Mbappému hořkne konec v PSG. Já jsem trenér, já rozhoduji, uvedl Enrique po střídání hvězdy

01.04., 13:38
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Poslední měsíce v Paris Saint-Germain jsou pro Kyliana Mbappého obtížným obdobím. V klubu, který z něj udělal hvězdu, se propadá hierarchií a přestává být nepostradatelným. Naposledy dostal jen zhruba hodinu hry v nedělním derby Le Classique proti Marseille, které jeho tým zvládl vyhrát 2:0, a při střídání bylo vidět, že je se svou situací hrubě nespokojen. Po utkání na svůj instagramový profil přidal symbolickou fotografii, na níž je zachycen, jak v dešti a s kapitánskou páskou opouští hřiště.

Omezený herní prostor se přitom pro Mbappého stal novou realitou. Luis Enrique postupně hvězdu týmu, jež je spojována s přesunem do Realu Madrid, upozaďuje a na otázky tisku reaguje jen stroze. "Pořád ta samá písnička. Je to tak nudné. Já jsem trenér a já rozhoduji," řekl v neděli večer, když byl na střídaní 25letého Francouze dotázán.

Španělský stratég si stojí za tím, že se rozhoduje zejména podle toho, co je nejlepší pro jeho tým. "Snažím se pro PSG dělat to nejlepší, co umím. Budu tak činit do posledního dne v Paříži," dodal. Zacházení s Mbappém přitom někteří odborníci a známé osobnosti označují za nedůstojné a znehodnocující hráčův odkaz v klubu. Francouzský reprezentant přišel do PSG z AS Monaco v sezoně 2017/18 a dosud za něj odehrál 298 soutěžních utkání.

Servítky si v rozhovoru pro After Foot nebral ani francouzský novinář Daniel Riolo. "Enriqueho komunikace je nesmyslná. Za svoji kariéru neukázal, že by byl trenérský génius. Bez Mbappého se připravuje o možnost být lepší," nešetřil bývalého kouče Barcelony nebo španělského národního týmu.

Enrique se přitom situaci s Mbappém snaží pravidelně uklidňovat a tvrdí, že věří tomu, že by ofenzivní eso mohlo v týmu setrvat i nadále. V rozhovoru pro Prime Video, který se odehrál ještě před zápasem s Marseille, řekl, že dokud Mbappé své rozhodnutí oficiálně neoznámí, ještě není hotovo. "Stále mám naději, že Kylian zůstane v PSG. Co když vyhrajeme čtyři trofeje? Nezůstal by?" zamýšlel se trenér francouzského velkoklubu.

Autor: Vladislav Frk / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (123)

Přidat komentář
eder

Né moc snadno se želva po dně honí...

Reagovat
Tuxedo

to je ešte v pohode ja byť tréner PSG tak sedí už rok na tribúne

Reagovat
Jordi Alba

Ono to hlavně asi ani nebude z Enriqueho hlavy bych si tak tipnul.

Reagovat
O.Giroud

v lige ho fakt nepotrebujú, majú tam drahých útočníkov a luxusný náskok. V podstate tam hrávať nemusí vôbec a príde mi logické keby viac začal staviať hráčov čo tam chcú ostať a nech si zvykajú na to, že budú hrať bez Mbappého keďže už titul majú prakticky istý.

Reagovat
Seydou Doumbia

zase embapému vypláci totální raketu tak by byl totální skeč kdyby ho nehráli vůbec

Reagovat
O.Giroud

To už nech si rozhodnú oni, ale realita je taká že ho nikto na tribúnu neposadil. Akurát si teraz Enrique dovolí ho dať na lavičku alebo striedať skôr než v 90min a všetci sa z toho idú posrať. Ak vypadnú z LM tak úplne by som chápal ak by hrával minimálne keď už ligu majú skoro istú a nech si ten tím začne zvykať, že už nepôjdu do zápasov v lige na pol plynu a veď Mbappé to nejak rozhodne.

Reagovat
Seydou Doumbia

souhlasím

Reagovat
mistr129

Reagovat
uff

Reagovat
cr7sux

Proč? Lepší si zpracovat hráče co zůstanou, ty peníze už jsou v hajzlu, stejně odejde. A titul budou mít i takhle, tak proč, nejspíš má ještě vyšší výkonnostní bonusy než ostatní, tak proč mu je aktivovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak trenérovi to je jedno z jeho kapsy to nejde...mbapé hrát musí jinak by mu unesli rodinu a podpálili v pařízi barák to bych taky neriskoval

Reagovat
cr7sux

jedno mu to není, je v jeho zájmu, aby byl klub finančně a sportovně líp připravený, pokud tam teda nehodlá být do konce roku

Reagovat
Sigma Olomouc

Problém je v tom, že Mbappé je ředitel

Reagovat
Neutron

Takticky krok

Reagovat
Vinci

Gratuluju, byl bys ještě větší ubožák než Enrique

Reagovat
exot12

A možno to je dôvod, prečo nie si trénér PSG, ale iba šašo, ktorý píše hlúpe komentáre na EF.

Prehovoríš hráča, ktorý až tak nechce zostať v klube, platíš mu milíony a posadíš ho, pretože podľa zmluvy môže odísť logika hodná génia

Reagovat
Tuxedo

tebe aspon ten nick sedí že exot ..

Reagovat
Neutron

Ale ma pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Takže jsko budeš vysvětlovat mladýmu klukovi nebo nejakymu jinýmu hraci, že si bohužel ani v bezvýznamný zápase zase nezahraje, protoze radši budeš hrát týpka, který tu už stejně za 2 měsíce nebude?

Reagovat
Neutron

akoze ako vysvetlis mlademu hracovi, ze nehra pretoze hra najlepsi hrac v klube?

Reagovat
mistr129

Ano, jaký sportovní benefit má PSG z toho, že Mbappe hraje v lize? Jenom rozehrani na LM, k cemuz nepotřebuje být na hřišti neustále.

U mladého kluka je přínos, že se rozkouká a příští rok, až kvůli Mbappeho odchodu bude muset víc hrát, bude mít zkušenosti, souhru s týmem a nebude začínat od nuly

Reagovat
Neutron

a kto konkretne z akademie by namiesto neho mal hrat teda? Resp. kto kvoli Mbappemu marni svoj talent a Enrique ho nemoze postavit do zapasu? Pretoze mam pocit, ze aj keby Mbappe sedel tak toho mladeho chlapca o ktorom tu hovoris do zapasu neposle. Ja netvrdim, ze ma hrat 100% minut v lige, ale uplne ho odstavit je proste blbost. Navyse vysvetlit mlademu chlapcovi z akademie, ze dnes proste hrat nebudes lebo hra niekto iny je podla mna kazdodenna praca manazera, nechapem preco by to mal byt problem.

Reagovat
Nodi

Upřímně si myslím že se z toho zas dělá aféra je kvůli tomu že Mbappe, stejně jako předtím Messi, CR7. U takových hráčů se řeší kdejaký prd. Prostě střídá nebo sedí, tak to je. Píše se furt o přetěžování hráčů, zbejvá snad 7 kol nebo kolik a pak tam nebude, týpek co ho nahradil dal gól, fakt nevidim moc co vytknout trenérovi, kdyby to byl nějakej srdcař jako Toti a pod tak neřeknu půl slova. Tady to prostě tým zvládnul a určitě bych ho neodstavil na tribunu, ale hrát bez něj už se bohužel učit musej. To že Enrique už je otrávenej z otázek na Mbapeho se fakt nedivim, však se řeší od prvního přestupu do Realu.

Reagovat
RadekVonCZE

A lidi ho ještě budou obhajovat pod tím příspěvkem na Instagramu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, jak si může dovolit chtít hrát a je otrávený z toho, že nemůže být na hřišti kvůli důvodům, které nejsou sportovní.

Reagovat
O.Giroud

sportovní, určite za každý gól/asistenciu má bonus jak kráva

Reagovat
exot12

Lenže ty už mu platíš neskutočné milióny, aby tie góly či asistencie mal, aspoň si to po ňom chcel a teraz ti to prekáža?

Reagovat
O.Giroud

Ale načo tie jeho góly a asistencie budú keď už ich v lige nepotrebuješ?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

Nejsou sportovní

Reagovat
misinho7

Reagovat
ACSeRw!n

Enrique to tezce kouse, ze jde do Realu

Reagovat
Eichel

Nie, skôr Lucho nastavuje ten tím na hru bez neho. Prečo by mal stavať tím na ňom, keď mu zachvíľu odíde a v lige ho nepotrebuje. Má ideálnu príležitosť skúšať tú ofenzívu bez neho a pripravovať sa na budúcu sezónu. V LM kde ho bude potrebovať, tam hrať bude, ale na čo by ho staval na každý ligový zápas, keď tú ligu aj tak urvú.

Reagovat
PP

ale Enrique je z Barcelony no.. Být trenérem Zidane a udělat to samé, tak ho budou Realisti chválit a psát hovna culees.. El clásico..

Reagovat
Seydou Doumbia

kdysi el clasico, dnes už jen hovno clasico

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Manik...

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mistr129

Reagovat
Raffaello

Reagovat
pingla

Reagovat
Unique

Reagovat
Mass

Co by dělal Enrique v Realu?

Reagovat
Kokesh

Ty seš možná tak hovno, o tomhle zacházení rozhoduje jiný velbloud..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
O.Giroud

majú 12b náskok a tu sa robí haló, že si ho dovolí stiahnuť keď vyhrávajú alebo ho nechá v lige na lavičke a vidím, že fans Realu už sa to dotýka tiež na to, že mu zatvárali dvere po tom predlžení s PSG

Reagovat
Csaplárova past

Co se kurva pořád řeší? Od poslední aféry, kdy jednou seděl na lavičce Mbappé odehrál 5 zápasů full time, jednou 18min a včera 64min. Tak jaký omezený prostor ??

A hlavně - Enrique není žádný boss. Ještě to ani jednou neukázal. Jen si sere do huby

To, že mu nechal kapitánskou pásku jen značí, jak je Enrique připosranej. Takovýho hňupa by si mazal na chleba každý hráč ...

Reagovat
Eichel

Lucho je právaže známy tým, že má tvrdú ruku na hráčov teda v Barce mal

Reagovat
cr7sux

Však i Verratiho poslal do prdele on

Reagovat
$dolar$

Já bych ho preradil do béčka. Nechceš za nás hrát, ok, tak hrát nebudeš.

Reagovat
Csaplárova past

Nasranost při střídání značí nechuť hrát za klub?

Reagovat
$dolar$

Jeho bavi hrat, ale nechce zustat v PSG.

Reagovat
Neutron

Cize kazdy hrac ktory nebude chciet predlzit zmluvu by mal zostat sediet, rovnako hrac, ktoremu klub nechce predlzit zmluvu tak by mal odmietnut nastupit, hej?

Reagovat
$dolar$

To jsi dal ale dobrej priklad, protoze hrac, kterymu nechce dat klub novou smlouvu ma na vyber - bud bude hrat a snazit se a dokaze klubu, ze ho pdepsat maji a nebo se opravdu snazit nebude, protoze mu to uz bude jedno (coz neni uplne pravda, protoze stale ma bonusy za vyhry, zapasy, goly atd).

Ja bejt vlastnikem/trenerem tymu, tak hrace, kterej nechce u me podepsat, bych proste nestavel. Nedavalo by to pro muj klub zadnej smysl, ja potrebuju stavet tym do budoucna a ne nechat hrat hrace, co odejde a pak dalsi sezonu hledat nahradu a ztracet diky tomu body..

Reagovat
Neutron

Okej, ale ide ti o rozdieloveho hraca, ktory moze byt rozhodujucim faktorom ci trofej ziskas alebo nie, a po dalsie platis mu tyzdenne brutalne prachy a on ma sediet? Keby je to daky squad player mam na haku nemusi ani trenovat chodit, ale je to zdaleka najlepsi hrac v kadri. V tomto pripade chapem to, ze v lige ho nasadzovat nemusi lebo tam aj bez neho konkurenciu nemaju co je jediny argument kedy by som uvazoval ako ty, ale v inych ligach to podla mna zmysel nedava.

Reagovat
$dolar$

Opravdu? Opravdu je to hrac, kterej rozhodne o tom, jestli ve Francii ziskas titul? To si opravdu nemyslim.

A to ze bude hrat v LM, to jsem si jistej.

Reagovat
Maximm9

Jasne, ze bude v LM hrat, protoze to jsou pokrytci. Jestli Enrique ma koule, tak ho proste posadi a bude si zkouset kluky, kteri mu budou pristi rok hrat LM

Reagovat
$dolar$

Proc jako, kdyz ma letos sanci tu LM vyhrat? Do LM se ti vyplati davat do nejsilnejsi, do ligy, kterou mas jistou, se ti vyplati si budovat tym na dalsi sezonu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

?? však právě proto stále hraje i v té lize, byla by blbost ho z ligy úplně odstavit a pak ho nerozehraneho a opravdu naštvaného poslat do lm

Reagovat
$dolar$

Vzdyt jo.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ono kdyby tam letos embapé nebyl tak možná to je tuhý boj o titul až do uplného konce, bez prdele

Reagovat
smazaný uživatel

On má snad povinnost hrát za PSG? Ne, nemá, rozhodl se po sezóně odejít a každý klub s jenom trochu zdravě nastavenou vnitřní politikou by to respektoval. Když je na hřišti teď, tak odvádí maximum.

Reagovat
$dolar$

A klub ma snad povinnost ho stavet? Ne, nema, rozhodl se po sezone odejit a kazdy klub s jenom trochu zdrave nastavenou vnitrni politikou by to respektoval.

Reagovat
smazaný uživatel

To nedává smysl.

Reagovat
$dolar$

Je pravda, ze stacila je ta prvni otazka. Ma klub povinnost ho stavet?

Reagovat
Neutron

Do konca zmluvy si myslim, ze ano

Reagovat
Eichel

No do konca sezóny on povinnosť má Len oni nemajú povinnosť ho stavať.

Reagovat
smazaný uživatel

> No do konca sezóny on povinnosť má

"Když je na hřišti teď, tak odvádí maximum."

On si své povinnosti plní víc než dobře, nechápu na co narážíš.

> Len oni nemajú povinnosť ho stavať

"každý klub s jenom trochu zdravě nastavenou vnitřní politikou by to respektoval"

To je právě ta pointa, samozřejmě že ho nemusí stavět.

Reagovat
Eichel

Len kde je potom problém? Obe strany sa chovajú absolútne legitímne. A absolútne legitímne by bolo aj keby ho nechali sezónu dosedieť na tribúne. Robia to viaceré kluby. Vyplácajú mzdu, berú ich na tréning ale nezmestia sa do nominácie, keďže ad 1 je to istá forma nátlaku na to aby im neodišiel hráč zdarma a neprišli o potenciálny príjem z predaja a ad 2 je úplne v poriadku ak stavajú tím s dlhšou perspektívou, stavať ho na hráčoch s ktorými ten klub dlhodobo ráta. Ja len nerozumiem aký je problém. Problémom by bolo, keby mu nevyplácajú mzdu alebo inak porušujú zmluvu.

Reagovat
mistr129

Reagovat
O.Giroud

Veď to respektujú. Nezdá sa mi, že by bol vyhodený z tímu, ale Enrique si ho dovolil nedať raz do základu a včera striedať, hrubé nerešpektovanie!

Reagovat
Vinci

Tvl to má fakt logiku no

Reagovat
imp.

>a při střídání bylo vidět, že je se svou situací hrubě nespokojen

https://twitter.com/PVSportFR/status/1774530014005878883

Wow. On dal oci v sloup. To je teda fakt HRUBE nespokojeni... Uplne normalni reakce hrace, co nechce stridat. Nechapu, ze se z toho dela takovy povyk.

Reagovat
Maximm9

Mbappe protocil oci , kdyz musel stridat a vsichni se z toho muzou posrat

Reagovat
Mass

Reagovat
CHONG

Enrique si fakt myslí, že o něčem rozhoduje?

Reagovat
PP

i ty Brute?? Nebýt Enrique z Barcelony, tak nikdo z Realistů nenapíše ani fň..

Naprosto legitimní a logické od něj.. To, že je Mbappe namistrovaný šulínek se bavit nemusíme. Že bude odcházet je jasné, že si chce trenér zavčasu připravovat tým bez největší hvězdy taky dává smysl, v čem je tedy problém?

Reagovat
smazaný uživatel

> Naprosto legitimní a logické od něj

A není snad Mbappého reakce taky naprosto legitimní a logická? A ten argument se sehráním týmu mu dobře baštíš, tohle o tom vůbec není.

Reagovat
PP

víš, kdybys nefandil Realu, tak bych to i bral, ale takto je to "kdo chce psa bít..."

Mě se taky blbě chválí cokoliv dobrého u ManU či Spurs.. to tak bývá no..

Reagovat
O.Giroud

Ale Mbappe tu není ten zlý, zlý je Enrique lebo každý do neho hustí prečo si dovolil ho striedať a nedávno dokonca nedať ani do základu.

Reagovat
mistr129

Není, Mbappé má plné právo po skončení smlouvy odejít, klub má plné právo stavbě jedenactku klidně i bez nej. Stěžovat si na trenérův vyber hráčů už tak košér neni

Reagovat
CHONG

Já ale vůbec nezpochybňuji jeho nakládání s Mbappém, to je v pořádku, jednak si to zaslouží a jednak se tím bortí i ta hypotetická možnost, že by si odchod zase rozmyslel.

Jenom mi přijde úsměvné přesvědčení Enriqueho, že o něčem rozhoduje, jeho možnost rozhodování existuje jenom do té doby, dokud mu velbloudáři nepřitáhnou vodítko, on není Guardiola ani Klopp, u nichž je vliv na tým téměř nenahraditelný, on je jenom lehce nahraditelná položka.

Reagovat
Bakary3

Co je tohle za kecy?

Nemusí být guardiola a i tak nevím, proč by tohle úplně normálně nemohlo být jeho rozhodnutí.

A ikdyby ne, tak bych fakt chtěl vědět, kde bereš tu tvoji jistotu, že to tak je.

Reagovat
technecium

Tak zrovna Lucho je hodne znamy tim, ze si dela veci po svym a v Barce to mezi nim a Messim nejakou dobu skripalo, nez ho Messi zacal brat.

Reagovat
Eichel

Jop a to si myslia aj ľudia, ktorí ho sledovali počas pôsobenia v Barce.

Reagovat
kilobyte

Kdyby to nebylo rozhodnutí trenéra, tak Mbappé nehraje skoro vůbec.

Reagovat
PL28

Jen se hledá senzace tam kde není. Trenér rozhoduje a hráč to musí respektovat. Naštvaný být ale může, to je normální, nikdo nechce střídat.

Jsem na něj ale zvědavý v Realu. On je primadona, jako spousta hráčů, ale on teda hodně extra. Ukočírovat ho bude těžké i pro hodně zkušeného kouče. Osobně to tipuju, že tam tu kabinu hrozně rozjebe, a klasicky tak jak to u těchto povah bývá zvykem, bude: já nic já muzikant, to oni, oni mě to a oni tamto, ani k narozeninám mi nepopřáli, dort mi nedali. To je můj tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmí chybět.

Reagovat
vladino10

Tak ale reálne, toto vidím aj ja ako jediné možné riziko toho prestupu. On by bol šupa herne hocikde, toho sa nebojím. Avšak často to vyzeralo, že v psg chce byť viac ako klub a často sa mu to darilo - ak to skúsi ajv Madride, bude to veľký problém.

Reagovat
smazaný uživatel

> Avšak často to vyzeralo, že v psg chce byť viac ako klub a často sa mu to darilo

Například?

Reagovat
vladino10

https://www.futbaltour.sk/blog/kylian-mbappe-pariz-saint-germain-pozicia/

Mne sa paci tato klubová naivita - je v inom klube - je to hajzel.

Od momentu ako je u nás, tak je super, ľudský čistá a neposkvrnena ľalia a som ochotný sa biť za jeho osobné vlastnosti mimo trávnika

Reagovat
LFCreds

On sa tu zaňho bije odkedy Mbappe oznámil, že nepredĺži zmluvu v PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipný je, že já jsem v jeho případě nikdy neotočil a jsou pro to důkazy.

Reagovat
imp.

Dej mi prosim nejaky priklady, kdy se choval jako primadona. Diky. Pokud je "hodne extra" primadona, tak by to nemelo byt tezky.

Reagovat
zorz767

Máš to v článku. Dát takovou fotku na instáč je naprosto neprofesionální. Přímo z toho čiší, že ho víc zajímá počet odehraných minut, než že jeho tým vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

"Přímo z toho číší"

Reagovat
imp.

Fajn. A dalsi priklady?

Reagovat
pobody's nerfect

Mbappemu se nelíbí změna směřování týmu, doteď když zavelel jde se srát, šel celý tým.

Reagovat
oli9

Vždyť hrál 65 minut.. Tak ho střídal no a co..

Reagovat
Dortmunder

Daj mu čo chce a hviezde maniere nedajú na seba dlho čakať.

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING: Real Madrid are now working on finalizing the transfers of Leny Yoro and Franco Mastantuono. @marca

Reagovat
Talker

Je škoda, že ho neposadili už pár měsíců zpátky. Měli páky, on chce hrát na EURO a riskovat sezonu bez fotbalu by podle mého prostě nechtěl před důležitým turnajem. Ligu vyhrají tak jako tak, LM nevyhrajou nejspíš, takže mohli z něj udělat exemplární příklad a nechat ho půl roku-rok sedět.

Reagovat
pobody's nerfect

Bez šance. Francouzský svaz by na ně šíleně tlačil kvůli euru

Reagovat
Acquanni

Francouzský tým by odstřelil z EURA největší hvězdu Francouzký repre, to by se jim určitě vyplatilo

Reagovat
Seydou Doumbia

No v lize by to letos byl tuhý boj kdyby embapéčko nehral celý rok tomu reálně věřím...aleto si k bohovi francouzské repre nemůže nikdo dovolit

Reagovat
los_blancos

To, že sa Mbappé rieši tak často v médiách značí len jediné - ide do RM.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Ten už je v pohybu tak tři roky.

Reagovat
los_blancos

Tak píšu o ňom viac negatívne, hlavne v Španielsku. Takže to znamená len jedno.

Reagovat
Remt

A nepíše se o něm občas negativně prostě jen proto, že se občas chová jako kripl, co je na presdrzku?

Reagovat
O.Giroud

a jak sa riešil keď vám dal košom to týchto pár komentov je stále nič

Reagovat
cr7sux

Reagovat
FC Porto FC

Být venku z LM tak by Mbappe nemusel hrát taky už vůbec. Ten náskok už neprošustrují a je lepší si obehrat G. Ramose

Reagovat
imp.

Hrat v nejaky minimalni urovni bude, i kdyz vypadnou z LM. Zase je tam druha rovina a to ME. Francouzi si nemuzou dovolit nechat prijet jejich nejlepsiho hrace nerozehranyho.

Reagovat
Ladas321

Chápu, že je nasraný, mohl vyhrát zlatou kopačku a nebude mít nic.

Reagovat
andkoo

ak by vyhrali euro, tak by mal sancu na zlatu loptu, len k tomu potrebuje este G+A z ligy

Reagovat
Langi

OT: Lyon nakonec suchym triku po tom, co nám ta buchta lehce připískávala ...doufám, že Rennes dnes také odvede svoji práci

Reagovat
Seydou Doumbia

frapart hrozny vykon, ten jejich gol bych uznal a penaltu si vymyslela pro nas

Reagovat
Langi

Skoda…Lyon ceka tezka fuska…Rennes bylo od polocasu regulerne lepsi, jen kdyby se nesnazili ten balon dovezt az do brany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele