základní část, 4. kolo
28.08.2011 14:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 2:2

Heerenveen po bídném startu do sezóny dnes konečně zabral. Proti favorizovanému Feyenoordu dokonce hned dvakrát vedl, nakonec byl ale rád za remízu 2:2. Utkání totiž dohrával po dvou červených kartách jenom v devíti lidech.

Do zápasu mnohem lépe vstoupili domácí fotbalisté, kteří už v páté minutě byli nesmírně blízko brance. Po centru Cabrala ovšem nehlavičkoval přesně stoper Vlaar. Z úvodního gólu se tak nakonec radoval Heerenveen. El Ahmadi fauloval v šestnáctce Dosta, což pochopitelně vyústilo v penaltu. Tu s jistotou proměnil samotný postižený.

Jenže z vedení se hosté radovali pouhých sedm minut. Poté Clasie poslal do vápna výborný centr, prostor k hlavičce si udělal záložník Leroy Fer a míč poslal do sítě. V prvním poločase se už další branky diváci nedočkali.

Ihned po změně stran ovšem udeřil znovu Heerenveen. Assaidi si po levé straně hřiště potáhl míč až k pokutovému území a následně překonal gólmana Muldera nádhernou ranou do rohu brány. Feyenoord se ale znovu vzchopil a v 57. minutě opět vyrovnal. Střelou z voleje se prosadil talentovaný Jerson Cabral.

Odpovědět mohl ihned Filip Djuričić, avšak mířil vedle. V 64. minutě přišla první vážná komplikace pro Heerenveen. Po faulu na Fera viděl druhou žlutou kartu Zomer a musel předčasně do sprch. Deset minut před koncem jej napodobil také Done Schmidt a domácí hráči tak dohrávali pouze v devíti hráčích. I přesto se ale dokázali ubránit a na své konto si připsali cenný bod.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele