Ligue 1 - souhrn 24. kola

08.02.2013, 22:22, aktualizováno 10.02.2013, 23:06
Komentáře a souhrny
PSG si před úvodním duelem osmifinále Ligy mistrů ve Valencii ještě vylepšilo náladu v kabině, když porazilo Bastii. Pařížané vyhráli 3:1 a v tuto chvíli vedou tabulku o šest bodů, protože Lyon prohrál s Lille. Odpovědět nedokázala Marseille, která dohrávala v Évianu v devíti a jen remizovala. Doma uspěly i St. Étienne a Rennes, tři body mají také Ajaccio, Valenciennes a Reims.

Stade Rennes - Toulouse FC 2:0

10.02.2013 17:00

Góly: 79. Romain Alessandrini, 84. Mevlüt Erdinç

Až dvě branky na poslední chvíli rozhodly o vítězství Rennes nad Toulouse. Trefy Mevlüta Erdinca a Romaina Alessandriniho dovedly domácí mužstvo k prvnímu vítězství v posledních třech zápasech.

Jako první se jedenáct minut před koncem zápasu prosadil Romain Alessandrini. Ten využil neobvyklého zkratu jinak jistého gólmana Aliho Ahamady. O pět minut později rozhodl o vítězství Stade de Rennais svým volejem Mevlüt Erdinc. Hosté tak na svou ligovou výhru čekají již tři soutěžní kola.

Byli to domácí fotbalisté, kteří se jako první drali do zakončení. Alessandrini svým pokusem pravačkou pořádně vystrašil Ahamadu, jenž nakonec jeho ránu dokázal vytěsnit. Francouzský brankář si následně poradil i s dalekonosnou střelou z kopaček Sadia Dialla. Přesto se do vedení dostalo téměř hostující Toulouse.

Po dobré nahrávce Francka Tabanoua se v solidní pozici objevil Etienne Didot, nicméně jeho přízemní rána z voleje nakonec skončila na tyčce. A hosté si vypracovali druhou brankovou příležitost v závěru prvního dějství. Wissam Ben Yedder však svůj přímý kop zatočil těsně nad Costilovu branku.

Druhá půle naproti tomu patřila jednoznačně Rennes. Ahamada si musel poradit s drzým průnikem Erdinca, střelu z první Alessandriniho zase ještě před svým gólmanem zlikvidovala obrana Toulouse. Julienu Féretovi zase chyběly jen centimetry k tomu, aby doklepl do sítě sražený volej Jeana Makouna.

A domácí se gólu stále přibližovali. Centr Kevina Theopila-Catherineho opřel hlavou pouze do brankové konstrukce Alessandrini. Ránu Erdinca následně opět zlikvidoval Ahamada. Červení se tak první branky dočkali až v 79. minutě. Costilův dlouhý výkop protáhl do vápna Féret a poté, co Ahamada v brance hostů předváděl takřka zázraky, míč nedokázal odklidit z cesty Alessandriniho, jenž balon doklepával do prázdné branky - 1:0.

O pět minut později bylo rozhodnuto. Centr Saného našel naběhnutého Erdinca, jenž tentokrát ranou z voleje nedal Ahamadovi žádné šance - 2:0.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille 1:1

10.02.2013 14:00

Góly: 59. Yannick Sagbo (pen.) - 51. André-Pierre Gignac

Fotbalisté Marseille nenapravili své poslední domácí zaváhání s Nancy, z půdy Évianu Thonon Gaillard si vezou jen jeden bod a na vedoucí příčku ztrácejí už osm korálků. Domácí naopak cennou remízu do boje o záchranu určitě berou, zásluhou ní se dostali na sedmnáctou nesestupovou pozici, jsou ale jen o skóre lepší než Sochaux.

Po hodně mrzuté první půli, která nenabídla prakticky vůbec nic zajímavého, probudil všechny přítomné nádherným gólem z 51. minuty André-Pierre Gignac. Pak to ovšem šlo s hosty dost z kopce. Nejprve v 57. minutě Abdallah srazil ve vápně Khelifu, byl vyloučen a ještě soupeř kopal penaltu, kterou proměnil Sagbo.

A to nebylo všechno! Jordan Ayew vytvořil možná historický rekord v Ligue 1 v rychlosti obdržených žlutých karet a po třech minutách pobytu na hřišti se musel pakovat ze hřiště. Mluvme jenom v číslech - v 73. minutě střídal Valbuenu, v 74. minutě dostal první osobní trest, v 75. minutě již červenou kartu.

OM si zkrátka svými kiksy na Parc des Sports úplně zkazil celý zápas. A nakonec mohl být v devíti lidech rád, že uhrál vůbec nějaký ten bod. Sluníčko jinak vysvitlo pouze při samotném výkopu, pak už hráči museli pobíhat jen pod šedivými mraky, a jako by počasí mělo vliv i na samotnou hru.

V prvním poločase, jak by se řeklo meteorologickou terminologií, bylo totiž také zataženo. Amalfitano sice v 7. minutě uvolnil Abdallaha, který poslal centr na Kadira, ten ovšem následně nevystřelil nijak bezvadně a gólman Laquait ho v pohodě vychytal. Na druhé straně hrozil Bérigaud, v šanci mu ale zamezil Gignac, jehož hlavní práce určitě není bránění.

Svůj debut si po přestupu z Lorientu odbyl v dresu Olympiqueu tožský reprezentant Romao, avšak Laquait jeho střelu vyrazil do zámezí. Těsně před přestávkou a také po ní zahrozil dvakrát lehce Gignac, jeho první hlavička ovšem skončila jen vedle a poté pálil jen vysoko nad břevno.

Jeho úvodní trefa utkání ale snesla nejvyšší fotbalové parametry. S Valbuenou si přiťukl míč patičkou, ten mu ho následně vrátil, a Gignac si pak nádhernou střelou zpoza vápna připsal na své konto osmý ligový gól sezóny. Na řadu však přišlo určitě horší období s jasnými přízvisky: červená, penalta, vyrovnání, červená.

Nakonec byli hosté pod obrovským tlakem. Ninkovič svým pasem našel Khelifu, povedený pokus musel likvidovat až gólman Mandanda. Bérigaud poté mířil jen do boční sítě a Wass střílel rovněž jen vedle brány. I v oslabení OM jednou zahrozil, A. Ayew ale také nenašel tu správnou mušku.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Stade Brestois 2:1

09.02.2013 20:00

Góly: 10. Mathieu Dossevi, 45+1. Rudy Mater - 90+1. Florian Raspentino

Brest od sestupových pozic stále dělí pouze dva body. Tým, v němž stále působí Mario Lička, v dnešním utkání padl na půdě Valenciennes 1:2.

Domácím zajistili vítězství již dvě branky z prvního poločasu. Po deseti minutách hry se prosadil Mathieu Dossevi, v samém závěru úvodního dějství vedení pojistil Rudy Mater. Va’nnes se tak v tabulce posunulo již na desátou pozici. Za hosty sice tyčku trefil Charlinson Benschop, z branky se však radoval pouze Florian Raspentino.

Do první příležitosti se dostali hosté, konkrétně to byl Geoffrey Dernis, jenž vyzkoušel pozornost domácího gólmana Nicolase Penneteaua. Poté však již bylo vše - a především pak branky - v režii Valenciennes. Alexis Thébaux sice ještě dokázal zlikvidovat ránu Maora Meliksona, na Dosseviho dorážku však byl krátký - 1:0.

Následně se předvedli oba gólmani dnešních soupeřů. Penneteau dokázal vyrazit solidní pokus Abdulwahida Sissoka, na druhé straně si Thébaux zase poradil s ranou levačkou Carlose Sáncheze. Hostující brankář si však svou slabou chvilku vybral chvíli před koncem prvního poločasu.

To Thébaux nebezpečně podcenil dalekonosnou ránu Rudyho Matera: míč se před ním odrazil od země a přeskočil přes jeho nataženou nohu až do sítě - 2:0.

Brest se málem dočkal vyrovnání po hodině hry. Jonathan Ayite vyslal do samostatného úniku Benschopa, letní posila Brestu však svůj pokus z dvaceti metrů opřela pouze do břevna. Na druhé straně se po delší době ozvalo v té době poměrně apatické Valenciennes. Přímý kop Meliksona usměrňoval hlavou Sánchez, nicméně přestřelil.

Další nebezpečnou ránu Benschopa zablokoval do zámezí bránící Benjamin Angoua. Brest si tak na svůj kontaktní gól musel počkat až do nastaveného času. Ayite opět předvedl fantastickou prihrávku, na kterou si tentokrát naběhl střídající Raspentino. Ten si narozdíl od Benschopa se svou šancí poradil, vnikl do šestnáctky a prostřelil Penneteaua - 2:1.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient 1:1

09.02.2013 20:00

Góly: 82. Valentin Eysseric - 75. Lucas Mareque

Souboj dvou celků z horní poloviny tabulky, bojující o příčky zajišťující evropské poháry, dopadl podle očekávání nerozhodným výsledkem. Oba mohou být s remízou 1:1 spokojeni, vyrovnaný zápas zkrátka nemohl skončit jinak. Domácí byli pod menší dekou po gólu Marequeho čtvrthodiny před koncem, odpovědět ale dokázal Eysseric.

Domácí vstoupili do zápasu zostra, vytvořili si hned dvě gólové příležitosti. Nejprve se po pasu Meriema vřítil do šestnáctky Maupay, ten následně vyslal dobrý technický pokus, nicméně brankář Audard ho fantasticky zneškodnil. Poté Maupay po spolupráci se samým spoluhráčem pálil ještě jednou, tentokráte však těsně vedle.

Les Merlus byli jinak směrem dopředu v první půli dost bezzubí. Svou jedinou vážnější loženku si vytvořili až minutu před přestávkou, když Autret sklepl balón pro Marequeho, jehož střela z voleje pouze přeletěla břevno. Podobně aktivně jako na začátku prvního dějství hrálo Nice i v tom po obrátce.

Audard se nejvíce musel činit proti dělovce Eysserica z hranice vápna, na druhé straně se zase poprvé v zápase pořádně protáhl Ospina, jenž zlikvidoval Jouffreho přímý kop. Bezbrankový stav nakonec vydržel jen do 75. minuty. Hostující Aliadiére parádně uvolnil Marequeho na levé straně, ten poté přešel přes dva obránce a pravačkou prostřelil Ospinu.

OGC ovšem v celku záhy vyrovnal a vysloužil si alespoň jeden bod. Pied na hřišti po svém střídání moc dlouho nepobyl a hned vymyslel po svém úniku po pravé straně finální přihrávku na Eysserica, jenž neměl příliš problémů překonat Audarda. Poslední možnost spálil v 87. minutě domácí Anin, jehož střela po přihrávce Eysserica skončila na tyči.

Více informací k zápasu

ES Troyes - FC Sochaux 0:0

09.02.2013 20:00

Góly: -

Opatrný důležitý záchranářský duel Troyes a Sochaux žádnou branku nenabídl. Bylo vidět, že ESTAC nechce za žádnou cenu chybovat, takže směrem dopředu nehrál nijak atraktivním útočným pojetím, zatímco FCSM moc dobře věděl, že pětibodový odstup od svého soka udrží i díky remíze. Hosté z brejků několikrát zahrozili, ovšem bez úspěchu.

Sochaux si vytvořilo možná nejlepší šanci zápasu už po sedmnácti minutách hry. Corchia zahrál standardu skvěle, chybělo prostě jen pověstné štěstíčko, jelikož se míč otřel o tyčku. Gólman Thuram-Ulien se zapotil o pár minut později ještě jednou, Boudebouzův pas si skvěle vyhlédl Roudeta, jehož střela z první byla jím zlikvidována.

Domácí poprvé otestovali soupeřova muže v rukavicích Pouplina zásluhou Bahebecka, operujícím u jeho bližší tyčky, kde však tolik rušno díky jistému zákroku nebylo. Troyes jinak bylo v první půli dost zamlklé, dá se říci, že jen tahle střela měla náležité nebezpečné fotbalové parametry.

Šest minut před přestávkou ještě naposledy z dálky napřáhl Lopy, Thuram-Ulien se ovšem nenechal překvapit a jeho dělovku mu polapil. Troyeský gólman i ve druhé půli musel řešit ošemetné situace jako v případě Roudetovy voleje, i s touto šancí si však poradil. Na druhé straně zahrozil po Nivetově přihrávce Darbion, Pouplin ho ale vychytal.

Možná nejblíže gólu byl nováček ligy v 58. minutě díky Nivetovi, jenž se snažil přechytračit Pouplina vytříbeným lobem, hostující gólman se ovšem stačil vrátit a balón vyrazil do bezpečí. V 82. minutě mohlo naopak Sochaux strhnout všechny body na svou stranu, Nogueira se dostal do dobré pozice, nicméně Thuram-Ulien opět skvěle zasáhl.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Stade Reims 1:2

09.02.2013 20:00

Góly: 29. Sébastien Puygrenier - 48. Floyd Ayité, 58. Odaïr Fortes

Poprvé od začátku října se fotbalistům Remeše podařilo urvat tři body. A vítězství přišlo v opravdu tu nejvhodnější dobu. Rozjeté Nancy, které kvůli konečné porážce 1:2 opět spadlo na dno, je totiž přímým konkurentem v boji o prvoligovou příslušnost. Nováček ligy se díky důležitým třem bodům posunul na šestnáctou pozici.

Domácí, povzbuzeni o tři ligové výhry v řadě, soupeře zmáčkli hned na úvod. Nejprve to byl Grance, kdo provětral Placideho, po rohovém kopu Manganiho z 29. minuty měl hostující gólman znovu problémy, jelikož u bližší tyčky musel zasahovat vůči hlavičce Saneho, na dorážku kapitána Puygreniera už ale neměl.

ASNL tohle průběžné vedení ovšem nestačilo. Karaboué připravil šanci pro Grangeho, který mohl navýšit účet, avšak Placide pohotovým zákrokem držel šance svého týmu nad vodou. Remeš zkrátka odehrála první poločas dost bídně, ten druhý ale zvládla na jedničku. A lepší start si do něj nemohla přát.

Ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Diego nabil Ayitému, na jehož pokus brankář Gregorini již nedosáhl. O devět minut později přitom hosté šokovali svého soka ještě jednou a byl u toho znovu Ayité. Ten využil spolupráce Krychowiaka s Courtetem, díky nimž mohl nahrát snadněji Fortesovi na rozhodující trefu.

Rousselotovi hoši se začali rozpadat jako domeček z karet. Gregorini musel burcovat svůj tým, když zastavil další možnost Ayitého, nic mu ovšem nebyl platný ani zákrok v nastavení vůči tutovce Courteta. Nancy zkrátka klíčových čtyřicet pět minut vůbec nezvládlo, zase je v pěkné bryndě a odznova bude muset dotahovat manko na soupeře před sebou.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Girondins Bordeaux 1:0

09.02.2013 20:00

Góly: 31. Ricardo Faty

Bordeaux překvapivě padlo na Korsice, a musí se tak alespoň dočasně rozloučit s pohárovými pozicemi. Naproti tomu Ajaccio po Lyonu získalo další cenný skalp.

Celé utkání rozhodla trefa Ricarda Fatyho po půlhodině hry, Bordeaux tak prohrálo teprve svůj druhý soutěžní zápas z posledních třinácti. Girondins se tak zatím loučí s pohárovými pozicemi, do dalšího kola budou vstupovat ze šesté pozice. Jejich příčku, zajišťující účast v Evropské lize, nyní zaujímá Saint-Étienne.

Naproti tomu Ajaccio prodloužilo svou sérii neporazitelnosti již na pět ligových klání a v tabulce nadále stoupá. Nyní se zastavilo již na čtrnácté pozici. Kromě Bordeaux a Lyonu se Korsičanům podařilo rovněž přinutit k remíze momentálního lídra soutěže: Paris Saint-Germain.

Les Girodins čeká v následujícím týdnu kromě pravidelné ligové dávky také jedna evropská, již příští čtvrtek totiž hrají proti ukrajinskému Dynamu Kyjev. Před dnešním zápasem přitom měli v zádech slušnou statistiku: vyhráli tři ze svých posledních čtyř ligových utkání, v Coupe de France postoupili do osmifinále.

A i v úvodu dnešního mače byli lepší. David Bellion vyslal na soupeřovu branku velice nebezpečný pokus z první, nicméně ještě před gólmanem Ochoou dokázal jeho ránu zblokovat do bezpečí Ronald Zubar. Po centru Ludovica Obraniaka zase zakončoval Fahid Ben Khalfallah, nicméně těsně minul.

Ajaccio hostujícímu brankáři v úvodní půlhodince příliš starostí nenadělali. Nicméně když se již do slušné pozice dostali, rozjásali celý stadion. Bordeaux se nepodařilo dostatečně daleko odvrátit přímý kop Johana Cavalliho, ztracený balon se dostal pouze k Richardu Fatymu, jenž hlavičkou překonal bezmocného Carrassa - 1:0.

Tato branka se nakonec ukázala jako vítězná. Přesto mělo Bordeaux několik ne úplně špatných příležitostí. Ještě před koncem první půle dokázal Ochoa dobrým zákrokem zlikvidovat příležitost Juliena Fauberta, zkraje druhého dějství se zase do velice nebezpečného zakončení dostal Bellion. I on však zkrachoval na skvělém mexickém gólmanovi.

V 72. minutě ukazoval snad svou božskou stránku opět Ochoa. Tentokárt si poradil s dorážkou Maurice-Belaye z bezprostřední blízkosti. Ajaccio svému soupeři opět příliš problémů v defenzivě nenadělalo. Nicméně když už se dostalo do solidnější příležitosti, málem z toho byla druhá branka v síti Carrassa.

V 78. minutě opřed Adrian Mutu svůj tvrdý volej pouze do tyčky. Poslední příležitost celého duelu mělo Bordeaux. Body mu však v dnešním zápase prostě nebyly souzeny. Druhou nebezpečnou ránu Maurice-Belaye opět zlikvidoval skvělým zákrokem Ochoa, a utkání tak skončilo 1:0 pro domácí.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 4:1

09.02.2013 17:00

Góly: 13. Brandão, 29. Pierre-Emerick Aubameyang, 48. Yohan Mollo, 74. Mathieu Bodmer - 49. Rémy Cabella

Ve formě hrající Saint-Étienne znovu ukázalo pohodu, s jakou v poslední době přehrává své soupeře. Zeleno-bílí dnes bez výraznějších problémů smetli obhájce titulu z Montpellieru díky čtyřem brankám a přiblížili se i Lize mistrů.

Domácí se prosadili dvakrát již v úvodním dějství. Jasnému vítězství dali svými trefami základ Brandao s Pierrem-Emerickem Aubameyangem, tři minuty po startu druhého poločasu zvyšoval již na tři nula Yohan Mollo. Montpellier se přesto nevzdal a zareagoval okamžitou kontaktní brankou Rémyho Cabelly.

Utkání poté muselo být zhruba na půl hodiny přerušeno, na vině byl sníh, jenž se neuvěřitelně rychle snášel na hrací plochu stadionu - a v šedesáté minutě se sudí rozhodl zápas přerušit do té doby, než budou podmínky opět přijatelné. Hráči ASSE se možná zalekli možnosti, že by celé utkání mohlo být odloženo a sami pomáhali pořadatelům sníh odklízet.

A i tyto jejich snahy nakonec byly odměněny brankově, počtvrté a naposledy se za domácí prosadil tentokrát Mathieu Bodmer. Saint-Étienne tak vyhrálo již svůj šestý soutěžní zápas v řadě. Na Ligu mistrů teď ztrácejí pouhé dva body, zatímco Montpellier, jenž snad doufal v konečné probuzení z mistrovské kocoviny, prohrál svůj třetí venkovní zápas v řadě, a zůstává tak na osmé pozici.

Saint-Étienne se do zakončení dostalo jako první. Po třinácti minutách hry pálil ranou z první Brandao, jenž využil chytrého přiťuknutí Aubameyanga. Geoffrey Jourdren zůstal v brance hostů bez šance - 1:0.

Brandao se téměř dočkal i znásobení jak svého gólového účtu, tak toho celého utkání. V pětadvacáté minutě opět pořádně postrašil Jourdrena, jenž však tentokrát ukázal kvalitní zákrok. Hostům to ale moc platné nebylo. Již po půlhodině hry se totiž domácí mužstvo opravdu druhé branky dočkalo.

Pierre-Emerick Aubameyang si dokázal zpracovat dlouhý a těžký nákop svého spoluhráče Renauda Cohadeho, následně vyhrál sprinterský souboj s Henrim Bedimem, v pokutovém území se ještě jednou otočil a po neuvěřitelné individuální akci poslal svůj celek do vedení 2:0.

Domácí se téměř ihned po změně stran dočkali i své třetí branky. Yohan Mollo si v 48. minutě několikrát narazil na kraji pokutového území s Renaudem Cohadem a následně přízemní ranou překonal Jourdrena potřetí - 3:0. Montpellier odpověděl o minutu později. Younes Belhanda díky své rychlosti unikl všem soupeřům, nahrál Cabellovi a ten z dvaceti metrů propálil poprvé i gólmana Saint-Étienne - 3:1.

V minutě 64. přišel nečekaný zvrat. Sněhu na hřišti stále přibývalo a podle rozhodčího se na hrací ploše již žádný fotbal hrát nemohl. Utkání tedy bylo dočasně přerušeno. Zatímco Montpellier se pokoušel o to, aby celé utkání bylo anulováno a odehráno v jiném termínu, domácí se chopili lopat a sníh s pomocí organizátorů dokázali odklidit.

A to se ASSE vyplatilo. Po půlhodině se opět mohlo hrát a domácí se dočkali dokonce čtvrté branku. Tu vstřelil hlavou Mathieu Bodmer v 74. minutě - 4:1.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - SC Bastia 3:1

08.02.2013 20:30

Góly: 56. Jérémy Ménez, 71. Zlatan Ibrahimović (pen.), 89. Ezequiel Lavezzi - 83. Wahbi Khazri

PSG sice neudrželo deváté čisté konto v řadě, čímž by vytvořilo nový klubový rekord, nakonec to ale vadit nemusí - snižující branka Wahbi Khazriho bohatý tým o body neobrala, a Pařížané se tak utrhli na čele tabulky už na šest bodů.

Ancelottiho celek zápasu samozřejmě dominoval, ale dlouho nedokázal najít cestu za záda brankáře Landreaua; podařilo se to až v 56. minutě Jérémy Menézovi. Vedení následně pojistil z penalty svou jednadvacátou brankou v sezoně Ibrahimovic, který překvapivě začal pouze na lavičce; kontroverzní desítka byla odpískána za faul-nefaul Juliana Palmieriho na Lucase, který navíc přišel zřejmě před vápnem. To do konce utkání zbývalo 19 minut.

Když už to začínalo vypadat, že Salvatore Sirigu neinkasuje ani tentokrát, utrhl se na druhé straně jiný střídající hráč, Wahbi Khazri, a sedm minut před koncem snížil; definitivní podobu skóre pak dodal v 89. minutě Ézequiel Lavezzi.

Dnešní utkání bylo zároveň soubojem nejlepšího útoku a nejhorší obrany soutěže - a dění na hřišti tomu odpovídalo. V úvodních minutách na sebe poukázali Pastore s Maxwellem, kteří oba pálili mimo, a Lucasův přímý kop byl naneštěstí pro PSG zpomalen během průletu zdí a nenadělal Landreauovi větší potíže.

Za Bastii byl vidět zejména veterán Jerome Rothen, který na tomto stadionu prožil velkou část kariéry; nebylo proto překvapením, že právě on vyslal do nebezpečného úniku Floriana Thauvina. PSG odpovědělo kombinací centrujícího Menéze a střílejícího Gameira, po níž zazvonila pouze tyčka; sám Menéz krátce poté ještě napálil boční síť.

Po pauze byl obraz hry podobný - PSG tlačilo, Bastia se bránila. Maxwellův nebezpečný centr ještě odvrátil Sylvain Marchal, ale k chytré dorážce patičkou se dostal Gameiro, a Landreau musel předvést svoje umění. O pouhou minutu později však už reprezentační gólman kapituloval - Pastore našel svojí přihrávkou Menéze, který z hranice vápna nedal soupeři šanci.

Následoval další zákrok hostujícího gólmana proti Gameirovi, a také další neúspěšná patička - tentokrát Menézova, který tak využíval pobídku z lavičky povolaného Ibrahimovice. Sám švédský kanonýr, kromě proměnění už zmiňované penalty, krátce poté vyslal na Landreaua dělovou ránu, která letěla jen těsně vedle tyče.

Na druhé straně se Sirigu povětšinou nudil, ale když už se Bastia odhodlala k akci, byl z toho gól - Khazriho dalekonosná střela z přímého kopu perfektně zaplula za záda zkoprnělého brankáře. A mohlo být ještě hůře - agilní Khazri totiž dokázal následně obehrát Sirigua, a s perfektním obranným zákrokem musel přispěchat van der Wiel.

Nervózní závěr utkání však ještě před uplynutím řádné hrací doby uklidnil Lavezzi, který po vrácení Clémenta Chantomeho překonal Landreaua potřetí, a PSG si tak může před klíčovým zápasem mezi Lyonem a Lille oddychnout - první místo mu po tomto kole nikdo nevezme.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain24156345:1351
2.Olympique Lyon23136438:2145
3.Olympique Marseille24134731:2943
4.AS Saint-Étienne24117636:1840
5.Stade Rennes24124837:3040
6.OGC Nice24109536:2839
7.Girondins Bordeaux24911426:1638
8.FC Lorient2499639:3836
9.Montpellier HSC24105939:3235
10.Valenciennes FC2496934:3533
11.Lille OSC23710627:2431
12.Toulouse FC2487930:3031
13.AC Ajaccio2479827:3230
14.SC Bastia24751229:5026
15.Stade Brestois24731424:3524
16.Stade Reims24581121:2823
17.Évian Thonon Gaillard24581124:3623
18.FC Sochaux24651322:3423
19.ES Troyes24391226:4418
20.AS Nancy-Lorraine24391222:4018
Zbývající zápasy
10.02. 21:00Olympique Lyon - Lille OSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (144)

Přidat komentář
smazaný uživatel

domingo, prosím tě, co to je za kanonýra v Auxerre? Minule pět gólů, dneska hattrickem otočil zase zápas! Mohl bys ho trochu víc popsat?

Reagovat
domingo

Yaya Sanogo, mladej kluk, bacha s tim hypem, do minulyho tydne nebyl vubec videt a vypadalo to spis na prizabitej talent Klasickej cernej forvard, vysokej, silnej tank s delovou ranou, takovy typ Lukaku, rekneme.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale ten zápas bol asi kúpený videl som fotky na ktorých o tomto zápase písali výskedky 5 hodín pred začatím zápasu...

Reagovat
Darren Fletcher

keby si hral fm, davno o nom vies! jeden megatalent :)

Reagovat
Godwinson

Konečně Sanogo ten potenciál pořádně ukazuje .... v létě do L1, třeba Montpellier

Reagovat
Godwinson

Jinak opět cinklý zápas, už mě to ani nepřekvapuje, PSG to je reklama na nečisté praktiky.

Reagovat
Milan.B

aaale no, nezavid prosim ta

Reagovat
Godwinson

Co bych jim měl závidět? Zmrdy v kádru nebo náklonnost rozhodčích?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

neviem co ti nanich vadi, ale nikto nehejtoval PSG ked nemali love a zrazu je kopa ludi s podobnym nazorom ako ty...

Reagovat
Godwinson

Nemyslím si, že je nikdo nehejtoval, nebylo to tak silné, ale osinou v prdeli byli vždy. Ještě nedávno měli ale sympatický tým, sympatický herní styl a dalo se jim docela dobře i přát (třeba v EL). Jenže pak se rozhodli rozesírat pro návštěvníky zdejší sekce oblíbenou soutěž a tak by bylo divné, kdyby je nikdo nehejtoval. A to si tam ještě jako přidanou hodnotu natahali kopů debilů sportovním ředitelem počínaje a vykrádají SA. Už tomu chybí jen zneužívání dětí.

Reagovat
Milan.B

nazor ti nezoberem suhlas s Leonardom, ten ma sklamal

Reagovat
domingo

Ja bych jako zneuzivani deti pocital fakt, ze na misto supertalentovaneho vlastniho odchovance pritahli plesnivejiciho Le Croma.

Reagovat
.13

tak tu ti musim dat za pravdu, aby nedopadol podobne aj Rabiot

Reagovat
domingo

Simte, PSG si zaslouzi hejtovat uz od davneho roku 1970, kdy bylo spontanne zalozeno po vzoru vsech cestnych, cistou olympijskou myslenkou pohanenych sportovnich tymu.

Reagovat
stas87

ked uz si tu...myslis ze ten hollandov zakon prejde?ja si to dost dobre neviem predstavit

Reagovat
domingo

Ktery ted myslis, dane? Ja muzu akorat za sebe rict, ze s nim v podstate souhlasim, ale jakou ma sanci, to jsem nestudoval, sorry..

Reagovat
stas87

ee,povolenie adopcie deti homosexualom...

Reagovat
domingo

Áha. No, to by projit snad melo.

Reagovat
stas87

no odporcov je dostatocny pocet...vraj ich bolo az milion v parizi demonstrovat a to pred tym nikdy nikde neboli...vraj to aj vyvolava strety v rodinach medzi mladymi a starymi,zaujimavy udaj ale je ze svadby homosexualov by tolerovalo 59% francuzov ale adopciu len 40% ludi...holland si tym zakonom nahra nejake body v popularite

levice je az na male vynimky pro a obvinuje pravicu z toho ze umyselne prehana a mystifikuje v mediach,vraj to robi pre sjednotenie UMP ktore teraz nema predsedu ale ma dvoch vyrovnanych kandidatov a jeden z nich-jean-francois cope sa bol zucastnit tej demonstracie

pravica zasa obvinuje hollanda ze vytvara zbytocne soicalne napatie len preto aby ukludnil levicu a odvideol tak pozornost od straty pracovnych miest a ekonomickych problemov

Reagovat
Ronaldo.com

jak s ním můžeš souhlasit??

Reagovat
domingo

Ja ted nemam cas, takze pro oba, at si usetrime zbytecny vlakno: nekolik lidi me tady ma za nejakeho zapatistickeho revolucionare zkrizeneho s xenofilnim pravdolaskarem a militantnim antifasistou, tak to nechme treba tak, mam praci

Reagovat
stas87

no priblizne viem o koho sa jedna...len by ma zaujimal nazor na tie adopcie...nic viac,nemusi to vlakno mat 20 prispevkov

Reagovat
domingo

Chytni si me treba pod Afrikou, prectu o tom neco

Reagovat
domingo

Ale jednu reakci si neodpustim: co treba stoprocentni zdaneni nad urcitou, vylozene astronomickou uroven prijmu? Na prvni pohled to vypada jako totalni komunisticka zhovadilost, a lidi argumentujou hlavne tim, ze je to vysmech do tvare tech, kteri si svoji praci vydelavaji vic nez ostatni, protoze jsou proste schopnejsi/pracovitejsi/dotahli to dal etc.

Jenze to je fakt vylozene marginalni vysek spolecnosti, a prijde mi nelogicky, jak zapadni kultura plosne odsuzuje mamonarstvi (jsou Strycek Skrblik nebo Monty Burns kladne, nebo zaporne postavy?), odvadeni penez na charitu se povazuje pro bohace prakticky za povinnost (pod hrozbou nejake socialni ostrakizace), ale jakmile z techto obecne zakorenenych principu nekdo vytvori navrh zakona, je ohen na strese.

Skoro jako by lidi meli v povaze prskat, ze nekdo ma vic a mel by mi neco dat, ale jak ma tohle prskani dojit realne odezvy, zacnou mit strach - snad z kontroly, snad z toho, ze potom uz nebudou "proti proudu", snad z toho, ze jednou ti bohati mohou byt i oni.

Podivej se na reakci sejku na navrh 75% dane - Ibra chce tolik a tolik, ok, kolik je dan? Spocitejte to tak, aby mel Ibra kolik chce, nam je jedno, kolik vam realne nasypem. A to snad neni vysmech do tvare tech, kteri si na svoji praci vydelavaji? Kdyby ta dan byla 99,5% procenta, budou se chovat stejne. Tohle je hnus, strasnej mor spolecnosti a stoprocentni dan to resi - tady mas milion tydne (treba), to ti musi stacit, i kdybys investoval, sedel 4 dny tydne v kasinu, snidal kaviar na Bahamach a zivil 40 sourozencu.

Zbytku se proste vzdas, protoze to uz neni realne vyuzivani penez, to je jejich fetisizace, zatimco o barak vedle nekdo nema co zrat. Me to neprijde v neporadku. Jsem tvrde pro myslenku socialniho statu.

A ted uz jdu fakt pryc

Reagovat
Darren Fletcher

to je naozaj utopisticke fraza "realne vyuzivanie penazi" je velmi subjektivna

Reagovat
smazaný uživatel

Já s výší téhle daně nesouhlasim a s tím aby byla 100 procent taky ne.. Maximální strop není dle mého dobrej, ať každý může mít nekonečno, ale ať z toho nekonečna odevzdá cca 50 procent státu..

Aby nedošlo k nedorozumění, jsem také levičák, zastánce sociálního státu, jen to vidím trochu jinak.. Jsem rád, že člověk ještě může u někoho vidět takové sociální cítění, většinou je kolem mě opačný proud, i když to každý viíme malinko jinak..

Reagovat
Langi

Reagovat
Neuro

Reagovat
hribco

Osemfinale LM, postavenie v tabulke, fanusikov, peniaze, kvalitnych hracov staci si vybrat

Reagovat
Godwinson

Investovali asi bžilion eur, Ancelotti je sice břídil, ale osmifinále by s tím týmem udělal i cvičenej orangutan. A zbytek je snad jen ostřejší vtípek

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Menéz na té fotce...jak kdyby ho čerstvě pustili z lochu...připomíná mi všechno možný, jen ne fotbalistu

Reagovat
smazaný uživatel

Boyka

Reagovat
smazaný uživatel

imho na tady tuhle fotku to ale nemá... http://www.eurofotbal.cz/res/img/news/8617_4.jpg

Reagovat
Neuro

to je prostě jak vycházky v ústavu nějakém

Reagovat
smazaný uživatel

a jde z nich celkem strach

Reagovat
smazaný uživatel

Paríž SG tento rok musí vyhrať ten titul. Vyhrajú ho peniaze

Reagovat
Langi

a při slavnostním předávání trofeje budou přítomni i všichni rozhodčí...aby si mohli taky sáhnout na pohár, o který se tolik zasloužili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna ho bude dvihat Leonardo

Reagovat
smazaný uživatel

dneska zas?

Reagovat
Langi

já sem to neviděl, ale LesGones ti povypráví ...prej zas nějaký sporný penalty

Reagovat
smazaný uživatel

míň než sporná situace ke střetu došlo jasně před vápnem... jak dlouho to budem ještě sledovat, fakt zápas co zápas z

Reagovat
Langi

ty vole co to bylo?

Reagovat
Langi

bejt to v našem zápase tak ještě dostane útočník žlutou

Reagovat
domingo

Oni tohle potrebujou i doma proti Bastii?

Reagovat
smazaný uživatel

Allez PSG

Reagovat
.13

gloryhunter

Reagovat
Langi

jinak ten tvuj Rojas...nějak ticho po pěšině zase, na to že se mělo rozhodnout ve čtvrtek...je mi to už uplně jasný

Reagovat
smazaný uživatel

ja som zase cital ze sa onho zaujima aj nejaky nemecky a portugalsky klub...takze podla mna skonci v Porte(moj nazor)

Reagovat
Langi

vzhledem ke scoutingu Porta bych se ani nedivil...a za 2 roky ho prodají za 40 ME

Reagovat
.13

za 10 do Spurs alebo za 55 do zenitu?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Lille je vraj už dohodnute na letnom prestupe Sanoga z Auxerre inak oni sa rozsupli s tymi mladymi,, asi sa tiez daju na setriaci mod, predsa kupili Meiteho, Thauvina, a teraz aj Sanogo, vsetci traja dojdu v lete, plus maju tych mladych ako Bruno, Rodelin, Klonaridis, Mendes, ktory hravaju pomenej...

Reagovat
Godwinson

Jdou na to opět úžasně ... o Sanogovi jsem ale zatím četl jen spekulace, toho bych tam vidět nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

no talent to bol veliký, potom ticho ...a teraz dva zapasy - 7 golov a zrazu zaujem....

Reagovat
smazaný uživatel

uf, uz jsem se bal, ze to kluci parizsti ve dvanacti zase nezvladnou

Reagovat
.13

Akoze nechcem byt zly. Ale vy ste si vazne myslelli, ze tento rok PSG nevyhra titul? Ak hej tak potom ste fakt dojimavi, myslite, ze po tolkych natankovanych peniazoch budu chcet Katarcania(ano ti co podplatili dozorcnu radu FIFA, aby mali MS vo futbale) zasa vidiet "ich" mansaft na 2. mieste? Je naivne si mysliet, ze tato liga je nadalej tou L1, kt. mam rad a o to ma viac stve, ze sa k vam nemozem pripojit v tom hejte a jedine co na to mozem povedat je " Allez PSG", je mi to luto ako skoncil moj oblubeny klub, ale ja ich neprestanem podporovat a fandit im, avšak aj moja trpezlivost ma medze

Reagovat
.13

tak teraz som chytil hejt celkom ja

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

zlaty Aulas

Reagovat
smazaný uživatel

Pevne verime, ze spravedlnost zvitezi a titul poputuje do lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo do Marseille

Reagovat
.13

Musim inak uznat, ze Khazri to kopol jak pan

Reagovat
Langi

OT: jinak Greniér se k tomu prodloužení smlovy zatim nemá

Reagovat
smazaný uživatel

vraj čaka, ved s predlzenim musi zacat klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Není třeba. Máme přece Gourcuffa

Reagovat
Langi

OT: jinak Greniér se k tomu prodloužení smlovy zatim nemá

Reagovat
smazaný uživatel

pozeram zapas Štepanov s Montpellierom,, ale neskutočne tam sype sneh,, nevidiet poriadne ani na nos nie to na loptu

Reagovat
smazaný uživatel

a hrá sa po 5 cm snehu a okolo ihriska pobehuje usporiadatel a vyfukuje s prístrojom sneh z čiar

Reagovat
smazaný uživatel

a Girard sa tam stále háda so 4. rozhodcom aj Galtierom, ze aky teren , ze to sudi dovolil...

Reagovat
smazaný uživatel

Můžou býr rádi, aspoň to jejich velké houno, co hrají není pořádně vidět

Reagovat
smazaný uživatel

uz je to prerusene ...

Reagovat
Godwinson

Nechat se vypráskat Štěpánama, to mě poser

Reagovat
smazaný uživatel

joooo ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

Štěpáni

Reagovat
Godwinson

Naprosto zásadní tři body pro Remeš, mám z nich radost K tomu Maupay v základu Nice, Eysseric vyrovnal ... povedené

Reagovat
sejber

Reims

Reagovat
smazaný uživatel

Až na PSG dokonalé výsledky. Hlave ASSE a Reims potešili.

Reagovat
smazaný uživatel

už druhý zápas v řadě dostaneme červenou kartu konečně se všechno vrací do straých kolejí

Reagovat
smazaný uživatel

dvě červené =D Jordan Ayew .. 71. příchod, 72. první žlutá .. 73. druhá žlutá

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Každopádně Kadir a hlavně Romao se uvedli v pozitivním duchu, konečně na některých postech začíná vznikat jakás takás konkurence.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí Anthony Gauthier, který nám dnes vyloučil velice divně dva hráče bude podotýkám ČIROU NÁHODOU pískat i Le Classique v Coupe de France 27.2. ... takže je myslím předem dané, kdo postoupí dál hnus, hnus a ještě jednou hnus pánové a dámy ...

Reagovat
smazaný uživatel

bolo ta az take okate? nestihol som len posledne 5 minutky zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

tak místo té první červené se dala dát žlutá ... a ta druhá - mohl to přejít, ale ne, on to přísně okartuje ...

Reagovat
smazaný uživatel

no kazdy sudi ma iny meter, ale Gauthier na Duhamela nemá

Reagovat
smazaný uživatel

na Ligue 1 koukám podrobněji od minulé sezony a rozhodčí moc nestuduju, tak mi nějak ve zkratce napiš o co se jedná prosím ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon - Bordeaux 0-2

Reagovat
Langi

neuznal nám regulérní gól a v zápětí neodpískal Tremoulinasův faul, kterej předcházel prvnímu gólu Bordeaux...potom už to šlo ráz na ráz

Reagovat
Langi

Duhamel to je pán ...naštěstí nás pískal letos jenom jednou

Reagovat
Langi

děláš si prdel ten kretén nás dneska zas píská

Reagovat
Langi

hmm tak to je jasný...kdo ste tady tak nakládejte X2 na Lille za všechno co máte

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze ten Balmontov brat nebude dnes vyvádzať,, ved aj v Lille ked sme hrali 1:1 tak sme dostali gol z offsidu, uz len Lisandro vyrovnaval...

Reagovat
Langi

já sem na to velmi zvědavej...hlavně co zas Duhamel vyvede

Reagovat
Israha

Druhá byla správně, a i kdyby se trochu dalo pochybovat, jestli ta první žlutá nešla odpustit, tak jednou padla a Jordan pak udělal hovadinu jak mraky. Abdallahova byla zvláštní, no...

Reagovat
smazaný uživatel

dalo by se polemizovat

Reagovat
.13

Ten Alessandrini hra fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre André-Pierre Gignaca

Reagovat
Godwinson

Aulas s Gardem dostali asi taky pařížskou pozornost

Reagovat
smazaný uživatel

Na fotce vypadá jako Messi Kdyby měl dres Barcelony, tak je od sebe nerozeznám.

Reagovat
onze

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

to je v p... na pondelnajsom treningu sa Gourcuff zranil, ma pravdepodobne svalove problemy

Reagovat
Langi

to je vole v prdeli s nim už...takhle ho ani neprodáme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

OT: Jinak ten Rojas nejspíš skončí v Benfice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Máme Ghezzala. Sice to je jediné levé křídlo a až se zraní, tak to bude průser, ale holt se nedá svítit

Reagovat
Langi

toho Brianda už sme z kádru vyřadili radši uplně?? nebo co s nim je

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on hlavně nehraje nalevo, ale nevím, co s ním je. Zřejmě se s ním asi už nepočítá.

Reagovat
Langi

to sem neřešil jesi hraje nalevo nebo napravo teď, ale že máme křídelníků jako šafránu, Licha tam hrát nechce a on není ani na soupisce

Reagovat
Langi

jinak je fakt že nalevo je akorát Ghezzal koukám že Pléa je taky RW...to nevim co budem dělat, až se s nim něco stane

Reagovat
smazaný uživatel

Dabo

Reagovat
Langi

chtěl sem to napsat už předtim, ale přišlo mi to už ohraný...horší je že Dabo by to měl na LW taky přes nohu, jelikož je pravák

Reagovat
smazaný uživatel

Never gets old ...no uvidíme, ten kádr je strašně úzký na dvě soutěže. Raději bych se vysral na EL a soustředil se na ligu, ať jsme minimálně druzí.

Reagovat
Langi

no já co tak koukám do béčka tak jedinej kdo by mohl ještě zaskočit případně na LW je http://www.transfermarkt.co.uk/en/zakarie-labidi/profil/spieler_182903.html

je to blbý, zápasů bude ještě hodně...hlavně v létě bude snad někdo přijde, jinak se to nebude dát uhrát, když sme pustili Bastose i Monzona...

Reagovat
Langi

bez "bude"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pěkné, ale že bude hrát on, tak to už tam pravděpodobněji bude fakt ten Dabo. Jak říkám, těch hráčů tam je fakt málo.

Reagovat
Langi

to asi jo, vzhledem k tomu že Pléa taky nehrál když sme neměli AM, a radši tam dávali Malbranqua ...tušim že to bude moc zajímavý už ve čtvrtek

Reagovat
smazaný uživatel

jimmy este nieje stale v poriadku po zraneni,, ved aj ked mal prestupit tak bol este zraneni,, nechapem preco chcelo monaco kupit zraneneho hraca...a boh vie dokedy bude marodit..ale nemal by uz dlho

Reagovat
smazaný uživatel

a myslim ze na lave krídlo asi vytiahneme niekozo zo ženskeho tymu, predsa su to dvojnasobne vitazky Ligy Majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Necib sledoval som aj minulorocne finale LM,,aj stoperku mame 2 metrovu

Reagovat
smazaný uživatel

Louisa ♥

Reagovat
smazaný uživatel

♥♥

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff nakoniec v poriadku...len nejake bolesti mal..ale je v skupine proti sliepkam

Reagovat
Langi

Le groupe contre Tottenham et Bordeaux :

Benzia - Bisevac - Dabo – Ferri - Fofana - Ghezzal - Gomis - Gonalons – Gourcuff – Grenier – Koné.B - Lacazette - Lisandro - Lopes - Lovren - Malbranque - Martial - Mvuemba (pas qualifié en Europa League) - Réveillère - Umtiti - Vercoutre

Reagovat
Langi

OT: Podepsali sme toho 16ti letýho Nora

Reagovat
smazaný uživatel

ale on uz bol v lete na skuskach,, v lete pisali ze je to stredny zaloznik a teraz pisu ze je to stoper

Reagovat
Langi

spíš by moh bejt LW

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas kupi v lete Neymara a to budeme čumieť,, možno naňho šporil tie posledne 2 roky

Reagovat
Langi

vidim to na toho Boudebouze...je to levák, křídlo svýho času hrával a má navíc než hrát o záchranu...v létě bude chtít pryč podle mě a Aulas by se měl ohánět...ted tomu přestupu fandim víc než kdy jindy

Reagovat
smazaný uživatel

ja chcem stale Stocha,,, tuto sezonu vobec nehrava,, tusim ze len 5 zapasov......ale ani Boudebouzom by som nepohrdol akokeby som si mohol vyberat

Reagovat
Langi

aby vubec někdo přišel...zas bude každá koruna drahá

Reagovat
smazaný uživatel

no stadion uz vo vystavbe konecne,,, zmluva podpisana,, a uz prakticky nic nemoze prerusit vystavbu,, aj ked unas je to mozne no...

Reagovat
Langi

tak stavět se bude žeo ale nás to zadluží na dvě dekády

Reagovat
smazaný uživatel

inak Gourcuff nakoniec mimo na 2 až 3 tyždne

Reagovat
Langi

už ať jde...tohle je strašný

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele