základní část, 4. kolo
27.08.2011 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - Roda JC 3:1

Utrecht poprvé v sezóně dosáhl na všechny tři body a konečně se posunul v tabulce o nějaký ten stupínek výše. Po úvodních třech duelech s relativně slabšími protivníky se konečně prosadil v útoku a proti Rodě, která by měla podle předpokladů hrát v horní polovině tabulky, zvítězil 3:1. Naopak Roda si připsala třetí prohru v řadě a v tuto chvíli začíná upadat do silného podprůměru. V tuto chvíli jí se třemi body patří až dvanáctá příčka.

Naopak domácí se dostali do horní poloviny Eredivisie na devátou pozici. Sedm minut před půli šli hosté sice do vedení, ovšem vzápětí minutu před pauzou utrechtští srovnali a druhá půle už byla po gólové stránce zcela v jejich režii. Po hodině hry otočili stav a čtvrthodiny před závěrečným hvizdem přidali definitivní pojistku, která soupeře poslala do kolen. Utrecht si vskutku za svůj výkon tři body zasloužil.

Utrecht měl územní převahu v úvodních dvaceti minutách, žádná kreativní šance však k vidění nebyla. Hned z první vážnější akce v 38. minutě padla branka, ovšem k nevoli většiny příznivců do sítě domácího výběru. Po přesném přízemním centru Wiljana Pluima se elegantně patou trefil Mads Junker. Radost Rody ale trvala pouhých šest minut. Ve vápně dostal pod kontrolu balón Thomas Oar a svou přízemní ranou trefil dolní pravý roh - 1:1.

V 60. minutě došlo ke zvrácení stavu, když celou akci založil Nana Asare. Po jeho nepřesné přihrávce se odrazil balón od Ruuda Vormera a ztracený míč poslal z deseti metrů do sítě Rodney Sneijder. Za dalších třináct minut upravil na konečných 3:1 Jacob Mulenga. Ten dostal padáček z levé strany vápna od Oara a hlavou přesně zavěsil, hosté se již na žádnou odpověď nezmohli a ani předpokládaný závěrečný tlak nebyl nikterak velký.

V příštím kole se Roda konečně pokusí opět dostat nahoru v duelu s Twente a pokud v souboji s favoritem uspěje, může klidně ještě pokračovat ve svém cíli vylepšit loňskou už tak velice úspěšnou sezónu. Utrecht se pokusí navázat na svůj sobotní výkon na půdě loňského nováčka z Excelsioru a vzhledem k jeho formě je tento cíl určitě reálný. Excelsior doposud totiž získal jen jeden bod a i po duelu s v Twente mu zřejmě zůstane pouze ten.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele