Datová analýza: Co může Real Madrid očekávat od příchodu Mbappého?

25.02., 09:18
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Kylian Mbappé (25) se po sedmi úspěšných sezonách v Paříži rozhodl opustit tamního ligového hegemona PSG a míří do Realu Madrid. Co mohou od francouzského mistra světa fanoušci Bílého baletu očekávat? Jaká bude jeho pozice a role na hřišti? A může se díky němu Real stát lepším týmem? Na tyto a další otázky hledá odpovědi datová analýza společnosti Stats Perform vypracovaná pro Livesport Zprávy.

V Ligue 1 Mbappé debutoval v sezoně 2015/16 v dresu Monaka, ale skutečně dařit se mu začalo až v dalším ročníku. Tehdy se AS pod vedením trenéra Leonarda Jardima probojovalo do semifinále Ligy mistrů a překvapivě ovládlo Ligue 1 před hlavním favoritem PSG.

Mbappé byl symbolem tehdejšího monackého týmu, útočníkem, jehož se zdálo nemožné zadržet a který svou energií, nepředvídatelností a hlavně fotbalovým umem uhranul řadu fotbalových fanoušků po celé planetě.

Mbappého bilance v Ligue 1 od sezony 2016/17 (©Opta by Stats Perform)

Právě sezona 2016/17 pro něj byla v mnoha ohledech nejlepší v kariéře. Dosáhl na nejvyšší hodnotu nadprůměru očekávaných gólů (+8,1) přesnosti střelby (77,8 %) i úspěšnosti zakončení (28,9 %). Tenkrát rovněž zaznamenal své nejlepší defenzivní statistiky (3,4 zisku míče a 0,24 zachycených přihrávek za 90 minut).

V létě 2017 přestoupil do Paris Saint-Germain, kde rychle vyrostl v největší hvězdu ligy. Čím dál víc se u něj projevovala tendence být tím, kdo rozhoduje zápasy. Stával se z něj větší sólista, což mimo jiné dokazuje zvýšený počet driblinků a střel.

V počtu driblinků nemá v Ligue 1 konkurenci. (©Opta by Stats Perform)

Jeho hvězda stoupala natolik, že zvolna přerůstala samotný klub. Přestože v kádru PSG byli někteří z nejlepších hráčů světa, zdálo se, že vše je přizpůsobeno Mbappého přáním a ostatní jsou až na dalším místě. Klub, který se toužil usadit mezi evropskou elitou, se zkrátka snažil svůj klenot udržet spokojený za každou cenu.

Jenže tím, že si Mbappé jako svou další destinaci zvolil Real Madrid, se připojí ke klubu, který je větší než kterýkoli hráč. K jednomu z historicky nejúspěšnějších celků světa. Ke klubu, v jehož kádru je hned několik hráčů, kteří se v dalších letech mohou s francouzským kanonýrem přetahovat o pozici nejlepšího hráče planety.

Heat mapa Mbappého. (©Opta by Stats Perform)

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti ví o úspěchu své. Je jediným koučem, jenž dokázal vyhrát titul v pěti nejlepších evropských ligách a který čtyřikrát ovládl Ligu mistrů. Bude nadmíru zajímavé sledovat, kam hvězdnou posilu v sestavě ukotví.

Francouz, i když hraje na postu útočníka, má tendenci sbíhat si na pozici levého forvarda. Jenže tento post má v Bílém baletu pod palcem vynikající Vinícius Júnior. Při pohledu na heat mapy těchto dvou hráčů je ostatně patrné, že na hřišti se pohybují v pakticky totožných prostorech.

Heat mapa Viníciuse Júniora. (©Opta by Stats Perform)

Mbappé bude mít s největší pravděpodobností roli čistokrevného útočníka a tím pádem bude muset držet středovou pozici víc, než byl dosud zvyklý. Možná však dostane větší svobodu. Koneckonců to, že Real na přestupovém trhu nebyl v posledním přestupovém okně, co se útočníků týče, příliš aktivní, může naznačovat, že Francouzova role může být podobně silná jako v PSG.

Aktuální lídr La Ligy už dlouho nepodepsal klasickou devítku. Joselu se z hrotu často stahuje do zálohy a brazilský talent Endrick, který přijde po sezoně, s největší pravděpodobností začne své působení na Estadio Santiago Bernabéu v Castille, rezervním týmu Realu.

Styl PSG není nepodobný stylu Realu Madrid. (©Opta by Stats Perform)

S příchodem Mbappého se pragmatik Ancelotti pravděpodobně vrátí k systému 4-3-3. Vepředu bude nejspíš nastupovat trojice Vinícius, Mbappé a Rodrygo, kterou bude doplňovat staženější Jude Bellingham. A když bude potřeba hrát defenzivněji, může kouč přepnout zpět na současné rozestavení se dvěma útočníky a klasickou desítkou.

Tato "škatulata" s formací by se mohla ukázat jako plodná. Koneckonců jednou z nejúspěšnějších sezon Paris Saint-Germain je ročník 2020/21, kdy si útočníci Neymar a Angel Di Maria operativně vyměňovali pozice s Mbappém a obrany soupeřů si s nimi ve většině případů nevěděly rady.

Šance, které Mbappé v LM vytvořil individuální akcí. (©Opta by Stats Perform)

S hojným množstvím útočných hvězd a herní inteligencí fotbalistů, které má Real k dispozici, a navíc se schopností zmíněné čtveřice ve vyhledávání a využívání ideálních prostorů by mohl vzniknout smrtící ofenzivní koktejl.

Pokud jde o celkový styl hry, Mbappé nebude mít problém v Madridu zapadnout. Ancelotti po svých útočnících nevyžaduje příliš velký presink ani bránění a rozehrávka PSG se pohybuje v podobně pomalém tempu jako ta Realu Madrid.

Francouzský útočník stylem nejvíc připomíná Lionela Messiho. (©Opta by Stats Perform)

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Wesley Viktor Mak, Michiel Jongsma / Opta Data Insights

Komentáře (108)

Přidat komentář
los_blancos

Vyzerá, že primárne ostaneme pri diamante. Len tým, že pravdepodobne odíde viacero záložníkov, Jude by mohol hrávať viac stiahnutý zľava a na jeho mieste ako najvysunutejší CAM Rodry/Brahim/Arda. Podľa súpera (aj vzhľadom k možnému príchodu Daviesa) by to mal v zálohe istiť Cama, vtedy Jude tradične CAM.

Reagovat
misinho7

No neviem, podla mna bude Floro aj Carlo chciet mat vsetkych tych 4 (Mbappe, Vini,Rodrygo a Jude) v zaklade. Podla mna neposadia Rodryga. Cize to bude 4-3-3 s tym ze Jude bude mozno take mensie CAM alebo proste bude naozaj viac stiahnuty a samozrejme strati nejake tie goly a vsetko.

Akoze som sam zvedavy ako to Carlo posklada

Reagovat
Salfovic

Trojčlenný útok složenej ze tří levejch křídel může být docela sranda.

Reagovat
misinho7

No ono to tak docela pravdepodobne bude

Tak Rodrygo je sice LW ale u nas uz hraje RW. Mbappe mal uz viac zapasov na hrote aj ked samozrejme ten jeho "hrot" je ze si to všetko prebera na LW(co ukazuje ta mapa no) a zacina z tamat. No uvidime

Reagovat
ACSeRw!n

to si myslim ze je nerealny a v podstate sebevrazda Rodrygo jasna lavka, stejne jeho nejvetsi goly byly, kdyz prisel z lavky

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

Rodrygo na základ nemá.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Mateo16

Lavicka pre Rodryga = odchod z RM

Reagovat
Kokesh

Primárně nejde o góly, má ze všech pravidelně nejvíce naběhaných km a spoustu práce kolem sebe, což RW tradičně obsralo ať jsi hvězda jaká chceš.

Za Carla si to tak klidně taky dokážu představit, i z Isca udělal více LCM, Jude stejně bude muset jít více dolů, ty góly nebudou padá věčně a on na to parametry má.

Reagovat
Mateo16

To bude najvacsia vyzva pre Juda ci dokaze nahradit Modrica a dokaze hrat CMko. Goly mu padnu , hype z medii sa strati . Boj o GB rozhodne nebude

Kazda prehra pojde na jeho tricko. Pre neho to bude najtazsi rok v jeho kariere

Reagovat
misinho7

Reagovat
vilp

Proč by s jeho pohybem, instinktem, sebevědomím a škálou zakončení nepadaly věčně? Trochu mi to přijde jak objev u Cristiana, kdy dostal po letech na kraji ve 442 větší volnost a najednou byl neskutečně produktivní, jaky smysl by ho pak mělo vracet na původní pozici? To bych fakt nepochopil.

Reagovat
Neutron

Tak prichodom Mbappeho presuniete velku cast zodpovednosti za ofenzivu prave na neho, cize to od Juda uz velmi potrebne nebude.

Reagovat
vilp

Super logika.

Reagovat
Neutron

Ako nie, vsak napis co by si cakal akoze pride ti do klubu hrac schopny strielat >30 golov sezone, pricom mas este Viniciusa a Rodryga, tak co nechas tam vytiahnuteho este aj Bellinghama lebo ved strielal goly ako na beziacom pase, ked tam nikto iny schopny nebol. Mimochodom ta jeho golova potencia je tebou brana ako absolutna samozrejmost hoci nikdy takto produktivny nebol a nemohli ste to v ziadnom pripade pred jeho prichodom cakat.

Reagovat
vilp

Tahle věta "cize to od Juda uz velmi potrebne nebude" mi přijde jako hrozná blbost, to se na mě nezlob. Vždycky je lepší, když zápasy umí rozhodnout víc hráčů, Mbappému to střílí, ale rozhodně ne v každým utkání, i s Cristianem bylo nejlepší, když mu v lize venku pomáhal třeba Higuaín. A když byl v Manchesteru, tak si taky SAF mohl říct, že to od něj nepotřebuje, když má Rooneyho, Téveze nebo Berbatova, ale naštěstí nesmyslně nesahal na něco, co mu začalo parádně fungovat, to se prostě nedělá. Navíc u Bellinghama to není jen o gólech, celkově v tom prostoru na poslední třetině hřiště mi přijde mnohem lepší a prospěšnější než jinde. Jistota není nikdy, ale nějak nevidím nic, co by mělo za podobných okolností Juda zastavit, má na to kvalitu i hlavu. A mnohem radši bych ve finální fázi sázel na něj než na Rodryga.

Reagovat
Neutron

Tak Ronaldo bol od zaciatku aj uplne iny post takze mi to proste podobne nepride, ale v pohode. Podla mna ho trener stiahne hlbsie

Reagovat
vilp

Jinak Bellingham má oproti tomu zbytku ještě velkou výhodu v tom, že umí být hodně nebezpečný i ve vzduchu.

Reagovat
Jordi Alba

Protože nás to sere.

Reagovat
valloire

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kokesh

Cris měl tu volnost vždy, ale samozřejmě u mladého křídla čekáš nadstandard jako i Viniciuse, tj. I def. činnost a plno km. Samozřejmě když začne sázet plno gólů jako on postupně od toho sejde...to ale není žádný objev, jen postupný vývoj a Cris pro to obětoval vše.

Bell je famózní, ale nikdo od něj nebude čekat 20 gólů sezóna co sezóna, i kdyby hrál AM. To neměl ani James, nikdo...na CM samozřejmě gólů ubyde, ani Lampard bez penalt neměl žádné zázračné stats...těch 40g pokryje Mbappe a přidají se další, ale jestli očekáváš sezónu co sezónu od anglána jako tuhle, tak je to hodně bláhový.

Hlavně letos je gólový a každý hráč z týmu toho využívá, hledá ho...s Mbappem to přejde na něj, tak jako je to krásně vidět u Francie a PSG, ostatní se podřídí.

Reagovat
vilp

Ten první odstavec je teda hodně mimo realitu, holt asi o Manchesteru z té doby nevíš nic. Zbytek je dost diskutabilní, ale může být. Každopádně si fakt nemyslím, že si Jude s Mbappém polezou do zelí, protože oba mají úplně jiný pohyb a jsou produktivní dost jiným způsobem. Mbappého síla je hlavně na ofsajdové hraně, Bellingham spíš těží z náběhů ze druhé vlny. Navíc tam pořád hraje roli fakt, že v týmu nebude klasická devítka, takže pokud Jude bude operovat ve stejným prostoru, ty míče si ho stejně najdou, navíc velkou výhodou je i jeho výška. Mbappé možná byl jednička, ale Neymar v PSG jako hráč druhé vlny dal gól stejně každých 122 minut.

Reagovat
oli9

Reagovat
los_blancos

Však tak som to aj myslel.

Viní-Mbappé

Rodry

Jude-Fede

Tchou

Reagovat
misinho7

No co som pozeral ja tak sa skor uvazuje o Tcho,Fede-Jude-Vini,Mbappe,Rodry..ale to by bolo sialene ofenziven no Rodrygo asi bude musiet sediet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je za mě strašně ofenzivní, nejsem si jistý, jestli by to ve velkých zápasech fungovalo. S Tonim místo Rodryga mi ta sestava přijde daleko víc vybalancovaná.

Reagovat
los_blancos

Jude s Rodrym sa možno trochu podceňujú, ale defenzívne sú na tom veľmi dobre. O Bellim nepochybujem a Rodry v porovnaní s tými 2 v útoku je rozhodne najpracovitejší.

Ale tak jak píšeš, proti najlepším (najmä vonku) by bolo zrejme vhodnejšie hrať bezpečnejšie, takže miesto Rodryho radšej Cama (Toni) a ten si len prehodí pozíciu s Judeom. S Tonim uvidíme, či sa rozhodne pokračovať, keďže ide na ME, bude v klube viacmenej bez prípravy a to mu ovplyvní celú sezónu. A pozíciu čistého náhradníka vraj nebude akceptovať a radšej skončí...

V tomto bude ešte zaujímavejší Mbappé, ktorý sa po ME chystá aj na domácu olympiádu. Našťastie je stále mladý a len útočník no.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou olympiádou to bude stejně zajímavé, kdo všechno tam od nás pojede. Třeba Camavinga a Bellingham věkově spadají do toho omezení, takže by se ani nepočítali mezi ty tři hráče starší 23 let.

Reagovat
Ingimir

Angličania sa na olympiadu nemajú ako kvalifikovať, takže výpadok Bellinghama nehrozí

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n
Reagovat
Sigma Olomouc

Může očekávat zničení atmosféry v kabině... ne, já věřím, že to je Mbappého vysněný tým a že bude makat na 100% a nebude se dít to, co u ropáků.

Reagovat
Csaplárova past

Kde se tohle kurva vzalo? Nějaké tvrzení o zničení kabiny. To jako řekl někdy někdo kompetentní nebo je to jenom vlčí mlha místních elit?

Reagovat
Remt

Vychází to pravděpodobně z toho, že se Mbappe už x krát zachoval jako pekne namysleny kripl Vyloženě vycucane z prstu to nebude

Reagovat
Csaplárova past

Jestli jsou ty věci pravda, je to problém PSG, že mu šli tak na ruku nebo mu jiné věci tolerovali. Kdyby tobě lezl v práci boss do prdele a ty sis mohl napsat smlouvu a řídit si je tam ... taky bys to udělal. Značí to něco o tvém špatném charakteru? Nemyslím si.

PSG si nebylo schopné stát ani za svými názory. To v době, kdy pár zápasů nehrál.

A kdyby byl tak toxic, nedá mu Deschamps pásku v repre a Real by ho nekoupil. Čili ... kdo ví, co všechno je vlastně pravda

Reagovat
kilobyte

Takže všechno je to jen chyba PSG?

A nedal mu Deschamps pásku právě proto, aby nedělal problémy? Protože když se všechno točí kolem Mbappého, tak je v pohodě.

Argumentovat tím, že kdyby byl toxic, tak by ho Real nekupoval je docela mimo. To se jako Real nemůže splést?

Reagovat
Csaplárova past

A to je otázka nebo víš něco, co já ne ...?

Jasně, Deschamps vyhodí Benzemu a nahradí ho v týmu jiným toxickým hráčem. To určitě. Reálně je to tak, že ze zákulisí nevíme ani hovno. Ale pokud jsi člověk, který čte Blesk! a je pro tebe bulvár zdroj informací, ok - tvoje volba. Chodit plivat na internet umí každý

Reagovat
kilobyte

Tak Deschamps Benzemu pak do týmu vrátil. A to se mu ani veřejně neomluvil, pokud se mu vůbec omluvil.

Ze zákulisí víme hovno, ale ty určitě víš, že všechny problémy způsobilo PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

"A nedal mu Deschamps pásku právě proto, aby nedělal problémy?"

wtf Nebude to spíš tím, že je lídr na hřišti i v kabině?

Reagovat
kilobyte

Herně lídr je, ale že by ostatní hecoval, nebo uklidňoval? To jsem ještě neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/ESTy4l-pR60?si=7U-ChBROOCYQ_h0_

Ve velkých týmech to ale nefunguje tak, že kapitán řve po ostatních a hecuje je, tohle je kdo ví proč zakořeněné u nás v Česku, kapitán musí být osobnost, která "zvedne prapor", když se týmu nedaří a jde ostatním příkladem.

Reagovat
kilobyte

Ne, kapitán dělá trenérovi prodlouženou ruku na hřiště i v kabině. Podle tebe to ve velkých týmech, tak nefunguje, ale dáš odkaz na video, kde má Mbappé motivační projev? Francie teda není velký tým, nebo jak si to mám vyložit?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyložit si to máš tak, že třeba v Realu je kapitánská páska čistě jenom formalita a na ruku si ji natáhne ten, kdo je v týmu nejdéle, aby nedocházelo ke zmatkům.

Videem jsem ti chtěl ukázat, že hecuje ostatní, ale není to podle mě podstatné v udělování role kapitána. Podstatné je, že po poločase vedl tým za obratem.

Reagovat
kilobyte

Takže si myslíš, že kapitán musí být nejlepší hráč. Jenže takhle to nefunguje. Tohle je kdo ví proč zakořeněné v hodně lidech. Kapitán nemusí táhnout tým svými výkony. On má za úkol dostat z ostatních spoluhráčů maximum. Fakt to nemusí být největší ofenzivní hvězda v týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopení textu -3/10, ale to nevadí...

Reagovat
vladino10

Reagovat
Kokesh

Jakej kripl? Nevybočuje v ničem co měli Cris nebo Messi, což byli v té době nejlepší hráči světa stejně jako on.

Jako myslet si že hráč jeho kalibru bude ťunťa v koutě, je docela legrační.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak se podívej na něj v PSG. Ale věřím, že v Realu bude v pohodě.

Reagovat
772jozef

Rozbije kabínu na 100%

Reagovat
Neutron

tak postavia novu...maju na to.

Reagovat
Zemun

Drevotrieska

Reagovat
JackDaniels.

Toto môže byť fantastický tím. Alebo katastrofa.

Reagovat
oli9

Reagovat
Neutron

Ty si taka rosnicka dpc bud bude prsat alebo...no, nebude.

Reagovat
JackDaniels.

Ja nepredpovedam , len hovorim ake su moznosti

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vladino10

Reagovat
misinho7

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ratusek

Velmi odvážná prognoza takhle s kůží na trh. Obdivuji tě

Reagovat
JackDaniels.

Risk je zisk

Reagovat
Čenda

Čím víc Mbappů máme, tím víc gólů dáme?

Reagovat
oli9

Jako Mbappe x Bellingham spolu to bude šílenost tohle bránit....

Reagovat
JackDaniels.

+ Vinicius

Reagovat
oli9

Reagovat
Sigma Olomouc

a Joselu

Reagovat
Greaber

Vazne je takovy problem prodat Rodryga? Prisel ani ne za 50, ted by odesel tak za 100 urcite

Reagovat
sensei25

Ze za 100:-)

Reagovat
Jordi Alba

Prodat by neměli problém nikoho, spíš to může bejt škoda se zbavovat takovýho hráče, přestože na úkor Mbappého se to skoro nemůže nevyplatit.

Reagovat
valloire

Reagovat
JackDaniels.

Kto by ho prosim ta kupil za 100?

Reagovat
Greaber

Nechci kopat do vlastnich rad tesne pred Mickey Mouse cupem, nasim vrcholem sezony, ale o Chelsea jste uz urcite slyseli ne? Perez je dobrej obchodnik, tech 100 bych rekl ze by zvladl vytriskat i z vice klubu. Vzdyt dedu Casemira poslal k mufanum za 70.

Reagovat
Acquanni

Je to docela ohraný, já vím, ale za kolik že šel Antony z Nizozemské ligy? Rodrygo za 100 je za mě naprostá realita.

Reagovat
JackDaniels.

Tak Antony vyzeral lepšie a mal výrazne väčší vplyv na celý klub a ani on neprestupil ani zdaleka za 100, ak si dobre pamatam. Pri Rodrygovi mu pride realne max. 60-70M.

Reagovat
Acquanni

Antony vypadal lépe To že měl týpek skvělý kompilace kliček z Eredivisie z něj nikdy nedělalo lepšího hráče. Jen pro příklad Rodrygo měl už dvě sezóny zpátky 5g 2a v LM, kterou s Realem vyhrál. A některé ty góly Real zachránily. Ale Antony měl určitě větší vliv

Rodryho rozhodně 100m hodnotu má. Není to jen v kontextu s Antonym. Ale třeba i s cenami za Hojlunda, Sancha, Lukakua, Darwina.

Víš kdo šel ze Španělska za těch tvých 70? Isak.

Reagovat
JackDaniels.

Mate obaja pravdu. Len tak zo srandy som si prechádzal transfermarkt a pozeral ake ceny za akých hracov boli poslane. Ked mohol stat Mudryk 70M a Caicedo 116M tak Rodrygo moze stat 100M. Beriem spat

Reagovat
Acquanni

Já taky ještě i schválně koukal na transfermarkt Konkrétně právě na Antonyho, u toho jsem byl sám zvědavý, jakou měl vlastně market price před United a dokonce mě překvapilo, že měl snad jen 30 nebo 35 mega Já čekal, že aspoň těch 50 měl...

Reagovat
Acquanni

Ale btw. za slušnou mini diskuzi. Moc často se tu do něčeho neopustím, protože mě přestane bavit se hádat v "EF stylu" Jako nedivil bych se, kdyby třeba při prodeji Rodryga šla cena níž, jako fanoušek Arsenalu mám ukázkové příklady s Ozilem a aktuálněji s Ödem, kdy prostě Real nedostal v obou případech tolik, co upřímně mohl a měl. Ale furt si myslím, že za Rodryga by těch cca 100 padnout muselo, pokud by to nebylo třeba po roce na lavičce s minimem minut.

Reagovat
Raul=Real

PSG,Chelsea,Manchester uplne na pohodu...Antony vyzera\vyzeral lepsie akurat pre youtube analytikov asi ako ty

Reagovat
JackDaniels.

Ďakujem, že si ma takto ohodnotil. Uvidíme teda, či niekedy niekto zaňho ponúkne 100 mega.

Reagovat
ACSeRw!n

za 100 by nesel a nevidim duvod ho prodavat

Reagovat
sensei25

Bude to ofenzivna smrat od Realu spolu s Mbappem.Ale kto bude v tom time branit je uz na zamyslenie.

Reagovat
JackDaniels.

Defenzivny hraci s najvacsou pravdepodobnostou

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Vasil

ofenzivna smrat pobavila

Reagovat
owny✨

Co může Real Madrid očekávat od příchodu Mbappého? Zbytečný drama.

Reagovat
Spalovač šancí

Rychlejší distribuci kvalitního materiálu?

Reagovat
2miguel1

Mbappe je lepší Vinicius. Bellingham bude trochu strácať góly príchodom Mbappeho. Tomu tímu chýba deviatka. Zle je to poskladané ak tam bude Vinicius a Mbappe spolu. Budu si zavadzať. Iná pesnička by bola Mbappe zlava, Bellingham podhrot desiatka a na hrot poriadna deviatka, to by už bolo dosť dobré. Stále sa ale zabúda, že španielsky futbal, to je hlavne stred pola. Tam ti aj taka Almeria len tak nestratí loptu, lebo maju v strede technickych hračov. Pokial tam bude Camavinga, Čuaméni a Valverde, ja som pokojný. To je že kreativita na bode nula, radšej mať Pedriho Gaviho Frenkieho v strede a nie tak gólovych hračov v utoku. Myslel som si, že Luka bude nepostrádatelný hráč pre Real a on aj z časti bude, ale teda Toni Kroos možno bude ešte viac. Modrič Kroos je len trochu slabšia verzia Xavi Iniesta, Real bude mať velky problem nahradiť Kroosa. Ten hrač je neuveritelne dobrý, som zvedavý ako ho chcú nahradiť, lebo zatial Real takeho hrača nemá. Španielsko je stred pola, aj ked viem, že marketingovo nebudu tí hrači takí lákaví ako napr. Mbappe. Paríž mal Mbappe Neymar Messi, čo si dovolim tvrdiť je ešte lepšie ako Mbappe Vini Belli a doplácali na priemernú zálohu, v Španielsku sa to vždy prejaví ešte viac.

Reagovat
Well

Lepší možná dopředu, ale když ti 3 na to absolutně srali, tak můžeš mít sebelepší zálohu. Bellingham vybojuje spoustu míčů a nemá problém se vracet. Vini se taky vrací více než to chodecké trio nahoře, které běhá jen když mají míč.

Reagovat
2miguel1

Bellingham problem nema. Vini sa ale tiez nepretrhne ako Neymar a ked bude vidiet Mbappeho ako na to sere, tam budu tiež chybat kilometre.

Reagovat
Kokesh

Ten tvůj Neymar měl v několika sezónách po sobě za PSG v UCL jedny z nejlepších statistik distance covered per game. Vždy o několik km více než líný pochodář Messi ...

Reagovat
Well

Z té trojice makal dozadu určitě nejvíc, ty zbylé dva si pomalu neviděl na vlastní půlce běžet směrem dozadu.

Reagovat
2miguel1

Viac ako Messi mal aj Courtois Neymar sa vedel na UCL hecnuť. V lige sa vedel tiež poprechadzať. S Bellinghamom to ale pojde, tam nebudu az tak doplacať, to, že Real nebude mat nijak extra kreativnu zalohu snad ale nemožeš poprieť. Či kto ma nahradiť Kroosa a Modriča?

Reagovat
Kokesh

A kdo v Barvě nahradil Xaviho, Iniestu a Messiho? Nikdo. Tyhle nuceny náhrady a hledání někoho podobného vás staly roky hledání a výsledků daleko za očekáváním.

Realu nedělá problém měnit filozofii, rozestavení, cokoliv...každá dekáda je jiná. Nebude Toni a Modrič, budou další...tak jako se mění požadavky pro hráče, mění se o požadavky pro konkurenceschopnost pro týmy. Proti City Luka ani Toni už neobstojí, jsou potřeba jiní...

Reagovat
los_blancos

Real bez KM bude viac rock&roll na štýl Kloppovho LFC.

Reagovat
Well

Tak Vini to má jak kdy, někdy se vrátí, z toho se na to vysere. Mbappeho beru prostě jako hrot, ten se nevrací ve více týmech, takze u nej navrat u kazde akce asi nečekám. Třeba se budou s Vinim nějak střídat, těžko říct. Furt to máš ale 2 hráče, v PSG takový byli 3. Přece jen i ten Benz se na ty návraty někdy vysral, takže těžko říct, jak to bude vypadat. Ale Belli je ten nejmenší problém, on a Valverde kolik svým pohybem pokryjí prostoru je naprostý luxus, který nemáš snad v žádném týmu.

Reagovat
Kokesh

Pedri, Gavi a De Jong to je přímo definice kreativity.

U tebe je většinou lepší nechat si své myšlenky v hlavě utajené. Jinak to je skrz psaný projev hrůza...

Reagovat
2miguel1

Keď už niekto označí Pedriho a Frenkieho za nekreativnych, tak jasne, že je to hrůza

Reagovat
Hachim Mastour

Ja neviem aké drogy beriete ale pripomeniem vám to ešte raz. Mbappe hral desiatky zápasov na hrote

Reagovat
Mateo16

Endrick wants to play with Real Madrid immediately & Real Madrid want him in the 1st team immediately. Mbappé’s deal has not changed anything.

NO chance for a loan deal.

@FabrizioRomano

Real Madrid really trust Arda Güler & believe he has special potential. The club’s plan has not changed: they want to keep protecting the player.

@FabrizioRomano

Tak Endrick do Castiily zrejme nepojde

Reagovat
Hachim Mastour

Endrick je lavak a hral aj na pravom kridle takže tam zahrá?

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Hachim Mastour

omg ja viem ale to iste mozeme o Mbappem ze je lave kridlo. Pravdou je ze Endrick hral vela zapasov z pravej strany a Mbappe na hrote

Reagovat
smazaný uživatel

No, však to muselo být asi všem jasné. Generační brazilský talent ti nepůjde kopat třetí ligu.

Reagovat
Well

Já nechápu, co si někteří mysleli, jak tu psali 1-2 roky v Castille a pak nějaké hostování. Čekal bych, že si možná párkrát kopne za Castillu a pak bude postupně vice zasahovat do A jako Vini a nebo půjde na hostování do některé z top 5 lig, aby si zvykat na top evropský fotbal, ale určitě se nebude několik let plácat někde v 3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele