Ligue 1 - souhrn 20. kola

09.01.2015, 22:24, aktualizováno 11.01.2015, 22:52
Komentáře a souhrny
Lyon přejel Toulouse a poskočil na první místo, protože Marseille padla v Montpellieru. Saint-Étienne vyhrálo v Remeši a je třetí, protože Paris Saint-Germain dostalo v Bastii čtyři branky. Výhry slaví také Nice, Lille a Guingamp, na půdě Évianu, v Nantes a Monaku se zrodily nerozhodné výsledky...

AS Monaco - Girondins Bordeaux 0:0

11.01.2015 21:00

Góly: -

Hned dva zápasy nedělního programu Ligue 1 skončily bezbrankovou remízou. Vedle duelu Nantes s Métami se nedočkali gólu ani ti diváci, kteří vyrazili na monacký Stade Louise II.

Přitom se čekalo, že půjde v pravém slova smyslu o šlágr kola. Domácí okupují páté místo, hosté jsou jenom o bod za nimi na šesté pozici. Svěřenci Willyho Sagnola však budou s remízou určitě spokojenější. Počítáme-li i vystoupení v pohárech, tak poprvé po pěti zápasech obrana v čele s Cédricem Carrassem neinkasovala.

Pravda, někteří kvalitní afričtí hráči odcestovali za reprezentačními povinnostmi do Rovníkové Guiney, která od příštího týdne hostí jubilejní třicáté střetnutí těch nejlepších národních týmů "černého kontinentu". Nicméně nesmírně talentovaný Thomas Touré je Francouz, takže na trávníku nechyběl, a mohl se proto postarat o největší šance Les Girondins.

Poprvé zahrozil hned v první minutě, když Mariano pronikl do pokutového území a přihrál na zadní tyč. Domácí brankář Daniel Subašić se ale vyznamenal. Podruhé Touré úřadoval devět minut před vypršením řádné hrací doby. Předvedl parádní práci s míčem, když s lehkostí obcházel obránce soupeře. Jeho samostatná akce však vyvrcholila střelou do tyče. Emiliano Sala si pak s následnou dorážkou rozhodně neporadil podle představ. Nicméně i kdyby trefil prostor mezi třemi tyčemi, stejně by gól nemohl být uznán pro ofsajd.

Od Monaka se určitě čekal lepší výkon. Vždyť za první poločas si svěřenci Leonarda Jardima připsali pouze dvě střely na branku, přičemž obě měl na svědomí Argentinec Lucas Ocampos. Nejprve to zkoušel zblízka, ale Carrasso byl skvělý. Poté, zhruba deset minut před pauzou, hlavičkoval na přední tyč, ovšem míč na brankové čáře odklidil do bezpečí Diego Contento.

A protože po změně stran vychytala hostující jednička i Bernarda Silvu, budou si muset oba týmy počkat na tříbodový zisk minimálně do příštího víkendu. Girondins Bordeaux se utká s Nice, zatímco AS Monaco přivítá znovu na domácím hřišti dalšího atraktivního soupeře. Tentokrát jím bude celek z Nantes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Metz 0:0

11.01.2015 17:00

Góly: -

Střelci FC Nantes proti Métám ani jednou nezamířili mezi tři tyče. A protože ligový novic ve střílení branek také příliš nevyniká, není vlastně divu, že vzájemný duel těchto dvou celků skončil remízou.

Úvodní desetiminutovka byla z obou stran dosti opatrné. Až těsně poté přišly šance Yacineho Bammoua. A vlastně obě byly takřka totožné - po centrech vždy mířil hlavou nad. Poprvé nezužitkoval nabídku Alejandra Bedoyy, podruhé si optimálně s míčem neporadil po přímém kopu Jordana Veretouta.

Hostům to trvalo něco přes půl hodiny, než se poprvé osmělili. Yeni N’Gbakoto poslal do vápna centr, na který si naskočil Gaëtan Bussman, ovšem jeho hlavičce se skvěle postavil do cesty brankář Rémy Riou. Jen čtyři minuty poté ukázal Florent Malouda, že je stále velmi dobrým fotbalistou. Skvěle se uvolnil a poslal do pokutového území mimořádně nebezpečnou přihrávku, na kterou si už už dělal zálusk spoluhráč Sjarhej Kryvec. Rémy Riou sice trochu zariskoval, ale nakonec běloruskému útočníkovi balon uzmul.

I ve druhém poločase měli překvapivě více ze hry hosté. Blízko ke gólu N’Gbakoto, ovšem domácí brankář byl na zemi včas. V 65. minutě to zkoušel z dálky Bedoya, avšak jeho pokus přeplachtil břevno. Devět minut před vypršením řádné hrací doby se k přímému kopu postavil hostující José Luis Palomino - hráč, který za sedm let kariéry mezi dospělými ještě ani jednou nerozvlnil síť soupeřovy branky. Neuspěl ani tentokrát, avšak i bod stačil jeho týmu k tomu, aby opustil sestupové pásmo.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Toulouse FC 3:0

11.01.2015 17:00

Góly: 14. Alexandre Lacazette, 27. Alexandre Lacazette, 48. Nabil Fekir

Olympique Lyon si hravě pohrál s Toulouse a dokonale využil zaváhání Marseille a PSG. Dvě branky si připsal Alexandre Lacazette, díky čemuž zaokrouhlil jejich celkový počet v probíhající sezoně Ligue 1 na rovných dvacet a dostal se tak na průměr jednoho vstřeleného gólu na zápas.

Na první gól se na Stade de Gerland nečekalo ani čtvrt hodiny. Maxime Gonalons vybojoval balon, přihrál Nabilu Fekirovi, jenž prodloužil na Lacazetta, který se zblízka samozřejmě nemýlil - 1:0. Už v 16. minutě mohl trenérovi poděkovat za důvěru Rachid Ghezzal, jenže poté, co obešel Aliho Ahamadu, trefil pouze boční síť.

Jeho spoluhráče to však mrzelo jenom deset minut. Pak se vydal na výlet obránce Christophe Jallet, přihrál Corentinu Tolissovi, který se štěstím procedil balon až k Lacazettovi. Ten následně hostujícího brankáře překvapil střelou už z hranice pokutového území a ještě více na sebe upoutal pozornost dalších evropských velkoklubů - 2:0.

Ve 33. minutě mohl snížit Martin Braithwaite, nicméně jeho pokus z hranice velkého vápna nebyl tak přesný jako ten Lacazettův. O nějakých deset minut později už dánský útočník ve službách Toulouse předvedl o něco přesnější mušku, jenže pořád to bylo málo. Tři minuty po změně stran už nikdo nemohl pochybovat o tom, že Lyon tento zápas vyhraje.

Ghezzal nečekanou přihrávkou parádně nachytal hráče soupeře a Nabil Fekir se ocitl ve velmi dobré pozici. Přestože si Ali Ahamada na balon sáhl, stejně se o chviličku později třepetal v síti - 3:0. Toulouse to však nezabalilo. Dvě výborné příležitosti si znovu vypracoval Braithwaite, jenže další góly jako by si šetřil až do dalších utkání.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient 3:1

10.01.2015 20:00

Góly: 29. Eric Bauthéac (pen.), 60. Alexy Bosetti, 67. Carlos Eduardo - 6. Benjamin Jeannot

Fotbalisté Nice získali na své konto první vítězství před vlastními fanoušky od září. Domácí vstupovali do duelu s Lorientem s bilancí jedné výhry za posledních osm zápasů v Ligue 1 a ani tentokráte to zpočátku nevypadalo na úspěch. Po úvodní trefě Jeannota se ale nakonec postupně trefili Bauthéac, Bosetti a Carlos Eduardo.

Svěřenci Clauda Puela vstupovali do tohoto utkání tou nesprávnou nohou. Guerreiro poslal míč z přímého kopu do šestnáctky, který se od hlavy Mostefy nakonec odrazil ještě dozadu na Jeannota, a ten akrobaticky z voleje uklidnil balón krásně pod břevno. OGC ovšem tenhle inkasovaný gól nepoložil a hnal se za vyrovnáním.

Přítomnost Mostefy se ukázala být pro Les Merlus klíčová hned z následující akce soupeře. Eysseric unikl podél pravé strany, poslal míč na Pléu, který se ocitl v dobré pozici, až ho parádním zákrokem na poslední chvíli odzbrojil právě Alžířan. Nakonec bylo vyrovnáno zhruba po půlhodině hry.

Carlos Eduardo se dokázal v šestnáctce zbavit Barthelmého, který ho následně musel faulovat. Rozhodčí Bien neměl jinou možnost než nařídit pokutový kop, který bez větších problémů proměnil Bauthéac. Byla to jeho třetí branka v sezóně, dvě předchozí přitom vždy znamenaly pro Nice tři body.

A i nyní kouzlo Bauthéacových tref nakonec zapůsobilo. Puelovi svěřenci otočili vedení na svou stranu v 60. minutě po krásné akci Carlose Eduarda, jenž se protančil kolem dvou obránců na pravé straně, předložil balón na volného Bosettiho, a ten si již před gólmanem Lecomtem věděl rady.

Domácí fanoušci mohli být zpočátku mírně zklamaní, že se v základní sestavě neobjevila nová posila Hatem Ben Arfa, výsledek ale především bývalému záložníkovi Newcastlu napověděl, že o místo bude muset pořádně zabojovat. V 67. minutě totiž na dvougólový rozdíl po parádní střele do šibenice navýšil Carlos Eduardo.

Lorient toho směrem dopředu moc nepředvedl. Ukázalo se, že ani vánoční svátky mu nijak nepomohly uklidnit celou situaci, a právem si na své konto připsal už čtvrtou porážku v řadě. Hosté nakonec mohli být rádi, že utkání ještě neskončilo debaklem. Třeba Mendy a Amavi byli ve výborných pozicích, ale neproměnili.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Saint-Étienne 1:2

10.01.2015 20:00

Góly: 90. Renaud Cohade (vl.) - 44. Yohan Mollo, 48. Romain Hamouma

Může Saint-Étienne teoreticky ještě zaútočit na titul? S Les Verts se v průběhu sezony počítalo maximálně v boji o Ligu mistrů, jejich aktuální forma - s níž evidentně neotřásla ani vánoční pauza - však může slibovat ještě velké věci. V nesmírně těžkém duelu na půdě silné Remeše zvítězili svěřenci Christophe Galtiera 2:1 a natáhli šňůru neporazitelnosti už na 11 ligových duelů.

Perfektní večer zkazil borcům v zeleném jediný fakt - v poslední minutě totiž vlastním gólem snížil na konečné skóre hostující Romain Hamouma, což znamenalo první inkasovaný gól po dlouhých 703 minutách. Tato nepříjemnost je však vykolejit nemůže, uvážíme-li, že se vyšplhali už na třetí místo v tabulce. "Odskákalo" to trápící se PSG.

Na levém křídle se Galtier rozhodl vyměnit přímočarého Kévina Monnet-Paqueta za techničtějšího Yohana Molla, a to se ukázalo jako dobrý krok; šikovný forvard nedával soupeřově obraně vydechnout a hodně se přičinil o to, že hladoví Stéphanois sevřeli Remeš hned od úvodního hvizdu. Už v páté minutě nadějně centroval Corgnet a Hamoumovi se podařilo namířit míč na bránu, gólman Johny Placide však byl na místě a poradil si i s následnou dorážkou Rickyho van Wolfswinkela.

Jen o pár vteřin později se poprvé připomněl Mollo - i přes svůj nevelký vzrůst dokázal naskočit na Lemoineho pas a hlavou rozezvučet břevno. Další stoprocentní gólovku zahodil van Wolfswinkel, který sice obešel Placideho, ale před prázdnou bránou nedokázal zasunout. Hosté tedy pevně drželi otěže zápasu a potvrzovali, že Remeš patří mezi jejich historicky oblíbené soupeře.

Na druhou stranu je nutno přiznat, že také domácí se dokázali dostat do několika zajímavých situací - Ruffier, hájící více než desetihodinovou sérii bez inkasované branky, se musel nejprve vytáhnout proti ráně Davida Ngoga, skutečnou třídu však předvedl až v souboji s Nicolasem de Prévillem. Nepřišel si na něj ani z rohu Antoine Devaux.

Všechny výše zmíněné okamžiky se udály v prvních 11 (!!) minutách, takže není překvapením, že takto nastavené tempo časem rychle opadlo. Zbytek první půle nenabídl prakticky nic zajímavého, až na její samý závěr - Valentin Roberge stáhl na okraji vápna k zemi pronikajícího Hamoumu, k rozehrání přímého kopu se postavil Mollo a parádně zakroutil míč za Placideho záda.

Pověstný gól do šatny domácím příliš na sebevědomí nepřidal, a mělo být ještě hůře - pouhé tři minuty po změně stran totiž padla druhá branka. Vybíhající Placide sice ještě dokázal vyrazit Tabanouův pas i Wolfswinkelovu střelu, míč se však dostal pouze k Hamoumovi, který využil brankářovy absence mezi tyčemi a zpoza vápna zakončoval do prázdné.

A bylo prakticky rozhodnuto - ASSE nedostává skoro žádné góly, a překonat jejich defenzivu hned dvakrát (nebo dokonce třikrát) by bylo takřka nemožným úkolem i pro silnější týmy, než je Remeš. Ne že by se domácí nesnažili; Ruffier musel opět vytáhnout dobré zákroky proti Diegu Rigonautovi, a Devaux dokonce dostal míč do sítě (gól však nebyl uznán pro ofsajdové postavení blokujícího Diega).

Jestliže celkově si Les Verts tři body zasloužili, bylo by fér uznat, že stejně tak si Remeš zasloužila alespoň snížení - to přišlo až v samém závěru, když si Cohade nešťastně hlavou srazil do vlastní sítě Diegův přímý kop. Na vyrovnání však už Vasseurovi svěřenci nenašli síly, zvláště poté, co byl ještě před finálním hvizdem poslán ze hřiště Conté.

Více informací k zápasu

Lille OSC - SM Caen 1:0

10.01.2015 20:00

Góly: 20. Michael Frey

Lille vyhrálo v novém roce i svůj druhý domácí zápas Ligue 1 a upevnilo si svou pozici ve středu tabulky. Po středečním skalpu Évianu si nyní poradilo zásluhou jedné vstřelené branky, kterou zařídil Michael Frey, také s Caen. To zůstalo na posledním místě tabulky s pětibodovou ztrátou na zelené příčky.

Svěřencům Reného Girarda se snad blýská na lepší časy. Ačkoli jejich ofenzíva zůstává spolu s Métami stále nejhorší z celé ligy, daří se jim vyhrávat. A to především proto, že už podruhé v řadě udrželi čisté konto. Zatímco zápas Évianem rozhodl mladík Traoré, tentokráte se trefil teenager Frey.

Poprvé v sezóně si navíc Dogy připsaly druhý tříbodový výsledek v řadě. Caen, které na severu Francie uspělo naposledy v roce 1991, naopak dále strádá. V tomhle duelu mu ani nepřálo štěstí. Po čtvrthodině hry se totiž na hřišti srazili Yahia s Privatem a oba museli ihned vystřídat. Prvně jmenovaného dokonce odnášeli na nosítkách.

A jen o pár chvil později naopak domácí poprvé a také jedinkrát v zápase udeřili. Roux vnikl po pravé straně do šestnáctky, předložil na hranici malého vápna balón na Freye, který z blízkosti bez problémů překonal gólmana Vercoutreho. Pro mladého Švýcara to byla druhá branka v sezóně v rámci francouzské ligy.

LOSC od té doby udržel vedení až do konce vlastně bez větších problémů. Největší šanci hostů měl na kopačce Nangis, avšak jeho střela byla vyražená pryč do bezpečí na brankové čáře. Byl to naopak Vercoutre, kdo měl stále více práce. Asi nejvíce se přitom zapotil při Rouxově tutovce ze druhé půle.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - RC Lens 2:0

10.01.2015 20:00

Góly: 17. Christophe Mandanne, 76. Claudio Beauvue (pen.)

Skvělá forma z konce roku 2014 Guingamp neopustila ani po Vánocích. Svěřenci Jocelyna Gourvenneca udolali přímého konkurenta z Lens poměrně hladce 2:0 a na sestupovou zónu mají náskok už šesti bodů; Les Sang et Or naopak zůstávají mezi posledními třemi. O výhře rozhodly branky Christophe Mandanneho a Claudia Beauvueho.

Antoine Kombouaré jel se svým týmem na západ v dobré náladě; také jemu se totiž závěr loňského roku vydařil a v případě výhry se mohl bodově dotáhnout na svého soupeře. Guingamp však už od začátku ukazoval, že se mu body příliš pouštět nechce: v 8. minutě se skvěle uvolnil Beauvue, ze stoprocentní šance ale pálil nad. Skóre se tak hnulo až o deset minut později. Děsivá chyba bránícího Jeana-Philippe Gbamina dovolila Mandannemu vypálit dělovku, která by dost možná utrhla brankáři Riouovi ruce - kdyby se vůbec dostal k zákroku.

Hráči Lens působili roztěkaně a hráli (zejména vzadu) dost agresivně, což vyústilo v řadu zbytečných přímých kopů kolem vápna. Z jednoho takového nacentroval do šestnáctky Thibaut Giresse a Diallově hlavičce chyběly centimetry. Tentýž hráč selhal také v následující šanci, kdy nikým nehlídán pálil z kraje vápna mimo tři tyče.

Teprve po hodině hry se poprvé zapotil také domácí gólman Jonas Lössl, ačkoliv zasahovat nemusel - Ludovic Baal vyslal z levé strany střílený centr, který jen těsně minul jeho klec. Další na řadě byl Pablo Chavarria, k jehož nohám dopadl odražený míč po přímém kopu; nebýt šťastné teče, bylo by jistě vyrovnáno.

Kromě této krátké epizodky však drželi domácí otěže zápasu pevně v rukou. Aktivní Giresse nejprve zkoušel pálit z ostrého úhlu, poté další ránou dokonce trefil břevno. Guingamp kráčel suverénně za vítězstvím a patnáct minut před koncem už bylo definitivně jasno - Levequeho ve vápně fauloval Boubacar Sylla a Beauvue z bílého puntíku nezaváhal. Na druhé straně mohl ještě alespoň snížit Chavarria, Lössl si ale připsal pohodlný zákrok a udržel čisté konto.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Stade Rennes 1:1

10.01.2015 20:00

Góly: 62. Adrien Thomasson - 66. Paul-Georges Ntep

Ačkoli Rennes na půdě Évianu dominovalo, muselo zásluhou N'Tepa zachraňovat bod. V utkání spálili hosté hned několik tutovek, dokonce neproměnili penaltu, a domácí se následně z ničeho nic ujali vedení. zásluhou Thomassona. Nakonec pro bretaňský celek dopadlo vše alespoň částečně dobře.

ÉTG se v první půli snažil vymanit z vlastní poloviny, většinu hry měl ale pod kontrolou soupeř. Asi nejnebezpečnějším mužem byl útočník Toivonen. Ten si nejprve snažil naběhnout na pas zprava od Brülse, avšak výtečně před ním zasáhl gólman Leroy, naopak nejdůležitější postava domácího celku.

V 11. minutě hosté spálili opravdu velkou tutovku. Toivonen si naběhl na hranici ofsajdu na pěknou kolmici, na vyběhnuvšího Leroye ale nestačil. Následně se dokázal dostat k dorážce, kterou ovšem na brankové čáře vykopl do bezpečí vracející se obránce Cambon. Další šance na sebe nenechala dlouho čekat.

Danzé poslal ve 20. minutě centr z pravé strany na bližší tyč, kam si naběhl zase hladový Toivonen, jeho hlavička však skončila pouze na boční síti. Évian toho směrem dopředu moc nepředvedl, ve 33. minutě snad jen mírněji zahrozil svou střelou z dálky Barbosa, avšak s jeho pokusem si brankář Costil hravě poradil.

V 52. minutě mělo Rennes největší příležitost dostat se do vedení. Sorlin v šestnáctce zahrál rukou, N'Tep mu jí totiž trefil, když si svého soupeře chtěl obhodit, a sudí Gautier nařídil pokutový kop. Toivonen však jako exekutor selhal, Leroy mu jeho střelu z bílého puntíku u své levé tyčky polapil.

Tenhle moment jako by hosty trochu potopil. A v 62. minutě z ničeho nic udeřil soupeř. Wass si počkal, až si na hranici vápna seběhne zezadu Thomasson, a mladý Dán pak usměrnil svou pumelici přesně do šibenice. O čtyři minuty později ale bylo vyrovnáno. Armand vystřelit nedokázal, N'Tep se však poté dostal k míči a uklidil ho do sítě.

Rennes na podzim porazilo svého soupeře 6:2 a i nyní bylo jasně lepším týmem. Branka N'Tepa, který si evidentně i přes vánoční svátky udržel svou výtečnou formu, ho pořádně nakopla. Na tři body však hosté nedosáhli. V 77. minutě po centru Habiboua hlavičkoval Toivonen, jenže na Leroye ani tentokráte nevyzrál.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Paris Saint-Germain 4:2

10.01.2015 17:00

Góly: 32. Ryad Boudebouz (pen.), 45. François Modestó, 56. Julian Palmieri, 89. Julian Palmieri - 10. Lucas Moura, 20. Adrien Rabiot

Famózní výsledek se povedl Bastii. Před vlastními fanoušky totiž dokázala skolit pyšný PSG, který tak odmítl možnost dotáhnout se na vedoucí Marseille. Vítězství korsického celku je o to cennější, že už po 20 minutách vedl soupeř 2:0. Pak ale domácí nasadili k euforickému obratu a slavili zisk tří bodů.

Pařížané vyhráli nad tímto soupeřem všech devět posledních zápasů, navíc poslední dva výlety na francouzský ostrov pro ně dopadl nadmíru dobře, neboť dohromady loni a předloni nastříleli celkem sedm gólů. Kouč Laurent Blanc se nakonec rozhodl do hry nenasadit Lavezziho ani Cavaniho, kteří byli klubem potrestáni za špatnou disciplínu.

Tenhle tah se ale zdál být po úvodních minutách jako naprosto správný. Nebo alespoň nic nepoškozující. Už v 10. minutě načal účet Lucas, který si naběhl na dlouhý pas od Cabayeho a vyběhnuvšího brankáře Aréolu přehodil. Lucas poté mohl přidat další branku, svůj pokus ale tentokráte namířil jen vedle.

Další zásah přidal PSG ve 20. minutě. Matuidi vybojoval míč ve středu pole, Pastore si to následně namířil do vápna, odkud i pod tlakem dokázal balón předložit nabíhajícímu Rabiotovi, jenž uklidil přesně k tyči. Tohle vedení ale jako by hosty nějak ukolébalo. A Bastia najednou vycítila šanci utkání zvrátit.

Po půlhodině hry se kopala proti hostům penalta, van der Wiel totiž v šestnáctce zahrál rukou. Boudebouz se z bílého puntíku nemýlil, gólmana Doucheze, který v lize poprvé v sezóně nahradil jedničku Sirigua, poslal na pravou stranu a na tu opačnou pak zamířil. Do poločasu bylo vyrovnáno, veterán Modestó se prosadil hlavou po rohovém kopu na zadní tyči.

V 56. minutě byl obrat dokonán. Boudebouzův centr z rohového čtvrtkruhu odvrátil Rabiot jen k Palmierimu, který neskutečnou volejí usměrnil balón přesně pod břevno. Tahle trefa rozhodně bude kandidovat na gól roku této sezóny. Hosté byli tímto momentem hodně zaskočeni a nedařilo se jim vůbec nic.

Největší možnost spálil v 71. minutě Thiago Silva, který přihrávku Lucase usměrnil pouze do břevna. Bastia pak v poslední minutě pojistila tři body ještě čtvrtou brankou. Takový příděl gólů PSG dlouho neinkasoval. Nakonec musel skousnout i další trefu hrdiny Palmieriho, jenž z blízkosti uklidil za záda Doucheze centr Keity.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Marseille 2:1

09.01.2015 20:30

Góly: 36. Kévin Bérigaud, 62. Paul Lasne - 68. Billel Omrani

Paul Lasne je novým hrdinou Montpellieru - zkušený záložník vstřelil vítězný gól v zápase proti lídrovi z Marseille, který tak může přijít o své výsostné postavení. Les Pailladins triumfovali 2:1 a sami si pojistili místo v první polovině tabulky, zatímco hosté potvrdili, že se jim venku poslední dobou vůbec nedaří..

Už druhou letošní výhru nad silným protivníkem načal v první půli Kévin Bérigaud, který otevřel skóre; Lasne zvyšoval na 2:0 v 62. minutě. Na rozdíl jediné trefy sice dokázal snížit střídající Billel Omrani, ale vyrovnávací trefy se diváci nakonec nedočkali. Je to hodně krušný start do roku 2015 - nejprve vypadnutí z Coupe de France (proti Grenoblu, celku hrajícímu čtvrtou ligu), teď další ligová prohra.

Kouč Marcelo Bielsa se musel obejít bez Nicolase N'Kouloua a Andrého Ayewa, kteří se připravují na Pohár národů; od začátku si proto opět zahrál mladý belgický forvard Michy Batshuayi. Byli to však domácí, kdo se mohl radovat jako první - po 36 minutách hry. Aktivní Lasne nacentroval z pravého křídla, Bérigaud zpracoval balon na hranici vápna a vynikající střelou do levého rohu propálil bezmocného Mandandu.

Na druhé straně se fanoušci opět spoléhali na druhého nejlepšího střelce ligy André-Pierre Gignaca, ten však potvrzoval, že poslední týdny formu zkrátka nemá; dnes opět zahazoval šance, jako například po Sansonově hrůzné zpětné přihrávce. Gignac mu mohl "ukrást" míč a bez problémů vyrovnat, ale nedokázal to.

Radovat se tak mohli opět domácí. Po hodině hry se probil do pokutového území Anthony Mounier a přesnou přihrávkou našel Lasneho, který zachoval chladnou hlavu a zkušeně si poradil s osamoceným Mandandou. Byla to jeho první trefa v modro-oranžovém dresu. Hosté se vrátili do hry krátce nato, když v 68. minutě Dja Djédjé nacentroval z pravého křídla a na zadní tyči se akrobaticky prosadil Omrani, ale nakonec to nestačilo.

Teprve jednadvacetiletý mladík alespoň zaznamenal svůj první ligový gól. Dalo by se předpokládat, že Marseille bude v závěru tlačit na vyrovnání, skutečné gólovky ale nepřicházely; naopak Les Pailladins mohli ještě navýšit své vedení, když 10 minut před koncem ostře vypálil Sanson, ale Mandanda byl pozorný a třetí branku nepustil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon20133443:1742
2.Olympique Marseille20132539:1941
3.AS Saint-Étienne20116324:1339
4.Paris Saint-Germain20108234:1738
5.AS Monaco2096523:1833
6.Girondins Bordeaux2095626:2732
7.FC Nantes2087519:1731
8.Montpellier HSC2085723:2029
9.Stade Rennes2085722:2529
10.Stade Reims2084826:3228
11.Lille OSC2076717:1727
12.OGC Nice2074924:2725
13.EA Guingamp20811122:3125
14.SC Bastia2056920:2521
15.Toulouse FC20631122:3221
16.FC Lorient20621222:2920
17.FC Metz20551017:2720
18.Évian Thonon Gaillard20621221:3420
19.RC Lens20541120:2619
20.SM Caen20361122:3315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (151)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gignac měsíc bez gólu v lize, krize?

Reagovat
Murtago

Syndrom Andrého Gignaca. Do konce sezóny jich dá tak 5 stěží.

Reagovat
smazaný uživatel

takto hrať o titul? pardon!

Payet dnes asi na večeru žral rezne a pivo, inak si to nedokážem vysvetliť... totálne vygumovaný... pokazil každú jednu nahrávku, rýchlostne nestíhal, nedohrával súboje...

Gignac čo zazdil, to je škoda reči... neviem či je to schválne ale keď nesledujem zápas to jelito dá 2 góly a dnes? zase raz hovno...

plusy: Djedjého rýchlosť a výpady po strane, Fanni skala jako vždy...

2. prehra s HSC v sezóne a zase raz s podpriemerným výkonom... smutné

Reagovat
Godwinson

Eej, krásná práce. Na krajích obrany Dabo s Congrem, na hrotu Barrios a klepne se Marseille. Bielsu bude jeho ego stát práci a teď výjimečně nenarážím na situaci stoperů :)

Reagovat
smazaný uživatel

Doriu na lavičke... zase ... je mi z toho divne...

Reagovat
Godwinson

Je to vtipné, stejně jako pozice Gignaca. Samozřejmě dnes se může Bielsa vymlouvat na to, jak na lavičce nikoho nemá, ale už je to dlouhodobější problém, Thauvin taky. Já se tak těším až ho Labrune vyrazí ... a ten se určitě těší taky

Reagovat
smazaný uživatel

vieš že presne som pred zápasom na to myslel... že keď prehráme bude to vynikajúce alibi, že nebolo s kým vyhrať... Thauvina radšej ani nekomentujem... tak egoistického futbalistu som dlho nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

každopádne dnes sklamanie zápasu jednoznačne: PAYET...

Reagovat
Godwinson

S Payetem měl nějaký konflikt před Vánoci, tak třeba mu to chtěl jen vrátit Ale ne, je to první jarní zápas. Zbývá spousta zápasů, uvidíme. Teď mají pohodový los, tak třeba to nastartují.

Reagovat
smazaný uživatel

ja dúfam, lebo túto sezónu už neni moc z čoho vyberať... z pohárov sme vonku, takže takýto prístup nám k titulu nepomôže... Guingamp musíme poraziť a odraziť sa

Reagovat
Setwo

poďme Lyon po 1. miesto

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Bad goneees :) ... ideálna príležitosť vrátiť toulouse porážku ako sme to urobili v Lens a zasadnúť na trón ... Domáci zápas najlepšia možnosť...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OM ku.váááá

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa darí herne Barriosovi od príchodu do L1? Dnes som si zápas chcel pozrieť, ale nevyšlo.

Reagovat
Godwinson

Je naprosto otřesný, nejhorší hráč týmu ve kterém se nachází i Congré, to už je vážně špatné. Obcházely před pár dny spekulace, že odchází do Argentiny, tak nezbývá doufat, že v Montpellieru nebude škodit dlouho.

Reagovat
domingo

Congre je dobrej. Barrios je hroznej traged.

Reagovat
Godwinson

Letos je to od něj lepší, ale stejně je to snad nejhorší transfer v L1, co jí sleduju.

Reagovat
Israha

Ještěže jsem byl v hospodě a neviděl jsem to...

Reagovat
Israha

Ten druhý gól zase . To bylo bránění jak někde v přípravce, naivní až hrůza...Bérigaudův gól krásný, s tím moc nešlo dělat (i když kde v té chvíli, kdy Bérigaud přebíral balon, byli Romao s Imbulou, to by mě zajímalo).

Reagovat
smazaný uživatel

bastia z domacich zapasu proti TOP 3 neodesli letos ani jednou porazeni

Reagovat
smazaný uživatel

Merci PSG

Reagovat
EAG le grand amour

Doprdele co to je? Že zrovna Bastia....

Reagovat
guzman

PSG ,tak to ma vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

PSG, tleskám. užijte si miliardy, stejně budete vždycky lemry k pohledání! to, co jste dneska předvedli s bastií, tak budte jistí, žře boží mlýny budou mlít. a už v semifinále LM vy kurvy jedny! kéž by vám mourinho a spol. dali dardu jak cyp. ZDECHNITE ŠPINY ROPÁCKÉ!

Reagovat
Milan.B

suboj ropackych spin

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea narozdíl od těch špin z paříže je tým, který by tohle nikdy nepustil. je to tým, který není umělý, ale ty pařřížské kurvy to je horší jak man city. kdyby ty ludry hráli v lepší lize tak skončí max. do pátého místa. celá francouzská liga nemá cenu. psg stejně titul vyhraje, takže tohle zaváhání jim bude jedno. tohle je neuvěřitelné, co dneska pustili.

Reagovat
Milan.B

taky isty umely tym cukotka aj city

Reagovat
smazaný uživatel

už zas? Milane.Blbečku nech to být

Jsi úplně mimo mísu. Věnuj se jinému sportu,poněvadž fotbalu fakt nerozumíš !

Ty umělý klube

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
guzman

PSG nemam rad ale ze je umely klub si delas prdel ,vzdyt to byl vzdy ve Francii jeden z nejuspesnejsi a nejoblibenejsi klub Francie .A ze L1 je o nicem ,o tom se ani nema cenu bavit. Ty musis byt dobre zakomplexovany blb

Reagovat
smazaný uživatel

jo? a kde byl ten tradiční klub před vstupem šejků do klubu?

Reagovat
stas87

v hornej polovici tabulky a v poharovej europe?

Reagovat
smazaný uživatel

lol. kdy přisli šejkové do psg, to víš? tak se potom podívej na tabulky předchozích ročníků.

Reagovat
smazaný uživatel

Samotar mele p.čoviny

Reagovat
smazaný uživatel

na tebe jsme čekali ty alkoholiku

Reagovat
Godwinson

Fandím ti

Reagovat
guzman

Jasne ze by to nebylo na 1/4 LM ci hvezdy typu Cavaniho,Ibrahimovice atd. ,ale napsat ze je horsi jak ManCity ,ktere bylo naprosto bez ambic a chteli hlavne klidny stred tabulky ,je velka pi*ovina.

Reagovat
fenixLFC

ticket?

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem vsazeno neměl, ale kámoš je měl last na 24.000kč. jistit nemohl, páč byl celý den pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně vyrovnaná liga.

Reagovat
kris_kros

PSG pojebte kozu

Reagovat
mastakillah

PSG dobre vám tak. Hrát Cavani s Lavezzim, tak to tak nedopadne:)

Reagovat
Godwinson

Reagovat
santini

dobre pre Lyon

Reagovat
Godwinson

Jsem zvědavý, kolik času ještě Blancovi dají. Doufal jsem, že vydrží do konce sezóny s tím, že se Chelsea nepovede žádná trofej Teď bych si na to nevsadil.

Každopádně Lyon na čele. Ne, že bych jim to nepřál, ale je to mimořádně vtipné

Reagovat
smazaný uživatel

tady to vsichni tak moc cekaji, ze to zitra skonci 3:0 pro toulouse

Reagovat
Godwinson

Jsou to lemry, dostanou jako Bordeaux

Reagovat
juninho8

no ja cakam to skor 3:0 pre Toulouse ale snad mam len zleho tusaka a ideme na celo!!!

Reagovat
vlastik

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
olis

nemalo by P$G zaujem o Beniteza? toho by sme im mohli pustit po zajtrajsom zapase za Lavezziho

Reagovat
Godwinson

Sestava Nice je zajímavá, ofenzivních záložníků tam teď mají jak nasráno, ale s absencí hrota doufám, že dostane pořádný prostor Maupay a konečně vyletí. Za předpokladu, že ho podrží zdraví.

Reagovat
stas87

http://www.worldfootball.net/alltime_table/fra-ligue-1/

som netusil ze Monaco dava tak tazko na prdel PSG

Reagovat
smazaný uživatel

PSG si dáme v LM s prstem v nose už 1.zápas a na odvetu nasadíme "B" .

Reagovat
smazaný uživatel

vrch tabulky nabitý

Reagovat
juninho8

dnes vyhry Metz a Lyonu a mozme uzavriet tabulku sice koeficient asi v prdeli ale budis

Reagovat
Pipo123

Guingamp to je paráda ako sa zlepšili, sympatické to mužstvo, nechápem prečo toľko ľudí si praje ich zostup

Reagovat
Kepy_FCB

Bastia

Titul přeji ASSE !

Reagovat
smazaný uživatel

já taky,ale to je nemožné! Ale mám to taky tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Užívaj me si to pokiaľ to je

Reagovat
smazaný uživatel

Do příštího týdne

Reagovat
Setwo

Reagovat
guzman

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelne se stalo moznym, uvidime, jak dlouho to hosi udrzi, celo je porad silene vyrovnane

Reagovat
stas87

teba sa chcem spytat..Lyon uz ma to najhorsie za sebou nie?stavil na odchovancov ktori su s klubom spjaty,znamena to teda ze by Lacazette nemusel odist uz teraz v lete a este by si o rok predlzil karieru v Lyone?ani podla jeho slov nemusi nutne odist uz teraz Aulas peniaze za jeho prestup nebude mozno chciet hned ked sa zvladnu kvalifikovat do CL

Reagovat
smazaný uživatel

takhle, lyon ma aktualne docela dobrou generaci, ale nejhorsi za sebou rozhodne nema, jelikoz bude potreba splacet dluhy z noveho stadionu a to zrejme po nekolik nasledujicich let... jinak lacazette je v lyonu velmi spokojeny a dycha pro klub, nicmene v lete mu bude 24, takze asi idealni prilezitost jit vys... neumim odpovedet, jak to dopadne, ale pokud se dokaze vybojovat LM, bude samozrejme snadnejsi si za nej rict vyssi castku

Reagovat
stas87

vdaka na ako dlho to vidis ze sa tie dlzoby budu splacat?nejaky vyhlad,dajme tomu 3-5 rokov?no rok by ho nezabil ak by ostal a prestupil v 25 rokoch,40 mega ako za Benzemu?bol by si spokojny?

Reagovat
smazaný uživatel

jelikoz ten stadion bude stat hodne podobne, jak stalo emirates stadium, ale lyon ma nizsi prijmy, tak predpokladam tak kolem 10 let, treba do roku 2025 cca, mozna i dele

pokud by se uhrala LM, tak by teoreticky zustat mohl, jinak si to ale neumim moc predstavit; ta castka asi bude nizsi jak u benzemy, jelikoz lyon je nyni v jine pozici, ale rikam, dost zalezi na tom, jak lyon skonci... pokud by se treba uhralo stribro, tak to bude uplne jine, jak kdyby se skoncilo nekde na sestem miste

Reagovat
smazaný uživatel

tak Benzema stál 35 ME, o Sašovi sa už šušká niečo so City a 32 ME, tak že ak by v lete šiel tak dúfam že podojíme čo najviac

Reagovat
smazaný uživatel

City už kupujú Bonyho, takže Lacazzete je pre nich zbytočný. Ak pôjde do Anglicka, tak buď Arsenal, Liverpool alebo Tottenham, tieto tímy by potrebovali špičkového hrota a môžu si ho dovoliť zaplatiť.

Ja by som ho najradšej videl v Dortmunde, ale to je v súčasnej situácií utópia, v lete odíde Reus, dosť možno aj Gundogan, bude treba zháňať náhrady na ich posty a hrot sa riešiť nebude, aj keď je to achilová päta BVB. Navyše, v ich súčasnej mizérii by sa tam ani Lacazzetovi asi nechcelo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta mizerie bude určitě dočasná a moc by se mi tam líbil, nicméně pokud nebudou hrát LM, tak to bude o něco těžší jej získat.

Reagovat
smazaný uživatel

jj ale Dortmund by nám tolko urcite nedal ako nejaký klub z Anglicka. Saša sa vyjadril že preferuje Anglicko alebo Španielsko

Reagovat
smazaný uživatel

zbytočný? Majú Aguera a Bonyho, a Dzeko a Jovetic sú napredaj

Reagovat
smazaný uživatel

Výměna Lacazette <-> Jovetic + 25 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stým že Jovetičovi bude platiť City.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě

Reagovat
Trand

Konečně Lyon zpátky tam, kde patří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Paddy

Reagovat
Setwo

Reagovat
guzman

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
#33CCCC

Reagovat
PetersCZ

Reagovat
MichelBastos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

Cpe se Luiz k přímákům i v PSG nebo už ho to odnaučili?

Reagovat
Pinturicchio

Kazetka , Lyon , snad to udrží až do konce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Je možný, že by Blanca během pár dnů odvolali?

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette

Reagovat
papanegra

Kurva takovýho kanonýra by sme potřebovali.... a podle mě jeho cena nebude převyšovat 20mega

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

30mega euro na 100%, mozno aj viac

Reagovat
PetersCZ

Bude. Minimálně 25.

Reagovat
Pasha

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme první no a co?

Reagovat
Godwinson

Včera jsem vzpomínal na tu zlatou devatenáctku z Francie a musel jsem se smát. Taková "budoucími hvězdami" nabitá sestava a nejdál z ní to dotáhl Alex, kdo by to tehdá čekal. Tedy s Griezmannem, toho bych asi neměl opomenout

Reagovat
smazaný uživatel

A to jak nastupovali za Puela Pied a Lacazette, tak jsem věřil o dost víc Piedovi a kde je ten teď

Reagovat
domingo

Tahne EAG

Reagovat
juninho8

to som vtedy bol dost nastvany ze sa Pied predal ale samozrejme nie viac ako ked sa predal Pjanic...to je moja srdcovka....tato rana sa nikdy nezahoji....aj keby sme mali styroch Grenierov, troch Gourcuffov a dvoch Fekirov

Reagovat
smazaný uživatel

Vtedy to bol nepochopiteľný ťah od Aulasa, Pjaničovi to najprv nešlo, potom mal skvelú sezónu kedy sme to dotiahli až do semifinále LM ale Aulas stále chcel AM zvučného mena a takto to dopadlo

Reagovat
juninho8

este si presne pamatam a mam taky pocit ze jeho si vybral sam Juninho a oni mu ho dotiahli s Metz...aj preto som si ho velmi oblubil a doteraz je to jeden z mojich najoblubenejsich hracov....AS Rim nie je az tak zla destinacia ale radsej by som ho mal v OL...neznasal som ich ked nas vyradili v LM ( hlavne koli tomu golu Manciniho a jeho bicyklom....obranca este teraz nevie kde je ) ale teraz maju celkom sympaticky kader

Reagovat
Godwinson

Občas mám chuť se na ně i podívat, což se mně u SA nestává.

Reagovat
juninho8

no ja jedine ked kuknem SA tak AS este sa mi v poslednom case zapacilo Sassuolo ani neviem preco ale ze by som SA sledoval kazde kolo tak to nie...mozno to co podam....

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne mira by nikdy nemusel odejit, kdyby se zbytecne nekoupil yoann a usetrilo by se 20 mega treba na sakha

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Aliadiera

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

OT: Cornet prý do Lyonu, se smlouvou na 4 a půl roku...hotovo by mělo být ještě dnes...tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krása, všechno nasvědčuje zimnímu Alexovu odchodu. Džeko do Stoke, Cornet do Lyonu...

Reagovat
Langi

Alex do City nepude, když koupili Bonyho...je leden a ten Džeko podle mě stejně do léta zustane

Reagovat
Langi

navíc Aulas dneska prohlásil že Laca je takovej lepší Bale a jeho cena je 100 ME...na to by ani City nemělo

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Bale no...spousta fotbalistů je lepších než on

Reagovat
Langi

tak prý 500 tisíc + procenta z příštího prodeje. Přestup by měl být dotažen do konce týdne a přichází zatím primárně do juniorky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo ještě dnes, do konce týdne a nakonec z toho nic nebude

Reagovat
Langi

furt nový a nový články s aktuálníma informacema, tak nevim ale už napsali i částku, tak snad jo...hlavně ona mu snad končí v červnu smlouva, tak by to nemělo nic zhatit

Reagovat
smazaný uživatel

procenta

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Inak páni, už bola zahájená montáž konštrukcie strechy na štadióne.

http://s.olweb.fr/ol/image/phototheque/V3-940/188/37405.jpg

Gérard Collomb a Aulas na tlačovke vyhlásili, že štadión bude otvorený už v decembri toho roka počas festivalu svetiel.

Tak dúfam že sa tam odohrá aj posledný zápas skupiny LM s Realom ktorý porazíme 1:0 po góle Greniera z priameho kopu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Twl tak City už prý nabídlo 32 za Lacazetta...

Reagovat
smazaný uživatel

To se Cornet moc v juniorce neohřeje

Reagovat
Langi

tak je otázka jesi to je takovýto "City je připraveno nabídnout" a nebo už fakt něco poslali ...každopádně si myslim že tohle by se Aulasovi odmítalo hůře, než 20 za Gonalonse

Reagovat
smazaný uživatel

za 20 by hlavne gonalons uz tez v lyonu nebyl, loni v zime neapol byla ochotna dat 17,5 max

Reagovat
Langi

to je fakt...ono to ani 20 nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ho střelí, tak sbohem evropo

Reagovat
Langi

twl to asi regulérně jo...ono bude asi úspěch, jestli zůstane do léta...já sem si řikal jak by ještě sezónu mohl dát, ale bude to asi dost těžký ho udržet

Reagovat
smazaný uživatel

Nemožné ho udržet

Reagovat
Langi

Tak dokud byl ve hre jenom nejaky Liverpool a Newcastle, tak sem byl celkem v klidu...ale jesi do toho vstoupi nekdo jako City s takovym velkym balikem, tak pujde

Reagovat
smazaný uživatel

Snad až v létě, jestli ho Aulas střelí už teď, tak jsme totálně v hajzlu i s prachama, bo za něj neseženeme náhradu, co dá dva goly za zápas 4x po sobě.

Reagovat
Langi

no právě...ikdyby náhradou přišel hotovej hráč (což nepředpokládám), tak než se rozehraje a zapracuje tak je po sezóně...navíc mě absolutně nenapadá nikdo, kdo by ho mohl případně nahradit...akorát nás bude chtit každej ojebat, když budem mit volnejch 30 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Takový horší Hušbauer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele