Ligue 1 souhrn - 2. kolo

16.08.2008, 21:01, aktualizováno 17.08.2008, 22:58
Komentáře a souhrny
Tahák kola dopadl lépe pro domácí - Paříž porazila nejtěsnějším rozdílem Bordeaux. Stoprocentní je zatím nováček z Grenoblu, jenom bod v Lorientu získal Lyon. Kolo zakončila vysoká výhra Marseille nad Auxerre...

FC Nantes - AS Monaco 1:1

16.08.2008 19:00

Góly: 67. Claudiu Keșerü - 4. Camel Meriem

Zisk bodu za remízu 1:1 v Nantes katapultoval po sobotních zápasech knížecí klub z Monaka do čela tabulky Ligue 1. Hosté vedli už od čtvrté minuty, kdy skóroval Meriem, domácím fotbalistům se povedlo vyrovnat dvacet minut před koncem zásluhou Keserua.

Hosté měli raketový nástup, branku vstřelili ve čtvrté minutě po rohovém kopu. Obrana domácích si moc nevšímala Meriema, který neváhal a poslal hosty do jednobrankového vedení. Nantes mělo vyrovnání na kopačkách po 25 minutách, ale Monako na poslední chvíli skvělým zákrokem zachránil gólman Ruffier, který zlikvidoval přímý kop Keserua. Těsně před koncem poločasu mohl svoji druhou branku vsítit Meriem, ale nevyzrál na domácího brankáře.

Monacká obrana udělala za celý zápas pouze jedinou chybu, kterou ale domácí fotbalisté dokázali přetavit ve vyrovnávací gól. Klasnič vybídl ke skórování Keserua, který vystřelil domácím bod. Do konce zápasu si hráči na obou stranách žádnou výraznější šanci nevytvořili a rozešli se tak dělbou bodů za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Le Havre AC 2:1

16.08.2008 19:00

Góly: 61. Daniel Congré, 88. André-Pierre Gignac - 11. Amadou Alassane

I bez střelce Elmandera dokázali fotbalisté Toulouse zvítězit. V sobotním večeru porazili nováčka z Le Havre 2:1 a na své konto si připisují premiérové body v nové sezóně.

Hosté vstoupili do utkání bez respektu a brzy se dočkali sladké odměny – vedoucího gólu. V 11. minutě skončil za zády gólmana Carrassa přímý kop z kopačky Alassaneho. I v dalších minutách byli hosté jasně lepším týmem a vypadalo to, že si kráčí pro jasné vítězství. Domácí mohou děkovat za poločasový stav chabé koncovce Le Havre a vynikajícímu brankáři Carrassovi.

Do druhého poločasu nastoupili domácí jako vyměnění. Po hodině hry se Toulouse podařilo vyrovnat, mírného zaváhání gólmana Revaulta využil Congre. Hosté zřejmě neunesli tlak, který na ně byl ve druhé půli vyvíjen, a těsně před koncem utkání podruhé inkasovali. Gignac se postavil k exekuci přímého kopu a jeho střela z 88. minuty zapadla přesně do sítě Le Havre.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Nancy-Lorraine 2:1

16.08.2008 19:00

Góly: 34. Loïc Rémy, 90. Mahamane Traoré - 45+1. Benjamin Gavanon (pen.)

Gól Traoreho z 90. minuty rozhodl o tom, že všechny body zůstávají v Nice. Všechny důležité momenty se odehrály na konci obou poločasů, před poločasovou přestávkou vyrovnávali hosté z penalty, těsně před závěrečným hvizdem dokázali domácí strhnout vítězství na svou stranu.

Domácí tým začal nebojácně a v prvních minutách zápasu si vytvořil několik zajímavých šancí. Tu největší zahodil Mouloungui, který dostal od svých spoluhráčů perfektní přihrávku, se kterou si ale nedokázal poradit. Nice se dočkalo po půlhodině hry, Remy využil trestuhodné chyby Berenguera a tvrdou ranou doslova propálil Bracigliana ve svatyni hostů.

Nice mohlo do konce poločasu přidat ještě jednu branku, hosté působili neškodným dojmem, ale byli to právě oni, kdo se dočkal gólu. Jeunechamp faulovat v pokutovém území Fortuneho a sudí nařídil penaltu. Míč si vzal do své moci Gavanon a bez problému vyrovnal na 1:1.

I druhý poločas byl v režii domácích, v 55. minutě mohl poslat Nice do vedení Hellebuyck, ale ztroskotal na výborném zákroku brankáře Nancy. Závěr utkání přinesl drama, nejprve minutu před koncem domácí gólman Letizi bravurně zlikvidoval hlavičku Hadjiho. Rozuzlení zápasu přišlo o šedesát sekund později a opět se osvědčilo známé pořekadlo "nedáš, dostaneš". V obraně Nancy nastal zmatek, k odraženému míči se dostal Traore a vystřelil domácím tři body.

Více informací k zápasu

SM Caen - Valenciennes FC 3:1

16.08.2008 19:00

Góly: 3. Nicolas Florentin, 20. Steve Savidan, 28. Juan Eluchans - 42. Filip Šebo

Steve Savidan vstřelil jednu branku svému bývalému zaměstnavateli a podílel se na vítězství Caen nad Valenciennes 3:1. Do sítě se také trefili Florentin a Eluchans. Za hosty pouze korigoval stav Slovák Šebo.

Všechno podstatné se odehrálo během první půlhodiny. Po 29 minutách na světelné tabuli svítilo skóre 3:0 a prakticky nebylo co řešit. První branka padla už po 180 sekundách, souhru jako z fotbalové učebnice, na jejímž konci byl Florentin, předvedli fotbalisté Caen.

Dvaadvacátá minuta přinesla krásný fotbalový moment v podání Savidana a také druhou branku v síti Penneteaua. Tvrdou střelou k tyči korunoval Savidan svůj velmi dobrý výkon v dresu domácích. Neuběhlo ani sedm minut a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Savidan našel milimetrovým pasem Eluchanse a ten přesnou hlavičkou poslal Valenciennes do kolen. Tři minuty před poločasovým hvizdem vstřelil čestný úspěch hostů Filip Šebo.

Druhá půle se "z povinnosti" jen dohrávala a domácí si už pohlídali vítězství 3:1.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Sochaux 2:1

16.08.2008 19:00

Góly: 11. Blaise Matuidi, 18. Pascal Feindouno (pen.) - 75. Damien Perquis

První tři body do tabulky si připisují fotbalisté St. Etienne, kteří doma zvládli roli mírného favorita a Sochaux porazili 2:1. Domácí celek už po 18 minutách vedl 2:0, Sochaux snižovalo patnáct minut před koncem utkání.

Už v jedenácté minutě Gomis připravil střeleckou pozici pro Matuidiho, který nabídku využil a poslal St. Etinenne do vedení. O sedm minut později zle zatopil obraně hostů Payet, kterého zastavil Carlao až za cenu faulu, který rozhodčí "odměnil" pokutovým kopem. K míči se postavil Feindouno a zajistil domácím dvougólové vedení.

Vypadalo to na pohodlné vítězství St. Etienne, ale hostům se přece jen podařilo hru zdramatizovat. Po hodině hry trefil tyč obránce Faty, gól přišel o 15 minut později. Perfektním lobem, který skončil za zády gólmana Vivianiho, se blýskl Perquis. St. Etienne ale už do konce utkání žádné drama nepřipustilo a připisuje si na své konto první body nové sezóny.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Le Mans UC 72 1:3

16.08.2008 19:00

Góly: 65. Michel Bastos - 21. Thorstein Helstad, 33. Modibo Maïga, 82. Modibo Maïga

Překvapivým výsledkem skončilo utkání mezi Lille a Le Mans. Hosté si po dobrém výkonu odvážejí zasloužené vítězství 3:1. Fotbalisté Le Mans sice přijeli do Lille oslabeni o několik hráčů, ale pohledným výkonem v první půli si řekli o všechny body.

První branka padla ve 23. minutě, Nor Stromstad našel přesnou přihrávkou krajana Helstada, který z těsné blízkosti překonal gólmana domácího celku. O dvanáct minut později zdvojnásobil vedení hostů Maiga.

Do druhého poločasu vstoupilo Lille v lepším světle a brzy se dočkalo vytouženého gólu. Běžela 65. minuta a do míče se pořádně opřel Bastos, jeho projektil z pětadvaceti metrů skončil za zády brankáře Rocheho. Dráhu střely ovlivnil lehkou tečí Cerdan.

Už se zdálo, že se Lille ještě zvedne a pokusí se v posledních minutách vybojovat alespoň bod, ale v tom přišla 82. minuta a druhá zápasová trefa Maigy, který definitivně vystřelil hostům cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 1:0

16.08.2008 21:00

Góly: 53. Guillaume Hoarau

Jediná přesná trefa rozhodla šlágr kola mezi PSG a Bordeaux. Šťastným střelcem byl Hoarau, který využil chyby v obraně Bordeaux a na začátku druhé půle vstřelil rozhodující branku.

První půlhodina utkání se nesla ve znamení taktické bitvy, ani jeden z týmů nechtěl vyrobit chybu. Po třiceti minutách přišla jako blesk z nebe gólová šance Menegazza, ale gólman PSG Landreau bravurně zasáhl. Vyložená šance s pořadovým číslem dvě přišla v 51. minutě, Gouffranova tvrdá střela jen o několik centimetrů minula branku Pařížanů.

Osudnou se pro hosty stala 52. minuta, Rothen využil chybujícího Chalmeho v obraně a vyslal do šance Hoaraua, který jedinou brankou utkání vystřelil PSG tři body a stal se pro dnešní večer králem Paříže. Hostům nezbývalo nic jiného než otevřít hru a pokusit se o vyrovnání. To nahrávalo domácím, kteří se pouštěli do brejků. V jednom z nich se ocitl Giuly, který ale nedokázal míč vměstnat mezi tři tyče.

Bordeaux se snaha na vyrovnání upřít nedala, ale domácí fotbalisté si už tři body do konce zápasu vzít nenechali.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon 0:0

17.08.2008 16:00

Góly: -

Bez branek skončilo měření sil mezi Lorientem a Lyonem. V utkání kralovali oba brankáři, kteří několikrát výrazně podrželi své spoluhráče a zabránili gólovým příležitostem.

První šanci zápasu ale měli na kopačkách hosté, po půlhodině zahrozil Benzema, ale gólman domácích předvedl perfektní zákrok. Další minuty moc fotbalové krásy nepřinesly a příležitosti ke skórování přinesl až druhý poločas.

V úvodních sekundách druhé půle pokoušel štěstí Juninho, který vyslal na domácí branku tvrdou střelu, Audard v brance Lorientu byl ale připraven. Domácí tým zahrozil o pár chvil později, do vápna se probil Ayew a jeho pokus na poslední chvíli řešila obrana Lyonu. O osudu utkání mohl rozhodnout domácí Genton, ale gólmana Lyonu nedokázal obelstít. A když ani Piquionne nerozvlnil síť, zrodila se spravedlivá remíza.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Stade Rennes 1:0

17.08.2008 16:00

Góly: 21. Nassim Akrour

Nováček z Grenoblu pokračuje v dobrých výkonech a po nedělním vítězství 1:0 nad Rennes se dokonce vyšvihl na vedoucí pozici v tabulce Ligue 1. Jedinou branku utkání vstřelil po dvaceti minutách hry Akrour.

Domácí začali utkání ve velmi vysokém tempu, vytvořili si několik náznaků šancí, ale byli to právě fotbalisté Grenoble, kdo mohl první inkasovat. V 15. minutě se k míči dostal hráč hostů Thomert a tvrdě vypálil, ale domácí gólman byl připraven. Změna skóre nastala v jednadvacáté minutě, po pěkné kombinaci Moreiry s Akrourem druhý jmenovaný vypálil prudkou ránu z 25 metrů, a ta zapadla přesně za záda gólmana Rennes. Hosté se snažili vyrovnat, do dobrých příležitostí se dostali Leroy a vzápětí po něm hned Asamoah, ale ani jeden z nich nedokázal vstřelit branku.

Poslední nadějí pro hosty byla šance Leroye z 89. minuty, ale domácí gólman vytáhl fantastický zákrok a výraznou měrou přispěl k výhře Grenoblu 1:0 nad Rennes.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AJ Auxerre 4:0

17.08.2008 21:00

Góly: 17. Mamadou Niang, 63. Stéphane Grichting (vl.), 76. Elliot Grandin, 86. Boudewijn Zenden

Fotbalisté Marseille už podruhé za sebou dokázali vstřelit čtyři góly, tentokrát ale žádný neinkasovali a Auxerre smetli jednoznačně 4:0.

První branku vstřelili domácí v 17. minutě, obránce Auxerre Gritching zaváhal s rozehrávkou, míč mu vypíchl Koné, který přesnou nahrávkou našel Nianga a ten otevřel gólový účet utkání. Hosté měli v první půli také jednu gólovou šanci, ale Jelenovu střelu skvěle zlikvidoval gólman Mandanda.

Domácí v druhém poločase výrazně přidali na tempu a druhé branky se dočkali po hodině hry. Ben Arfovu střelu si do vlastní sítě srazil nešťastník utkání Grichting. O patnáct minut později narostlo skóre už na 3:0, Koné unikl obraně hostů a předložil míč střídajícímu Grandinovi, který povedenou střelou rozvlnil síť. Tečku za zápasem udělal Zenden, který čtyři minuty před koncem přesně do branky zakroutil přímý kop z 16 metrů.

Domácí tým je po dvou zápasech na druhém místě za nováčkem z Grenoblu, Auxerre patří patnáctá příčka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Grenoble Foot 3822003:16
2.Olympique Marseille21108:44
3.Olympique Lyon21103:04
4.AS Monaco21102:14
5.FC Lorient21101:04
6.SM Caen21014:33
7.Le Mans UC 7221013:23
8.Le Havre AC21012:23
AS Saint-Étienne21012:23
OGC Nice21012:23
Girondins Bordeaux21012:23
12.Paris Saint-Germain21011:13
13.Valenciennes FC21012:33
14.Toulouse FC21012:43
15.AJ Auxerre21012:53
16.Stade Rennes20114:51
17.FC Nantes20112:31
18.AS Nancy-Lorraine20111:21
19.Lille OSC20111:31
20.FC Sochaux20022:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak by mohla vypadat tabulka aj na koncu monako

Reagovat
Kapřík

Možná konečně letos přijde Monacká obroda...musíme věřit .

Reagovat
smazaný uživatel

moc rad bych veril, monako mam rad... ale s tim kadrem

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně PSG. Za každý bod,který bude Bordeaux chybět budu rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo je fanda Lyonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Viz výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,tak nakonec jsem rád za remízu,protože Lorient měl několik vyložených šancí,které po hříchu naštěstí neproměnil. Nicméně při pohledu na celkový průběh zápasu mu remíza sluší asi nejvíce. Snad se ten bod bude v budoucnu hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

jak čtu tak Lloris opět solidní !?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo,bez chyby,ale měl několikrát děsnou haluz,protože tam např. jeden hráč Lorientu netrefil z malého vápna odkrytou bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ten Baroš by měl přestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille ten útok .ty budou tudle sezonu nadupaní.a jasnej útok na titul

Reagovat
Xavi8

to dufam a aj v LM by sa mohli dostat daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Niang skvely hrac !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

OLYMPIQUE MARSEILLE ALEZZ

Reagovat
M11

Marseille 8 golu

Reagovat
smazaný uživatel

grenoble

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele