20. kolo
10.01.2015 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - SM Caen 1:0

Lille vyhrálo v novém roce i svůj druhý domácí zápas Ligue 1 a upevnilo si svou pozici ve středu tabulky. Po středečním skalpu Évianu si nyní poradilo zásluhou jedné vstřelené branky, kterou zařídil Michael Frey, také s Caen. To zůstalo na posledním místě tabulky s pětibodovou ztrátou na zelené příčky.

Svěřencům Reného Girarda se snad blýská na lepší časy. Ačkoli jejich ofenzíva zůstává spolu s Métami stále nejhorší z celé ligy, daří se jim vyhrávat. A to především proto, že už podruhé v řadě udrželi čisté konto. Zatímco zápas Évianem rozhodl mladík Traoré, tentokráte se trefil teenager Frey.

Poprvé v sezóně si navíc Dogy připsaly druhý tříbodový výsledek v řadě. Caen, které na severu Francie uspělo naposledy v roce 1991, naopak dále strádá. V tomhle duelu mu ani nepřálo štěstí. Po čtvrthodině hry se totiž na hřišti srazili Yahia s Privatem a oba museli ihned vystřídat. Prvně jmenovaného dokonce odnášeli na nosítkách.

A jen o pár chvil později naopak domácí poprvé a také jedinkrát v zápase udeřili. Roux vnikl po pravé straně do šestnáctky, předložil na hranici malého vápna balón na Freye, který z blízkosti bez problémů překonal gólmana Vercoutreho. Pro mladého Švýcara to byla druhá branka v sezóně v rámci francouzské ligy.

LOSC od té doby udržel vedení až do konce vlastně bez větších problémů. Největší šanci hostů měl na kopačce Nangis, avšak jeho střela byla vyražená pryč do bezpečí na brankové čáře. Byl to naopak Vercoutre, kdo měl stále více práce. Asi nejvíce se přitom zapotil při Rouxově tutovce ze druhé půle.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele