Kroosův návrat ano, nebo ne? Už nemusím nikomu nic dokazovat, vzkazoval

20.03., 09:57
Aktuality
Toni Kroos (© AFP)

V únoru oznámil Toni Kroos, že je připravený návratit se k německé reprezentaci, za kterou naposledy nastoupil v roce 2021. Julian Nagelsmann, kouč Nationalelf, přitom na nic nečekal a povolal ho do zbraně hned pro březnové přáteláky s Francií a Nizozemskem. Nominaci ale nebere čtyřiatřicetiletý záložník jako samozřejmost. Hodlá ukázat, že si své místo zaslouží.

Nestojí o žádnou protekci. Kdyby totiž necítil, že na nároďák stále má, svůj postoj k tomuto tématu by znovu neotvíral a dál by zůstával v reprezentačním důchodu. "Když mě trenér oslovil, zeptal jsem se prvotně sám sebe, zda ještě můžu pomoci týmu odehrát lepší turnaj, než jaké naše země v posledních několika letech absolvovala,” vzkazoval na natřískané tiskové konferenci.

Kroosův comeback například uvítal Uli Hoeness, čestný prezident Bayernu. Setkal se ovšem také s negativními reakcemi. Ty každopádně neřeší. "Jsem šťastnější z komentářů, které vítají mou volbu než z těch, které ji odmítají,” pokračoval. "Smířil jsem se s tím. Ale myslím si, že už nemusím nikomu nic dokazovat,” hlásal mistr světa z roku 2014 a pětinásobný vítěz Ligy mistrů.

Otázkou je, jak ho nakonec Nagelsmann zařadí do svého systému. Asi nejpravděpodobnější je jeho úzká spolupráce s Jamalem Musialou a Florianem Wirtzem. Na tohle duo mimochodem měl Kroos jen slova chvály. "Musíme si to na hřišti udělat tak, aby nás to bavilo a aby tihle hráči ukázali, co umějí. Mým úkolem bude získat si takovou pozici, abych oběma nějak nebránil v rozletu,” zakončil.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
uff

Že by z ich súpisky na prvý pohľad išiel nejaký strach tak to sa moc povedať nedá.

Reagovat
Y.N.W.A

za mě taky teď až tak pořadí sedmej favorit EURA

Reagovat
fabec1222

5 bodů ve skupině by mohli uhrát. Vzhledem k tomu jakou mají skupinu by i s tím mohli skupinu vyhrát. Tím pádem by mohli mít i kliku na lehkého soupeře v 1/8 a projít do 1/4. Ale cokoliv dál už by byla spíš senzace.

Reagovat
vladino10

Senzácia asi nie, ten káder za mňa kvalitu ma - nojer - kimmich, rudiger, tah, henrichs - andrich, kundogan, kroos - wirtz, niclas, musiala neznie zle. Čiže vzhľadom na káder by to senzácia nebola, vzhľadom na výkony posledné roky ano ale proste kvalita tam je

Reagovat
Moshe Dajan

Místo Fullkruha určitě Benzema.

Reagovat
Seydou Doumbia

papírově silný tým, který nemá formu má vždy větší šanci uspět než nějaká druhořadá repre co má horší hráče ale větší formu...taky bych to jako senzaci neviděl, prostě další top repre co nemá formu

Reagovat
JeséRodriguez

Dal bych to:

Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Raum - Pavlovič/Goretzka, Kroos - Wirtz, Musiala - Fullkrug, Havertz

Gundogan s Kroosem by v tomto složení vedle sebe řek bych nefungovalo, ke Kroosovi tam musí být nějaká napodobenina Havertze...Havertz by mohl hrát "svůj" post, kterej by měl pod hrotem větší volnost, Wirtz s Musialou a Kroosem by byla záruka kreativity

Reagovat
JeséRodriguez

*napodobenina Valverdeho

Reagovat
Freedo

Proč není Goretzka v nominaci? Poslední zápasy koukám hrál

Reagovat
JeséRodriguez

Netuším, taky by mě to zajímalo.

Reagovat
Abaddon

Kroos je skvělej charakter, jeden z mála sympatických Němců.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele