Německo hledá posílení: Kroos zvažuje návrat k reprezentaci, Nagelsmann není proti

13.02., 10:03
Aktuality
Toni Kroos (vlevo) se spoluhráči z německé reprezentace (© AFP)

Už v roce 2021 po neúspěšném evropském šampionátu završil Toni Kroos kariéru v německé reprezentaci. Podle informací německého deníku Bild se nicméně může nachystat jeho návrat v dresu Nationalelf, kouč Julian Nagelsmann se údajně takové myšlence nikterak nebrání. A sám čtyřiatřicetiletý záložník v pondělí nevyloučil, že by se mohl představit na EURO 2024.

Kroos odehrál za nároďák celkem 106 zápasů. Na začátku července roku 2021 vzkázal fanouškům, že další starty na své konto nepřidá, a upřesnil, že úspěch či neúspěch na turnaji, který se tehdy konal napříč několika evropskými zeměmi, neměl na jeho verdikt žádný vliv. "Rozhodnutí odejít po tomto turnaji jsem udělal před delší dobou. Už mi bylo dlouho jasné, že pro mistrovství světa 2022 v Kataru už k dispozici nebudu," stálo v jeho prohlášení.

Pár měsíců před dalším mistrovstvím by se mohl konat jeho comeback. Německo na jaře čekají přátelská utkání s Francií a Nizozemskem, nominaci na oba duely oznámí Nagelsmann ve čtvrtek 14. března. Šestatřicetiletý trenér potvrdil, že s Kroosem je v kontaktu. Usilovně totiž hledá někoho, kdo stmelí hru ve středu zálohy. Ta je mimochodem německými médii často kritizována.

Pro rodáka z Pomořanska je obnovení činnosti pod Nagelsmannovým vedením velmi lákavé, protože by se v létě představil na domácím podniku. Pevné stanovisko ale známo není, což se ostatně potvrdilo také na tiskové konferenci Realu Madrid před utkáním Ligy mistrů na půdě Kodaně. "Ještě nevím, jak to bude, nic jsem nerozhodl. Ale je to možnost. Uvidíme,” uvedl Kroos.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Mishko

tak úprimne, ich sila a taká vnútorná tímová nahecovanosť by jeho návratom nesmierne vzrástli

Reagovat
romeo351

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Asi súhlas. Tešil som sa vtedy z odchodu starej gardy, ale zrovna Toni je ešte jednym z tých, ktorý nároďáku majú čo dať. Hoc je často nazývaný Querpass-Toni, tá jeho hra má svoj zmysel a svoju dôležitosť pre tím.

Tie čierne dresy na obrázku sú top.

Reagovat
misinho7

Toni je stroj a stale je na svojom vrchole. Nebiem si bez neho predstaviť momentálne Real. Pre Nemecko to bude paradna posila. Ale na jeho miesto by som tam uz nešiel..neverim im a ked sa to cele dojebe zas to hodia aj nanho

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Otázka taky je jak ho příjmou spoluhráči. Přeci jen v repre skončil a ted jak je možnost si zadarmo zahrát doma na Euru tak se najedou chce vrátit. Příjde mi to jako před MS, kdy evropané se cítí být afričani, protože jejich země je na MS a oni by si tam zahráli. S trochou nadsázky jo tak to nehrot. On v té repre i ted bude suverenně nejlepší hráč, protože okolo něj jsou průměraci a sračky, aby zase on neschytal bídu když se Německu nepodaří uspět. Co je vlastně pro takovou fotbalovou velmoc (papírově) ještě k domu doma úspěch na Euru? Minimálně medaile.

Reagovat
imp.

Lidi co ho tak nazyvaji evidentne koukaji na jiny sport.

Reagovat
St. Pauli

Cerne dresy!

Reagovat
Aldeano

"Pevné stanovisko ale známo není, což se ostatně potvrdilo také na tiskové konferenci Realu Madrid před utkáním Ligy mistrů na půdě Kodaně".

Reagovat
Salfovic

Nagelsmann není proti Ten by ho měl prosit na kolenou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele