Ligue 1 - souhrn 20. kola

08.01.2016, 22:20, aktualizováno 10.01.2016, 22:54
Komentáře a souhrny
Lille se rozešlo s Nice nerozhodně, Nantes porazilo Saint-Étienne. PSG pokračuje ve spanilé jízdě za další obhajobou titulu a tentokráte si poradilo s Bastií. Pod výhru 2:0 se nejvýraznější měrou podepsali obránci, gólově se totiž prosadili Thiago Silva a Maxwell. Tři body získal po delší době také Lyon, doma si poradil s Troyes...

Olympique Marseille - EA Guingamp 0:0

10.01.2016 21:00

Góly: -

Střelci Marseille si vylámali zuby na guingampské defenzivě. Ale protože ofenziva hostujícího celku taky nebyla úspěšná, skončil poslední duel dvacátého kola Ligue 1 bez branek.

Už ve 2. minutě vyzkoušel pozornost Jonase Lössla domácí Georges-Kévin N’Koudou, nicméně dánský brankář byl připraven. OM si v úvodní půlhodině udržoval převahu, co se držení míče týče, nicméně Guingampští nepovolili nic, než střely z dálky. Tu vůbec nejnebezpečnější si na konto připsal znovu N’Koudou, jenže mezi tři tyče se těšně netrefil.

Frustrace Míchelových svěřenců narostla ještě více poté, co se zranil Lucas Ocampos a rozhodčí posoudil Lösslův střet s pronikajícím Manquillem v pokutovém území jako čistý. Ve 48. minutě zahrával Abdelaziz Barrada rohový kop, na který si naskočil Rolando a hlavou poslal balon do břevna.

Družina Jocelyna Gourvenneka se osmělila až po hodině hry. Jmenovitě to byl Younousse Sankharé, kdo si to namířil do soupeřova vápna, ale nedokázal tam přesněji zamířit. Na hřiště se dostal také Mevlüt Erding, který v zimě prchl z Hannoveru. Na konto si v závěru připsal jeden pokus hlavou, se kterým si Mandanda naštěstí pro Marseille poradil.

Ještě předtím útočili jeho protihráči. Barradův přímý kop vyrazil Lössl k Islovi, který z dorážky překopl. Ze standardní situace se na druhé straně neprosadil ani Yannis Salibur. A domácí kapitán zneškodnil i šanci Larse Jacobsena. Takže stav 0:0 svítil na ukazateli skóre na Stade Vélodrome od začátku až do konce. Guingamp však z remízy příliš velkou radost mít nebude, neboť kvůli ní spadnul na sestupovou pozici.

Více informací k zápasu

Lille OSC - OGC Nice 1:1

10.01.2016 17:00

Góly: 10. Yassine Benzia - 45. Niklas Hult

Lille a Nice si body rozdělily, což pro Les Aiglons znamená, že jim po dvaceti odehraných kolech bude patřit čtvrté místo v tabulce, jelikož mají lepší skóre než Caen.

První gól se zrodil už v 10. minutě. Yassine Benzia centroval do vápna, kde číhali Junior Tallo a Éric Bauthéac. Jenže ani jeden z nich balon nezasáhl. To dostatečně zmátlo Yoana Cardinaleho v brance, tudíž jediné, na co se v uvedený moment zmohl, bylo vylovit míč ze své sítě - 1:0. Ve 22. minutě mohl ten samý fotbalista vstřelit svou šestou branku v posledních devíti utkáních.

Djibril Sidibé centroval, Benzia se položil do voleje, ale jeho vlastní spoluhráč Tallo se bohužel prezentoval jako nejlepší obránce Nice. Dorážka Mounira Obbadiho potom mířila daleko pryč. Ve 35. minutě se poprvé připomněl Hatem Ben Arfa. Osmou přesnou trefu mu ale uzmul včasným zásahem obránce Adama Soumaoro.

Těsně před závěrem prvního poločasu se však hosté dočkali. Niklas Hult se zmocnil balonu a poslal jej směr Vincent Enyeama. Sébastien Corchia se snažil srazit letící kulatý předmět do bezpečí. Mimo dosah svého brankáře jej sice dostal, ale naneštěstí pro něj, mezi tři tyče zapadnul stejně - 1:1. První pětačtyřicetiminutovka tedy skončila tak, jako celý zápas.

To ale neznamená, že by se ve druhé půli na trávníku vůbec nic nedělo. Třeba v 63. minutě se k přímému kopu postavil Éric Bauthéac. Zahrál ho velmi dobře, ale centimetry k tomu, aby se od břevna odrazil za čáru, přeci jen chyběly. Napravit drobné zaváhání mohl už za čtyři minuty, nicméně svojí slabší pravou nohou poslal balon mimo.

V 73. minutě se Hult proměnil v nahrávače. Vybral si čerstvě vystřídavšího Francka Honorata a už už to vypadalo, že jeho pokus vymete horní roh brány. Jenže najednou, kde se vzal, tu se vzal, přiskočil Vincent Enyeama a zkazil hostům radost. O poslední vzruch se postaral Rony Lopes, avšak jeho pozdravu scházela jakákoliv razance.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Saint-Étienne 2:1

10.01.2016 14:00

Góly: 29. Johan Audel, 77. Kolbeinn Sigthórsson - 14. Nolan Roux (pen.)

FC Nantes porazilo ASSE a poprvé od začátku listopadu dokonce vstřelilo v zápase Ligue 1 dvě branky. Hosté naopak připisují po dvaceti utkáních už devátou prohru. Tolik jich nenasbíralo ani za celou minulou sezonu!

Přitom zápas začal mnohem lépe pro Les Verts. Po deseti minutách hry totiž ve vlastním vápně fauloval brankář Rémy Riou pronikajícího Romaina Hamoumu a rozhodčí Lannoy musel naříditi penaltu. S ní si poradil Nolan Roux, ačkoliv domácí jednička vystihla směr jeho střely - 0:1. Pro Rouxe, letní posilu z Lille, to byla teprve třetí přesná trefa v probíhajícím ročníku.

Saint-Étienne si vypracovávalo i další příležitosti, leč svému spoluhráči mezi třemi tyčemi výrazně pomohly Oswaldo Vizcarrondo a Guillaume Gillet. Díky tomu mohlo ve 29. minutě dojít ke srovnání skóre. Centr Adriena Thomassona nejprve nasměroval Johan Audel hlavou do tyče, nicméně od ní se balon odrazil k Adryanovi, který následně poskytnul kolegovi ideální šanci na nápravu. A Audel jí nepohrdnul - 1:1.

ASSE na soupeřových hřištích v posledních zápasech hodně tápalo. A na této nelichotivé statistice se nic nezmění ani po střetu s Les Canaris. Ten totiž rozhodnul v 77. minutě přesnou ranou Kolbeinn Sigthórsson poté, co nepřesvědčivě uklidil balon do bezpečí Florentin Pogba. Zelení budou tedy napravovat za týden v derby proti Lyonu, zatímco na Kanárky čeká Guingamp.

Více informací k zápasu

Angers SCO - SM Caen 2:0

09.01.2016 20:00

Góly: 42. Pierrick Capelle, 74. Billy Ketkeophomphone

Klíčový souboj o pohárové příčky zvládl lépe nováček ligy z Angers, který před vlastními fanoušky porazil Caen o dvě branky. Zároveň tak využil zaváhání Monaka s Gazélecem a dokonce se posunul na druhou příčku tabulky. V první půli se trefil Pierrick Capelle, ve druhé tři body pečetil svým zásahem Billy Ketkéophomphone.

U obou celků se před sezónou spíše očekávalo, že by měly bojovat jen o holé přežití. Aktuálně ovšem vlastně soupeří o druhou příčku, zaručující přímý postup do Ligy mistrů. Forma Caen v závěru podzimu klesala směrem dolů a nevalné výsledky svěřenci Patriceho Garandeho nenapravili ani v novém roce 2016.

Do první větší šance se dostali hosté. Delort měl na pravé strany celkem dost prostoru, snažil se zamířit po zemi ke vzdálenější tyčce, ovšem jeho pokus skončil nakonec vedle Letellierovy svatyně. Caen bylo i nadále o něco lepším týmem, ve 35. minutě mohl po rohovém kopu Féreta skórovat Yahia, jenže toho dokázal v malém vápně zablokovat záložník Diers.

Angers poprvé výrazněji zahrozilo o dvě minuty později. Traoré sklepl balón pro N'Doyeho, který pálil z voleje, nicméně jeho střela byla nepřesná. Nakonec se podařilo skórovat Capellemu tři minuty před obrátkou. Zhruba z dvaceti pěti metrů napřáhl svou levačkou a balón usměrnil krásně přesně k tyčce.

Domácí ve druhém poločase často spoléhali na brejky, v 54. minutě se po jednom takovém ocitl v dobré pozici Ketkéophomphone, připravený však byl mezi třemi tyčemi brankář Vercoutre. Na druhé straně se Delort snažil překonat Letelliera chytrým obloučkem, mladý Francouz v rukavicích se ovšem nachytat nenechal.

Čtvrthodinu před koncem se Angers podařilo navýšit náskok. Ketkéophomphone si naběhl na kolmici od Yattary, předkopl si míč do vápna a unikl všem obráncům, aby pak sám před vyběhnuvším Vercoutrem v pohodě zacílil. V 80. minutě mohl Ketkéophomphone přidat ještě jeden gól, tentokráte však své sólo nezakončil povedenou střelou.

Více informací k zápasu

AS Monaco - GFCO Ajaccio 2:2

09.01.2016 20:00

Góly: 51. Fabinho (pen.), 73. Ricardo Carvalho - 9. Khalid Boutaïb, 31. John Tshibumbu

Čekala se naprosto snadná výhra knížecího klubu. Monako díky nečekané ztrátě s GFCO Ajacciem přišlo o aktuální druhou pozici, přičemž alespoň bod mu musel zachraňovat vůbec svým prvním gólem v Ligue 1 obránce Ricardo Carvalho. Hosté právě díky jeho zásahu nakonec přišli o dvoubrankový náskok.

Korsičané i na půdě silného soupeře potvrdili, že ne nadarmo se stali podzimní štikou soutěže. Svěřenci Leonarda Jardima, poraženi jen jednou za posledních čtrnáct utkání, si proti tomuto sokovi žádnou blamáž nepřipouštěli. Své plány ale museli rozhodně přehodnotit. Neboť v první půli Gazélec předvedl perfektní kompaktní výkon.

A navrch k tomu přidal dva góly. O ten první se postaral již v 9. minutě Boutaïb, který si do šestnáctky správně načasoval náběh na centr z levé strany od Sylly a tvrdou hlavičkou překonal brankáře Subašiče. Ve 31. minutě skóroval z vyložené pozice Tshibumbu, který využil výborné kombinace Larbiho s Boutaïbem.

ASM se musel v tomhle duelu obejít bez Traorého, který minulý víkend nasázel v pohárovém klání s Beaulieu hned čtyři góly, a jako by jeho nepřítomnost na hřišti mužstvu v ofenzívě opravdu dost škodila. Domácím hodně pomohla nařízená penalta zkraje druhé půle. Fabinha fauloval Tshibumbu a sám postižený se pak z bílého puntíku nezmýlil.

Jardimův tým se na podzim mimochodem mohl pochlubit jednou zajímavou statistikou, a to 13 nastřelenými břevny. Nikdo v lize jich více nezaznamenal. To další přidal na lístek zhruba po hodině hry Guido Carrillo, jenž hlavou zamířil po pasu z pravé strany od Héldera Costy právě do horní brankové konstrukce.

Nakonec se domácím podařilo srovnat stav v 73. minutě a to zásluhou opravdu hodně slavnostního střelce. Centr z rohového čtvrtkruhu od Fábia Coentraa zamířil na zadní tyč, brankář Maury míč neodhadl a vyběhl zbytečně z brány, takže Ricardo Carvalho pak hlavou zamířil do poloprázdné svatyně.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 0:1

09.01.2016 20:00

Góly: 16. Cheick Diabaté

Už bez kouče Rollanda Courbisa a naopak pod novým vedením dua Pascal Baills a Bruno Martini domácí Montpellier v duelu s Bordeaux neuspěl. O jedinou trefu se postaral už v 16. minutě Cheick Diabaté, který tak zároveň prodloužil sérii neporazitelnosti u svého týmu už na sedm soutěžních zápasů.

Bordeaux zajisté pomohla celkem brzká branka Diabatého, jenž po několika odrazech z malého vápna zaskluzoval míč až za brankovou čáru. Byla to pro něj vůbec první trefa letošní sezóny. Ve 33. minutě mohl bordeauxský útočník náskok navýšit, nicméně nebyl už tolik úspěšný v koncovce.

Oba noví trenéři MHSC neměli moc času přemýšlet nad nějakými výraznějšími změnami v sestavě i v samotném systému hry. Je pravda, že hlavně směrem dopředu to domácím dosti drhlo. Do první vážnější šance se dostali až ve 38. minutě, kdy Yatabaré po centru Boudebouze hlavičkoval do břevna. Stejně se však nacházel v ofsajdu.

Po obrátce se Les Girondins nijak výrazně nehnali do útoku, že by však Montpellier dokázal na soupeře vytvořit nějaký větší tlak, to rovněž tvrdit nemůžeme. V 57. minutě se ocitl v celkem slušné pozici Camara, jenž zakončoval po pasu Roussillona, jenže mezi třemi tyčemi se vytáhl pozorný gólman Carrasso.

FCGB se o tři body nemusel strachovat až do konce, kdyby například Khazri nepřihrál Diabatému v 63. minutě jen do ofsajdu. Z celé akce tedy nakonec nezbylo nic. Snad až v 79. minutě mohlo být vyrovnáno, avšak objev podzimu Ninga pálil jen nad branku. V nastavení pak po dlouhém autu mohl skórovat Roussillon, jenže ztroskotal na Carrassovi.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Toulouse FC 1:3

09.01.2016 20:00

Góly: 12. Antoine Devaux - 51. Wissam Ben Yedder, 66. Wissam Ben Yedder, 90. Wissam Ben Yedder

O Wissamu Ben Yedderovi se dobře ví, že mu venkovní zápasy příliš nejdou - zatímco doma na Municipalu platí za obávanou hrozbu, na výjezdech bývá většinou poloviční. Dnes to ale neplatilo. Nejlepší hráč Toulouse na hřišti Remeše doslova explodoval, vlastními silami po změně stran zvrátil nepříznivý vývoj zápasu a hattrickem zajistil Les Violets v záchranářském souboji veledůležitou výhru 3:1.

Domácí šli do vedení už ve 12. minutě po trefě Antoineho Dévauxe; ten však zápas nakonec nedohrál, dvanáct minut před koncem totiž inkasoval červenou kartu. V té době už Téfécé vedlo 2:0; Ben Yedder otočil skóre góly z 51. a 66. minuty. Nakonec ještě hosté využili přesilovku a někdejší mládežnický francouzský reprezentant dokonal svůj čistý hattrick v 90. minutě.

Remeš nevstupovala do zápasu zrovna v ideální náladě; jako jediný prvoligový klub totiž v týdnu opustila Coupe de France po trapné porážce 1:4 s třetiligovým FC Chambly. Dnes však kouč Olivier Guégan přivítal zpět do sestavy opory Dévauxe, Prince Onianguého a Francka Signorina, a jejich přínos byl patrný od prvních minut. Domácí úvod zápasu zcela ovládli a s aktivním publikem v zádech se brzy radovali z vedoucí branky: Hamari Traoré utekl po pravé straně a narýsoval pas pro Dévauxe (mimochodem bývalého hráče Toulouse), jehož hlavička z bezprostřední blízkosti nedala šestnáctiletému gólmanovi Albanu Lafontovi žádnou šanci.

Les Violets sice v poslední době nabrali poměrně solidní formu, venkovní bilance je ale stále pronásledovala - předposlední tým tabulky vyhrál v jediném z posledních dvanácti výjezdů. Ještě v poločase to vypadalo, že se tato série opět protáhne. Kouč Dominique Arribagé však dal najevo ofenzivní úmysly, když vyslal na hřiště poměrně ofenzivní sestavu, a Ben Yedder mohl vyrovnávat ještě do změny stran - ve 33. minutě však v dobré střelecké pozici ztratil rovnováhu.

Na gól si tak musel počkat až do druhého dějství. Šest minut po jeho začátku si kapitán Akpa-Akpro na hranici vápna naskočil na chytrý Trejův přímák a hlavou jej poslal do sítě; Ben Yedder branku dorážkou na brankové čáře ještě pojistil. Remeš odpověděla další nebezpečnou ránou Dévauxe, Lafont ale tentokrát zakročil jako hrdina a udržel nerozhodné skóre. Talentovaný gólman se opět zaskvěl po hodině hry, kdy efektní robinzonádou zlikvidoval dělovku Aïssy Mandiho.

Na tahu tak bylo opět Toulouse, konkrétně duo Trejo - Ben Yedder. Argentinský špílmachr vymyslel další skvělý pas, který přelétl přes hlavy Traorému i špatně postavenému gólmanovi Johnny Placidemu, takže Ben Yedder mohl podruhé v zápase dorážet do prázdné branky. Frustrovaní domácí šli následně do deseti poté, co Dévaux zezadu zajel do nepolapitelného Treja, a Téfécé je potrestalo ještě jedním gólem - akci vymyslel opět agilní Argentinec, po jehož dalším centru hrdina zápasu Ben Yedder zaokrouhlil skóre na 3:1 efektním 'angličanem'. Hosté tak sice stále zůstávají v sestupové zóně, na svého dnešního soupeře však už ztrácí pouze bod.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient 2:2

09.01.2016 20:00

Góly: 35. Ousmane Dembélé, 41. Jérémie Boga - 4. Fallou Diagne (vl.), 22. Majeed Waris

Bretaňské derby nabídlo nakonec slušnou gólovou podívanou a také asi konečný spravedlivý výsledek. Lorient vstoupil do utkání skvěle a už po 22 minutách vedl o dvě branky. Jenže Rennes se za tohoto stavu nevzdalo a dvěma trefami v poslední desetiminutovce první půle vyrovnalo. Po přestávce již k žádnému důležitému momentu nedošlo.

Oba týmy i po této remíze zůstaly v kontaktu s pohárovými příčkami. Každopádně domácí určitě nemohou být spokojeni s aktuální bilancí před vlastními fanoušky, vždyť před nimi nedokázali zvítězit už osmkrát v řadě. V tomhle ohledu je to jejich vůbec nejhorší série od sezóny 1991/92, v ní naplno nebodovali dokonce desetkrát za sebou.

Hosté se k úvodnímu zásahu dostali tak trošku šťastnou náhodou. Philippoteaux se rozhodl z levé strany vniknout do šestnáctky, přihrával pak před branku, kde Diagne na bližší tyči ve snaze zabránit možné nebezpečné situaci nakonec ve skluzu zacílil do vlastní svatyně. A ve 22. minutě byli Les Merlus ještě spokojenější.

Jouffre sice vypálil z ostrého úhlu, ale i tak donutil brankáře Costila zasáhnout. Ten míč vyrazil pouze k nohám Warise, jenž ho z vyložené pozice v pohodě doklepával do prázdné brány. Po šestizápasovém distancu se trefil ghanský forvard vůbec poprvé, naposledy skóroval na začátku října proti Bordeaux.

Jenže dvougólový náskok nakonec Lorient neuhájil. Ve 35. minutě Juan Quintero uvolnil v šestnáctce Dembélého, ten si snadnou kličkou posunul balón na levačku a usměrnil ho přesně k bližší tyčce. A o pár minut později bylo vyrovnáno, když krásný technický pokus usměrnil za záda gólmana Lecomteho parádním způsobem Boga.

Druhé dějství už tolik zajímavé nebylo. Hosté se v největší šanci ocitli zásluhou Warise, jenž centr Philippoteauxe usměrnil jen do tyčky, na druhé straně naopak Dembélé zamířil do břevna. Na fotbalové trávníky se mimochodem na posledních patnáct minut vrátil Gourcuff, který si tak po dlouhém zranění dokonce odbyl premiéru v dresu Rennes.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - ES Troyes 4:1

09.01.2016 17:00

Góly: 18. Alexandre Lacazette, 72. Rachid Ghezzal, 81. Jordan Ferri, 90. Claudio Beauvue - 67. Fabien Camus

Léčba novým trenérem zatím Lyonu svědčí. Na ostřejší zkoušku Les Gones stále čekají, Bruno Génésio ale nástup zvládá s přehledem - po pohárové výhře 7:0 nad Limoges dnes úspěšně debutoval i v lize, kde jeho svěřenci doma rozstříleli poslední Troyes 4:1. Dnešní zápas byl také premiérou na zbrusu novém Stade des Lumieres..

Skóre otevíral už po 18 minutách hry navrátilec Alexandre Lacazette; hosté se sice následně dokázali dostat zpět do hry díky krásné dalekonosné ráně Fabiena Camuse, lyonskou ofenzivu ale na uzdě dlouho neudrželi. Vítězný gól si připsal Rachid Ghezzal, skóre následně v závěru uzavřeli střídající Jordan Ferri a Claudio Beauvue. Pro obhájce stříbrných medailí to znamená ukončení šestizápasové série bez výhry, která stála místo kouče Huberta Fourniera; naopak Troyes nadále prodlužuje rekordně špatný start. Ani podvacáté v řadě nedokázalo získat tři body.

Lacazette se vrátil do sestavy po měsíční absenci a dal rychle najevo, že chce hodit nepodařený podzim za hlavu: po zpracování Grénierova pasu se zbavil pozornosti bránícího Anele Ngcongcy a přízemní ránou ke vzdálenější tyči poprvé propálil mladého gólmana Paula Bernardoniho. Nadšené publikum tak mohlo oslavit jeho devátý gól v sezoně. Na 2:0 málem zvyšoval sváteční střelec Samuel Umtiti, jeho efektní nůžky po Tolissově pasu však branku těsně minuly.

Aktivní Tolisso nabil zkraje druhé půle Lacazettemu na druhý gól, loňský nejlepší střelec ligy však rovněž pálil mimo - a Troyes, které v té době už dávno mohlo prohrávat výraznějším rozdílem, místo toho nabralo nečekané sebevědomí. Domácí brankář Anthony Lopes, který se do té doby spíše nudil, musel v 64. minutě likvidovat nejprve Camusovu povedenou ránu a následně i Thiagovu hlavičku z rohového kopu.

Tuniský playmaker Camus se nakonec přece jen prosadil - jeho překrásná rána z třiceti metrů do vinglu bude jasným kandidátem na gól kola. Lopes neměl sebemenší šanci. Troyes tak získalo naději na nečekané body, nakonec se však projevil obrovský rozdíl v kvalitě obou mužstev a už v 72. minutě Lyon opět vedl. Ferri si vyměnil míč s Christophe Jalletem a ten našel přesným pasem Ghezzala, který obešel Bernardoniho a suverénní ránou upravil skóre na 2:1. Byla to jeho první trefa od loňského března - a jelikož se tento mladý odchovanec narodil ve čtvrti Décines-Charpieu, kde leží i nový stadion, fanoušci ocenili jeho gól mohutnou salvou veselí.

V tu chvíli už bylo jasné, že Lyon o body nepřijde; konečné skóre se však ještě v závěru měnilo. Devět minut před koncem rozehrál Ghezzal krátký roh na Gréniera, který nabil Ferrimu na parádní volej - 3:1. Poslední slovo měl Beauvue, o jehož budoucnosti v lyonském dresu stále panují určité pochyby; dnes však ex-guingampský forvard svoji roli splnil dokonale. Poté, co jeho přímý kop v nastavení zlikvidovala hostující obrana, zahrávali Les Gones ještě poslední roh, a z něj už se obávaný hlavičkář na zadní tyči prosadil. Asistenci si připsal Christophe Jallet.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - SC Bastia 2:0

08.01.2016 20:30

Góly: 29. Thiago Silva, 39. Maxwell

PSG zahájilo rok 2016 stejně jako skončilo ten předchozí - pohodlnou výhrou. Bojovná Bastia sice v Parku princů nepředvedla špatný výkon, do kolen ji ale srazily dvě trefy svátečních střelců: Thiago Motta otevíral skóre ve 29. minutě, o deset minut později zvyšoval na konečných 2:0 jeho krajánek Maxwell. Pařížané tak proti tomuto soupeři uspěli už ve 31 (!) domácích zápasech v řadě.

Po rekordním podzimu byl favorit od začátku plný energie. Ángel Di María, který skvělými výkony dává zapomenout na nepovedené angažmá v Manchesteru, byl na začátku opět u všeho podstatného - to po jeho pasu se do první šance dostal Serge Aurier, jehož přízemní pas na Lucase Mouru nicméně včas vystihl gólman Jean-Louis Léca. Bastia byla nicméně jedním z pouhých dvou týmů, které loni dokázaly PSG v lize porazit, a ani dnes se nehodlala vzdát bez boje; v 17. minutě zahrozil Seko Fofana, jeho dělovka však prolétla těsně vedle Trappovy tyče.

Jestliže však hosté doufali, že by si z dnešního boje mohli odvézt nečekané body, jejich nadšení brzy zchladil první gól - skvělý Di María narýsoval od rohového praporku přesný centr do vápna, Thiago Silva hlavičkoval na zadní tyč a Thiago Motta v pohodě doklepával míč do sítě. 1:0. O chvíli později pak bylo definitivně rozhodnuto: veterán Maxwell parádním volejem po dalším Di Maríově pasu zvyšoval na 2:0. Maxwell si gól zasloužil, těsně předtím totiž nasadil efektní jesle Squillacimu a nabil do zakončení Lucasovi; ten však pálil mimo.

Také po změně stran mělo PSG jasně navrch. Aurier mohl zvyšovat po hodině hry na 3:0, opět po vybídnutí muže zápasu Di Maríi; jeho ránu nicméně zblokoval obětavý kapitán Julian Palmieri. Ke slovu se poté dostal i Zlatan Ibrahimovic, pálil však těsně vedle. Sám Palmieri ještě v 71. minutě vyzkoušel pozornost Kevina Trappa, finále však už patřilo opět domácím, kteří měli na kopačkách třetí gól po šancích Ibrahimovice (76') a Lucase (82'). Nakonec už se další branku přidat nepodařilo, to ale trenéru Laurentu Blancovi vadit nebude - jeho tým i tak odskočil na čele na neuvěřitelných 22 bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain20173050:954
2.Angers SCO2097419:1134
3.AS Monaco2089327:2533
4.OGC Nice2086633:2430
5.SM Caen2093821:2430
6.Olympique Lyon2085727:2429
7.AS Saint-Étienne2092923:2429
8.Stade Rennes20610427:2328
9.FC Lorient2069529:2827
10.FC Nantes2076716:1827
11.Olympique Marseille2068628:2126
12.Girondins Bordeaux2068624:2826
13.Lille OSC20510516:1425
14.GFCO Ajaccio2067722:2425
15.Montpellier HSC20641022:2622
16.SC Bastia20641020:2622
17.Stade Reims2056920:2721
18.Toulouse FC2048824:3420
19.EA Guingamp20551017:2720
20.ES Troyes20081211:398

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Maxwellův gól

Reagovat
Murtago

To je napínavý. Bude mít PSG dvakrát víc bodů než tým na druhém místě?

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas 1

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je trapný, že jsou jen 2 sestupující, musí být záživný jak něco.

Reagovat
Uwe háže buly

Ani ne, akorát měli ubrat 2 účastníky a hrát to s 18 týmama.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Camus

Reagovat
skat

nádherná rána...

Reagovat
Paddy

Není možná alespoň trochu napravené seběvědomí, ale vůbec nevím co čekat od duelu s PSG

Reagovat
Pyroman

Myslím, že to víme všichni...

Reagovat
smazaný uživatel

Góly parádne

Reagovat
tomasinho

NFL OT: Začíná playoff. Narozdíl od NHL, MLB a NBA se hraje jen na 1 vítěznej zápas a účastní se jen 12 týmů ze 32, takže nejlepší s nejlepšíma, žádní průměráci a každej zápas o všechno. Přidává to na dramatičnosti, na všechno budou HD streamy a vysílá i Sport 2, navíc jsou ty zápasy časově celkem příjemný pro Evropany. Celkem fajn šance ten sport vyzkoušet, v diskuzi se všechno vysvětlí.

Dneska v 22:35 a 02:15, zítra v 19:05 a 22:40.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/w1ld-c4rd-r0und-2016-315982/

Reagovat
lampard8

Wissam neuvěřitelný hráčik !!!! pojď do Lyonu, prosím

Reagovat
Langi

Beauveu by musel vypadnout aspon za 6...takze sni dal ...btw, presne jako sem cekal, dalsi Briand, ktereho se budeme dva roky zbavovat a pak pujde za mego nekam do druhe nemecke ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, nevíte, kde bych prosím mohl stáhnout záznam zápasů Ligue 1? Nějaké fórum nebo tak něco.. Konkrétně bych chtěl Rennes - Lorient.

A snad tímhle neporušuju žádný pravidla příspěvků :) Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Capelle luxus. Do příruček. V Angers je fakt něco silnýho.

Reagovat
Kongo

Tohle už náhoda nebude.

Reagovat
Israha

Náhoda to není. Poslední dobou je to cca co dva roky, co nějaký tým udělá vynikající umístění s touhletou úpornou defenzivní taktikou. Akorát od Baupova Marseille a Girardova Lille to nebylo takové překvapení...nicméně z toho je jasné, že tohle v L1 prostě funguje.

Reagovat
Langi

Monaco hezky...to druhy misto nam dojde

Reagovat
smazaný uživatel

Angers to nepusti

Reagovat
smazaný uživatel

Domingova kletba zacina pusobit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lacezette-> LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pust si jeho gol, by na podzim nedal

Reagovat
smazaný uživatel

kde si ho pustim?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem každopádně rád, že se o bundesligu letos nemůžou otírat, že se tam od desátého kola nehraje o titul.

Reagovat
Pyroman

Kopnout Galtiera do prdele za ten připosraný přístup k venkovním zápasům.

Reagovat
Langi

Pohoda ...co nevidet budem zpatky zas druhy

Reagovat
Israha

Hanebný výkon. Ty absence udělaly svoje, ale zas tragický Guingamp doma by se měl zvládnout porazit i s náhradníky. Tentokrát to nebylo ani opticky kvalitní, utrápený zápas, který nedokázal nikdo z týmu zlomit k úspěšnému konci. Potěšil docela slušný výkon Anguissy coby náhradníka, N'Koudou taky nevypadá, že by ho zranění vyhodilo z tempa, své si odehráli Lass s Islou, a tím to tak nějak končí. Jeden z nejslabších výkonů pod Míchelem, tohle objektivně byla hra týmu z nudného středu tabulky, kde se teď OM nachází.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože Marseille, to byl strašný zápas. Oproti tomu i doba pod Baupem byla strhující. Jediný kdo je nebezpečný je Nkodou. Batshuayi mě fakt už extrémně štve hodně dlouho. Mě by ale vubec mi nevadilo kdyby odešel a za ty peníze se koupil Ben Yedder, a plus nejaky backup. Nevěřím, opravdu nevěřím žeby byl horší než Michy. Možná má docela slušnou statistiku, ale být tam například Gignac tak ma těch golu skoro dvakrat tolik.

Reagovat
Israha

Dneska dostal jeden jediný slušný míč, a to byl ten roh v první půlce. Co tam měl asi tak proměnit, když jinak neobdržel žádnou pořádnou přihrávku? On sice dokáže i podržet míč a rozjet akci z větší hloubky, když se to po něm chce, ale především to je kladivo do vápna. Dneska to je chyba (především) Barrady, Ocampose a částečně N'Koudoua (ten ale aspoň hrál sám na sebe solidně), že mu ty šance nevytvořili.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že to je jeden z důvodů. Netvrdím že za strádání ofenzivy může sám. Ale promiň, nechodí si víc pro míč i když ho hodinu nedostane. Pořád trčí na ofsajdové linii. Nic nevymyslí, Míč nepodrží nikterak zázračně. Absolutně není schopný obejít hráče. Už jen v porovnání s Nkodouem, kde to je vidět, že to jde. Kdyby to bylo na mě tak hlavně blamuju Míchelovi jeho taktice, která je velmi neatraktivní, a neschopnosti dalších hráčů. Ale přijde mi že Michy má fakt ještě obrovské rezervy.

Reagovat
Israha

Jedna věc je, že mu obránci už trochu přišli na jeho styl uvolňování se a chodí mu víc do těla, daří se mu to méně než zkraje sezony. Ale pořád tu schopnost udělat si prostor a dostat se ve vápně k zakončení má skvělou...ale to prostě ten balon musí dostat ve vápně (ne někde deset metrů před ním), ideálně také ne do špeku mezi tři hráče. Já na něho taky nadávám, když spaluje nebo si neumí hlídat ofsajd...ale dneska byl vypojen ze hry, za to nemohl. Chodit si pro balony hlouběji zjevně nemá jako taktický pokyn, a to je dobře...není rychlý s míčem, na dvou krocích ho každý obránce dostihne, takhle v nábězích využije svoje přednosti lépe.

A N'Koudou je oproti němu třikrát lehčí a hbitější, Michy je silový hráč, ten nikdy prokličkovávat kolem více bránících hráčů v tomhle stylu nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jsem na ně dneska naštvanej dvojnásob, jelikož se musím učit na zkoušku a píšu seminárku, ale na ně jsem si prokrastinační čas udělal.

Reagovat
Israha

Dneska si vysloveně vyhejtovat zaslouží Barrada s Ocamposem. Druhý jmenovaný toho sice neposral tolik, protože se zranil, ale už ta situace, jak mohl dávat N'Koudouovi před gólmana a místo toho to narval do obránce...nejde mu to, vypadlý z tempa, frustrovaný, kazící. No a Barrada, ten byl absolutně napřesdržku...asi dvě dobré standardky a zbytek zkažený, v mezihře buď alibistický (většinou) nebo strojově přihrávající naslepo nikomu, odskakovaly mu balony, nevyšla mu snad ani jedna klička. A to měl být mozkem ofenzivy.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím naprosto. Ocampose jsem myslel že v té chvíly zabiju. Ale možná naivně u něj do budoucna věřím, že on když se sveze s týmem, kterému se bude dařit a nadobude sebevědomí a jistotu, tak že může být úplně jiným hráčem, než je teď.

Reagovat
Israha

Fotbalově na to má určitě, otázka potom je, jestli na to má i psychicky. Ale šanci bych mu ještě dal...a kdyby ne, tak maximálně ho pustit za nějakou vyšší cenu, tak od 12 mega nahoru.

Reagovat
Langi

jinak docela mě překvapuje ten Ghezzal...on má aktuálně docela formu a technicky na tom není vůbec špatnět...na to, že to byl už před 2 lety pomalu na odpis...jemu by to Genesiovo 4-3-3 mohlo perfektně sednout

Reagovat
smazaný uživatel

Tie jeho kľučky pripadaju mi strašne pomalé ale on ich robí s takou eleganciou, že sa súperi len prizeraju

Reagovat
Langi

on i ten jeho gól a to co mu předcházalo...plus přesnost a preciznost rohů...docela se mu daří

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak hrál na křídle, tak nebyl špatný, jeho prostě zničil Garde ze svým diamantem ...možná z něj něco bude, nicméně mě překvapuje Grenier na křídle. Jsem zvědavý, jak se to poskládá, až se na dva zápasy vrátí ze Sýrie Fekir a uzdraví Valbuena. Tam bych pak rád viděl třeba i Greniera uprostřed, ale mít na dvě křídla Valbuenu,Fekira,Greniera a Ghezzala je celkem fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Stihacia jazda za PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff už mal nastúpiť za Rennes a znova sa zranil

Reagovat
Langi

prý jenom něco lehkého a za pár dní bude zpět...takže zase tak 3/4 roku

Reagovat
smazaný uživatel

Mě překvapilo, že doopravdy nastoupil

Reagovat
Langi

Fekir návrat nejdřív v polovině března

Reagovat
smazaný uživatel

Musí dobýt zpátky Rakká, pak teprve lze uvažovat o jeho návratu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zostavička

Gorgelin, Jallet, Koné, Umtiti, Morel, Tolisso, Darder, Ferri, Ghezzal, Mvuemba, Beauvue

jak víno

jasný postup

Reagovat
Langi

Vzdyt je to jedno akorat to rozestaveni je zas co?

Reagovat
smazaný uživatel

433 Mvuemba na krídle niečo ako Grenier ked tam teraz hráva

Reagovat
Langi

No...aspon bude mit nejakou minutu

Reagovat
smazaný uživatel

Jallet

Reagovat
Langi

No to bylo rychly...a jeste nam da gola tahle fnukna

Reagovat
smazaný uživatel

no gól padol z ofsajdu ked tam dochádzalo k dorážke a dokonca Rabiot to vytahoval z poza čiary, čiže mal byť roh, tak že čo dodať...

Reagovat
Langi

houby zle...uz je drtime

Reagovat
smazaný uživatel

no ved to je jedina šanca ako na nich, vysoké napádanie, ved v základe sú 4 hráči PSG čo hrávajú pravidelne, čiže súhra je tam veľmi slabá a to treba využiť

Reagovat
smazaný uživatel

No Umtitiho tam stiahol jasne na penaltu ale na to nema sudí gule, naštastie to Tolisso potrestal

Reagovat
smazaný uživatel

Marquinhos 3 krát ruka za dva sekundy a nič

Reagovat
Langi

Dopici...skoda

Reagovat
Langi

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=991853097554237&substory_index=0&id=228103190595902

Uz sice vypadame jako placky, ze si po kazdym zapase stezujeme, ze sudi nepisk penaltu, neuznal gol, odpustil cervenou...ale me tohle proste hlava nebere...ti rozhodci ve Francii, to je jeden prizdisrac vedle druhyho...takovyhle poloslepy vemena snad nepiskaj ani Synot ligu

Reagovat
smazaný uživatel

o tom som písal, na druhej strane, Marquinhos zahral 3 krat rukou za jeden okamih vo vápne alebo faul Luiza na Sašu, ale tak čo už, zahodil tam šncu Beavue, Tolisso alebo aj Cornet a tak sa vyhrať nedá

Reagovat
Langi

Hlavne jeste jak ten curak sleduje primo mic...a neni mu to ani blby...vykon, ze by se za to stydel priozralej sudi v krajskym preboru

Reagovat
smazaný uživatel

Brankový sudí pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele