28. kolo
10.03.2013 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SC Bastia 1:0

Bordeaux konečně zabralo a po čtyřech porážkách v řadě porazilo doma Bastii. O nejtěsnějším možném výsledku rozhodl ve druhé půli Cheick Diabaté.

Malijský forvard přitom přišel na hřiště až o přestávce, kdy nahradil zraněnou posilu Diega Rolána; vítězná branka byla jeho první trefou od loňského října. Diabaté si šikovně naběhl na bližší tyč, převzal Ben Khalfallahův přízemní pas a prostrčil míč za záda bezmocného Landreaua. Bordeaux se tak vyšplhalo na devátou příčku, zatímco Bastia má i nadále sestupové starosti; od červené zóny ji dělí pouhé tři body.

Utkání už od začátku neslibovalo zrovna gólové hody - produktivita je obrovským problémem Bordeaux, a nováček postrádal hned pět suspendovaných hráčů, zraněného Sablého a také Modesteho, který na Korsice hostuje právě z Bordeaux. Domácí byli od začátku lepším týmem, a zejména Saivet s Rolánem pořádně větrali hostující obranu; Landreau byl však bezchybný. Bastia si největší šanci - která vlastně šancí ani nebyla - připsala ve 22. minutě, kdy Marange ve vápně stáhnul Maoulidu a hosté se halasně (a neúspěšně) dožadovali pokutového kopu.

Ve druhé půli převzal status nejaktivnějšího borce na hřišti Ludovic Obraniak a vyprášil Landreauovy rukavice tvrdou ránou v 52. minutě; o pouhou minutu později pak z téže pozice nastřelil břevno. Za další tři minuty však už domácí díky Diabatému vedli, a mohutný útočník se málem prosadil i v 68. minutě, kdy proti němu nadvakrát zasahoval Landreau. Bastia se sice v závěru zmohla na určitý tlak, ale nic, co by skutečně ohrozilo Carrassa v domácí brance, vyprodukovat nedokázala.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele