Preview Ligue 1: Odvážní a odhalení

03.08.2015, 18:26
Názory a komentáře
Jestliže posuzujeme sympatičnost fotbalového klubu podle ofenzivního herního pojetí a důrazu na dravé mládí, neexistuje v Ligue 1 mnoho atraktivnějších týmů než Lorient a Nice. Loni se k nim přidal ještě nováček z Caen, jehož parádní jarní jízda mu nakonec zajistila konečné třinácté místo. Rovněž letos se tyto tři celky budou snažit především udržet nad vodou, fanoušci však po právu očekávají, že se bude také na co koukat..

Pro lorientského kouče Sylvaina Ripolla byla loňská sezona tvrdou zkouškou. Přijít ke kormidlu po uznávané legendě Christianu Gourcuffovi znamenalo nejenom tlak na výsledky, ale také na udržení koncepce - otec dnes už ex-lyonského playmakera totiž v bretaňském městečku zavedl diktát skvělé ofenzivní hry v otevřeném systému 4-4-2, a ačkoliv Ripoll byl coby jeho dlouholetý asistent s touto filozofií obeznámen z první ruky, přechod na lavičku se logicky neobešel bez zaváhání. Nakonec se Les Merlus horkotěžko zachránili, konečné šestnácté místo ale za úspěch považuje málokdo; fanoušci na Stade Moustoir, jediném prvoligovém stánku s umělým trávníkem, si za Gourcuffovy vlády zvykli na jinačí standard.

Celkově se nicméně dá říci, že Ripoll důležité období stabilizace zvládl, byť s obtížemi; jestli lze něco podobného prohlásit i o Nice, zůstává otázkou, neboť zkušený kouč Claude Puel vede v červeno-černé části Azurového pobřeží zdánlivě nikdy nekončící bitvu. Les Aiglons měli už loni nejmladší tým v celé Ligue 1, a letos, po odchodech několika zkušenějších hráčů, bude tento rozdíl ještě markantnější. V Nice mají výtečnou akademii, jenže totální nezkušenost pouhým entuziasmem vyvážit nelze - fanoušci to loni poznali velmi důkladně, během několika katastrofálních 'období sucha', která dokonce vyústila intervencemi na trénincích a vyvinutím velkého tlaku na Puelovu osobu. Konečné jedenácté místo vůbec neprozrazuje, jak divokou sezonu Nice skutečně zažilo.

Klíčovým faktorem při záchraně obou těchto klubů bylo několik nečekaně úspěšných období, což o nováčkovi z Caen platí trojnásob - po katastrofálním podzimu se normandský tým, hnán touhou zbavit se nálepky 'jo-jo klubu' pendlujícího mezi první a druhou ligou, zázračně vzepjal a během prvních dvou jarních měsíců vystřelil do klidného středu tabulky. Definitivní jistotu záchrany si svěřenci Patrice Garandeho sice zajistili až v 37. kole, prakticky od začátku března však bylo jasné, že o patro níže by je mohla poslat jen nepravděpodobná shoda okolností. Otázka zní: mohou příznivci těchto tří týmů vyhlížet novou sezonu s optimismem?



OGC Nice


Hatem Ben Arfa, někdejší geniální dítě francouzského fotbalu, byl letos na konci ledna na pokraji zhroucení; třicítka skoro na krku a šance na restart kariéry v trapu poté, co UEFA neschválila jeho přesun do Nice. V sezoně už totiž vedle Hullu, kde na hostování začátkem listopadu 2014 odehrál svůj dosud poslední soutěžní duel, nastoupil i za rezervu mateřského Newcastle, a regule jasně říkají, že hráč smí během jednoho ročníku obléct dres pouze dvou klubů. Ben Arfa netušil, že se do této statistiky počítají i rezervní duely; konečné rozhodnutí jej však vrátilo do reality. Místo jarního rozehrávání v dresu Nice byl půl roku bez práce. Tehdy sklesle prohlásil, že by šel hrát klidně i na severní pól, kdyby mu tam dali platnou smlouvu.

Vedení jihofrancouzského klubu však na hráče, v němž se božský talent vždy mísil s 'puberťáckou' povahou a disciplinárními problémy, přesto nezanevřelo; když proto letos v létě zákaz vypršel, stal se právě Ben Arfa jeho nejdůležitější posilou. On sám si atmosféru na Riviéře od prvního dne nemůže vynachválit, pěje ódy na nové spoluhráče i kouče Puela a dává víc než jasně najevo, že neexistuje hráč, který by se na start sezony těšil více. Společně s Valere Germainem, který přichází na hostování z Monaka (a to bez opce, navzdory usilovným snahám prezidenta Nice Jeana-Pierre Rivéreho), a loňskou kometkou Alassane Pléou bude Ben Arfa tvořit nový útočný trojzubec, který má udržet Les Aiglons nad hranou ponoru.

Fanoušci by s takto vyjádřenými ambicemi však nejspíše nesouhlasili. Nice podle jejich názorů není žádnou okrajovou výspou, ale hrdým fotbalovým centrem jižní Francie, městem, které má právo vyzývat na derby zároveň Monaco, Marseille i korsické týmy. Vždyť tamní klub patřil k zakládajícím členům Ligue 1 a je jedním ze čtyř 'přeživších' až do současnosti. Jeho příznivci mají horkou krev a velké oči, takže prostá záchrana je neuspokojí; chtějí výsledky, a pokud ty nepřicházejí, nemají problém se jich aktivně dožadovat. Právě spory s fanouškovským jádrem, spolu s nejasnostmi okolo osudu syna Grégoireho (nakonec ukončil smlouvu na vlastní žádost jen několik dní před startem ligy), málem vyštvaly Puela z klubu; Rivére nakonec musel napnout všechny své síly, aby zkušeného trenéra přesvědčil k setrvání. Lepšího kormidelníka by koneckonců neměl na trhu šanci najít.

Úkol, s nímž se aktuální ligový rekordman v počtu odtrénovaných zápasů potýká, je totiž enormní: snad by se dal přepsat jako "najít cestu do klidného středu tabulky, ideálně alespoň na oko zaútočit na poháry, s vykostěným týmem plným nezkušených odchovanců a bez funkční lavičky náhradníků". Nové posily Germain, žádaný stoper Maxime Le Marchand z Le Havru a mohutný defenzivně laděný středopolař Jean-Michaël Seri z portugalského Pacos Ferreira by jinde byly ve svých čtyři- a pětadvaceti letech považovány za hráče ve fázi vývoje, tady ale patří ke starší gardě. Naopak ostříleným veteránům Didieru Digardovi a Souleymane Diawarovi byly ukončeny smlouvy. Odešel také gabonský reprezentant a důležitý náhradník na kraje obrany Lloyd Palun, křídelníka Érika Bauthéaca ulovilo Lille, a z hostování se domů vrátil loni skvělý playmaker Carlos Eduardo (Porto).

Jelikož je však Puel jedním z nejlepších stratégů Francie, vymyslel v červnu skvělý plán, jímž dal fanouškům vítanou naději - zatímco loňská sezona proběhla ve znamení různých experimentů, jež vyvrcholily rozestavením 4-2-4 bez klasického útočníka, letos budou Les Aiglons nastupovat v pevně sešikovaném, čím dál populárnějším diamantu 4-1-2-1-2. Protřelý kouč se dokonce v zájmu sehranosti uchýlil k nečekanému kroku, když celou přípravu odehrál nejen ve stejném systému, ale i s prakticky totožnou sestavou; odhadovat základní jedenáctku je proto z větší části jednoduchá práce. Nový talisman Ben Arfa si stoupne na Eduardovo místo na podhrotu, falešnou devítku Alassane Pléu doplní v útočné dvojici rtuťovitý Germain, Seri společně s odchovancem Vincentem Koziellem (ročník 1995) obstarají pohyb uprostřed pole a stoperské duo Bodmer - Le Marchand bude z pozice defenzivního štítu jistit mimořádně talentovaný Nampalys Mendy.

Příprava v tomto rozestavení přinesla překvapivě optimistické výsledky - Nice rozstřílelo Lausanne (4:1) i Galatasaray (4:0), s Besiktasem remizovalo 2:2 a v generálce dokonce přetlačilo slovutnou Neapol 3:2. Pléa s Germainem se pod tento výsledek podepsali každý jedním gólem a vysloužili si chválu viditelně potěšeného Puela, jemuž se po hektickém závěru jara trochu ulevilo: jeho nový vynález funguje, a slibuje potenciálně velké věci. Jenže několik problémů přetrvává, a fakt, že současné Nice vypadá jako školní třída učitele Bodmera, je jen prvním z nich.


Nice 2015/16 - Football tactics and formations
Nové posily jsou označeny hvězdičkou.


Zbývá totiž obsadit ještě tři posty - v bráně je rozhodování mezi talentovaným mladíkem Mouezem Hassenem (loni střídal skvělé výkony s podprůměrnými) a zkušeným Simonem Pouplinem zcela vyrovnané, tady má ale Puel kvality dostatek. Co ale s pozicemi na krajích obrany? Kdyby v týmu zůstali běhavý Grégoire Puel a objev loňské sezony, na svůj věk neskutečně vyzrálý Jordan Amavi, bylo by vše v pořádku. Jenže Puel, jak víme, kabinu nedávno opustil, Amaviho vykoupila Aston Villa, a proti Neapoli se tak místo beků objevili na hřišti stoper Kévin Gomis (napravo) a střední záložník Niklas Hult (nalevo).

Trenérovým ideálním řešením se zdá být angažmá pravonohého univerzála Paula Baysseho (Saint-Étienne by za jeho služby mohlo požadovat teprve osmnáctiletého odchovance a jeden z největších francouzských talentů současnosti, útočníka Néala Maupaye), tento obchod je však zatím ve fázi spekulací. Nalevo čeká na svoji šanci další teenager Olivier Boscagli, jenže tomu je teprve sedmnáct let. Zapeklitá situace. Boscagli má ve skutečnosti do základu poměrně blízko, nastoupil tam už loni v posledním kole proti Toulouse a Puel má s dáváním šancí mladíkům na levém beku bohaté zkušenosti, jenže co když se nechytne?

Možností je i posunout Le Marchanda napravo a na stopera postavit Gomise či Romaina Genevoise, ať už však konečné řešení bude jakékoliv, jisté je, že Nice zkrátka chybí dostatek prověřených náhradníků. Navrátilec Jérémy Pied, malijský reprezentační středopolař Mahamane Traoré a stále teprve třiadvacetiletý playmaker Valentin Eysseric mají jako jediní nějaké prvoligové zkušenosti, jinak jde de facto o soupisku místní juniorky: Lucas Rougeaux, Albert Rafetraniaina, Saïd Benrahma, (snad už konečně zdravý) Néal Maupay, Bryan Constant, Alexandre Mendy, Franck Honorat, Paulin Puel.. To může skončit opravdu všelijak.



FC Lorient


Než začneme Sylvaina Ripolla soudit za to, že loni s poměrně silným týmem skončil těsně nad hranou ponoru, bylo by dobré uvědomit si podmínky, v nichž byl donucen pracovat: nejenže převzal mužstvo po legendárním předchůdci - Christian Gourcuff rozhodně nebyl bezchybný, na jeho přehmaty si ale už nikdo nepamatuje - ale navíc musel řešil i velké problémy přímo na hřišti. Gourcuff odešel po hádce s prezidentem Loïkem Férym, který prodal klíčové střední záložníky Arnolda Mvuembu (Lyon) a Maria Leminu (Marseille) a body u fanoušků si následně snažil nahnat čtyřmilionovým angažmá ghanského reprezentačního forvarda Jordana Ayewa, což je na skromný Lorient astronomická suma. Byl to Féry, kdo Ayewa skutečně chtěl, ne Ripoll ani žádný z jeho kolegů; sám hráč to také s hořkostí v hlase vykládal do novin, když mu vedení bránilo v přestupu do Aston Villy. Jednání tehdy přihlížel i jeho otec, ghanská legenda Abedi Pelé. Nakonec transfer konečně proběhl, image přátelského, malého rodinného klubu však vzala rychle za své.

A bylo toho více: pravého beka Lamineho Gassamu nachytali bez řidičáku, což se rozhodl řešit tak, že verbálně napadl policisty, po rychlém vyčichnutí formy mladého křídelníka Valentina Lavigneho nezbyl trenérovi na hřišti nikdo, kdo by byl schopen střílet branky, a přes prostupný střed gourcuffovského 4-4-2 se soupeři valili na gólmana Benjamina Lecomteho, jako by se nechumelilo. Kdyby neměl mladý brankář paže z gumy, kdo ví, jestli by Ripoll vydržel vůbec do Vánoc.

Říkat, že druhá sezona bývá pro nováčky krizová, by po té loňské zavánělo cynismem. Je jasné, že pokud se věci v bretaňském městečku nezlepší - sportovně i interně - nemusí už další rok dopadnout ani zdaleka tak dobře. Dobrou zprávou pro Ripolla je, že poměry v kádru se příliš nezměnily: jistě, odešel Ayew, což znamená, že jedinou devítkou je momentálně Benjamin Jeannot (alespoň dokud nepřijde naháněný Karl Toko Ekambi ze Sochaux), jinak ale základní sestava zůstává prakticky nedotčena. Pouze odcházejícího pravého beka Pedrinha nahradila nová posila Pape Paye (Dijon). Jinak se ukončovaly smlouvy náhradníkům a veteránům (Audard, Coutadeur, Quercia) a místo nepřesvědčivého Mathiase Autreta (Lens) přibyl do kabiny loni velice dobře hrající střední záložník Rémi Mulumba (navrátilec z hostování v Auxerre).

Klíčovým bodem obratu v loňské sezoně bylo Ripollovo poznání, že není rok 2010, Amalfitano s Gameirem už v klubu nejsou a Gourcuffovo 4-4-2 drželo pohromady spíše díky motivačním schopnostem a charismatu zkušeného stratéga. A že pokud chce Lorient uspět i v nové éře, musí chtě nechtě zesílit střed pole. Přechod na 4-3-3 a s tím související přesun Raphaëla Guerreira (že v klubu zůstává i po průlomové loňské sezoně je malý zázrak) na levé křídlo ihned přinesl zlepšené výsledky, a ve stejném duchu se bude pokračovat i letos.

Obranná čtveřice i tříčlenný záložní střed vypadají jasně, stejně tak Jeannot coby osamocený útočník; těžkou hlavu má Ripoll pouze s obsazením křídelních pozic. Zálusk na základ si totiž dělá hned šest hráčů: stálice Yann Jouffre a objev loňského srpna Valentin Lavigne hrají primárně zprava, Guerreiro, šikovný Maxime Barthelmé a lednová posila Romain Philippoteaux zase zleva. Příchod Morykého Fofany z norského Lillestromu byl pak evidentní přípravou na Portugalcův odchod; pokud kádr zůstane takto nezměněn, budou mít Les Merlus na levé křídlo čtyři alternativy, což by mohlo vést k nějakým kreativním nápadům (Guerreiro na beku, Barthelmé v záloze, Philippoteaux napravo..). Navíc je v týmu opět přítomen i věčný lazar Alain Traoré, svého času jeden z nejžádanějších fotbalistů ligy a autor úchvatných přímých kopů. Také zajímavá alternativa.


Lorient 2015/16 - Football tactics and formations


"Proti Nantes jsme nehráli dobře. Teď jsme sice dokázali zapracovat na defenzivní činnosti, ale stále to není ideální, soupeř si vypracoval příliš mnoho šanci. Hráli jsme vzadu nezodpovědně, aniž bychom byli sami nebezpeční," prohlásil Ripoll pro oficiální klubové stránky po přípravném utkání s Caen, který Les Merlus nakonec dovedli k remíze 0:0. Stejným výsledkem dopadl i zápas proti Remeši a sobotní generálka s Angers; pouze ve zmiňovaném duelu s Nantes viděli fanoušci fotbal nahoru-dolů, na který byli v uplynulých letech tolik zvyklí. Lorient v něm prohrál 1:4. Zdá se, že ve snaze zažít trochu klidnější rok obětuje stále ještě nezkušený kouč zbytky odkazu svého předchůdce a mentora. Gourcuff by určitě po nesoutěžním zápase s čistým kontem neprohlásil, že není spokojen s obranou svého týmu.. Jenže na druhou stranu, chce-li Ripoll dokázat, že není pouze Gourcuffovým mizejícím stínem, musí vytrvat. Zápasy jako loňská výhra 5:3 na Vélodrome už zkrátka v Lorientu neznamenají ideální scénář.



Stade Malherbe Caen


Pokud se podíváme na loňskou tabulku nejvyšší soutěže, zjistíme, že Caen mělo 4. nejvyšší počet nastřílených a 6. nejvyšší počet obdržených branek. Kouč Patrice Garande toho dosáhl s filozofií, která je zároveň křiklavě jednoduchá i překvapivě účinná: neustále tlačit na míč, přihrávat zásadně dopředu a klidně na dálku, roztahovat hru do stran, soupeřovy akce napadat už v zárodku a nebát se střílet, často a z jakékoliv pozice. A především vytrvat, i když to zpočátku neponese úspěchy. Ofenzivní víru Caen nezlomil ani hrozivý podzim a po Vánocích vyběhli na soupeře jako úplně nové mužstvo; po dva měsíce působili neporazitelným dojmem, udolali Marseille (Bielsovou vlastní medicínou!) a uhráli remízu v Paříži. Pak sice přišel opět výkonnostní sešup, na záchranu to ale stačilo.

Nemá cenu předstírat, že cokoliv z výše popsaného by bylo možné, nebýt zázračného vzepjetí formy veterána Juliena Féreta; tento přemýšlivý kapitán s božskou kopací technikou sice bývá za hranicemi Francie permanentně podceňován - jistě za to může fakt, že nejlepší léta kariéry strávil v provinčním Nancy - v Ligue 1 si ale o jeho talentu nedovolí zapochybovat nikdo. Je to hráč ze stejného těsta jako dříve Jerome Leroy nebo (stále ještě) Benjamin Nivet. Nebo, chcete-li, Yoann Gourcuff.

Nejdůležitější otázka před novou sezonou tedy zní - vydrží třiatřicetiletý Féret ještě další rok? Už loni měl velké výpadky formy, a přestože ony dva měsíce nepokrytě zářil, zbylých osm bylo z jeho strany spíše mátožných. To napodruhé nemusí stačit; nelze se třeba půl roku spoléhat na to, že se kapitán na jaře možná opět probere. S odchodem skvělého mladého dynama N'Gola Kantého do Leicesteru navíc přišel elegantní špílmachr o svého 'osobního strážce', jehož pohyb napříč celým středem hřiště vytvářel životně důležitý prostor pro jeho jemnou kopací techniku. Také další strůjci jarního ofenzivního tažení jsou pryč - energický levý křídelník Nicolas Benezet i pohyblivý zakončovatel Emiliano Sala odešli zpět do svých mateřských klubů, produktivního žolíka Thomase Lemara si vyhlédlo Monaco, a aby těch změn nebylo málo, zmizeli z kabiny i Fodé Koïta (Blackburn) a Sloan Privat (Guingamp).

Management normandského klubu proto čekalo hned několik nepříjemných úkolů: a) pojistit střed pole (o tom, že je Kanté na odchodu, se vědělo prakticky od června), b) najít nového zakončovatele, c) nahradit Benezeta na levém křídle, a d) ideálně sehnat i náhradu za Féreta, pokud by nejlepšího hráče klubu opět potkal nějaký výpadek. Vzhledem k omezeným možnostem si caenští vedli velmi obstojně.

Místo Kantého, který s týmem ani neabsolvoval přípravu, přivedlo vedení ze sousedního Lille vysoce ceněného Belgičana Jonathana Delaplaceho; zkušený devětadvacetiletý středopolař byl u Dog prvním náhradníkem do středu zálohy, ve svém novém působišti by pak měl zaujmout klíčovou roli v Garandeho relativně volném 4-3-3. Féretovými náhradníky jsou nově Jeff Louis (Lutych) a Jordan N'Kololo (Clérmont); jistě žádné hvězdy, ale alespoň hráči zvyklí nastupovat na pozici ofenzivního záložníka. Loni nikdo takový vedle Féreta v kádru nebyl. Benezetovo místo zase zaujme zkušený Vincent Bessat (Nantes), který může v případě potřeby zaskočit i na levém beku - a v obraně, odkud odešli dva náhradníci (stoperu Yrondu Musavu-Kingovi i pravému beku Jeanu Calvému skončily smlouvy), se přes léto objevili tuniský reprezentant Syam Ben Youssef (Astra Giurgiu) a talentovaný, i když občas trochu šílený Chaker Alhadhur (Nantes). Samé kvalitní posily, post za post.

Jediný otazník tak vyvolává pozice devítky, kde jsou nyní dvě možnosti - zaprvé se z hostování v Évianu vrátil notorický palič Mathieu Duhamel. Ten sice umí pracovat pro tým a caenské prostředí dobře zná, v nadcházející sezoně však začne na lavičce. Novou jedničkou do útoku je totiž třiadvacetiletý Andy Delort, odchovanec Ajaccia, který loni na podzim nastupoval za mateřský Wigan a na jaře hostoval v Tours. Dohromady dal za celý rok 2 góly ve 25 zápasech a Caen vyšel na 1,4 milionu eur. Jsme zvědaví, co z toho bude. Garande má v tuto chvíli k dispozici dva nejlepší střelce Ligue 2 ze sezony 2013/14 - Delort i Duhamel tehdy nasázeli třiadvacet branek. Nostalgické, ale toto je trochu jiná soutěž..


Caen 2015/16 - Football tactics and formations


Příprava nikterak nenaznačovala, že by snad Caen mělo pro nadcházející sezonu ubrat nohu z plynu. Až na bezbrankovou remízu s Lorientem, kde nicméně normandští soupeře celou dobu tlačili, byli fanoušky svědky samých úspěchů; na druhou stranu je třeba přiznat, že výhry 4:0 a 4:1 jsou sice pěkné, jenže máte-li jako prvoligový klub za soupeře Vannes a Avranches, nejspíš vám to o reálné síle týmu až tolik neprozradí.

Alespoň si ale Garande vyzkoušel svoje 4-3-3, v němž už zbývá doladit pouze několik detailů: předně je to post defenzivního štítu, kde může kromě běhavého univerzála Jordana Adéotiho nastoupit i klidnější veterán Nicolas Seube. Dále, Vincent Bessat byl ve Féretově nepřítomnosti zkoušen na jeho pozici ofenzivní spojky, v sezoně by však měl nastupovat klasicky nalevo (jako tomu bylo v generálce s Avranches). Posledním dilematem je pak pozice mladého křídelníka Hervého Bazileho - majitel úchvatné střely nechyběl v přípravě ani jednou, střídal však levé a pravé křídlo. Tedy pozice, kde by podle všeho měli začínat Bessat a Lenny Nangis. Je proto možné, že sezonu zahájí na lavičce jako první ofenzivní náhradník.

Půjde-li vše mimořádně dobře, mohlo by toto Caen být z boje o záchranu venku už o Vánocích; záležet bude samozřejmě primárně na Féretových nohách a Delortově / Duhamelově gólovém apetitu. Zbývajících osm týmů, které v rámci tohoto seriálu ještě čekají na pokrytí, se však už s podobnými prognózami rozhodně nespokojí - jde o osmičku, která by si měla podle papírových předpokladů rozebrat všechny pohárové pozice, přičemž nepostup do Evropy bude pro tyto kluby považován na nesplněný úkol. Co pro úspěch dělají v Rennes, Saint-Étienne a Bordeaux, to se v dalším článku dozvíme už zítra..

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

On Guerreiro v defenzívě moc dobrý není, nebo co vedlo k tomu ho přesunout na křídlo?

Reagovat
domingo

Tak neni to zadnej vylozenej poustak, ale jeho prednosti jsou primarne v ofenzive. A Le Goff je solidni defenzivni bek, takze to davalo smysl.

Reagovat
Rarášek

Příjde to jen mně, nebo mají Nantes fakt na jejich poměry výbornej tým a můžou hrát dost vysoko?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Super hráči, strašně jim přeju.

Reagovat
domingo

Nejsi sam, slozili to moc zajimave. S Veretoutem bych jim hodne veril, takhle pockam par kol, ale tesim se na ne

Reagovat
Rarášek

Jsem zvědavej, jak se s odchodem Veretouta popasují, ale nevypadá to vůbec zle. Působí na mě opravdu sympaticky.

Reagovat
domingo

Chteji misto nej nejakyho Nicolaje Thomsena, coz nevim kdo je, tak jsem zvedavej.

Reagovat
Rarášek

Ten už tam měl prohlídku, ne?

Reagovat
domingo

Je mozny ze uz tam je, ja ted sleduju vzdycky jenom aktuality u tech tymu, ktery ten den pisu

Reagovat
Rarášek

http://www.ouest-france.fr/nicolaj-thomsen-ne-devrait-pas-signer-au-fc-nantes-3449277

Tak je to už starší, tak že by to chtěli zkusit znova?

Reagovat
domingo

Tak LFP jeste nic neoznamila, coz znamena, ze to neni oficialni.

http://www.ligue1.com/ligue1/transferts/ete

Reagovat
Rarášek

Však píšou, že prohlídkou neprošel. Takže teoreticky mohl doléčit to, co neprošlo a teď by mohl ještě přijít. Což teda chce dost odvahy, ikdyž zas tak zdatnej ve fránině nejsem, takže nevím, co přecně stálo za tím neúspěchem

Reagovat
domingo

Problem s ocima pisou. To je u kreativniho zaloznika asi blby, no

Reagovat
Rarášek

To by mohl být zádrhel docela no No snad se s tím něják poperou, budu jim přát.

Reagovat
Felitel

Arfa hral fakt dobře

Reagovat
domingo

Jojo, on je fakt podle vseho presvedcenej, ze tohle je jeho posledni sance. Bude vybornej, otazka je, co ta skolka kolem nej.

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se pokud někoho otravuji.

Hledám někoho kdo by měl všechny naše zápasy Nagano 1998 popřípadě i MS v hokeji na VHS nebo DVD natočeny z České Televize.

Děkuji za Váš čas.

Reagovat
Kongo

Já se divím,že ten Valentin nikam neodešel.Jenže kam?

Reagovat
Kongo

Divím se,že Lille spíše nesáhlo po něm.

Reagovat
domingo

Silne pochybuju ze by Renard planoval hrat na AM, kdyz si tam taha samy kridla..

Reagovat
Kongo

Měl o něj vůbec někdo zájem?

Reagovat
domingo

O nicem nevim. Je to debil, kdyby tehdy neprizabil Clementa a nevypadl z tempa, mohl byt ted uplne nekde jinde.

Pokud teda myslis Eysserice, Valentin by teoreticky mohl byt i Lavigne

Reagovat
Kongo

Ano,myslím Eysserica.No,je to šílenec.Od pohledu hrozný frajírek.Ale fotbalově je na tom hodně výborně.

Reagovat
Kongo

Tuto sezonu se těším hlavně na Seriho.

Reagovat
domingo

Eysseric ma smulu, zacne na lavce a musi se vypracovat, podelal si to sam. Seri bude zvire, o toho vubec nemam strach A za nim je jeste Traore, tenhle post ma Puel pokrytej dobre.

Reagovat
Israha

Já jsem ho chtěl do Marseille, protože Barradovi při vší úctě nevěřím, že by ten tým mohl táhnout, a Thauvina Bielsa na AM dávat asi nechce...takže na základ by měl naprosto v pohodě. Škoda :/

Reagovat
domingo

To by tam tech zmrdu bylo uz fakt hodne ale

Na Barradu si zvykej, protoze to bude vas novej kun.. jo a mam takovy tuseni, ze Bielsovi se libi myslenka Ocampose na falesny devitce. Ze loni zkousel Batshuayiho na AM asi vis.. tak jako tak bude sranda

Reagovat
Israha

Tak Michy na AM nebyl nejhorší, ale že bych ho tam teda vídat chtěl, to říct úplně nemůžu . Ocampose jako false 9 jsem v přípravě zaregistroval...no, ten zápas jsem potom nesledoval, takže hodnotit to nebudu.

Barrada mi přijde strašně slabý. Náladový, líný na krok, věčně zkaličený...jsem rozmlsaný Payetem a teď toto. Podle mě to nezvládne a půl roku to tam bude prznit, protože ho Bielsa zas nebude schopný posadit

Reagovat
domingo

No on je taky rozdil mezi AM ve 3-3-1-3 a 4-2-3-1, to druhy by Barrada mezi Thauvinem a Alessandrinim asi zvladl, to prvni tezko. Bohuzel pro tebe Bielsa vypada v tomhle smeru docela rozhodnutej prosadit si ten svuj vynalez

Reagovat
Israha

Jak loni. A změní to zas až ve chvíli, kdy bude pozdě. Nějak se coby fanoušek OM na tu novou sezonu netěším .

Reagovat
domingo

Ani po ty priprave? Jaky vubec tipujes umisteni?

Reagovat
Israha

Tak příprava nejhorší opticky nebyla, ale zase - kromě Juventusu to byly dvě výhry nad slabšími soupeři, dost jednoznačná prohra s Fenerbahce a ostudná prohra s Livornem. Ofenziva se tváří docela slušně, vzadu to nejspíš zas bude děravé. Já to vidím na nějaké přetahování se o předkola EL, které nakonec asi bude úspěšné. Tak páté, šesté místo (za PSG, Monakem, ASSE. Lyonem a před/za Girondins).

Reagovat
domingo

Sparagna - Nkoulou - Rekik

Jinak ASSE ztratilo tri hrace, kteri za ne loni dali asi 75% golu, a misto nich pritahlo jednoho borce, co je spis tvurce hry nez nejakej golostroj. Bordeaux verim urcite vic.

Reagovat
Israha

To je strašidelné. A Dória opětovně na lávce .

ASSE může tu útočnou trojici postavit Mollo - Roux - Hamouma, což mi vůbec nepřijde slabé. Ale ten koncový hráč tam není furt (ale to nebyl ani loni, góly dával z křídla Gradel, letos to Hamouma nebo Mollo můžou klidně převzít po něm). Nějak výrazně oslabení mi nepřijdou, kor jestli vydrží zdravý Corgnet, který je taky slušně gólový.

Reagovat
domingo

Hamouma nema moc dobrou strelu a Mollo uz vubec ne, Roux se musi urvat.. a Corgnet v tom 5-2-3 nema kde hrat Pripomina mi to tu sezonu po odchodu Aubameyanga s Brandaem. Budou vysoko, protoze maji vybornou obranu, ale bude to priserna nuda zas. Zejtra o nich vyjde clanek, ted jsem si daval podklady dohromady a nevim no.

Reagovat
Israha

Myslíš, že Galtier bude to 5 2 3 hrát stabilně? Loni mi přišlo, že daleko častěji hrál klasické 4 3 3 (což může snadno přehodit na 4 2 3 1 s Corgnetem, což mi osobně přijde jako nejlepší volba) a přehodil to, jen když potřeboval jó bránit výsledek.

Reagovat
domingo

Bude. Loni to bylo tak, jak rikas (4-3-3 / 4-2-3-1 podle Corgneta), ale v poslednim zapase sezony hral uz 5-2-3 a od ty doby takhle odehral celou pripravu. Kdyz chvilku vydrzis, udelam tu sestavu do zitrejsiho clanku a hodim ti sem link

Reagovat
Israha

Hm, tak to je jim tam Corgnet fakt k ničemu :/. Škoda, dobrý hráč, zasloužil by si víc prostoru...

Reagovat
domingo
Reagovat
Israha

Fakt Diomandé místo Lemoineho? Se Galtier pomátl nebo co? Jinak teda kvalitní jedenáctka to je...ale ke koukání ty zápasy asi moc nebudou, jak říkáš.

Reagovat
domingo

Lemoine mel nejaky zdravotni problemy tusim a Diomande se s nima sehrava uz ctvrt roku, tak asi zacne v zakladu. Oni stejne brzo zjisti, ze Lemoine je s tema delovkama z 25 metru jejich nejnebezpecnejsi strelec, neboj

Reagovat
Israha

I tak je tam furt N'Guemo...Diomandé na to podle mě ani omylem nemá, loni s Bayssem dost možná jejich nejhorší hráč. Jestli fakt bude hrát základ on, už ty zápasy nebudu mít chuť sledovat vůbec

Reagovat
domingo

Hlavne nejvetsi prdel je ze Diomande tam ani nechce byt, mel jit do Sevilly tusim, ale protoze jeste nema francouzsky pas, tak tam musi smrdet jeste rok

Ja bych to asi postavil takhle:

Ruffier - KTC, Perrin, Sall, Pogba, Brison - Lemoine, Clement - Corgnet - Hamouma, Roux

..s tim, ze Hamouma samozrejme umi stridat obe kridla, tak by se tam tak nejak volne pohyboval v tandemu s Rouxem, Corgnet to dirigovat ze stredu, Lemoine se tlacil do zakonceni zezadu a Clement drzel obranu s trema stoperama v zadech. KTC a Brison jako vylozeni brousici lajny. To mi prijde jako schudnej model, hlavne tam nepoustet Monnet-Paqueta.

Reagovat
Israha

Jo, když už na pět obránců, tak takhle. Diskutabilní je ta levá obrana, Brison není nic světového a od Ekotta těžko říct, co čekat po roce bez zápasové zátěže...jinak souhlas (zvlášť s Paquetem, ten byl loni taky velice komický). I když na 4 2 3 1 je ten kádr prostě vybavený lépe, nemůžu si pomoct.

Reagovat
domingo

Jeste tam je nalevo mladej Polomat, na kteryho jdou skvely reference

Otazka je, co je jejich cil, no. Nicmene Galtier neni blbej, pokud mu behem jednoho leta zmizi kompletni utok, tak docela chapu, ze to chce v prvni rade zavrit vzadu. Zrovna na ne a na Rennes jsem zvedavej fakt hodne.

Reagovat
Israha

Tak na Rennes bývám každoročně zvědavý taky, ale začínají být dost předvídatelní - nekonzistentní výsledky a umístění níž, než jsou možnosti a ambice kádru. Letos nečekám moc velkou změnu.

Reagovat
domingo

A to vis, ze budou hrat 3-4-3?

Reagovat
Israha

Aha, tak aspoň v rozestavení změna bude . Počkám si na preview...

Reagovat
Kongo

Jinak Nice je pro mě tým,který by si letos tu EL mohl vybojovat.Mají velmi dobrý tým,jenže to jsem si myslel i o Lorientu tuším před dvěma roky.

Reagovat
domingo

To je dost odvazny vzhledem k tomu, ze do EL postupuje v tom nejlepsim pripade 6 tymu z ligy.. museli by predstihnout zaroven Lille, Marseille a Rennes, pripadne dalsi kluby, kterym se bude darit pod ocekavani (ASSE, Bordeaux). To spis pres pohar, tam je to otevreny.

Reagovat
domingo

Jinak teda vubec nevim, co mam cekat od Caen - muze to byt taky totalni flop, protoze Delort ani Duhamel v zadne prvni lize nikdy goly nedavali a Kante tam loni lital jako silenec, cimz umoznoval ostatnim ten hyperofenzivni napor. Papirove nevypadaji spatne, ale Garandemu teda nezavidim, to budou zapasy typu 2:4, 3:3 a podobne..

Reagovat
Virtuos

videl som Nice proti Galatasarayu a Neapolu, tento team vyzeral veľmi dobre, kombinácie, prechod do útoku, páčilo sa mi ako to hlavne v útočnej fáze zrýchľovali, trojka Plea, Ben Harfa, Germain sa vynikajúco medzi sebou doplňovala chémia medzi nimi funguje teda vyzerajú že spolu hrali niekoľko sezón...stred zálohy Mendy čistý rozbíjač, Sari atlét s dobrou strelou a Koziello ladný technik...obrana na ľavo problém nevidno či už Hult alebo Boscagli hrali teda čo som videl veľmi presvedčivo, Bodmer istota i keď niekedy ide mimo pozície čím sa po pravej strane otvára priestor a práve pravá obrana vyzerá byť najzraniteľnejšia, tam by to chcelo vyriešiť a aby som nezabudol Le Marchand občas zbrklí no ešte určite sa časom vyrovná...Ligue 1 som nejako bližšie nesledoval, no podľa možností si určite pozriem viac zápasov

Reagovat
domingo

Jeste musi privest nejaky RB, jinak budou mit problem, koukal jsem i na soupisku becka a maji tam jenom nejakyho Araba, kterej se v acku nikdy nebyl ani podivat (coz je v Nice dost vaznej zadrhel vzhledem k tomu, ze oni na lavce / tribune protoci za sezonu 15 dorostencu ).

Reagovat
Virtuos

tak to je veľmi sympatické, politika využitia vlastných zdrojov, avšak cca 15 dorastencov v sezóne je dosť ...btw ten stred zálohy trocha pripomína PSG, také malé PSG v podaní Nice

Reagovat
domingo

Tak jak pisu, oni proste nemaji zadnou lavicku, vlastne rozlisit hranice, kde konci soupiska jejich acka a zacina becko, je prakticky nemozny Vsadim se, ze z toho seznamu na konci si v sezone kopnou vsichni.

Takze prestoze to na papire vypada fakt dobre, necekam, ze udelaji diru do sveta. Spis to bude jak loni, tj. ctvrtina sezony uplne super a zbytek budou dostavat na prdel, protoze nemaji zadny zkusenosti. Ale dobre se na to kouka, to zas jo.

Reagovat
Virtuos

takže môžem byť v domnení, že ich akadémia je najlepšie vo Francúzsku alebo aspoň jedna z naj...ich hra vyzerá veľmi dobre, až ma osobne prekvapili, radil som ich k teamom podliehajúcich neatraktívnej hre (moja chyba), dlho som ligue 1 nesledoval asi od vtedy čo v Toulouse drvil Elmander a pamätám si, že v tom čase ich trénoval Antonetti? taký holohlavý pán tuším viedol/vedie Rennes...môžem mať otázku: v čom takom sa previnil Puel mladší, proti Galatasarayu hral dobre až ma prekvapil jeho koniec

Reagovat
domingo

Rozhodnout ktera je nejlepsi je nemozny. Nejvic odchovancu po Evrope ma Lyon, nejvic hracu v prvnim tymu maji tusim Nice a Rennes, pak tam ale mas jeste takovy ty kluby jako ASSE, Lens nebo Nantes, ktery sice neplivou talenty jak na bezicim pasu, ale jak nejakej vyleze, tak je to vetsinou velka kvalita.. Tezko rict, fakt. Ale urcite jsou mezi tema nejproduktivnejsima.

A ty veci co popisujes nastaly snad jeste pred tim, nez jsem L1 zacal sledovat ja Nice hralo extremne hnusnej fotbal pred Puelem, kdyz tam strasili takovi ti borci jako Eric Roy a Didier Olle-Nicole, ale to uz je X let. Antonetti Rennes trenoval, ale uz je taky nejakou dobu pryc, v Toulouse myslis asi Baupa (?), ten pred Bielsou vedl Marseille. A o tom Gregoirem nevim vubec nic, samotnyho me to prekvapilo, protoze mel mit jistou celou sezonu v zaklade. Jediny co vim je to, ze se Rivere a Puel senior kvuli tomu nejak pohadali. Kdo vi co tam bylo.

Zajimavy je, ze Puel mladsi s tatou cestoval uz snad od zaku, vzdycky hral za tu juniorku, jejiz acko Claude trenoval.. tohle je poprvy, co se takhle rozesli. Podle me je proste v puberte

Reagovat
Virtuos

No môže to byť Baup avšak potom Antonetti viedol Nice? , v "Elmanderovej ére Toulouse" som bol ich veľký fanúšik...inak všimol som si, že kde starší Puel pôsobí, tam je i junior, plus včera bol záber počas zápasu na Puela mladšieho, nevyzeral nahnevaný na klub alebo to dostal doma príkazom?

Reagovat
stas87

Lorient ide podobnou cestou aku preziva momentalne Werder? V tom strede je nejake zviera podobne Leminovi?A bude Lorient aspon doma mat snahu dktovat tempo hry alebo bude z väcsej casti brejkovat?

Reagovat
domingo

Nevim co dela Werder, ani nevim, jestli je Lemina zrovna zvire , ale Mesloub je skvely CM, dynamicky, dravy, vyrazejici dopredu, uz loni na jare finisoval fakt silne a letos cekam, ze si rekne o dalsi angazma. Akorat je mu uz 29, ale vetsinu kariery stravil nekde mimo L1 (tusim Le Havre), takze se o nem az tolik nevi.

Co se stylu hry tyce, uprimne nevim. Oni ani pod Gourcuffem nediktovali tempo tim stylem, ze by drzeli mic, spis napadali jako blazni a byli porad v pohybu smerem dopredu, podobne jako loni Caen (akorat jeste s jednim utocnikem navic). Letos cekam, ze budou hrat urcite vic na brejky, uz proto, ze Ripoll chce podle vseho predevsim zpevnit obranu. Jak pisu v clanku, zdaleka nejvetsi pretlak / kvalitu maji na kridlech, takze je logicky ocekavat pevnej stred a tahani prave pres kridla.

Reagovat
stas87

Imbula..moja chyba. Pomylil som si ich.To znamena,ze musi na tom byt fyzicky skvele.Ripoll si zaklada na fyzickej pripravenosti?Keby neboli tak mizerne streamy na L1..aj som 2-3x hladal stream na Lorient,nasiel som ale po 3 minutach zasek a uz sa to nerozbehlo. Ten styl hry sa podoba na BVB zo sezony 2012/2013?Samozrejme nie v takej kvalite.

Reagovat
domingo

Ty vole, to jsou hrozne odvazny otazky

Asi takhle - Ripoll, kdyz bral tu praci, byl dvaactyricetiletej karierni asistent, jehoz CV obsahovalo par let primyho naslouchani Gourcuffovu ultraofenzivnimu fasismu. Nemuzes po takovym trenerovi chtit, aby prisel a hned implantoval svuj styl. Loni se proste chvili vezl s tim, co zdedil, pak na jare zkusil nejaky vlastni napady a slo to dobre. Pokud ma koule, bude v tom letos pokracovat.

Cili 4-3-3, brejkova hra, hodne pred kraje hriste, silnej stred, devitka stahujici se relativne hluboko, zadnej playmaker.. znas to, docela klasika. Fyzicka pripravenost je samozrejme dulezita, ale dulezitejsi podle jeho vyjadreni je, aby hraci plnili jeho pokyny a nedelali stupidni chyby. Coz samozrejme zdedil po Gourcuffovi, protoze on je v tomhle autista.

Proste Gourcuffuv Lorient znas, tam vem jednoho hrota a dej ho pod stopery a mas to hotovy.

Reagovat
stas87

Ripoll ale ku konxu Gourcouffa musel vidiet,ze uz ten tim dost mozno nebude mat na ten ultraofenzivny styl hry a cakal by som,ze to malicko pozmeni smerom k defenzive.Chapem ze ten tim nemoze automaticky prepnut na cistu defenzivu a zbavit sa svojich navykov z minulosti.

Co som mal moznost vysledkovo sledovat,tak väcsinou to boli trebars tri prehry po sebe,remiza a vyhra a zasa prehry.Ako na hojdacke. Minulu sezonu to vyslo tak tak,tak budem zvedavy,ci sa to 4-3-3 chyti a nebude o nervy az do konca ligy.Co sa tyka tych chyb,bolo ich za celu sezonu strasne?Ja som Lorient videl obcas v hodinovom magazine o L1 ale to ti vela nepovie.Ti vetrani ktorym sa nepredlzila zmluva..nie je to u niekoho aj chyba?

Reagovat
domingo

No on uz Gourcuff ke konci kladl vetsi duraz na defenzivu, ale to se tykalo spis nominalniho rozestaveni, postaveni hracu hloubeji v poli. Jak dostali mic, stejne slo vsechno okamzite dopredu, akorat v min lidech.

Vysledky - no jasne, prosli nejakou kadrovou promenou a meli novyho trenera. Toulouse, Caen, Bastia, Nice, vlastne kazdej od Montpellieru niz by +- odpovidal tomuhle popisu. Co se chyb tyce, jsou tam mladi kluci, delaj jich hodne. Treba u Lautoy to bylo naprosty minimum, Le Goff se postupem casu vyhral, Wachter jak kdy.. sbiraj zkusenosti.

A k tem veteranum - no ani ne, nikdo nesel ze zakladu ven. Audard je starej golman, kterej ukoncil karieru, na Roberta jsem zapomnel, ze tam jeste je , Quercia taky skoncil kvuli chronickym zranenim (coz je obrovska skoda ). Mozna akorat Coutadeur mel driv nejakou povest, ale v LFC to vubec neukazal.

Reagovat
stas87

Werder zapracoval na defenzive,po prichode Skripnika a neskor Vestergaarda sa to ovela zlepsilo.Na jesen inkasovanych 39 golov,na jar len 26.Odisli utocnici ale Ujah si s timom sadol a v priprave mi to nandal zatial.Nechcel som ho ale moze mi zavriet hubu.Ak si to vsetko sadne a klucovy hraci budu mat formu,to 9-10.miesto nie je nerealne.Futbal to bude oproti minulosti asi o nieco menej atraktivny ale ziadna nuda. A dolezita vec nakoniec-konecne mame brankara.

Reagovat
domingo

Jo to defenzivni zlepseni jsem samozrejme zaregistroval, i kdyz spis pasivne. Asi jo, da se to takhle prirovnat, ta situace je vlastne docela podobna

Reagovat
stas87

Skripnik bol krajny obranca a na defenzive si celkom zaklada.Ta zmena je z velkej casti jeho zasluha.Prestrelky tak uplne nezmizeli ale uz sa sem tam objavili zapasy aj s nulou na konte pre nasho brankara. Ripoll bol vraj DM,tak som zvedavy ci tam nejake prvky zodpovednosti budu.

Reagovat
domingo

No cim dal podobnejsi

Tady si asi dost lidi po tom zapasu na Velodrome reklo "no jo, Lorient", ale to uz byla fakt spis anomalie. Casto byl ten tym dost nudnej, opatrnej, sam jsem zvedavej, jak to Ripoll vyladi.

Reagovat
Kongo

Teď trošku jinak,ale koho si přejete na postup do L1?Já si přeji Valence a ETG.

Reagovat
Kongo

Jsem zvědavá hlavně na Valennce,protože ten jejich tým je ukrutě mladý,ale tak je to správně.Ono to v L1 ani jinak nejde.Je to ráj talentů.

Reagovat
Israha

IN: Sochaux, Auxerre, třetí je mi jedno, ale řekněme Lens nebo jiný tradiční klub

OUT: GFC Ajaccio, Remeš/Angers, Nice (ti jsou sice zábavný klub, ale nemám je rád - subjektivní důvody)

Reagovat
Rarášek

Sochaux, Auxerre, Valenciennes A zbožné přáni aby v lize nahradili Reims,Angers,Troyes

Reagovat
domingo

Nancy, protoze maj nejzajimavejsi tym, Auxerre, protoze , a Metz, protoze fandim Cartierovi a loni me ten jejich 'hit and run' fotbal docela bavil.

Dalsi moznosti jsou Sochaux, protoze tam patri, Lens ze stejnyho duvodu, Ajaccio kvuli atmosfere, nebo Paris FC jako prekvapeni.

Reagovat
Kongo

Nancy už tam chybí opravdu dlouho,to je pravda.

Reagovat
domingo

Hlavne neni uplne fer spojovat Nancy s tim nechutnym betonem, co hrali, kdyz v L1 byli naposled. Ted je to fakt zajimave slozenej tym, pral jsem jim uz loni

Reagovat
fenixLFC

za nancy

Reagovat
Virtuos

Le Havre a ostatok moc nemám nasledovaný, ale kľudne Valennce

Reagovat
domingo

Jinak kdyby nekoho zajimalo podrobny preview L2, tak Steve Wyss udelal podobny medailonky pro vsechny tymy na French Football Weekly. Je to magor , ale pokud si chce nekdo udelat obrazek, nic lepsiho nikde nenajde.

Reagovat
smazaný uživatel

Všimol som si to to musí byť iný fanatik

Reagovat
Godwinson

Nahoru musí Nancy. Pak bych tipl Brest a Méty nebo Évian. Sestup doufám Korsika a Nantes/Lorient, i když tam se hodně bojím Caen.

Reagovat
smazaný uživatel

Lens, po naštudovaní tej ich situácie ma strašne chytili a budem ich túto sezónu sledovať minimálne výsledkovo, zostavy, návštevnosť a pod.

Reagovat
domingo

Jinak hodim dotaz do placu:

Jste takhle s tema previews spokojeni? Formatu uz se tady vystridalo docela hodne, ale tenhle mi vyhovuje nejvic - kazdej tym cca na 5-6 tisic znaku, kazdej clanek aspon 24 hodin na mainpage, graficky sestavy, nejaky zakulisni info..

Nebo byste pro priste radsi klasicky 'odrazkovy' preview s vyctem prestupu, vypichnutyma kolonkama (prednosti, slabiny, hrac ke sledovani, trener), vysledkama z pripravy a tipem na umisteni?

Mne se libi, ze tohle jsou proste souvisly texty, psat souvislej text je vzdycky lepsi nez delat slovnik, a ty informace tam schovany stejne vsechny jsou. Ale pokud by vic lidem vyhovoval tradicni styl clanku jako vedle u preview PL, vezmu to urcite v potaz. Ctenost zpravodajstvi L1 neni zas tak zavratna, abych ignoroval prani lidu

Reagovat
Israha

Mně osobně vyhovovala varianta (a teď už si nevzpomenu, jestli tak vypadala preview nebo hodnocení sezony), když byl jeden hlavní článek a v něm 20 odkazů, pod každým článek o jednom klubu.

Ale tahle aktuální verze není špatná, hlavně se mi zamlouvá to přímé srovnání týmů s podobnými ambicemi/výsledky/průběhy předchozí sezony.

Reagovat
domingo

Jj, to mne taky, jenze tam jde o objem prace / objem vysledku. Je to prehlednejsi, ale adminum se moc nelibi myslenka vyplacet 20 clanku se souhrnnou ctenosti jednoho clanku.. prekvapive

Reagovat
Israha

Takže přání lidu stejně ostatními adminy ignorováno bude . Ne, tohle jsou pochopitelné důvody...když ne ta mnou výše zmíněná varianta, tak tahleta stávající. Jeden článek s tunou čísel a statistik není ono.

Reagovat
domingo

Tak ja si to muzu udelat jak chci, ale projet si vysledky z priprav, porovnat podnety, precist rozhovory, vytvorit sestavy a jeste vypotit 20 clanku je prace na tyden, tak chci potom taky tyden pozornosti To je prave pomerne vyrazna nevyhoda toho rozklikavaciho formatu, ze je to dost frustrujici. Moznosti jsou v podstate dve, tahle verze a pak ta PL verze.

Reagovat
Israha

Tohle je čtivější. Nakoukl jsem teď na tu PL preview a to se čte o dost hůře, nutí mě to přeskakovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, súhlas. Toto je lepšia forma, čítam všetko ako súhrnný článok, odstavce to spríjemňujú

Reagovat
Virtuos

osobne som si vždy prečítal o ligue 1 v akomkoľvek formáte, ale toto si myslím, že je v pohode

Reagovat
hribco

Paci sa mi ze tie timy a hracov mas nasledovanych viac ako je to u preview PL teraz. Precitat si takto subezny text je tiez fajn aspon nic nepreskakujem ako u PL . A od nich sa mi zas paci, ze tam maju vypisane tie pripravne zapasy a strelcov v nich.

Reagovat
domingo

Jo, o tom jsem uvazoval taky. Jenze vetsina tymu L1 hraje pripravu s druholigistama atd. a jeste zkousi ruzny varianty, a pochybuju, ze by nekoho zajimalo, kdo daval gola pri remizach 1:1 s Lavalem a podobne. Ty velky, dulezity zapasy v priprave absolvujou hlavne top kluby a ty jeste prijdou, tam to bude vic rozepsany

Reagovat
hribco

Jasne, ale aky taky obraz by som si aspon o tej priprave a forme na sezonu urobil. Kazdopadne ked tak citam to preview u Nice, mam chut dat over na prvy zapas za kilo

Reagovat
domingo

V derby s Monakem? Godspeed

Ale jo, goly tam nejaky budou. Asi bych to doporucil, i kdyz prvni kolo je samozrejme na sazeni vzdycky osemetny.

Reagovat
Spalovač šancí

Formu neřeším. Finance si musíte dohodnout vy.

...

Obsahově možná trošku více kritického pohledu, uvést explicitně tip na umístění v konečné tabulce a případně (odrážkově) uvést hlavní faktory, které mohou očekávané umístění posun směrem nahoru a dolu

Reagovat
domingo

Dik. Ten tip na konecnou tabulku mozna hodim do posledniho clanku.

Reagovat
Godwinson

Gradel za 10 pryč? Letos je to léto prostě šílený, šílený

Reagovat
Kongo

Dobrá zpráva pro Angers,vrací se jim skvělý hroťák Doré,jemuž zahraniční angažmá vůbec nevyšo.

Reagovat
Kongo

Angers se zachrání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele