Ligue 1 - souhrn 5. kola

14.09.2012, 22:37, aktualizováno 16.09.2012, 22:58
Komentáře a souhrny
Marseille zůstává bez ztráty bodu, dnes Olympique uspěl v Nancy. Po pátečních výhrách PSG a Reimsu nad Toulouse, respektive Montpellierem se v sobotu na vlastním hřišti zadařilo také Évianu a Nice. Rennes nezužitkovalo dvojnásobnou početní výhodu a podlehlo Lorientu. Lyon porazil Ajaccio a je druhý.

AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille 0:1

16.09.2012 21:00

Góly: 53. Jordan Ayew

Marseille válí. Tým Élieho Baupa pokračuje ve fantastickém startu do sezony, když v Nancy urval tři body za nejtěsnější možnou výhru a opět se utábořil bezpečně v čele tabulky.

Na Stade Marcel Picot se sice hosté pořádně nadřeli, ale branka mladého Jordana Ayewa z druhé nakonec určila konečné skóre, neboť domácí tým již odpovědět nedokázal. Marseille tak potvrdilo papírové předpoklady a na hřišti celku, jehož cílem bude co možná nejpohodlnější záchrana, zvítězilo letos už popáté v řadě. Nancy se naopak drží jen těsně nad sestupovými příčkami.

A v dobré pohodě hrající Phocéens dávali od začátku najevo, kdo že je na hřišti pánem. Ve skutečnosti se hrálo prakticky na jednu branku až do Ayewovy trefy; tato facka domácí Les Chardons probudila, a Baupův celek se tak musel v závěru hodně otáčet, aby těsné vedení udržel.

První nebezpečnou situaci tentokrát nevypracoval probuzený André-Pierre Gignac, ale bratrské duo Ayewů: mladší forvard Jordan uvolnil staršího Andrého, který dokázal vypálit, ale brankáře Assembého na čáře zastoupil s pohotovým zákrokem Vincent Muratori.

Kamerunský brankář ve službách Nancy však musel být ve střehu chvíli poté, kdy likvidoval nejprve Gignacovu střelu, načež ho z nebezpečné pozice prověřil i Mathieu Valbuena. Gignac dnes obecně neměl svůj den a obrana Nancy ho při těch několika málo příležitostech bez problémů uhlídala - jako po vynikajícím milimetrovém pasu Jordana Ayewa, se kterým vyhlášený kanonýr naložil nejhorším možným způsobem a poslal míč na tribunu.

Assembé potom ještě jednou vychytal mladého Ayewa, ale toho to nakonec mrzet nemuselo. V 53. minutě si opět (jako už po několikáté) skvěle vyhověl se starším Andrém a na jeho okamžitou střelu gólman Nancy nezvládl zareagovat - 0:1.

Nancy se následně probudilo k životu, ale na zvrácení nepříznivého výsledku to nestačilo. Lossémy Karaboué sice mohl z dobré pozice vyrovnávat, ale brankář Mandanda se vytasil s pohotovým zákrokem, a hostující favorit tak dovedl zápas do úspěšného konce.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AC Ajaccio 2:0

16.09.2012 17:00

Góly: 25. Dejan Lovren, 75. Lisandro López

Rutinní domácí výhra nad Ajacciem - a Rémi Garde si může pochvalit, jakou má jeho Lyon dobrou formu. Loňského nováčka totiž pohodlně porazil 2:0 a odmítl tak zopakování loňské blamáže (1:1).

Znamená to, že statistika Les Gones na Stade Gerland zůstává i po dnešku stoprocentní. Na listinu střelců se kromě osvědčeného kanonýra Lópeze zapsal i chorvatský stoper Dejan Lovren, a jejich zásluhou je "obrozený" Lyon v lize stále neporažen.

Gardeho svěřenci pevně drželi otěže zápasu už od prvních minut a mexický gólman ve službách Ajaccia, Guillermo Ochoa, měl od začátku dost práce. Halfvolej Clémenta Gréniera z páté minuty však zkušeně zlikvidoval.

Ajaccio se soustředilo na obranu, jenže už po 25 minutách hry se tento plán zhroutil - a Lyon tak na kýžené vedení nemusel čekat příliš drouho. Byl to opět Grénier, kdo připravil úspěšnou akci, konkrétně rohový kop a úspěšné dotažení mise "zmatení Ochoy" - Lovren tak mohl ideálně využít zmatků před Ochoou, vyběhnuvším ze své pozice, a dorážet do prázdné brány - 1:0.

Za Lyon poté nejvíce hrozil Bafétimbi Gomis, a přestože si korsická obrana s tímto reprezentačním útočníkem nevěděla rady, ke gólu to nevedlo: Gomis nejprve pálil těsně vedle, aby následně převzal míč ve druhé vlně, probil se středem hostující defenzivu a přestřelil podruhé - o centimetry.

Ajaccio sice v samém závěru prvního poločasu také zahrozilo a Vercoutreho zaváhání musel hasit bránící Mouhamado Dabo, ale od přestávky to byl zase starý dobrý Lyon - což pro Ochou znamenalo spousta příležitostí ukázat svůj um. To se mu dařilo dobře až do 75. minuty. Tehdy totiž míč převzal Jimmy Briand, poslal ho Steedu Malbranqueovi a tento zkušený borec udělal to nejlepší, co mohl - vyslal ke skórování mašinu jménem Lisandro López. 2:0.

Agilní Ochoa potom sice ještě v závěru předvedl několik pěkných věcí, což platí zejména pro výborný zákrok proti Briandovi, ale v zápase samotném neměl jeho tým příliš velkou šanci. Lyon očekávaně zvítězil a drží se tak v popředí tabulky.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient 1:2

16.09.2012 14:00

Góly: 72. Jonathan Pitroipa - 23. Alain Traoré, 44. Alain Traoré

Tři branky, tři červené karty a neporazitelná série Lorientu nadále pokračuje. Les Merlus "porazili" svého soupeře z Rennes sice i v karetních ohodnoceních, nicméně vstřelilo o jednu branku více, a raduje se tak z dalších bodů...

Oranžoví si tak do sbírky připsali již své třetí letošní vítězství, která stále doplňují dvě remízy. Tým Christiana Gourcuffa se dnes letos vůbec poprvé radoval z výhry na stadionu soupeře, což mu - i díky formu hledajícím favoritům - vyneslo zatím skvělé druhé místo. Naproti tomu Rennes navázalo na nepovedený závěr minulé sezony, v novém ročníku zatím zvítězilo pouze jedinkrát a se třemi body se pohybuje v sestupovém pásmu.

Diváci na Stade de la Route de Lorient si po zápase mohli libovat: takový zápas asi jen tak neviděli. Celé drama přitom začalo již ve čtvrté minutě, kdy se ve skvělé příležitosti objevil domácí Victor Hugo Montano. Jeho přízemní střela však v síti neskončila, namísto toho se odrazila od levé tyčky zpět do pole.

A hosté z Lorientu se svému soupeři za tento útok dokonale pomstili v 23. minutě. Lucas Mareque našel v ideální pozici Alaina Traorého a střelec z Burkiny Faso se svou přesnou levačkou nemýlil - 0:1.

Hostující radost trvala přesně devět minut. Poté byl totiž za nebezpečný zákrok na domácího Jonathana Pitroipu vyloučen obránce Maxine Baca. Přesto se však Lorientu podařilo navýšit své vedení už na dvě branky. A opět u toho byl famózní Alain Traoré. Letní posila z druholigového Auxerre namířila svůj přímý kop z třiceti metrů přímo do horního růžku Costilovy branky - 0:2.

Následně se opakoval stejný scénář: branka Lorientu, faul na unikajícího Jonathana Pitroipu a červená karta pro hostujícího hráče. Tentokrát si ji vysloužil gólman Fabien Audard, který se po tomto verdiktu s hlavním sudím ještě dlouho dohadoval. To Rennes již takovou příležitost nemohlo promeškat.

Sadio Diallo ještě ze svého přímého kopu mířil těsně vedle, v 71. minutě se však domácí konečně radovali z branky. Jonathan Pitroipa využil zaváhání obránce Wesleyho Lautoy a tvrdou ránu poslal za záda náhradního gólmana Benjamina Lecomteho - 1:2.

Zápas měl nyní nabrat na otáčkách, vždyť Rennes hrálo v plné síle proti devítičlennému Lorientu. Nicméně domácím vše pokazil náhradník Cheikh Diarra, jenž byl jedenáct minut před koncem vyloučen. Mladý malijský útočník byl přitom na hřišti necelých pouze pět minut poté, co likvidačním zákrokem zaútočil na Traorého.

Právě ten se málem stál trojbrankovým hrdinou oranžových: jeho dalekonosná střela v samém závěru však narazila na připravené rukavice Benoita Costila...

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Girondins Bordeaux 0:0

15.09.2012 20:00

Góly: -

Stále bez porážky je po pěti kolech Bordeaux, které si tentokráte přivezlo cenný bod ze hřiště Valenciennes. Diváci na stadionu Nungesser za devadesát minut branku neviděli, v nepříliš pohledném a zábavném utkání se zrodil nepopulární stav 0:0.

Začátek utkání přinesl opatrnou hru z obou stran. První varování pro soupeřovu obranu přinesl Aboubakar, jenže útočník Valenciennes nedokázal usměrnit hlavičku mezi tři tyče. Na druhé straně se pokoušel o průnik Gouffran, ale obrana domácích ho ustrážila. Ve vyrovnaném utkání byli domácí o chlup lepší, gólman Carrasso ale měl první větší práci při střele Sáncheze. Až konec poločasu nabídl z obou stran několik rychlých akcí a nebezpečí před brankou. Co ale naplat, diváci branku za prvních pětačtyřicet minut neviděli.

Valenciennes vstoupilo do druhé půle aktivněji a chtělo co nejrychleji vstřelit gól. Bordeaux ale dobře bránilo, přežilo platonický tlak domácích a pak už se zase hrálo převážně ve středu hřiště.

Bohužel žádné větší šance už nepřicházely. Čas kvapil a vše směřovalo k bezbrankové remíze. A tak se také stalo. Valenciennes si doma rozdělilo body s Bordeaux a je prozatím osmé, Bordeaux patří pátá pozice. Vše se ale může změnit s dalšími zápasy rozehraného pátého kola.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Brestois 4:2

15.09.2012 20:00

Góly: 46. Camel Meriem, 51. Nemanja Pejčinović, 67. Eric Bauthéac, 90+1. Valentin Eysseric - 78. Jonathan Ayité (pen.), 90+3. Paul Baysse

OGC Nice doma přestřílelo Stade Brest 4:2 a vůbec poprvé v letošní sezoně si připsalo vítězství. První poločas nabídl fotbalovou nudu, druhý byl z pozice diváka mnohem, ale mnohem lepší. Ve druhé půli padlo celkem šest branek!

Úvod utkání měl poněkud pomalejší tempo, první vážnější vzrušení přinesla až 22. minuta. V dobré příležitosti se ocitl Dernis, ale obloučkem nepřekonal domácího brankáře Delleho. Domácí hráli hodně opatrně a trpělivě, což nepříliš dobře nesli fanoušci. První dějství přineslo fotbalovou nudu, vše se změnilo až po změně stran.

A bylo to právě Nice, které otevřelo účet utkání. Krátce po změně stran, přesně ve 47. minutě, se po hezké kombinaci prosadil na velkém vápně střelou Camel Meriem a OGC vedlo 1:0. Autor úvodní trefy byl hodně při chuti a za další tři minuty měl na kopačce druhý gól. Jeho dělovku ale vyrazil na rohový kop brankář Thebaux! Aktivní Nice se za chvíli dočkalo druhé branky, po rohovém kopu se hlavou prosadil Pejčinovič a bylo to 2:0.

Opařený Brest se nemohl dostat do tempa a další ránu utrpěl dvacet minut před koncem. Po další kombinaci vypálil Eric Bautheac a Thebaux kapituloval po třetí - 3:0 pro OGC Nice. Hosté se pokoušeli vstřelit alespoň jeden gól a to se nakonec podařilo. Po faulu v domácím vápně sudí nařídil pokutový kop a ten bezpečně proměnil Jonathan Ayité - 3:1 z pohledu Nice. Domácí ale drželi utkání pevně ve svých rukou, v nastaveném čase zvýšil na 4:1 krásnou střelou Eysseric! Poslední slovo měl hostující Brest. Baysse hlavičkou překonal Delleho a udělal tečku za tímto utkáním.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - SC Bastia 3:0

15.09.2012 20:00

Góly: 31. Cédric Barbosa, 73. Yannick Sagbo, 78. Cédric Barbosa

První výhru zaznamenal také Évian, který si doma hladce poradil s Bastií 3:0. Skóre utkání načal v prvním poločase Barbosa, ve druhém pak zvýšili Sagbo a znovu Barbosa, jenž se tak stal hlavní hvězdou utkání.

Évian vykročil za vítězstvím dost opatrně. Šance prakticky v první půlhodině nebyly. Domácí ale postupně začínali přitápět pod kotlem a katalyzátorem celého zápasu byla první branka, kterou vsítil Barbosa. Po půlhodině hry si Cedrik Barbosa naběhl do vápna a hlavou poslal Évian do vedení - 1:0. Bastia v tu chvíli ožila a začala nebezpečně hrozit. Po Modesteho ráně měl brankář Andersen co dělat, aby míč vyrazil do bezpečí. Hned za dvě minuty měla Bastia další tutovku. Po centru do pokutového území nepřesně zakončoval Palmieri. Ve vyrovnaném prvním poločase měli o něco více navrch hosté, ale svojí snahu a šance nedokázali gólově zužitkovat.

Platilo to i ve druhém poločase, na jehož začátku se hodně žlutilo. Sudí Turpin rozdal za osm minut hned čtyři žluté karty. Bastia měla i nadále navrch, ale to se mělo postupně změnit. Zlom přinesla až 73. minuta a druhá branka Évianu. Sagbo se dostal do samostatného průniku a vyběhnutého brankáře Novaese přehodil lehkým obloučkem - 2:0 pro domácí.

Évian se následně uklidnil a zanedlouho zasadil otřesenému soupeři poslední ránu. Barbosa si poradil s posledním obránce a přesně zakončil - 3:0 pro Évian. Pro Barbosu to byla druhá branka v utkání. Další branku už diváci neviděli, domácí tým poprvé v letošní sezoně vyhrál a na svém kontě má celkem čtyři body.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Sochaux 0:1

15.09.2012 20:00

Góly: 75. Thierry Doubaï

Asi největší překvapení tohoto kola se zrodilo pod Alpami na půdě St. Étienne. Ačkoli to přivítalo celek, který za čtyři kola nezískal na své konto jediný bod, podlehlo mu díky brance Thierryho Doubaie ze 75. minuty. Hostům přitom na jediný zásah zápasu stačila pouze jedna střela na branku.

Les Verts se poslední dvě kola povedla na výbornou. Nad Brestem zvítězili 4:0, v Bastii rovněž hladce 3:0. Vše by možná šlo ještě snáz i proti papírově slabšímu FCSM, nebýt vyloučení Jonathana Brisona již z 10. minuty utkání. Protože i v deseti bylo St. Étienne na hřišti o trochu lepším týmem než soupeř.

Trenér Christophe Galtier neměl k dispozici Francoise Clerca, jenž měl poraněné koleno, a ani obránce Kurta Zoumu. Sochaux udělalo v sestavě také dvě změny, Banana Yayu nahradil Sebastien Corchia a Kaliloua Traorého zase Loic Poujol. V okleštěných jedenáctkách nebyl k vidění příliš hezký fotbal.

ASSE vstoupil do zápasu nejhůře, jak mohl. Brison šel až příliš ostře do souboje s Camarou a sudí Said Ennjimi ukázal domácímu záložníkovi přímou červenou kartu. První větší šanci zápasu si vytvořili hosté ve 21. minutě, když Camarův centr usměrnil Bakambu hlavou pouze nad branku.

Až ve 32. minutě se diváci dočkali první střely mezi tři tyče. Postaral se o ní Mignot, jehož tečovaný pokus lapil gólman Pouplin. Následně schopnosti soachauxského brankáře prověřil Aubameyang, ovšem jeho přízemní střelu Pouplin také chytil. Druhé dějství bylo ještě horší než to první.

A až na gól Doubaie čtvrthodiny před koncem, který neměl problém rozvlnit síť z bezprostřední blízkosti, nestojí opravdu nic za zmínku. Alespoň vyrovnat sice mohl v 83. minutě Aubameyang, Pouplin však jeho střelu vyrazilo zámezí. St. Étienne tak se Sochaux nakonec nešťastně prohrálo.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Lille OSC 1:1

15.09.2012 17:00

Góly: 88. Sébastien Grax - 38. Dimitri Payet

Lille se nedokázalo po reprezentační pauze úplně nejlépe vzpamatovat a předchozí porážku s PSG nenapravilo ani na půdě papírově nejodsuzovanějšího týmu Ligue 1 z Troyes. Nováček ligy získal za remízu 1:1 na své konto svůj druhý bod v sezóně, na první výhru však stále čeká. Vyrovnat se přitom domácím podařilo až v 88. minutě.

Troyes se soupeře vůbec nezaleklo, jako by mu vůbec nevadilo, že před dvěma lety triumfoval ve francouzské nejvyšší soutěži. Už v 9. minutě se dokonce rovlnila síť. Camus se sice trefil u bližší tyčky za záda gólmana Landreaua po centru od Faussuriera, avšak asistent rozhodčího mu už předtím odmával ofsajd.

Dogy si vytvořily svou první větší šanci zápasu až po půlhodině hry, hezky vypálil Debuchy, ale gólman Thuram-Ulien se mezi třemi tyčemi vyznamenal. Hosté se nakonec ujali vedení o osm minut později díky Payetovi, který si dokázal skvěle udělat prostor ve vápně a pravačkou tentokráte Thurama-Uliena překonal.

Těsně před obrátkou mohl Payet přidat dokonce i druhou trefu, hostující brankář byl ovšem v tomhle případě proti. Do druhého dějství naopak lépe vstoupilo Lille a pokračovalo za honbou pojišťující druhé trefy. Blízko tomu byl Roux, který po centru od Pedrettiho hlavičkoval smolně pro něj jen do tyčky.

Poté Troyes srovnalo hru a vytvořilo si několik slibných šancí. V té první se ocitl Obbadi, jemuž pozici vytvořil Marcos, který se dokázal zmocnit ztraceného míče, nicméně následnou Obbadiovu střelu z voleje vyčapal Landreau. Po něm se nedokázal trefit ani frustrovaný Bahebeck, který na plac přišel v 65. minutě.

V šestnáctce ho krásně vybídl Camus, Bahebeck si skvěle naskočil na jeho centr, hlavou pak ovšem zamířil trestuhodně vedle brány. Vše tak musel zachraňovat až střídající Sébastien Grax dvě minuty před koncem. Obrana Lille byla hodně laxní proti jeho vběhu do vápna po přihrávce od Darbiona a domácí forvard měl pak o to lehčí práci přesně zacílit.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 2:0

14.09.2012 20:45

Góly: 38. Javier Pastore, 69. Zlatan Ibrahimović

Ambiciózní celek se po slabším začátku pomalu rozjíždí a po vítězství v Lille dokázal udolat také Toulouse. Paris Saint-Germain tak ani na pátý pokus nepoznalo hořkost porážky a drží se v závěsu za vedoucí dvojicí Marseille - Lyon.

Favorizovaní Pařížané začali podle očekávání aktivněji, drželi kulatý nesmysl na svých kopačkách a pomalu utahovali pověstný zámek. Hned záhy se mohli po spolupráci Pastoreho s Ibrahimovičem ujmout vedení, avšak druhý jmenovaný na Ali Ahamadu recept nenašel!

Také hosté doposud drželi neporazitelnost (včetně Paříže společně s dalšími třemi týmy) a rozhodně neplánovali se vzdát bez boje: Ben Yedder natáhl zpoza vápna, povedenou ránu však Sirigu za svá záda nepustil.

Sedm minut před odchodem na poločasovou přestávku se však svěřenci Carla Ancelottiho dočkali zaslouženého vedení. Veratti vysunul přesným pasem za obranu Pastoreho a šikovný středopolař už následně neměl potíže zavěsit - 1:0.

Krátce po změně stran mohl po přihrávce od Ibrahimoviče zvýšit na dvoubrankový rozdíl Menez, jeho střelu z úhlu ovšem strážce hostující svatyně pohodlně kryl. Pastore byl opět mozkem většiny pařížských akcí a po jedné z nich mohl zřejmě definitivně rozhodnout švédský kanonýr, ani jemu se však nevedlo o nic lépe a na Ahamadu nevyzrál.

Jediné vážnější nebezpečí Le Tefece znamenal Ben Yedder, ale podobně jako před přestávkou si na italského brankáře v domácím dresu nepřišel. Dvacet minut před koncem bylo jasno: balón se po ose Menez - Pastore - Veratti dostal okamžitě k Ibrahimovičovi, jenž už tentokráte potvrdil své kvality a bezchybně poslal míč na místo určení - 2:0. Radost Alexe ze třetí branky pak za minutu dvanáct vymazal pohotový Capoue.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Montpellier HSC 3:1

14.09.2012 20:45

Góly: 38. Diego Rigonato, 70. Christopher Glombard, 86. Gaëtan Courtet - 55. Rémy Cabella

Fotbalisté Montpellieru před jubilejním zápasem Ligy mistrů proti Arsenalu nepředvedli dobrý výkon a na půdě nováčka z Remeše podlehli 1:3. Zatím se tak zdá, že se u obhájce titulu naplní předpoklady a že loňskou sezónu letos určitě nezopakuje. Domácí naopak mohou být spokojeni, po pěti kolech získali slušných sedm bodů a jsou v horní polovině tabulky.

Hosté přitom v zápase nebyli o nic horším týmem, jenže soupeř ho tentokráte vyučil z produktivity. Zatímco svěřenci kouče Reného Girarda vystřelili na branku hned devětkrát a pouze jednou skórovali, Remeši stačilo ohrozit hostujícího gólmana Jourdrena, který dnes navíc nepředvedl nejlepší výkon, jen pětkrát, aby se třikrát prosadila.

Pro Montpellier tak porážka znamená opravdu hodně špatný start do nového ročníku. Na kontě má už tři porážky a jen jedno jediné vítězství nad beznadějně posledním Sochaux. Do zápasu přitom vstoupil dobře, už v 9. minutě Herrera uvolnil Ait Fanu, následný záložníkův pokus ovšem skončil jen na rukavicích pozorného brankáře Kossiho.

Na druhé straně byl Jourdren poprvé v akci o pět minut později, pěkně si na něj totiž se svou střelou vyšlápl Rigonato. Celkem pohledný fotbal pokračoval i nadále a skóre se mohlo také měnit po šanci hostujícího Utaky. Jeho přízemní ránu ale dokázal polapit znovu Kossi. Domácím se nakonec podařilo vsítit první branku utkání ve 38. minutě.

Autorem byl Rigonato, který si po třech letech strávených v Tours na své konto připsal konečně premiérový zásah v nejvyšší soutěži. Na jeho dělovku po pasu od Devauxa už prostě Jourdren nedosáhl. HSCM srovnal deset minut po obrátce, jakmile si Cabella vyměnil míč s Belhandou a první jmenovaný střelou z vápna překonal Kossiho.

Hra se poté hodně srovnala, nicméně góly už do konce zápasu padaly jen do montpellierské sítě. Dvacet minut před koncem zařídil vedení Glombard, jenž se zmocnil ztraceného balónu, prošel soupeřovou obranou a přesně zacílil. Tři body ještě pečetil Courtet, kterého si našel centr právě od nejlepšího muže utkání Glombarda.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille55008:115
2.Olympique Lyon541011:413
3.FC Lorient532011:611
4.Paris Saint-Germain52306:39
5.Girondins Bordeaux52305:39
6.Valenciennes FC52216:38
7.Toulouse FC52215:58
8.Stade Reims52126:57
9.AC Ajaccio52123:57
10.AS Saint-Étienne52039:56
11.OGC Nice51317:66
12.Lille OSC51317:76
13.SC Bastia52037:126
14.Stade Brestois52035:106
15.Évian Thonon Gaillard51136:74
16.Montpellier HSC51136:84
17.AS Nancy-Lorraine51132:64
18.Stade Rennes51045:93
19.FC Sochaux51044:93
20.ES Troyes50235:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG sa konečne rozbieha to je dobre

Reagovat
Langi

Montpellier je zralej na ručník...to sem na tu LM zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Asi neprohloupim, kdyz dam v utery na Arsenal 2, co?

Reagovat
kiwwi

tak mozno to bolo prave kvoli tej LM

Reagovat
Langi

nevim jak je na tom momentálně Arsenal, ale Montpellier hráli dneska pomalu v nejsilnější sestavě a povodil si je Reims

Reagovat
smazaný uživatel

Pastorka !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden piatkový výsledok sa mi nepáči.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková forma Monpelieru mě před LM těší, snad je v úterý sfoukneme bez větších problémů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Montpellier je marnej Belhanda měl odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

dobre FC Ibrahimovic

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Chudák Pláša...

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt...

Reagovat
Paddy

Reagovat
Godwinson

Remeš

Reagovat
smazaný uživatel

Kamarád tam bydlí a zatim je z každýho zápasu nadšenej...

Reagovat
smazaný uživatel

U PSG to bylo o souhře...

Jinak my Lyon asi nepotrápíme... (Zvlášť ne venku...) No, i když oni hrají se slabšíma různě...

Reagovat
Didier Drogba

Zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
sajty

Lonsky titul pro Montpellier byl nejvetsi omyl v historii Ligue 1.

Reagovat
Woods

Reagovat
Godwinson

To je pěkná blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

"nejvetsi omyl v historii Ligue 1" je príchod šejkov do PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Když už, tak spíš fail než omyl...

Reagovat
Godwinson

Nebyl to ani fail, vůbec nedokážu pochopit, jak někoho taková píčovina může napadnout. Čistě informativně, pro L1 to byl výborný vítěz.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, je to jak, když teď v GL vyhrál Liberec... Prostě jednosezoní kometa a v pohárech vyhoří... To L1 fakt pomůže... To už radši to PSG...

Reagovat
Godwinson

Francii v pohárech ale může pomoci jedině PSG, v pohárech je Francie k ničemu už nějakou dobu. Čistě pro L1 lepší vítěz ani být nemohl. Malý klub, úžasná generace, krásný fotbal a vzpoura proti penězům a velkým jménům odkazující na obrovskou vyrovnanost a nevyzpytatelnost ligy. Těžko to mohl vyhrát vhodnější tým. Poháry nejsou relevantní a to, jak je na tom teď Montpellier, se dalo dost čekat .... ten šok nechápu také.

Reagovat
cetto

Jojo jasně, já si to taky nemyslím, jen říkám, že z češtinářského hlediska mi nepřijde správné nazvat to "omylem". Omyl je něco, co někdo udělá a následně si uvědomí, že to byla chyba. Podstata je v tom, že je to záměrná lidská činnost. Když se řekne fail, tak si představím něco náhodného, třeba když běžíš, zakopneš, spadneš - to je fail. A v tomto případě se mi to hodí víc než "omyl"

Reagovat
smazaný uživatel

Pro L1 nevím, bo do koeficientu moc těch bodů nepřidají, nicméně v lize hráli dobře, místy hezký fotbal, hezké goly, proti jejich titulu nelze říct ani popel. Oni hlavně prosrali přestupák a nepřivedli normální náhradu za Girouda.

Reagovat
Godwinson

Pro L1 určitě, viz výše. To jsou podle mě zcela regulérní důvody. Kolik týmů těch koeficient zlepšuje a v poslední době zlepšoval? Lyon a ... i ten nijak valně. Jinak souhlas, to sice zjevně dělá dost problémy ostatním si zjistit, ale tohle léto prosrali neskutečně a podle toho to bude v sezóně vypadat.

Reagovat
Trand

Tenhle pristup opravdu nechapu. Meli nejvic bodu, tak vyhrali zaslouzene, stejne jako Liberec v CR. To, ze budou letos nize, se samozrejme cekat muselo, protoze konkurence mohutne posilila a Montpellieru odesel Giroud. Vyhrali, a tak si zaslouzi hrat LM, mne to naopak prijde uzasny, jak v podstate takovy relativne neznamy klub vyhral ligu v konkurenci PSG, Lyonu, Marseille a dalsich.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Jenom taková drobnost ke zdejším sestavám - Ekoko už není v Rennais, Alessandrini není útočník a Danzé hraje už 3roky v obraně

Reagovat
Trand

Tenhle pristup opravdu nechapu. Meli nejvic bodu, tak vyhrali zaslouzene, stejne jako Liberec v CR. To, ze budou letos nize, se samozrejme cekat muselo, protoze konkurence mohutne posilila a Montpellieru odesel Giroud. Vyhrali, a tak si zaslouzi hrat LM, mne to naopak prijde uzasny, jak v podstate takovy relativne neznamy klub vyhral ligu v konkurenci PSG, Lyonu, Marseille a dalsich.

Reagovat
Langi

Lille pokračuje ve svym standardu

Reagovat
smazaný uživatel

info Aly dal vitazny gol za Valenciu

Reagovat
Langi

jojo to sem čuměl...asi jeho třetí v životě

Reagovat
smazaný uživatel

No tak letos to asi bude fakt solo pro PSG.

Reagovat
Langi

doufám že Lyon a Marseille do toho hodně promluvěj...Lille ať klidně zůstanou kde jsou teď

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille se zraní Gignac, klesnou do středu tabulky, Lyon zase poztrácí body ze spodkem tabulky jako vždycky...jsem realista

Reagovat
Langi

kdybych měl bejt hned od začátku sezóny realista tak bych z toho vůbec nemoh mit žádnou radost ...až ztratíme pár zápasů a PSG a nedej bože Lille se dostanou před nás tak to zas uvidim trochu jinak...zatim ale můžu věřit v titul a ve velkolepé vítězství v EL

Reagovat
juninho8

tak to ma byt

Reagovat
smazaný uživatel

Snad takhle ta tabulka zůstane i po úplném kole

Reagovat
Langi

takhle nějak by to mělo vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

este 33 kôl a je to tam

Reagovat
Aldeano

Jen ať si Lyon v lize vyhrává. V EL pozná sílu Sparty...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

venku Sparta nemá šanci...doma pro ně bude úspěch remíza...

Reagovat
Godwinson

Doma je klidně můžou klepnout, známe Lyon.

Reagovat
Langi

no dopadnout to sice může jakkoliv, ale výhra Sparty by byla myslim velký překvapení...Sparta dlouho v Evropskejch pohárech nepotkala takhle silnej tým

Reagovat
božský John

Liverpool,CSKA

Reagovat
Langi

dobře, kdybych měl brát CSKA jako srovnatelnej tým tak od nich dostali venku klepec a doma remizovali...následně vypadli s Liverpoolem, kterej v ty době nehrál nic moc a vypad z LM, kde měl ve skupině Lyon a Fiorentinu a ze 4 zápasů s nima udělal 1 bod ...což teda nijak nevyvrací to že kdyby Sparta Lyon doma porazila tak by to bylo docela velký překvapení

Reagovat
božský John

To jo, já jen narážim na "tak silnej tým" sparta potkala předloni dva silný soupeře a vyjma jednoho mače vcelku obstála

Reagovat
Langi

jo asi sem to napsal blbě no máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

MARSEILLE!!! MARSEILLE!!! MARSEILLE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Langi

Lyon

Marseille

Lille

Reagovat
smazaný uživatel

No Marseille už by mohlo nějak zakopnout aspoň na 3 kola.

Reagovat
Langi

však ono to přijde, měli podobný soupeře jako my a kdybysme blbě neplichtili v Evianu tak sme na tom stejně ...jen ať Marseille klidně získává zatim, bude se nahánět líp než PSG a Lille až vypadnou z LM ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, jak nás někdo nechá čichnout ke šňůře, těžko nás zastavit, ale... Sám nevěřím, že s kádrem co máme to Elie udrží v nastoupeném trendu...

Reagovat
Langi

tak směrem dopředu je tam pořád velká síla a vypadá to že máte klíčový hráče ve velký formě...uvidíme no, začínaj evropský poháry, zápasů bude přibejvat, což by mohlo Lyonu a Marseille víc vyhovovat

Reagovat
Godwinson

Obrana Marseille je mi hodně sympatická, až na Morela. Toho vykopnout, tak je to dokonalé.

Reagovat
JacoBee

citizens-10 co chudák pláša?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdrhla mu jeho brazilská manželka a to i s penězi a jeho právníkem...

Reagovat
JacoBee

Reagovat
juninho8

teraz som sa dostal k zostrihu a celkom sa mi to pozdavalo....ajaccio malo mozne 2 sance a my sme mohli pridat kludne este zo 2 goly....Bafe mal smolu....neviem preco nenastupil od zaciatku za daba monzon...ale kazdopadne steed opat nesklamal....zatial asi najlepsia posila....aspon co sa zrovnania cena,kvalita tyka

Reagovat
smazaný uživatel

no Steed 2 zapasy a 2 krat bol vybrany do zostavy kola tusim ze proti Vanne´s bol MOTM...a teraz proti Ajaccio neviem mozno tiez...

Reagovat
juninho8

neveril som ze by mohol takto hrat

Reagovat
Langi

Dabo snad nebude v základu tak dlouho...z tý obraný čtyřky je nejslabší...Malbranque opět paráda, s Greniérem navíc parádní souhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Co se nelibi?

Reagovat
smazaný uživatel

Dabo hrál dobře. Ten hate na něj je někdy moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Vis dobre ze sem videl polocas tak bud schovivavej jinak proti nemu nic nemam ale treba proti Valenciennes to nebyl extra vykon...podklouzaval, byl pomalejsi...kdyz tam je nalevo Monzon, tak podle me neni co resit...Navic Dabo mi pripada lepsi kdyz hraje zprava

Reagovat
juninho8

ja tam chcem vidiet uz toho monzona....ci to zvladne....no a grenier sa mi tiez zacina velmi pacit....gourcuff to bude mat sakra tazke....a to sme sa greniera chceli zbavit.....inac v tom zostrihu som videl ze anthony spravil minelu a vysunul ich utocnika do najazdu...aspon myslim ze to bol on

Reagovat
smazaný uživatel

to bol bastos

Reagovat
smazaný uživatel

dostal loptu na pravom kridle,,, ale bol vytlačaný ľavym bekom Ajaccia aj lavym zaloznikom tak si loptu posuval stale smerom na vlastnu branu okolo ciary a prikrival si ju...potom sa snazil po zemi preniest na Daba a takto to dopadlo..

Reagovat
juninho8

a tak sa musim ospravedlnit anthonymu aj sa mi to nezdalo zeby on spravil takuto chybu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele