33. kolo
22.04.2012 17:00 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain rozstřílelo Sochaux 6:1

Neuvěřitelnou kanonádou skončilo měření sil mezi druhým Paris Saint-Germain a osmnáctým Sochaux. Tým z hlavního města Francie jasně potvrdil svou roli favorita, nastřílel soupeři celkem šest branek a stáhl náskok vedoucího Montpellier znovu na dva body.

Tým Carla Ancelottiho si tak fanoušky touto kanonádou snad udobřil fanoušky, které příliš nepotěšila remíza z minulého kola s Auxerre. Druhé vítězství z posledních tří zápasů pak znamená, že Paris SG na vedoucí Montpellier ztrácí pět kol před koncem znovu pouze dva body. Naproti tomu Sochaux prohrálo již svůj třetí venkovní zápas v řadě a díky špatnému skóre kleslo dokonce již na předposlední příčku. Z té ho od nesestupových pozic dělí stále jediný bod.

Pařížský tým byl od úvodního hvizdu sudího daleko lepším týmem, lépe kombinoval, dostával se do šancí a svou převahu rychle přetavil v úvodní branku. V šesté minutě si Pastore nahrál s Neném, poradil si s bránícím Sebastienem Corchiou a tvrdou střelou levačkou překonal následně i gólmana Teddyho Richerta - 1:0.

Sochaux se však z ojedinělé příležitosti dočkalo překvapivého vyrovnání. Již po dvanácti minutách se tak muselo začínat od začátku. Modibo Maiga si totiž naskočil na vysoký míč nejlépe a - jak je tomu u něho zvykem - poslal míč hlavou za záda bezmocného gólmana - 1:1.

Stejný hráč se dokonce mohl stát hrdinou hostujícího mužstva. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo dál, kdyby Maiga v následující akci netrefil pouze tyč, ale mířil o něco málo přesněji? Ve 25. minutě dal na tuto příležitost Sochaux rychle zapomenout domácí Thiago Motta. Po přímém kopu z kopaček Neného se prosadil hlavou - a to rovnou v pádu - 2:1.

Hosté svého soupeře i nadále zlobili a Salvatore Sirigu musel v bráně Paris Saint-Germain dávat dostatečný pozor. S jedovatou ránou Ryada Boudebouze si však poradit dokázal. Těsně před koncem prvního poločasu přišel další trest ze strany PSG. Siaka Tiene nacentroval do pokutového území, na míč si naběhl Jérémy Ménez a překonal Teddyho Richerta již potřetí - 3:1.

Sochauxští lvi se se zápasem mohli rozloučit v minutě 56. Dobře postaveného Neného našel ve vápně Christian Jallet a brazilský záložník poslal míč na vzdálenější tyči míč z první do sítě - 4:1.

Stejní hráči byli i u následující gólové akce. A i tentokrát byl na jejím konci tvořivý středopolař domácího výběru. Tomu poslal do šestnáctky míč právě Jallet, Nené si pohrál s vyběhnuvším Richertem a balon poslal do odkryté klece - po hodině hry to bylo již 5:1.

A domácím to nebylo málo. Richert se musel mít na pozoru proti pokusu Meneze, ukázal také skvělý zákrok proti voleji Jalleta, nakonec však přeci jen ještě jednou inkasoval. V samém závěru utkání si na Pastoreho nahrávku naběhl Armand a ještě naposledy rozjásal domácí příznivce v Parku princů - 6:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele