PŘEHLED 1. KOLA - STŘEDEČNÍ ZÁPASY

16.09.2004, 01:30
Aktuality
Dnes se konečně představil i jediný český zástupce. Sparta jela vybojovat bod do Istanbulu proti místnímu Fenerbahce. Dalším velkým otazníkem bylo, jak dopadne repríza finále Ligy Mistrů z před dvou let, kdy se utkal Real Madrid s Leverkusenem.

Dalším zápasem, který byl pro českého fanouška zajímavý, byl souboj Ajax - Juventus. Všichni se ptali, zda bude hrát Pavel Nedvěd a zda to vydrží jeho koleno? Dopadlo to tak napůl, Pavel hrál skvěle, ale po jednom ze soubojů nedohrál. Věřme tak, že z toho nebude žádné vážné zranění. A jak se tedy dnes hrálo...


SKUPINA A

La Coruňa - Olympiakos 0:0
La Coruňa nevstoupila do nové sezóny nijak přesvědčivě. Po dvou kolech španělské ligy má na kontě jediný bodík a naposledy doma prohrála s Osasunou 1:3. Olympiakos na svou ligovou premiéru ještě čeká. Řecký klub navíc představil velmi zajímavou novou akvizici. V jeho dresu se po letech ukázal španělskému publiku brazilský mistr světa Rivaldo. Samotné utkání bylo velmi bojovné a jediným ohrožením pro oba týmy byly standardní situace. Logickým vyústěním takového průběhu hry byla konečná bezbranková remíza.

Liverpool - Monaco 2:0
Na Anfield Road přicestoval loňský finalista AS Monaco. Liverpool se naopak vrátil do Ligy Mistrů po roční pauze. Milan Baroš sice nenastoupil od začátku zápasu, ale ve 22. minutě ho skvěle nahradil Djibril Cisse. Anglický tým byl po většinu zápasu lepší a dočkal si i nejlepší kanonýr z EURA 2004. Na trávník vběhl v 69. minutě a hned dával o sobě znát. Stoprocentě mu to vyšlo v 84. minutě, kdy si pohrál s brankářem Romou a upravil na konečných 2:0.


Milan Baroš právě střílí druhou branku Liverpoolu.


SKUPINA B

Leverkusen - Real Madrid 3:0
Utkaly se týmy, které v roce 2002 bojovaly ve finále Ligy Mistrů. Tehdy rozhodl nádherným gólem Zinedine Zidane o tom, že ze zisku nejcennější klubové trofeje se radoval Bílý balet. Dnešní zápas začal velmi divoce, hned v úvodu trefil Dimitar Berbatov tyč. A aby toho nebylo málo, tak za malou chvíli na druhé straně dal Ronaldo břevno. Ve 39. minutě si poprvé Bay Arena zakřičela "gól", když se parádní ranou z 25 metrů trefil Jacek Krzynowek. Další výstavní střelu předvedl v 50. minutě Franca a o pět minut později pečetil debakl Realu 3:0 bulharský reprezentant Dimitar Berbatov. Leverkusenu se tak skvěle povedla pomsta za finále v roce 2002.

AS Řím - Dynamo Kyjev 0:1 nedohráno (0:3 kontumačně)
Poprvé se utkal AS Řím s ukrajinským týmem a byla to také premiéra pro kouče domácích Rudiho Völlera. Domácí svým výkonem zcela zklamali. Jediné co dokázali, bylo to, že Totti vystřelil vysoko nad branku soupeře. Zato Dynamo Kyjev mohlo mít důvod k radosti ve 29. minutě, kdy do levého růžku soupeřovy branky umístil svůj přímý volný kop Gavrančič. Poté co švédský rozhodčí Anders Frisk ukončil první poločas, tak fotbalista AS Řím Philippe Mexes strčil do soupeře a ten upadl. Mexes dostal nekompromisně červenou kartu, i když už se šlo do kabin. Tuhle situaci nezvládli domácí diváci, jeden z nich trefil hlavního rozhodčí nějakým předmětem do hlavy, což neznamenalo nic jiného, než předčasné ukončení zápasu. Je tedy zřejmé, že utkání skončí kontumací ve prospěch Dynama Kyjev.


SKUPINA C

Ajax - Juventus 0:1
Většina fanoušků byla zvědava jak se povede Pavlu Nedvědovi. A vedlo se mu znamenitě. Ve 42. minutě chytrou střelou do levého růžku otevřel skóre. Juventus pak po celý zbytek zápasu utkání jen kontroloval a byl to spíše Ajax, kdo více ohrožoval branku soupeře. Pikantní bylo utkání pro útočníka Juventusu Zlatana Ibrahimoviče, který si vlastně vyzkoušel to samé, co včera jeho reprezentační kolega Henrik Larsson. Ibrahimovič právě přišel v letošní sezóně do Juventusu z Ajaxu. Smutně pak skončil zápas pro Pavla Nedvěda, když během druhého poločasu odkulhal do kabin, poté co absolvoval nepříjemný skluz od Sneijdera. Juve si své vedení již vzít nenechal.

Maccabi Tel-Aviv - Bayern Mnichov 0:1
Izraelský tým se do Ligy Mistrů probojoval zcela poprvé, což naznačovalo i úvodní nadšení domácích fotbalistů. Jenže Bayern má velmi zkušený tým a moc touží odčinit neúspěchy z loňské sezóny. Jediná branka padla v 64. minutě, kdy byl v pokutovém území sražen Zé Roberto a následnou penaltu proměnil Roy Makaay.


SKUPINA D

Lyon - Manchester United 2:2
Na utkání se přijel podívat i trenér anglické reprezentace Sven Göran Eriksson a na úvod viděl velmi opatrné utkání. Ale poté se vše rozjelo na plné obrátky. V první čtvrthodině byli aktivnější hosté a především Cristiano Ronaldo. Následně převzal taktovku Lyon a ve 35. minutě se dostal do vedení, když Howard neudržel přímý volný kop Juninha a Cris pohodlně doklepl. Těsně před koncem první půle stihli domácí vsítit ještě druhou branku, o kterou se po akci Wiltorda postaral Frau. Manchester se však nevzdal a v 56. minutě snížil kanonýr Ruud van Nistelrooy na 2:1. O pět minut později bylo již vyrovnáno, když se trefil stejný hráč, poté, co se objevil sám před domácím brankářem. V závěru utkání sahali po vítězstvé přece jen fotbalisté Lyonu, ovšem překonat brankáře Manchesteru se jim již nepodařilo.


Ruud van Nistelrooy zařídil pro Manchester United alespoň bod.

Fenerbahce - Sparta Praha 1:0
Zdá se, že český fotbal má nového nepřítele číslo jedna. Poté co to v roce 2000 odnesl Pierluigi Collina, o čtyři roky později získává toto "ocenění" nizozemský fotbalista Pierre van Hooijdonk. Před týdnem pokořil v kvalifikaci o MS 2006 svými dvěmi trefami českou reprezentaci a dnes mu v Lize Mistrů proti Spartě stačila jen jedna. Sparta nepředvedla špatný výkon, ale chybělo tomu jen to gólové vyjádření. Za svůj výkon by si jistě bod zasloužila. Ale nic není ztraceno, každý tým čeká ještě pět zápasů.


První kolo, až na zápas AS Řím - Dynamo Kyjev, máme zdárně za sebou. Další kolo je na programu 28. a 29. září a Sparta se utká doma s Lyonem. Velmi zajímavý bude také zápas Chelsea - FC Porto a to hlavně pro trenéra Josého Mourinha.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moc záapsů živě jsem neviděl,ale řekl bych že Barca má nejhezčí herní projev uplynulého kola. Jinak prý hrál Luis García super zápas,to je super!

Reagovat
smazaný uživatel

Luis je skvělý!

Reagovat
HOST*yarda

Mně to nedá: Proč jste ho prodávali? Že by paralela s Makelelem

Reagovat
smazaný uživatel

Protože by se unás asi těžko prosazoval, i když já bych mu věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedrželi si ho,poněvadž vydělával málo peněz za dresy a tak! Tako vý v realu nechtějí!

Reagovat
smazaný uživatel

Luis hrával za Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš ale "znalec". už to stačilo.

Reagovat
HOST*thierry

barca ma sice supr herni projev ale co byla barca loni bez hvezd a hlavne bez ronaldinha

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

??? Co to plácáš?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele