Ligue 1 - souhrn 33. kola

21.04.2012, 21:06, aktualizováno 22.04.2012, 23:08
Komentáře a souhrny
Vedoucí Montpellier drží po výhře nad Valenciennes první příčku, PSG ale po kanonádě proti Sochaux stále ztrácí jen dva body. Vyhrálo také Lille v Dijonu a Lyon otočil skóre proti Lorientu. Nice přehrálo Auxerre, Rennes vyhrálo v Brestu, St.-Étienne rozstřílelo Caen a Évian si poranil s Toulouse...

Olympique Lyon - FC Lorient 3:2

22.04.2012 21:15

Góly: 38. Cris, 77. Lisandro López, 84. Bafétimbi Gomis - 22. Kévin Monnet-Paquet, 26. Mathias Autret

Skvělý zápas se šťastným koncem pro domácí byl k vidění na Stade Gerland, kde Lyon otočil proti zachraňujícímu se Lorientu z 0:2 na 3:2.

Dvě branky v závěrečné čtvrthodině posunuly Les Gones zpět na čtvrté místo tabulky, zatímco Lorient zůstává nadále těsně viset nad hranou ponoru. Les Merlus přitom vlétli do utkání fantasticky: dva góly z první půle v rozmezí pouhých pěti minut totálně zmrazily domácí fanoušky. Ani tyto zásahy, o něž se postarali Kévin Monnet-Paquet a Mathias Autret, však nakonec na body nestačily: ještě před přestávkou totiž korigující gól vsítil veterán Cris, a v závěru zápasu o výsledku rozhodlo hvězdné útočné duo domácího favorita, Lisandro López a Bafé Gomis.

Lorient nastoupil do utkání nervózně a bylo vidět, že je jejich situace nenechává chladnými. To navíc podpořilo situace z 16. minuty, kdy zraněného kapitána Audarda musel v brance vystřídat nezkušený Florent Chaigneau. Obrovský kámen ze srdce hostí však spadl ve 22. minutě - to totiž Jérémie Aliadiére perfektním pasem našel Monnet-Paqueta, jehož přízemní volej nedal Llorisovi nárok - 0:1.

Brankář Lyonu poté předvedl dobrý zákrok proti Jouffremu, ale rozjetí hosté se nevzdávali a ve 26. minutě vedli už o dvě branky. Tentokrát za to mohl parádně sehraný brejk v režii Autreta, který protancoval zkoprnělou obranou domácích a zblízka zakončil - 0:2.

Poté se konečně osmělil i Lyon a Chaigneau měl co dělat s Källströmovým pokusem, ale Les Merlus stále drželi otěže zápasu ve svých rukách. Jen díky Llorisovi a jeho zásahu proti Aliadiérému to nebylo po půl hodině hry 0:3. Nakonec se ale lyonští dokázali vybičovat ke snižující (a trochu nezasloužené) brance.

Ve 38. minutě se k rozehrání rohového kopu postavil Källström a míč propadl až ke Crisovi, který z voleje trefil ideálně - 1:2. Na druhé straně Lloris skvěle vyrazit Autretovu bombu a udělal tak tečku za extrémně zábavným poločasem.

Druhá půle už naneštěstí tolik vzrušení nepřinesla - pokud tedy nejste fanoušek Lyonu. Hra se uklidnila a domácí převzali otěže, zejména pak Källström, který byl hodně aktivní a testoval Chaigneaua dvěma nepříjemnými střelami, se kterými měl nervózní gólman dost problémů, ač nakonec obě situace zvládl.

Klíčový okamžik pro Lyon přišel po 77 minutách hry. To totiž nejprve Lloris vychytal gólovku Aliadiérého a hned z následné akce López obehrál dvojici bránících hráčů a nekompromisně po zemi propálil Chaigneaua - 2:2.

Černou tečku za jinak velmi dobrým zápasem pro Lorient pak udělal Gomis, který - jako druhý lyonský hráč v zápase - skóroval z rohového kopu, jejž tentokrát rozehrával Cris - 3:2.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - AS Nancy-Lorraine 0:0

22.04.2012 17:00

Góly: -

Záchranářský souboj na Korsice příliš fotbalového vzrušení nenabídl a nepomohl ani k vyřešení sestupové otázky; domácí Ajaccio hrálo s Nancy 0:0.

Domácím nepomohla ani vyšší motivace a nadále zůstávají plně namočeni do existenčních problémů, zatímco hosté protáhli svoji sérii neporazitelnosti už na 8 zápasů a jsou nadále jedenáctí.

A důležitost zápasu si Pantaloniho tým plně uvědomoval - Ajaccio bylo na hřišti jasně lepší a pouze skvělá defenziva Nancy mu zabránila v ukořistění všech tří bodů, které by pro bojujícícho nováčka měly cenu zlata. Ani celých 90 minut trvající převaha však nakonec nebyla k ničemu. Korsičané se sice posunuli na sedmnácté místo, ale jejich náskok na prvního sestupujícícho z Brestu je minimální.

ACA mělo vyšší držení míče (57%) a jeho hráči vyslali v útočné polovině 43 centrů - jaký rozdíl proti deseti na druhé straně! - ale brankář N'Dy Assembé a jím dirigovaná obrana byli zkrátka nepřemožitelní.

Zřejmě největší šance zápasu přišla už v 18. minutě, kdy se do úniku probojoval Benjamin André, ale byl vyšachován minimálním ofsajdem, a opět o půl hodiny později, kdy Ilanova rána už mířila mezi tři tyče, ale heroický zákrok stopera Sébastiena Puygreniera vytlačil míč o centimetry na brankovou konstrukci.

Nancy se ve druhé půli trochu zvedlo a v 66. minutě si Ochoa připsal první zaznamenáníhodný zákrok proti Lossémy Karabouému. V samém závěru se pak ještě z brejku mohl prosadit Daniel Niculae, jehož volej po Traorého pasu však bránu střelil, a na domácí straně nebezpečně hlavičkoval Samuel Bouhours. Utkání však nakonec kýženou branku nepřineslo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 6:1

22.04.2012 17:00

Góly: 6. Javier Pastore, 25. Thiago Motta, 44. Jérémy Ménez, 55. Nenê, 60. Nenê, 90. Sylvain Armand - 12. Modibo Maïga

Neuvěřitelnou kanonádou skončilo měření sil mezi druhým Paris Saint-Germain a osmnáctým Sochaux. Tým z hlavního města Francie jasně potvrdil svou roli favorita, nastřílel soupeři celkem šest branek a stáhl náskok vedoucího Montpellier znovu na dva body.

Tým Carla Ancelottiho si tak fanoušky touto kanonádou snad udobřil fanoušky, které příliš nepotěšila remíza z minulého kola s Auxerre. Druhé vítězství z posledních tří zápasů pak znamená, že Paris SG na vedoucí Montpellier ztrácí pět kol před koncem znovu pouze dva body. Naproti tomu Sochaux prohrálo již svůj třetí venkovní zápas v řadě a díky špatnému skóre kleslo dokonce již na předposlední příčku. Z té ho od nesestupových pozic dělí stále jediný bod.

Pařížský tým byl od úvodního hvizdu sudího daleko lepším týmem, lépe kombinoval, dostával se do šancí a svou převahu rychle přetavil v úvodní branku. V šesté minutě si Pastore nahrál s Neném, poradil si s bránícím Sebastienem Corchiou a tvrdou střelou levačkou překonal následně i gólmana Teddyho Richerta - 1:0.

Sochaux se však z ojedinělé příležitosti dočkalo překvapivého vyrovnání. Již po dvanácti minutách se tak muselo začínat od začátku. Modibo Maiga si totiž naskočil na vysoký míč nejlépe a - jak je tomu u něho zvykem - poslal míč hlavou za záda bezmocného gólmana - 1:1.

Stejný hráč se dokonce mohl stát hrdinou hostujícího mužstva. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo dál, kdyby Maiga v následující akci netrefil pouze tyč, ale mířil o něco málo přesněji? Ve 25. minutě dal na tuto příležitost Sochaux rychle zapomenout domácí Thiago Motta. Po přímém kopu z kopaček Neného se prosadil hlavou - a to rovnou v pádu - 2:1.

Hosté svého soupeře i nadále zlobili a Salvatore Sirigu musel v bráně Paris Saint-Germain dávat dostatečný pozor. S jedovatou ránou Ryada Boudebouze si však poradit dokázal. Těsně před koncem prvního poločasu přišel další trest ze strany PSG. Siaka Tiene nacentroval do pokutového území, na míč si naběhl Jérémy Ménez a překonal Teddyho Richerta již potřetí - 3:1.

Sochauxští lvi se se zápasem mohli rozloučit v minutě 56. Dobře postaveného Neného našel ve vápně Christian Jallet a brazilský záložník poslal míč na vzdálenější tyči míč z první do sítě - 4:1.

Stejní hráči byli i u následující gólové akce. A i tentokrát byl na jejím konci tvořivý středopolař domácího výběru. Tomu poslal do šestnáctky míč právě Jallet, Nené si pohrál s vyběhnuvším Richertem a balon poslal do odkryté klece - po hodině hry to bylo již 5:1.

A domácím to nebylo málo. Richert se musel mít na pozoru proti pokusu Meneze, ukázal také skvělý zákrok proti voleji Jalleta, nakonec však přeci jen ještě jednou inkasoval. V samém závěru utkání si na Pastoreho nahrávku naběhl Armand a ještě naposledy rozjásal domácí příznivce v Parku princů - 6:1.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 2:1

21.04.2012 21:00

Góly: 1. Jussiê, 29. Jussiê - 56. Jordan Ayew

Již dvanáct ligových zápasů v řadě. Tak dlouho čeká předloňský francouzský mistr z Marseille na ligové vítězství. Svěřenci Didiera Deschampse tentokrát ztratili všechny body na hřišti svého velkého rivala - Girondins Bordeaux.

Bordeaux tak konečně ukončilo čekání na tříbodový zisk, z posledních pěti ligových utkání totiž celkem získalo pouze čtyři body - za stejný počet remíz. Po téměř dvou měsících si tak tým okolo českého záložníka Jaroslava Plašila připsal do tabulky všechny body a posunul se o jednu příčku vzhůru, na pozici osmou. Naproti tomu Marseille po dalším zaváhání nadále uzavírá první desítku týmů Ligue 1 - s dostatečným, osmibodovým náskokem na sestupující Sochaux, a snad již nedostižitelným třináctibodovým mankem na pohárové příčky.

Les Girondins vstoupili do utkání jak nejlépe mohli a již ve třetí minutě se ze svého prvního ataku ujali vedení. Ludovic Obraniak svou pohlednou přihrávkou oslovil Yoanna Gouffrana, ten posunul míč na lépe postaveného Jussieho a brazilský útočník se zakončením neměl problém - míč nasměroval směrem za Mandandova záda - 1:0.

Marseille rozhodně nebyla v úvodu utkání nebezpečným protivníkem, naopak to bylo domácí mužstvo, které své vedení znásobilo již na 2:0. Brankář Mandanda pouze vyrazil Plašilovu ránu před sebe, k míči měl nejblíže opět dobíhající Jussie a ani tentokrát si se stylem zakončení příliš starostí dělat nemusel - balon poslal jednoduše do odkryté sítě - 2:0.

Hosté se po druhé inkasované brance konečně jako by probudili k životu, kontaktní branku se jim ale vstřelil nepodařilo. Cedric Carrasso v brance Bordeaux si poradil s pokusem Andrého-Pierra Gignaca a Jordan Ayew pálil o pár centimetrů vedle; nejlepší příležitost však v samém závěru první půle spálil Gignac. Jeho parádní ránu z voleje neuvěřitelným zákrokem vytáhl mimo tři tyče Carrasso.

Brankář domácích pokračoval ve skvělém výkonu i po změně stran. Osm minut po startu druhého dějství vychytal Andrého Ayewa, v 56. minutě ale konečně inkasoval. Byl to Andrého mladší bratr Jordan, který svou střelou nedal tentokrát Carrassovi nejmenší šanci - 2:1.

Hosté byli velice blízko vyrovnání o pár minut později, André Ayew chtěl napodobit svého sourozencem, jeho projektil se však zastavil na brankové konstrukci Mandandovy branky. Po dlouhé době zahrozilo vepředu také Bordeaux, a hned z toho byla penalta. Mandanda v pokutovém území srazil unikajícího Jussieho, gólman Marseille však svou chybu ze 67. minuty napravil, když pokutový kop z kopaček Trémoulinase zlikvidoval.

Hosté měli v závěru ještě dvě dobré příležitosti na vyrovnání. Carrasso však již za své záda žádnou střelu nepustil, rozzloben tak mohl zůstat Gignac i Mathieu Valbuena, jehož ránu pod břevno polapil gólman Bordeaux již v nastaveném čase utkání.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AJ Auxerre 1:0

21.04.2012 19:00

Góly: 36. Fabián Monzón (pen.)

O devíti hráčích se nehraje jednoduše. A už vůbec ne v důležitém zápasu o záchranu. Auxerre nezvládlo utkání v Nice a po jediné trefě Luciana Monzóna z prvního poločasu zůstává připoutané k poslední příčce Ligue 1.

Tým Jeana-Guye Wallemmeho tak nevyužil příležitost stáhnout náskok sedmnáctého Brestu na dva body, rozdíl tak nadále zůstává pětibodový. AJA se navíc v posledních týdnech stále nedaří - z posledních deseti zápasů zvítězilo pouze jednou, celkově uhrálo sedm bodů. Naproti tomu Nice dalo zapomenout na ztrátu všech bodů s Rennes a po třetí výhře z posledních čtyřech zápasů se v tabulce posunulo již na dvanáctou pozici. Z té má na osmnácté Sochaux již čtyřbodový náskok.

I přestože kurzy sázkových kanceláří v dnešním zápase favorizovaly domácí, slova se jako první ujali hostující borci. Již v osmé minutě se ve velice nadějné pozici objevil Anthony Le Tallec. Po přihrávce Dennise Oliecha se francouzský útočník opřel do míče z voleje, nicméně mířil těsně vedle.

Po čtvrthodině hry zacinkala za brankářem Davidem Ospinou dokonce branková konstrukce, viníkem byl domácí obránce Francois Clerc, jenž po centru Omara Kossoka odvracel míč hlavou poněkud nešťastným směrem. Další ránu z první vyslal na branku Nice Roy Contout, gólman domácích byl ale tentokrát připravený.

A i když bylo Auxerre v úvodních fázích utkání lepším týmem, branku vstřelit nedokázalo - a bylo za to náležitě potrestáno. Devět mit před koncem prvního poločasu se z pokutového kopu prosadil argentinský obránce Luciano Monzón. Rozhodčí odpískal penaltu po faulu střídajícího Pyrecqueho Rizieyrana na unikajícího Francka Dja Djedjeho. A nabídnutou příležitost bez problémů Monzón proměnil - 1:0.

Krátce na to přišel další zlomový okamžik zápasu. Dennis Oliech si totiž pustil pusu na špacír a tak dlouho se rozčiloval ohledně sudího rozhodnutí, až uviděl červenou kartu. Nice se v početní převaze hrálo o mnoho pohodlněji. Ačkoliv diváci na další brankové okamžiky čekali marně, domácí byli jasně lepším týmem.

Blízko druhé brance se ocitli v 64. minutě, když se střídající Esmael Goncalves šikovně protáhl po pravém křídle a celou akci korunoval i zakončením, nicméně Olivier Sorin v bráně Auxerre předvedl pohotový zákrok. Gólman hostů se musel činit i proti další ráně Nice, tentokrát z kopaček Kafoumby Coulibalyho.

Na "Mission impossible" mohli hosté dnešní utkání překřtít deset minut před koncem. Willy Boly viděl za faul na Goncalvese druhou žlutou kartu a vydal se do kabin za Dennisem Oliechem. Auxerre dohrávalo o devíti. A Nice se útočení nebálo. V 81. minutě si s Rizieyranem pohrál Elliot Grandin a jeho parádní střela skončila pouze těsně vedle brankové konstrukce.

Nakonec se ale z překvapivého bodu málem mohlo radovat Auxerre. Šest minut před koncem se totiž po chybě Monzóna dostal k míči střídající Olivier Kapo a jeho rána před opuštěním hrací plochy ještě pocítila tvrdost brankové kontrukce...

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Lille OSC 0:2

21.04.2012 19:00

Góly: 39. Rio Mavuba, 45. Eden Hazard

Lille získalo důležité vítězství na půdě zachraňujícího se Dijonu, a nejenže si upevnilo svou třetí pozici, která zaručuje kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu, dotáhlo se na druhé PSG na rozdíl pouhopouhých dvou bodů. O tři body se díky dvěma gólům postarali Mavuba s Hazardem. Domácí jsou po této porážce jen jeden korálek od sestupového pásma.

Ve 3. minutě byl blízko gólu Cole, do dobré šance ho totiž vyslal spoluhráč Roux, ale nakonec hostující záložník mířil těsně vedle. Poté mohl skórovat jeho spoluhráč Hazard, jenž obehrál Souprayena a unikl mu po levé straně, následně ovšem podobně jako Cole nezamířil přesně. I když v úvodních minutách hry hosté soupeře hodně zatlačili, ve 12. minutě měl velkou příležitost soupeř.

Bauthéac našel svým pasem Joviala, jemuž se dokonce podařilo překonat gólmana Landreaua, nicméně na brankové čáře ho nakonec zastoupil Béria, který míč odkopl do bezpečí. Pak si pořádně zachytal domácí gólman Reynet, jenž si musel poradit s tím, co na něj vyslal Debuchy. Těžko říci, zda-li to byla střela, nebo centr.

Ve 36. minutě muselo jít Lille do deseti hráčů. Gueye nešetrně zajel do protihráče Joviala, za což mu sudí Buquet udělil přímou červenou kartu. Přesto se hosté o tři minuty později ujali i v oslabení vedení. Hazard vyslal do šance Mavubu, jehož střelu nemohl Reynet mezi třemi tyčemi v žádném případě polapit.

Těsně před obrátkou přitom Dogy zvýšili na 2:0. Zařídil ho Hazard, jenž si hezky počkal na levé straně se střelbou, v pohodě zamířil a krásnou ránou pravačkou do spodního rohu bránu překonal Reyneta podruhé. Pro Dijon se situace nevyvinula dobře hned zkraje druhého dějství, Méité totiž surově zajel do Rouxe a byl druhým vyloučeným hráčem zápasu.

Domácí se na nějaký zvrat zkrátka nezmohli. V největších příležitostech byli nejprve Koné, jenž ale pálil nad bránu poté, co na něj nacentroval Bauthéac z přímého kopu, a rovněž i Corgnet, který jen připraveného brankáře Landreaua. Zbývajících třináct minut musel hrát Dijon dokonce v devíti, za ošklivý faul na Hazarda dostal červenou kartu třetí v pořadí Kumordzi.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes 0:1

21.04.2012 19:00

Góly: 45+2. Julien Féret (pen.)

Třetí ligové vítězství v řadě a Rennes se zničehonic může radovat ze čtvrté, evropské poháry zajišťující pozice. Jedinou brankou zajistil hostům vítězství svým proměněným pokutovým kopem Julien Féret.

Stade Rennes tak pomalu dává zapomenout na bolestivé, semifinálové vypadnutí z Coupe de France, kde ho překvapivě porazili amatéři z Quevilly. V Ligue 1 totiž neprohrálo již od konce března, a v tabulce stoupá stále vzhůru. Nyní se posunulo na čtvrtou příčku, z které má na pátý Lyon jednobodový náskok. Naproti tomu Brest prohrál pět z posledních šesti zápasů a od sestupového pásma ho nyní dělí pouze lepší skóre.

Hosté se málem ujali vedení již ve třetí minutě. Po přihrávce Romaina Danzého se v solidní pozici ocitl Youssouf Hadji, jenž i přes problémy s rovnováhou dokázal vyslat na Steeva Elanu velice nebezpečnou ránu. Gólman domácích si ale s jeho pokusem nakonec napodruhé poradil.

O něco jednodušší byla Elanova pozice o dvanáct minut později. Jean-Armel Kana-Biyik se protáhl po pravém křídle a dostal se i do zakončení. To ale nebylo tak působivé jako samotný průnik, a francouzský gólman s martinickými kořeny si tak s jedno ránou bez problémů poradil.

Rennes se ujalo vedení v nastaveném čase prvního poločasu. Ahmed Kantari v pokutovém území přidržoval Jonathana Pitroipu, což neušlo pozornosti hlavního sudího. Ten nařídil penaltu, k níž se postavil Julien Féret a ten - jak je tomu již u tohoto záložník zvykem - bez problémů proměnil - 0:1.

Osm minut po změně stran se odpískání pokutového kopu dožadovali naopak domácí fotbalisté. Bruno Grougi po souboji s Onyekachim Apamen upadl ve vápně soupeře; sudí ale tentokrát do píšťalky nezafoukal. Domácí se drali do útoku a v dalším slibném útoku se objevili o pár minut později. Po přímém kopu Grougiho hlavičkoval těsně mimo Jonathan Zebina.

V dobré pozici se ale nadále objevovali také fotbalisté hostujícího výběru. Feretův centr hledal nabíhajícího Mevlüta Erdinca, tomu ale k doklepnutí míče do sítě chyběly centimetry. Deset minut před koncem dokázal své skvělé reflexy Benoit Costil, gólman Rennes. Alexandre Alphonse prošel do pokutového území a oslovil na zadní tyči postávajícího Zebinu. Domácí obránce poslal míč rychle směrem do sítě Rennes, nicméně Costil předvedl neuvěřitelný reflexivní zákrok a uchránil své mužstvo před ztrátou důležitých bodů.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Saint-Étienne 1:4

21.04.2012 19:00

Góly: 71. Livio Nabab - 39. Aurélien Montaroup (vl.), 60. Pierre-Emerick Aubameyang, 70. Max Gradel, 83. Pierre-Emerick Aubameyang

Jediný bod dělí loňského nováčka z Caen od sestupových pozic. Jediný bod dělí ambiciózní Saint-Étienne od pohárových příček. Zeleno-bílí zvládli těžké utkání na půdě patnáctého Caen a notně zvýšili své šance na účast v evropských pohárech.

ASSE se tak po třech březnových prohraných zápase v řadě zase začíná dostávat do formy, po výhře nad Brestem nasázelo dnes svému soupeři dokonce čtyři branky a v tabulce si polepšilo o jednu příčky. Naproti tomu Caen zůstává patnácté, na osmnácté Sochaux má pouze jednobodový náskok a přišlo rovněž o svou třízápasovou sérii bez porážky.

Zeleno-bílí si byli vědomi své role favorita a svého soupeře zahnávalo do úzkých již v brzkých minutách. Bakary Sako vyslal parádní přihrávkou Pierra Aubameyanga do samostatného úniku, nicméně gabunskému forvardovi v zakončení chybělo více štěstí. Jeho rána se od břevna vrátila zpět do hry.

Překvapit domácího gólmana Alexise Thébauxe se pokusil Fabien Lemoine, jeho lobovaný pokus však skončil těsně vedle branky. Poté přišla první příležitost domácího výběru. Na centr M’Bayeho Nianga si na vzdálenější tyči naběhl Frédéric Bulot, nicméně si neporadil stoprocentně se zpracováním míče a jeho nevýrazný pokus jednoduše lapil Stephane Ruffier.

První branka zápasu přišla záhy, v 39. minutě otevřel svou vlastní brankou skóre Aurelien Montaroup. Ten poslal míč do vlastní sítě po nebezpečném centru Aubameyanga - 0:1.

Střídající Kandia Traoré v úvodu druhého poločasu promeškal stoprocentní příležitost na vyrovnání. Ruffier pouze vyrazil střelu Bulota před sebe, dobíhající Traoré však míč, jenž se odrazil přímo k němu, nedokázal umístit, a skóre se tak neměnilo. To až o minutu později, kdy Saint-Étienne podle známého pravidla "nedáš-dostaneš" navýšilo svůj náskok.

Po rychlém protiútoku se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se štěstím překonal Alexise Thébauxe. Kanonýr hostů se rozhodl pro lobovanou střelu, Thébaux si sice na míč šáhl, nicméně jeho dalšímu posunu do branky již zabránit nedokázal - 0:2.

Další skvělou příležitost měl před sebou domácí Niang. Tomu se nepodařilo proměnit téměř z jasné pozice po centru Nababa, když minul branku. A ASSE svého soupeře potrestalo i tentokrát. V 70. minutě se prosadil Gradel, když byl brankář Thébaux zaměstnán soubojem s Aubameyangem - 0:3.

O minutu později se skóre měnilo znovu, Caen se konečně dočkalo gólu do sítě soupeřovy. Ruffier vyrazil Niangovu střelu pouze k dobíhajícímu Liviu Nababovi a ten již tentokrát žádnou chybu neudělal - 1:3.

Poslední slovo však měli opět hosté. V 82. minutě se po centru Grandela podruhé v tomto utkání prosadil Pierre Aubameyang a zeleno-bílí se mohli radovat z cenných tří bodů.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Toulouse FC 2:1

21.04.2012 19:00

Góly: 10. Aldo Angoula, 75. Aymen Abdennour (vl.) - 72. Wissam Ben Yedder

Šance Toulouse na účast v evropských pohárech po dnešním zápase o něco málo klesly. Namísto předpokládaného tříbodového zisku a posunutí se na čtvrtou pozici v tabulce ztratilo Toulouse v Évianu překvapivě všechny body, a o Evropskou ligu tak bude muset nadále bojovat.

Nováček první francouzské ligy tak navázal na povedený výkon z Valenciennes a po třech zápasech se konečně radoval z vítězství před vlastními fanoušky. V tabulce mu i nadále patří devátá pozice, přičemž tým je dostatečně vzdálený jak od bojů o poháry, tak o udržení. Naproti tomu Toulouse kleslo o dvě příčky na místo sedmé, na čtvrté místo, zajišťující účast v Evropské lize, ale ztrácí stále jediný bod.

Lépe do utkání přitom vstoupili právě hosté, kteří se málem radovali z úvodní branky již po sedmi minutách hry. Francois Sirieix uvolnil v pokutovém území Paula Machada, ten nechal míč lépe postavenému Umutu Bulutovi; turecký útočník však tuto stoprocentní příležitost jakýmsi záhadným způsobem nedokázal využít a míč skončil vedle.

A domácí svého soupeře záhy za tuto lehkomyslnost potrestali. O tři minuty později se díky trefě Angouly ujali vedení. Po rohovém kopu Thomase Kahlenberga se do míče parádním způsobem opřel Angoula a jeho dělovka z první zapadla přímo do sítě - 1:0.

Toulouse si vypracovalo solidní příležitost po čtvrthodině hry. Po centru Etienne Capoueho se do míče z voleje opřel opět Paulo Machado, ani tentokrát však domácím štěstí nepřálo. Domácí zachránil svým pohotovým zákrokem gólman Stephan Andersen. Dánský brankář prokázal svůj um i o osm minut později, když parádním zákrokem zabránil ve skórování Capouemu.

Vyrovnání nepřišlo ani z poslední příležitosti fialových v prvním poločase. Machadův přímý kop se vznesl až příliš do výšky, a Andersena tak neohrozil. Hosté však zůstávali lepším celkem i po změně stran, v jedné z nadějných příležitostí se objevil Braaten, avšak i on branku minul.

Po 68 minutách hry se již na zoufalství vlastní spoluhráčů nemohl koukat Ben Yedder a rozhodl se prozkoušet Andersena z pořádné vzdálenosti. Ani jeho parádní dělovka z pětadvaceti metrů však na připraveného Andersena nestačila. Dánský brankář byl však bezmocný proti další Ben Yedderově ráně z minuty 72. Po pěkné práci Regattina s Bulutem se k míči dostal právě tento talentovaný záložník a u vzdálenější tyče rozvlnil síť - 1:1.

Toulouse se na vyrovnávací branku načekalo poměrně dlouho - ne tak Évian, který se po třech minutách znovu ujal vedení. Po přímém kopu Daniela Wasse se v pokutovém území míč dostal mezi Angoulu a hostujícího Aymena Abdennoura a po motanici ve vápně poslal obránce Toulouse míč do vlastní sítě - 2:1.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Valenciennes FC 1:0

21.04.2012 19:00

Góly: 5. Souleymane Camara

Fotbalisté Montpellieru i po tomto kole zůstanou v čele tabulky. Byť o záchranu bojující Valenciennes skolili jen jednou brankou Souleymaneho Camary ze samotného začátku zápasu, na hřišti byli po celou dobu jasně lepším týmem a brankový rozdíl mezi oběma týmy mohl být klidně i vyšší. Hostující celek je třináctý se čtyřbodovým náskokem na sestupové pásmo.

HSCM si lepší start do zápasu ani nemohl přát. Domácí fandové se totiž už v 5. minutě radovali se svými miláčky, jakmile Estrada uvolnil Belhandu a po něm jeho centr tečoval do brány Camara. O sedm minut později mohl navýšit náskok Utaka, který si zpracoval krásně na prsa dlouhý pas, následně ovšem jeho střelu zablokoval jeden ze soupeřových obránců.

Hosté se do první šance zápasu dostali zhruba po dvaceti minutách hry. Pálit z dobré pozice mohl Dossevi, k jeho smůle se mu však do pokusu vložil bránící Bedimo. Závěr prvního dějství patřil domácímu mužstvu, v nejlepší možnosti se přitom ocitl Bedimo, jeho střela se však zastavila o boční síť Penneteauovy brány.

Ve druhé půli se VAFC směrem dopředu nijak nezlepšilo. A mělo velké štěstí, že mu soupeř nepřidal do ranečku na cestu domů ještě nějaký ten gól. Držel ho přitom skvělými zákroky Penneteau. V 54. minutě na něj nevyzrál nejlepší střelec Ligue 1 Giroud a poté byl francouzský útočník o dvanáct minut později frustrovaný znovu.

Po centru Bocalyho totiž jeho hlavičku vytěsnil hostující brankář na výbornou. Giroud si na něj hodlal vyšlápnout i o pár chvil později, jenže jeho technickou ránu zase zlikvidoval brilantním způsobem jeho sok v rukavicích. Nakonec ale hosté mohli přece jenom z ničeho nic vyrovnat. Velké štěstí pro Montpellier, že Cohade v 86. minutě trefil pouze břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC33216660:3169
2.Paris Saint-Germain331910463:3567
3.Lille OSC331711562:3662
4.Olympique Lyon331751152:4356
5.Stade Rennes33159945:3654
6.AS Saint-Étienne331581044:3753
7.Toulouse FC331581036:3053
8.Girondins Bordeaux331113940:3746
9.Évian Thonon Gaillard331291248:4745
10.Olympique Marseille3310111240:3841
11.AS Nancy-Lorraine3310111233:3941
12.OGC Nice339101434:3937
13.Valenciennes FC331071631:4037
14.FC Lorient338111432:4435
15.SM Caen338101535:4934
16.Dijon FCO33971737:5434
17.AC Ajaccio337131333:5434
18.Stade Brestois336151228:3333
19.FC Sochaux33891634:5433
20.AJ Auxerre335131537:4828

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Godwinson

Sice s odřenýma ušima, ale hlavní je, že je to za tři. Zápas v Toulouse příští kolo bude hodně zásadní. Teď jen doufat v body Sochaux :)

Évian

Reagovat
Israha

Co tam ta Marseille zas dělá? Sledujete to někdo?

Reagovat
Godwinson

Sice nesleduji, ale oni už nemají oč hrát, tak na to asi tak trochu "dlabou", svůj cíl splnili.

Reagovat
Israha

No já se trochu děsím těch pouhých osmi bodů od sestupu, do konce ještě fůra kol

Reagovat
Langi

no minulej tejden sem se tomu smál, ale jestli Marseille rupne se soupeřema, který jsou pod nima v tabulce tak to bude hodně zajímavý

Reagovat
honziss

Jenže to by musely vyhrávat všechny týmy pod Marseille, aby snad ještě bylo reálné, že by spadli. Což se nestane. Zachránění jsou, teď jim jde jen o to nějak dohrát zbytek ročníku a zaměřit se na příští sezónu.

Reagovat
Langi

twl to je zas jednou pohled na tu tabulku

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Ligue 2 se vyvíjí zajímavě. Kazí to jenom Monako, které začalo vyhrávat a Le Havre

Reagovat
cetto

Brest tam nemá jedinýho schopnýho střelce, ale Mičola šanci nedostane. Je mi jasné, že trenér dáva šanci hráčům, kteří předvádí nejlepší výkony na treninku, ale pokavat jsou neschopní dát gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Není Mičola zraněný

Reagovat
onze

PSG

Reagovat
honziss

Výborně, do toho třetího místa Lille už snad své postavení udrží. Škoda, že PSG vyhrálo, rád bych je ještě vyšplouch na třetí flek, aby Dogy šly přímo do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už, tak už.

Reagovat
Langi

Lille né

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to bylo tak na úkor PSG, tak proč ne. My na to 3. místo nemáme, bohužel.

Reagovat
Langi

Lille zas nemá na LM...to je začarovanej kruh...já furt věřim že Lille rupne s PSG i Montpellierem my to ještě nějak haluzem uděláme...šance je sice asi jako že se Auxerre zachrání, ale stát se může všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá, ale to ani Montpellier. Tahle sezona je prostě děs ze všech stran. Už aby skončila...

Reagovat
Langi

Reagovat
juninho8

a to sme este nehrali s Quevilly

Reagovat
Langi

po dnešku se nebojim...když daj náhodou góla tak otočíme

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa bojim najme Evianu ...

Reagovat
Langi

to pude...teď se nám to dobře sešlo že hrajem s Quevilly a v lize ještě 2x doma s Valenciennes a Brestem...tam to chce bezpodmínečně vyhrát trofej a 6 bodů a budem na vítězný vlně která nám vydrží až do konce ligy...kdežto přeceňované Lille příští kolo prohraje doma PSG, potom po dvou haluzech a nepřesvědčivých výkonech padne v Montpellieru a v posledním kole nezvládne roli favorita a remizuje doma s Nancy

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme ale získat 7 bodů, bo myslím, že Lille má lepší skore.

Reagovat
Langi

teoreticky stačí když Lille prohraje s Montpellierem a ještě 2x někde remizuje (PSG, Nice)...tj 8 bodů...my musíme všechno vyhrát...ve hře je 15 bodů, šance pořád je

Reagovat
smazaný uživatel

aj lepsi vzajomný zápas....

Reagovat
Langi

o 7 bodů víc musíme získat...musíme doufat v pomoc PSG a Montpellieru, jesi Lille příští kolo porazí PSG, troufám si říct že je hotovo

Reagovat
honziss

Haha. Lyon je rok od roku horší, teď už evidentně nemá ani na to, aby si tu LM vybojoval, tak tady nemluv, že Lille nemá na LM. Má na ni ten, kdo si ji vybojuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemá na to, aby v ní třeba postoupili do čtvrtfinále. Letos byl zářný příklad, kdy před Lille skončil i Trabzonspor, či co to bylo.

Reagovat
Langi

neporovnávej ligu a LM...postoupit do LM a něco v ní uhrát jsou 2 rozdílné věci a jediný 2 týmy z Francie, který jsou schopný tam něco uhrát jsou zatím jen Lyon a Marseille, nehledě na aktuální formu a tuhle zpackanou sezónu...jinak souhlasím s tím že Lyon je momentálně horší než Lille, ale garantuju ti že jestli Lille bude hrát LM tak se budou zase rvát o 3. místo ve skupině a když to vyjde tak na jaře EL zase vypustěj a budou se soustředit jen na ligu...to je přístup kterej jsem já osobně od Lyonu nebo Marseille nikdy neviděl, vždycky poslali na hřiště to nejlepší co měli a nevypustili to, ikdyž to kolikrát mělo za následek to že stejně prohráli a byli vyflusaný na ligu o víkendu...Lille ta EL stačí, tým mají dost dobrý na to aby se dostali daleko, ale kašlou na to

Reagovat
honziss

V tom případě to je hodně smutné, když jediné dva francouzské týmy, které podle vás umí v LM něco zahrát, si ji neumí ani vybojovat. Hodně smutné.

Lille hraje LM krátce, v příští sezóně už budou mít víc zkušeností, nevím proč je takhle kategoricky odepisovat jen podle výsledků v LM z letošního ročníku.

Reagovat
Langi

viděl jsem je vloni v EL když hráli o titul...bylo to to stejné...máš pravdu je to smutný, hlavně pro národní koeficient, samozřejmě bych si přál aby se všechny francouzský týmy dostali v Evropě co nejdál, ikdyž osobně moc nepřeju Marseille nebo PSG, v Evropě je to něco jinýho

Reagovat
smazaný uživatel

lille lm nehraje v zadnem pripade kratce, hrali ji uz pod puelem

Reagovat
honziss

A kdo tehdy v těch letech 05-07 ze současného kádru byl v tom tehdejším?

Reagovat
smazaný uživatel

No je vidět, že jakmile se začlo hrát 4-2-3-1 tak to bylo úplně o něčem jiném. na to 4-2-2-2 prostě nejsou hráči, nebo jsou, ale nehrají. První dva goly byly špatný vtip, pak si Lorient vytvořil sice další tři tutovky, ale v druhém poločasu jsme tlačili a nakonec naštěstí i vyhráli. Takže jedem na 3. místo

Reagovat
Langi

-------------------Lloris------------------

Reveilleré----Cris----Lovren----Dabo

---------Gonalons---Kallstrom---------

Lacazette------Gourcuff------Bastos

------------------Lisandro---------------

záměrně volím zkušenější a kvalitnější hráče

zkusit to takhle proti Quevilly a doufat že to vyjde, nic jinýho asi nezbejvá

Reagovat
smazaný uživatel

to sa mi páči ... celkovo sa mi viac páči ten system 4-2-3-1 len nech je Gourcuff v poriadku, vo forme, a nech suhlasí so znízenim platu

Reagovat
Langi

OT: http://www.foot01.com/equipe/lyon/tottenham-pret-a-mettre-12-me-sur-lloris,87615

12 mega...to jsou z laciný kraje...přidejte těch 10 navíc co chce Aulas a možná máta šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Možná tak jeho podepsané kopačky

Reagovat
Langi

nejhroší je že Tottenham to bere s veškerou vážností

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele