Preview Ligue 1: Na prahu nové éry

06.08.2015, 08:40
Názory a komentáře
Před loňskou sezonou proběhlo napříč francouzskou nejvyšší soutěží hned sedm trenérských změn, letos má však nového kouče jediný tým - Lille OSC propustilo veterána Reného Girarda a na jeho místo přivedlo Hervého Renarda, dvojnásobného vítěze Afrického poháru. Dogy tedy čeká menší revoluce, a totéž platí i o Marseille, jehož kabinu opustila řada klíčových hráčů..

Pokud byste mezi fanoušky Olympique uspořádali anketu o největší oporu uplynulé sezony, pravděpodobně by se odpovědi točily kolem čtyř jmen - šanci na toto ocenění si může nárokovat elitní střelec André-Pierre Gignac, skvělý kreativní záložník Dimitri Payet, pracovitý univerzál André Ayew i neústupné 'zvíře' středu pole Giannelli Imbula. Všichni tito borci jsou nyní pryč. Ayew s Payetem odešli hledat štěstí do Anglie, Imbula vyztužil zálohu Porta, a Gignac si 'na stará kolena' vyzkouší exotickou mexickou ligu. Pokud chce tedy kontroverzní kouč Marcelo Bielsa vylepšit loňské čtvrté umístění (a proniknout tak do Ligy mistrů), leží před ním obrovský kus práce.

To v Lille tak vysoké ambice zřejmě nemají; jistě, fanoušci Dog jsou z posledních let zvyklí na slušné úspěchy, před čtyřmi lety slavili titul a ještě předloni skončil jejich tým třetí, po loňské průměrné sezoně zakončené osmým místem jim však náladu spraví opětovný návrat do boje o poháry. Samozřejmě ideálně za předpokladu, že bude nakonec úspěšný. Renarda, který už na začátku své trenérské kariéry získal status africké legendy (zlaté medaile z Pohárů se Zambií a Pobřežím slonoviny byly ohromnými úspěchy), čeká v městě u belgických hranic první skutečně velká klubová výzva.

Otázka nyní zní: Jak se s těmito podmínkami oba hrdé kluby vypořádají? Turbulence v kádru se nevyhnula ani jednomu z nich, a přestože je od sebe dělí celá francouzská kontinentální masa, leccos je před startem nového ročníku spojuje. Snad bychom mohli mluvit o poměrně vyrovnaném mixu silné nervozity a velkého očekávání..



Olympique Marseille


V Marseille věděli, že budou mít v létě problém, ještě před začátkem přestupového okna; vlastně už ve chvíli, kdy se fenomenální podzimní forma překlenula v jarní paběrkování a z aspiranta na titul se stal tým horko-těžko zachraňující alespoň účast v základní skupině Evropské ligy, začalo být jasné, že některé opory Vélodrome opustí. Snad Liga mistrů by je dokázala přesvědčit, takto se ale André-Pierre Gignac s André Ayewem skoro ani neohlédli a z klubu odešli zadarmo. Za Imbulu s Payetem sice svérázný (a podle mínění mnohých fanoušků naprosto neschopný) prezident Vincent Labrune něco inkasoval, zaplnit čtyři krátery v Bielsově sestavě se však zdálo být nesplnitelným úkolem. Zvlášť když brunátný 'El Loco' potřebuje vyvinout obrovské úsilí k tomu, aby hráčům dokonale vštípil svoji masochistickou filozofii extrémního pressingu.

To, že Les Phocéens loni nasázeli úctyhodných 76 gólů a zařadili se v tomto ohledu na druhé místo za PSG, bylo prakticky výhradně zásluhou Gignacova střeleckého apetitu, Payetova kreativního génia a Ayewovy schopnosti být v pravý čas smrtelně efektivní. Bylo tedy jasné, že tuto ztrátu bude potřeba nějak nahradit. Fanoušky proto nejspíš překvapilo, když se Bielsa s Labrunem při posilování soustředili prakticky výhradně na defenzivnější posty; útočnou linii obohatili pouze dva talentovaní křídelníci, pravák Bouna Sarr (Méty) a levák Géorges-Kévin N'Koudou (Nantes), přičemž ani jeden z nich nepřichází do základu. V tom se zkrátka budou marseilleští spoléhat na ty, kteří byli v týmu už loni, z různých důvodů však zůstali ve stínu elitní trojice.

Ať už Bielsa zvolí své oblíbené rozestavení 3-3-1-3 nebo klasičtější 4-2-3-1 (vzhledem k přípravě však rozhodně očekávejme alespoň ze začátku to první, 'chilské'), jisté je, že o útok se bude starat čtveřice hráčů. Jejich jména? Vsaďte si na Floriana Thauvina, Abdelazize Barradu, Romaina Alessandriniho a Michyho Batshuayiho. N'Koudou se Sarrem se zařadí na lavičku po bok Lucase Ocampose, vykoupeného z Monaka, mladíků Billela Omraniho a Maxime Lopeze, a také nové posily Abou Diabyho (Arsenal), s nímž argentinský kouč zřejmě počítá spíše do ofenzivy. Pokud tedy vydrží zdravotně v pořádku, což je v jeho případě dost nerentabilní sázka.

Zejména pozice ofenzivní spojky, kde za Barradu sice existují tři potenciální náhrady, ani jedna z nich však nesplňuje parametry hodné velkoklubu formátu Marseille (Batshuayi tam loni zaskakoval dobře, dlouhodobě ale kreativního podhrota hrát nemůže, Lopezovi je sedmnáct let a Diaby si z Londýna pamatuje spíše nemocniční lůžka než trávník), vyvolává oprávněné obavy. Payet z ní loni zlomil klubový rekord v počtu asistencí za sezonu, což je něco, co od Barrady - jakkoliv jde o talentovaného hráče - očekávat nejspíš nelze. Nová dvojice devítek Batshuayi - Ocampos (což je původní profesí křídlo) sice vypadá všelijak, oproti situaci na podhrotu však působí vyloženě hvězdným dojmem.

Sám Barrada nicméně překypuje sebevědomím. "Je to pro mě nový začátek," objasňuje marocký reprezentant, jehož loni výrazně limitovalo vracející se zranění třísla. "Mluvil jsem s klubovými doktory a nejlepší pro mě v tuto chvíli bude na loňskou sezonu prostě zapomenout. Jako bych se probudil z noční můry. Teď se soustředím jen a pouze na nadcházející rok, v němž jsem si dal za cíl pomoci Marseille do Ligy mistrů," dodal koncem června. Když potom před několika dny Les Phocéens zakončili přípravu impozantní výhrou 2:0 nad Juventusem a právě Barrada s Alessandrinim vstřelili obě branky, zářily jejich tváře nadšením. Konečně světla reflektorů!

Pro Floriana Thauvina je situace odlišná - prakticky celou loňskou sezonu odehrál v základu, jenže jeho archaický, sobecký herní styl fanoušky spíše štval. Letos je dle vlastních slov připraven hrát lépe, soustředěněji a efektivněji. To jsou pro Bielsu dobré zprávy; sám totiž bude mít problémy zejména v defenzivní fázi, kde jeho preferovaný systém vyvíjí nelidský nátlak na jediného středového záložníka. Giannelli Imbula jej zvládal, jenže to je učiněný démon. Současná jednička na tento post, mladík Mario Lemina, loni ve 3-3-1-3 hořel jako papír, a jeho nový náhradník Lassana Diarra má ve třiceti letech hodně daleko k tomu elegánovi, jehož kdysi v Chelsea označovali za 'nového Makélélého'.

Zdaleka největší starosti ale vyvolává pohled na stav stoperské trojice, odkud v tichosti a stranou zájmu zmizeli zkušení Rod Fanni (Al Arabi) a Jérémy Morel (Lyon). To už máme šest členů stabilní základní sestavy, kteří Vélodrome přes léto opustili - a zatímco v útoku stále zůstala řada talentovaných borců a Imbulovy úkoly by snad mohlo jít rozdistribuovat mezi dva štíty v systému 4-2-3-1 (který Bielsa dříve či později stoprocentně nasadí), situace uprostřed obrany ideální řešení zkrátka nemá. Pokud by Les Phocéens hráli na čtyři obránce, je dvojice Nicolas N'Koulou - Karim Rekik (nová posila z Manchesteru City) určitě dostačující. Ve 3-3-1-3 je ale zapotřebí ještě jeden stoper, a neboť Bielsa i nadále vytrvale ignoruje navrátilce Dóriu (příprava se ho vůbec netýkala, přestože jej Sao Paulo po ukončení hostování poslalo zpět na Riviéru), stoupne si na pravý kraj obranné trojice nejspíš doposud nejistý odchovanec Stéphane Sparagna. Jeho náhradníci? Baptiste Aloé a Gaël Andonian, další mladíci, jež sice možná čeká slušná budoucnost, ale spoléhat na ně v boji o Ligu mistrů by bylo extrémním rizikem. A veterán Alaixys Romao, jehož univerzální přehled a klidná hlava ale možná budou potřeba i v záloze.

Alespoň pozice wing-backů však marseilleští dokázali posílit: loni byli Brice Djadjédjé a Benjamin Mendy na všechno sami (což se také viditelně projevilo na jejich jarní únavě), letos mají v zádech nováčka Javiera Manquilla, lačného odčinit nepovedenou sezonu v Liverpoolu. Na cestě by pak měl být ještě argentinský reprezentant Milton Casco, schopný zaskočit nalevo i napravo.


Phoceens 2015/16 - Football tactics and formations
Nové posily jsou označeny hvězdičkou.


Toto je sestava, která byla přítomna u dvou přípravných triumfů - kromě zmiňovaného zápasu s Juventusem takto Marseille zdolalo i Antalyaspor (5:2). Sparagna, N'Koulou a Rekik dohlíželi zezadu také na vysokou výhru 5:1 nad tuniským Étoile du Sahel. Zbylé dva pokusy však už tak dobře nevyšly, proti Fenerbahce (1:3) i Livornu (1:2) působili Les Phocéens příliš odhaleným, zranitelným dojmem, a na podobný obrázek se nejspíše můžeme připravit i v 'ostré' sezoně. Bielsa se rozhodně nevzdá svého trademarkového pressingu, hry vysoko u soupeřovy brány a plynulého rotování mezi pozicemi; přísun gólů by tedy vyschnout neměl, i když Payet, Ayew a Gignac budou samozřejmě hodně chybět. Lámat chleba se však bude spíše před Mandandou. A tam toto Marseille zůstává, při vší úctě, viditelně nekompletní.



Lille OSC


Když africký hrdina Hervé Renard těsně po skončení loňské sezony přebíral otěže Lille z rukou vyčichlého veterána Reného Girarda, ihned si vytyčil svůj první úkol - oživit ochablou útočnou fázi. Dogy loni inkasovaly stejný počet branek jako Marseille (42), nastříleli však pouze o jednu více; tím za Les Phocéens zaostali o celých 33 (!) tref. Vpravdě tristní bilance pro klub, který si zahraniční fanoušci ještě z éry Rudyho Garcii a Edena Hazarda pamatují jako kombinační, atraktivní, ofenzivně laděné mužstvo.

Jednatřicetiletý kapitán Rio Mavuba, jehož Renard přesvědčil k podepsání nového kontraktu do roku 2019, tak během svého lilleského dobrodružství prožívá už druhou velkou strukturální změnu: pod Garciou hrály Dogy na vysoké držení míče a útočně, pod Girardem sice balon na jejich kopačkách zůstal, pozitivní filozofie se však změnila v negativní a především se úporně bránilo. Nyní přichází muž, kterého naskakující vteřiny s míčem v moci nikdy nezajímaly a místo toho založil svůj herní profil na neskutečně rychlém a precizním přechodu do útoku, a to ideálně úplně bez 'nákopů', pěkně po zemi, tak, aby se soupeř nestačil ani otočit. Sám Mavuba tuto změnu zvládne bez problémů; ostatně je jedním z nejlepších defenzivních záložníků v zemi a slovy klubového prezidenta Michela Seydouxe i živoucím symbolem hodnot, jež Lille jako klub zdůrazňuje; kolem něj ale v létě probíhalo hotové rodeo.

Girard začal v létě 2013 tím, že změnil Garciův systém 4-3-3 (4-3-2-1) na pasivnější 4-3-1-2, čímž zcela odstranil křídelní hru a vlastně tak zahájil současný francouzský trend diamantových rozestavení. V první sezoně to fungovalo, sedmičlenný obranný val Lillois byl naprosto neprůstřelný a Mavuba a spol. se tak na konci mohli radovat z nečekané třetí příčky. Jenže loni už tentýž systém soupeři dobře znali, a jelikož Girard nebyl schopen nic nového vymyslet, propadly se Dogy do šedého středu tabulky. Pod Renardem se staré 4-3-3 opět vrací k moci, a přísný kouč dal svoje záměry jasně najevo hned zkraje, když po pár týdnech ve funkci ulovil z Nice gólové levé křídlo Érika Bauthéaka (loni 8+4). Podobně jako během své první anabáze v Ligue 1, kdy málem zázračně zachránil k záhubě odsouzené Sochaux, tak vyjádřil svoji poptávku po rychlých hráčích schopných potáhnout balon a zakončit.

Když Lille zkraje léta opustili Divock Origi (Liverpool) a Nolan Roux (jehož sám Renard odstavil ze hry a následně vyštval do Saint-Étienne), pokračoval nový stratég sháněním čerstvé devítky - a ulovil téměř dvoumetrového Baptiste Guillaumeho, odchovance rivala z Lens. Nenechte se zmást, i přes svoji impozantní postavu není tento mladík žádným nemehlem. "Navzdory své výšce je nesmírně rychlý a schopný pronikat soupeřovou obranou jako nůž máslem," pronesl kouč při příležitosti jeho podpisu. Následně dodal, že jde o 'útočníka budoucnosti', a totéž nejspíš v jeho očích platí i o teprve devatenáctiletém Sehrou Guirassym (Laval). Právě tito dva forvardi budou odteď u Dog zodpovědní za střílení branek.

Mimořádně talentovaný Portugalec Marcos Lopes, který loni Girardovi často zachraňoval kůži, se po ukončení hostování vrátil zpět do Manchesteru City, a Renard tak najednou měl úplně volnou ruku ve své demolici 'italského' systému se třemi středními záložníky a jedním trequartistou, jejž praktikoval jeho předchůdce; formálně má sice stále k dispozici Marvina Martina, ten už je ale fotbalově dávno mrtvý, a poslední ofenzivní záložník Sofiale Boufal (loni na jaře snad nebyl zápas, kdy by tento mladík nevstřelil gól, nezaznamenal asistenci, či alespoň nevybojoval penaltu) našel ve 4-3-3 svoje místo na křídle. Konkurenci mu vedle Bauthéaka bude dělat už jen Gadji Tallo (AS Řím, loni hostoval v Bastii).

Devátého července se Renard zúčastnil zvláštní tiskové konference, kdy odpovídal fanouškům na dotazy položené na Twitteru; pokud snad někdo do té doby pochyboval o jeho záměrech, tato akce jej musela vyvést z omylu. Prostořeký elegán v podstatě opakoval svoje staré zásady: že nikdo nemá své jisté místo ('hráči nesmí zabřednout do stereotypu'), že nové posily jsou stále na cestě ('budu osobně bojovat za to, aby přišli další hráči'), že nic se neudělá automaticky samo ('musíme být trpěliví a sledovat dlouhodobý cíl'), že příprava má pouze orientační charakter ('zkoušíme všechny možné varianty'), a že modro-červené řady nejspíš rozšíří i jeho oblíbenec Stophira Sunzu ('stále sháníme jednoho stopera'). Impozantní šéf zambijské obrany zná Renarda z reprezentace i ze Sochaux a nyní bude mít za úkol nahradit výtečného Simona Kjaera (Fenerbahce).

Další změny v kádru se většinou vykrývají: středního záložníka Jonathana Delaplaceho (Caen) nahradil Ibrahim Amadou (Nancy), pozici nejlepšího hráče letošního mistrovství světa do 20 let Adamy Traorého se pokusí vyplnit zkušený Mounir Obbadi (výměna s Monakem), a za uvolněného Davida Rozehnala rozšířili obranu ostřílený Renato Civelli (Bursaspor) spolu s navrátilcem Julianem Jeanvierem (hostoval v Mouscronu, odkud se vrátil i forvard Ronny Rodelin). Balanc v kádru tak narušuje pouze odchod středopolaře Idrissy Guéyého (Aston Villa), to ale Renardovi nejspíš příliš nevadí. S mladými, tvárnými hráči se mu vždy pracovalo dobře, a nadějný Souahilo Méïté stejně čekal na pořádnou šanci.

Věrným příznivcům tak v návalu optimismu - pravého 'renardovského' nadšení, jímž tento muž spolehlivě nakazí každý tým, do kterého vkročí - kazí náladu pouze nejasnosti ohledně osudů několika Girardových opor. S takovým Markem Bašou se například podle všeho vůbec nepočítá, přestože černohorský veterán středu obrany byl v dresu Dog vždy spolehlivou poslední instancí. Tentýž osud zřejmě čeká i jediného čistokrevného levého beka v týmu, Francka Bériu, místo nějž se do sestavy tlačí mnohem mladší pravák Djibril Sidibé (a ve frontě za ním stojí odchovanec Benjamin Pavard, schopný nastoupit i na stoperu). A takový Michael Frey si už může pomalu začít balit kufry na vlak zpět do rodného Švýcarska.


Lille 2015/16 - Football tactics and formations


V přípravě se Renard nebál experimentovat - vedle výchozího 4-3-3 zkoušel hrát i klasické 4-4-2, 3-4-3 a 4-2-3-1. Pouze poslední jmenovaný systém však nejspíš na podzim skutečně uvidíme; nejde totiž ani tak o teoretickou možnost jako o strategickou změnu, vyvolanou vystřídáním jednoho ze středních záložníků za kapverdského reprezentanta Ryana Mendese. Nový kouč takto přepínal mezi rozestaveními prakticky v každém zápase, od úvodní výhry nad Boulogne (2:1) přes poněkud trapnou prohru s Lokerenem (1:4) až po úspěchy nad Ostende (1:0) a Troyes (1:0) a závěrečné remízy s Besiktasem (0:0) a Bragou (1:1). Soudě podle těchto výsledků lze tedy jen těžko předvídat, jak silný budou mít Dogy nástup, nicméně by bylo dobré mít na paměti, že Renard prakticky nikdy neslavil v nové funkci okamžité úspěchy. Než si vše takříkajíc 'sedne', může být klidně začátek listopadu; potom by ale Lille mělo být opět výtečné. Koneckonců, zaměstnává jednoho z nejtalentovanějších taktiků Francie.

Bude to ale stačit na pohárové příčky? Lillois mají přetěžkou konkurenci; kromě Marseille, Saint-Étienne nebo Bordeaux se totiž budou potýkat i s Monakem a Lyonem, týmy, jež si v koutku duše tajně myslí na mistrovský titul. Vyrvat jej z rukou PSG se však letos zdá těžší než kdykoliv dříve. O ambicích těchto tří titánů se podrobněji rozepíšeme v posledním ze série předsezonních previews, které tak zároveň uvede grandiózní začátek nového ročníku Ligue 1 - Lille proti PSG na vyprodaném Stade Pierre Mauroy v pátek 7. srpna 2015.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (39)

Přidat komentář
ManUnited

Marseille letos hodně věřím nejvíc jsem zvědavej na výkony Michyho

Reagovat
olis

http://gianlucadimarzio.com/en/calciomercato/marseille-makes-inquiry-for-napoli-midfielder-de-guzman/

pls berte ho

inak domingo, vcera si pisal ze Nkouloua asi udrzia, predlzi zmluvu alebo pojde o rok zadarmo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pojde o rok zadarmo do Lyonu.

Reagovat
olis

to je len tvoje prianie alebo uz je nejaka dohoda medzi nim a Lyonom?

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle prestupak o nej lyon mel velky zajem, ale marseille ho nechce pustit, tak se spekulovalo, ze by prisel az za rok zadaco...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím,že Lyon je s ním domluvený.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš přání, ale zase tak nereálné to není, jak píše Dalibor.

Reagovat
Pipo123

Chudák Doria, som myslel že Bielsa mu dá teraz šancu, ten chlapec mu musel pretiahnuť ženu, inak si to neviem vysvetliť

Reagovat
Langi

na to je Bielsa až moc velkej kokot...prostě ho nechtěl, ikdyž ho Labrune přivedl a tak ho nestavěl ani loni, když ta obrana byla katastrofální a radši nechal hrát dorostence...o to víc třeba nechápu, proč se o něj Aulas nesnaží a radši se s nima celý léto hádá o Nkouloua

Reagovat
Langi

nota bene, když se loni psalo, že měl o Doriu taky zájem ještě než šel do Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

mozna kvuli tem jeho zdravotnim problemum

Reagovat
Langi

on má nějaké zdravotní problémy? jesi jo, tak tu poslední větu beru zpět...nic takového jsem nezaznamenal

Reagovat
smazaný uživatel

mam pocit, ze se psalo, ze jak ted hostoval v brazilii, tak ho dost brzdila zraneni

Reagovat
olis

navyse ak by aj isiel prec tak to bude zrejme ku koncu prestupaku, s novym timom nebude mat za sebou pripravu a o to tazsie to pre neho zase bude

Reagovat
Langi

OT: twl tak Clinton prej nakonec fakt do toho Tottenhamu pude...opačným směrem by mohl jít stoper Fazio

Reagovat
smazaný uživatel

fazio je vysokej a v nejlepsich letech, do francie by byl podle me super k umtitimu

Reagovat
Langi

no Aulas chtěl za Clintona 15 ME...jsou tam nějaké dohady, že by k nám mohl jít Fazio + doplatek no...moc tomu na tom footu nerozumim

Reagovat
smazaný uživatel

no Aulas řekl že za něj chce Fazia+12 milionů

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette prý přistoupil na podmínky nové smlouvy a měl by prodloužit do 2020

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Fazio + doplatok by bolo mega super.....a keby prisiel niekto na to AMko (Valbuena,Belhanda) tak by an Clinton az tak nechybal....Laca,Beauvue + Fekir by mohli hrat v utoku....a este je tam aj Benzia

Reagovat
Langi

No Beauvue zatim potvrzuje, ze ta moje pocatecni neduvera k nemu nebyla uplne neopodstatnena...me by ten Clinton mrzel...on si to fakt vydrel, snazil se a za ten rok udelal silenej progres...Benzia tezko rict jesi se nekam nekdy posune...na to ze mel talentu pomalu jako Martial

Reagovat
juninho8

Benzia je dost otazny...este je tam aj ten chalos z Metz co prisiel....a o Beauvueho nemam strach....zla priprava dobra sezona...po prvych 3 zapasoch bude mat 3 goly....Clinton sa mega zlepsil ale za tu protihodnotu Fazio + doplatok kludne nech ide....

Reagovat
Langi

Tak ten Cornet je asi bohuzel stale jeste hudba budoucnosti, loni to bylo videt...do toho je v becku jeste Pagliuca, takze to asi nebude tak zle...kdyby v tom ale nebyl ten Fazio, tak bych Clintona nepoustel...porad by to pak nic neresilo a s Umtitim by hral asi Jenssen

Reagovat
juninho8

presne tak...je tam ta podmienka toho stopera

Reagovat
Spalovač šancí

Jak čtu to preview, tak mám z Marseille pocit, že budou kvůli kombinaci Bielsa+EL v lize hrát o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuji že to bude taková tragédie... Sezona muze být a nemusí zklamání, ale huř než do 5-6 místa bych to neviděl... (a to jsou ta tragická umístnění). Sparagna při vší úctě vypadal jistěji než Rekik. Alessandrini to bude vést. A ještě neskončil přestupák, koupí se alespon jedna posila. Na pozici desítky za Barradu, a nebo nějaký hroták, který zaskočí všude. V útoku mě trápí nejvíc Batshuayi, je mladý a sezonu jako Gignac nepotáhne ani náhodou. Diarra bude fyzicky připraven do dvou týdnů, a Diaby by měl být za měsíc, 6 týdnů maximálně. Jsem hodně přesvedčeny že pokud nebudou zranění, tak minimálně jeden z nich, když né oba bude posila jako hrom... Uvidíme teda co Lyon, jestli mu to půjde o něco lépe než v přípravě, ale 3 místo mi nepřijde žádná utopie. i když teda realne počitám s 4-5.

Reagovat
Godwinson

Nechápu, proč Doriu nezkusí třeba Aulas. Marseille za něj chce úplný kulový

Reagovat
Langi

pár řádků výše

Reagovat
Godwinson

Je to škoda, to by mohl být slušný majstrštyk. Sralo mě to už u Abdela, ale tam lze pochopit, že dalšího leváka nechtějí. Tak alespoň, že má Aulas dnes setkání s předsedou Dynama

Reagovat
smazaný uživatel

ted jeste doufat, ze je to setkani v kyjeve

Reagovat
smazaný uživatel

Dalibor, prosím

Reagovat
smazaný uživatel

nezvladas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

no tak hlavně aby nedomluvili nějakou debilní hostovačku bez opce

Reagovat
Godwinson

Tak u Yoanna to vypadá buď na Montpellier nebo Guingamp, takže je jasné, kde skončí Z toho bude LM

Reagovat
Langi

Ja sem zvedavy jesi mu takovahle zmena prostredi bude pomuze, nebo se pred prvnim zapasem pri rozcvicce hned zrani na ctvrt roku...jinak docela se divim, ze po nem za cele leto nestekl ani pes, on je diky tomu zdravi sice uplne k hovnu, ale nejake jmeno sem si myslel ze jeste ma...dyt i ten blby Diaby sel nakonec aspon do Marseille

Reagovat
Godwinson

Tak on je podle mě mrtvý hráč jako Aït-Fana, ale bylo by pěkný, kdyby se to podařilo. Renomé má velké a jak píšeš, existuje malinká šance, že by mu změna prostředí mohla pomoct.

Reagovat
juninho8

Ja som tak rozmyslal ci u nas nie je nejaka podobna situacia ako v Bayerne tusim minulu sezonu ked vyhodili lekara lebo mali vela zranenych hracov...proste nejako si neplnil dobre svoje povinnosti...aj u nas je tych zraneni podla mna az privela....a hloavne na poste AM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele