, ale zase to vzadu hrát s věkovým průměrem 23...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pak možná ještě ten sakra....z malagy, ten obrance...me vypadlo to jmeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Gamez...

Reagovat
Kily

to jsme na tom s nápady stejně, už ze mě vyprchává trocha zlosti a napadají mě jména jako Helguera a Mejia

Reagovat
smazaný uživatel

Zelam dobru noc, uz mam dost dnes idem do postele...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pyšný na to, že fandim Realu Madrid, jsem hrdy, na to, že fandim Realu Madrid. Jsem rad že fandim Realu Madrid. MILUJU REAL MADRID!! jsem nesmirně stastny, ze jsme vyhrali. Dneska to bude krasne spani HALA MADRID, HALA HIGUAIN!! A diky kluci Valencijšti, že jste nam byli dobrym soupeřem. Dobry vykon. Pěkny zapas

Reagovat
Kily

dobrým soupeřem? já jsem viděl marnou a odevzdanou Valencii

Reagovat
smazaný uživatel

Tos ji viděl možná až zbytečně černě..

Reagovat
Kily

odevzdanou beru částečně zpět, zároveň ale podtrhuji marnou

Reagovat
smazaný uživatel

Me se to libilo.

Reagovat
clinger

nevím za co jsi hrdý že fandíš Realu.kdysi bych to chápal.ale teď?po dvou érách Galacticos u mě co se sympatičtnosti klesli na úplné dno.rozhazovat neuvěřitelné peníze za největší hvězdy

Reagovat
smazaný uživatel

Me nejde o nejake penize. Ta kostra, kdy jsem začal fandit Realu tam zustala. Tak zase mužeš spokojeně odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

ta kostra je kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Iker, Raul, Zidane...Předtím než odešli Hierro, Helguera, MORIENTES, Carlos, měl jsem rad Raula Brava, Mijatoviče, Redonda...jasně, že už tam nejsou. ale i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Redondo

Reagovat
smazaný uživatel

A přišli před Perezem ještě ti mladíci. Higuaín, Marcelo, Gago-toho sem mam rad strašně, i když hraje uplne hovno. Lass, Momo, Ruud, Pepe, Sergio Ramos.

Reagovat
smazaný uživatel

Gagovi uškodila srovnávání s Redondem

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale ja ho mam rad. Loni kolem pulky sezony, to byl pro mě kral. To se mu dařilo. Tenkrat

Reagovat
smazaný uživatel

Talent má a jednou se snad naplno rozzáří. Bohužel hraje takovou divnou pozici (nevím jak to jinak říct), na DM je moc měkej a na CM mu taky něco chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nema jasně danou pozici. Nevm co hrával v Boce. On prostě je běhač. Neumí moc s míčem, neumi nahrat, vybojovat jakš takš. Takova Benfica, nebo Vale by mu seděla možná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Banega taky nehrál ze začátku nic moc a teď je jedním z nejelpších záložníků ligy (musím říct, že mě včera učaroval tou nadhernou kličkou, když se zbavil trojce madridistů)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jak to dal jak kdyby pod sebe. To byla škoda, že to měl na levačku. Kdyby palil pravou, určutě by Ikerovi nadělala vic práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

o tohle mi šlo. Z deseti, cos vyjmenoval zůstali tři a jeden už nehraje ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je v Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o mometální situaci, ale o tu úchvatnou historii (čeám až nějaký tupec vytáhne Franca ) a hráče, kteří klubem prošli, o to jaké postavení má klub ve Španělsku a v samotném Madridu (už jenom to místo, kde stojí stadion)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ta historie je skutečně velmi úchvatná.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na jednu kapitolu přesně taková jakou má mít největší klub ve Španělsku

Reagovat
smazaný uživatel

Á Jiří se nám sám pasoval na tupce.

Reagovat
antimadrista

Konečně čelo jak má být, Barca, Real, Valencia, Depor...to už tu hodně dlouho nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ja fandim Realu ,ale bojim se barci má ohromnou formu a Real neni to co byl i když má ty hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hráči Španělské ligi:1.Lionel Messi a Cristiano Ronaldo 2.Zlatan Ibrahimovič a David Villa a Kaká 3.Iniesta a Xavi.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej vtipálek ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro vysvětlení: Villa stejně jako Kaká nepřevyšují, nijak, kvality Xaviho a Iniesty. Všechny, co si jmenoval bych osobně strčil na stejný stupínek...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jasně, je to věc názoru, a jak tak koukám, i sympatií

Reagovat
smazaný uživatel

1. Messi

2. Ibra, Ronaldo

3. Xavi, Iniesta, Kaka

4. Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Nej.hráči na pozicích:

BRA:Iker Casillas

OBR:Sergio Ramos,Puyol

ZÁL:Kaká,Xavi

ÚTO:Cristiano Ronaldo,Lionel Messi,Zlatan Ibrahimovič,David Villa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Ramos je dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

To si asi chtěl reagovat na mně ? No dobrej je, ale napsal si " nej. hráči " takže tam Ramos nemá co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

No jo to máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsechny žebříčky co jsem psal a taky vy jsou mozný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele