Premier League v kostce (13. kolo)

24.11.2015, 13:36
Názory a komentáře
Fotbal nemá logiku a pro ten anglický to platí dvojnásob. Loni touto dobou byla Chelsea suverénně na čele Premier League a titul později uhájila. Dnes se potácí na patnácté příčce s propastnou ztrátou na první místo. To navíc drží šokující lídr Leicester City, jenž byl loni po třinácti kolech naopak úplně poslední...

Tato nepředvídatelnost je nicméně přesně tím, co dělá z anglické ligy tu nejsledovanější soutěž světa. Nejspíše by se našlo pár otrlejších jedinců, kteří by za nejkvalitnější ligu považovali třeba španělskou nebo tu německou, o atraktivitě a neobyčejném kouzlu ostrovní kopané však není sporu.

Foxes se na čelo tabulky dostali díky překvapivým ztrátám favoritů - Manchester City předvedl hanebný výkon doma s Liverpoolem a inkasoval debakl, zatímco Arsenal měl na hřišti West Bromwiche velkou smůlu. Mezi oba celky se navíc ještě vklínil Manchester United, Wengerova parta tak hájí "oblíbené" čtvrté místo.

Obhájce titulu po třech prohrách v řadě konečně zvítězil, zatímco Tottenham už dvanáctkrát v řadě neprohrál, čímž vyrovnal klubový rekord. Na Leicester jsou však krátcí úplně všichni, a to především proto, že jeho dvorní kanonýr Jamie Vardy skóroval desetkrát v řadě a vyrovnal tím rekord Ruuda van Nistelrooye

Ne všechno spojené s týmem Claudia Ranieriho je však pohádkové a bez chybičky. Chování jejich stopera Roberta Hutha je v této sezóně čas od času zcela nepřijatelné, což německý zadák ukázal především v úvodu sezóny. Tentokrát se při vítězném utkání v Newcastlu takto nechal vyprovokovat Mitrovićem. Je s podivem, že tento fotbalista odehrál v této sezóně všech 1170 minut.

Zápas 13. kola: Manchester City vs. Liverpool

Očekávaný vrchol třináctého kola nebyl v žádném případě zklamáním. Nebylo to však zásluhou Manchesteru City, s čímž většina fanoušků Premier League počítala. Citizens byli zoufalí především v defenzivě - a alespoň takto se tedy o atraktivitu postarali. Coutinho, Firmino a spol. totiž tápající zadáky nenechali ani chvíli vydechnout a nutili je k chybám.

Už po půlhodině a pár minutách k tomu vedli hosté senzačně 3:0 a nebýt skvělého Harta, mohl být výsledek i dvojnásobný. Man City nezachránila ani potenciální vzpruha v podobě snížení Agüera "do šatny". Po změně stran se sice hra vyrovnala, ale Liverpool soupeři nedovolil vrátit se plně do zápasu. V závěru naopak definitivně rozhodl Škrtel.



V lepší kvalitě si můžete záznam prohlédnout třeba zde.

Gól 13. kola: André Ayew

První poločas utkání Swansea proti Bournemouthu byl zřejmě tím nejatraktivnějším z celého třináctého kola Premier League. Padly hned čtyři branky, z toho dvě by si cenu pro gól kola zasloužily. Vítězem se však mohl stát jen jeden a tím je André Ayew, jehož drzá patička v samém centru zkoprnělé obrany Cherries zahájila cestu domácích za vyrovnáním.



Povšimněte si rovněž revolučního bránění Sylvaina Distina, jenž se pokusil vystavit Ayewa do ofsajdu až poté, co obdržel přihrávku...

Zákrok 13. kola: David De Gea

Manchesteru United zachránil vítězství až v závěru Bastian Schweinsteiger, už v průběhu utkání mu však ke třem bodům několikrát napomohl gólman David De Gea. Proti střele Almena Abdiho si navíc připsal nejlepší zákrok 13. kola, když dokázal zareagovat na jeho ránu z bezprostřední blízkosti. Situaci mu navíc ztížil tečující Chris Smalling, po jehož zásahu musel Španěl zatraceně rychle na zem.



Hráč 13. kola: Philippe Coutinho

Spolu s Firminem vytvořil nesmírně efektivní duo, které rozložilo defenzivu Manchesteru City na prvočinitele. Coutinho předvedl v prvním poločase fantastický výkon - první gól obstaral výtečným presinkem, druhý sám dal a třetí na stříbrném podnose připravil svému výše zmíněnému krajanovi.

To však nebylo všechno, krátce po gólu na 3:0 totiž Coutinho nachystal Firminovi další dvě gólové příležitosti, které však skončily zákrokem Harta, respektive střelou těsně vedle. Po změně stran se drobný špílmachr prosadil ještě jednou gólově, ale radost mu zhatil praporek čárového. To všechno stihl během 66 minut, pak byl pro zranění vystřídán. Od serveru WhoScored si vysloužil známku 8.85.

Všechny Coutinhovy akce si můžete prohlédnout v sestřihu v sekci Zápas 13. kola.

Břídil 13. kola: Eliaquim Mangala

Tohle "ocenění" by si zasloužila celá obrana Manchesteru City (včetně Fernanda), která značnou část utkání s Liverpoolem vypadala jako dorostenecký tým v sobotu dopoledne po páteční diskotéce. Vůbec nejhůře nicméně na trávníku působil stoper Eliaquim Mangala, který celou frašku zahájil otřesným bráněním před prvním gólem Reds. Ten nejprve nezachytil náběh Firmina, načež si jeho nepovedenou přihrávku neobratně srazil do vlastní sítě.



Tím však jeho představení zdaleka neskončilo. Vinu nese i na druhé brance, když při vzdušném souboji Demichelisovi neodskočil, ale naopak se mu zbytečně připletl do cesty. Pak se navíc nestihl vrátit na svou pozici.

Další defenzivní zločin vytvořil za stavu 0:3, kdy se po nepovedené rozehrávce Fernandinha opět odmítl vrátit do "své kapsy", na kterou hleděl, výklusávaje. Firmino naštěstí pro domácí šanci nevyužil, stejně jako ve druhém dějství, kdy Magala Brazilci umožnil střílet pro změnu špatnou poziční hrou.

Sestava 13. kola

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy patří velké díky Lukáši Recovi.
Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Jen výjimečně se stává, že se do nominace dostane brankář, který svému týmu nepomůže ani k bodu. John Ruddy však předvedl na Stamford Bridge výtečný výkon a pouze jeho zásluhou byli Kanárci ve hře až do poslední minuty. Zaskvěl se především proti střelám Williana, Diega Costy a Nemanji Matiće, jenž na něj postupoval úplně sám.

Ze stejného utkání se do sestavy kola dostal i jeden hráč Chelsea, která po třech prohrách v řadě konečně zvítězila. Kurt Zouma předvedl v srdci obrany bezchybný výkon, jímž pomohl k čistému kontu. Kraloval především ve vzduchu, kde vyhrál celých osm soubojů - nejvíc ze všech hráčů v tomto kole. Skálopevný výkon předvedl také Martin Škrtel, jenž se navíc pod vítězství Liverpoolu nad Man City podepsal i vstřelenou brankou.

Stoprocentní v defenzivě a s nadstavbou dopředu byla i dvojice nominovaných krajních beků. Seamus Coleman vzadu moc práce neměl, zato v ofenzivě opět připomínal onoho irského jezdce zpředminulé sezóny. Krásným centrem nachystal jeden gól Lukakuovi. Totéž dokázal Erik Pieters, jenž pomohl Stoke na půdě Southamptonu udržet čisté konto a navíc nádherně přihrál na jediný gól zápasu Bojanovi.

Ještě větší konkurence byla v ofenzivě. Z pozice štítu ji v ideální sestavě 13. kola zase jednou hlídá N’Golo Kanté, jenž se v Leicesteru rozehrál k fantastickým výkonům. Při výhře nad Newcastlem překazil šestnáct akcí soupeře už v zárodku. Nikdo však nebyl schopen zastavit záložníka Evertonu Rosse Barkleyho, který dal Aston Ville dva góly a na další přihrál.

Podobný koncert rozehráli na Etihad Stadium dva Brazilci v barvách Liverpoolu. Roberto Firmino měl prsty v prvních třech gólech - u prvního si jeho zpětný pas srazil do branky Mangala, druhý gól už přichystal vědomě Coutinhovi a při třetím si zase role prohodili. Philippe Coutinho měl na překvapivém vítězství ještě větší zásluhu, jeho stopa lze nalézt prakticky na všem nebezpečném, co Reds vytvořili. Za to si ostatně vysloužil označení nejlepšího hráče 13. kola.

V závěsu za Coutinhem byl jeho městský kolega Romelu Lukaku, jenž měl zase obrovskou zásluhu na všech čtyřech gólech Evertonu proti Aston Ville. Dva dal a i u zbylých dvou hrál určitou roli. Dvě branky vstřelil taky Harry Kane, čímž pomohl Tottenhamu vyhrát důležité městské derby proti West Hamu.

Statistické okénko 13. kola

- Jamie Vardy gólem přispěl k výhře Leicesteru nad Newcastlem 3:0; branku dal už v desátém utkání v řadě, čímž vyrovnal rekord Premier League, jenž drží i Ruud van Nistelrooy

- do dějin se zapsal i Mesut Özil, který asistoval u gólu Arsenalu už posedmé v řadě; rekord Premier League tím dokonce překonal

- Leicester City nemá jen Vardyho, celkem už nasázel 28 branek, což je nejvíc v Premier League; úplně všechny góly dal nicméně zevnitř soupeřova vápna

- Manchester City dostal od Liverpoolu pořádný výprask; čtyři góly na domácí půdě museli Citizens zkousnout naposledy v únoru 2003

- Stoke City udrželo v posledních šesti zápasech hned pět čistých kont; v předchozích sedmi přitom inkasovali vždy alespoň jednou



To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1669)

Přidat komentář
eliskafan

Snad Tottenham čukotku zesměšní

Reagovat
kvasha16

na to sa velmi nespoliehaj

Reagovat
smazaný uživatel

Kráľovnej sa neodvráva.

Reagovat
smazaný uživatel

Kráľovnej sa neodvráva.

Reagovat
Pospovič

jiná možnost snad ani není

Reagovat
kvasha16

niekomu narastli kridla

Reagovat
Pospovič

a proč by ne? Spurs jsou v daleko lepší formě než Chelsea

Reagovat
kvasha16

to ale neznamena ze automaticky musi prist k zosmiesneniu

Reagovat
Pospovič

automaticky to není jistota nikdy

Reagovat
Free_player

Pěkně André

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní článek!

Reagovat
smazaný uživatel

1200.

Reagovat
kiwwi

ten Mangala je neskutocne smiesny stoper

a inac ten Ayewov gol akoze gol kola?

Reagovat
r.mrazik

v tom zapase byl spolu s demichelisem totalne srandovni...a nebylo to casto ani vinou liverpoolu....

komicka dvojka ti dva

Reagovat
kiwwi

on ten Otamendi bol zo zaciatku tiez komicky...proste bez Kompanyho je cela obrana City smiesna, to iste ako utok bez Aguera a zaloha bez Silvu...ten tim naozaj stoji na troch hracoch

Reagovat
pobody's nerfect

ještě bych dodal i Harta

Reagovat
Mastný Chobot

Otamendi si len musí zvyknúť a bude super, jemu verím. Ale Mangala, to fakt neviem, ako ten hráč mohol toľko stáť.

Reagovat
smazaný uživatel

Porto... a tam hral asi dobre

Reagovat
r.mrazik

jojo...to klidne muze byt...asi jako kdyz u nas nehraje Mike...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, ze proti vam stacil iba Kompany na vyrovnanu partiu

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavne kvoli nam zmenili uplne svoj pristup k zapasu a zabetonovali to a na to im kompa y stacil

Reagovat
smazaný uživatel

Mno ale to je pořád víc nepostradatelných hráčů, než třeba v United, kde to stojí na brankáři a Smallingovi.

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ti vaše situace připadá vtipná, tak jsi nejspíš masochista.

Reagovat
kiwwi

myslis situaciu ze sme o bod druhi v PL a vedieme skupinu LM?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

A? City je tom obdobně. Pořád si myslím, že jejich dobrý výkon nenesou na bedrech jen 3-4 hráči jako u United.

Reagovat
Swarley

což ukázali teď proti Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad nejhorší stoperská dvojka co u top klubu v PL pamatuju a tím myslím pouze áčkové stopery, ne nějaká provizoria.

Reagovat
smazaný uživatel

Tých gólov bolo krásnych priveľa Ťažko vybrať jeden.

Reagovat
kiwwi

ten gol by som vobec nezaradil medzi krasne, to je ten problem...krasny bol Aguerov, Brakleyho gol bola super akcia, Walker dal nadherny...oproti nim bola ta Ayewova paticka o nicom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Barkleyho, to jako kterej z těch dvou dorazů téměř do prázdný?

Reagovat
kiwwi

ten ktoremu predchadzala paradna akcia

https://streamable.com/uppq

Reagovat
fff

Reagovat
salami

akce krásná, ale pro mě je to mrtvý tim zákrokem golmana, Liverpool mnohem lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Tahle akce krasne vypovida o potencialu cele te nasi osy Stones, Barkley, Deulofeu a Lukaku, dokonce i u McCarthyho lze videt progres, kdyz si driv takhle dopredu netroufal. A taky si hezky vsimnout pohybu Gallowaye, ktery mohl davat diky svoji aktivite gol, kdyby tam nebyl Barkley. A podobnych nabehu az na zadni tyc tam mel behem zapasu vic.

Reagovat
smazaný uživatel

kombinace pěkná, ale tohle prostě nemůže být gól kola

Reagovat
fff

Firminov gol bol paradna akcia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Však bol parádny.

Reagovat
smazaný uživatel

Usoplená výhra proti Norwichi doma a Usty už si jebe do sestavy hráče Chelsea.

Reagovat
kvasha16

o zaradeni hracov do zostavy sa teraz bavit nebudem, ale nevidel si ten zapas tak drz hubu o nejakych usoplenych vyhrach, vysledok sice bol 1:0 ale Norwich sme kompletne prehrali a kluden to mohlo byt aj 3-4:0

Reagovat
smazaný uživatel

já mohl být kosmonaut... výsledek je furt 1:0...

Reagovat
kvasha16

hovorim len o tom, ze to usoplena vyhra proste nebola, vysledok je snad jasny vsetkym

Reagovat
smazaný uživatel

a preto je tam OBRANCA, kt.udrzal ciste konto

Reagovat
smazaný uživatel

no a? takových bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Zouma v sestavě kolě objektivita

Reagovat
smazaný uživatel

Ale abych jen nekritizoval. Víc než Zouma by si tam zasloužili být Alderweireld (100%), Shawcross, Smalling nebo i Stones.

Reagovat
smazaný uživatel

A Coates ze včera.

Reagovat
Mr.Mike

Distin

Reagovat
vodka

Alderweireld s Shawcrossem

Reagovat
Zaschrona

Stones hral vytecne.

Reagovat
bbbauch

pomohl v sestibodovem zapase o zachranu

Reagovat
PP

Nejhorší možné kolo, jaké si lze představit.. Jako bonus zranění Coquelina.. Prostě všechno špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: co hovorite na mobily Lenovo? ma taky niekto z vas?

Reagovat
Riviera Kid

Mám A606 a nemůžu si stěžovat.

Reagovat
junglist

mám P70, procesor i grafika top, baterka taky nejlepší na trhu... jednoznačně nejlepší podíl cena/výkon... jen mě poslední dobou sere slovník a vůbec psaní jako takové. nabídne ti slovo až když už ho máš napsaný. vlastně jen opravuje háčky a čárky...a většinou blbě. foťák na světle výbornej, večer v hospodě hroznej. ale jinak jsem za něj rád

Reagovat
smazaný uživatel

To je poprvé v sezóně, co je hráč Chelsea v sestavě kola, ne?

Reagovat
Kang & Kodos

Proto je taky u Zoumy dvojka.

Reagovat
ManUnited

Reagovat
kvasha16

pri tom Huthovom incidente je podla mna otazne kto sa zachoval viac nesportovne, ved Mitrovic sebou hodil o zem akoby dostal pastou medzi oci

Reagovat
Hokaido

Mitrovic je strasna kurva vychcana no... Ale Huth nezvladal.

Reagovat
kvasha16

tak nezvladal, predpokladam ze ho provokoval, to je potom tazko niekedy, ale taketo postuchnutia vobec nestoja za zmienku z mojho pohladu, futbal je predsa kontaktny sport

Reagovat
C-M@ster

Mitrovic jasná karta.

Reagovat
smazaný uživatel

Zoumička

Reagovat
es tut mir leid

"Nejspíše by se našlo pár otrlejších jedinců, kteří by za nejkvalitnější ligu považovali třeba španělskou nebo tu německou, o atraktivitě a neobyčejném kouzlu ostrovní kopané však není sporu. "

Tak snad nejvyrovnanější ne? nejkvalitnější je už nějaký ten pátek PD.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitu posuzuješ jenom podle prvních 3 týmů nebo celé tabulky?

Reagovat
PP

stojím si za tím, že prvních 5 týmů z PD má mnohem větší šanci, že porazí kohokoliv z prvních 5 týmů z PL než opačně..

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

láska je sice hezká věc, ale nesmí být slepá..

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
pobody's nerfect

je otázka, jestli bereš jako nejkvalitnější porovnání top týmů, potom je nejkvalitnější PD, ale pokud bereš celou ligu a ne jenom pár týmů, tak bude nejspíš opravdu nejkvalitnější PL

Reagovat
es tut mir leid

o tom se vždycky hádám s kamarádama pro někoho je lepší zápas QPR-Sunderland, pro mě Rayo-Celta Vigo... ale to už je jenom o subjektivnim názoru no.

Reagovat
smazaný uživatel

QPR (druholigový celek) - Sunderland (předposlední tým PL) vs Rayo (13. tým PD) - Vigo (5.) ... Už jenom že porovnáváš takové dva zápasy o něčem svědčí ...

Reagovat
es tut mir leid

máš pravdu, to jsem přestřelil...myslel jsem prostě (pod)průměrnej ligovej zápas ve Španělsku a v Anglii, je víceméně jedno jaký týmy. Tobě by se asi zase víc líbilo Janovský derby. Ale tohle všechno je stejně debata o ničem, jedinej žebříček, podle kterýho se to dá změřit je ten s koeficientama z evr. pohárů, kterej neurčuje celkovou kvalitu ligy. Takže je to nekonečná diskuze, ze který nikdy nic moudrýho nevzejde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

ale aj tak by som si radsej pozrel QPR - Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Rayo s Celtou jsou jedny z nejzábavnějších klubů PD.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus si někdy pustit naráz zápasy spodních týmů z obou lig a porovnej to..

Reagovat
PP

jenže to bude zas jen a pouze o atraktivitě.. a tam je anglická určitě na oko hezčí, jenže na úkor taktiky. Ta taktická nevyspělost anglických týmů v posledních letech je do očí bijící..

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, hra ve Španělsku je viditelně rychlejší, plynulejší, technicky i takticky na výši.. to by musel být úplně slepej zastánce nákopů, aby to neviděl.. :)

Reagovat
PP

jak řikáš..

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, videli sme pri El Clasicu a City-Liverpool ktorý zápas sa hral vo vyššom tempe. Prezradím ti, že to bol zápas v Manchestri.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyšší tempo neznamená, že se hraje nahoru/dolů.. to ti zas prozradím já.

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj? . Nič to nemení na tom, čo som napísal vyššie.

Reagovat
PP

pokud by proti Barce nastoupilo City nebo Liverpool, viděl bys podobnou hru a podobný výsledek, jaký měl Real. Běhalo by tam 10 v bleděmodrém (či červeném) dresu bez balonu a dostávali by goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by...

Reagovat
smazaný uživatel

Real hral fakt úboho a odovzdane, taký predpoklad by u iných tímov nebol. Ak už začíname s pokud by...

Reagovat
PP

máš recht.. Ale ruku na srdce, resp. prst na google - kdy naposledy porazil anglický klub Barcu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak naposledy asi Chelsea v 2012.

Reagovat
smazaný uživatel

A teda som tam videl aj viac technicky skvelých akcií a momentov.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně No nic, žijte v tom.

Reagovat
smazaný uživatel

Všakže si ani City-Liverpool nevidel ty huncút? A ideš tu argumentovať s holou riťou...

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe.. viděl jsem dokonce celej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Ok :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

zastánce nákopů

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Že se vůbec s martym bavíte, vždyť je jasné už jakou dobu, jaký neobjektivní člověk to je

Reagovat
Mada

Reagovat
vladis271

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

By som tu postol ešte raz ten obrázok s 40m dierou medzi útokom a zálohou Realu...k tej taktike. Ale myslím, že si ten obrázok videl

Reagovat
PP

viděl, ten mě pobavil.. Ale byl to jeden záběr z jednoho zápasu, takže to brát jako dogma , no nevim. Jinak ta taktická nevyspělost jde vidět na top týmech PL v pohárech a to už několik let.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, PL má nesrovnatelně vyšší úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Laciný no.

Reagovat
patas92

Reagovat
patas92

lacinější, no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako napadlo by to asi každýho.. Jak si usty s fantíkem lízali rány, že v životě tak parádně slohově a poutavě napsanej článek nenapsali.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

skoro tak slohově a poutavě napsanej jako tvé komentáře o ničem? Třeba jakože proč je Hazard a Arda stejnej typ hráče?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nemám ambice k tomu psát hezky a poutavě, takže mě ani nevadí, když někdo napíše hezčí článek, než jaký bych kdy napsal já..

Prosím, dej mi do souvislosti, co jsem přesně řekl o Ardovi a Hazardovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si to nepamatuješ?

Reagovat
Mada

Reagovat
fantomas

No dobrý zas

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně pan Laciný klesá poslední dobou.

Reagovat
bayern987

Reagovat
BrainBlender

Sleduji PL a z PD jen nekdy el clasico a i kdyz se na spanelsky fotbal nemůžu koukat, tak musim uznat, ze kvalitou je Barca a Real jinde nez zbytek PL. To musi videt kazdy. Tudiz je PL kvalitnejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to si prišiel ako? Je to stále len a len tvoj názor že je PD najkvalitnejšia. To že tam hrá Real a Barcelona z PD ešte nemusí urobiť najlepšiu ligu.

Reagovat
alcantara

Docela zufalost, ale co ineho cakat, vsak. Len by ma zaujimalo, ci podobny argument platil aj v pripade, ak par rokov dozadu viedlo v stvrtine sutaze ligu vPD Levante, pripadne naposledy Villarreal coby novacik. Nechapem to detinske kopkanie okolo seba, staci jedna veta od Kyslika a deticky placu ako v skolke. Pritom to,c o spanielsky futbal za posledne roky v Europe a svete dokazal a ukazal, musi vidiet aj Stevie Wonder.

Reagovat
smazaný uživatel

technicky je PD určite lepšia, ale aj nudnejšia

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam je kvalitní jen Barcelona a pak zbytek týmů, kterým dává skoro bůra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
-Kopy-

hodně trapný

Reagovat
smazaný uživatel

Dětinskost nejvyššího stupně, vzhledem k tomu, že jde o reakci na něco, co napsal fanoušek, nikoliv redaktor a sami to označili usty s fantomasem za laciné.

Ale jo, když chtějí být jako malé děti na písečku, tak ať. Španělsko je v klidu, protože má pět týmů v LM, zatím co Anglie se bojí, že do LM jim budou moct postoupit týmy jen tři.

Reagovat
smazaný uživatel

To sa normalne trasieme od strachu.

Reagovat
patas92

nezvládají

Reagovat
fantomas

Proč do toho kurva taháte mě pořád? Laciný bylo to od Kyslíka, laciný je i tohle. Zhruba tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

já myslím, že tohle je prostě geniální...dřív se řešilo, že tu nikdo žádné články vlastně ani nečte a podívejme se, jak se tu najednou citují i celé věty...

Reagovat
kvasha16

autori clankov si to povodili

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Kdysi se totiž ti autoři snažili psát citlivě. Dneska už tam kdekdo hází jednu kontroverzi nebo nepochopitelnou větnou konstrukci za sebou a místním autistům takové perličky prostě neujdou.

Reagovat
fantomas

"Dneska už tam kdekdo hází jednu kontroverzi nebo nepochopitelnou větnou konstrukci"

To je kravina. Já psal před lety hůř, ale nikdo to neřešil. Taky tu ale bylo mnohem míň uživatelů, ještě míň "autistů", jak to pěkně nazýváš, a celkově příjemnější atmosféra.

Reagovat
Counter

Já to nemyslel vážně, to byl jen takový "vtipný" výstřel do tmy

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre kluci nandali

Reagovat
REPLIKATOR

Klopp > LVG

Reagovat
fff

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
avicii

Reagovat
J0EL

Reagovat
vladis271

to je na úrovni Slnko svieti, alebo PL je najlepšia a najatraktívnejšia liga na svete. Toto ti opalcujú dokonca aj mufani.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Nerobím si veľké nádeje, ale mohol by sa dnes skúsiť Calum na DM, ja fakt nechcem Flaminiho.

Reagovat
smazaný uživatel

hej mohol by ho tam skusit, ale zase, flam mi minulu sezonu prisiel ako troska, ktora nevedela nahrat, a tuto je celkom obstojny

Reagovat
Nikikrew

Co ti ja viem, mne praveze teraz Flamini pride v dobrej forme. Bol to prave on co aj hovorili sky sports ze po jeho prichode sme hrali lepsie proti Spuds. Proti Zahrebu by to nemal byt problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Flamini je v pohodě, sice kvalitou na Arsenal nemá, ale nahrazuje to bojovností, což se o Artetovi ani o Calumovi říct nedá.

Reagovat
Mastný Chobot

u Caluma nikto poriadne nevie, aký má potenciál, už vôbec nie na tej pozícii. Ale dnes ma za tých pár minút presvedčil skôr o tom, že na to nemá, než o opaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky působí strašně vyplašeně, kazí jednoduché přihrávky. Jsem zvědavý, jakou má v Arsenalu budoucnost, protože v obraně to asi nebude.

Reagovat
Mastný Chobot

ja mu na stopéra do budúcnosti verím, splašenosť nie je nič, čoho by sa nezbavil, keby viac hrával. Často sa zabúda, že je stále strašne mladučký, má 20(!) rokov. Kde bol v jeho veku taký Kos.

Reagovat
smazaný uživatel

Za pár roků možná, ale v současnosti pro něj místo není nikde. Ať už uprostřed nebo napravo jsou lepší hráči. I kdyby Debuchy šel doprdele, stále je tam parádně hrající Jenkinson.

Reagovat
smazaný uživatel

Chambers je teď ve svém vývoji dost dál oproti Koscielnymu ve stejném věku, je ale otázka, za jak dlouho se dostane výš a jestli během toho nezmění klub

Reagovat
Counter

Zas jako Flamini letos hraje dobře, v tuhle chvíli bych jednoznačně upřednostnil jeho. Dlouhodobě bych se pak nebránil využití Ramseyho.

Reagovat
salami

revoluční bránění Distina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

140 – Harry Kane has run further than any other Premier League forward this season (140 KM). Tireless.

41 - Harry Kane has also started each of Tottenham's last 41 Premier League games, the best current run by a PL forward. Available.

to nevydrží věčně

Reagovat
smazaný uživatel

tiez sa najviac bojim jeho zranenia... prisli by sme nie len o goly ale ja fakt nepoznam utocnika co toho tolko odbeha a fantasticky odbrani

snad to vydrzi do konca sezony a potom mu konecne privedieme nejakeho partaka. zatial na mna posobi fyzicky ovela silnejsie ako na zaciatku sezony. ale ak bude hrat takto furt tak ku koncu bude zase totalne odpaleny ako minuly rok no

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez

Reagovat
PP

Harry KoKANE..

Reagovat
smazaný uživatel

A takisto mám obavy.

Reagovat
Zaschrona

ale supr cisla

Reagovat
DeformFCB

Škoda, že se tam nevešel Dembélé ani Toby, oba dva by si to jistě zasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhladom na to co sme predviedli (jeden z najlepsich vykonov celeho muzstva v sezone) sme tam urcite mali mat viacerych hracov, ale pri Ustym s fantomasom musime byt radi aspon za toho Harryho. Cakal som ze bude na hrote iba Lukaku aby sa vytvoril priestor pre Ozila

Reagovat
DeformFCB

Já bych s tím nejlepším výkonem byl trochu zdrženlivější. Přeci jenom se tam našlo několik do nebe volajících chyb, který si prostě proti silnějším soupeřům nemůžeme dovolit.

Kdyby se do sestavy kola vešel Ozil, tak my tam máme 4-5 hráčů.

Reagovat
fenixLFC

Do zalohy sa nedostal ani mahrez tak to bolo tentokrat naslapane...to vase plakanie ze tam nie su najlepsie len hraci sliepok je uz otravne

Reagovat
Cobra

Otravné? Vždyť to říka jen owny a ten vás trolí a hen ten blb

Reagovat
smazaný uživatel

nemusis sa tak snazit... neboj, ty si tu este kludne mozes najst kamosov. su tu super ludia, zapadnes

(kokotko)

Reagovat
smazaný uživatel

Kam sme to spadli, keď som posratý už teraz z výletu na Tottenham. Bojím sa bojím, aby nám zase nehodili 5ku

Reagovat
PP

tak předtím jste jim dali 4ku a 3ku s nulama. Nicméně si přeju remízu. Chelsea nesnáším, ale začíná být nutné přistřihnout kohoutům křídla..

Reagovat
smazaný uživatel

Remízu by som inokedy bral, ale po toľkých stratách je nutné hrať na 3 body . Josého ale už teraz vidím, ako si príde po 0-0 so Zoumom na DM

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si, ze nas caka vyrovnany zapas. ale je pekne vediet, ze zase po dlhom case ide z Tottenahmu mierny strach

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

Okazaki?

Reagovat
C-M@ster

jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak za povšimnutí stojí, že tohle kolo je takové "own goalové" a taky, že to jsou skoro totožné vlastňáky - Arteta proti WBA, Mangala proti LFC, Deeney proti MUFC.

Reagovat
kiwwi

Mangalov bol najvtipnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se zahrabal, tohle se mi stát v zápase.. už i za ruku ve vápně jsem byl nasrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaboul by si zasluzil byt v zostave kola po vcerajsom vykone. ALe nemozu tam byt vsetci no...

Reagovat
smazaný uživatel

Harry Kane vám pěkně zavřel tlamičky

Reagovat
Sergi Samper
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo ty vieš či nechcel trafiť ten banner.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
r.mrazik

tykraso....to je zakonceni...v okrese by dostal holí po zádech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
Miguel19

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší útočník PL roku 2015 si to může dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Ritchie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

co je tady tak k smíchu? realita?

Reagovat
Hokaido

Sám jsi si odpoveděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vstřelené góly se u útočníků přece nepočítaj

Reagovat
smazaný uživatel

jn, ale zřejmě jen u těch, kteří mají kohouta na hrudi

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš slepici?

Reagovat
smazaný uživatel

A jsme komplet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj toto bolo super

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
SunFells

Reagovat
afc

dreveny jak sane.

Reagovat
smazaný uživatel

pořád víc gólů než Giroud

Reagovat
Mastný Chobot

šak ten je ešte drevenejší

Reagovat
afc

Nevies ako su na tom s minutami?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad uplne jedno nie? snad nechces porovnavat najlepsieho utocnika PL v tomto roku s ultrakopytami ako tie vase nuly (Giroud, Walcott). Ked tak si ho porovnaj s Aguerom, Lewom alebo niekym podobnej kvality

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
alcantara

Reagovat
afc

Ten najlepsi utocnik v PL odohral o 400 minut viac ako Giroud a ma iba o dva goly viac. Ty si v pici chlapec.

Reagovat
smazaný uživatel

deluded gauners opat v akcii nejde iba o goly ty saso, Kane je komplexny hrac co rovnako dobre brani, vytvara sance aj utoci. o takom niecom sa vam moze akurat snivat...

Kane je proste 3x lepsi hrac ako cely vas utok dokopy. Zmier sa s tym, chlapec..

Reagovat
afc

Prestan snivat preboha ziveho. Giroud nie je o nic horsi. Proti nemu hra iba vek. V maji si pozres tabulku a zase tu budes za saska. Ale tak na to si tu uz vsetci zvykli.

Reagovat
Mastný Chobot

Vy ste také 2 extrémy. Teda jeden extrém a druhý extrémny hlupák. Kane je lepší hráč než Giroud, je oveľa futbalovejší a behavejší. Jediné, v čom je Giroud lepší, je hra vo vzduchu a tie jeho kokotinky z prvej, v tom možno nemá konkurenciu vôbec, ale inak ho Kane vo všetkom predčí. Čo ale neznamená, že je na úrovni Aguera alebo Lewu, to je len ďalšia sandrovina, k tým mu ešte veľa chýba.

Reagovat
smazaný uživatel

v podstate ti musim dat

aj ked... Lewa je ako utocnik sice uplne inde, ale v tvorbe hry a braneni sa s Kanom absolutne nemoze porovnavat. Prinos pre hru maju velmi podobny. A Kun, na toho sa mozno lepsie pozera, ale urcite nie je lepsi ako Kane, su velmi porovnatelny s tym ze Kun je dost IP bohuzial.

No a nemyslim si ze afc je extremny hlupak, akurat s tym Giroudom totalne ustrelil no

Reagovat
smazaný uživatel

Aguero s Kaneom porovnatelni. Wau

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.squawka.com/comparison-matrix#bundesliga/2015/2016/robert_lewandowski/169/169/216/99/p|premier_league/2015/2016/harry_kane/165/165/856/0/p|premier_league/2015/2016/sergio_agüero/165/165/564/0/p|premier_league/2015/2016/olivier_giroud/165/165/115/0/p#goals_scored/total_score/chances_created/key_passes/total_shots/shot_accuracy/interceptions/tackles_won/successful_take_ons/aerial_duels_won/blocks/clearances#total

Tak teda je o dost lepsi no... nechcel som byt na Aguera nejaky zly mam ho celkom rad

Reagovat
Mimalu

"...ale urcite nie je lepsi ako Kane..." určitě

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mada

a Sandro je nejlepší DM.......

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
Hokaido

Jeste at se nauci chytat a bude lepsi jak Koller

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mada

Reagovat
Ritchie

Reagovat
J0EL

Torresovina.

Reagovat
kvasha16

toto je daleko vacsi fail nez kdejake Torresoviny

Reagovat
Bayern +

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Counter

Reagovat
Matić

101 bodů ve fantě

Reagovat
smazaný uživatel

Základem je nedávám do sestavy hráče Chelsea

Reagovat
Matić

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Gol kola za mna uplne "objektivne" Firmino po paradnej akcii ... Moreno od ciary, Coutinho, Can paticka, Coutn nahravka pred prazdnu a bum Firmino .

Reagovat
kiwwi

porovnatelny s Barkleyho golom...na tom Firminovom mi trochu vadi, ze stale neviem ci to nebol ofsajd pri tej poslednej nahravke

Reagovat
fff

To sa inak priznam tiez trochu vaham.

Nie som si nikdy isty ako to je s tym offsajdom v takomto pripade, no vychadzajuc z toho, ze to bol offsajd podla moderatora Digi sport a v MOTD nic take nespominal, tak predpokladam, ze to bolo v poriadku .

Reagovat
salami

v MOTD řikali, že to bylo v pořádku, protože Firmino byl v momentě přihrávky za Coutinhem a i když to bylo těsný, tak to tak asi skutečně bylo

Reagovat
salami

jak můžeš srovnávat čistou akci a akci s několika odrazama?

Reagovat
kiwwi

jakymi odrazami? ziaden okrem zakroku Guzana tam nevidim

Reagovat
salami

já původně myslel, že myslíš ten druhej gol, promin, ale i tak trvám na tom, že ten dotek Guzana to kazí, primárně by se měl totiž podle mě hodnotit gol jako takovej a když akci, tak bez doteku soupeře, ale chápu, že to každej vidí jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Canova patička byla světová a zasloužila by si to.

Reagovat
Hokaido

taky nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Sam Allardyce 150. výhra v PL... Vzhledem k tomu, že prakticky nikdy nekoučoval tým, kterej měl ambice alespoň na 10. místo je to úspěch

Reagovat
Pipo123

OT: Turkom preplo alebo čo ? To jako fakt chce NATO vojnu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Všetko k tomu smeruje

Reagovat
fenixLFC

Tie ruske kurvy tam nemaju co lietat...boli niekolkokrat varovani ze ked znova narusia turecky vzdusny priestor tak sa to moze stat..neposluchli ich chyba

Reagovat
Pipo123

Ako aj keby sa dostali pár km za hranice tak toto jednanie od Turkov je nezodpovedné, takto srať Rusov sa neopláca.

Reagovat
smazaný uživatel

vážně věříš Turkovi ? Rusáci jsou kurvy, ale kdybych si měl vybrat mezi těmato národu, beru raději Rusa (45-Prusko, 68-ČSR nezapomínám neboj )...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

a mas potvrdene ze ta stihacka fakt letela v ich vzdusnom priestore?

Reagovat
Pipo123

„Naše letadlo bylo sestřeleno nad územím Sýrie raketou vzduch-vzduch odpálenou z tureckého letadla F-16. Spadlo na území Sýrie 4 kilometry od hranice s Tureckem. Když na něj zaútočili, nacházelo se ve vzduchu, ve výšce 6 tisíc metrů a od tureckého území bylo vzdáleno 1 kilometr. V každém případě naši letci ani naše letadlo Tureckou republiku nijak neohrožovali", řekl Putin.

Reagovat
r.mrazik

nasi vojaci na ukrajine nejsou...

letadlo s cestujicimi sestrelili ukrajinci...

opravdu Putinovi jeste nekdo neco veri?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale taky se nedá věřit Erdoganovýmu Turecku, takže babo raď komu v těchto sračkách věřit

Reagovat
r.mrazik

tezko rict,zda jen tak sestrelit letadlo bez nejakych "duvodu"...jestli by si to clovek lajsnul,kdyby nebyl opravdu duvod

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že jo, IS prý na černo Turecku předává za menší poplatky tuny ropy, takže i tam můžeme hledat zamínku - ukážeme Rusům, že na naše ekonomické přátele se nemá útočit, klidně i sestřeleným letounem... moc se mi tomu nechce věřit, ale u Turků posledních 5 let doopravdy nevím co čekat

Reagovat
Pipo123

Neviem komu veriť, ale nejak sa mi nechce veriť že pilot by dopadol na Sýrske územie ak teda podla Turkov bol niekoľko km na Tureckom území. A on dopadne medzi povstalcov v Sýrii, to musel ten pilot asi na padáku ísť hodne do boku ale mne nejde o to kto má pravdu, ale o to že Turecko a NATO si vybralo silného protivníka a srať ho je zbytočné a nebezpečné, krajiny EU sa nemôžu rovnať Rusku, tak nech si dávajú pozor

Reagovat
r.mrazik

tak ono je to pak EU+USA...ale to je asi jedno

tezko rict,komu verit...ale bude tam jeste sranda

Reagovat
Pipo123

Tak EU sa až moc spolieha na USA, ale proste samotné krajiny EU nie sú v pozícii aby si dovolili riskovať, nedávno som pozeral porovnanie armád krajín EU a Ruska, Rusko má 6x viac tankov ako všetky krajiny EU dokopy, viac letectva, viac námorníctva. Já nechcem aby kvôli jeblím Turkom sa niečo stalo

Reagovat
fenixLFC

To mas rovnake ako s faulom pred vapnom a hrac doskoci az do vapna a tiez to nie je penalta....takze by si chcel aby si vsetci nechali srat na hlavu a rusko si robilo co chcelo?

Reagovat
Pipo123

Tak já nemám pocit že Rusko si robí čo chce, skôr naopak, mám pocit že ako jediné chce poraziť ISIS a ustáliť situáciu v Syrii, inak žiadna krajina na svete tam aktívne nebojuje okrem Rusov, skôr mám pocit že im všetci odrazu vyčítajú ich aktivitu v Sýrii. Já nefandím Rusku ani nikomu, ale za posledné týždne prejavili snahu niečo spraviť v Sýrii, narozdiel od NATO

Reagovat
fenixLFC

rusko bojuje v syrii ale evidentne nie proti ISIS...ekby sa tam zas naserie NATO tak tu mame reci ze zas prisli niekoho okupovat

Reagovat
Pipo123

Srať na ISIS, ten nikoho netrápi, ani USA ani NATO, každému ide o boj Asada vs rebeli, si myslíte že je normálne aby "rebeli" mali navádzané zbrane a zostrelili vrtulník ? Krásny príklad toho ako USA a NATO podporovali rebelov a chceli aby Asada dali dolu. Západ financuje a podporuje aktívne rebelov, Rusko zasa Asada. To je proste hnus, mocenská hra veľkých krajín a ich záujmov, ISIS nikoho netrápi a dlho ani nebude.

Reagovat
fenixLFC

tak preco potom pises ze rusko je jedine co chce porazit ISIS ked v dalsom komentari podla teba uz nikoho nezaujimaju??...to ze amici a NATO podporovali rebelov proti asadovi je zname a pride mi to rovnake ako ked rusi podporuju asada proti rebelom. Ale preco obhajujes rusko ze nejak bojuje proti ISIS ked to teda tak nerobi??

Reagovat
Pipo123

Lebo ako tak proti ním bojujú, samozrejme okrajovo, ale tie videá ako im zničili rafineriu na ropu atd neboli fake, nejaká snaha je tam, ale to je skôr snaha udržať Syrsku vladu, zničiť rebelov a popri tom zatlačiť ISIS to západ nemá žiadnu snahu okrem Francúzska.

Reagovat
Kopac

Rusko nebojuje proti isis? Tak potom si dalsi hlupucky amerikanofil

Reagovat
fenixLFC

ok

Reagovat
smazaný uživatel

borec kádruje jak komouš

Reagovat
Kopac

Vobec, na svete nieje nic uzasnejsie ako amerika hamburger

Reagovat
smazaný uživatel

ale bavíš kemo Cokoliv se týká Rusů zkritizovat (ve většině případu oprávněně), ale když jde o posraný Turky vedený Erdoganem, tak raději držíš hubu... čeho ty seš vůbec milovník ?

Reagovat
fenixLFC

nicoho, ale turkov teraz neriesim, preto sa vyjadrujem k rusom

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, ale ty tady na Rusko a jeho národ pliveš špínu skoro každej týden Naši spojenci jsou v konečným součtu možná ještě horší (Turecko, Saúdská Arábie atd.), v téhle vysoký politice se na žádný dobro ani zlo nehraje (krom 2. sv.), tady jde o zisky a o dobrou propagaci svých činů ve světě (v tomhle rusáci zaostávají, nikdo jim jejich kecy nežere, naopak nám by Goebbels tleskal)... Rusko i ostatní větší země (třeba USA, Čína...) mají své cíle a je jim opravdu jedno jak to bude v konečným součtu vypadat... se tady v Česku a na Slovensku dohadujeme o hovně, hlasy těchto malých zemí se ve světě úplně ztratí... zvlášť když jsou některé malé země v oblasti bojů o sféru vlivu v regionu (Ukrajina, Sýrie, Jemen atd.) Nevím k čemu našim národům je lézt do prdele jak Rusku tak i USA, z tohoto nikdy nic mít nebudeme

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mada

Reagovat
vladis271

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa Putina bola stíhačka v čase zostrelenia štyri kilometre vo vnútri sýrskeho vzdušného priestoru. Nebola pre nikoho hrozbou, dodal. (Guardian)

Ale ruské kurvy

Reagovat
kvasha16

*1km

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Tak pokud byla ruská stíhačka nad územím Turecka, byla po ní vystřelena raketa země-vzduch tak než tu stíhačku zasáhla, mohla už v klidu uletět 4 km nad území Sýrie (nemluvě o 1km jak píše kvasha16).

Reagovat
smazaný uživatel

,,Když na něj zaútočili, nacházelo se ve vzduchu, ve výšce 6 tisíc metrů a od tureckého území bylo vzdáleno 1 kilometr. V každém případě naši letci ani naše letadlo Tureckou republiku nijak neohrožovali", řekl Putin.

Reagovat
Mimalu

Podle představitele turecké armády posádka ignorovala varování, že narušuje vzdušný prostor Turecka. Piloty sestřeleného letounu údajně varovala celkem desetkrát. Na sestřelení se poté podílely dva stíhací letouny F-16, které hlídkovaly u hranic.

Asi to bude vždycky slovo proti slovu

Reagovat
smazaný uživatel

O tom vôbec nepochybujem, len tuto fenix má v tom od začiatku hneď jasno a to je podľa mňa dosť hlúpe.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

lebo neverim putinovi ktory evidentne uz v minulosti klamal? ide o princip-aj keby tam boli iba par metrov, proste boli okapovane varovani ze narusuju vzdusny priestor turecka, co teda rusi robia obvykle a nie len u turkov. Snad ich toto pouci.....ked tam neboli a turci vystrelili tak by mali byt potrestani ale aj tak sa snad rusko pochopi kde su jeho hranice

Reagovat
Pipo123

Tak kto neklame, všetci klamu, od USA až po Putina...

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Ataturkovi děti většinou pod zámkem, Erdogan silou mocí chce býti novým sultánem (svůj supr novej palác už má) a armáda je díky pozavírání generálů neschopná puče... pěkně si je Erdogan povodil Turecko se nikdy nemělo stát členem NATO...

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Osobně bych tipnul že nějakému turkovi ruplo v hlavě a chce si hrát na vojáka. Na BBC píšou z prohlášení Putina že stíhačka byla sestřelena 1km od hranic a dopadla na zem o další 4km. Vzhledem k tomu že poloměr zatáčení u stíhačky je větší než 1km, tak pravděpodobně se nějaký ten čas nad územím Turecka nacházela, no jestli to je vážně důvod k sestřelení, o tom vskutku pochybuju.

Jinak je zajímavé, že v té oblasti se ISIS nevyskutuje, ale jsou tam povstalci proti Asadově režimu, tolik k boji s ISIS....

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové s těmi prelety otravují po celé Evropě, serou na komunikace a nikdo je nesundal jen proto, ze že na to nemají koule. Turci se s nimi nesrali dobře Rusům tak.

Reagovat
Mimalu

Jo to je sice pravda, otázkou je, jestli to náhodou neplatí oboustranně a pořád se nemohu zbavit dojmu, že v tomto případě to byla neadekvátní reakce. Evidentně nešlo o prvoplánovou provokaci, ale řekněme bojový manévr.

Reagovat
smazaný uživatel

A odkaz na prelety nad Ruskem nemáš, že? Beru i ruské zdroje.

A jak neadekvátní? Stát si musí vzdušný prostor hájit a pokud nekomunikují, tak sundat. Ono to není tak jednoduché s tím, ze je tam necháš lítat jak chtějí, abys nikoho nenastval. Rusko není spojenec a těmi pre lety získává informace o schopnosti PVO reagovat, což jinak nezískáte je to v boji je jejich problém, mají si to pořádně naplánovat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pipo123

No Turecko si dá asi pozor nabudúce, Rusi potvrdili že bombardery budú doprevádzané stihačkami + k Syrskemu pobrežiu posielajú križník Moskva

"Varujeme, že budou zničeny všechny potenciálně nebezpečné cíle,"

Reagovat
TopinB

O kurwa!!

Reagovat
Busby babes

hele tak oni uz si pozvali i velvyslance a vojenskeho atase v Ankare nekolikrat na koberecek a varovali je at toho nechaj. to letadlo bylo varovany 10 krat nebo kolikrat a nic. Rusove takhle porusuji leteckej prostor casto a i treba nase gripeny proti nim nekolikrat startovali kdyz jsme hlidali pobalti.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Létat blízko vzdušného prostoru a v něm je obrovský rozdíl nemyslíš?

Reagovat
Pipo123

Tak Putin povedal že budú bojovať proti všetkým teroristickým organizáciam, aj rebelom.

Reagovat
Mada

Reagovat
vladis271

Ako s kým? Rusko nie je v konvenčnej rovine pre NATO súper. A kvôli jednej SU24ke nukleárny konflikt (a vôbec akýkoľvek ozbrojený konflikt) Rusko nezačne.

Reagovat
EXoRcIsT

ze nieje super rusi keby chceli ta za 2 mesiace su na pobrezi Atlantiku kto by im v tom v EU ako zabranil

Reagovat
fenixLFC

ked by pouzili svoju klasiku a utocili bez vyhlasenia vojny tak by trvalo dlho dokial by sa europa zmobilizovala

Reagovat
vladis271

Poliaci majú konvenčnú silu Rusov na poľskom území zastaviť, alebo spomaliť aspoň na 2 týždne až mesiac (ale to je len teoretická hra, toto naše uvažovanie, vojny v 21. storočí budú hybridné a asymetrické. Nebudú také ako v 20. storočí). Navyše Poľsko je krajina kvôli ktorej by spojenci do vojny s Ruskom išli. Úlohou francúzov, Nemcov a Britov by bolo spoločnými silami pozdržať Rusov cestou na Západ kým neprídu amíci. HDPčkou (ekonomika) je NATO17 krát silnejšie, obyvateľstvom 5 krát väčšie a samozrejme vojensky je to ako porovnávať Herkulkesa s trpaslíkom. Len američania majú ročný rozpočet do US NAVY väčší než ostatný svet dohromady. Ak by Rusi nepredviedli nejaký šialený geniálny blitzkrieg , tak by veľmi rýchlo prehrali. Lebo NATO vs Rusko je asymetrické meranie síl.

Reagovat
Pipo123

Tomu never, nedávno som videl porovnávanie sily Ruska a zvyšku EU, vo všetkom dominuje Rusko, tankov majú viac než celá EU dokopy, viac než USA, viac než Čína, námorne aj letecky sú na tom lepšie než EU. EU krajiny bez USA by skončili rýchlo v prdeli. Nemecko, Británia, Francúzsko, ŠPanielsko, Taliánsko dokopy nemá viac než 4000 tankov, RUsko má 12 000, s toho 8000 boli vyrobené v posledných rokoch a patria medzi moderné stroje

Reagovat
minoLFC

No to že má Rusko viac tankov ako EU by som veril, s tou námornou a leteckou prevahou by som si už tak istý nebol. Ale neviem prečo sa to porovnáva s EU a nie s NATO, tam je na tom Rusko podstatne horšie.. A pochybujem, že Rusko za posledné roky vyrobilo 8000 tankov. Teda zaleží čo myslíš poslednými rokmi.

Reagovat
Pipo123

Vyrobené v posledných 10-15 rokoch, ale Rusko v posledných rokoch dalo miliardy do inovacie techniky, taký upgrade USA je na tom tiež horšie než Rusko čo sa týka pozemnej techniky, ale po námornej stránke sú na tom lepšie, ale hlavná vec, USA má najsilnejšie letectvo na svete, tam sa mínajú tie milardy ročne ale my samozrejme nevieme čo ešte tie krajiny majú v rukáve, kopec vecí nezverejnia, toto sú len posledné čísla čo som videl a porovnavanie sily armád. Len taká Čína má 2 000 000 profi vojakov a ďalších 2 000 000 v zálohe

Reagovat
minoLFC

Tak to je potom nezmysel. Rusko má napríklad z 10,255 T72 tankov v aktivnej službe len okolo 1200(zo 4000 T-64 len okolo 100), zvyšok v skladoch lebo často pochádzajú z čias Soviestkého svázu a z tích novších tích čo boli vyrábané až od čias RF má 743 T-90 a 30 T-14 Armata ale to sú stále prototpy a niesú ešte vo výbavé ruskej armády. Rusko za posledných 10-15 rokov 8000 tankov pre seba nevyrobilo vúčšina tankov je proste starých lebo Rusko starú techniku tak nevyraďuje ako západ.

A počet lietadiel, lietadlových lodí, križníkov alebo ponoriek by som tiež neporovnával s NATO.

Reagovat
Pipo123

S Nato neporovnávam, skôr EU vs RUsko vs USA, je jasné že NATO ako celok sa vo všetkom vyrovnáva RUsom, asi až na tu pozemnú techniku, ale ako píšem, USA má prevahu v námorníctve aj v letectve, veď USA má rozpočet vyše 600 miliard na armádu, RUsko má nejakých 80 miliard, ale čo viem tak Rusko očakáva zvyšenie rozpočtu o viac ako 40% v priebehu ďalších 3-4 rokov. Ale aj tak to je obrovská strata na USA, samozrejme u USA sa ale počíta obrovská časť prachov na výskum. Rusi mali asi vždy tendenciu stavať a liať peniaze do pozemnej techniky

Reagovat
minoLFC

NATO sa Rusku nevyrovnáva, onoho vo všetkých kategoriach prekonáva, rovnako samotné USA. Keď berieš čisto EU štáty tak v niektorých kategóriach má Rusko navrch ale štáty EU sú vojenský spoločne v NATO. Rusku sa tento rok znížil, o 40% sa najbližšie roky zvyšovať nebude.

Reagovat
minoLFC

rozpočet

Reagovat
Pipo123

Neviem já mám iné info, Ruský prezident Vladimír Putin oznámil zvýšenierozpočtu na armádu o 44 percent. Financovanie armády tvorí 22,8 percent celých výdajov Ruska, budúci rok to má byť 25%. Veď v Rusku je na to obrovská kritika, že sa zabúda na iné veci a lejú sa miliardy do armády. Já neviem kde západ berie to presvedčenie že Rusko oslabuje vojensky, keď pritom realita a ukážka posledných rokov je trošku iná. Ale je to choré, všetci zbroja, keby sa tie prachy radšej dali do iných veci

Reagovat
minoLFC

tak to neviem kde si čítal to zvýšenie rozpočtu o 44 percent, viem že celkový rozpočet Ruska klesol ale rozpočet na armádz zachovali ako minulý rok ani neznižovali ani nezvyšovali

Reagovat
Busby babes

to je takove to radio Jerevan. Rozpocet zvysime o 44 procent, coz znamena, ze dostanete mene nez loni.

Reagovat
vladis271

nie len letectvo. Ale aj námorníctvo má USA niekde úplne inde. Ved majú 12 lietadlových lodí, Rusi jeden pololietadlový hybrid ešte zo sovietskych čias. Rusi majú na úrovní s USA ponorkové lodstvo (ostatná flotila za americkou hrubo zaostáva), protilietadlovú obranu a jadrovú výzbroj.

Rusi dávajú ročne 40 až 80 miliard USD na obranu, Čína podobnú cifru (u nej je predpoklad, že každým rokom sa to bude zvyšovať, Rusi svoj rozpočet žmýkajú ako len môže už teraz). Američania dávajú ročne okolo pol bilióna UDS, to je šialené a je jasné, že sa to musí prejaviť aj na sile ich armády oproti ostatnému svetu. Ale zas, ako sám spomínaš výdavky. Ročná údržba jeden lietadlovej lodi stojí polmilardy USD.

Reagovat
minoLFC

A u Rusov sú tie čísla ešte skreslené aj staršou sovietskou technikou v hroznom stave,ktorú tam započítavajú.

Reagovat
Pipo123

Rusi nežmýkajú rozpočet na armádu, práve naopak, po rozpade sovietskeho zväzu boli úplne v prdeli, totálne, ale za posledné roky ten rozpočet išiel hodne hore a ohlásili ďalšie zvyšovanie v priebehu pár rokov, veď francúzsko im stavia dve lietadlové lode za niekoľko miliard eur, tam je obrovská zákazka, takže aj tam sa ukazuje že ono ten obchod západ vs rusko je prepojení. Navzájom obchodujú, aj preto myslím že nejaká vojna nehrozí, o takýchto veciach sa nepíše, ale Rusom sa dali nejaké sankcie, ale západ im nadalej vyrába zbrane, francúzsko sa odmietlo vzdať tej zákazky na výrobu lietadlových lodí Rusko ide hore a to je zásluha Putina, ten chce obnoviť nejakú tú starú silu, samozrejme rozpočeť USA nedobehne ani Čína ani Rusko.

Reagovat
minoLFC

celkom šokujúce koľko tankov(aj aktivných vojakov) má 8 milionový Izrael

Reagovat
Busby babes

no hele, tak se zas vrat na zem... Rusko je na tom technologicky tak super, ze i blbou vysadkovou lod musi objednavat ve Francii. Za poslechnich 300 let si Rusko nikdy netrouflo na nekoho, kdo by nebyl x krat mensi a i tak parkrat dostalo slusne na prdel (Finsko, Afghanistan) nebo i ta blba Gruzie, kde taky meli vetsi ztraty nez by meli mit. Takze o nejakem masovejsim nasazeni moderni techniky si muzou nechat jen zdat.

Nehlede na to, ze treba v pripade evropskeho konfliktu jim tam Cina obsadi pulku Sibire.

Reagovat
fenixLFC

a to si nespomenul cecensko

Reagovat
Mindas

Aaa, pan znalec. Vrtulníková, výsadková loď není úplně dostupná technologie. Víc než o zastaralosti ruského námořnictva, i když samozřejmě v tom mají značné problémy, to vypovídá hlavně o kvalitě francouzského zbrojního průmyslu, která je nezpochybnitelná.

A všechny konflikty, co si vyjmenoval, tak neprohráli ani v jednom, no. Jen vždy si pod výhrou představuješ něco jiného, takže se nedá říct, že by i vyhráli. Každopádně vyhráli v největším konfliktu v dějinách lidstva, takže už tak zbytek tvých slov postrádá význam.

A jak to, že si na nikoho za tři sta let netroufli? Vždyť, já všude čtu, jak neustále obsazují a obsazovat budou, že bychom i my se měli bát.

Reagovat
Busby babes

zkus si jeste jednou precist co jsem psal, ano? treba... nepsal jsem, ze si na nikoho netroufli. Jen ze si troufnou jen na nekoho, kdo je x krat mensi a slabsi...

Vsude vyhrali? No pokud treba Afghanistan povazujes za vyhru tak ok no. V zimni valce ziskali cast uzemi, takze fajn, tady to zalezi na uhlu pohledu, nicmene x krat mensi finsko jim proste nakopalo prdel a sovetske ztraty byly obrovske.

Reagovat
Mindas

Ale já nikde nepíšu, že vyhráli. Jen píšu, že neprohráli. To je ve válečných aktech dost zásadní rozdíl.

Reagovat
Busby babes

ok, v tom pripade muzu slovickarit, ze dostali na prdel neznamena uplne, ze prohrali. A teda nesouhlasim. Afghanistan je zcela urcite prohra. Finsko ok, tam zabrali kus uzemi, tak tam to bude neprohra (desny slovo).

Reagovat
Mindas

Ale na prdel nedostali. Stejně jako nedostalo USA na prdel ve Vietnamu. Jen se při těch všech okolnostech nemůžeš bavit o výhře. Při amerických ztrátách ve Vietnamu a SSSR hlavně při ekonomických, kdy finanční vyčerpání za konflikt v Afghánistánu rozjel pád celého svazu. Afghánistán i Vietnam byla pro obě strany především politická a ekonomická prohra. Pod pojmem "vojenská prohra" si představuji tedy úplně jiné události.

Když bych na to měl nahlížet tvojí optikou, tak prohra byl i vpád NATO do Iráku nebo Afghánistánu a následný výsledek válčení.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

s cimz se da ovsem souhlasit. Vojenske vitezstvi v Iraku bylo nasledovano prohrou pri nasledne obnove zeme, ze jo. Rusove ale v tom afghanistanu ve vysledku prohrali i vojensky.

Ve Vietnamu americane taky vojensky naprosto dominovali, ale neustali politickou situaci doma. Coz se ovsem v Rusku/sovetskem svazu nikdy nestalo, protoze tam zadny tlak medii nebo verejneho mineni neexistuje a poslednich 100 let nikdy neexistoval, ze jo.

A udavane ztraty jsou pro USA ve Vietnamu okolo 60K (spolu s Jiznim Vietnamem cca 300K) vojaku zatimco u Vietnamu okolo mega.

Reagovat
Mindas

"Ve Vietnamu americane taky vojensky naprosto dominovali, ale neustali politickou situaci doma. Coz se ovsem v Rusku/sovetskem svazu nikdy nestalo, protoze tam zadny tlak medii nebo verejneho mineni neexistuje a poslednich 100 let nikdy neexistoval, ze jo."

A co s tím má společný mediální tlak? SSSR byl nucen stáhnout vojsko především z důvodu finančně vyčerpávající invaze a z krachující ekonomiky. Afghánský konflikt znamenal faktický konec SSSR. A nebýt zainteresování Pakistánu a USA, tak by i na konci konfliktu místní bojovali ještě s mušketami, s nadsázkou. Každopádně 90 tis. mrtvých mudžahedínů a další milion mrtvých civilistů, kde pravděpodobně i mezi nimi byl značný podíl domácích bojovníků proti 15 tis. mrtvým sovětům mi připadá tedy jako značný vojenský rozdíl.

Reagovat
vladis271

jj, sure

Reagovat
EXoRcIsT

vsetky armady EU dokopy sa nemozu rovant ruskej ani co do poctu vojakov ani techniky

Reagovat
smazaný uživatel

EU nema armadu

Reagovat
vladis271

ved píšem o NATO.Európa demilitarizuje, Rusi presný opak, tak je jasné, že majú výhodu v tomto.

Reagovat
minoLFC

len čisto štáty EU nie celé NATO majú 1,5 miliona aktivných vojakov, Rusko má 770 tisíc.

A keď s k ním prirátatša USA s 1,36 milionmi aktivnych vojakov, Turecko s 470 tisív vojakmi a ďalšie štáty.

Reagovat
EXoRcIsT

njn tak si prirataj Iran a Cinu k rusom ( ktora bude mat ked vypukne konflikt ( daj boze ze nikdy ) nadolezitejsiu ulohu a zatial su skor z rusmi ako s USA )

Reagovat
vodka

a na to došels jak?

Reagovat
vladis271

aha, a dôvod prečo by Čína mala ísť s Ruskom mi povieš?

Reagovat
Mimalu

Čína, vzhledem k svým zájmům, by proti západu nešla....

Reagovat
minoLFC

Čína nemá žiadnu vojenskú zmluvu s Rusmi aj keď politický sú si blížši. Zahraniční obchod Číny tvorí z väčšiny západ s Rusmi, ktoré je ekonomický na tom ako jeden väčší štát EU, to je pár percent. Neverím, že by sa kvôli Rusku toho bohatstva, skôr pôjdu proti Rusku na ktoré územie majú dlho zálusk. Irán je toho schopný ale aj v tom regione Blízkeho východu má viac spojencov západ než Rusko.

Reagovat
minoLFC

bohatstva vzdali

Reagovat
smazaný uživatel

pls...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele zahraj si radši Risk, Total War, nebo něco podobnýho

Reagovat
Pipo123

Tak ona by ani nerozhodoval počet vojákov, ale skôr tažká výzbroj ktorá je na strane Ruska, Rusko má hrozivý počet tankov a ďalšej tažkej pozemnej techniky, námorníctvo majú silné aj letectvo. To štáty EU nemajú ani zdaleka, USA by tie misky váh vyrovnávali ale ono je zbytočné to riešiť, to by bola samovražda pre strednú europu a asi aj pre celé ludstvo

Reagovat
minoLFC

USA by tie misky nevyrovnali ale riadne prevrátili na starnu NATO len letectvom.

Reagovat
vladis271

nope, tanky by nerozhodovali. Rozhodovalo by letectvo, klalsicky vybudovanie letovej nadvlády. To vedel už Hitler, preto na Britov nazútočil. americké raptory sú jediné akcieschopné stíhačky 5. generácie.

A stále sa tu bavíme o NATO vs. Rusko. Čísla tam hovoria jasne, Rusi sú bez šance. Na vojnu potrebuješ len jednu vec peniaze, NATO ich má v rámci HDP 17 krát viac ako Rusko, koniec, tečka, šmitec.

Reagovat
vladis271

* vzdušnej...že letovej

Reagovat
Mindas

Letecká nadvláda, jak si správně zmínil Hitlera, je věcí především minulého století. V současném století má rozhodovat, i podle vojenských analytiků, opět námořnictvo, které bude zcela zásadní a bude rozhodovat o vojenské síle. V tom je USA nedostižné.

Reagovat
smazaný uživatel

Proste vedia kde tie miliardy investovat. Ale ja si ako lajk neviem predstavit naco by boli USA tanky a tazka vyzbroj

Reagovat
Mindas

Protože v USA sedí patrně chytráci, aby věděli, že tanky v 21. století jsou když ne zcela out, tak minimálně přežitek. Snad na to příjde i zbytek inteligentního světa. V dnešní a budoucí době bude rozhodovat právě zmiňované námořnictvo a například i PVO. Při současné technologii protitankových střel je samotný tank okovaná rakev. Však i odklon spíše k mobilním OT nebo mohutnějším a pevnějším BVP je zcela vypovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

NATO

Reagovat
EXoRcIsT

njn moja chyba

Reagovat
vodka

jak za dva měsíce, šak už tam díky kaliningradu dávno jsou...

Reagovat
Mindas

Proti NATO? O kom vlastně mluvíš? NATO je pouze USA, i kdyby se všichni stavěli třeba na prdel, tak jinak to ani není. V Evropě potenciálně za řeč stojí pouze Francie, a to díky sofistikovaným vojenským technologiím a kvalitnímu velení. VB dávno není adekvátní partner. A kdo tam ještě zůstává? Polsko? Se svojí zastaralou technikou? Německo nemá kapacitu. Tu má naopak Turecko, ale zase nedisponuje tou vojenskou sofistikovaností.

Bez USA je NATO jenom pojem z časů minulých. Ne, že by to bylo vždy vyloženě jinak, ale aspoň ten vojenský vliv VB byl větší.

Reagovat
EXoRcIsT

zeby za par tyzdnou neprisli do syrie tisice ruskych vojakov a potom chcem vidiet ako by Turci machrovali + Iran na strane Rusov to len su Turci a USA poodiati strachom lebo pridu o povstavenie na Blizkom vychode

Reagovat
Pipo123

Putin zvažuje nasadenie Specnaz do Syrie, Rusko má 30 000 vojakov Specnaz, ty by tam narobili bordel

Reagovat
smazaný uživatel

To by dávalo zmysel výroku ,,ruské kurvy"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

veď už ich niekoľkokrát varovali, tak ich tipli...a IS je niekoľko stoviek kilometrov od tej hranice.

Reagovat
Mindas

Diskuze. Su-24 dokáže letět rychlostí až 2000km/h. Cíp, který stroj přeletěl má podle mapy 2km. Pentagon tvrdí, že narušení vzdušného prostoru trvalo nanejvýš 17 vteřin. Turci tvrdí, že byl stroj desetkrát varován než byl sestřelen.

No, tak to musel ten pilot plachtit a číst noviny, aby za tak krátký čas a vzdálenost dokázal obdržet deset varovných zpráv. Nebo ho asi kontaktoval nějaký dispečer s dikcí jihoamerického fotbalového komentátora.

Jinak Turci narušují syrský vzdušný prostor denně při útocích na Kurdy. Na varování syrskou stranou nereagují. Stejné to je i při porušení vzdušného prostoru Řecka. Ale že těch tureckých strojů bylo sestřeleno...

Každopádně vše vypadá až neskutečně zvláštně v situaci, kdy před pár dny mělo dojít k dohodě o užší spolupráci USA a Ruska ohledně kooperace proti IS. Nyní patrně vše padne, a která varianta vyhovuje více Turkům je asi patrné.

Reagovat
minoLFC

Možno ten Su-24 nenarušil vzdušný priestor iba raz.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože tam lítal dokolečka.

Reagovat
Mindas

Prosím? Když tedy budu hrát tu současnou, moderní a jedinou společensky přijímanou hru, že vše, co řekne Rusko je lež a budu slepě věřit pouze západním vyjádřením, tak vycházím podle letového nákresu, které poskytlo Turecko a tam jde o čistý průlet skrz cíp.

Reagovat
minoLFC

toto?

https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/669098577524822016/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

tak ja tam nevidím len jednu čiaru cez turecké územie toho lietadla

Reagovat
smazaný uživatel

Cože nevidíš?

Reagovat
minoLFC

no sú tam dve čiary, teda preletel najpr jeden SU24 a potom druhý a ten to schytal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

aj keď oni boli dve

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemůžu pomoct, mne to zavání provokací, akorát nevím jestli Turecka nebo Ruska.

Reagovat
Mindas

Turecko spoléhá na to, že jako člen NATO je jeho pozice vůči Rusku neohrozitelná, ale ty vzájemné vztahy obou zemí jde dostat na samotné dno i nevojensky a hůř z toho nakonec vyjde Turecko. Otázka, zda se jim to v součtu vyplatí, ale asi je přece jen pro ně důležitější levná nakradená ropa od IS než kvantum ruských turistů a ruské podnikatelské prostředí.

Každopádně jestli někomu přijde adekvátní sestřelení letounu dvou spřátelených zemí při narušení vzdušného prostoru, tak je to s ním opravdu dost marné. Co má potom říkat ten jihokorejský letec, který letěl přes Rusko několik hodin? Vždy se to řeší případným a klasickém air policingem a vyvedení letounu domácími stíhači mimo vzdušný prostor. Chápu, za 17 sekund těžko proveditelné. Navíc výhoda stíhacích letounů proti bombardovacímu je zcela značná, takže nakonec ta slova o dýce v zádech nejsou úplně lichá.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
minoLFC

Tá ropa sa cez Turecko pašuje ale myslieť si, že priamo Erdogan nech je aký je z toho niečo má Ruské stíhačky predsa narúšali ich priestor niekoľkokrát a komunikácia s nimi bola nulová tak ako u iných štátov.. Včera im tu hranicu najprv asi preletelo jedno lietadlo a o chvíľu druhé. Turci nebudú tak chladní ako tí na severe keď im to tam robia ruské stíhačky a ak nekomunikujú tak si to už nenechali ľúbiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké jiné státy?

Reagovat
smazaný uživatel

vyslanie lietadiel blízko k britskému územiu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

ednak tam je napsane, ze vzdusny prostor nenarusili. Jednak brat vazne neco, kde je napsane "ktoré boli schopné prenášali nukleárne rakety"....

Reagovat
Mindas

A víš, jak se chová třeba Turecko při narušení vzdušného prostoru Sýrie nebo Řecka? Ano, správně, nereaguje. Takže příště rovnou také sestřelovat? Po včerejšku bych se ani nedivil, kdyby se to stalo. Minimálně při jejich výletech nad Sýrii za Kurdy.

"Tá ropa sa cez Turecko pašuje ale myslieť si, že priamo Erdogan nech je aký je z toho niečo má..."

Tak tohle je argument na úrovni mateřské školky, bravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

dá sa to ochodnoou cestou, to hej. Turci sú po EU 2. najväčším odberateľom ruského plynu. Pre Putina by bolo najľahšie otočiť kohútikom. Vojenskú spoluprácu okamžite po zostrelení prerušil, ale obchodnú nie. Prečo to neurobil?

Reagovat
Mindas

Obchodní embargo je také mnohem složitější věc než vojenské, kde je hlavním velitelem ozbrojených sil samotný Putin. To ti snad nemusím blíže vysvětlovat. Tohle může trvat dny a týdny a nakonec se to může týkat jen určitého zboží.

Reagovat
vladis271

Ozaj, ked sú Rusi takí AntiISIS fighteri, tak čo robila tá stíhačka v oblasti kde sa ISIS nenachádza, ale nachádza sa tam "prekvapivo" Assadova opozícia?

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co to bylo za stíhačku viď? Boj proti ISIS = upevnění Asadova režimu.

Reagovat
minoLFC

Veď Vlado píše, že tam ISIS neboli.

Reagovat
smazaný uživatel

cože?

Reagovat
Mindas

No a? Rusáci jako jediní pozvaní legitimní vládou k pomoci obrany státu od rebelujících stran nemusí nikomu vysvětlovat, zda v tu chvíli útočili na IS nebo jiné neandrtálce.

Trochu mi to připomíná Ukrajinu, ale v jiném gardu, pro Západ výhodný. Tam, aby si ukrajinská vláda obhájila bombardování civilních obyvatel v Donbasu, tak nazvala vzbouřence teroristy a civilní obyvatele jejich přívržence. Samozřejmě, jak překvapivě, s tím západní mocnosti neměly problém. Tedy až na některé, abych všem nekřivdil.

Na Sýrii tyto skupiny jsou nazývány "umírněná opozice", i když sestřelují piloty na padáku a řežou hlavy za doprovodu kamer.

Pokud vzbouřenci na Donbasu provedou jakýkoliv výpad proti ukrajinské armádě, tak je to nazýváno za teroristický čin. Když teď došlo k odstřelu elektrického vedení na Krymu, tak západní mocnosti opět zachovaly svojí neochvějnou jednu a nazvaly čin za aktivistický.

Ona opravdu ta posedlost terorismem, kterou rozjelo USA před více jak deseti lety zanechává následky. Třeba také, že s pojmem "terorismus" se roztrhl pytel a za chvíli tak bude označováno úplně vše bez ohledu na to, zda ten čin vůbec naplní podstatu a definici terorismu.

Reagovat
minoLFC

Ukrajinská vláda tam nikoho nebombardovali, kým tam Putin nevyslal vojakov a tí nepomohli separatistom na východe obsadiť to zemie.

Ako sa Asad správal(on ani jeho otec nemal inú šancu udržať sa pri moci než hrubou silou) voči ešte normálne protestujúcim vieme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mindas

Aha.

Jinak k té druhé části... Proč západní mocnosti stejně nereagovali při střílení do davu v SA a Bahrajnu při Arabském jaru? A jo, já zapomněl. To jsou vlastně spojenci.

Proti normálně protestujícím? Poměr mrtvých 1:3 v neprospěch "neozbrojených" demonstrujících proti bezpečnostním složkám vypadá opravdu jako nečinná demonstrace, no. To ty mrtvé členy bezpečnostních složek zabili masivní reklamní kampaní, jak by řekl Rimmer?

Reagovat
minoLFC

Máš nejaký dôkaz, že by na Kryme alebo Donbasse niekto zabíjal ruskojazyčné obyvateľstvo zabíjal kým nedotiahli ruskí vojaci? A hlavne tu nepostuj žiadne ruské hoaxy.

Tu vec v Bahrajne západ odsúdil, tak ako odsudzuje pomery v SA.

Protestujúci v Sýrii v roku 2011 normálne protestovali, neútočili na nikoho, určite nie v marci. Oplácať to bezpečnostným zložkám začali až v ďalších mesiacoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, odsoudil. V Bahrajnu určitě doteď klidně nespí a SA zpytuje svědomí v předsednictvu Rady OSN pro lidská práva.

Reagovat
Mindas

On ještě někdo neslyšel o Oděse? A co furt máš s těma rusákama? Kam měli dotáhnout? Ruské hoaxy? Boha mu.

Aha, odsoudil... Normálně protestovali... Sorry, ty si ale úplně mimo.

Reagovat
minoLFC

Odesa sa predsa stala dávno potom čo na Ukrajinu dotiahli ruskí vojaci a vieme ktorá strana radikálov to začala. Pýtam sa ako dočasná ukrajinská vláda predtým než na Donbass a Krym prišli ruskí vojaci bombardovala alebo inak zabijala ruskojazyčne obyvateľstvo v tej oblasti, keď tak nečiní ani teraz v oblastiach s ruskojazyčným obyvateľstvom ktoré má pod kontrolou. Proti ruskej menšine tam vystupujú radikálne skupinky ako Pravý sektor (dávať ich do spojitosti s Ukrajinskou vládou je ako dávať do spojitosti radikálov okolo Kotlebu s tou slovenskou) ale ani tí na tom území pred príchodom ruských vojakov predsa neboli.

Reagovat
Mindas

O jakých rusákách pořád mluvíš? Ti na Krymu? Ale rozumíš tomu, že o něj zde vůbec nejde? Krym se uklidil hned vpádem rusáků a dál přestal hrát roli a mohlo se klidně dál pokračovat v opalovačce na lehátku. Řeč byla pouze o Donbasu. Pokud ukrajinská armáda bombarduje město, kde jsou stále civilní obyvatelé, světe div se, jejich vlastní civilní obyvatelé, tak je to bombardování civilních obyvatelů. Nebo co si pod tím představuješ? Jen když si lidi nalezou do nakresleného bílého čtverce, kam dopadají bomby? To je teprve bombardování civilního obyvatelstva? A mně opravdu nezajímá, jestli to zlo páchá primárně Pravý sektor nebo armáda pod ukrajinským velením. Zajímalo by mě to za předpokladu, kdyby činy této fašounské bojůvky byly vládou odsouzeny, ne že ještě jejich představitelé dostávají posty v generálním štábu. To, že se Pravý sektor nyní začíná stavět i proti samotné kyjevské vládě byla otázka času. A jinak k té tvojí "ruskojazyčnosti"... Tu si strč za klobouk a nebo ji nech pro kremrole. O ni jsem vůbec nemluvil. Pro mě opravdu nepodstatné, zda bombardovaní civilisté mluví rusky nebo mandarínsky. Já předně mluvil o nazývání východních separatistů za teroristy s ohledem na situaci v Sýrii. Fakt nemám potřebu a ani chuť zde rozjet debatu na téma "Ukrajina vol. 12484613".

Reagovat
minoLFC

Ešte raz: Ako bombardovala Ukrajinská vláda obyvateľstvo na Donbasse a Krm kým tam prišli ruskí vojaci? vojna začala predsa až dva mesiace potom čo tam proruskí ozbrojenci podporovaní ruskými vojakmi a ich technikou? Bombardovanie začalo na oboch stranách až pred letom, nebolo mierené proti obyvateľstvu ale proti teroristom v rámci protiteroristickej akcie. Pri bombardovaní sú aj civilné obete, najväčší masaker civilného obyvateľstva v rámci jedného bombardovania bol v januári v Mariupole po bombardovaní zo strany rebelov, keď sa pokúsili dobyť Mariupoľ. Pred začatím konfliktu dostali povstalci ponuku na autonómiu a aj amnestiu., ale oni sa vtedy videli v RF. Po roku pochopili, že sa tak nestane a podpísali Mínsku dohodu.

Jediný z Pravého sektora kto nejakú vyššiu funkciu dostal bol Jaroš aby bol od neho kľud aj ten sa s Pravým sektorom rozišiel.

Reagovat
Mindas

"...teroristom v rámci protiteroristickej akcie..."

Hurá! Konečně jsme se dokopali k jádru pudla! Dobrý a teď konečně můžeme začít debatovat, čím si ozbrojenci v Donbasu zasloužili toto pojmenování.

Ale ok, aby ten tvůj dlouhý text nepřišel úplně vniveč, tak ta první část... Opravdu nevidíš rozdíl, když ozbrojenci bombardují ukrajinské VOJENSKÉ pozice a ukrajinská armáda bombarduje město plné civilního obyvatelstva? Nikdo nezavírá oči před tím, že aby si ukrajinská vláda zachovala lidskou tvář, tak byla ve složité situaci, ale ta vůle k dialogu od začátku nebyla a mluvily hlavně těžké zbraně. A i třeba hlavně vlivem Pravého sektoru, to je fuk. I za činy svých podřízených jako šéf musíš vzít zodpovědnost.

Ta druhá část je pouze snůška nesmyslů a tvých osobních pocitů, jinak fakt nevím, kde si vzal informaci o nabídnuté autonomii.

A ano, mluvil jsem o Jarošovi, který tu funkci dostal zcela účelově.

Reagovat
minoLFC

Lenže Ukrajinská vláda bombardovala pozície separatistov. Ale ti ich majú medzi civilným obyvateľstvom. Bombardovania s najväčším počtom zabitých civilistov majú na triku práve separatisti pri rozširovaní svojho územia keď chceli dobyť ďalšie mesta ako Mariupoľ, takže nemôžeš tvrdiť že sa len bránili. A autonómia bola ponúknutá pred začatím bojov. Separatisti ju odmietli, lebo si mysleli, že sa pripoja k RF ako Krym.

Najprv im bola predsa ponúknutá autonómia v apríly pred tým než to začalo eskalovať

http://www.wsj.com/articles/SB10001424052702303873604579495632928465484

aj v septembri

http://time.com/3391306/ukraine-kiev-rebels-amnesty-autonomy-russia/

Ale separatistom došlo, že do RF ich Putin nepríjme až po roku.

Reagovat
Mindas

"Bombardovania s najväčším počtom zabitých civilistov majú na triku práve separatisti pri rozširovaní svojho územia keď chceli dobyť ďalšie mesta ako Mariupoľ, takže nemôžeš tvrdiť že sa len bránili..."

Co se člověk nedozví...

Ne, fakt nemám zájem mluvit o Ukrajině, jak jsem řekl. Stálo mě to hodiny už rok zpět a nemám potřebu se k tomu vracet. Navíc s někým, kdo má v celé situaci zcela jasno. Docela se divím, protože já se Ukrajině věnuji minimálně deset let a doteď jsem nepřišel na jednoznačný postoj. Jsi asi vyvolený, Neo. Já narážel pouze na pojmenování separatistů za teroristy a najednou už tu zase lítá Krym.

Reagovat
minoLFC

A ktoré bombardovanie malo viac civiliných obetí ako to z 24 januára v Mariupole? Nepokračovali snáď separatisti s bombardovaním Debalceva po kľude zbraní len preto, že ho nestihli do toho termínu dobyť?

Ja nemám problém s označovaním Asadovej opozície za teroristov. Iná vec je ak Rusko pri jej bombardovaní vraví, že bombardovalo Islamský štát.

Reagovat
Mindas

Vždyť oni neříkají a nikdy neříkali, že bombardují IS, ale že bombardují teroristy, rebely... To je snad tvoje "přání otce myšlenky" nebo opravdu už nevím. O bombardování IS začali hlasitě mluvit až po pádu letadla na Sinaji. Jinak vždy označovali cíl bez ohledu na bojůvku. Rozumíš tomu?!!

Víš, které bombardování? Třeba to roční bombardování Doněcku. Nebo zde budeme vypichovat jednotlivé bombardování podle dnů?

Reagovat
vodka

rusko docela jasně tvrdilo, že jde bojovat proti IS, když do sýrie přišli. a pak 2/3 náletů šli na protiasadovskou opozici...

Reagovat
Mindas

Rusko? Sám Putin v rozhovorech od začátku tvrdil, že jde do Sýrie jako podpora Asadova režimu proti ozbrojeným, radikálním vzbouřencům bez rozdílu. Jen západní média neustále předkládala cosi a pouze o IS, i když to Putin nebo Lavrov neustále vyvraceli. Primárně o IS se začalo mluvit hlavně po Sinaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Presne tak, Putin ako chlap povedal že ide bojovať proti rebelom, veď nedávno dali von nejakú štatistiku, zabili viac než 600 rebelov a okolo 300 členov ISIS, bojujú na obe strany, im ide o zachránanie Asada a je jedno kto proti ním bude stáť

Reagovat
minoLFC

Putin ako chlap mesiac klamal, že ti neoznačení zelení mužíci na Kryme sú domobrana.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
minoLFC

A stále si mi neodpovedal, čo také sa dialo na východe Ukrajiny po majdane, že to ospravedlňuje vyslanie ruských vojakov do tej oblasti. Mlelo sa to v Kyjeve a vo zvyšku Ukrajiny o tom vedeli len z televízie.

Reagovat
Mindas

A proč bych ti měl na to odpovídat? O tom vůbec nebyla řeč a nechápu, proč si k tomu zabrouzdal. Krym je jiné téma, stejně jako samotný Donbas. A na oboje mám rozdílné pohledy. Nějakým vražděním, nebo spíš případným vražděním ruskojazyčného obyvatelstva argumentovali hlavně kremrole. Chytrému člověku muselo okamžitě dojít, že jde primárně o Sevastopol.

Reagovat
minoLFC

Ty si s Ukrajinou začal. Reakcia bola na Vlada a má pravdu, že tam rusi nebombardovali IS ale asadovú opozíciu. A nevadí mi ich označenie za teroristov.

Reagovat
Mindas

Já pouze jmenoval Ukrajinu, jako jasnou demonstraci toho, jak je pojmenování "terorista" nebezpečné a v mnoha případech účelové jen proto, aby si útočící strana obhájila své konání. Nic víc, nic miň. Že se separatisté na Donbasu nechovají jako teroristé musí být jasné a očividné i tomu největšímu trubcovi.

A že nebombardovali přímo IS, v tu danou chvíli, je celkem buřt, když Rusko má mandát syrské vlády útočit na všechny vzbouřence, kteří podnikají proti legitimní vládě a jejím představitelům, což je i armáda, diverzní a teroristické akce. Vše podle mezinárodního práva, konec diskuze.

Reagovat
vladis271

Ty si sa teraz zobudil? Ved je dávno známe, a kritizovala to myslím aj OECD (okrem iných zločinov na oboch stranách, ktoré sa dialy deň čo deň), že Separáti umiestňovali svoje Grady blízko civilných obydiel.

Reagovat
Mindas

Jo tak OECD...

Reagovat
vladis271

a ešte máš drzosť písať niekomu, že je mimo. To čo robí ISIS prisudzuješ umiernenej opozícii v Sýrii (nazvi ju ju ako chceš, mne je to šumafuk). Na padáky strielali pravdepodobne Turkmnénci. Odesa bola niekedy úplne inokedy. Hádam nejdeš veriť tomu ruskému blufu o potláčaní ruskojazyčného obyvateľstva na východe Ukrajiny ako dôvd pre inváziu Specnaz na zvrchované ukrajinské územie.

Separatisti strieľali s gradmi spod panelákov, je jasné, že Ukrajiinci tam smerovali svoju odpoveď. Čo čakali? Kremeše? Na tom území prebiehala občanska vojna. Ja by som ju nenazval občianskou, ale to je jedno.... takže je jasné, že tam bolo mnoho civilných strát. Alebo, čo mali Ukrajinci spraviť podľa teba? Nezasiahnuť? Separatisti a bratia Rusi, nech sa páči. Nechajte si Krym, Donbas, Luhansk, nechcete aj Kyjev? btw, ked je o nich reč. Páči sa mi ako sa na nich Putin vyprdol, a presmeroval sa na Sýriu. Tí fanatici z neho v mysliach robili pomaly Cára vladuška I. A on ich nechal v štychu.

Reagovat
Mindas

Ty jses vazne vlado.

Tak za prve, ja nikde neodsuzuji bombardovani civilnich obyvatel, kdyz probiha obcanska valka, i kdyz i moderni valceni pocita s tim, ze utocnik je kryty civilni zastavbou a utok se vede jinak. Ja jsem kritizoval pouhe pojmenovani separatistu za teroristy, aby pri finalnim scitani obeti byla ukrajinska armada zcela nenapadnutelna.

Za druhe nevim, proc zde zase meles neco o potlacovani ruskojazycnych obyvatel, kdyz o tom jsem vubec nemluvil. To si nechej pro kremrole.

Za treti. Docela koukam, co mas vsechno za informace. Ty normalne disponujes informacemi, ktere nema snad ani OBSE. Jses opravdu vyjimecny Vlado.

Reagovat
vladis271

Za treti. Docela koukam, co mas vsechno za informace. Ty normalne disponujes informacemi, ktere nema snad ani OBSE. Jses opravdu vyjimecny Vlado.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Putin je na zlej strane, Asad je hovado, ale aspoň Putin povie nahlas že bojuje proti ISIS aj proti rebelom. Na druhej strane tu máme USA a NATO ktoré podporuje rebelov a vďaka nim je taká ohromná vojna v Syrii, nie vďaka Asadovi. Je normálne aby mocnosti ako USA vyzbrojovali a cvičili rebelov na území iného štátu ? Podla mna nie je, utečenci a celý konflikt v Syrii je ich nevydarené dielo, nebyť Ruska tak zosadia Asada, ale teraz keď sú tam Rusi tak to je krajne nereálne. Môžeme sa len pozerať ako USA a Rusko ničia jednu krajinu a ďalej ju ničiť budú, pretože obaja majú iné ciele... príde mi normálne keď Rusko pomahá svojmu spojencovi a netají sa tým, navyše tam majú prístav a ten si chcú udržať, ale nepríde mi normálne aby USA a Nato chceli zosadiť takým spôsobom nejakú suverejnu krajinu

Reagovat
smazaný uživatel

Terorismus není oficiálně definován...

Reagovat
Mindas

Oficiálně, celosvětově definovaný není. Jednotlivé státy mají ale své právní znění a některé prvky jsou stejné skrz všechny tyto země.

Reagovat
smazaný uživatel

A co považuješ za oficiální definici? Třeba OSN to definovala ne?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

A tady máš něco k těm pilotům na padáku.

http://www.fronta.cz/forum/tema/2/list/247

S tím, že ani na západě to není tak jednoduché, byli i angličané, kteří v tom neviděli žádnou rytířskost a dle toho se chovali. Pořád je to člověk, který když bude zachráněn, tak bude bojovat a zabíjet tebe a tvé spolubojovníky znovu.

Reagovat
Mindas

Číst to nebudu. O čem to je? Snad ne schvalování sestřelu pilotů na padáku? Jestli ano, tak v tom případě buď na mě vůbec nereaguj a nebo si zjisti, kdo a za jakého předpokladu je na padáku dle ŽU nechráněn.

Reagovat
smazaný uživatel

je to debata vztažená ke druhé světové(pravda, tehdy ty konvence neplatily, článek je z 49) a sestřelování pilotů na padáku a ano, dost lidí s tím souhlasí. Jednak ty konvence jsou nevýhodé v tom, že když dopadne na tvé území, tak ty můžeš střílet až poté, co se on zachová nepřátelsky, což je u příslušníka ozbrojených sil nepřítele, který má navíc u sebe zbraň, dost nevýhodné, nemluvě o tom, že je menší pravděpodobnost, že pošlou komando pro mrtvolu, než pro živého.

A když dopadne na vlastní území a další den může bojovat znovu tak je to ještě horší.

Reagovat
Mindas

Voják nechráněný na padáku je pouze výsadkář, protože padák neslouží jako věc poslední záchrany, ale jako bojový prostředek. Tedy přesně řečeno, výsadkář na padáku je voják ve zteči, takže při bojové činnosti. Pilot na padáku je při sestřelu brán jako nevoják a padák slouží pouze jako prostředek poslední záchrany a chrání ho ŽU. Konec diskuze. A nějaké osobní pocity jsou vedlejší. I samotná kalkulace, na jaké území dopadne. Pokud na nepřátelské, tak stejně při rychlé reakci útočníka je jeho situace přinejmenším složitá. Pilot má zcela jiný bojový výcvik a pozemní boj k nim rozhodně nepatří. Navíc disponuje, alespoň při nouzovém seskoku, vždy maximálně záložní zbraní. Takže opět v nevýhodě. Ale samozřejmě, že při její použití se stává opět vojákem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já číst umím a chápu, co tam je, jenže ty máš problém pochopit, že ty úmluvy jsou pouze návod, jak by to mělo vypadat za ideálních podmínek, ale realita byla, je a vždy bude jiná.

Když velitel vyhodnotí, že jejich dodržení představuje riziko pro jeho lidi, tak se na nějaké úmluvy vysere a nikdo to řešit nebude.

Ty si myslíš, že se najde armáda ve válce, která za všech okolností dbala na jejich dodržování a každého, kdo je porušil poslala před soud?

Reagovat
Mindas

Když se to poruší, tak je to porušení ŽU a mezinárodního práva a aktérovy hrozí válečný soud, kde sazby jsou jasné. Že vždy se viník nedostane před soud, tak se jako na respektování vysereme? Začneme v civilním světě vraždit jen proto, že operujeme s myšlenkou, že nás nechytí a budeme nepotrestáni?

Já nevím, co na tom hledáš za vědu. A vůbec nepochopím, kdo tohle může obhajovat nebo minimálně o tom polemizovat. Že válka nemá vždy pravidla je jasné, ale to neznamená, že se začneme chovat jako zvířata. Nebo že minimálně takovýto čin nemůžeme odsoudit.

A fakt nemám problém to pochopit... Byl si na vojně?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se nechápeme, na vojně jsem nebyl.

V civilním světě ti nikdo neusiluje o život, jako je ve válce hlavním cílem protivníka.

Reagovat
Mindas

Ve válce také není primárním cílem ZABÍT protivníka. To je právě ta mylná představa o armádě/válčení mezi civilisty. A zkrátka i válčení má svá jasně daná pravidla, říkejme tomu zákony. Stejně jako civilní život má své zákony dané státem a jeho občanstvím. Že se ne vždy dodržují je zkrátka fakt a v obou případech hrozí trest. To, že vymahatelnost válečného práva je mnohonásobně složitější je samozřejmě nezpochybnitelné.

Každopádně spousta lidí vidí povahu válčení optikou od druhé světové války. Případně první, ale nejvíce válečných zločinů vznikalo za druhé války a dále. Dříve to chování mezi vojáky bylo zcela jiné. Nechyběl vzájemný respekt. Třeba ještě za první války bylo zcela normální, že sestřelený pilot šel místo vězení nejdříve na skleničku s vojáky z opačné strany. Ale ano, začalo se to tehdy už měnit do současné podoby. Proto i samotné ŽU byly nezbytné, protože se z bojiště vytratil vzájemný respekt.

Reagovat
minoLFC

Tak neviem o tom, že by Sýrska slobodná armáda ostreľovala mesta BM-21 ako separatisti na Ukrajine alebo zostrelila nejaké lietadlo. Ani že by si chcela oddeliť to územie od Sýrie.

Reagovat
Mindas

Ty toho patrne nevis vic. Hlavne to, co znamena psat k tematu nebo nevim, proc zase zde tahas tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Tak hlavne, že ty vieš vieš všetko a už vieš aj, že separatisti dostali ponuku na autonómiu a amnestiu niekoľkokrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Mindas

A kdo tvrdí, že Rusáci bojují pouze proti IS? Oni samotní to určitě nejsou, naopak několikrát ujistili všechny, že bojují proti všem rebelujícím stranám kromě Kurdů.

Reagovat
smazaný uživatel

kolega tam má kamarádku a říká, že to prý Erdogan nařídil schválně, že je to magor, co je proti němu Putin takto malinkej v tomto. Prý je v klidu možný, že ISIS podporovali kvůli Kurdům i Asadovi, takže kvůli Kurdům.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Air_Lines_Flight_007 anglicky snad umíš abys viděl, jak umí Rusové zachovat chladnou hlavu

Důkazy pro to, že je Rusko spřátelenou zemí taky nemáš, že?

Řeči o ruské ekonomické síle jsou taky absolutně mimo, Rusko je ekonomicky rozvojovou zemi žijící z drancování nerostého bohatství, Turecko na tom není zas tak hůře. Ono by to možná chtělo si aktualizovat informace a přesunout se do roku 2015 a nežít v 19. století, kdy Rus došel do Konstantinopole kdy chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy to byl Sovětský svat a něco novějšáho bys neměl?

Reagovat
smazaný uživatel

A co se od tý doby v Rusku změnilo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jenom rozpad, změna režimu a tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Režim zůstal v podstatě zachovanej z konce 80. a začátku 90. let. Co je na tom příkladu jiné, je třeba to, že tady sestřelili civilní cíl, ne bojové letadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Je to 32 let

2) Režim je jiný

3) Vládnoucí strana je jiná

4) Mezinárodní politika je jiná

5) Mezinárodní vztahy jsou uplně jinde

.

.

.

.

12354) Vztahy mezi tehdejším Sovětským svazem a Koreo, s dnešním Ruskem a Tureckem jsou takhle něco neporovnatelného

Reagovat
smazaný uživatel

Popiš mě, jak je ten režim jiný prosímtě Mně teda osobně nejvíc zajímavý vždycky přišlo volební inženýrství po roce 91'. Kdybys mě mohl poučit o tom, jak se v tomhle směru Rusko tak razantně změnilo a jak se vyvinul systém brzd a protivah až na úroveň západních států, byl bych ti vděčnej.

Pokud o tom nic nevíš (což by teda byl šok), mohl bych ti doporučit i hromadu odborný literatury na tohle téma, ale nedoporučím, jelikož vím, že už minule si tady psal, že tě odborný knížky (předtím na téma Izraele) nezajímaj nebo co; přesně si to nepamatuju, ale vím, že to bylo absurdní jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Popíšu hrozně rád: Komunismus vs. demokracie.

Na literaturu ti seru, jelikož tam jezdím pravidelně a mám tam mraky známých.

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
Mada

Aha, tak ty jsi Brouk pytlík.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád umím na rozdíl od tebe sestavit větu.

Reagovat
Mada

Jasně, Brouku pytlíku.

Reagovat
smazaný uživatel

wow wow wow , neblbni, to je moc dlouhé

Reagovat
Mada

To jsi na tom tak špatně, že kopíruješ Iacoba? Nějak ti zas ujíždí nervy, za jak dlouho bude nový nick

?

Reagovat
smazaný uživatel

Až se naučíš psát negramote.

Reagovat
Mada

super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mindas

Co je stejného na nacionalistické pravici a bolševické levici?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

*obalenie režimu do demokratickejšieho plášťu, zmena žiadna

Reagovat
smazaný uživatel

JJ i třeba působení na mezinárodních burzách, organizacích a tak. Sorry, tohle je neskutečné zjednodušení situace a může to napsat jenom člověk, kdo má s dnešním Ruskem zkušenosti jenom z médií.

Reagovat
Mastný Chobot

čo majú burzy s politickým režimom? Rusko sa v tomto ohľade od rozpadu ZSSR zmenilo minimálne, stále si idú svoje, stále sú rovnako izolovaní od iných, stále majú viac-menej v prdeli všetky medzinárodné organizácie, stále si robia, čo chcú.

Reagovat
smazaný uživatel

"čo majú burzy s politickým režimom"

"Rusko sa v tomto ohľade od rozpadu ZSSR zmenilo minimálne"

"stále sú rovnako izolovaní od iných" absolutně ne!

"stále majú viac-menej v prdeli všetky medzinárodné organizácie" ne....

Reagovat
smazaný uživatel

aka co má společného tržní vs. centrálně plánovaná ekonomika s politickým režimem, co se tu člověk nedozví...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tebe je jako ruská ekonomika tržní jo? Však celá ruská ekonomika stojí a padá na průmyslových gigantech v oblasti nerostných surovin (mj. Gazprom) a tyhle společnosti, když v nich výjimečně nemá stát většinu (jakotřeba právě Gazprom), tak alespoň silně intervenuje do jejich ekonomických možností a ovlivňuje jejich obchodní vedení.

Nebo jsem asi nepochopil, co si tím tržní vs plánovaná chtěl říct, protože v Rusku se o tržní ekonomice nedá a nedalo mluvit nikdy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano je. Jinak bychom těžko mohli obchodovat s ruskými soukromými podniky.

"celá ruská ekonomika stojí a padá na průmyslových gigantech v oblasti nerostných surovin"

Toto se proboha vylučuje s tržní ekonomikou jak?

Ty m možná doporučuješ odborné knížky, já bych ti doporučil ekonomii na wikipedii.

"Nebo jsem asi nepochopil, co si tím tržní vs plánovaná chtěl říct"

ne ne ty totiž vůbec nechápeš co to je.

Reagovat
smazaný uživatel

No psal jsem ti docela dlouhou odpověď, ale to bychom se vrátili zase na úplnej začátek a navíc mám čím dál tím víc dojem, že to je celý od tebe nějaký hrozně špatný vtip, kterým sis dal sám za úkol, prezentovat se jako největší dement, ačkoliv si myslím, že jím ve skutečným životě nejsi...

Takže k tomuhl ode mě nic dál nečekej, až na vážně jen malý doporučení, abys pozorněji četl text (možná bez emocí?), s porozuměním psanýho textu máš doopravdy neuvěřitelnej problém skoro v každým vlákne v diskuzi s kýmkoliv.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

To je zajímavé, jak byli všichni s Ruskem relativně ok ještě nedávno, ale cca 2, 3 roky zpátky je hned Rusko vlastně pořád Sovětský svaz a vůbec to nesouvisí s tím, že se od té doby v médiích tak vykresluje.

Reagovat
Mindas

"...stále majú viac-menej v prdeli všetky medzinárodné organizácie, stále si robia, čo chcú..."

Ale prosím tě... Chovají se stejně, jako kterákoliv jiná vojenská mocnost. Jen některým se měří dvojím metrem. A je jedno, zda jseš zapřísáhlá kremrole nebo amerikánský řitní horolezec, je to v nepořádku na obou stranách, jen média nám pořád předkládají černobílé vidění světa. Ty barvy se od revoluce jen otočily a změnila se prdel, jinak se leze pořád stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

veď ja nehovorím, že iné vojenské mocnosti sa správajú inak, ja sa bavím len o Rusku.

Reagovat
Mindas

Tak to nemůže být ale v tvém případě přece šokující...

Reagovat
Mastný Chobot

čo to?

Reagovat
Mindas

No vypichuješ něco, co je u vojenských mocností zcela normální.

Reagovat
smazaný uživatel

boha naco sa vyjadrujes k niecomu nasilu aj ked o tom vobec nemas paru? to mas fakt zapotrebi aby si ta aj masupust mazal na chleba?

Reagovat
smazaný uživatel

*rádoby demokratičtějšího pláště. Rusko můžeme obdivovat v tom, že rozšířilo Potěmkinovu vesnici na celý území.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ to je skoro stejný jako tvoje kecy kterými se snažíš vypadat inteligentně a nad věcí.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

V Rusku se způsob vlády nezměnil snad od 19. století.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale masopustovi kamarádi říkali.... A teď dejme stranou, jaká je pravděpodobnost, že ve skutečnosti nějaké má...

Reagovat
smazaný uživatel

Masopustovi kamarádi resp. obchodní partneři o vládě v 19. století neříkali nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Again. Porozumění psanému textu.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono Rusko bylo i v 19. století dost pozadu.. viz Krymská válka, kde absolutně ruský námořnictvo nestíhalo.. mj (opomeňme průmyslovou revoluci a parní revoluce) kvůli tomu, že měli jednu mapu, která byla vystavená v petrohradským muzeu..

Reagovat
smazaný uživatel

To už je docela mizérie argumentů vytahovat při sestřelení ruského letadla 19. století.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na co reaguju ty poloblbe.

Reagovat
smazaný uživatel

a? fullinteligente

Reagovat
smazaný uživatel

Again. Porozumění psanému textu.

Reagovat
smazaný uživatel

"Podívej se na co reaguju ty poloblbe. "

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak v porovnání se západem ano, ale kdyby se do toho Aglie a Francie nezapojily, tak by do Konstantinopole došli zase, jako o 25 let později.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby - tady není moc žádný kdyby, tam prostě bylo už dopředu zřejmé, že se zapojí A jinak s kým Rusko jiným porovnávat než se západem? Rusko se s Francií a Anglií vždycky porovnávalo a samo i chtělo.

Reagovat
Mindas

A já tvrdím kde, z toho co si mi vypsal? Turecko není spřátelená země Ruska? Nemají mezi sebou obchodní a vojenské vazby? Jsou ve válečném stavu? Odpověz si, bobánku. Zbytek nechápu, proč mi vypisuješ, když jsem o tom vůbec nemluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

A odkdy obchodní styky znamenají spřátelenou zemi? to je tvoje naprosto neskutečná pičovina. Velmi rozsáhlá obchodní výměna existovala mezi západem a východem i za studené války a přátelství z toho nikdo nevyvozuje, embargo na dovoz ropy do Japonska uvalily USA až na počátku 40. let, i když se jim vůbec nelíblila japonská válka v Číně a na Japonsko se pohlíželo jako na hrozbu, podobných příkladů jsou mraky. Mezinárodní vztahy mají trošku víc podob, než jen spojenectví, přátelství a nepřátelství spojené s embargem.

Zbytek tam máš proto, že přeceňuješ Rusko a jeho schoposti na globální scéně, viz tvůj koment 0.35, pozice Turecka by byla neohrozitelná i bez NATO, obě země jsou regionální velmoci, v oblasti středomoří má větší vliv Turecko.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mindas

V době, kdy jsou proti Rusku uvaleny evropské a americké sankce, tak jak chceš jinak nazvat vztah mezi Ruskem a Tureckem? Však Turecko v této situaci slouží i jako tranzitní země pro přeprodej ruského zboží do Evropy a obráceně. Rivalita byla mezi oběma zeměmi vždy, ale není/nebylo to nic na úrovní eskalace napětí. Pokud bych nenapsal "spřátelená", ale země, se kterou není v konfliktu, tak by si byl spokojený? Snad myšlenka příspěvku byla jasná, tak nearbiteruj. A fakt nemám potřebu přeceňovat Rusko, na to mi je až příliš volné, ale v době, kdy samotné Rusko se začíná orientovat více na Asii by případné hospodářské embargo bolelo více Turecko, navíc při konfliktu v Sýrii a nemožnost dalšího energetického tranzitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co mezi nimi panuje? Standardní ekonomické vztahy ze kterých nelze nic vyvozovat a které mezi sebou provozuje řada zemí, rozhodně to není nic jako přátelství, jak ukazuje tento, ale i dřívější incidenty v souvislosti se Sýrií, kde se jedná o soupeře s dosti odlišnými zájmy, což do značné míry platí i pro vztah Turecko-Evropa+USA, i když jde na obou stranách o členy NATO. Navíc se sankcemi se nepřetrhnou ani v USA a Kanadě, která přeprodává taky a nikdo v tom přátelství hledat nebude.

Když jsme u toho, Putinovské Rusko nemusím, jejich postoj vůči Ukrajině se mi moc nelíbí, přeju jim co nejdelší angažmá v Sýrii, protože to dle mě není nic jiného než černá díra na peníze a materiál, ale být to na mě, tak sankce zruším hned. Taky spříznění?

A za tím, že ekonomickou válku si s Tureckem nemůže dovolit ani Rusko si stojím. Ostatně si stačí chvíli počkat s čím Moskva přijde. Chtít orientovat se můžou, ale nic to nemění na tom, že hlavní náplň jejich vývozu tvoří ropa, ropné produkty a plyn, na což jim k vývozu do Asie chybí trubky.

Reagovat
Mindas

Dobře, věřím víc tobě než vyjádřením samotného tureckého premiéra a presidenta. No trubky chybí, také jsem neřekl, že nyní Evropu nepotřebují, jen že se začíná více orientovat na Asii. K propojení s Asii má dojít roku 2019, takže do té doby to období nějak překlenou. Zatím těch zemí energeticky závislých na Rusku je dost...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby rupli United, tak z mého pohledu naprosto bájové kolo. A evidentně i silné individuálně, když se do sestavy kola dostal jen Harry. Těch skvělých výkonů u nás bylo mrak, hlavně teda Toby, zatím jednoznačně náš nejlepší letní kup.

Reagovat
Cobra

Spolu s Eriksenem a Allim naprosto nejlepší nákupy. Aneb za málo peněz hodně muziky.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejspíše by se našlo pár otrlejších jedinců, kteří by za nejkvalitnější ligu považovali třeba španělskou nebo tu německou, o atraktivitě a neobyčejném kouzlu ostrovní kopané však není sporu. "

No já nevím, ale ,,mdloby na tebe'' celkem obyčejné kouzlo je.

Reagovat
smazaný uživatel

(Ale lepší by to bylo se slovosledem ,,mdloby na tebe'' je celkem obyčejné kouzlo.)

Reagovat
smazaný uživatel

V rubrice břídil kola měl být pro příští generace aspoň zmíněn Arteta. Přišel, zařídil obrat výsledku, odešel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

No Premier League player has won more tackles than Lucas Leiva this season, according to Opta.

Reagovat
Swarley

captain, leader, legend

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

A dneska pisal Tony Barrett ...

"The theory was that Klopp would look outside of the club for leaders, but it is one that he has debunked. In Lucas Leiva and Mamadou Sakho, he identidied players who could not only carry out instructions on the pitch, but also set an example for others to follow."

Lucas u nas skratka bude asi navzdy .

Reagovat
I am Mancunian

konecne poriadny kapitan

Reagovat
smazaný uživatel

Zaměnil si smajlík za zdviženej palec. Lucas je prostě platný hráč, kterej dřív býval špatnej. Už by bylo super tohle si po xletech uvědomit a přestat ze sebe dělat stále stejného vola. Vím, že je to těžký uznat pravdu, ale čím dřív to uděláš, tím líp pro Tebe. Uleví se Ti.

Reagovat
fff

ok

Reagovat
smazaný uživatel

To že vyhrál nejvíce tacklů z celý Premier League z něj nedělá kvalitní DMko ale.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem řekl?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom nevím k čemu má sloužit ta statistika, co si sem dal.

Reagovat
vladis271

Ak má fakt Boh zmysel pre humor, tak kapitánom pri prvom Kloppovom titule u nás bude Lucas.

Reagovat
smazaný uživatel

steve-g byl problém

Reagovat
kiwwi

Boh ukazal svoj zmysel pre humor ked vas nechal akoze hrat o titul

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Marek, som rad za zostavu a zo to, ze nie si ovplyvneny sovinistami, lebo niektori by nedali Skrtela do top zostavy, resp. nepochvalili, ani keby da Skrtel hattrick a zabrani 3 cistym golom...

Reagovat
fff

Jaj Olo .

Reagovat
Mastný Chobot

Tak, tak, Oľo, tam majú papanie tí vyjebaní šovinisti

Reagovat
C-M@ster

„pořád nás utlačují”

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

to je zase ujebaný koment

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Maresma

Strašně přeháníš, Oli.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by tam byť.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
fantomas

Uvědomuješ si, že už seš v podstatě jedinej, kdo tu ten "šovinismus" pořád dokolečka živí, že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kiwwi

Reagovat
I am Mancunian

vitaj spat ivan

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
nani92

ty by si si neživil vlastný trademark? akcie šovinizmu by na burze bez Oľa drasticky klesali

Reagovat
smazaný uživatel

Pomenovanie mozno ano, ale prax zivia ini jedinci ako ja...

Reagovat
Trand

Pokud ho někdo nemá rád, je to kvůli tomu, že mu vadí jeho hra nebo mu přijde nesympatický nebo mu například vadí jak vypadá(to jsem třeba já, ale ne, že bych ho kvůli tomu nesnášel, spíš se dostal do té kategorie nesympatických), ale fakt málokdo ho nemá rád kvůli tomu, že je to Slovák. Šovinismus je takový tvůj trademark.

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
kiwwi

https://youtu.be/rbiCP4-9BCo

Bebe - 7 million, worth every penny

Reagovat
smazaný uživatel

gloryhunter, no

Reagovat
kiwwi

ked nechces reagovat jak dement, tak si aspon pozri to video...ale pochybujem, ze ti to pomoze

Reagovat
smazaný uživatel

pozrel som si a nepoznal vlastnych hracov

Reagovat
kiwwi

a preco s tym reagujes na mna?

Reagovat
smazaný uživatel

ups

Reagovat
smazaný uživatel

inak vsimli ste si? hrali sme velmi podobne, ako CP proti nam, hlboky pressing, bez typickeho hrota s pohyblivymi hracmi..

Reagovat
kiwwi

Klopp kopiruje Pardewa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

hlboky pressing? nemyslis skor vysoky?

Reagovat
vrabejka

Zakrok kola jednoznačně Mignolet a v jedenácce chybí 8 hráčů LFC, ale tak chápu že Usty si tam po haluzacke výhře musel naházet hráče Chelsea.

Reagovat
fff

Reagovat
Usty

Reagovat
avicii

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Cobra

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vodka

Berbatov >>> Kane

Reagovat
C-M@ster

Na rozdíl od těch ostatních na obrázku?

Reagovat
Usty

to moc nechápu, on teď dokázal něco, co před ním nezvládli Drogba nebo Henry?

Reagovat
I am Mancunian
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

ani to nemusím otvírat

Reagovat
smazaný uživatel

leda

Reagovat
kvasha16

Reagovat
J0EL

Reagovat
Cobra

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Rarášek

Reagovat
ZB 07

Reagovat
tunkic

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

nj, Henry s 43 gólmi sa bude klaňať 12-gólovému Kanovi tak to jo, jako

Reagovat
smazaný uživatel

nezvládáš

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nikikrew

ty si komik.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kkt nesklamal

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

v 60 zapasoch? pfff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

kde je Drogba?

Reagovat
smazaný uživatel

toto mi pripadá, ako druhá (horšia) polovica 14-miestnej tabuľky

Reagovat
Matić

Reagovat
Mada

Reagovat
fantomas

Heh.

Reagovat
smazaný uživatel

Iacob24.11.2015 18:35

(i pro všechny ostatní ubrečené gaunery)

Reagovat
fantomas

Heh.

(Já jen že je to pěkná prvoplánovka no. Ale neni divu...)

Reagovat
smazaný uživatel

docela by mě zajímalo, proč tam neni započítanej průměr Vardyho za posledních 10 zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

už vim, moje chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Napiš, až dá Mahmutovič gól v pražském derby

Reagovat
Gunner14

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mada

Reagovat
Zaschrona

sestava

Reagovat
I am Mancunian

#mufc LVG says five injured. Carrick Herrera Jones out plus Shaw Valencia.

jonesy

Reagovat
I am Mancunian

Dutch journo says he has heard Utd are boring. LvG: "It’s better to watch the matches by yourself and you can give your own opinion.” #mufc

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mimalu

Reagovat
bbbauch

dobre

Reagovat
Wat

Lukaku už počtvrté v sestavě. Už do toho zase začíná šlapat, zabiják.

Reagovat
I am Mancunian

ten skonci casom u nas

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Zaschrona

To by byla draha sranda.

Reagovat
Mastný Chobot

ja by som ho bral k nám možno by sme s ním aj vyhrali titul

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Wat

Do Arsenalu by mi sednul, v rudym dresu by z něj byl ještě větší ďábel.

Reagovat
smazaný uživatel

na to bych si i vsadil.. ale bude to chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

to je ale opravdu smutný příběh

Reagovat
drussbarb

Něco jako smutný příběh inteligentních bot, které ukradly auto, se kterým sjely do moře?

Reagovat
smazaný uživatel

velky pan

Reagovat
smazaný uživatel

Nejproduktivnější hráči BPL po 13. kole (góly/asistence)

1. Jamie Vardy - 15

2. Riyad Mahrez – 13

3. Romelu Lukaku -13

4. Mesut Ozil – 12

5. Dimitri Payet – 9

6. Odion Ighalo – 9

7. Ross Barkley - 9

8. Graziano Pellé – 9

9. Sergio Aguero - 8

10. Arouna Koné – 8

11. Philippe Coutinho – 8

12. Harry Kane - 8

13. Georginio Wijnaldum – 8

14. Olivier Giroud – 7

15. Kevin De Bruyne - 7

16. Dušan Tadič - 7

17. Sadio Mané – 7

18. Juan Mata – 7

19. André Ayew – 7

20. Wes Hoolahan – 6

Soton a Everton každej 3 hráči

Reagovat
Mastný Chobot

Mesut 1+11, blázon

Reagovat
kvasha16

zvlastne nevidiet v takej tabulke ani jedneho hraca Chelsea

Reagovat
I am Mancunian

mata, de bruyne a lukaku, to mala byt vasa kostra

Reagovat
kvasha16

casy sa menia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen 2+6

Reagovat
smazaný uživatel

tabulka obsahuje chyby, tudíž není validní

Reagovat
vrabejka

ty si validní

Reagovat
smazaný uživatel

a ty zase nie

Reagovat
Pigeon

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

jj chyba tam byla, Eriksen má 2+5, takže je na 16. místě, sorry

Reagovat
Ligter

Mata

úplně se bojím zjišťovat, kdo a kolik by mohl mít bodů další od nás

Reagovat
smazaný uživatel

Herrera 4, Martial 4, pak už je to bída....

Reagovat
smazaný uživatel

V tej zátvorke sa hodí skôr góly+asistence. Vieš, dosť ma to zmiatlo....

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil minulé kolo 1 asistence a byl v sestavě kola, Eriksen teď 2 asistence a chybí. #kampaň

Reagovat
minoLFC

hrali aj iní hráči...

Reagovat
Hachim Mastour

Chybí Eriksen>Ozil.

Reagovat
smazaný uživatel

toto kolo každopádně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: " ale nemělo by jít o teroristický útok, nýbrž běžné loupežné přepadení. "

Reagovat
SunFells

6 - Willian has scored 6 times from 12 free-kick attempts this season in all comps; 4 of 5 in the Champions League.

Reagovat
smazaný uživatel

Willian > Ronaldo

Reagovat
Wat

Ten to pěkně potrénoval, jen co je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

4 of 5 čeho?

Reagovat
Mastný Chobot

asi gólov z pokusov, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

nebo zápasů, ale ok

Reagovat
SunFells

Nebo pokusů, jak je tam zřejmé

Reagovat
smazaný uživatel

zmátlo mě to, zdálo se mi 5 přímáků na 5 zápasů málo

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

willian>erikson

Reagovat
smazaný uživatel

uf, ještě že ne Eriksen

Reagovat
Miguel19

Neskutečný obrat

Reagovat
kvasha16

to je psychos

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutecny proste, roky koukat na Luize jak to kope sebevedome do fanousku, a ted co primak to gol...

Reagovat
smazaný uživatel

500. pro objektivitu v těchto článcích

Reagovat
kvasha16

aj ja som za viac objektivity pre sliepky

Reagovat
fantomas

Čili pro jejich nulovej smysl?

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Wat

Londýn pěkně v Evropě, zítra to akorát potvrdit Manchester.

Reagovat
smazaný uživatel

body do koeficientu dobré

Reagovat
wild

BREAKING: Arsenal manager Arsene Wenger reveals midfielder Francis Coquelin will be out for three months.

Reagovat
I am Mancunian

to zvladnu aj bez nahrady

Reagovat
Mastný Chobot

breaking jaxviňa teda

Reagovat
Free_player

nevadí ... mají přece Flaminiho

Reagovat
j_mrazik

Piči... a co ten mladej Polák? Je to dřevák, nebo může hrát?

Reagovat
Mastný Chobot

Bude hrať Flamini alebo Chambers. A keď sa dolieči Arteta, tak aj ten. A som zvedavý, či po Novom roku aspoň raz uvidíme zálohu Rambo - Wilshere.

Reagovat
Wat

Já bych nechal hrát Aarona se Santim, to by byl hop nebo trop, něco na způsob Modrič-Rakitič.

Reagovat
miezto

Reagovat
smazaný uživatel

v rezerve hrava vyhradne stopera, vraj len preto, aby si zlepsil niektore aspekty, proti sheffieldu ked prisiel na ihrisko, tak sa mne osobne velmi pacil, len asi nie je este uplne pripraveny

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Wat

Wenger má určitě 4 postele.

Reagovat
Mastný Chobot

a väčšie prasiatko

Reagovat
Mastný Chobot

600. pre fanúšikov Wiganu a sumatranských nosorožcov

Reagovat
smazaný uživatel

To je v súčte tak do 10 kusov, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

600. pro Williana Borges da Silvu, nejlepšího exekutora přímých kopů současnosti

Reagovat
smazaný uživatel

pls

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tipujem to na Eriksena.

Reagovat
smazaný uživatel

ja tipujem Harryho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten má horší bilanci v LM minimálně...

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fff

Skoda, ze sme ho vtedy neboli schopni dotiahnut. Neskutocne by sa mi k nam aktualne hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli byla uplně vaše vina, že jsme vám ho hijacknuli.

Jinak nemá někdo stránky, kde by byly statistiky přímých kopů? Dost by mne to zajímalo i u jiných hráčů a mimo nějakých subjektivních žebříčků nenajdu nic.

Reagovat
Miguel19

"Hijacknuli" jsme ho Spurs ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No měl jsem za to že oběma

Reagovat
Mimalu

Tak on uz snad mel i po testech u Spurs a mela se jenom podepsat smlouva, jak daleko byl Liverpool tezko rict

Reagovat
smazaný uživatel

no dost nas hovno, pořád je potřeba posranej settop box, přitom by dokonale stačilo zpřístupnit služby přes net

Reagovat
r.mrazik

tak hlavni je,ze nemusis mit net od O2...

Reagovat
niflheim

OT - hoďte si do googlu A long time ago in a galaxy far far away

Reagovat
niflheim
Reagovat
smazaný uživatel

Temná strana - stormtrooper na Google Maps

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěli byste na večer jeden super recept k fotbalu a pivu? Teď vám napíšu suroviny, abyste si to stihli nakoupit a večer doplním recept.

Reagovat
smazaný uživatel

zomri.

Reagovat
smazaný uživatel

takže ano?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som zvedavý

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
salami

jasně

Reagovat
niflheim

Pivo a velké množství brambůrků? Dip nemám problém si udělat svůj, do nějaký rolek apod se mi obvykle moc nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak si připravte:

- půl kila mouky (3 a půl hrnku) hladké nebo polohrubé (s tou se možná trochu lépe pracuje)

- 20g sádla (lžíce) , pokud nemáte máslo nebo 2 lžíce oleje (ne olivového, ten je jako mladý Stropnický - smrdí a je zelený)

- 2 lžičky soli

- 2 lžičky cukru

- balíček jedlé soli

- půlka kostky droždí /lžička sušeného

- 5 piv (kdo je posránek stačí jedno, kdo je debil voda )

nepovinné:

- hrubá sůl a nemletý mák

- pro jistotu pečící papír

čas cca 2 hodiny přípravy, práce jen 15 až 20 minut

je to jenom jako chuťovka k pivu, vydrží dlouho, kdyby to chtěl někdo jako jídlo nebo byl rozežranej jako já, tak nakoupit ješte:

- majonéza (no a co jako že neni zdravá)

- tavený sýr (co nejkvalitnější a nejtvrdší - asi PRIMÁTOR)

- česnek (3 jestli jste sračky, 6 jestli ne)

- zakysaná smetana (co nejtučnější, přece nejste buzíci, abyste si kupovali nějakou light

Reagovat
smazaný uživatel

* stroužky

Reagovat
Hokaido

*pstroužky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

To smrdí Láďovou kuchyní.

Reagovat
smazaný uživatel

Infarkt do poločasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne, bude to dobrý slibuju. Jdu si do lékárny pro projímadlo a černý uhlí, pak sem napíšu postup.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nejde mi tam písať odpovede

Reagovat
smazaný uživatel

jj mne taky ne, resp nejdou odeslat

Reagovat
patas92

Odešlou se samy, když je napíšeš dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Rosického jsem zkoušel psát 3x v několika možných variantách

Reagovat
patas92

já napsal "rosicky" a šlo to

Reagovat
kiwwi

pisat vsetko s diakritikou, to je fakt vysada cechov

Reagovat
smazaný uživatel

JJ jsme strašný svině, že píšeme spisovně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

omg bez diakritiky

a stejně jsem věděl jenom 5

Reagovat
Trand

Všichni. Ale třeba u toho ze Stoke jsem fakt tipoval, ani jsem neměl ponětí, že býval tak často zraněný.

Reagovat
vodka

já teda sem nedal toho CM od nas a city, po limitu sem se třískal do hlavy, že sem na tu jeho epizodu u city zapomněl...

Reagovat
kiwwi

ja som nedal dalsich 5 hracov, lebo som cely cas rozmyslal nad nim a aj tak som ho nedal

Reagovat
Trand

Ten mi dal taky pořádně zabrat.

Reagovat
Zaschrona

Hmm, dal jsem prvnich deset za nejakych 40 vterin, ale do konce limitu jsem si fakt na to kridlo ze Stoke nebyl schopny vzpomenout, uz je to docela dlouho, co hraval.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Wat

Úplně stejně, naivně jsem zkoušel Dioufa.

Reagovat
kiwwi

third s dlhym rukavom by som si kupil takto na zimu

Reagovat
r.mrazik

i ty mikiny vypadaji hodne slusne...skoda,ze uz nejsem mladej...ale to zas nebylo tolik penez...je to zacarovany zivotni kruh...

Reagovat
wild

od kolko rokov sa uz nenosia mikiny?

Reagovat
r.mrazik

....

Reagovat
I am Mancunian

nejakych 4-5 kuskov by som si vedel vybrat, skoda, ze to je take drahe

Reagovat
niflheim

Barack: Vlad, what are you having for thanksgiving dinner?

Putin: Turkey.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
SunFells

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

hmm nový Captain America

Reagovat
r.mrazik

Marvelovsky filmovy serialy

Reagovat
r.mrazik

Marvel smrdi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

*a jen...oproti pribehu komiksu je tady hlavni rozbroj winter soldier? eeeeh...

Reagovat
fff

strasne sa na to tesim.

V tychto marvelovlach som maximalne neobjektivny, skratka ich mam strasne rad, pacia sa mi, mam rad ten svet ako taky a pre mna uzasne oddychovky.

A inak Kapitan dvojka bol jeden z najlepsich marveloviek (Ak niekto sleduje Agentov Shieldu, tak duplom|, snad trojka bude tiez.

Reagovat
minoLFC

mňa práve tí agenti shieldu v marvel filmoch strašne serú

Reagovat
fff

Preco? Ja ich mam rad a aspon mi to vyplna cas medzi filmami .

Reagovat
patas92

Reagovat
Wat

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

A co říkáte na Jessicu Jones?

Reagovat
fff

Chystam sa na to, ale co som cital recenzia, tak az take dobre nie su. Ale som zvedavy.

Reagovat
patas92

První 3 díly zatím super

Reagovat
patas92

Trailer nic moc ale. Iron Man dostává bídu od Capa s Winter Soldierem? To se mi nezdá..

Reagovat
fff

Tak pribeh je vzdy najsilnejsia moc v kazdom filme .

Ale tak ci onak to vyzeralo dost stylovo. A v principe obaja su super vojaci, su dvaja, zjavne zohrati a takto vyslovene na blizko ... no dajme tomu.

Reagovat
patas92

Spíš bude asi nějaký rozbitý, normálně by je totiž rozsekal na kousky, kdyby chtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si říkám, hlavně nechápu jak mu můžou ublížit pěstma, když je frajer z nejpevnějšího metalu...

Reagovat
fff

Tak on z najpevnejsieho materialu nie je, ak myslis vibranium. Ale hej, taj tak je to zvlastne.

Na druhu stranu Kapitan sa celkom drzal aj s Ultronom, WS je zas cca na urovni Kapitana.

Reagovat
patas92

Já si všiml, že každý film Kapitánovi nějak přidávají na schopnostech

Reagovat
fff

Pamatam si, ked v prvych Avengeroch sa zamiesal medzi Iron Mana a Thora (!!!!!!!!!!!) . Ale tak je kryty pribehom, takze tak.

Reagovat
smazaný uživatel

nn, je myslím ze stejného materiálu, jako Kapitánův štít, ne? Titánium? A hádám, že moc velký rozdíl mezi vibraniem a titaniem nebude(i když jo, vibranium je v Marvelu nejpevnější)

Ale vždycky používal štít. Pěsti může mít pevnější, silnější než všichni lidé, ale nemohl by ublížit ani člověku s ocelovým brněním, pokud se to bere lidskou logikou a ne záhadnou komiksovou logikou

Reagovat
fff

Myslis tusim vibranium, no pokial viem, Iron Man z toho oblek nema vyrobeny vo filmoch. A rozdiel tam asi bude no, ono teda je to vymysleny material na ucely Marvelu, takze precenovany bude dost .

Ono v tomto videu Civil war Iron Mana som myslel, ze ho mlatili stitom a WS svojou kovovou rukou ... no kukol som to este raz a davali mu aj normalne pastou, takze ... co uz

Reagovat
Kaze

Az na to, ze adamantium je tvrdsi nez vibranium.

Reagovat
patas92

IM obleky jsou ze slitiny titanu a jiného kovu (v prvním filmu to bylo snad železo, tuším)

Reagovat
Kaze

Stark urcite z adamantia neni.

Reagovat
nani92

800. pre South park

Reagovat
r.mrazik

tahle serie je naprosto bozi

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
fff

nikdy ma to nejako nechytilo

Reagovat
kvasha16

nemas vkus

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pejsek5

Reagovat
tomasinho

Reagovat
patas92

btw nejlepší scéna? pro mě tohle

https://www.youtube.com/watch?v=HpqNjLX_hTs

Reagovat
SunFells
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hyrax

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Rišty

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišty

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Zaschrona

Deulofeu: "I am so happy to be staying here a long time. When I stayed here the first time, I love Everton and now I’ve come back. I hope to stay here for a lot of years."

https://www.youtube.com/watch?v=sMhMpgup_3U

Hmm, snad ho Barca nebude chtit zpatky.

Reagovat
Wat

Oni si ho nějak můžou koupit zpět?

Reagovat
Rssa

Zpětný odkup

Reagovat
Zaschrona

Jojo, jak pise Rssa, Barca ma pravo zpetneho odkupu v lete 2016 a 2017 - a zaroven pak ma v pripade vyuziti tehle klauzule pravo zpetneho odkupu zas Everton, kterou by mohl uplatnit, pokud by se Deulofeua nasledne Barca chtela zbavit.

Reagovat
Rssa

Pokud bude takto pokračovat, tak by se časem mohl vrátit k nám. Za dva roky, jako 4. volba do útoku.

Reagovat
Wat

Aha, no tak to je na hovno pro vás, pokud si udrží tyhle výkony, v Barceloně asi slepý nebudou.

Reagovat
Zaschrona

Tak je otazka, jestli ma Deulofeu nejake pravo rict, ze uz se vracet nechce. Pokud bude ustredni postavou u nas a Barca mu nabidne misto jen na lavicce, to urcita sance, ze by se mu zpatky nechtelo, asi existovat muze.

Reagovat
kiwwi

https://twitter.com/Simply_Spurs/status/669233930688688128

How the table would look if every single Paul Merson prediction was correct.

ten ma snad este horsie tipy ako redakcia EF

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=lZShEy8ILvg

nejsympatičtější trenér ve fotbale, jemu prostě ten úspěch nejde nepřát..

Reagovat
fff

Celkom skoda, ze by k nam nikdy nesiel, pacil by sa mi u nas.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Mega sympatak

Reagovat
Mindas

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Hokaido

ten pocit, když v rozhovoru Němce s Angličanem v angličtině nerozumíš ani slovo Angličanovi, ale všechno Němcovi

Reagovat
kvasha16

to by som povedal prave ze je celkom obvykle

Reagovat
j_mrazik

Klasika. Němci němčinu taky často nerozumíš, ale jinýmu národu jo. To značí to, že mluvíš stejně (špatně) jako ten cizinec nebo s podobným přízvukem.

Reagovat
salami

to si ani tak nemyslim, spíš prostě cizinci líp artikulujou a mluvěj pomalejc, takže je mnohem snažší jim rozumět, nemluvě o tom, že většinou i používaj jednodušší fráze a výrazy, nemyslim si, že to nutně musí znamenat, že dotyčnej mluví stejně špatně nebo s podobnym přízvukem

Reagovat
Amos

Strašně jsem si ho přál do Arsenalu, třeba to jednou vyjde.

Reagovat
FUnk

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
salami

ten jeho smích je ale děsnej

Reagovat
vladis271

Reagovat
Grahf

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
avicii

Reagovat
Infernoqt

Naše U19 teče nad PSV už 4-0.

Reagovat
Infernoqt

v 50. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

0:4*

Reagovat
fenixLFC

*s

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

LVG

Reagovat
I am Mancunian

dneska vecer tomu ujebene, zajo

Reagovat
nani92

verím tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo, POZOR POZOR recept na:

***************************************MASOPUSTOVY ZLATAVÉ PRECLÍČKY*********************************

a

*********************************POLAR BEEROVU ČESNEKOVOU POMAZÁNKU*****************************

1) Otevřít pivo.

2) Loknout si, bude to fuška!

3) Rozpustit droždí a cukr s půlkou piva. (pokud máte domácí pekárnu či hnětač, prostě to tam všechno naserte, nechte pár minut pracovat a přejděte ke kroku 8)

4) Smíchat mouku se solí a rozpuštěným sádlem.

5) Pomalu přilévat tekutou směs, která už bublá jako Oliverův šovinismus.

6) A míchat a míchat a míchat jako Edenek v cestě k rohovému praporku

7) Těsto by mělo být krásně hladoučké a poddajné jako obrana CFC na začátku sezony.

8) Nechte odležet chvilku aby nestačilo nakynout, mezitím dopijte zbytek načnutého piva.

9) Těsto trošku uplácejte a rozdělte na 10 kousků

10) každý kousel rozválejte asi na 30 - 40 cm dlouhého hada tloušky kiwwiho penisu, tj asi jako váš ukazováček.

12) Z každého hada vytvarujte preclíky, kolečka, hovínka, jak je libo...

13) Pak na dva plechy či pečící papíry, pokud jste socky a máte jenom jeden poklaďte vaše výtvory.

14) *****pokud jste se rozhodli pro POLAR BEEROVU česnekovou pomazánku ********pokračujte bodem 15), jinak přejděte na bod 17)

15) Jestli se stím nechcete srát, prostě mrdněte tavený sýr (celé balení), česnek, majonezu, zakysanou smetanu, sůl, pepř do mixéru, párkrát projeďte, zavřete, dejte do lednice a hotovo.

16) Jestli se s tím chcete srát, tak nastrouhejte taveňák, utřete česnek a vyšlehejte metlou či vidličkou se smetanou a majonézou

17) Nechte odležet při pokojové teplotě cca po dobu vypití jednoho piva

18) Než budete načínat 3. pivo, dejte plechy do lednice či ven cca na dobu vypití dalších dvou piv.

19) V obřím hrnci velikosti mého e-penisu rozpuste balíček jedlé sody v litru vody, nechte projít mírným varem.

20) Na plechu je můžete posypat hrubou solí nebo mákem.

21) Každý plech pečte cca dobu vypití poloviny piva nebo 15 minut

22) Žrát horký i studený, s pomazánkou, i bez. Nejlepší skladovat v papírovym pytliku nebo utěrce, vydrží hodně dlouho.

23) Konzumujte než vám dojdou preclíky nebo pivo a jestli jo, tak konzumujte i potom

Reagovat
smazaný uživatel

ingrédience:

- půl kila mouky (3 a půl hrnku) hladké nebo polohrubé (s tou se možná trochu lépe pracuje)

- 20g sádla (lžíce) , pokud nemáte máslo nebo 2 lžíce oleje (ne olivového, ten je jako mladý Stropnický - smrdí a je zelený)

- 2 lžičky soli

- 2 lžičky cukru

- balíček jedlé soli

- půlka kostky droždí /lžička sušeného

- 5 piv (kdo je posránek stačí jedno, kdo je debil voda )

nepovinné:

- hrubá sůl a nemletý mák

- pro jistotu pečící papír

pomazaná pomazánka:

- majonéza (no a co jako že neni zdravá)

- tavený sýr (co nejkvalitnější a nejtvrdší - asi PRIMÁTOR)

- česnek (3 jestli jste sračky, 6 jestli ne)

- zakysaná smetana (co nejtučnější, přece nejste buzíci, abyste si kupovali nějakou light

čas cca 2 hodiny přípravy, práce jen 15 až 20 minut

Reagovat
smazaný uživatel

ban

Reagovat
fajdax

Reagovat
nani92
Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsem si to udělat, ale zjistil jsem, že jediné ingredience, které doma mám jsou sůl, cukr a pivo

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel přes druhý bod se ne a ne dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
smazaný uživatel

Instrukce nejsou jasné, zasekl se mi penis v mikrovlnce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

docela trapná kopírka "instructions unclear, my dick stuck in ceiling fan"

Reagovat
bbbauch

Po tomhle prispevku chces nekoho poucovat o trapnosti? Vzdyt to je humor jak ze zakladky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu za to že ho nechápeš je rozdíl mezi záměrně trapným humorem a kopírováním trapného humoru někoho jiného.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Příště na mne reaguj prosím jenom až se mne budeš ptát, jestli mám Billa kartičku.

Reagovat
bbbauch

kroutis se jak hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se kroutí hovno? Kamaráde tak to navštiv gastroenterologii, pravděpodobně máš tasemnici nebo škrkavku.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
bbbauch

Porad trapny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
Mastný Chobot

OT:

https://www.youtube.com/watch?v=Z7JRPCngUXo

viete niekto, ako sa volá táto pesnička? shazam mi to nedokázal identifikovať správne.

Reagovat
nani92
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

ok, nič, mám

Reagovat
smazaný uživatel

Pro příště SoundHound nebo tu druhou aplikaci, funguje super

Reagovat
Mastný Chobot

ja som doteraz vždy preferoval Shazam, ale už má dvakrát sklamal v poslednej dobe. Hajzel.

Reagovat
smazaný uživatel

SoundHund mi vždycky přišel lepší...Dokonce jsem se je rozhodl podpořit placenou verzí.

Reagovat
fajdax

Kolik ti je?

Reagovat
smazaný uživatel

11

Reagovat
patas92

nebo si stačí přečíst komentáře

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nějakej remix tohohle: https://www.youtube.com/watch?v=F_rEHfLgdcY

Reagovat
SunFells
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
SunFells

Ale ten originál je lepčí

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle říkáš OT jo?

Reagovat
Mastný Chobot

môžem ti sem hodiť ešte nejaký jebnutý recept, ak chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Speciálně pro tebe tam příště přidám projímadlo

Reagovat
Pigeon

k tomu rozpuštěnému máslu a česneku přidáš projímadlo a až potom rohlíky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pigeon

Tak on se ptal na jebnutý recept a ty ses do toho vložil. Z té kombinace nemohlo vzejít nic jiného

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

"I think Tottenham fans are very football crazy," Son told the club's website.

"They love when I fight, or when we fight. It's unbelievable for me when I come out, all the people stand up and clap for me!

Reagovat
Hokaido

Butland? Snad né

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Maresma

Hm, Simona mám vážně rád a podle mě poslední rok patří ke špičce v PL. Ale prostě nevyzařuje z něj taková ta jistota a respekt, což podle mě je jedním z důvodů naší defenzivní činnosti, podobně jako absence kvalitního DM.

Reagovat
tomasinho

Asi jo no, ale bylo by mi ho líto, když se poslední rok zlepšil, jak píšeš. Ideálně vzít někoho mladšího, kdo by to za chvíli přebral po něm.

Reagovat
cristiano.K.

chyta hodne slusne :-(

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v pici v Kanade ma lepsieho brankara. Rovnaky expert ako Carra alebo Lawrenson.

Reagovat
fff

Simon je pre mna aktualne na tom cca ako Skrtel.

Chcem na tie posty dakoho lepsieho, no priorita to podla mna aktualne az taka nie je. Ked bude moznost dakoho falt kvalitneho kupit, tak ok. Inak by som ale aktualne riesil primarne DM, backup na oba kraje obrany a potom CM, stopera ci brankara. Teda aj kridlo, ale tam sa nam vrati snad Markovic.

Reagovat
Maresma

Nase priorita je Sane.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

sk chces nahradzovat Skrtela, tak kludne aj Sakha, kt.je horsi a este k tomu stale zraneny...

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Olo pls

Reagovat
smazaný uživatel

Andreas Christensen: Has blocked more shots (10) than any other player in the CL this season

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je nový Kalas?

Reagovat
smazaný uživatel

lepší... tak hraje základ v Mönchengladbachu

Reagovat
fenixLFC

takze dalsia nadej ktora hviezdi ale v chelsea sancu nedostane

Reagovat
I am Mancunian

Boos and laughs as #Juventus stadium announcer says "the team from Manchester United...sorry City"!!! #mcfc #mufc #JuveCity

Reagovat
drussbarb

Opět moc kvalitní článek o PL, paráda .Ale moc nechápu, proč autor trolluje srovnáváním PL s ostatních lig v Evropě. Abych sdělil svůj, objektivní názor. Co mám O2, sleduju PL docela pravidelně, dokonce víc než PD a mám k tomuto srovnání následující: PL má o parník nejlepší vyrovnanost týmů, kde poslední může porazit prvního, fantastický marketing a celkové technické zázemí. V PD se ovšem hraje lepší fotbal, o tom přece nemůže být sporu. Dkazem je pohárová jednak nemohoucnost týmů z PL v poslední době v evropských soutěžích (výhra Chelsea v LM je toho důkazem) a druhak subjektivní pozorování ostrovního fotbalu, kde se mi volky nevolky zdá, že nahrát si je docela velký problém i u top týmů PL

Reagovat
smazaný uživatel

"Abych sdělil svůj, objektivní názor."

Hm, takhle to ale nefunguje.

Reagovat
drussbarb

A přitom já jsem jeden z mála spravedlivých, morálně silných a s vysokým faktorem krásnosti

Reagovat
smazaný uživatel

ale není nás mnoho

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

Reagovat
vladis271

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Counter

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Roman Macek dvěma asistencemi pomohl k výhře Juventusu nad Manchesterem City

http://martintran7.blogspot.cz/2015/11/roman-macek-dvema-asistencemi-pomohl-k.html

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1000. pro Masopustovi recepty (bude jich víc)

Reagovat
smazaný uživatel

*y pls

Reagovat
smazaný uživatel

vícy?

Reagovat
smazaný uživatel

MasopustovY ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Masopistovy ty vole recepty?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo přsně tak

Reagovat
smazaný uživatel

neviem čo to tu štartuješ, ale sekni s tym pls

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Mastný Chobot

Martial už má 2 deti? Ten nestrieľa slepými nikdy asi, čo

Reagovat
smazaný uživatel

Čo taký Sterling :-)

Reagovat
Mastný Chobot

O ňom to viem, o Martialovi som nevedel. Ale vyzerá chalan, že to má v hlave zrovnané, sympaťák. Ja by som bol asi taký istý, veď prečo nie, zabezpečený je, tak prečo si už v takom veku nezaložiť rodinu, ak môže.

Reagovat
Mastný Chobot

navyše je tak šanca, že si niekedy zahrá v tíme s vlastným synom

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som ešte nezakladal, ale ak je šťastný :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo moje slova

Reagovat
smazaný uživatel

když má děti, tak vyzerá , že to má v hlave zrovnané, jo?

Reagovat
I am Mancunian

ma vpici

Reagovat
Mastný Chobot

zrovnané

Reagovat
smazaný uživatel

už ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, ale je tattoo free.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Možno ani nechcel. Však takto si to dnes kurvy istia aspoň na alimenty.

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling má jedno dítě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá 3?

Reagovat
Infernoqt

No, vybral si špatnej tým.

Reagovat
Infernoqt

Ale po včerejším výkonu si myslím, že už začíná rozumět Anglicky.

Reagovat
fantomas

To si teda moc neužil

Reagovat
SunFells

To máš asi i ty s černoškama větší zkušenosti.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kenneth

Měl by si vzít příklad od tebe, ty ženský se už nedají ani na prstech spočítat.

Reagovat
fff

#LFC remaining games in 2015.

Swansea (H)

Southampton (A)

Newcastle (A)

Sion (A)

West Brom (H)

Watford (A)

Leicester (H)

Sunderland (A)

Som zvedavy ako zvladneme tuto seriu slabsimi supermi. Ked dobre, mozme sa realne o tu top4 pokusit, co by na prvu sezonu u nas (necelu bez pripravy a letneho prestupaku) bolo uzasne. Ale so zdravym Sturridgeom ci Bentekem mame dost moznosti a kvality vpredu, co ked si spomeniem na uvod Kloppovho posobenia, ked mal iba Origiho, je super.

Dneska som pozeral nejaku rukou zostavu a prve co ma napadlo, ze ak v zime niekoho musime, musime kupit, tak backup na kraje obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Flanagan je stále out?

Reagovat
Wat

Chtělo by to přenést tu formu z venkovních zápasů na ty domácí a bude to super. Ty zápasy na Anfieldu mi přijdou těžší. Těch 6 bodů na TOP 4 momentálně je už slušnej počet, tak by se hodilo to do novýho roku trochu stáhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

zdánlivě slabšími soupeři. Třeba Leicester je na tom momentálně líp než Liverpool snad ve všech ohledech a ještě nehrají Evropu.

Reagovat
Zaschrona

Hmm, to mate do konce roku podobne lehky los na papire jako my. Tak jako tak kazdopadne jeste nikdy zadny tym v historii PL neudelal LM, kdyz v tehle fazi na 4. misto ztracel tolik, jako EFC i LFC. By ten rekord mohl padnout.

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodov? To ako fakT?

Reagovat
Zaschrona

jj dle Echa by to tak melo byt, alespon od doby, kdy Anglie ma 4 mista pro LM

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-fc-everton-must-make-10495124

Reagovat
avicii

Reagovat
avicii

*mal byt pre fff

Reagovat
kiwwi

The Telegraph’s Jason Burt dropped a bombshell on BBC 5 Live Radio last night discussing Manchester United.

According to Burt, one player told him he is “half the player he can be under manager Louis van Gaal”, while the unnamed player does not feel the current playing style at the club is “fair on him or the fans.”

hmm kto by to mohol byt? Memphis? Herrera?

Reagovat
kiwwi

bola by sranda, keby to bol Valdes

Reagovat
r.mrazik

kdokoli krome Mikea?

Reagovat
I am Mancunian

to je vtipne kurva ? smutne

Reagovat
r.mrazik

a co s tim muzes delat? nic...je fajn si zanadavat pri zapase,ale jinak to stejne neovlivnis,takze je lepsi si z toho delat prdel

Reagovat
I am Mancunian

rooney

Reagovat
Busby babes

zajimavy. jako ani by me to moc neprekvapilo. hrajem fakt desne a vetsina ofenzivnich hracu proste hraje hluboko pod svoje moznosti.

Reagovat
Grahf

tu ale vidíš, že za to môže systém, pretože vskutku ani nemôžeš chváliť prakticky nikoho z toho útoku. Prvé zápasy to šlo martialovi, ale potom zapadol, ako všetci ostatní pred ním. PRakticky každý zpas sa dá kladne hodnotiť akurát david a mike, čo jasne hovorí o tom, ako hrajeme.

Reagovat
Busby babes

ja ti nevim, Lingard, Depay... i vcera v prvni puli zkouseli jit do situaci 1-1, prejit pres hrace... druhej polocas se to uplne vytratilo. Nejak se mi nechce verit, ze by jim to LVG zakazoval.

Reagovat
Grahf

to nie je o tom, že by im zakázal hrať, ale keď je blbý systém, tak tí hráči sú odkázaní sami na seba a ak nemáš individuálnu kvalitu ala messi, že si sám všetko vytvoríš, aj zakončíš, tak si neškodný.

Reagovat
kiwwi

problem je v tom, ze ti hraci nieze nevytvorili vsetko, oni nevytvorili individualne nic...1v1 tam neprejde ani jeden z nasich, to je proste tragedia, zufalost...a to nieze neskusaju, skusaju, ale absolutne to nezvladaju

Reagovat
r.mrazik

vcera byl v tomhle schopny leda lingard...martial i depay byli sileny...

hlavne tedy depay...to byl komik

Reagovat
Grahf

Lenže náš systém je LEN o individuálnom presadení, nikto si nemá s kým naraziť, bez lopty nikto nie je v pohybe, od stredu nižšie neexistuje žiadna podpora do útoku.

Reagovat
kiwwi

problem moze byt v tom ked hraju dve DMka - ked nam vypadne Herrera, tak sme tak ale nuteni hrat v podstate, pretoze nam ostane Carrick, Basti a Morgan - Fellaini na to nema, Mata v strede zalohy nemoze hrat pretoze je fyzicky slaby, to iste plati aj pre Pereiru

chyba nam este jeden hrac typu Herreru, taky Modric - velmi by som sa cudoval, keby sme po niekom takom nesli

a chyba nam aj Shaw, bez neho je ta podpora z kridla slaba

zvysny nedostatok pohybu je uz cisto na hracoch, nehovor mi, ze im LVG zakazuje behat, ukazovat sa a utocit...

Reagovat
r.mrazik

je proste videt,kdyz tam pred dvojici SCH hraje rooney a kdyz ander...ander chce mic,nabiha,tvori prostor...rooney je liny na krok a kdyz da mic,tak protihrace neodtahne...

uz to neni takovy makáč jako driv...

Reagovat
kiwwi

problem nie je v AM ale v dvoch DM vedla seba

Reagovat
r.mrazik

myslis? osobne to tak moc nevidim...vsak jakou dobu hrali vedle sebe scholes a carrick...

schweine neni takove DM...

spis je chyba,ze krajni beci malo podporuji utok...ze rooney je pomaly a liny jak veš...ze balon chodii pomalu dopredu....

ze misto,aby balon sel na zaloznika a krajni bek ho obihal,nabizel se mu,tak krajni hrac odehraje mic zpatky dozadu,pripadne zas do stredu...

tech veci smerem dopredu spatne je tam mraky...a hodne z toho ma co delat s tim,ze krajni obranci maji snad zakazano opoustet svoje prostory a ceka se jen,co udelaji ty kridla...jenze kdyz hrajeme do plnych,tak proti sobe maji mraky hracu...

ta hra nema koule

Reagovat
kiwwi

ani nie 2 DM ale dvaja holding midfielderi...Scholes hral playmakera, teraz hraju vsetci holding midfielderov okrem Herreru...Pozri sa na vcerajsi Bastiho vykon, nevytvoril absolutne nic, obaja s Morganom sedeli na poliacej ciare a cakali na zrusenie pripadneho protiutoku supera...takyto system musime hrat proti silnym superom, tym padom mame top stred ktory malokto prehra, ale proti superom ktori sedia vzadu je to naprosta zbytocnost a mame o hraca menej vpredu

Reagovat
r.mrazik

porad nechapu moc tyhle vase myslenkovy pochody...

kdyz nejakymu hraci reknu,jak a co ma hrat,tak to hrat bude (at uz dobre nebo spatne)

kdyz reknu anderovi,aby se drzel uprostred jako vcera schweine,tak se tam taky bude drzet

je to dost o pokynech a o tom,kam tomu hraci dovolis se pohybovat...a evidentne želva moc prostor urcitym hracum nedava

si treba vem,jak tam sel pak rooney,kterej na to pak sral a morgan tam lital jak hadr na holi...

z te hry,na kterou koukam,tak bych proste rekl,ze urcite posty jsou neskutecne svazany taktikou...mozna vsechny posty,ale nektere o trochu mene...

na jednu stranu to je dobre pro obranu,ale na druhou spatny pro utok...

snad mi rozumis....tu tvou teorii o dvouch holding neberu...je to o stylu hry a o pokynech

Reagovat
smazaný uživatel

je to jasne ako facka, ze ta hra je o trenerovi..

Reagovat
Harakan

Reagovat
kiwwi

vsak jasne, ale ked nemas druheho hraca ako Herreru, tak koho tam das?

Basti a Carrick su typologicky rovnaki hraci - holding midfielderi a Morgan je DMko...proste je Ander zraneny a druheho takeho hraca, ktory by tu jeho hru vedel zahrat nemame...

Reagovat
r.mrazik

ale klidne muzes hrat i s tema dvama...akorat jednomu reknes,ze nemusi drzet jen svuj prostor ale muze jit dopredu

je to proste o pokynech a ne o FMkovych popisech hracu...

hmm...nevim jak to jinak vysvetlit...proste kdyz reknu schweinemu,ze muze dopredu a ze musi chodit dopredu a jaky prostor ma drzet,tak on to bude delat a pak uz nemusi byt holding...

Reagovat
kiwwi

ja ta chapem, ale to je ako keby si Ronaldovi povedal, ze nemusi hrat len dopredu, ale moze vypomahat aj vzadu

Reagovat
nani92

alebo Messimu

Reagovat
r.mrazik

vse je o pokynech...stejne jak trpi hra ronaldo pod tlustym cisnikem v realu kvuli pokynum,tak trpi hra MU kvuli pokynum zelvy smerem dopredu

Reagovat
r.mrazik

a Ronaldo to spatny priklad...lepsi priklad je treba Cazorla,ktery driv hral hodne vepredu a pokynama ted hraje vice vzadu

stejne jak driv scholes hraval skoro utocnika a pak sel stale niz...

tak stejne tak by mohl schweine hrat vice dopredu...

je to proste o hre tymu a o pokynech

Reagovat
kiwwi

ide skor o schopnosti hraca/hracov

ked raz nemas k dispozicii hraca, ktory dokaze zahrat to, co Herrera, tak to proste nevyriesis tym, ze tam posles niekoho insieho a povies mu, ze to ma hrat, chapes?

Reagovat
r.mrazik

Jenže on bastian má na to,aby hrál víc vepředu...chápeš

A že drží pozici hlavně kvůli taktice...

Želva mu zakazuje doplňovat útočící hráče stejně jako drží beky vzadu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prvý je Memphis a druhý Herrera. Moje tipy.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to je len jeden.

Reagovat
nani92

Young

Reagovat
kiwwi

Reagovat
I am Mancunian

moze byt, nase najlepsie kridlo a lvg ho ani nestavia ppriadne

Reagovat
Harakan

Amen

Reagovat
Grahf

to pasuje na každého okrem mika a ddg

Reagovat
smazaný uživatel

ofensiva proti němu, defensiva s ním

Reagovat
EXoRcIsT

tak dufam ze LVG cim skor pojde ten futbal je nieco otrasne

Reagovat
smazaný uživatel

Jack Grealish byl na dobu neurčitou vyřazen z prvního týmu Aston Villy a minimálně v nejbližších dnech se bude připravovat s juniorkou. Nový kormidelník Rémi Garde tak učinil po zjištění, že si mladý záložník po nedávné porážce 0:4 od Evertonu zašel do nočního klubu.

klasika

Reagovat
salami

AV se boří do větších a větších sraček

Reagovat
smazaný uživatel

A zrovna Grealish byl vždycky tak trochu flákač a zmrdeček.

Reagovat
smazaný uživatel

kaviarensky povalac no

Reagovat
Mastný Chobot

ľudský odpad

Reagovat
Zaschrona

Hmm a to zahral absolutni nic. Jeste bude litovat toho sveho rozhodnuti reprezentovat Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandové ManU k Chelsea:

v minulých sezonách - No a co že máte výsledky? Hrajete hnusně!

v této sezoně - No a co, že hrajeme hnusně, máme výsledky!

Reagovat
Busby babes

jenze u nas to je nemohoucnoust a neschopnost neco vymyslet. u vas to byl plan.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pocit, že je tahle pragmatická hra LVG náhoda?

Reagovat
Hokaido

Reagovat
fenixLFC

ved u vas je to to iste

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Harakan

A nevšiml jsem si že by to bylo fans jedno. Jako vždycky jseš úplně mimo. Kdo si chce kopnout, tak si duvod vždycky najde. Nebo v tvém případe vymyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

*jsi

Jak jsem v tomhle mimo? Dost lidí tuhle hru omlouvá. Navíc zdaleka není tak promakaná jako ta defensivní dominance, co nám přinesla výsledky.

Reagovat
Harakan

Nikdo to neomlouvá. Je to hnus co hrajou tedka a snad nikdo tu s tím není spokojen.

Reagovat
Harakan

A ani nezkoušej vytahovat komentáře pod jednotlivými zápasy. Samozřejmě tím myslím současnou sezónu jako celek. S tím nikdo opravdu spokojen být nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

vzhledem k tomu,ze zatim nikdo nepise clanky typu defenzivni dominance...tak proste jen klasicky placas sracky...dej se zpatky na recepty

Reagovat
smazaný uživatel

Až bude vaše hra dominovat, proč by se články nepsaly?

Reagovat
r.mrazik

za pochopeni

Reagovat
smazaný uživatel

pro tebe no

Reagovat
bbbauch
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

neuvěřitelní pokrytci

Reagovat
kvasha16

Reagovat
vrabejka

Liverpool team. #LFC

Mignolet

Clyne

Touré

Lovren

Moreno

Milner

Lucas

Allen

Ibe

Firmino

Benteke

Reagovat
smazaný uživatel

velka skoda, ze Teixa deluded nenominoval do EL, dal by som mu sancu na LAM v lige, kedze Coutsa by som setril a nedal hrat 90min, ak sa uzdravi...

Reagovat
smazaný uživatel

Touré

Reagovat
Grahf
Reagovat
raduinho

Střelci Chelsea z přímých kopů od roku 2011:

Willian – 6 branek / 19 střel

David Luiz - 3 branky / 49 střel

Oscar – 2 branky – 17 střel

Juan Mata – 2 branky / 29 střel

Frank Lampard – 2 branky / 46 střel

Reagovat
kvasha16

Mata dal len dva goly?

Reagovat
vitasrp

Jojo, MU a Arsenalu v sezóně 12/13.

Reagovat
niflheim

http://www.eurofotbal.cz/clanky/zranenimi-zdecimovany-spartak-prileti-do-prahy-az-ve-stredu-40155/?nocount=1#forum

Dneska se hrají tři zápasy NFL, za chvíli začíná první. Kdyby se někdo přidal, tak na odkaze nalezne diskuzi, pravidla vysvětlíme, dodáme i stream.

Reagovat
EXoRcIsT

vecer bude paradny zapas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

okom vojaka šašo

Reagovat
vladis271

si to aj roozklikol? Ja ked vidím hlavnespravy idem do rehotu jak natripovaný.

Reagovat
Mastný Chobot

videl som ten citát hore, nečítal som

Reagovat
smazaný uživatel

byvaly vojak a ma hodnost generala, saso to nie je.. len by ma zaujimalo, ako to zistil...

Reagovat
minoLFC

čary mary fuk...ale mladých tam bude určite 2/3

Reagovat
minoLFC

ty vole to sú stránky

Reagovat
smazaný uživatel

hlavnespravy, neuveritelne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT s křížkem po funuse :

Proč už není tipovačka?

Reagovat
niflheim

Taky by mě zajímalo

Reagovat
Counter

Není kdo by tipoval, Brichta se dal na novou módnější vlnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky má ignorelist na eurofotbalu?

Reagovat
vodka

sem skoro zapomněl, že tu ten šupák strašil...

Reagovat
smazaný uživatel

*Breaking News*

Good luck to James Wilson, who has joined Brighton and Hove Albion on loan until the end of the season

Reagovat
vrabejka

Reagovat
smazaný uživatel

Lindegard se mi jeví líp, ale kdybych si měl vybrat, tak bych na tu hostovačku poslal Rooneyho a ho si nechal jako číslo tři.

Reagovat
EXoRcIsT

*Lingard

Reagovat
Mastný Chobot

takže na hrot Rooney bez formy, Martial... a Fellaini?

Reagovat
I am Mancunian

to je uplne jedno, kto hra na hrote sracku...

Reagovat
r.mrazik

želva ven!!

Reagovat
Busby babes

hele u nas nehraje, takze vzhledem k jeho vyvoji jsem za to rad. ze mame pak jen dva utocniky, to uz je vec jina. ale pro Wilsona to muze byt dobry krok.

Reagovat
r.mrazik

Máme jen dva útočníky a Wilson by měl hrát u nás...stejně jako Januzaj

Reagovat
Busby babes

nj, bohuzel nezijeme v idealnim svete. ted by se mohl jeste trbea Wazza zranit..

Adnana bych v zime stahl pokud to pujde.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

proste pokud si mam vybrat mezi lavici u nas nebo hranim v Champsu, tak jsem rad ze sel na hostovacku. Ze mel dostavat vic sanci u nas, s tim souhlasim.

Reagovat
r.mrazik

jojo...to mas rozhodne pravdu...

mam to stejne...ale jen bych radeji,aby hrali u nas a ne na nejakych hostovanich

Reagovat
I am Mancunian

ale lvg dava sancu mladym, preco odchadza

Reagovat
Pagy

protože na to nemá

Reagovat
vrabejka

Preview EL Liverpool FC - Girondins Bordeaux

The Reds dnes přivítají ruský Girondins Bordeaux a když vyhrají zajistí si postup do jarní fáze Evropské Ligy.

A měli by jsme vyhrát. Doma máme výsledky jako na houpačce ale dnes věřím že vyhrajeme.

Tým se celkově zvedá, všichni hráči se těší na příští zápas a požene nás (snad) plný Anfield.

Máme určitě na co navazovat. O víkendu jsme rozebrali nejlepší tým ligy Manchester City, ale tahle výhra se strašně znehodnotí pokud ztratíme dnes nějaké body nebo o víkendu proti Swansea.

Další výbornou zprávou je že se nám zmenšuje marodka.

Benteke už je 100 % fit a bude v základě.

Sturridge trénuje už týden v plné zátěži a možná dnes dostane taky nějaké minutky.

Henderson se vrací do tréninku a za par dnů bude schopen zvládnout i zápasovou zátěž.

Skrtel sice ochořel a Coutinho si poranil koleno ale do týdne budou zpět.

Liverpool FC - zranění:: Coutinho, Enrique, Flanagan, Branagan, Gomez, Ings, Rossiter, Sakho, Skrtel

posledních 5 zápasů LFC: (9. v lize)

Bournemouth 1:0(H), Chelsea 3:1(A), Kazaň 1:0(A), Crystal Palace 1:2(H), Manchester City 4:1(A)

Bordeaux: Troyes 1:0(H), Ajaccio 0:2(A), Sion 1:1(A), Monaco 3:1(H), Rennes 2:2(A)

Girondins Bordeaux - zranění: Wahbi Khazri , Grégory Sertic, Nicolas Maurice-Belay, Adam Ounas

Poslední 5 zápasů Girondins Bordeaux: ( 13. v lize)

Rennes 2-2 (A), Monako 3-1 (H), Ajaccio 0-2 (A), Troyes 1-0 (H)

Montpellier 0-0 (A)

Hráči ke sledování LFC - Roberto Firmino

Tento hráč proti City uchvátil svou rychlosti, pohybem a technikou. Předvede své brazilské kousky i dnes?

Věděli jste že .......

- Snad nejznámějšími hráči, kteří v minulosti dres francouzského klubu oblékali jsou Alain Giresse, Jean-Pierre Papin, Jean Tigana, ale hlavně legenda Zinedine Zidane.

- Bordeaux vyhrál z jedenácti vzájemných zápasů s anglickými kluby jenom jeden, bilance 1-3-7 (venku 0-0-5), na anglické půdě ještě neskóroval.

- Liverpool FC vyhrál z třinácti domácích zápasů proti klubům z Francie až deset, bilance 10-1-2.

- Mamadou Sakho a hráč Bordeaux Clément Chantome byli spoluhráči v PSG.

Slovo na závěr:

Když vstřelíme brzký gol, vyhrajeme jasným rozdílem.

Tip: 4-0 Firmino 2, Benteke, Ibe

Pravděpodobná sestava: Mignolet, Clyne, Lovren, Toure, Moreno, Lucas, Allen, Milner, Firmino, Ibe, Benteke

Zápas začíná ve 21.05, živě ho vysílá Nova Sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám Nova Sport.

Reagovat
vrabejka

pošlem stream

Reagovat
smazaný uživatel

preco neni druha pulka slovensky? ci to len u review? cele zle

Reagovat
minoLFC

si sa dostal až k polke?

Reagovat
smazaný uživatel

preskocil

Reagovat
vrabejka

neměl jsem dnes náladu na čecho-slovenštinu

Reagovat
smazaný uživatel

tak si alespň oprav tu první větu

Reagovat
vrabejka

nebeč

Reagovat
smazaný uživatel

no jo.. kéžby si zapoměl písmeno jako já

Reagovat
smazaný uživatel

ruský kks on si to snad cele nakopíruje z minulého a len prepisuje

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš ze zeměpisu?

Reagovat
vrabejka

nemáme

Reagovat
Mastný Chobot

myslel vlastivedu

Reagovat
vrabejka

ve druháku na hotelovce se tohle už neučí

Reagovat
minoLFC

ok tak to je potom jasne

Reagovat
vodka

to dává smysl potom všechno...

Reagovat
Wat

Reagovat
Mada

Reagovat
icemike

což musíš vědět, protože podle tvého literárního exportu jsi v tom druháku už třetím rokem...

Reagovat
M0rb1D4S

"The Reds dnes přivítají ruský Girondins Bordeaux"

Reagovat
vrabejka

jsem myslel že hráme z kazaní no

Reagovat
T44v3tt1

Ty máš opravdu v hlavě smotaný švihadlo..

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Maresma

Daniel Sturridge is out of Liverpool's Europa League group game against Bordeaux due to a foot problem.

Reagovat
Mastný Chobot

Daniel Vassiriki Sturridge

Reagovat
vladis271

Reagovat
LGT

Sturridge, já už nemožem.

Reagovat
fenixLFC

ani on

Reagovat
minoLFC

koľko by vyšlo ho vyplatiť?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Praktický je to náš Hargreaves. Pchybujem, že niekedy dá ešte full sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bůhví co je tohle za zranění. Prostě cítil nějakou bolest na noze, tak ho radši nechtějí riskovat v takovým zápase. Třeba bude ok. Vyplatit ho ze smlouvy je prostě ale hloupost.

Reagovat
minoLFC

ešte tri zápasy a bude maródiť a bude mať u nás viac vynechaných zápasov ako odohraných, berie 150k týždenne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi se to s ním nějak řešit bude, pokud bude takhle furt zraněnej, ale kdybychom ho chtěli vyplatit ze smlouvy tak mu stejně musíme doplatit ten plat, co mu zbývá do konce smlouvy, ne? Tak co by to mělo za smysl?

Reagovat
minoLFC

no nie vždy sa musí vyplatiť celý plat, ale neviem ako to má

Reagovat
vrabejka

tvl ty si fakt měl radši fandit Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

to si ja hovorim o tebe stale

Reagovat
vrabejka

ja aspon nechcem vyhazovat hráče když za to ani nemůže. To Hodgson ho v repre zničil. Místo aby jste ho podporovali ho vyhazujete. Stydte se plastici.

Reagovat
Swarley

ty jsi mezi fanoušky stejně nedoceněný jako Lucas

Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

ty si strasny sasek kks neviem kde si zas nabral, ze ja suhlasim s jeho vykupenim a plastici? och dpc

Reagovat
vladis271

mať v Liverpoole armyshop a príde ku mne Studge, že chce kúpiť pištol tak mu ju nepredám.

Reagovat
Swarley

a co mu ji prodat, ať už se netrápí?

Reagovat
vladis271

povie Wazzovi kde mu ju predali a ja budem mať na svedomí aj jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal se ještě nějaký čas musí obejít bez Theo Walcotta. Ten má od konce října potíže s lýtkovým svalem a stále nezná přesné datum svého návratu.

Nevadí.

Reagovat
Mastný Chobot

Vadí... A dosť.

Reagovat
vrabejka

HurriKane!! Ještě Schalke pojdme!!!!

Reagovat
minoLFC

Firmino Benteke Allen asi jeden z posledných zápasov

Reagovat
minoLFC

v základe

Reagovat
vrabejka

Stream na LFC?

Reagovat
fenixLFC

ved si povedal ze ty tu postnes odkaz na nova sport

Reagovat
smazaný uživatel

stream na lfc prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

díky díky

Reagovat
T44v3tt1

sop://broker1.sopcast.com:3912/149175

Reagovat
minoLFC

bacha na Plašila

Reagovat
Coutinho10

a uz ma asistenci

Reagovat
fff

Mignoletovi tiez uz velakrat prepina s tou rozohravkou.

Stale mu to trva a trva.

Reagovat
LGT

Mignolet

Reagovat
fff

On toto robi furt a stale a furt.

Reagovat
LGT

On nevi no... Jako mám ho rád a zlepšil se, ale vůbec bych se nedivil, kdyby ho Klopp nahradil už teď v zimě.

Reagovat
Coutinho10

penaltyyyyy

Reagovat
Coutinho10

hezky to tam Milner poslal

Reagovat
fenixLFC

prosim, nech aspon raz prejde benteke cez protihraca

Reagovat
fenixLFC

goooooooooooooool

Reagovat
Coutinho10

Kladivo Gooaaaaaaalll

Reagovat
minoLFC

ty vole Benteke takí rana

Reagovat
LGT

Benteke

Reagovat
LGT

Ještě jedna vzpomínka na Mignoleta

https://vine.co/v/OHwvtVtr6W6

Reagovat
fff

Z toho dnesneho snad ani gifka nebudu, kedze to tak dlho trvalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
SunFells

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
patas92

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
Pospovič

Reagovat
db18

Reagovat
Maresma

Dřevěná černá dylina

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
minoLFC

Benteke už dva góly dnes neuznané

Reagovat
Coutinho10

2 zarezy v stejnej moment LFC a Libe

Reagovat
Coutinho10

Migno chytil postup

Reagovat
fff

Big Dejan Lovren tonight:

5 interceptions

1 clearance

100% headers won

100% tackles won

Reagovat
Counter

Už nepustí Sakha na plac

Reagovat
Maresma

Sakha jo, ale s takovou tam Skrtela fakt nepusti

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
vladis271

antialterOľoego

Reagovat
tomasinho

Až na ten hloupý faul hrál dobře

Reagovat
fff

Keby sa z neho pod Kloppom stal opat schopny hrac, tak pre LFC len a len dobre.

Reagovat
vladis271

Klopp pracuje na prestavbe Lucasa, aby z neho spravil nového Busquetsa. Chcel by si moc aby niečo vyrobil aj z Lovrena.

Reagovat
Busby babes

pokud by z Lucase udelal noveho Busqetse, tam by trumfnul ten Jezisuv trik s vodou a vinem...

Reagovat
vladis271

Ibe je ale ináč strašný sebec.To si všímam už niekoľko zápasov. Klopp by mu mal jebnúť poriadnu otcovskú, nie tie propagačné.

Reagovat
Infernoqt

Už je to tady, via MU Evening

Manchester United fans say the PSV performance was ranked worse than those under Moyes!

Ještě chvilku a poletí letadlo.

Reagovat
Pagy

nejsem tak radikální jako ty, a rozhodně bych ho ještě nevyhazoval, ale fans mu musejí dát jasně najevo, že to co předvádíme rok a půl podním je naprostá příšernost, a potom co ho parkrát vybučí a dají mu jasně najevo, že takhle to dál nejde, tak se teprve potom možná něco změní

Reagovat
Zaschrona

Letadla bych v souvislosti s MUFC radsi moc nevytahoval.

Reagovat
I am Mancunian

Klopp to a journalist taking his time asking a question: "You wait almost as long as Simon Mignolet taking a kick"

a my mame toho jebnuteho deludeda

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Parada

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Jazdec

Reagovat
smazaný uživatel

( )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
fantomas

Strašný ten Benteke fakt

Reagovat
fenixLFC

yup, bol

Reagovat
Mastný Chobot

čierne drevo

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

nehodi sa do LFC no

Reagovat
smazaný uživatel

Gol hezkej, jinak hrál tužku jako prase.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fff

Ehm sorry ale vcera mimo golu teda nijako uzasne nehral.

Reagovat
fenixLFC

ved on to ani nevidel, maximalne si pozrel gol a prisiel s tym ako nam benteke vsetkym natrel

Reagovat
cristiano.K.

s Ibem nejlepší na place

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Hokaido

navíc ta simulace

Reagovat
smazaný uživatel

Counter, hrajeme 'až' v neděli, btw.

Reagovat
Counter

dík

Reagovat
Infernoqt

to bude většina favoritů po posledním kole LM řešit stejný problém, nás nevýjimaje

Reagovat
nani92

1300. proti Vdakyvzdaniu

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo?

Reagovat
smazaný uživatel

moriak?

Reagovat
Mastný Chobot

1300. pre televeštiarne

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

1300. pro správná životní rozhodnutí

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

ty kurvo!

Reagovat
Swarley

říká fanda Spurs jo? to jsi dříve teda moc nedodržoval

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo? Veď každému môže nadávať do gloryhunterov aspoň

Reagovat
Swarley

tak co už mu zbývá, že jo

ale tak pochopitelně to byl jen vtípek, owny ho určitě tradičně velice rád ocení...

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fff

To znie jak keby si siel kupovat prsten

Reagovat
Mastný Chobot

*nešiel

Reagovat
fff

*siel

Reagovat
Mastný Chobot

to je to správne životné rozhodnutie?

Reagovat
fff

To samozrejme zalezi od personalneho obsadenia .

Reagovat
Nikikrew

No podla mna je

Reagovat
kvasha16

Reagovat
J0EL

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Top-10-Reasons.htm

Šílený, hlavně desítka opravdu silná....

Reagovat
smazaný uživatel

02:00 pre LVG out a atraktivny herny styl United!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
kvasha16

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

http://www.skysports.com/football/news/15115/10079371/louis-van-gaals-manchester-united-are-the-goalless-draw-specialists

Ferguson did not take charge of a single goalless draw in his final 116 games in charge of United but it's been a very different story since. Louis van Gaal managed three inside a week last month.

Reagovat
I am Mancunian

tak ale tymto sa vyznacuju vsetky muzstva pod LVG, ne ?

Reagovat
Busby babes

no zadnej zazrak to nebyl ale bylo to lepsi. v Bayernu za 3 sezony v lize 74,81 a 77 golu. ze 34 zapasu.

Reagovat
kiwwi

tiez chcem vidiet viac golov a vzrusujucejsiu hru, ale to porovnanie je nefer a ucelove...pozri sa na sezonu 2008-2009 pod Fergiem kedy mal VDS rekord...si pamatam ako sme s kamosom este na intrakoch sledovali zapasy a po kazdom sme boli dosrati jak sme to zasa so stastim ustali

13. kolo 15.11.2008 16:00 Manchester United - Stoke City 5:0

14. kolo 22.11.2008 18:30 Aston Villa - Manchester United 0:0

15. kolo 30.11.2008 14:30 Manchester City - Manchester United 0:1

16. kolo 06.12.2008 18:30 Manchester United - Sunderland AFC 1:0

17. kolo 13.12.2008 18:30 Tottenham Hotspur - Manchester United 0:0

19. kolo 26.12.2008 13:45 Stoke City - Manchester United 0:1

20. kolo 29.12.2008 21:00 Manchester United - Middlesbrough FC 1:0

21. kolo 11.01.2009 17:00 Manchester United - Chelsea FC 3:0

18. kolo 14.01.2009 21:00 Manchester United - Wigan Athletic 1:0

22. kolo 17.01.2009 16:00 Bolton Wanderers - Manchester United 0:1

23. kolo 27.01.2009 21:15 West Bromwich Albion - Manchester United 0:5

24. kolo 31.01.2009 18:30 Manchester United - Everton FC 1:0

25. kolo 08.02.2009 17:00 West Ham United - Manchester United 0:1

3. kolo 18.02.2009 21:00 Manchester United - Fulham FC 3:0

okrem toho sme tam mali este dalsie dva vysledky 1:0 a jednu dalsiu remizu 0:0 a okrem toho sme dostali napr. nakladacku doma od Liverpoolu 1:4 (a s LFC sme prehrali 2x) alebo sme prehrali vo Fulhame - a to bola sezona kde sme mali vpredu Berbatova, Teveza, Rooneyho a Ronalda

lenze sa vyhral titul, boli sme vo finale LM, tak kazdy si to pamata ako top sezonu ale ze to bola po vacsine sezony trapenka si uz nepamata nikto

Reagovat
Grahf

furt tam vidím 2x 5:0, čo som pod lvg ešte nezažil ani raz, teraz neviem ani, či sme niekomu dali aspoň štyrku.

Reagovat
kiwwi

ked neratame prvu stabilizacnu sezonu, tak tato je v tretine, a dali sme 4x trojku v lige...do konca je este spusta zapasov a verim tomu, ze sa nejake taketo zapasy udeju

ako som uz vcera pisal, ak bude celu sezonu pokracovat takato hra a ani nic nevyhrame, tak podla mna ho vymenime

Reagovat
Grahf

no neudejú, z tej hry totiž golostroj nemáš jak dostať.

Reagovat
Busby babes

tak mluvi o poslednich 119 zapasech pod SAFEm, to urcite nesaha do roku 2009

Reagovat
kiwwi

vsak prave preto hovorim, ze je to ucelove...preco prave 119 zapaso? No aby to tak sedelo

Ide o to, ze aj Fergie mal take vykony, aj Fergie mal zlyhania, ani pod Fergiem nebola ta hra vzdy vzrusujuca - nechcem to velmi porovnavat, pretoze clovek ktory dosiahol to co on, si taketo veci moze raz za cas dovolit, len som chcel poukazat, ze aj taka sezona aka bola 2008-2009 pod Fergiem, moze byt velmi uspesna aj ked to bola po vacsine trapenka ako je to teraz.

Reagovat
Busby babes

no protoze v tom 120 to bylo 0:0. proste vzali snuru zapasu bez vysledku 0:0 na tom neni nic uceloveho, pokud je to takhle dlouha serie. to mas nejmin 2 sezony...

Reagovat
kiwwi

no ale to ma vyznie tak, ze pod Fergiem sa taketo nieco nedialo a to poroste nie je pravda chapes...

a este som ti chcel hodit jeden odkaz

http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/football-news/manchester-united-were-not-always-10511095

Reagovat
Busby babes

no tak to chapes jen ty. hele zas neber vsechno jen jako ucelovou kritiku LVG. Tady jen pisou o promene United behem poslednich par sezon. a to proste tak je. Driv se hral utocnejsi fotbal, ted ma LVG daleko pragmatictejsi pristup. Uvidime kam to povede a jake budou na konci sezony vysledky.

vsak ja tu taky psal o spouste zapasu, kdy bylo utrpeni na to koukat a kdy se haluzakem v nastaveni vyhralo 1:0. Ty zapasy si taky pamatuju. ale obecne i v tehle zapasech byla ta filosofie proste daleko utocnejsi a odvaznejsi.

Reagovat
Busby babes

problem je, ze pod SAFem to byvalo par zapasu... ted to je uz cely jaro a zacatek letosni, s tim, ze obcas probleskne jeden dobrej zapas.

Reagovat
kiwwi

jak par zapasov...sak ti vravim, ze sezona 2008-2009 bola cela takato zvlastna

ano, aj ked sme sa trapili, tak stale si mal z toho iny pocit, ale tiez sme mali proste vacsiu kvalitu vpredu

Reagovat
Busby babes

jenze to uz je taky 6 let a pak prisli 4 jine, ze jo. proste jo, i pod SAFem se hralo obcas hnusne, to nepopiram, ale i tenkrat se to kritizovalo. nevim, proc se ted mel utesovat tim, ze i driv to bylo na hovno, tak ted je to ok.

Reagovat
r.mrazik

hrat behem poslednich 8 zapasu 4 zapasy na 0:0 je takovy divny...vzhledem k MU...

Reagovat
Busby babes

divny... to jsi jeste hodne hodnej.

Reagovat
r.mrazik

to ja obcas byvam

Reagovat
kiwwi

neutesujem...len vravim, ze ked sa vyhra nejaka trofej, tak to bude spoko a LVG ostane...ak nie a ta hra nenaberie na obratkach, tak pojde

Reagovat
Busby babes

vsak jasne, porad plati, dulezity jsou body, na ostatni se vyser, ze jo...

Podle me teda, pokud skoncime bez trofeje a do tretiho mista, tak LVG nepujde. a ani bych nechtel. Celou dobu jsme se pysnili tim, ze managera podrzime i kdyz se nedari dle predstav. Takze kdyz se tu porad vzpomina co je styl MU vzhledem k utocne hre, tak by se nemelo zapominat i na tohle. Uz jednou jsme to porusili. to stacilo.

Reagovat
kiwwi

bude hodne zalezat od dostupnosti Pepka

Reagovat
Grahf

tyvole, ty si uplny expert na vyberanie si toho, čo sa ti hodí. Pod SAFom bolo pár zápasov, kde sme hrali prd, ale to boli výnimky, kdežto u LVG je to pravidlo. Aj keď sme v minulosti nehrali dobre, tak furt sme sa snažili hrať futbal a dopredu. Tie výsledky, čo si tam nahodil nehovoria o samotnom priebehu zápasov zhola nič. Neexistuje, že by pod SAFom diváci zaspávali na tribunach a pri tv. Minimálne hráči bojovali, aj keď tam behal bebe a podobné zjavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

ja si tie zapasy zo sezony 08-09 pamatam a zapasov kedy sme isli s hnedymi trenkami bol viac nez by si to mohol nazvat len vynimkou

Reagovat
smazaný uživatel

Thumbs up

Reagovat
vodka

jakých pár zápasů, minimálně na 15 zápasů v sezoně se nedalo vůbec dívat...

Reagovat
vodka

jenom když by sis tady projel komentáře, tak se dozvíš samé haluze, nezasloužené výhry a jak to nemůže vycházet věčně...

Reagovat
kiwwi

je to tak no

kazdopadne to nie je ziadne ospravedlnenie nasej terajsej hry, len som chcel poukazat na to, ze ani za SAFa nebolo vsetko ruzove ako to kazdy tak berie

Reagovat
Busby babes

jj, svym zpusobem souhlasim. Haluzaci, Fergie time, rozhodci... a tak.

Reagovat
Counter

Všecko to byla pravda!

Reagovat
Busby babes

samozrejme!!!

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Swarley

tak nějak, teď nás za to všichni respektují, uznávají a vzpomínají na nás s láskou, jak jsme jim to tam krásně nakládali, ale s grácií, a toho oni si váží především...

fakt tu pózu poslední doby od mnohých nepobírám

Reagovat
Busby babes

jj, tohle je desne vtipny ty komenty ve stylu: United nesnasim ale vzdycky jsme je respektoval za...

Reagovat
Swarley

tehdy to bylo štěstí, haluz, rozhodčí, senilní dědek, negramotnej Wazza, simulant Ronaldo, FA, nekopa Beckham, vrah Keano, zákeřňák Scholes, nulovej Giggs, nesympatický hovado Ruud...

dnes to s odstupem času musíš chápat jako projev respektu

Reagovat
vodka

ale hovno, jenom je frustrující, jak mají někteří krátkou paměť. a čím su starší a čím víc si uvědomuju ty zápasy zpětně, kdy sem plánoval primárně program podle toho, tím víc si uvědomuju, že šlo o totální hovno...

Reagovat
vodka

jako mně je z toho fotbalu taky na blití, ale nadával sem za fergusona, nadával sem za ronalda v nejlepší fazoně, prostě sem si zvykl. MU až na pár výjimek nikdy nehrál nějak okulahodící fotbal. Je pravda, že sem nebyl zvyklý na takovouto sračku, ale v principu výsledky jsou, takže se s tím smířím, navíc to už dávno nežeru tak, jak před 5, 10 rokama... Momentálně když vidím 3 zápasy za kolo celé, tak můžu slavit... Přes týden radši zajdu do hospody, než abych hledal jak socka streamy, u kterých to stejně stojí za hovno, protože celá pointa je momentálně u fotbalu je ta, že se pohádám o stylu, chybách apod., nějakých analýz sem se vzdal dávno, stejně to zajímá asi 2-5 lidí, kteří jsou zapálení podobně a zbytek to má na háku...

Reagovat
Swarley

jo, na to se napijem

Reagovat
vodka

hm, zrovna sem načal 9. pivo, celý týden se držím na max 7 a bez tvrdého, takže na zdraví

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

sel si do sebe jo?

Reagovat
vladis271

Tú sezónu som vás znenávidel tak, že vác sa ani nedá. A nič by na tom nezmenilo ani to keby ste spadli do pralesa a Klopp dal 10 titulov v 12tich rokoch.

Reagovat
r.mrazik

vzhledem k podmince to je uplne jedno

Reagovat
vladis271

drž piču

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ten je tak falešný

Reagovat
smazaný uživatel

09:19 Drogba se chce vrátit do Chelsea

Poslední rok aktivní hráčské kariéry v Montrealu má s největší pravděpodobností před sebou Didier Drogba, ten už pak má i jasno o tom, kde by rád zakotvil po jejím konci. Bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny by se chtěl vrátit do Chelsea, kde strávil nejúspěšnější období. "Chci se vrátit do klubu, který mi tolik dal. Mám dohodu s vedením," prohlásil Drogba pro africkou mutaci BBC. (lequipe.fr)

Nevím no, raději ne prosím, on mi nikdy nepřišel jako někdo, kdo by měl inteligenčně a lidsky na tyhle návraty. Možná jako skaut nebo atašé do Afriky.

Reagovat
smazaný uživatel

"africkou mutaci BBC"

všeličo mi napadlo.

Reagovat
Mastný Chobot

africká mutácia big black cock by bola už asi húfnica, hádam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

wow, už 4 roky, odkedy sa zabil Gary Speed

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
SunFells

https://twitter.com/mikesanz19/status/669996254198386688

Lidi tu původní přeceňovali, až teď se dostavili zimomriavky

Reagovat
Heisenberg

Reagovat
smazaný uživatel

"Následující média mohou obsahovat choulostivý materiál."

a taky že to byla pěkná prasečina

Reagovat
SunFells

Mně se tam nic takového nezobrazilo, ale věřím, že pro tebe choulostivý může být. Vidíš Özila, dáš si ho do vazby s Eriksenem a je ti smutno.

Reagovat
Cobra

Bacha, v tomto má owny pravdu. Taky se mi to tam zobrazilo

Reagovat
Heisenberg

https://amp.twimg.com/v/b3f3f61b-47db-400f-ae8d-8958004d251f

Elba znovu v jedné ze svých nejlepších rolí.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačně větší sympaťák v seriálu než ve skutečnosti

Reagovat
kiwwi

waaaa paradicka

Reagovat
fff

Dalsi zo serialov, co sa chystam pozriet uz neviem kolko. Dpc mat tak casu viac.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

spolu s novým Fargem

Reagovat
LGT

seriály sou zlo, já jich mam na csfd ve wishlistu naklikaných tak 70

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se vrátí Ruth Wilson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Stringer Bell?

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"v jedné ze svých nejlepších rolí"

Reagovat
Heisenberg

Proto píšu v jedné z nejlepších.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

jinak show me a hero je od simona další masterpiece...

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=3C7aLWapocg

Ronaldo u Jonathana Rosse, jestli jste ještě neviděli. Je hezký, že uznal, že za tenhle rok si Balón zaslouží Messi

Reagovat
Pospovič

Letos by to konečně mohl vyhrát někdo jiný ale nenapadá mě kdo

Reagovat
Pospovič

měla být reakce na Molose

Reagovat
Mastný Chobot

Mesut

Reagovat
smazaný uživatel

Walcott

Reagovat
smazaný uživatel

20% - Everton have the best chance conversion rate in the Premier League, scoring with one in five of their attempts at goal. Clinical.

Reagovat
kiwwi

jak bola ta stranka s tymi percentualnymi sancami na umiestnenie?

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá otázka, nějak jsem to ztratil

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
Infernoqt

Góly dneska nikoho nezajímají. Kolik mají držení míče?

Reagovat
Busby babes

uz ot je trosku krec, ne?

Reagovat
fenixLFC

a aj tak to LvG bude furt hrat

Reagovat
Busby babes

http://www.skysports.com/football/news/11095/10080601/louis-van-gaal-not-worried-about-manchester-uniteds-goal-struggles

bude no. svym zpusobem ma pravdu. Sanci si vytvarime i tak vetsinou vic. Lingard mohl dat dva goly, Wazza a Depay tam taky neco meli, Martial taky.

Reagovat
kiwwi

I am mancunian style

Reagovat
Swarley

docela jsem zvědavej na všechny ty reakce, až se nám s tím povede vyhrát titul

Reagovat
Busby babes

tak pokud jde o fans ostatnich, tak to bude stejny jako kdyz vyhrala Chelsea. Pokud o Mufany, nooo, tam to bude zajimavy dilema.

Reagovat
Swarley

a nebo stará dobrá mufařina, nikdo ten titul nechtěl, haluzáci, rozhodčí, ilumináti a silný vítr

Reagovat
Busby babes

Vitr ve Stoke... strasne zaludna vec...

Reagovat
Busby babes

ale tak to jsou jen takova zbozna prani. s timhle stylem hry tomu taky neverim.

Reagovat
r.mrazik

ja i docela jo...preci jen tituly dela spis obrana nez utok...

Reagovat
Busby babes

jenze bohuzel remizama 0:0 se k tomu nedostanes. i kdyz FDF by si to pralo.

Reagovat
r.mrazik

to je pravda...

na druhou stranu ja zelvu chapu...lepsi zadny nedostat a jeden dat,nez jeden dat a dva dostat...

jen...fakt se na to neda nekdy koukat

Reagovat
Busby babes

jak pisu vejs, on ma v zasade pravdu, ze mame vic sanci nez souper a ze kdyz je vyuzijeme, budeme vyhravat. bohuzel. protoze tak budem produkovat strasne bidnej fotbal..

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fajdax

To naštěstí nehrozí.

Reagovat
Swarley

pochopitelně

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla celkem tragédie na to, že defakto nemáte útočníka

Reagovat
Swarley

jj, Martial se jeví vyloženě bídně a nejlepší střelec historii Albionu, to je nic

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší střelec historie Albionu, který má tuto sezonu v lize průměr 500 minut na gól

a Martial má v piči

Reagovat
Swarley

a pořád to na vás v pohodě stačí, tak kde je problém?

Reagovat
smazaný uživatel

v pohodě?

Reagovat
Swarley

vzhledem k tomu, jak máme být podle zdejších komentářů zoufalí, to je v pohodě, ne? podle keců na sestup, realita je bod od prvního místa, tak proč by měl být ten titul tak nereálnej?

Reagovat
Swarley

prostě vycházím z toho, že z mého pohledu ty naše výkony už ani pomalu nemůžou být horší, ale pak se podívám na tabulku a všichni jsou na tom podobně nebo výrazně hůř...tak co děláte špatně vy nebo Arsenal, když si s tou naší tragédií neporadíte a jste v tabulce pod náma? tohle by mělo být primárně pro vás k zamyšlení...

Reagovat
smazaný uživatel

nás do toho netahej, u vás se nadává hlavně na hru a na to, jak je možné tak hrát s tak dobrými hráči

to s našim týmem plným mladých bargainů prostě nesrovnávej, protože ti vyjde, že jsme na tom líp, i když jsme 3 body za vámi

Reagovat
Swarley

však jen ať se na tu hru nadává, s tím nemám problém...

já se bavím teď ale o titulu a té jednoznačnosti, že ho určitě letos nemůžeme vyhrát...klidně můžeme a pokud vy se od toho distancujete jako Arsenal v nejlepších letech, je to další z důvodů, proč tomu klidně věřit...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by se na to dal aplikovat nějaký statistický metr, který v současnosti říká, že ManCity, Arsenal a my jsme nahoře "oprávněně", zatímco vy a Leicester "náhodou". Pokud se během sezóny nebude měnit hra týmů, budeš mít větší vzorek zápasů a to "štěstí", které v současnosti máte, by se mělo v tom vzorku ztratit.

Long story short - jestli se nic nebude měnit, dá se u vás čekat pád stejně jako u Leicesteru.

Jako s Realem, ti si na začátku sezóny říkali, jak jim funguje obrana. Podle inkasovaných gólů. Ale přitom měli varující počty střel na jejich bránu. A pak přišli Sevilla, Barcelona a Shakhtar.

Reagovat
Swarley

tohle poslouchám tak přibližně 15 let pořád dokola

Reagovat
I am Mancunian

ano, ale uz 3.sezonu tu neni SAF, to je ten rozdiel

Reagovat
Swarley

tak je nejvyšší čas přestat nad tím pořád brečet

Reagovat
I am Mancunian

nad tym uz snad nikto nebreci

Reagovat
Swarley

trochu odvahy a víry nám ale mohlo zůstat, ne?

Reagovat
I am Mancunian

po moyesovi a teraz s LVG ? nie

Reagovat
Busby babes

kazdou sezonu verim v titul. takze i ted nadavam, ale cekam ze proste takhle blbe nemuzem hrat porad a ze ty goly prijdou. a pak to bude jizda.

Reagovat
Swarley

já to právě nechápu, kdybych tomu nevěřil, tak ten zápas ani nezapnu, proč bych to dělal?

Reagovat
Busby babes

no ted v tydnu to ovsem byla poradna zkouska. poprvy jsem fakt mel chut to prepnout.

Reagovat
Swarley

měl jsem štěstí a nestíhal jsem to

Reagovat
Mastný Chobot

ako-také závery o tom, kto ako na tom je, by som robil po 19. kole, dovtedy to nemá zmysel a je to skreslené.

Reagovat
Busby babes

to by me zajimalo jak si prisel na to, ze zrovna my a Leicester jsme tam nahodne. My hrajem hru zalozenou na drzeni mice a dobre organizaci hry hlavne smerem dozadu, Leicester zase super utocnej fotbal zalozeny na protiutocich. Dva uplne rozdilne styly a presto obdobne uspesne.

Druha vec je, ze az na zapas s Arsenalem se nam skoro pokazde podarilo eliminovat hru soupere (ty reci po kazde nasi vyhre: vsak souper nic nepredvedl)... to neni nahoda. Ano, smerem dopredu je to nuda, to uznavam a nadavame na to vesmes vsichni. ale nahoda? Nemyslim si.

Reagovat
Busby babes

jo sorry, koukam na to znova a Sky to seradilo dle obdrzencyh golu. City celilo mene strelam.

Reagovat
Busby babes

a zrovna k te defenzive, treba tady:

http://www.skysports.com/football/news/11662/10079231/jamie-vardy-v-chris-smalling-the-key-battle-in-leicester-city-v-manchester-united

povolili jsme nejmin strel na branu v cele PL. to mi neprijde jako spatny pocin.

Reagovat
smazaný uživatel

A tady k ofenzivě.

http://www.mirror.co.uk/sport/row-zed/alternative-premier-league-table-what-6904982?ICID=FB_mirror_MF

Taky tady.

http://statsbomb.com/2015/10/controlling-the-game-risers-and-fallers-in-controlling-dangerous-territory/

"Either way, this doesn’t look like a Champions League attack even if you are really generous and assume they are finding final balls that no one else can."

Reagovat
Busby babes

tak to je mi celkem jasny, ze nikdo nas soucasnej utok nebude povazovat za dobrej.

Reagovat
fajdax

Rooney je uplně v piči a Martial hype už je taky pryč, pochopitelně.

Reagovat
r.mrazik

sesmolis clanek o defenzivni dominanci? nebo to nechame napsat ustyho?

Reagovat
Swarley

to je aktivní defenzivní dominance, to by se muselo trošku upravit

Reagovat
r.mrazik

tak misto odkopu tam hodi drzeni mice...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

zase vidim progres i smerem dopredu. zatimco posledni dva roky byl nasim nejlepsim hracem golman, tak ted je to stoper.... dej tomu 5 let a bude to utocnik.

Reagovat
Swarley

ok, když to vyjde, sepíšu

Reagovat
vodka

Reagovat
I am Mancunian

ja som zvedavy na reakcie, ked sa nam s tym podari vyhrat LM

Reagovat
smazaný uživatel

*EL

Reagovat
smazaný uživatel

jedno po druhým, zatím nevypadáte ani na postup ze skupiny

Reagovat
I am Mancunian

to nevyzerame ani na vyhru v PL

Reagovat
Swarley

tak rozhodně je to mnohem reálnější

Reagovat
vladis271

Reagovat
Counter

To nehrozí :-)

Reagovat
Swarley

vy nás zastavíte nebo stále vyčkáváte?

Reagovat
Counter

Dáváme vám teď čuchnout, ať je to zklamání ještě větší.

Reagovat
vladis271

najebaný o pol tretej poobede. Starý človek už toľko neznesie.

Reagovat
Swarley

alespoň ty si pořád držíš svou úroveň, za to ťa uznávám...

Reagovat
vladis271

Reagovat
r.mrazik

porad stejnej kreten...ale co uz

Reagovat
fajdax

Reagovat
nani92

však o tom to je..to je presne ten štýl futbalu, kde musíš mať výsledky a všetko sa prehryzie..alebo skončíš tretí, nepostúpiš zo skupiny v LM a všetci ťa dojebávajú, lebo prehra a prežiť dá, ale nudná prehra je už vrchol

Reagovat
Swarley

jako ono to tak v podstatě je, když nehraješ aktraktivní fotbal, ale budeš mít výsledek, historie se neptá...to už vidíš teď, jak mnozí slepě vzpomínají na tituly pod SAFem, kdy nám ale dokázal nabízet hlavně v zimních zápasech podobné holomajzny...vyhrál se titul, tak je pak vše v pohodě...a tak to prostě je, když to přinese titul, bude spokojenost...

problém je v tom, že už ty poslední sezóny se docela remcalo na neatraktivní zápasy...samozřejmě jsem si odchod SAFa nepřál, ale přece jen jsem si od té změny sliboval, že třeba i ten fotbal se posune k něčemu mnohem ofenzivnějšímu...ale to se jaksi absolutně neděje

Reagovat
nani92

viem,tie zapasy si pamatam..ale napr. posledná titulová ezona s Robinkom ma bavila, hlavne konce zápasov a rozdiel by bol možno v tom, že ked si zoberieš tak posledné sezony pod Safom od nás odchádzali tvoriví dynamickí hráči a ostalo to halvné jadro na ktorom sa stavalo..preto aj chápem, že sme vtedy nemohli ponkať ofenzívne divadlo a išlo sa tvrdo za bodmi...zato teraz prichádzaju amé útočné pušky, ktoré sa nedokážu presadiť, využiť

Reagovat
Swarley

to je pravda, SAF to tak nějak titulově dohrával a neinvestoval tolik, kolik by bylo možná potřeba...a nebo se teď ukazuje, že velké posily taky nejsou všechno, ale to je strašně těžké posoudit...každopádně vzhledem k investicím je ten fotbal hodně slabý, to je jasné...

Reagovat
nani92

Reagovat
Swarley

nekul oči, já to vidím taky a píšu to celou dobu...ale spíš mi prostě vadí ta odevzdanost fanoušků, to nechápu...ten klub mi dal tolik, že budu věřit ať se děje co se děje, ať tam hraje kdo chce a ať to trénuje kdo chce...je to na hovno, ale to ti nemůže vzít tu víru, ne? to je jak v životě, nemůžeš cokoliv zabalit jenom proto, že se něco nedaří...tak to budou slabší roky, bohužel, ale nebudu to vzdávat jenom proto, že to teď nevychází...jak už jsem psal mnohokrát, tohle je fakt minimum, jak to všechno můžu jako fanoušek vrátit...ten klub mi už nikdy nemůže splnit víc, jako mufan jsem zažil úplný maximum, to si neprožije nikdo...a tak sorry, že se mi teď nechce nadávat i když mám ty oči otevřené, jako většina...

Reagovat
Swarley

https://www.youtube.com/watch?v=O2mtwscNBOc

když si drtivou většinu z toho pamatuju, jak můžu nadávat? to prostě nejde klidně to zavřete, nic mi nikdo nedluží, jako fanda jsem dostal absolutně vše na zlatém podnose...

Reagovat
nani92

však to je správny prístup..nikto sa tu neodovzdáva..to,že si robím z nas a hlavne lvg srandu je vlastne spôsob ako tú hrôzu až tak neprežívať a trpezlivo čakať a veriť, že sa to opäť zlepší.. len mne jenoducho prídu niektoré obhajovania lvg a united smiešne..však neviem prečo by malo byť niečo zlé povedať že nehráme dobre, alebo že sa urobili nejaké chyby..je to prirodzené podľa mňa..obča sa to vyhrotí až na nadávky..ale halva hned vychladne a hned sa to presunie radšej do humornej zložky..takže keep calm and love united and red wings

Reagovat
kvasha16

nic v zlom, ale to uz bude fakt naznak konca sveta

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Real Madrid hledá k Marcelovi alternativu na pozici levého beka a jednoho kandidáta si vyhlédl v Liverpoolu. Španělský velkoklub podle informací deníku Marca sleduje Alberta Morena, jenž k Reds přišel před minulou sezónou ze Sevilly

benitez fakt chce ten klub potopit

Reagovat
Grahf

tak v bránení sú na tom dosť podobne :)

Reagovat
fenixLFC

moreno a benitez ano

Reagovat
smazaný uživatel

glhf

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, koupit jako alternativu mladýho španěla, kterej patřil ve Španělský lize k tomu nejlepšímu a i v Liverpoolu předvádí dobrý výkony.

Reagovat
vladis271

Enrique hral lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Když si to myslíš, tak ať třeba hrál. Nic to nemění na tom, že by to žádný potopení Realu nebylo.

Reagovat
fenixLFC

hrac ktory nevie branit a dopredu to tiez nie je ziadna slava...a nie je to ani nejaky supertalent ani nic....v com by preboha pomohol realu?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

kedy?

Reagovat
fenixLFC

do zranenia?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

"obstojný"

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Swarley

posílal mi to sice tomasinho, ale šoupnu to sem...fakt neskutečnej sympoš

https://www.youtube.com/watch?v=kVBgUMmZo68

Reagovat
smazaný uživatel

podle toho konce spíš neskutečnej falešník

Reagovat
Swarley

taky se nezamiluješ jednou za život

Reagovat
Lacko_Boh

teraz zhrabneš tomasinhove palce ? teda nie odo mna, podla mna tieto afery každeho jenom obtežují, ja bych ty blogy zakazala

Reagovat
Mastný Chobot

každý palec ide na podporu tomasinha a jeho rodiny

Reagovat
Swarley

on by to sem stejně nedal, nemůže podporovat MU takhle veřejně...stačí, že to dělá jeho brácha...

Reagovat
tomasinho

Navíc to bylo už tady v tom článku od W. Hughesa

Reagovat
Swarley

ok no, takže jsme vykradli W. Hughese...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Jojo

Reagovat
Wat

Jeden z největších vůbec pro mě.

Reagovat
vladis271

Silva sa vracia, Aguero už je fit, ešte Kompas a začína úradovať opäť válec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

1500. pre stužkové

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Hokaido

co to je ?

Reagovat
Mastný Chobot

rozmýšľam, ako sa to volá u vás, ale neviem

Reagovat
Tomoro

k velkému překvapení se tomu u náš říká stužková

Reagovat
Wat

Nebo stužkovák?

Reagovat
fenixLFC

vy mate stuzkovak..ale trochu inak ako my

Reagovat
Hokaido

takhle to znám já, pod pojmem stužkovací mi to teda nenaskočilo

Reagovat
fenixLFC

spolocenska akcia celej triedy (nie rocnika) kde dostavas stuzky, su tam rodicia, partneri, ucitelia...vymyslas program a vlastne vsetku organizaciu....vy co viem mate stuzkovaky cely rocnik poprípade trieda ze idete kdesi sadnut, na chatu atd...u nas je to slavnost, ktora sa sice po odchode rodicov zmeni tak ako sa da ocakavat

Reagovat
Mastný Chobot

niečo ako svetoznámy Vaderov ples

Reagovat
fenixLFC

s tym je co vôbec?

Reagovat
Mastný Chobot

strhla ho mainstreamová imigrantská vlna do Dánska, hádam, už som si s ním dlho nepísal, neviem.

Reagovat
Hokaido

My jsme to teda měli stejně jako vy. Naše třída si pronajala celou hospodu, třídní pasoval na maturanta atd.

Reagovat
patas92

Rodiče?

Reagovat
tomasinho

No my to měli taky tak. Ve společenském domě jako ples prostě. Všechny maturitní třídy, rodiče, odstužkovalo se, program a rodiče pak šli, pokud nechtěli zůstat no

Reagovat
fenixLFC

yop, len s tym rozdielom ze sme tam len jedna trieda....take alkacske su pecatenie triednej knihy (tyzden-dva pred stuzkovou), dozvuky (tyzden po stuzkovej) a potom ozveny (po maturite)

Reagovat
patas92

My byli sami, jen naše třída plus pár učitelů. O nějakém plesovém formátu sem v životě neslyšel

Reagovat
nani92

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

.......... ale hej

Reagovat
kvasha16

ty nostalgicky kokot

Reagovat
Lacko_Boh

ježiš ty si prijebany

Reagovat
nani92

a nevie vôbec repovať

Reagovat
Lacko_Boh

?? v čom to bolo? som dlho nepočuval svk rap

Reagovat
Lacko_Boh

a vcera to dal artattaack akurat na fb mal som si to puscic

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mastný Chobot

Gooneri, myslíte, že v zime sa aspoň pokúsime o niekoho na DM? na Arseblogu bol zaujímavý blog o tom, že Wenger už v minulosti priviedol hráčov na post, ktorý by začal byť kritický až v blízkej budúcnosti, skôr a toto je presne ten prípad. Momentálne sme ako-tak zahojení na tom poste aspoň kvantitatívne a nejako sa to dá s Artetom a Flaminim vykryť, kritické to začne byť až po sezóne. Ale rád by som veril tomu, že sa to pokúsi riešiť už teraz v zime. Dostupnosť hráčov v zime je druhá vec, samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Kallstrom ještě hraje, tak berte jeho.

Reagovat
Mastný Chobot

Chápem, že to je len ownyovinka, ale má dosť veľký podiel na výhre FA Cupu, na to nezabúdaj.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

premenil penaltu v rozstrele

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to mění všechno

Reagovat
Mastný Chobot

čo by to malo meniť? má podiel na tom víťazstve a nie zanedbateľný, tak tu nenezvládaj

Reagovat
smazaný uživatel

8 minut + 1 penalta v rozstřelu = veľký podiel na výhre FA Cupu

Reagovat
Mastný Chobot

veľký asi nie je vhodné slovo, dajme tomu, že nezanedbateľný

Reagovat
smazaný uživatel

= vydareny nakup

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom by som zrušil "dosť veľký" keďže Arsenal premenil až 4 penalty :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

ale koho, aby byl lepší než Flamini/Arteta a zároven by se spokojil s tím, že bude jasná dvojka za Coqem... A nevís, bude hrát Alexis o víkendu? Ve fantě má doubtful.

Reagovat
Mastný Chobot

podľa Wengeleho skôr áno ako nie. Nie je to nič vážne a vzhľadom na to, že to skoro nie je človek, tak asi bude hrať.

Meno neviem, rátam s tým, že Wenger má nejakých zajacov v klobúku. Pokojne nejaký týpek ako svojho času Gabriel alebo Nacho, o ktorých som predtým vôbec nepočul. Vo Francúzsku ich musí byť tucet.

Reagovat
Counter

Záleží, jestli ta vysněná posila bude k mání. Buď by mohlo dojít na nějaký stop-gap ala Källström, nebo nějaký slibný kompromis ala Ki, nebo přijde nějaký shocker ala Aršavin, Reyes apod. Ale pořád to nejpravděpodobněji vidím na variantu, že nepřijde nikdo.

Reagovat
Rarášek

Nasere se, a vysype balík za Williama

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že nevyšel ten Krychowiak v létě jak se chvíli o něm spekulovalo.

Reagovat
vrabejka

Liverpool FC 2 - 1 Girondins Bordeaux

goly: Milner, Benteke

The Reds dokázali zvrátit nepříznivý stav 0-1 a slaví tak postup do jarní vyřazovací fáze EL. Doufejme že dopadneme lépe než minulý rok, kdy jsme neštastně padli v osmifinále s Besiktasem po penaltách.

Těžký zápas jako každý na Anfieldu. Ale nakonec jsme byli štastnějším týmem.

Hráč zápasu jednoznačně Benteke, zařídil dva goly. Navic jeden mu neprávem neuznali.

Potěšil Lucas, který zraje jak víno. Vlastně hráli všichni celkem slušně jen chyběla trošku větší kvalita ve finální fázi.

Ale spokojenost, máme zajištěný postup a v posledním kole skupiny můžeme pošetřit důležité hráče na WBA.

Můžeme se jen těšit na další zápas proti Swansea..........

Omlouvám se za kratší verzi ale nechci psát o ničem co jsem neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

zavist

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Cobra

Reagovat
PhilipS

jen si kluci trochu pohňácejte kajetána. Po letech sucha si to zasloužíte...

Reagovat
Side

OT: Neznáte někdo prosím nějakej podobnej film jako Klub rváčů?

Reagovat
patas92

jestli stačí podobný názvem, tak potom Klub sráčů

Reagovat
minoLFC

ten názov si vymysleli český distribútori, pritom ten dej filmu ani originálni názov s tým nekorešponduje.

Reagovat
patas92

A slovenský "Klub sračov" koresponduje?

Reagovat
minoLFC

tak oni to od vás iba preberajú, bohvie či to vôbec preložili

Reagovat
minoLFC

predabovali

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
niflheim

Oh come on, neporušujte pravidla.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží čím má být podobný.

Průvodním tématem (nespavostí) je podobný Mechanik.

http://www.csfd.cz/film/116212-mechanik/prehled/

Ale Fight Club je hlavně kultovka jak poleno a tím se mu z těch 90. klasik rovnají (převyšují) jen Pulp Fiction a Trainspotting.

Reagovat
smazaný uživatel

Mechanik je božský.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim
Reagovat
mul

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

proč mám pocit, že když si člověk napíše za přezdívku "lfc" ubere mu to tak 20 bodů z IQ.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jsi na nule

Reagovat
One-Real

Díky systému reakcí spíš pod nulou

Reagovat
fff

Klopp on Sturridge: "You have to learn what is serious pain or only pain – but of course everyone wants him back." #LFC

Reagovat
fff

To som inak niekde cital nedavno, netusim uz kde, ze boli situacie kedy podla doktorov mohol hrat, no on nechcel.

Ten pristuopv porovnani napr. so Suarezom nic moc.

Reagovat
Counter

Nemůže být každý takový blázen jako Suárez nebo Alexis...

Reagovat
Mastný Chobot

tých ja podozrievam, odkedy som videl dokument o UFO na youtube

Reagovat
smazaný uživatel

takze mozno neni vobec ip iba hypochonder

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tomasinho

Reagovat
kvasha16

Reagovat
I am Mancunian

Rojo and Lingard set to miss Man Utd's game at Leicester tomorrow #MUFC #LCFC

Reagovat
Infernoqt

Nezajímá, už teď vím, kdo bude mít větší držení míče

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Lolz, ted´ taková ojebávka v TV. Prej jste připravení na pořádný fotbal? ... a tam upoutávka na dnešní zápas MU

Reagovat
Counter

Však Foxes ho (snad) nabídnou v plné kráse

Reagovat
nani92

to už je trápne

Reagovat
Infernoqt

no právě, ani v komerční televizi nemají přehled

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zítra někde v Praze seženu kohouta, kdyžtak bude muset stačit slepice.

Reagovat
smazaný uživatel

Většího idiota aby člověk vážně pohledal.

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš proti kurům?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele