Nahradit Pepa v City bude nemožné. V mém případě nastal správný čas, uvedl Klopp

09.03., 12:23
Aktuality
Jürgen Klopp a Pep Guardiola (© AFP)

S koncem aktuální sezony skončí jedna velká rivalita. Jürgen Klopp (56) opustí Liverpool, který po dobu jeho angažmá zdatně sekundoval jinak dominantnímu Manchesteru City. "Nahradit Pepa Guardiolu v porovnání se mnou bude téměř nemožné," řekl v pátek na tiskové konferenci před nedělním šlágrem Premier League německý manažer Reds.

Liverpool jde do zápasu na Anfieldu s jednobodovým náskokem před City. Oba manažeři se přitom v Premier League potkávají poprvé, co Klopp v lednu prohlásil, že na konci sezony ze své funkce odstoupí.

"Opravdu si myslím, že je to ideální okamžik pro nového manažera a ne špatné rozhodnutí, protože jsme nevyhráli všechno," řekl Němec v pátek novinářům a vzápětí dodal: "Jděte do City po Pepu Guardiolovi a musíte být deset let po sobě šampionem, abyste dosáhli téhož."

Klopp zároveň uvedl, že nelituje toho, že v sezonách 2018/2019 a 2021/2022 ztratil titul v Premier League na úkor City o jeden bod, protože se tím zbavuje tlaku a vytváří ideální příležitost pro svého nástupce. "Možná proto bylo dobře, že jsme se nestali mistrem s 97 body," uvedl charismatický Němec.

"Každý ví, že to v těch letech mohlo být jinak. Pro mě to ale nijak nesnižuje radost z toho, co jsme v tu chvíli dokázali. Okolní svět to samozřejmě vidí úplně jinak - buď vyhrajete, nebo ne," dodal Klopp ke zmiňovaným stříbrným sezonám.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (48)

Přidat komentář
MoonKnight

I když to už vím nějakou dobu, tak mi to asi furt nedochází a vlastně nevím jestli jsem někdy ve fotbale něco takhle špatně kousal.

Reagovat
Kincl

Dobrou chuť

Reagovat
$$CaptainKokotko

Ten jeho odchod? Možná fotbal zbytečně moc prožíváš. Já to nemyslím zle. Mě třeba fotbal bral strašně moc času. Teď jsem mnohem víc produktivní. A Klopp jak o tom jeho odchodu mluví. Konečně si odpočine, bude mít čas na normální věci. Jsou důležitější věci jak fotbal

Reagovat
Freedo

To si pište na jiném fóru, pane produktivní a nad věcí, tady jsme všichni fanoušci

Reagovat
NefandimCesku

Reagovat
NefandimCesku

Je rozdíl být fotbalový fanoušek a narušenec.

Reagovat
Freedo

Ano, samozřejmě. Narušený jsou lidi, který fotbal nezajímá. Člověk si nemá s nima o čem povídat a vlastně ani nevím, co jinýho ve svým čase můžou dělat.

Reagovat
Benzema

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
NefandimCesku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NefandimCesku

Hele, tohle zavislakum nevysvětlíš. Oni jsou fanatici. Jak Svedci Jehovovi, vidí jen to svoje

Reagovat
NefandimCesku

Zavolej k nejbližšímu psychoterapeutovi, on ti s tím pomůže. Tady už se projevují prvky závislosti a možné duševní choroby.

Reagovat
penepi

Reagovat
Neutron

Asi dlho futbal nesledujes, co?

Reagovat
Jkb

Přál bych mu, aby s Liverpoolem ještě vyhrál EL a FA Cup letos. Je to výborný trenér a obrovská fotbalová osobnost. Některé ty utkání pod ním byly narosto skvělé, fotbalová krása pro nezaujatého diváka.

Reagovat
Benzema

Titul mu nepraješ?

Reagovat
Jkb

Letos rozhodně ne. Ten přeju Artetovi.

Reagovat
avicii

... ale radšej titul

Reagovat
Kucka

Reagovat
eder

Pan Trenér

Reagovat
castelL

Kloppa nahradiť s tou jeho aurou bude ťažké, zrejme na dlhé obdobie až nemožné. Navyše majitelia nebudú tlačiť do toho prachy a nový tréner to bude mať o to ťažšie. Krásne to boli roky pod Kloppom. Očakávam zázračný návrat o rok alá Jupp Heynckes v Bayerne sezóny dozadu, keď prišiel zachraňovať Bayern a to viac krát

Reagovat
castelL

Pozitívum bude, pokiaľ príde naspäť Michael Edwards

Reagovat
Bandita_Harry

nahradiť ho nenahradime či už príde Alonso alebo Amorim alebo niekto druhý mohol by po ňom zliznut smotanu

Reagovat
vceradnesazitra

"Možná proto bylo dobře, že jsme se nestali mistrem s 97 body" - uff, tenhle komplex bude mít nadosmrti a furt dokola to bude omílat stejně jako většina scouser fans

Reagovat
Bandita_Harry

Ten bodový zisk bez titulu je unikát tak to proste je, ale treba na to už dať zabudnúť najlepšie titulom, inak budeme roky bedakat

Reagovat
772jozef

je to osobnosť a rozhodne kvalitný manažér ale tých trofejí zas toľko nebolo a s triom Mane ,Firmino,Salah sa toho dalo vyhrať oveľa viac ... Stále pchal do zostavy Henda kt. bol slabý jak čaj pod Pepem by si nekopol vzivote to je rozdiel medzi nimi dvoma .... s novým trénerom môžu dokázať oveľa viac ako s Kloppom lebo bude mať lepší základ ako Klopp keď prišiel

Reagovat
Benzema

Reagovat
castelL

mal by si prestať chlastať

Reagovat
772jozef

Predstav si že miesto Henda tam bol napr Endo ,Szobo nebol by jeden titul PL ale 3

Reagovat
772jozef

Ale asi som sa zle vyjadril a nepochopili ste čo som tým myslel ...nevadí moja chyba

Reagovat
castelL

nedá sa to predstaviť, lebo by majitelia tie peniaze navyše nedali, endo, szobo, mac prišli na základe odchod Fabinha, Henda.. vyajdril si sa dosť nepriamo zle

Reagovat
SCELO

mna skor zaujma ako to bolo s odchodom tych hracov, podla mna by ich klopp staval do zakladu az do konca kontraktu....

Reagovat
NefandimCesku

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Bakary3

Tojo, měl mane, firmino, salah a klopp měl co, Silva, Jesus, mahrez a další neméně dobrý borce z lavičky.

A rozdíl mezi nima dvěma je, že klopp musel hrát s Hendersonem, který v tý době byl ale dobrej... A pep si mohl koupit koho chtěl.

Reagovat
Sosi

Se zeptam blbe, moc ho nesleduju... takto seschly v obliceji je uz dlouho? Je to starim nebo je strhany z prace a stresu? Nebo nemoc...?

Reagovat
aragorn

Tohle mu bohužel přineslo těch 9 let v Liverpoolu a Premier League.

Je naprosto pochopitelné, že je unavený a s s tím, že možná už nikdy nebude trénovat si podle mě vůbec nedělá srandu.

Reagovat
Kinky7

da si rok pauzu a ono to bude ok. vzpomente si jak vypadaal Pepek kdyz koncil v Barce

Reagovat
aragorn

Nikdy neříkej nikdy. Ve fotbale to platí dvojnásobně ale jestli někomu věřím tomu co říká, byl by to Klopp. Je to zásadovej člověk co neříká věci jen tak do větru.

Během kariéry se několikrát vyjádřil, že by nikdy nemohl trénovat v zemi, kde neovládá jazyk. Umí pouze německy a anglicky a vyjma LFC v Anglií jiný klub nevezme.

Zbývá tedy Německo a nevím jak to má s Dortmundem ale asi by jiný klub vzít mohl, možná.

Věřím, že ho bude "na starý kolena" lákat repre. Nechal si v poslední době postavit v Německu velký sídlo, takže to s tím odpočinkem myslí asi vážně.

Podle mě je klidně reálný, že si dá pár let pauzu a pak vězně třeba v 60+ německou repre.

Reagovat
Kinky7

tomu bych veril

Reagovat
celeb

alebo anglicku, nech uz konecne nieco vyhraju

Reagovat
Kinky7

Reagovat
avicii

to by bolo super

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Neutron

Ani by som sa mu necudoval, fans by najradsej boli, keby ti uspesni treneri sedeli na lavicke ich timov do smrti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele