základní část, 4. kolo
28.08.2011 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 0:3

Alkmaar po střelecké kanonádě v Evropské Lize pokračuje ve stejném duchu také na domácí scéně a kvalitnímu soupeři v nedělním duelu ukázal jen svoje záda. Na půdě Groningenu totiž bez větších potíží zvítězil 3:0 a díky tomu si připsal třetí výhru ze čtyř zápasů, která ho posunula na čtvrté místo v tabulce. Naopak Groningen klesl do dolní poloviny tabulky a pokud výrazně nepřidá, boj o přímý postup do evropských pohárů ho zřejmě nečeká.

Groningen totiž doposud ze čtyř duelů získal pouze čtyři body a rozhodně nezačal tak dobře, jako v loňské sezóně. Alkmaar složil soupeře na kolena už v úvodní minutě a i když se střetnutí v dalším průběhu vyrovnalo, tak závěr opět patřil hostujícímu celku. Ten přidal totiž v rozmezí 79. - 84.minuty dvě trefy. V posledních třech duelech tak má obdivuhodné skóre. Soupeřům nasázel třináct gólů a ani jednou neinkasoval.

Euroborg ztichl už po sedmatřiceti vteřinách hry, když rohový kop Bretta Holmana propadl až k Nicku Viergeverovi a ten s přehledem poslal balón z několika málo metrů do sítě - 0:1. Nicméně od této chvíle se domácí zvedli, začali útočit a byli blízko vyrovnávací trefě. Ve 14. minutě vypálil velice tvrdě levačkou Danny Holla, jenže balón se pouze odrazil od břevna zpátky do hřiště. Domácí ale cítili šanci a přitlačili na pilu.

Do skvělé šance se dostal Lorenzo Burnet, avšak gólman AZ Esteban Alvarado vytáhl ze svého repertoáru skvělý zákrok. Poté se ocitl v příležitosti na druhé straně Holman, jeho levačka však branku gólmana Briana van Loo o nějaký ten decimetr minula. V samém závěru úvodního dějství vyslal krásný pas Lorenzo Burnet, avšak nabíhající Leandro Bacuna horní tyčku o něco přestřelil. Groningen tlačil i v druhém poločase, v závěru však vyhořel.

Ve snaze vrhnout všechny síly do útoku zapomněl na zadní vrátka a ještě dvakrát inkasoval. Obrana totiž nechala snadno proniknout do volného prostoru ve vápně střídajícího Johanna Berga Gudmundssona a ten přesně zamířil pravačkou do horního pravého rohu. V 84. minutě stanovil konečný výsledek ve prospěch Alkmaaru Rasmus Elm, který se brilantně trefil z přímého volného kopu ze sedmnácti metrů, jeho kroucená rána neměla chybu - 0:3.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele