Pohár UEFA - preview 4.12.

04.12.2008, 08:15
Aktuality
Pražská Slavia musí k udržení postupové naděje porazit Hamburk. Sešívaným však v poslední době dělá problémy střílení gólů a proti bundesligovému soupeři to bude jistě ještě mnohem těžší než třeba proti Příbrami. Postup si může zajistit Aston Villa, která hostí Žilinu. V dalších skupinách třeba Valencia...
Skupina E
VfL Wolfsburg - Portsmouth FC  (čtvrtek 20:45)
Navrátilec Sol Campbell by měl pomoci anglickému Portsmouthu k získání nějakých bodů na horké půdě ambiciózního VfL Wolfsburg.

Zkušený obránce stihl po zranění absolvovat dva tréninky a měl by nastoupit v základní sestavě. Chybět však budou Kaboul a Utaka, stejně tak je nejistý start Jermaina Defoa. Manažer Tony Adams věří, že jeho tým může v Německu uspět.

"Připravujeme se, co nejlépe to jde. Neohlížím se na to, jestli hrajeme s Manchesterem, Arsenalem, Hullem nebo zápas Poháru UEFA. Každý zápas chceme vyhrát a podle toho musí vypadat i příprava."

Bilance anglického celku zatím není příliš příznivá. Na kontě má pouhý bod a ve Volkswagen Aréně tak bude muset vyhrát, pokud chce pomýšlet na postup. V posledním utkání tohoto poháru Portsmouth remizoval na domácí půdě s AC Milán 2:2 i přesto, že už vedl 2:0.

Adams je i potěšen, že se mu vrátil právě Campbell. "V posledních zápasech jsme si nevedli příliš dobře, i proto jsem rád, že ho mám k dispozici, jeho bohaté zkušenosti nám jen pomohou. Na ostatní hráče má velký vliv."

Magathův Wolfsburg je momentálně na osmém místě Bundesligy a v Poháru UEFA by chtěl přezimovat. "Budeme stát proti velmi silnému celku. Ale ani Portsmouthu nevychází každý zápas, takže šance jsou určitě vyrovnané."

Německý kouč se však bude muset obejít bez kanonýra Grafiteho, který je stále mimo hru. "Nebude na ten zápas připraven, nebudeme to zranění podceňovat."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.45 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Heerenveen - SC Braga  (čtvrtek 20:45)
Braga se v důležitém zápase Poháru UEFA utká s nizozemským Heerenvenem, který na svém kontě nemá zatím ani bod.

Braga začala svou pouť Pohárem UEFA velice slibně, když si na svém hřišti poradila s ambiciózním Portsmouthem 3:0. V následujících dvou duelech - proti AC Milán (0:1) i proti Wolfsburgu (2:3), ji srazil gól až v nastaveném čase druhého poločasu, proto má nyní na svém kontě "pouze" tři body a je na třetím místě. V posledním duelu by se ale mohla, přestože nizozemského soupeře porazila pouze jednou, opět zvednout, získat potřebné tři body a zajistit si tak postup do další fáze. Šanci na postup by tak vedle Heerenvenu ztratil i Portsmouth.

"Věříme, že zde dokážeme uhrát dobrý výsledek a doufáme, že Wolfsburg si poradí s Portsmouthem. Náš tým má velkou kvalitu, proto očekáváme, že se probojujeme i do jarních částí Poháru UEFA," sdělil před zápasem kouč hostů Salvador pro portugalské noviny.

Proti Heerenveenu bude mít Braga ideální šanci napravit svou nepříznivou bilanci s holandskými týmy. Nizozemský celek se totiž ocitá v mírné herní, především ale ve výsledkové krizi a na svém kontě nemá po dvou odehraných kolech jediný bod. Ani v domácí lize se týmu, ve kterém působí i český záložník Michal Švec, příliš nedaří. Je až na devátém místě, přičemž poslední výhru slavil v polovině listopadu. Kouč Sollied se tak ocitá pod nemalým tlakem, přesto má ale jeho tým stále naději na postup, k tomu by holandskému týmu mohla teoreticky stačit i remíza.

"Je jasné, že fanoušci dávají výsledky za vinu trenérovi, ale na hřišti jsou hráči," sype si popel na hlavu obránce Dingsdag. "Je to naše chyba a musíme ji co nejrychleji napravit. Sollied je dobrý kouč a pár výher nás může nakopnout."

Domácí se ale nebudou moci spolehnout na útočné kvality Boneventureho Kaloua, který má opět problémy se zraněním. Dalším hráčem, který do zápasu nezasáhne, je mladý nizozemský záložník Roorda, naopak po zápasovém trestu se vrací Vayrynen. Braze bude chybět pouze Alberto Rodriguez, zatímco Brazilec Moises již bude kouči Salvadorovi k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán (ITA)32106:37
2.VfL Wolfsburg (GER)22008:36
3.SC Braga (POR)31025:43
4.Portsmouth FC (ENG)20112:51
5.SC Heerenveen (NED)20022:80
Skupina F
Slavia Praha - Hamburger SV  (čtvrtek 20:45)
Fotbalisté Slavie Praha mají po dvou zápasech ve skupině Poháru UEFA na svém kontě jediný bod a vědí, že ve čtvrtek v Edenu musejí nad Hamburkem vyhrát. Teoretickou naději na účast v jarních vyřazovacích bojích jim ještě zachová remíza, porážka by znamenala definitivní konec postupových ambicí. Zápas nabídne i rodinný souboj hamburského záložníka Davida Jarolíma s otcem Karlem Jarolímem, který má navíc v kádru synovce Marka.

Oběma týmům nevyšla generálka na čtvrteční pohárový duel podle představ. Slavia remizovala 0:0 v Příbrami, soupeř zachránil nerozhodný výsledek 1:1 v Bochumi až dvacet minut před koncem a v tabulce bundesligy mu patří páté místo. "Čtvrteční zápas pro nás bude zlomovým. Soupeř si zkomplikoval situaci prohrou s Ajaxam a stejně jako my bude hrát o všechno. Musíme hrát na výhru, to samé lze čekat i od Hamburku," uvedl kouč Slavie Karel Jarolím.

Právě v ofenzivě podle něho tkví největší síla Hamburku. "Olič, Petrič, Guerrero, Trochowski, Neves - to jsou hráči, kteří dokáží rozhodovat, ale podporují je i další, třeba David Jarolím," nastínil slávistický kouč. Jistou naději vkládá do toho, že Hamburk dostává dost gólů. "To by mohl být slabší článek soupeře a zkušený brankář Rost se také nevyhnul v poslední době chybám," uvedl Jarolím.

Na stejného soupeře Slavia v Poháru UEFA narazila i před třemi lety, v Německu mu podlehla 0:2. Do utkání tehdy zasáhla čtveřice fotbalistů současného kádru Krajčík, Latka, Suchý a Švento. Na druhé straně hrál i syn slávistického kouče David Jarolím. "Myslím, že ani není potřeba se nějak zvlášť motivovat, všichni víme, o co oběma týmům jde. Musíme vyhrát, karty jsou rozdány zcela jednoznačně," řekl ČTK David Jarolím.

Přiznal však, že souboj se Slavií je pro něj přece jen výjimečný. "Budu se na něj zcela koncentrovat, abych pomohl Hamburku k výhře," dodal reprezentační středopolař.

Slávistický trenér si pochvaluje, že se mu vyprázdnila marodka. "To mě těší, i když Tavares, Šmicer a Černý nastoupili prvně až v Příbrami. Rozhodně se tím kádr zkvalitnil," řekl Jarolím.

Nizozemský trenér soupeře Martin Jol bude postrádat svého krajana a reprezentanta De Jonga, který si obnovil zranění kolena. Slavii Jol zná: před dvěma lety vedl ve stejné soutěži Tottenham a po dvou výhrách 1:0 se radoval z postupu. "Ví toho o Slavii víc než já. Překvapil mě svými znalostmi, ani jsem mu neměl co říci," řekl David Jarolím.

Trenér Jarolím prý netuší, s jakou taktikou soupeř přijede. "Jejich kouč neustále sestavu mění, hráči nastupují na různých pozicích. V tom je Hamburk nevyzpytatelný. V posledním zápase hrál v rozestavení 4-4-2, proti Ajaxu s jedním útočníkem, takže nevíme, co nás čeká," řekl slávistický kouč.

"Rozhodně se nemůžeme pustit střemhlav dopředu, ale musíme být aktivní. Ajax ukázal, co by mělo na Hamburk platit - směrem dopředu byl hodně aktivní a využít každou příležitost k rychlému přechodu do útoku," prohlásil Jarolím.

"Nezbývá nám nic jiného než vyhrát a zachovat si tím naději do posledního zápasu na Ajaxu. K úspěchu vede jediná cesta, maximální nasazení a týmový duch," pokračoval Jarolím, který prý žádné prémie za vstřelenou pohárovou branku nevypsal. "Potřebujeme vyhrát a to bez gólu nejde, takže věřím, že tam po gólech bude dostatečný hlad," dodal slávistický kouč.

Čtvrteční zápas předposledního kola skupiny F začne v Edenu ve 20:45 a řídit jej bude trojice tureckých rozhodčích v čele s Derelim Selcukem. Utkání vysílá program ČT2.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Tavares, M. Jarolím, Švento - Necid, Šmicer.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Trochowski, Alex Silva, D. Jarolím, Guerrero - Olič, Petrič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - MŠK Žilina  (čtvrtek 20:45)
Aston Villa má jedinečnou šanci kvalifikovat se do dalších bojů v Poháru UEFA již po čtvrtých zápasech ve skupinách. Na vlastním stadionu přivítá poslední Žilinu, která má pouze teoretickou šanci postoupit.

Tým z Birminghamu položil základy úspěchu doma proti Ajaxu a po vybojované výhře v Praze je zatím na prvním místě. Villa Park ovšem poslední dobou není žádným strašákem - ze tří posledních ligových duelů vstřelili domácí jediný gól a poslední výhra přišla koncem října. Martin O'Neill naznačil, že by mohl některé z opor týmu šetřit obdobně jako tomu bylo proti Slavii. Do zápasu nebude moci nastoupit pouze Craig Gardner. Trenér pátého celku Premier League klade důležitost na zajištění postupu ještě před posledními zápasy ve skupinách, k tomu bude jeho svěřencům stačit remíza.

Aston Villa datuje poslední setkání se slovenským týmem do sezóny 1993/94, kdy po vyrovnaném boji vyřadila v Poháru UEFA Slovan Bratislava. O poznání horší vzpomínky na slovenský tým, konkrétně Artmedii Petržalku, má Stylian Petrov. Ten ještě v dresu Celticu zažil drtivou pětigólovou porážku a čtyři branky skotského týmu v odvetě tak nestačily na postup do základní skupiny Ligy mistrů. Na lavičku soupeře se postaví trenér Radolský, který zkušenosti s anglickým fotbalem má. Při působení v Groclinu Grodzisk totiž v sezóně 2003/2004 překvapil postupem přes Manchester City.

Druhý tým slovenské ligy se ve čtvrtek nejspíše rozloučí s evropským pohárem. Ani nečekaná výhra v Birminghamu totiž šance na třetí příčku ve skupině výrazně nezvyšuje. Prohry o jediný gól s Hamburkem a v Amsterodamu odsoudily Žilinu k prozatimnímu poslednímu místu s jediným bodem na kontě. Slovenský výběr skýtá stejných osmnáct jmen jako tomu bylo v zápasech s Ajaxem a Slavií. Na zápas byl pozván i Jozef Vengloš, který si počátkem devadeástých let sedl na lavičku čtvrtečního soupeře Žiliny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Aston Villa (ENG)22003:16
2.AFC Ajax (NED)32013:26
3.Hamburger SV (GER)21012:23
4.Slavia Praha (CZE)20110:11
5.MŠK Žilina (SVK)30121:31
Skupina G
Valencia CF - Club Bruggy  (čtvrtek 20:45)
Valencia jde do domácího utkání Poháru UEFA proti belgickým Bruggám s cílem získat alespoň bod potřebný pro zajištění postupu do další fáze soutěže. Naopak Bruggy si nesmí dovolit prohrát, protože v patách mají nevyzpytatelnou Kodaň.

Valencii se nepovedl první zápas skupiny proti Kodani, se kterou jen remizovala 1:1. Ve druhém utkání už to ale byl znovu silný španělský tým, který jasně vévodil utkání proti Rosenborgu a zvítězil lehce 4:0. Není vyloučeno, že ve čtvrtek nastanou v sestavě Valencie změny, v sobotu totiž kouče Emeryho a jeho hráče čeká v domácí lize rozjetá Barcelona.

Nizozemský záložník Hedwiges Maduro je v této sezóně využíván především jako náhradník a čeká, zda dostane proti Bruggám šanci v základní sestavě. "Není vyloučeno, že budu hrát, ale rozhodnutí musí udělat trenér. Potřebujeme proti Bruggám vyhrát a získat tak sebedůvěru na sobotu," řekl Maduro.

Pokud Maduro skutečně nastoupí, narazí pravděpodobně na bývalého spoluhráče z Ajaxu Wesleyho Soncka, hájícího barvy Brugg. "Je to dobrý útočník, se značnými zkušenostmi, docela rychlý, chytrý a velmi dobrý ve vzduchu," řekl Maduro o Sonckovi. Valencia bude postrádat několik zraněných hráčů, mimo hru jsou Edu, David Silva a Vicente.

Sonck byl na zápas nominován, nastoupit však za Bruggy nemohou Jonathan Blondel a Dušan Djokić. Bruggy ještě v základní skupině Poháru UEFA neprohrály, v prvním zápase remizovaly 0:0 s Rosenborgem a ve druhém utkání uhrály remízu 1:1 se St. Etienne.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.20 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Kodaň - Rosenborg BK  (čtvrtek 20:45)
Ve skupině G se ve čtvrtek odehraje severský boj o postup do další fáze Poháru UEFA - dánský celek FC Kodaň přivítá na svém stadionu pátý tým norské Tippeligaen - Rosenborg.

Kodaň, stejně jako její čtvrteční soupeř z Norska, má na svém kontě pouze jeden bod a krčí se tak až na předposledním místě tabulky. Pokud chce tedy pomýšlet na pohárovou Evropu i na jaře, bude si muset doma s Rosenborgem poradit.

Hosté nemohou být se svým působením v Poháru UEFA spokojeni - nejen, že mají na svém kontě po třech zápasech pouze jediný bod, dokonce si připsali nejdrtivější porážku v evropských pohárech, když podlehli Valencii na svém stadionu 0:4. S ostudným skóre 0:7 jsou tak až na samém chvostu tabulky. Naději na postup do dalších fází mu tak dává pouze čtvrteční výhra. "Nyní se koncentrujeme pouze na nadcházející duel, "bitva o Skandinávii" nás nezajímá. Chceme předvést dobrý výkon a přivést si domů tři body," vysvětlil před zápasem kouč hostů.

Také trenér domácích Solbakken upozorňuje, že se nejedná pouze o skandinávskou bitvu, ale hlavně o postup do dalších fází Poháru UEFA: "Určitě se bude jednat o velice prestižní utkání, oba týmy patří ve své lize k absolutní špičce, my se ale musíme soustředit pouze na samotný zápas. Nemáme příliš bodů a před zápasem s Bruggami chceme mít dobrou výchozí pozici," sdělil kouč Kodaně, který působil v norské lize před jedenácti lety na lavičce Lilleströmu.

Rosenborg se bude muset v důležitém utkání obejít bez slovenského reprezentanta Sapary a finského záložníka Savolainena. Domácím bude chybět pouze dlouhodobě zraněný útočník Grønkjær.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Saint-Étienne (FRA)32107:27
2.Valencia CF (ESP)21105:14
3.Club Bruggy (BEL)20201:12
4.FC Kodaň (DEN)20112:41
5.Rosenborg BK (NOR)30120:71
Skupina H
Lech Poznań - Deportivo La Coruña  (čtvrtek 20:45)
Trenér Deportiva La Coruňa Miguel Angel Lotina předpovídá, že jeho svěřence čeká v chladném čtvrtečním večeru v Poznani horká atmosféra. Na Miejski Stadium se očekává velká návštěva, která bude burcovat domácí tým ke třem bodům.

Čtvrteční zápas by mohl být rozhodující pro oba týmy. Při vítězství Deportiva jde španělské mužstvo do dalšího kola, zatímco domácí se mohou v případě prohry s Pohárem UEFA pomalu loučit. Kouč Španělů Lotina však očekává těžký zápas v bouřlivé atmosféře.

"Naplní svůj stadion a vytvoří ohromnou atmosféru. Fanoušci se opravdu těší z Poháru UEFA a to určitě prokážou. Máme před sebou horkou noc. Tento tým je dobrý. Myslím, že jsou aktuálně první v Polsku a porazili Austrii Vídeň. Mají kouče s německou mentalitou, vyžadujícího práci a tempo a v útoku mají slušné hráče z Jižní Ameriky, Srbska a Bosny," řekl Lotina.

Lotinu netěší chladné polské počasí, i když na to své svěřence připravuje. "Na nízké teploty jsme připraveni. Myslím, že tam bude velice chladno. Ačkoli je tam výkop tak jako ve Španělsku ve 20:45, je to jako by jsme hráli v jedenáct hodin," dodal Lotina.

Deportivu se daří, což se ukázalo v minulém zápase Poháru UEFA. Feyenoord odjížděl z La Coruni s prohrou 0:3. Do Polska odletí devatenáctičlenná sestava, ve které chybí Manuel Pablo a Juan Rodriguez.

Lech Poznaň má na kontě zatím jen bod za remízu s Nancy, v minulém hracím dni totiž polský tým prohrál 1:2 s CSKA Moskva. Lechu se však doma daří, na vlastním stadionu nebyl v této sezóně v evropských pohárech čtyřikrát poražen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - CSKA Moskva  (čtvrtek 20:45)
Domácí Nancy potřebuje vyhrát proti CSKA Moskva, aby si zajistilo postup do dalšího kola Poháru UEFA, hostující fotbalisté už mají postup jistý.

Francouzský tým zatím nasbíral čtyři body z odehraných dvou zápasů. Jeho forma však v současné době není příliš oslnivá. Ve francouzské lize se Nancy krčí ve spodní části tabulky, v posledním kole dokonce prohrálo na domácí půdě s tehdy ještě posledním St. Etienne 1:2.

Prezident Nancy Jacques Rousselot však věří, že cesta v Poháru UEFA ještě pro jeho tým není u konce. "Minulou sezónu jsme tvrdě dřeli, abychom se kvalifikovali do Poháru UEFA. Rádi bychom si vyzkoušeli i Ligu mistrů, ale nejdřív se musíme předvést zde. Pro nás je to šance, to musíme využít, momentálně to nemáme špatně rozehrané."

CSKA vyhrálo zatím všechna 3 utkání a právem vede svoji tabulku. Ruský klub tak nemusí k tomuto utkání přistupovat tak vážně jako domácí. Těm bude chybět Chris Malonga, do sestavy se ale vracejí Chretien a Adjet.

Moskevský klub bude postrádat Grigorieva, Semberase a Aldonina.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.15 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)33008:29
2.AS Nancy-Lorraine (FRA)21105:24
3.Deportivo La Coruña (ESP)21013:33
4.Lech Poznań (POL)20113:41
5.Feyenoord Rotterdam (NED)30031:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Tomanatura

Heerenveen - Braga. Vsadil bych +3,5 golu, bude to vyborny zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

wolfsburg1

heerenveen1

slavia1,

aston villa1

valencia1

fc kodan1

deportivo2

cska2

tak to vidim ja

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz v pripade slavie bude asi spis 0...tady to davam spis z fanouskovstvi a protoze doufam ze se to uz prolomi... este je prevdepodovna 0 u CSKA ale podle me ten zapas nepustej a b roznesou prekvapive Nancy ja tam krasnej kurz => 3,65

Reagovat
smazaný uživatel

a kde by la Coruna přišla k výhře venku? To je nesm

ysl

Reagovat
soukup

La coruňa je tuto sezónu schopna prohrát i vyhrát prakticky kdekoliv

Reagovat
smazaný uživatel

WOL1

Hee1

SLA0

AST2

VAL1

KOD0

CSKA2

DEP0

Reagovat
Andis

A proč by nemohla la Coruna vyhrát. Ten kurz je slušnej

Reagovat
smazaný uživatel

ale může, můžou taky vyhrát Bruggy ve Valencii nebo dokonce Slávie v Edenu

Reagovat
$dolar$

La Coruna vyhraje v pohode

Reagovat
Shevchenko

To si jenom myslíš.

Reagovat
$dolar$

Opravdu? Ja ymslel ze si jenom delam srandu

Reagovat
Andis

Kouzlo Edenu

Reagovat
smazaný uživatel

ej amigos v Polsku se hraje tezko bude to ,,0"

Wolfsburg 1/ +

Heerenveen 0 /+

Slavia 0 / -

Valencia 0 / -

Aston V. 1 / +

Valencia 0 / -

Fc Kodan 0 / -

Lech 0 / -

Nancy 0 / -

..a Slavia jedem!!!

Reagovat
stas87

lech1

braga2(ako fanusik domacich jasna2)

vale1

wolfsburg1

za 50 slusnej peniz

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia : Hamburg 0:3

Reagovat
stas87

na lech celkom pekny kurz 3,1 rozmyslal som ci dat za 500 1 ale som srab a dal len za 50

Reagovat
smazaný uživatel

Co moze byt zabavnejsie nez hrubky brankarov klubov z Premier League ?

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

A čumieť na tie vymleté anglické tváre z toho výsledku

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to udržíte.

Reagovat
smazaný uživatel

No ak to nezabetónujú a budú hrať aktívne jak dozerať a hlavne budú pressovať tak možno aj hej

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ten Štrba to mal strielať

Reagovat
smazaný uživatel

Najviac ma pobavilo jak kričali : Čo ste tak ticho

Reagovat
smazaný uživatel

Slovanisti, co ste tak ticho

Reagovat
smazaný uživatel

komu fandíš na Slovensku?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to sa dá? nemáš žiaden oblúbený klub? okrem charity samozrejme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele