Kroos může na domácí šampionát, oznámil návrat k reprezentaci

22.02., 16:28
Aktuality
Toni Kroos (© AFP)

Záložník Realu Madrid Toni Kroos se po téměř třech letech vrací do německé fotbalové reprezentace. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2014 věří v úspěch na domácím evropském šampionátu.

"Lidi, krátce a bezbolestně: od března budu zase hrát za Německo. Proč? Protože mě oslovil reprezentační trenér, protože mám do toho chuť a protože jsem si jistý, že toho můžeme s mužstvem na ME dosáhnout víc, než nyní mnozí lidé věří," napsal dnes na instagramu Kroos.

Pětinásobný vítěz Ligy mistrů se rozloučil s národním týmem po prohře s Anglií v osmifinále mistrovství Evropy v roce 2021, jeho bilance se tehdy zastavila na 106 zápasech a 17 gólech. Zůstal však oporou středové řady Realu Madrid, za který hraje desátou sezonu.

Německu se v přípravě na domácí mistrovství Evropy nedaří, z jedenácti loňských zápasů tým vyhrál jen tři a šestkrát prohrál. V září u mužstva nahradil Julian Nagelsmann odvolaného trenéra Hansiho Flicka.

Kroos by měl absolvovat comeback v reprezentačním dresu v březnových atraktivních duelech ve Francii a s Nizozemskem.

Autor: ČTK

Komentáře (70)

Přidat komentář
vladino10

Ako by ste tu zalohu nemcom poskladali?

Reagovat
Lemond Laws

Kross-Kimmich

Musiala-Wirtz-Sané

Reagovat
Seydou Doumbia

Kroos-Kimmich

Musiala-Wirtz-Sané

Reagovat
vladino10

No neviem, po tých výkonoch bayernu by som tam dal fakt radšej dačo na štýl gundogan, andrich, kroos ako tam trepať kimmicha, ktorý vraj po striedaní príde za asistentom so slovami "toto mi musíte vysvetlit". Alebo neefektívneho musialu. Mne títo hráči prídu ako recept na neúspech

Reagovat
Lemond Laws

Takže:

Muller-Goretzka-Kross-Gundogan-Gnabry

Reagovat
Seydou Doumbia

Musí se ti hráči Baya dát dokupy do Eura no. A vždy je lepší pro trenéra když mu turnaj dojebou papírově největší hvězdy než aby je měl na lavičce a hráli hráči typu Andrich, Turek, Hoffmann a další. Ono papírově ta pětice pokud bude mít formu tak je to mimo brány jediný post, kde Němci mají top kvalitu a toho by měli využít.

Reagovat
vladino10

Kimmicha by som posunul na RB pri tom pretlaku záložníkov. Aj keď ktovie ci by nepindal no...

Reagovat
Seydou Doumbia

Já taky, ale to trenér neudělá. On tam radši dá nějakého moulu typu Baku, Kehrer, Henrichs, Havertz, Zýle, Wolf nebo nevím koho.

Reagovat
Rudnevs

Baku, Kehrer a Wolf sú v reprezentácii hádam už pasé. Všetci traja úplne z formy a nerelevantní. Nagelsmann má na nominácie väčší čuch než Löw či Flick, jeho výbery sa mi páčia trošku viacej.

Reagovat
Rudnevs

Musis nad tym premyslat psychologicky. Kimmich uz na klubovej urovni vyhral, co sa dalo, je v podstate “opity uspechom”, uz tam v podstate nema motivaciu, nema sa kam posuvat. Samozrejme, stale je kvalitny hrac, ale jednoducho v hlave ten hlad uz nie je az taky, aky bol 5 rokov dozadu.

V reprezentacii nedokazal este nic, to je pre neho priorita, on to aj povedal, ze by uspech na domacom EURE momentalne radil uplne nad vsetko, tam bude ta jeho motivacia a hlad na inom leveli.

Hraca ako Rob Andrich by som taktiez vzal, uz je to skuseny borec, mozno trosku futbalovo limitovany, ale stale hladny, zatial este tiez nic nevyhral, v zivotnej forme a navyse je to hrac s charisma, je to bojovnik. To iste v podstate aj Jonathan Tah alebo Hofmann, uspech Leverkusenu by som vyuzil, ti hraci tam zreju ako vino a maju repre co ponuknut. Urcite lepsie moznosti nez Schlotterbeck a spol., ale myslim, ze aj Nagelsmann sam si to uvedomuje, ked sa pozrieme na posledne nominacie.

Reagovat
Bayern +

Súhlasím.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Ter Stegen - Raum (Gosens), Rüdiger, Tah, Kimmich - Kroos, Gündogan (Groß) - Musiala (Hofmann), Wirtz, Sané - Undav

Reagovat
Bayern +

Prečo nie Neuer? Myslíš, že po zranení bude ter Stegen určite lepšia voľba?

Reagovat
Rudnevs

Toto je ťažké rozhodnutie. Asi kontroverzná voľba, ale priznávam sa, že som sa trochu inšpiroval v 2006 rozhodnutie Lehmann vs Kahn, ktoré bolo na podobnej báze. Kvalitatívne obaja top brankári, Neuer už (v repre) v poslednej dobe nebol úplný top a Ter Stegen čakal na šancu veľmi dlho. Moja teória vychádza z toho, že v Ter Stegenovi je tá prirodzená motivácia jednoducho lepšia.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
kattos

Neuera snaž už ne však na MS byl šílenej, na 2018 taky.

Stegen má být jednička už roky

Reagovat
Bayern +

Lenže teraz je situácia taká, že Stegen je zranený a Neuer je najlepší hráč Bayernu Psychologicky taktiež úplne inde, aj keď súhlasím hore s Rudnevsom, že by si to proste teraz určite viac zaslúžil ter Stegen.

Reagovat
bayern987

Vážně myslíš, že Nagelsmann postaví Undava? Jinak když jsi byl u toho porovnávání hráčů - Stegen v repre byl vždycky poloviční gólman, než ten na klubový úrovni. Neuer se po zranění vrátil ve výborný formě a už nám pár zápasů zachránil.

Reagovat
Rudnevs

K Neuerovi a Ter Stegenovi vyssie.

Inak, co sa tyka Undava, ta zostava je len moje prianie, resp. ako by som to postavil ja, nie tip ako by to postavil Nagelsmann.

Undav na sebe urobil vela prace, cuch na goly ma a asi nikto z nas necakal, ze sa v tejto sezone vo VfB niekto dokaze vyrovnat Guirassymu. Momentalne najlepsi nemecky utocnik. Jeho jedina nevyhoda je asi vyska, ale to teoreticky nemusi byt vobec problem, naopak moze to ponukat trochu iny element do hry (nizki hraci maju zasa i svoje vyhody) a takyto hrac na hrote je vlastne celkom unikat.

Snad tam nebude skusat Havertza. Ten je poslednou dobou, resp. vlastne uz par rokov uplne bez chuti, bez nicoho. Akoby ani nehral.

Reagovat
Bayern +

Fűllkrug je zlá voľba? Mne proste strašne pripomína Kloseho a mám pocit, že presne to teraz Nemci potrebujú. Jednoduchosť. Už ani Gomez nebolo to pravé orechové... a s Havertzom do piče na lavičku, to je snáď jasné. Alebo nech alternuje niekde v tom ofenzívnom trojlístku, ale na 9 nie!

Reagovat
Rudnevs

Füllrkrug je v pohodičke tiež Títo dvaja by mali ísť na ME.

Reagovat
Neutron

Toho Havertza by ti gunneri vysvetlili…

Reagovat
JeséRodriguez

Neuer/ter Stegen - Kimmich, Tah, Rudiger, Raum - Kroos, Goretzka - Wirtz, Musiala - Fullkrug, Havertz

Reagovat
-R2D2-

Tak je to Toni a hraje v bílém. Návrat je samozřejmě v pořádku.

Reagovat
LyEX

Pri jeho forme tam má určite svoje miesto.

Reagovat
misinho7

Tak pri jeho forme je uplne inde ako cela ta ich repre..teda az na Wirtza..uz predtym mu boli dost nevdacny pritom ten chlap je stroj a legenda.

Podla mna ale robi chybu. Uz vidim ako budu pokracovat v tych hroznych vykonoch a ich kolaps na Eure sa hodi nanho podla mna uz toto nema zapotrebi..ale snad to bude stastny pribeh.

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky doufám ve štastný příběh, ale na jeho místě bych se už nevracel. At se topí ve sračkách bez něj, tehda to schytal on tak bych se nevracel, jejich problém ne jeho.

Reagovat
misinho7

jo dost si to vybili na nom a pritom vobec nebol ich hlavny problem...ked dokaze byt v nabitom Reale stale v zaklade a byt stale jeden z naj zaloznikov na svete, tak asi to nebude jeho vina no...ale tak zas to ze ide do repre mi dava nadej ze predlzi s Realom este o jednu sezonu a neukonci karieru

Reagovat
Well

A ještě je zatím pro Real nenahraditelný.

Reagovat
Allianz_Arena

Je to také dost o tom, že pomalejší španělská liga mu vyhovuje.

Reagovat
misinho7

LM sa nerata?

Reagovat
vladino10

Co ja viem, ja by som povedal, že tam bol dosť podstatný aspekt to, ako si ti hráči na ihrisku sadli. Na čo sa často vo futbale pri meraní si pipikov zabúda.

Dám úplne trápny príklad - keď máš na hrote dvojmetroveho hromotlka, na krídle hráča co vie presne nacentrovat a v obrane stopéra, čo vie nakopnúť loptu dopredu, tak výsledok bude, že z tých dobrých centrov dá hromotlk hlavou 20 gólov. A z tých nakopov od stopéra vyhrá 90% hláv pre spoluhráčov. Hromotlk je zrazu hviezda a najlepší hráč tímu.

Avšak, postáv okolo neho xaviho a iniestu, ktorí s ním budú hrať po zemi tiki taku a hromotlka budú vyhanat z klubu vidlami.

A toto je obrovský faktor úspechu- keď vedľa jazdil casemiro po riti, tak ten ležérny kroosov štýl nevadil a vynikli jeho stránkyv ktorych je najlepší na svete. Keď však k nemu dáš ďalšie "hracicky" ako gundogan alebo niekto typu Ozil, tak to pidla mňa bude kardinálny pruser. No a tam to schyta najviac ta najväčšia hviezda na ktorú sa všetci spoliehali - a to bude Kroos. Napriek tomu mi však tvoje "robi zle ze ide, všetko zvalia nanho" príde slabosske - ak má niekto štipku nejakého vzťahu k svojej krajine, tak bez ohľadu na toto tam pôjde. A ak ma niekto štipku športového ducha, tak sa neposerie z toho, že sa nedarí. Ak by Kroos bol takým hráčom, tak by už dávno za real nehral.

A posledná vec - podľa tejto rvojei logiky by sa hamsik vysral nq našu repre hneď po prvých par zápasoch, kde začala kritika, že v Neapole hra lepšie.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vždy hraje podstatnou část úspěchu klub, spoluhráči a systém, to jde vidět na hodně hráčích každý rok

Reagovat
Rudnevs

Druhý a tretí odstavec je presne momentálna situácia Teroddeho v Schalke. Akurát teda tí ostatní hráči nie su ani len tak šikovní ako Xavi a Iniesta.

Reagovat
vladino10

Reagovat
kilobyte

Zas je to domácí Euro. To prostě musíš. Když Němci vyhoří, tak ten hate na něj už nebude takový (zvlášť po výkonech bez něj). Když něco uhrají, tak dokáže, že ten hate minule byl neoprávněný. A když by to náhodou vyhráli (není moc pravděpodobné, ale malá šance tam je), tak se zapíše do dějin.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Němci to na pohodu můžou vyhrát. Qatar vyhrál Asii, Sloni vyhráli Afriku a to taky nebyli nej favorité. Je to krátký turnaj, bude rozhodovat aktuální forma a rozpoložení hráčů. Ono v té Evropě je dost papírově top repre, ale většina má nějaké své sračky kvůli kterým se jím nedaří naplnit svůj potenciál, čili Němci šanci mají.

Reagovat
bayern987

Reagovat
oli9

Reagovat
Bayern +

Tak zasa pozor. Momentálneho Kroosa nemám nasledovaného, to sa priznám. Ak má formu, nech určite ide a kľudne nech hrá základ, ale netreba zabúdať na to, že v čase svojich posledných zápasov v repre to bola šialená trápenka už, tam vypadal jak dôchodca popri vtedajšom Kimmichovi a Goretzkovi. To nebolo len o neúspechu Nemecka. Na druhú stranu rozumiem, že naši nemeckí stredáci teraz stoja za piču, čiže ak je Kroos vo forme, tak kľudne nech to na ňom Nagelsmann postaví, nemám s tým problém.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos nemá a nikdy žádnou výbornou formu neměl, to je na něm to geniální.

Reagovat
Bayern +

Neviem ako v Reale, ale v repre, žiaľbohu, neformu mal a práve preto píšem, že si na to treba dať pozor.

Reagovat
sensei25

Tieto trapne navraty

Reagovat
Well

Tak já se těm hráčům nedivím, kolikrát si veřejnost najde oběť, která může za vše. Ti hráči toho mají v daný moment dost a rozhodnou se skončit s repre. Po čase se jim to rozloží a chtějí ještě pomoct reprezentaci. Nebýt těchto návratů, tak ani Messi by nevyhrál například nic, protože to na něj házeli zcela neprávem.

Reagovat
Well

*Rozleží

Reagovat
Heisenberg

Poslední hvězdný momenty NationalElf udělal mix Árijců a Turků, ostatní barvičky nechat v penále.

Reagovat
ACSeRw!n

tyhle navraty spoluhraci budou urcite nadseni.. snad Nemecko vyhori

Reagovat
db18

tak... že by si ostatní hráči ten šampionát vykopali, říct nemůžeš...

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

Reagovat
andkoo

Reagovat
kattos

Reagovat
Vopi11

Reagovat
oli9

No ale půlku mancaft strčí do kapsy

Reagovat
LyEX

Jedným z faktorov návratu boli práve spoluhráči, ktorí ho s tým oslovili, takže tvoj vypľuv nechápem

Reagovat
Rudnevs

Spravna volba. Veril by som, ze ma chut a hlad. Ziskal potrebny odstup, dlhsiu dobu nenastupoval a teraz pride v podstate ako externa posila. Vyhral uz uplne vsetko, no euro mu stale chyba. V Reale spolu s Modricom ukazuje, ze na to stale ma. Stred zalohy je vo futbale klucovy post. Toto by mohlo fungovat.

Reagovat
Bayern +

Ale ako píšem vyššie, netreba zabúdať na jeho posledné zápasy v repre. Chápem, že vtedy boli Kimmich, Goretzka a spol. v top forme, ale Toni vypadal ako strašne za zenitom už...

Reagovat
Xavi

Modric toho letos teda moc neukazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Nechápu že to má zapotřebí. Němci nepostoupí do play off ani náhodou...

Reagovat
Rudnevs

To by som s takou istotou nehovoril. Ako sa hovorí, každá trampota má svou mez. A Nemci sa už rozhodne natrápili dosť. Ten domáci turnaj im pomôže, tam bude motivácia trošku iná. V domácej lige vzostúpil Leverkusen či Stuttgart, tam sú hráči, ktorí na sebe celoročne makajú, tvrdo trénujú a urobili obrovský vzostup, to môže byť chýbajúcim kúskom do skladačky. Nevravim, že to Nemci vyhrajú, to určite ne, ale minimálne už len kvôli tomu, že očakávania nie su vysoké, to podľa mňa nebude taký prepadák ako sa čaká:

Reagovat
eder

No optimismus ti brát nebudu, ale zlaté časy "nacional elf" jsou podle mne už nevratnou minulostí. I do Německa už dorazily časy, kdy klubový fotbal převálcuje ten reprezentační. A ten trend bude sílit a sílit...

Reagovat
kattos

A je to obecný fakt nebo jen tvůj názor?

Reagovat
eder

Můj subjektivní názor, pochopitelně. Ale ten kdo sleduje dění v tomto směru dlouhodobě, nemohl si takových trendů a vývoje nevšimnout...

Reagovat
Seydou Doumbia

Pravda skoro neexistuje, vše co se tu napíše jsou jen subjektivní názory náš všech.

Reagovat
fabec1222

Nedvěd pls

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mayday

Myslím, že kdyby hráli kvalifikaci, tak by se tam přes hráče, co to vykopali, nesral. Takhle v tom problém není a pro Němce bude furt posílení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele