Ligue 1 - souhrn 34. kola

24.04.2010, 21:00, aktualizováno 25.04.2010, 22:58
Komentáře a souhrny
Auxerre vyhrálo v Toulouse a vytvořilo tlak na Marseille, která odpověděla výhrou nad St. Etienne. Montpellier zaváhal a přišel o třetí místo, na které poskočilo Lille. Nedařilo se ani Bordeaux, které je po prohře v Lorientu šesté. Nice si poradilo s posledním Grenoblem, Sochaux doma vysoko podlehlo Boulougne a PSG remizovalo s Rennes.

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 1:0

25.04.2010 21:00

Góly: 7. Mathieu Valbuena

Čím dál blíže je po dlouhých 17 letech Olympique Marseille mistrovskému titulu z Ligue 1. Domácí vyhráli svůj šestý zápas v řadě a pokud v příštím kole porazí venku druhé Auxerre, které mu notně šlape na paty, bude jim k prvenství chybět jediné vítězství ze tří zbývajících kol. Tři body nad St. Étienne rozhodla brzká branka Mathieua Valbueny.

Forma svěřenců kouče Didiera Deschampse je úctyhodná. Už teď vlastně mají skorojistotu, že si v příští sezóně zahrají Ligu mistrů a skončí nejhůře třetí. Jestli příště venku v Auxerre neprohrají, těžko je v cestě za vysněným cílem už někdo zastaví. AJA je vlastně posledním soupeřem, který ho může o titul připravit.

St. Étienne zůstává na první nesestupové sedmnácté pozici. Na osmnácté Le Mans má náskok osmi bodů, takže v případě výhry nad Lens a možné prohry Le Mans s Boulogne vlastně může slavit záchranu už v příštím kole. Prohra v Marseille zkrátka není pro alpský klub žádnou velkou tragédií.

Jediný gólový okamžik utkání se tedy zrodil už v šesté minutě. Brandao obral o míč Payeta, přihrál po své pravé ruce na rozběhnutého Valbuenu, kterého marně stíhal Dabo, a marseillský záložník zlehka a v pohodě ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Olympique tahle trefa hodně uklidnila a i na její hře to bylo hodně vidět.

Po půlhodině hry mohl skórovat z dobré pozice také Niang po centru Lucha Gonzáleze, ale jeho hlavičku výtečně zlikvidoval hostující brankář Janot. Spolupráce Lucha s Niangem zafungovala o pár chvil později znovu, avšak ani tady marseillský kapitán nezaúřadoval, ba co hůř, tentokráte nezamířil ani mezi tři tyče. Les Verts mohli skórovat těsně před přestávkou, jenže pohotová rána Payeta po centru Saka letěla jen nad branku.

Ve druhé půli OM pokračoval ve svém fotbalu, Brandao si zaběhnul do šance, jenže následně pálil nad, pak vzal všechno na sebe Valbuena, sobecky a zbytečně ovšem nestřílel, našel pasem hlavičku Bonnarta, jenže ten zase nezacílil do brány. Jak se blížil konec utkání, začala Marseille od své aktivní hry trošku opouštět. A soupeř vycítil šanci.

Varrault hezky patičkou vybídl ke skórování Riviereho, ten však napálil pouze nohy domácího strážce branky Mandandy. V závěrečných minutách měl Olympique opravdu velké štěstí, Benalouaneho hlavička po centru z přímého kopu totiž orazítkovala tyčku. Nicméně za brankovou čáru nezamířila, a tak se Marseille udržela na vedoucí pozici s pětibodovým náskokem.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AJ Auxerre 0:3

25.04.2010 17:00

Góly: 47. Benoît Pedretti, 68. Ireneusz Jeleń, 79. Ireneusz Jeleń

Vražedná druhá půle odstřelila dlouho vzdorující Toulouse. Hlavním katem domácího celku se stal - jak už to tak v barvách Auxerre bývá - polský šutér Ireneusz Jeleń. Ten se trefil hned dvakrát. Úvodní trefu zaznamenal Benoit Pedretti.

AJA tak nadále tlačí na vedoucí celek Ligue 1 - Marseille. Po dnešním vítězném utkání její náskok zredukovali na pouhé dva body. L'OM má ale stále večerní zápas se Saint-Etienne k dobru. Pro hosty to byla již třetí ligová výhra v řadě, jejich neporazitelnost se natáhla ne neuvěřitelných jedenáct utkání. Naproti tomu Toulouse přišlo o svou tři kola dlouhou sérii bez porážky. A to dost radikálně. Nikdo by snad tento výsledek před výkopem nepředvídal - už jen proto, že Auxerre tyto gólové hody letos rozhodně na svém programu nemá.

Jejich 39 vstřelených branek je vůbec nejnižším číslem ve francouzské elitní osmičce. Dnes to navíc znamenalo měření sil dvou nejlépe bránících celků Ligue 1. Svěřenci Jeana Fernandeze inkasovali zatím pouze šestadvacetkrát, domácí na tom byli před tímto utkáním pouze o čtyři zásahy hůře. Proto se možná divili i sami diváci, když se několik dobrých příležitostí urodilo již v samém úvodu duelu.

Přestože André-Pierre Gignac letos rozhodně není v takové formě jako v ročníku předcházejícím - svých 24 branek asi jen tak nezopakuje - v prvních minutách znamenal pro defenzivu hostů neustálé nebezpečí. Jeho úvodní nebezpečnou střelu ale dokázal gólman Olivier Sorin vytěsnit na rohový kop. Z toho již TFC nic nevytěžilo.

Jednička hostů si poté musela poradit i s daleko nebezpečnějším Gignacovým pokusem. Francouzský reprezentant namířil svůj přímý kop přímo do levého horního růžku, nicméně i tentokrát byl úspěšnější muž ve zvýrazněném trikotu. Ačkoliv je o Auxerre letos známo, že většinu svých šancí dokáže dovést do zdárného konce - k vítězství tak potřebuje pouze několik málo střel - jejich úvodní příležitost se příliš neujala. Neúspěšným mužem byl Pedretti.

Nakonec ale mohl ještě před přestávkou rozhodnout Gignac. Ani napotřetí ale v dobré šanci neuspěl. Tentokrát si neporadil s pěkným rohem Machada, sám na zadní tyči branku netrefil. Po přestávce to tak byli hosté, kteří se ujali ztraceného provázku skórování. Již minutu po změně stran se prosadil Pedretti - i když patrně branku původně ohrozit nechtěl. Kapitán burgundského týmu poslal z přímého kopu do vápna svůj jedovatý centr - Olivier Blondel, jenž patrně očekával teč, byl ale tímto neobvyklým způsobem překonán i bez ní. Míč zapadl ke vzdálenější tyči - 0:1.

Domácí se ale rozhodně nechtěli dát bez boje a několik dobrých zákroků, konkrétně tři, musel předvést brankář Auxerre Sorin. V 68. minutě ale vedení hostů pojistil kdo jiný než Jeleń. Polský reprezentant se dokázal zbavit bránících hráčů a sám proti Blondelovi uspěl. Precizní zakončení - 0:2.

Za domácí se pokoušel výsledek zachránit Machado, jeho dělovka ale dala pouze další důvod Sorinovi k prokázání jeho skvělého umu. Nakonec deset minut před koncem rozhodl znovu Jeleń. Po dlouhém centru Birsy se ocitl v pokutovém území a lehčím dotekem poslal míč do sítě i podruhé, respektive potřetí pokud bychom brali celý tým.

Auxerre tak zvítězilo v důležitém utkání jasně 3:0 a jejich sen o ligovém titulu tak stále nekončí.

Více informací k zápasu

RC Lens - Valenciennes FC 1:1

25.04.2010 17:00

Góly: 38. Sébastien Roudet - 73. Grégory Pujol

Severofrancouzské derby mezi Lens a Valenciennes skončil spravedlivou remízou 1:1. V utkání ne příliš bohaté na šance se nejprve v prvním poločase trefil domácí záložník Roudet, na jeho branku odpověděl až sedmnáct minut před koncem hostující Pujol. Oba týmy se tak v tabulce nikam nepohouply, Lens je čtrnácté, VA jedenácté.

Hosté byli hodně blízko branky už v 5. minutě. Bong hezky naběhl na levou stranu, nacentroval na bližší tyč na Pujola, který hlavou prostřelil místo mezi nohama domácího brankáře Kasraouia na spoluhráče Kadira. Ačkoli měl Alžířan před sebou naprosto prázdnou branku, dokázal ho na brankové čáře na poslední chvíli zastavit lenský obránce Kovačevič.

V 16. minutě se zase musel na druhé straně činit gólman Penneteau, jenž likvidoval tvrdý pokus Demonta z přímého kopu. O devět minut později se do šance dostal sváteční valenciennesský střelec stoper Milan Biševac, který zkusil štěstí ránou za vápnem, Kasraoui si ovšem stejně jako jeho protějšek Penneteau s Demontem s jeho dělovkou poradil.

Sedm minut před přestávkou se Lens ujalo vedení. Roudet zachytil hlavičku, která měla VA zažehnat hrozící nebezpečí, položil si kličkou jednoho obránce do skluzu a skvělou perdou po zemi přesně k levé tyči nedal Penneteauovi žádnou šanci. Deset minut po půli mohl přidat druhou trefu Maoulida, k němuž se odrazil pokus Monnet-Paqueta, jenže napálil pouze obránce Biševace.

V 73. minutě se nakonec podařilo Valenciennes vyrovnat. Ben Khalfallah nakopl balón na rozeběhnutého Pujola, ten si dlouhý pas hezky zpracoval a z voleje zamířil z těžkého úhlu zleva ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1:1

24.04.2010 21:00

Góly: 64. Guillaume Hoarau - 32. Jérôme Leroy

Poslední utkání sobotního programu Ligue 1 mezi PSG a Rennes skončilo remízou 1:1. Hosty poslal ve 32. minutě do vedení Leroy. Na jeho branku ale odpověděl po hodině hry Hoarau.

Do první šance zápasu se dostal pařížský Sessegnon, ale jeho pokus mířil vedle branky Rennes. Hosté se mohli prosadit o chvíli později, ale Marveaux z přímého kopu poslal míč nad domácí branku. Po půlhodině hry se skóre utkání už změnilo, Briand našel přihrávkou Leroye a ten střelou ke vzdálenější tyči poslal Rennes do vedení. O pár minut později mohl vyrovnat Hoarau, avšak jeho ránu zneškodnil gólman hostů Douchez.

Hned první šance druhého poločasu skončila vyrovnávacím gólem. Do pokutového území poslal centr Jallet a na tento míč si naskočil Hoarau, který prudkou hlavičkou nedal gólmanovi Douchezovi žádnou šanci - 1:1.

V poslední fázi zápasu mohly vedení na svou stranu strhnout obě mužstva, více příležitostí si ale vytvořilo PSG.

Deset minut před koncem zápasu trefil břevno Apoulovy branky hostující Mangane, poté však mělo PSG hned několik možností skórovat. Domácí si v závěrečných minutách vybrali pořádnou porci smůly, hned třikrát totiž trefili břevno. Svoje šance postupně zahodil Luyindula, který tvrdou ranou trefil již zmiňované břevno. O moc úspěšnější nebyl za chvíli ani Erdinç, jehož hlavička také skončila na horní tyči Rennes. Těsně před závěrečným hvizdem se k hlavičce po centru Sessegnona dostal Hoarau, ale i ten mohl sledovat, jak se jeho pokus odráží od břevna. Zápas tak ke smůle domácího celku skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - US Boulogne 0:3

24.04.2010 19:00

Góly: 41. Grégory Thil, 81. Mustafa Yatabaré, 90. Jérémy Blayac

Trápení Sochaux je nekončící. Již od začátku března čeká tým okolo útočníka Václava Svěrkoše na výhru. A bude čekat dál. Na vlastním hřišti ho totiž na kopytech rozneslo Boulogne. Trefil se Thil, Yatabaré a Blayac. Domácí navíc dohrávali v deseti, v 76. minutě viděl červenou kartu Jacques Faty.

Po dlouhé době se v základní sestavě Sochaux objevil také český útočník Václav Svěrkoš, nicméně k ničemu to příliš nevedlo. Jeho tým v lize nevyhrál již osm utkání v řadě a nadále se propadá tabulkou. Nyní je již na šestnáctém místě, záchranu tak zdaleka jistou nemá. Naproti tomu Boulogne jako by se se sestupem nechtělo smířit. Po čtyřech utkáních bez výhry se nyní radovali hned z tříbrankového úspěchu. I nadále ale zůstávají předposlední, na sedmnácté Saint-Etienne ztrácí čtyři kola před koncem devět bodů.

Domácí se jako domácí tým rozhodně nechovali, Boulogne bylo totiž jasně lepším týmem. Již po několika minutách pálil nebezpečně Thil, Teddy Richert ale protentokrát kryl. Zkušený gólman si poradil i s přímým kopem Ducatela o pár okamžiků později. Bylo to ale Sochaux, které mělo největší šanci. A byl u toho i český útočník Svěrkoš, bohužel v roli trestuhodně zahazujícího zakončovatele. Bývalému kanonýrovi Baníku Ostrava parádně před branku nahrál Faty, český reprezentant ale jako by se šance zalekl a k překvapení vše bránu netrefil.

A domácím se toto zaváhání nevyplatilo. Čtyři minuty před koncem první půle se trefil Thil - branku měl na svědomí brankář Richert. Ten podběhl centr a kapitán USBCA tak mířil do prázdné branky - 0:1.

Na druhé straně si zachytal i Jean-Francois Bedenik. Tomu se podařilo zneškodnit šikovnou hlavičku Jeremieho Brecheta na vzdálenější tyči. Později ještě lepší příležitost promarnil Martin - zatímco měl před sebou pouze brankáře Bedenika, mířil mimo. A vše bylo pro domácí ještě horší. Jacques Faty viděl červenou kartu za svůj brutální skluz.

Hosté dokázali svou přesilu využít velice rychle. Již po pěti minutách, tedy v 80. minutě, pojistil vedení střídající Yatabaré. Prosadil se stejně jako Thil hlavou, tentokrát by ale nebylo spravedlivé branku přisuzovat gólmanu Bedenikovi - 0:2.

Boulogne dokončilo snad svou nejvyšší výhru sezony minutu před koncem zápasu. Blayac si to pádil sám na brankáře. A toho dokázal využít - konečné skóre tak bylo 0:3.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Grenoble Foot 38 2:1

24.04.2010 19:00

Góly: 35. Éric Mouloungui, 77. Emerse Faé - 22. Nassim Akrour

Nice si po výhře 2:1 nad posledním Grenoblem definitivně zajistilo záchranu v Ligue 1. Dopomohl mu k tomu i výsledek ze souběžně hraného utkání v Le Mans, které doma nestačilo na Lille. Domácí se vyhoupli na čtrnácté místo a čtyři kola před koncem mají dostatečný dvanáctibodový náskok před sestupovým pásmem.

OGC se prostě pod vedením nového kouče Érica Roye zatím náramně daří. Od jeho nástupu na začátku března prohrál z poslední sedmi kol pouze na půdě vedoucí Marseille, výhra nad Grenoblem byla jeho čtvrtou za toto období. Pro hosty to byla již dvacátá čtvrtá porážka v sezóně.

Nejprve se musel domácí brankář Ospina činit proti střele Suageta, který jí vyslal mezi tři tyče už ve třetí minutě, o chvilku později na něj zase pálil nebezpečně Matsui. Na druhé straně musel zasahovat gólman Viviani proti Rémyho hlavičce, jehož parádním způsobem našel centrem Mounier.

GF38 se ujal vedení ve 21. minutě. Courtois založil rychlou akci, Paisley pak vybídl ke skórování Akroura, který šancí nepohrdl. Za dvanáct minut bylo ovšem srovnáno. Ještě předtím se Faé zastřeloval a zamířil tentokráte vedle, ve 34. minutě si však Mouloungui hezky zpracoval Paisleyho pas zamířil mezi nohy Vivianiho.

Viviani musel likvidovat další Faého pokus deset minut po přestávce, ovšem ani Ospina si nemohl v brance nijak hovět. Úzko mu určitě bylo, když polapil hlavičku Batllese po rohovém kopu Cesara. V 77. minutě nakonec zařídil rozhodující gól, vlastně ten nejdůležitější v sezóně, po celou dobu aktivní Faé.

Ben Saada našel na levé straně Mouniera, ten pak poslal balón centrem na francouzského záložníka, který se z blízkosti nemýlil. Vyrovnat mohl ještě v 88. minutě Batlles, ale Ospina jeho přímý kop chytil.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC 0:0

24.04.2010 19:00

Góly: -

Slavná pouť Montpellieru se začíná pořádně drmolit. Ani napočtvrté si aktuálně čtvrtý celek tabulky nedokázal připsat vítězství, uhrál počtvrté v řadě jen remízu. Nancy bylo určitě k poražení, především v první půli, ale hosté zkrátka nedokázali vstřelit branku. A tak si z půdy o střed tabulky hrajícího soupeře odváží jen bod.

Hosté začali utkání aktivně a v nebezpečné pozici na hranici vápna vybojovali přímý volný kop. Ten vůbec ne špatně zahrál El Kaoutari, avšak na prostřelení gólmana Bracigliana to nestačilo. O deset minut později musel Bracigliano zasahovat proti Montaňovi, který to rovněž zkoušel na bránu ze standardky.

Ve 35. minutě nevyzrál na domácího strážce branky ani Camara, na druhé straně si tři minuty před koncem zachytal i Jourdren, jenž musel lapit pokus Féreta z voleje. Oba dva se střetli ještě v 57. minutě, jenže i tady byl úspěšný Jourdren, když dokázal zlikvidovat jeho pokus z přímého kopu letící přesně do pravého rohu branky.

Po hodině hry byl Montpellier gólu asi nejblíže, škoda pro něj, že Lacombeho střela z vápna orazítkovala jen břevno. Poslední šanci utkání měli na kopačce domácí šest minut před koncem. Jourdren sice vyrazil centr z rohového kopu pryč, míč si ale našel Samiho, který ovšem pouze přestřelil.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Girondins Bordeaux 1:0

24.04.2010 19:00

Góly: 58. Kévin Gameiro

Bez Ligy mistrů. Ba bez evropských pohárů vůbec se může v příští sezoně ocitnout Bordeaux. Ještě před několika týdny měli Girondins na čele tabulky pohodlný náskok. Nyní nevyhráli již pět kol v řadě. A jsou až na šestém místě. Dnes si jejich skalp připsal Lorient. Jedinou branku vstřelil v 58. minutě Kevin Gameiro.

Lorient si tak udobřil fanoušky po porážce od Auxerre a přecházející remíze s Rennes. Na svém hřišti neprohrál již šest ligových zápasů v řadě, v tabulce si polepšil o jednu příčku. Vyšplhal na sedmou. Naproti tomu Bordeaux z uplynulých deseti ligových kol získalo pouze devět bodů. A v tabulce klesá. Je na šesté pozici, na čtvrtý Montpellier ztrácí již tři body. Na Ligu mistrů ještě o bod více. Stále má ale ještě zápas k dobru...

Oranžoví tak svému soupeři vrátili i s úroky porážku zpřed dvou měsíců. V semifinále Coupe de la Ligue zkřížil plány Lorientu právě tým vedený Laurentem Blancem. Tehdy triumfoval jasně 4:1. Dnes, ačkoliv byl jasně lepším týmem, častěji střílel, měl míč na svých kopačkách, prohrál v tu nejnevhodnější dobu. Postaral se o to svou patnáctou ligovou brankou Kevin Gameiro.

Již v první minutě zápasu dokázali domácí zahrozit. Domácí tahoun Yoann Gourcuff pokazil jednoduchou přihrávku, k míči se dostal Morgan Amalfitano. Jenže jeho střela z první se vznesla nad břevno Ramého brány. Byli to ale domácí, kteří byli v první půli aktivnější. A brzy to dokázali i nebezpečnými střelami. Gourcuff se pokusil svou chybu napravit v 6. minutě. Svým přímým kopem nalezl Alou Diarru, ten ale nedokázal překvapit brankáře Lionela Capponeho. Gólman domácích byl na zemi včas.

Poté se do menšího tlaku dostali Les Merlus, nicméně po pár minutách se iniciativy zmocnili opět hosté. Gourcuff z penaltového puntíku mířil nad, později nezabránila jeho skórování nepřesnost, ale brilantní zákrok brankáře Capponeho. Reprezentační záložník se znovu opřel do balonu, zkušený gólman se ale nedal vykolejit a skvělým zákrokem vyrazil míč na břevno. Po dobré práci Matthieua Chalmeho na pravé straně hřiště se do zakončení dostal Yoan Gouffran. Po jeho akrobatickém pokusu to ale v ochozech pouze nevěřícně zahučelo.

Konec první půle se nesl na vlně nelibosti domácích. Mathieu Chalmé v pokutovém území nevybíravě srazil Maramau Vahiruu - rozhodčí ale penaltu nepískl.

Jeho parťák z útoku - Kevin Gameiro, nejlepší střelec Lorientu - v prvním dějství svůj um rozhodně nepředvedl. Vše si ale vynahradil ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Po první nepříliš povedené střele přišla ta druhá - a hned gólová. Po neuvěřitelně rychlém protiútoku bývalý střelec Štrasburku vyškolil bránícího Saného a následně nedal šanci ani brankáři Ramému - 1:0.

Kouč hostů zareagoval okamžitě. Místo levého beka Diega Placenteho poslal na hřiště dalšího útočníka - Davida Belliona. Nicméně žádný výrazný efekt to zprvu nepřineslo. Naopak, byl to Lorient, který se nadále pohyboval na hraně druhého gólu. Yann Jouffre dokonce svou ranou nastřelil břevno. Okolo 75. minuty mohl za hosty vyrovnávat Marouane Chamakh. Gouffran na něho poslal pěkný přízemní centr, ale Cappone ho dokázal konečky prstů vytáhnout mimo kanonýrův dosah.

Za domácí to ještě zkoušel Gameiro, ale i když jeho střela z devadesáté minuty neuspěla, nešťastný rozhodně nebude. Po jeho brance porazil Lorient favorita z Bordeaux 1:0.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - Lille OSC 1:2

24.04.2010 19:00

Góly: 56. Modibo Maïga - 13. Túlio de Melo, 79. Yohan Cabaye (pen.)

Lille výrazně posílilo své naděje na evropské poháry. Zvládlo náročný duel v Le Mans, když se nejdříve trefil De Melo a následně Cabaye. Za domácí se trefil pouze Maïga, jejich boj o udržení se tak výrazně zkomplikoval.

Le Mans tak po třech úspěšných zápasech skončilo bez bodů a jejich naděje na Ligue 1 i v příští sezoně se tak výrazně ztenčili. K jejich definitivnímu sestupu bude stačit, když Saint-Etienne ve svém zítřejším zápase porazí Marseille. Lille tak navázalo na drtivou výhru z minulého kola, kdy ofenzivní smršť OSC odneslo Monako. Z pátého místa se posunulo již na třetí. Z toho ho po tomto kole může sesadit již pouze Lyon, jehož utkání s Monakem bylo odloženo.

Domácí začali nadějně. Již po dvou minutách se uvolnil Almen Abdi, svou přihrávkou hledal Maïgu. Ten se do pokutového území řítil z levé strany, jeho následná rána ale trefila pouze jednoho z obránců. Z následného rohu domácí nic nevyprodukovali. Svěřenci Arnauda Cormiera odpověděli dosti nevybíravým způsobem - úvodní brankou. V desáté minutě si Túlio De Melo naběhl na centr Emersona a parádním volejem poslal míč do sítě - 0:1.

Po jedné z pěkných kombinací se do zakončení tentokrát prorval Gervinho. Domácí gólman Ovono byl ale tentokrát stoprocentně připraven. Po půlhodině hry téměř vyrovnal Mathieu Dossevi. Po pěkné individuální akci se dostal až do pokutového území, možná se již radoval z branky. Ale na poslední chvíli střela mírně změnila směr a odrazila se od levé tyče.

Domácí se ale i nadále tlačili do zakončení. A další šance přišla zhruba pět minut před koncem. Sebastien Corchia svým přímým kopem ale i tentokrát rozřinčel pouze brankovou konstrukci. Tentokrát to bylo břevno. Nakonec se ale Le Mans dočkalo. Devět minut po začátku druhé půle se prosadil Maïga. Malijský útočník se dokázal zbavit bránícího Bériy, levačkou poté poslal míč za Landreauova záda - 1:1.

A málem to bylo 2:1 pro domácí. Autor prvního gólu domácích Maïga pěknou přihrávkou hledal Le Tallece, jenž stál ve prostřed pokutového území téměř nestrážen. Mickael Landreau byl ale tentokrát rychlejší - na poslední chvíli míč vypíchl mimo dosah útočících hráčů. A výborný výkon domácích pokračoval i na druhé straně. Ovono předvedl vynikající zákrok proti Gervinhovi. Jeho rána z hranice pokutového území již mířila do sítě, gabunský gólman ale perfektní robinsonádou alespoň prozatím ochránil svůj tým od pohromy.

MUC ale vítězný gól vsítit nedokázalo. To se jim nevyplatilo 11 minut před koncem. Goulon v pokutovém území fauloval Gervinha a rozhodčí neváhal s nařízením pokutového kopu. K míči se postavil Cabaye - a neudělal jedinou chybu. Ovona poslal na druhou stranu a mohl se radovat z vedení 2:1.

Ještě pár minutek ale zbývalo domácím. A opravdu, v samém závěru se sám před brankářem zjevil Cyriaque Louvion. Zkušený Landreau ale vyhrál i tento souboj a nakonec se i on radoval z vítězství 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille34218562:3271
2.AJ Auxerre34199639:2666
3.Lille OSC34187963:3561
4.Montpellier HSC34179844:3760
5.Olympique Lyon331611654:3559
6.Girondins Bordeaux331761051:3357
7.FC Lorient341581149:3753
8.Stade Rennes3414101048:3352
9.AS Monaco331471234:3849
10.Paris Saint-Germain3412101247:3646
11.Valenciennes FC331361443:4545
12.AS Nancy-Lorraine341281440:4544
13.Toulouse FC3411101335:3343
14.RC Lens3410101431:3940
15.OGC Nice341171634:5040
16.FC Sochaux341081625:4638
17.AS Saint-Étienne34991624:3936
18.Le Mans UC 7234772032:5328
19.US Boulogne34691927:5627
20.Grenoble Foot 3834372424:5816
Zbývající zápasy
24.04. 19:00Olympique Lyon - AS Monaco

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
livefan

Jejich herní pojetí se mi líbí, možná by v LM mohli bojovat vyrovnaně ve skupině ne-li postoupit do osmifinále.

Reagovat
livefan

Bordeaux

Reagovat
Godwinson

ať jdou do prdele

Reagovat
Godwinson

na druhou stranu, Bordeaux dopadlo jak jsem tipoval a jsou tam, kde jsem čekal, v prdeli :) aspoň nějaké pozitivum ...

Reagovat
smazaný uživatel

To svět neviděl..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně mě ale potěšil výkon Ducasse Náhrada za Fernanda.. Útočník by tedy mohl být opravdu ten Hoarau.. a rázem bude Bordeaux zase favorit.

Reagovat
Godwinson

nevim, já za víkend neviděl nic, včera, vlastně dneska po půlnoci jsem se kouknul na výsledky a to bylo všechno :) no, možná, letos každopádně bude favorit tak na 6.flek

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne, akorát jsem si dneska rychle projel celej záznam.. Zase, zápas v režii Bordeaux, ale celkově na hovno.. Gameiro a hlavně Diarra jsou na brejky opravdu vynikající a Cappone vychytával nemožný.. Co nadělat no.. Chybí tam štěstí.

Reagovat
Godwinson

štěstím neargumentuj :) tím já můžu taky, byť je to větší hrůza než jsem tipoval, což mne trošku znepokojuje .. no, Lorient má dobrej tým, tj, já osobně jsem hodně zvědavej na zápas s Valenciennes, tipoval bych obdobnej výsledek, ne-li stejnej ...

Reagovat
smazaný uživatel

VA má ten tým ještě o chlup lepší... Teď mi opravdu nezbývá nic jinýho než argumentovat štěstím.. Chudák Gourcuff by mohl vyprávět

Reagovat
Godwinson

jj, bude to zajímavý, každopádně na 2.5. se těšim jak malej v současný formě, nejdůležitější zápas, proti Lyonu, už příští kolo, to bude nádhera ... :))

co s Gourcuffem?

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff byl nejlepší na hřišti bezkonkurenčně.. HSC s Lyonem by mohl být super zápas.. Doufám v remízu ..

Reagovat
Godwinson

jj, což u něj není nic moc nového :))

v to taky doufám, asi vsadim nějakou výraznější částku na Lyon :))) taky bys měl :)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá.. Co bych pro tebe neudělal.. Sázím na HSC

Reagovat
Godwinson

hajzle :((

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatické sobotní výsledky. Boulogne docela překvapilo..

Reagovat
Godwinson

jen tak přemýšlím, který tým je trapnější, jestli Toulouse nebo Auxerre ... vzhledem k postavení v tabulce asi Auxerre ...

Reagovat
smazaný uživatel

ak to skonci ... 1.Marseille a 2.Auxerre ... tak budem maximalne spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

jedine obracene a budu spokojenej

Reagovat
smazaný uživatel

tak to mame opacne ... ja Marseille ten titul prajem ... a druhe miesto pre Auxerre bude tiez genialny vysledok ...tymto dvom klubom to prajem .... tak snad nesklamu !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Marseille je jasny, to skonci nejhure druhy a i Auxerre by si melo zahrat ligu mistru pristi rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasrat!

Reagovat
smazaný uživatel

4 kola do konca ... 5 bodovy naskok ... MARSEILLE UDRZAT !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lille, l´OM Bordeaux ... já už fakt nevim

Reagovat
j_mrazik

Co to tam ten Blanc vyvádí???

Reagovat
smazaný uživatel

Haha... Vieira je pěknej deil..

Reagovat
domingo

Těším se na LM.

Reagovat
domingo

Jinak Metz si nechali naložit doma od Arles

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle už OM nepustí, tohle už je naše... A pokud v příštím kole nějakou haluzí vyhrajeme, tak je to naše už 3 kola před koncem. Pokud to bude remíza, tak i tak to bude velice dobrý výsledek pro další vývoj, pokud OM prohraje, bude to menší komplikace za titulem, ale i přesto věřím, že si ten titul už pohlídají. Allez L'OM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele