Nizozemská Eredivisie - souhrn 4. kola

26.08.2011, 21:59, aktualizováno 28.08.2011, 18:25
Komentáře a souhrny
Twente znovu uspělo, tentokráte si poradilo s Venlem a má plný počet bodů. Doma uspěly i Utrecht, Waalwijk a Nijmegen, už v pátek si tři body připsal také Ajax. V neděli uspěl Den Haag na půdě Graafschapu stejně jako Alkmaar v Groningenu, Feyenoord remizoval s Heerenveenem a Eindhoven rozdrtil Excelsior.

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 6:1

28.08.2011 16:30

Góly: 30. Dries Mertens, 47. Ola Toivonen, 49. Dries Mertens, 51. Dries Mertens, 71. Jeremain Lens, 78. Ola Toivonen - 39. Mitchell te Vrede

PSV Eindhoven si s chutí zastřílel také v Eredivisii, už ve čtvrtečním klání Evropské Ligy nadělil protivníkovi slušný nášup. Po úvodní remíze na půdě rakouského Riedu v domácím prostředí na Philips Stadium zazářil a přidělil protivníkovi hned pět branek. Pětibrankový rozdíl byl k vidění i v klání s Excelsiorem, ovšem tentokrát dal ještě o jednu trefu navíc. Tím tak stanovil své skóre v minulých dvou duelech na neuvěřitelných 11:1!

PSV se díky této výhře dostalo na třetí místo Eredivisie na třetí příčku s devíti body, o bod zaostává za druhým Ajaxem a o tři za vedoucím Twente. Naopak Excelsior ani v nejmenším nenavázal na remízový výsledek s De Graafschapem a i když vsítil druhý gól v sezóně, tak si utržil pěknou ostudu. Díky ní se v tabulce propadl na poslední místo s jedním korálkem na kontě, nikdo totiž nemá horší brankové skóre.

Hrdinou zápasu se stal Dres Mertens, který dokonce zaznamenal svůj hattrick během jedenadvaceti minut. Dvě trefy navíc přidal Ola Toivonen. Přitom domácí nezačali nikterak skvěle a první trefu soupeři vsítili až přesně po odehrané půl hodině. I tak soupeři stačili nasázet ještě šest gólů během devětačtyřiceti minut. Úvodní gól dal Mertens z přímého volného kopu, když jeho rána přeletěla všechny a zamířila přímo do horního rohu.

Loňský nováček však okamžitě odpověděl a ještě do poločasu vyrovnal, do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. Po centru Leena van Steensela zakončoval bez větších potíží osamocen na levé straně Mitchell Te Vrede. Avšak hned dvě minuty po přestávce strhli domácí vedení opět na svou stranu, když se po centru Kevina Strootmana trefil hlavou Toivonen. O necelé dvě minuty později úřadoval podruhé Mertens.

Ten po pasu Jermaina Lense doklepával do odkryté sítě - 3:1. Mertens zkompletoval svůj hattrick za další dvě minuty. Strootman totiž připravil pro kanonýra balón do dobré pozice a ten se trefil přímo do dolního rohu. V 72. minutě se vžil Mertens do role nahrávače a připravil gól pro Lense, jenž tvrdou ranou prostřelil vše před sebou. Za dalších sedm minut upravoval na konečných 6:1 pro PSV Toivonen, který opět po přihrávce Mertense zakončoval pohodlně ze tří metrů.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AZ Alkmaar 0:3

28.08.2011 14:30

Góly: 1. Nick Viergever, 79. Jóhann Gudmundsson, 84. Rasmus Elm

Alkmaar po střelecké kanonádě v Evropské Lize pokračuje ve stejném duchu také na domácí scéně a kvalitnímu soupeři v nedělním duelu ukázal jen svoje záda. Na půdě Groningenu totiž bez větších potíží zvítězil 3:0 a díky tomu si připsal třetí výhru ze čtyř zápasů, která ho posunula na čtvrté místo v tabulce. Naopak Groningen klesl do dolní poloviny tabulky a pokud výrazně nepřidá, boj o přímý postup do evropských pohárů ho zřejmě nečeká.

Groningen totiž doposud ze čtyř duelů získal pouze čtyři body a rozhodně nezačal tak dobře, jako v loňské sezóně. Alkmaar složil soupeře na kolena už v úvodní minutě a i když se střetnutí v dalším průběhu vyrovnalo, tak závěr opět patřil hostujícímu celku. Ten přidal totiž v rozmezí 79. - 84.minuty dvě trefy. V posledních třech duelech tak má obdivuhodné skóre. Soupeřům nasázel třináct gólů a ani jednou neinkasoval.

Euroborg ztichl už po sedmatřiceti vteřinách hry, když rohový kop Bretta Holmana propadl až k Nicku Viergeverovi a ten s přehledem poslal balón z několika málo metrů do sítě - 0:1. Nicméně od této chvíle se domácí zvedli, začali útočit a byli blízko vyrovnávací trefě. Ve 14. minutě vypálil velice tvrdě levačkou Danny Holla, jenže balón se pouze odrazil od břevna zpátky do hřiště. Domácí ale cítili šanci a přitlačili na pilu.

Do skvělé šance se dostal Lorenzo Burnet, avšak gólman AZ Esteban Alvarado vytáhl ze svého repertoáru skvělý zákrok. Poté se ocitl v příležitosti na druhé straně Holman, jeho levačka však branku gólmana Briana van Loo o nějaký ten decimetr minula. V samém závěru úvodního dějství vyslal krásný pas Lorenzo Burnet, avšak nabíhající Leandro Bacuna horní tyčku o něco přestřelil. Groningen tlačil i v druhém poločase, v závěru však vyhořel.

Ve snaze vrhnout všechny síly do útoku zapomněl na zadní vrátka a ještě dvakrát inkasoval. Obrana totiž nechala snadno proniknout do volného prostoru ve vápně střídajícího Johanna Berga Gudmundssona a ten přesně zamířil pravačkou do horního pravého rohu. V 84. minutě stanovil konečný výsledek ve prospěch Alkmaaru Rasmus Elm, který se brilantně trefil z přímého volného kopu ze sedmnácti metrů, jeho kroucená rána neměla chybu - 0:3.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 2:2

28.08.2011 14:30

Góly: 33. Leroy Fer, 57. Jerson Cabral - 26. Bas Dost (pen.), 47. Oussama Assaidi

Heerenveen po bídném startu do sezóny dnes konečně zabral. Proti favorizovanému Feyenoordu dokonce hned dvakrát vedl, nakonec byl ale rád za remízu 2:2. Utkání totiž dohrával po dvou červených kartách jenom v devíti lidech.

Do zápasu mnohem lépe vstoupili domácí fotbalisté, kteří už v páté minutě byli nesmírně blízko brance. Po centru Cabrala ovšem nehlavičkoval přesně stoper Vlaar. Z úvodního gólu se tak nakonec radoval Heerenveen. El Ahmadi fauloval v šestnáctce Dosta, což pochopitelně vyústilo v penaltu. Tu s jistotou proměnil samotný postižený.

Jenže z vedení se hosté radovali pouhých sedm minut. Poté Clasie poslal do vápna výborný centr, prostor k hlavičce si udělal záložník Leroy Fer a míč poslal do sítě. V prvním poločase se už další branky diváci nedočkali.

Ihned po změně stran ovšem udeřil znovu Heerenveen. Assaidi si po levé straně hřiště potáhl míč až k pokutovému území a následně překonal gólmana Muldera nádhernou ranou do rohu brány. Feyenoord se ale znovu vzchopil a v 57. minutě opět vyrovnal. Střelou z voleje se prosadil talentovaný Jerson Cabral.

Odpovědět mohl ihned Filip Djuričić, avšak mířil vedle. V 64. minutě přišla první vážná komplikace pro Heerenveen. Po faulu na Fera viděl druhou žlutou kartu Zomer a musel předčasně do sprch. Deset minut před koncem jej napodobil také Done Schmidt a domácí hráči tak dohrávali pouze v devíti hráčích. I přesto se ale dokázali ubránit a na své konto si připsali cenný bod.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - ADO Den Haag 0:3

28.08.2011 12:30

Góly: 45. Alexandar Radosavljević, 83. Wesley Verhoek, 87. Mike van Duinen

ADO konečně zabralo a v důležitém utkání na půdě De Graafschapu dokázalo vstřelit hned tři branky a Den Haag si tak odváží vítězství 3:0.

Utkání začalo opatrně avšak po pár minutách se domácí dostali do tlaku a převážnou část první půle to bylo právě BV kdo diktoval tempo hry. První větší šance přišla tak podle očekávání z kopaček domácích. K volnému přímému kopu se postavil Yuri Rose a svou ranou dokázal hostujícího brankáře řádně prověřit.

S blížícím se koncem poločasu se síly vyrovnali. Byli to však opět domácí, kteří se dostali do šance. Tentokrát se skvěle uvolnil aktivní Rydell Poepon, ale jeho střela mířila těsně nad.

V samotném závěru první půle se do dobré šance dostali konečně i hosté. Po postranní čáře utekl rychlonohý Verhoek a přesným centrem našel osamoceného Radosavljeviče, který přesnou střelou dokázal jedinou šanci ADO zužitkovat a poslal tak Den Haag do vedení.

Druhý poločas začal opět velmi opatrně a zdálo se, že se bude jenom dohrávat. V běžící 77. minutě se však podruhé v utkání provinil domácí Frankel a viděl tak červenou kartu. Hosté tak dostali výhodu přesilové hry a množnost rozhodnout utkání. Sílící tlak Den Haagu avizoval blížící se branku. Ta přišla v 83. minutě, když se Verhoek skvěle uvolnil a parádní ranou zavěsil. Netrvalo však dlouho a bylo pro hostující mnohem veseleji. Tři minuty před koncem řádné hrací doby napřáhl ke střele Van Duinen a stanovil konečné skóre 0:3.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Roda JC 3:1

27.08.2011 20:45

Góly: 44. Tommy Oar, 60. Rodney Sneijder, 73. Jacob Mulenga - 38. Mads Junker

Utrecht poprvé v sezóně dosáhl na všechny tři body a konečně se posunul v tabulce o nějaký ten stupínek výše. Po úvodních třech duelech s relativně slabšími protivníky se konečně prosadil v útoku a proti Rodě, která by měla podle předpokladů hrát v horní polovině tabulky, zvítězil 3:1. Naopak Roda si připsala třetí prohru v řadě a v tuto chvíli začíná upadat do silného podprůměru. V tuto chvíli jí se třemi body patří až dvanáctá příčka.

Naopak domácí se dostali do horní poloviny Eredivisie na devátou pozici. Sedm minut před půli šli hosté sice do vedení, ovšem vzápětí minutu před pauzou utrechtští srovnali a druhá půle už byla po gólové stránce zcela v jejich režii. Po hodině hry otočili stav a čtvrthodiny před závěrečným hvizdem přidali definitivní pojistku, která soupeře poslala do kolen. Utrecht si vskutku za svůj výkon tři body zasloužil.

Utrecht měl územní převahu v úvodních dvaceti minutách, žádná kreativní šance však k vidění nebyla. Hned z první vážnější akce v 38. minutě padla branka, ovšem k nevoli většiny příznivců do sítě domácího výběru. Po přesném přízemním centru Wiljana Pluima se elegantně patou trefil Mads Junker. Radost Rody ale trvala pouhých šest minut. Ve vápně dostal pod kontrolu balón Thomas Oar a svou přízemní ranou trefil dolní pravý roh - 1:1.

V 60. minutě došlo ke zvrácení stavu, když celou akci založil Nana Asare. Po jeho nepřesné přihrávce se odrazil balón od Ruuda Vormera a ztracený míč poslal z deseti metrů do sítě Rodney Sneijder. Za dalších třináct minut upravil na konečných 3:1 Jacob Mulenga. Ten dostal padáček z levé strany vápna od Oara a hlavou přesně zavěsil, hosté se již na žádnou odpověď nezmohli a ani předpokládaný závěrečný tlak nebyl nikterak velký.

V příštím kole se Roda konečně pokusí opět dostat nahoru v duelu s Twente a pokud v souboji s favoritem uspěje, může klidně ještě pokračovat ve svém cíli vylepšit loňskou už tak velice úspěšnou sezónu. Utrecht se pokusí navázat na svůj sobotní výkon na půdě loňského nováčka z Excelsioru a vzhledem k jeho formě je tento cíl určitě reálný. Excelsior doposud totiž získal jen jeden bod a i po duelu s v Twente mu zřejmě zůstane pouze ten.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 2:1

27.08.2011 19:45

Góly: 3. Lasse Schöne, 7. Nick van der Velden - 45. Glynor Plet

Nijmegenu se povedl vstup do utkání a díky dvěma rychlým brankám dokázal na domácí půdě přehrát Heracles a zvítězit těsně 2:1.

Začátek utkání zachytili domácí hráči skvěle. Již od první minuty se tlačili do útoku a ve 3. minutě si vytvořili velkou šanci. U postranní čáry se uvolnil osamocený Melvin Platje a parádním centrem našel osamoceného Lasse Schoneho, který přesnou ranou překonal hostujícího brankáře Pasveera a otevřel tak stav utkání.

Netrvalo však dlouho a domácím vyšla další akce. O pouhých pět minut později se opět skvěle uvolnil aktivní Platje. Tentokrát však vysoký centr nahradil nízký a ostřejší. Do centru se položil domácí Van Der Velden a jeho prudká rána nedala Pasveerovi v hostující brance sebemenší šanci - 2:0.

Poté se hra uklidnila. Další větší šance přišla ve 38. minutě, když se skvěle uvolnil hostující Samuel Armenteros. Ten prošel skrze bránící hráče a ihned zkoušel své štěstí. Ránu mu však tečoval mimo branku padající spoluhráč Everton.

Hosté ovšem dokázali zvýšenou aktivitu proměnit v první branku. Ve 44. minutě se k rohovému kopu postavil Marko Vejinovič a jeho přesný centr nalezl nabíhajícího Pleta. Jeho střelecký pokus znamenal poločasový výsledek 2:1.

Druhý poločas už toho z hlediska fotbalovosti moc nenabídl. Za zmínku však stojí střelecký pokus Lasse Schoneho ze 60. minuty, který však branku nedokázal trefit. Když pak v 73. minutě vyhořel i hostující ostrostřelec Plet, tak bylo jasné, že Almelo odjede domů s porážkou 1:2.

Více informací k zápasu

FC Twente - VVV Venlo 4:1

27.08.2011 19:45

Góly: 2. Bryan Ruiz, 28. Luuk de Jong, 32. Marc Janko, 66. Luuk de Jong - 26. Ahmed Musa

Twente si doma proti Venlu otevřelo střelnici a vyhrálo vysoko 4:1.

Utkání začalo velmi zostra. Domácí se do svého soka ihned zakousli a již ve 2. minutě mohla v řadách fanoušků propuknout radost. Bryan Ruiz si totiž z hostujících zadáků udělal tréninkové kužele a po skvělé individuální práci zakončil svůj výlet přesnou ranou a otevřel tak brankový účet.

Utkání se poté uklidnilo, avšak po necelých 26. minutách bylo vše jinak. Po chybě v domácích řadách se právě ve 26. minutě uvolnil hostující Ahmed Musa a parádní střelou v pokutovém území dokázal srovnat stav utkání. Radost hostí však netrvala dlouho. O pouhé dvě minuty totiž domácí Janko skvělou přihrávkou našel de Jonga a Enschede šlo opět do vedení.

Neuběhlo však mnoho. Pouhé tři minuty a v běžící 31. minutě se z role nahrávače dostal Janko do role střelce, když Ruiz parádní kolmicí vybídl svého parťáka ke střele. Domácí tak vedli už 3:1 a zdálo se, že je hotovo.

Druhý poločas už se prakticky jen dohrával. Domácí si hlídali své vedení a hosté spíše bránili výsledek 3:1 a bylo velmi znát, že by neradi inkasovali další branku. Ta ovšem přišla v 66. minutě, když se skvělou individuální akcí uvolnil Janko a De Jong další chytrou střelou stanovil konečné skóre 4:1 pro domácí Enschede.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - NAC Breda 2:1

27.08.2011 18:45

Góly: 11. Evander Sno, 87. Adil Auassar - 90. Anthony Lurling

Breda se v letošním ročníku stále nemůže chytit, což potvrdila také v tomto kole. Na půdě Waalwijku od začátku tahala za kratší konec provazu a nakonec po zásluze prohrála 1:2.

Domácí fotbalisté hned úvodu jasně ukázali, že půjdou za ziskem tří bodů. Po počáteční aktivitě se nakonec už v 11. minutě dočkali první branky. Záložník Evander Sno si udělal na okraji pokutového území prostor ke střele a následně vypálil na bránu gólmana ten Rouwelaara nepříjemnou pozemní ránu, která skončila až v síti.

Breda se po většinu první půle směrem dopředu skutečně trápila. Pořádně vědět dala o sobě až po více než půlhodině hry. K zajímavé střele se dostal záložník Anthony Lurling, avšak podařilo se mu nastřelit pouze břevno. V 36. minutě mohl naopak Waalwijk zdvojnásobit své vedení. Meijers poslal do šestnáctky výborný centr, vybídl ke skórování Sandera Duitse, ten ovšem hlavou ve výborné pozici nemířil přesně.

Po změně stran se dlouhou dobu hrálo bez pořádných šancí, k výrazné změně došlo až v závěrečných minutách zápasu. Jako první zahrozil aktivní Aaron Meijers, který se svou dalekonosnou ranou orazítkoval tyčku.

O poznání úspěšnější byl tři minuty před koncem jeho spoluhráč Adil Auassar, jenž využil nabídnuté příležitosti a bez problémů navýšil vedení Waalwijku. Bredě se v samotném závěru povedlo už jen korigovat nepříznivý stav. Do černého pálil Anthony Lurling.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SBV Vitesse 4:1

26.08.2011 20:00

Góly: 53. Christian Eriksen, 62. Derk Boerrigter, 63. Kolbeinn Sigthórsson, 71. Kolbeinn Sigthórsson - 89. Alexander Büttner

Ajax si po minulém zaváhání na půdě Venla dokázal napravit svou reputaci. V páteční předehrávce přestřílel Vitesse v poměru 4:1 a mohl se radovat ze tří bodů, které jej minimálně do sobotního večera poslaly opět do vedení celé ligy.

První poločas sice nabídl poměrně dost šancí, na gól však diváci čekali marně. Mnohem aktivnější byl podle očekávání domácí Ajax, který obranu Vitesse permanentně zaměstnával. Velmi nebezpečně zakončoval například De Jong, jenž svou hlavičku poslal těsně nad. O několik minut později byl ještě blíže brance Boerrigter, jeho dorážka ovšem orazítkovala pouze tyčku.

V 34. minutě přišla první vážnější šance Vitesse. Van Ginkel dostal přihrávku za obranu a rázem byl ve výborné palebné pozici, na gólmana Vermeera ale nevyzrál. Tento moment hosty povzbudil a zanedlouho dali o sobě vědět znovu. Wilfried využil centru z pravé strany, jenže míč do brány propasírovat nedokázal.

Po změně stran se už diváci branek přeci jen dočkali. Ta první přišla v 53. minutě, kdy mladík Eriksen napřáhl zpoza šestnáctky a nádhernou střelou poslal míč do pravého růžky brány. Ani ne za deset minut se skóre měnilo znovu. Pas Alderweirelda propadl až na Boerrigtera, který z poměrně velkého úhlu nedal svou dělovkou gólmanovi Meeritsemu šanci.

Ajax se fotbalem skutečně bavil a ihned vzápětí přidal i třetí branku. Tentokrát bránící hráči zapomněli na kanonýra Sigthórssona, který měl už snadnou práci. V 71. minutě své konto islandský útočník po přesné dalekonosné ráně zdvojnásobil a o vítězi už nebyl ani sebemenší pochyb. Vitesse se v samotném závěru povedlo alespoň korigovat. Wilfried sice orazítkoval pouze tyčku, k dorážce se ale dostal Alexander Büttner, jenž poslal míč do prázdné brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente440012:212
2.AFC Ajax431015:510
3.PSV Eindhoven430111:49
4.AZ Alkmaar430110:39
5.Feyenoord Rotterdam42208:38
6.SBV Vitesse42117:57
7.RKC Waalwijk42116:47
8.NEC Nijmegen42116:77
9.FC Utrecht41216:55
10.Heracles Almelo41216:65
11.FC Groningen41127:94
12.ADO Den Haag41125:74
13.Roda JC41033:93
14.BV De Graafschap40224:102
15.VVV Venlo40223:102
16.SC Heerenveen40226:142
17.NAC Breda40134:71
18.SBV Excelsior40132:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

moc pěkná druhá půlka!

Reagovat
smazaný uživatel

čí půlka?

Reagovat
Woods

Sigthórsson sa zatial javi ako skvely nakup

Reagovat
smazaný uživatel

"druhý" Huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax ze začátku táhne na novej střeleckej rekord

Reagovat
fantomas

Co válí. Já ti to řikal Desperado...

Reagovat
smazaný uživatel

Začátek Eredivisie parádní, škoda toho LM

Reagovat
fantomas

To ještě přijde...

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme, snad si získame titul späť do správných rúk Snad Ruíz neprestúpi do kurína Inak zatiaľ je to celkom fajn, na tú Eredivisie by sme mohli prioritne pomýšľať. Zatiaľ hodne sa mi páči Ola John. Šikovný mladíček.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, slovosled jak z Hondurasu

Reagovat
Stiksxx

Klobouček dolu.. zatím jen tiše závídím

Reagovat
smazaný uživatel

ten SigurRós je parádní kauf, kanonýr od pánaboha

Reagovat
fantomas

Junker konečně gól! Teď pojede...

Reagovat
One-Real

Feyenoord je soubor neuveritelnych ........... . Hrajou proti 9ti a misto toho aby si nahrali, tak centruji a nebo strili z dalky, to je vazne k nepochopeni.

Reagovat
smazaný uživatel

koukal jsem na posledních 10 minut a soihlasím, fakt kkti ! škubli mi tiket

Reagovat
Stiksxx

PSV první půle bídná, ale druhá byla koncert.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím tak bych si to představoval pořád, ale musíme vzít v potaz sílu soupeře..

Reagovat
Stiksxx

Přesně..Vždyt před třetím golem Mertense netrefil Excelsior naší skorou prázdnou kasu..Když by to dali, tak by to vypadalo si myslim trochu jinak..Měli jsme akorát štěstí že hráči Excelsioru jsou "nekopokové"...Ajax a Twente by takový případný chyby trestali bez milosti.

Reagovat
smazaný uživatel

twente paráda

Reagovat
smazaný uživatel

dotaz na PSV: Jak je to s Jonathanem Reisem??? Díky

Reagovat
AjaxFans

Měl by být pryč,zamloval se mi.Bral bych ho do AJaxu

Reagovat
Stiksxx

zapomeň. je pryč. po tom velkým zraněním kolene, kdy byl mimo přes půlku sezony a smlouvu jsme s ním zatím neobnovili a on podle mě se stále rehabilituje ale doma v Brazilii no..podle článků co jsem vyrozumněl, tak mu tu rehabilitaci pořád platí PSV..snad se vrátí.

Reagovat
AjaxFans

No nevím,ale zdá se mi,že jsem kdesi četl,že je fuč.Ale byl fakt dobrý.

Reagovat
Stiksxx

no je pryč určitě. podle mě je bez angažmá..ono to bude pro něj asi těžký, aby s ním podepsal smlouvu takový tým jako je třeba PSV, když vlastně není pořádně známo, v jaké formě se vrátí.

Reagovat
AjaxFans

Ohh,wiedergeburt

Těch 14 dní bez netu je fakt peklo

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

waalwijk

Reagovat
Stiksxx

Když Twente příjde o Ruize tak bude poloviční..Janko to s de Jongem neukope

Reagovat
AjaxFans

Ruiz je fakt výborný,po Theovi to bude ještě větší ztráta pro Twente.Jsem zvědavý,jak se stím vyrovnají.

Reagovat
Stiksxx

a je to tady hoši. Matavz přestupuju do PSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vám treba

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, jde to do sraček, když ty nejbohatší kluby kupujou klíčové hráče z menších klubů, to bude pak ta liga vypadat

Reagovat
AjaxFans

A u nás to vypadá jak?Já vím,že vtomto případě myslíš PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Kde myslíš? U nás v ČR? Samozřejmě, je to stejné, bohužel..

Reagovat
AjaxFans

Jj,čr.Jsem se nepřesně vyjádřil.Ale myslím,že je to tak všude,kór těd,ve světě peňezí.

Reagovat
Stiksxx

tak já myslim že ted na čas zas dáme pokoj..ted jsme teda kupovali hodně ale zas po jak dlouhý době jsme přivedli tolik kvalitních a známých hráčů?

Reagovat
AjaxFans

Mounir na hostovačku do Espanolu a Bulykin knám

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Ruiz do Fulhame. Mnoho šťastia Bryan a díky za tie krásne 2 roky.

Reagovat
AjaxFans

Kolik nakonec za něj vyčurali?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to okolo 11 melónov, ale na poslednú chvílu sa ešte ozvalo Newcastle. V každom prípade to vyzerá, že Twente aj Eredivisie opustí.

Reagovat
AjaxFans

Proč opustí?Krachujete,neb co?

Reagovat
smazaný uživatel

No v Twente nezostane, EPL to už istí a vyzerá to na Fulham, vraj podľa BBC dal prednosť Cottagers. Je to oslabenie jak hrom, ale to sa čakalo už vyše roka, že opustí team.

Reagovat
AjaxFans

Jsem myslel,že twente v ered nezostane

Oslabení fakt velké.

Reagovat
smazaný uživatel

Majú tam iných adeprov, mladý John sa javí nádejne, takisto nová akvizícia Janssen, zostal DeJong, skúsení Brama a Landzaat, geljník Adriaanse z nich dostane maximum. Len ten Douglas sa tam drží jak klíště

Reagovat
smazaný uživatel

*adeptov

Reagovat
Stiksxx

Chadli je výbornej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele