Ligue 1 - souhrn 18. kola

17.12.2011, 20:57, aktualizováno 18.12.2011, 22:54
Komentáře a souhrny
Montpellier jen remizoval s Toulouse, zůstává ale i nadále první, protože PSG ve šlágru kola hrálo s Lille bez branek. Lyon porazil Evian, Marseille v závěru otočila utkání s Lorientem, tři body doma uhrály Ajaccio, Bordeaux, Brest a Nice. Venku se zase radovaly St. Etienne a Nancy...

Paris Saint-Germain - Lille OSC 0:0

18.12.2011 21:00

Góly: -

Bezbrankovou remízu a zaslouženou dělbu bodů v Parku princů nabídlo poslední střetnutí předposledního kola Ligue 1 mezi domácí PSG a Lille, kteří jsou tak na špici tabulky stále vzdáleni na rozdíl dvou bodů. Pařížané jsou druzí za vedoucím Montpellierem jen díky horšímu skóre, v těsném závěsu se však drží právě Lille a Lyon.

Do utkání lépe vstoupilo Lille, Balmont zazlobil domácí obranu, střílel ovšem jen vedle. Na druhé straně, možná i trochu nechtěně, zaúřadoval Nene, jehož centr z rohového kopu málem zapadl přímo do branky, nebýt dobrého zákroku bývalého brankáře PSG, hájícího nyní barvy LOSC, Landreaua.

Poté vyslal Pastore do šance volného Gameira, jenže ten selhal v koncovce a ze slušné pozice minul bránu. To bylo ovšem z první půle vše, co oba týmy nabídly v tomhle šlágru kola. Těsně po přestávce nebezpečně vypálil Pastore, jenže Landreau si ani v tomto případě příliš nezachytal. Nene následně v zakončení také neukázal, že je v této disciplíně přeborníkem.

Hosté výrazněji ohrozili soupeře díky Gana Guyeovi, jenže stejně jako ostatní zamířil mimo. Svěřenci trenéra Rudiho Garcii následně drželi více míč na svých kopačkách, v moci ho měli po celý zápas na 58%, jenže žádnou větší gólovku si nevytvořili. Nelíbivý fotbal nakonec zakončil ještě Jeleň, jehož vychytal Sirigu.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Stade Rennes 1:0

18.12.2011 17:00

Góly: 83. Fousseni Diawara

Do pořádných problémů se dostává Rennes. Tým s nepokrytě pohárovými ambicemi chytil strašidelnou formu a prohrál dokonce i s posledním Ajacciem, které si tak před tuhým jarním bojem o záchranu notně zvedá pocuchané sebevědomí.

Pro Korsičany je to teprve druhá výhra v sezoně; gólem v závěru utkání se o ni přičinil Fousseini Diawara. Pro Bretonce to znamená pátou prohru v řadě, počítáme-li i ostudné vypadnutí z Evropské ligy; čelo tabulky se tak nachází už velice daleko. Ajaccio ztrácí na záchranu stále 6 bodů.

Les Rouge et Noir přitom začali lépe. Jean Kana-Biyik se brzy propracoval k nebezpečné hlavičce, ale těsně přestřelil. Krátce poté však poprvé zahrozili domácí, a Rennes od inkasování uchránilo jen obrovské štěstí. Johan Cavalli totiž ukázkově našel Socriera a útočníkova hlavička přesně našla Benjamina Andrého, před kterým tak stál už jen brankář Costil. Umíte si asi představit, jaké rozzuření to mezi domácími fanoušky vyvolalo, když mládežnický reprezentant Francie stáhl Andrého k zemi, ale píšťalka sudího zůstala hluchá...

Po 20 minutách zahrozili opět hosté, ale John Boye byl neúspěšný. Na druhé straně si Costil dobrým zákrokem poradil s pokusem aktivního Cavalliho. Poločas tak skončil bez branek.

V 53. minutě skvělý Cavalli opět centroval a opět přesně; adresátem byl tentokrát Mehdi Mostefa, který ve výborné pozici trestuhodně přestřelil. Rennes poté získalo větší převahu nad středem pole, což vyústilo v několik slibných šancí; Youssouf Hadji zkoušel vyzrát na Ochou technickou střelou, mexický brankář poté eliminoval Pitroipův pokus a poté skvělým zákrokem vytlačil vingl Tonga Hameda Doumbii.

Vše tak nakonec rozhodl Diawara. V 83. minutě se k míči dostal - kdo jiný než Johan Cavalli. Nejlepší muž na hřišti přesně nacentroval a pro Diawaru už nebyl problém překonat Costila - 1:0. Zoufalé Rennes se už na odpověď nezmohlo a trenér Antonetti tak pravděpodobně čeká na zimní přestávku jako na smilování.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Sochaux 1:0

18.12.2011 17:00

Góly: 22. Lamine Sané

Bordeaux potvrdilo, že proti Sochaux se mu daří a i v dnešním utkání bere všechny body, tentokrát za těsné vítězství 1:0. Úspěch domácího týmu zajistil jedinou trefou Salif Sané.

Girondins tak potvrdili zlepšení z minulých týdnů, neprohráli již čtyři utkání v řadě, z posledních pěti zápasů si připsali hned tři výhry. V tabulce jim získané body pomohly k postupu do první poloviny tabulky, z devátého místa ale na evropské poháry ztrácí stále propastných jedenáct bodů. Naproti tomu bývalý klub kouče Francise Gillota, jenž nyní vede právě les marine et blanc, se nadále potápí do hlubší a hlubší krize; nevyhrál již pět utkání po sobě jdoucích a od sestupových pozic ho nyní dělí jediný bod.

Přesto si hosté vypracovali první vážnější příležitost. V patnácté minutě nevyboxoval gólman Cédric Carrasso po jedné ze střel míč příliš šťastně a k balonu se dostal Edouard Butin. Jeho točená pumelice se ale nakonec zatočila až přespříliš a skončila vedle branky. O pět minut později se na druhé straně vyznamenal brankář Teddy Richert, jenž zlikvidoval hlavičku Cheicka Diabatého.

O dvě minuty se ale již domácí fotbalisté i příznivci úvodní branky, která se nakonec ukázala jako rozhodující, dočkali. Na hranici pokutového území převzal po Saném míč Yoan Gouffran, nacentroval senegalskému reprezentantovi zpět a Salif Sané poslal míč pravačkou do sítě - 1:0.

Gouffran málem vedení navýšil o další pětiminutovku později, to když se mu podařilo tečovat centr Nicolase-Maurice Belaye směrem na branku. Následně se v dobré příležitosti ocitl i Benoit Trémoulinas, celou akci vymyslel Saivet s Gouffranem a Diabatém. Richert v bráně Sochaux ale předvedl dostačující zákrok.

Zhruba po půlhodině hry se do nebezpečného zakončení z přímého kopu dostal záložník hostů Ryad Boudebouz, jeho střela ale nakonec skončila vedle Carrassovy branky. První půli přesto zakončili lépe domácí fotbalisté: Richert musel proti parádní ráně Diabatého z pětadvaceti metrů předvést parádní zákrok, aby se do kabin nešlo za stavu 2:0.

Po hodině hry zahrozil z další standardní situace hostující Sebastien Roudet, ani on ale na připraveného Carrassa nevyzrál. O šest minut později se Sochaux dostalo do další příležitosti, na přímý kop Kévina Anina si nejlépe naskočil Ryad Boudebouz a Carrasso i jeho pěsti musel být v plné pohotovosti.

Snahy hostujícího mužstva se ale ukázaly jako marné, a na řadu tak znovu přišli domácí. Gouffran si několikrát hezky narazil s Mauricem-Belayem, volej Anthonyho Modestého však v minutě 73. skončil nad brankou Teddyho Richerta.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Évian Thonon Gaillard 2:1

17.12.2011 21:00

Góly: 35. Jimmy Briand, 71. Lisandro López - 43. Yannick Sagbo

Olympique Lyon zůstává nadále v kontaktu se špičkou, na domácím stánku Stade Gerland totiž porazil 2:1 fotbalisty Evianu. Rozhodující trefu zajistil dvacet minut před koncem útočník Lisandro López.

Favorizovaný Lyon měl dle očekávání první šanci zápasu, centr Réveilléreho zasáhl hlavou Lisandro López a mířil pouze do prostoru, který střežil brankář Andersen. Ve 35. minutě už se Evian neubránil, Alexandre Lacazette si dělal tak dlouho prostor ke střele, až se mu to podařilo, střelou na vzdálenější tyč sice trefil brankovou konstrukci, nicméně dorážející Jimmy Briand poslal Les Gones do vedení - 1:0 pro Olympique Lyon. Každopádně ani ne za deset minut bylo srovnáno, Yannick Sagbo po parádní přihrávce spoluhráče postupoval sám na Llorise a střelou mezi nohy srovnal na 1:1. Stejným výsledkem i první poločas skončil.

Ve druhém dějství byl Lyon rozhodnut, že převrátí vedení opět na svojí stranu. Po centru Kallstroma málem skóroval Kone, chyběl mu opravdu kousek. Velkou šanci měl i Lisandro López, jeho střelu brankář Andersen vyrazil nohou. Na druhé straně sehrálo svojí roli štěstí, to když Khalifa orazítkoval břevno.

Lyon tuto nevyužitou šanci potrestal v 71. minutě, nedorozumění po centrovaném míči mezi brankářem Andersenem a obráncem využil hlavičkující Lisandro López a bylo to 2:1 pro Olympique Lyon. Tím utkání neskončilo, tři minuty před koncem šel nevybíravým skluzem do souboje Grenier a ačkoliv soupeře nezasáhl, rozhodčí mu správně udělil rovnou červenou kartu. Evian měl tedy v samotném závěru možnost přesilovky, tu ale nedokázal využít a navíc v nastaveném čase vyrovnal počet sil na hřišti vyloučený Ehret, který rozhodil Gomise, jenž ale v tu chvíli postupoval sám na brankáře. Co je však podstatnější, další gól nepadl a Lyon zvítězil 2:1.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AJ Auxerre 1:0

17.12.2011 19:00

Góly: 34. Bruno Grougi (pen.)

Přístavní celek konečně dokázal naplno bodovat, o výhru nad Auxerre se postarala opora Grougi, jenž tím tak dotáhl ve střelecké listině svého týmového kolegu Rouxe. Domácí si třemi body upevnili střed tabulky, zatímco hosté zůstávají v bezprostředním ohrožení.

Brest začal, jako je u něj v domácím prostředí zvykem hodně aktivně. Otevřít skóre mohl po Grougiho rohu Poyet, na skvělého Sorina se mu však vyzrát nepodařilo. Hned o chvíli později měli domácí další velkou možnost. Ben Basat vytvořil příležitost pro Rouxe, ten se dobře uvolnil, ani jemu se však najít recept na strážce hostující svatyně nepodařilo.

Po půlhodině hry se už ale domácí přece jen dočkali. Grichting zavinil pokutový kop, míč si na značku postavil tradiční exekutor Grougi a do protipohybu Sorina zavěsil - 1:0. Auxerre si jedinou větší šanci za prvních pětačtyřicet minut vypracovalo o pár minut později. Chafni oslovil Haddada, ten však pálil nepřesně.

Auxerre se chtělo po změně stran pokusit co nejdříve srovnat krok, tomu ovšem zabránil v 54. minutě Chafni, jenž byl po slovním napadení asistenta sudího bez milosti vyloučen. Početní výhodu mohl hned vzápětí zužitkovat Lorenzi, z dálky ale na Sorina taktéž nevyzrál.

Hosté se ale ani za nepřízně osudu nevzdávali. Kýženou branku mohl po Saharově akci zaznamenat Contout, střílel však těsně nad branku. Do konce už e poté nic převratného nestalo, Brest si tak na své konto připisuje třetí výhru v sezóně.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Nancy-Lorraine 1:2

17.12.2011 19:00

Góly: 60. Benjamin Nivet (pen.) - 3. Lossemy Karaboué, 56. Salif Sané

Nancy si odváží všechny body ze hřiště Caen a po delší době se tak vyšplhalo ze sestupových pozic.

Naproti tomu Caen prohrálo již počtvrté v řadě a v tabulce nadále klesá. Po osmnáctém kole se zastavilo na třinácté pozici, z níž má na sestupové příčky již pouze dvoubodový náskok. Pouze o bod méně má nyní patnácté Nancy, jemuž se podařilo zvítězit po téměř jednom měsíci.

Hosté vstoupili do utkání přesně podle svých představ a již po třech odehraných minutách se radovali ze vstřelené branky. Celá akce přitom začala na opačné straně hřiště, Caen nezahrálo rohový kop úplně optimálně a Nancy se vydalo do rychlého protiútoku. Ten táhl Daniel Niculae s Djamelem Bakarem. Právě ten nahrál volnému Lossemymu Karabouému, jenž balon napálil do horního růžku soupeřovy branky - 0:1.

Na druhé straně poté zahrozil záložník Romain Hamouma, toho oslovil svým pasem Frederic Bulot. Ale zázračnému dítěti Caen se lob nepovedl a skončil vedle branky. Stejní dva hráči se do kombinace dostali i v 17. minutě. Guy N’Dy Assembé si ale s jedovkou Bulota poradil, Hamouma pak jako by zázrakem netrefil z dorážky odkrytou branku.

Za Nancy byl aktivní Karaboué. Střelec první branky se tentokrát proměnil v nahrávače a svou přihrávkou našel krajního obránce Jeana Calvého. Ten ale namísto přihrávky lépe postavenému - a nejspíš i ke střelbě lépe vycvičenému - Niculaemu volil raději přímou střelu. A podle toho to také dopadlo, míč lapil Thébaux.

Na druhou branku jsme opět nemuseli čekat dlouho. Mluvíme-li tedy o začátcích poločasu. V minutě 54. si na centr Ronalda Lemaytreho z přímého kopu nejlépe naskočil Salif Sané a zblízka prostřelil Thébauxe podruhé - 0:2.

Caen se ale kontaktního gólu dočkalo záhy. Brankář N’Dy Assembé v pokutovém území stáhl unikajícího Kandiu Traorého a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Benjamin Nivet - a nemýlil se, přestože N’Dy Assembé směr vystihl a do rány ještě stihl vložit ruku - 1:2.

Ale domácí se k žádným dalším vážnějším příležitostí nedostali a naopak to mohlo být Nancy, kterému se mohlo vrátit dvoubrankové vedení. To by ale Daniel Niculae nesměl svou střelu v závěru utkání poslat mimo.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Saint-Étienne 1:2

17.12.2011 19:00

Góly: 90+4. Eric Bauthéac - 16. Florent Sinama-Pongolle, 90+2. Max Gradel

Saint-Étienne se povedlo navázat na nedávné povedené výsledky také proti Dijonu. Na své konto si připsalo vítězství v poměru 2:1.

První poločas vyšel hostujícím fotbalistům skutečně na jedničku. Po většinu času byli jednoznačně lepší, ovšem svou převahu dokázali vyjádřit pouze jedním gólem. Ten přišel po šestnácti minutách hry, kdy Aubameyang našel ve středu pokutového území neobsazeného Sinamu-Pongolle, pro kterého bylo následné zakončení už hračkou. Vedení mohl zanedlouho pojistit Ebondo, jeho nenápadný centr ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Těsně před poločasem přišel opravdu drtivý tlak Saint-Étienne, který domácí fotbalisté ustáli jen s obrovským štěstím. Blízko gólu byl už Aubameyang, jenže recept na gólmana Reyneta nenašel. Vzápětí zahrozil hned dvakrát agilní záložník Max Gradel, avšak nejprve těsně minul, o několik sekund později si pro změnu vylámal zuby na Reynetovi. I proto se šlo do kabin za stavu 1:0 pro hosty.

Po změně stran dokázal ožít také Dijon, který rázem přebral otěže zápasu a byl aktivnějším celkem na hřišti. Zajímavou šanci měl například v 54. minutě, kdy Corgnetovu hlavičku odvrátil až na brankové čáře obránce Mignot. Po hodině hry pro změnu nádherně vypálil z dobrých 25 metrů Eric Bautheac, jeho rána ale směřovala přesně do středu brány, kde míč odvrátil na roh gólman Ruffier. Obdobně to zkoušel na druhé straně také Lemoine, který dokonce nastřelil břevno.

Na další gól si diváci museli počkat až do nastaveného času. Na 2:0 zvyšoval záložník Max Gradel, jenž dostal na hranici vápna prostor ke střele a náležitě toho využil. Dijonu se nakonec povedlo alespoň snížit. V 94. minutě proletěl centr Corgneta až na zadní tyč, kde úspěšně zakončil Bautheac.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 2:1

17.12.2011 19:00

Góly: 84. Mathieu Valbuena, 90+4. Benoît Cheyrou - 77. Innocent Emeghara

Marseille začíná po špatném začátku sbírat úspěchy na domácí i mezinárodní scéně. V tuto chvíli se probojovala do osmifinále Ligy mistrů a i v Ligue 1 stoupá vzhůru, minimálně do nedělních dohrávek zůstane v tabulce osmá s osmadvaceti body a devítibodovým mankem na vedoucí Montpellier. V domácím prostředí totiž dokázala porazit Lorient, který naopak zůstává devátý a nejlepší osmička se mu rapidně vzdálila.

Lorient si sice udrží tuto příčku až do dalšího kola, avšak pohárové příčky se mu vzdalují. Přitom vše měl rozjeto na výbornou a minimálně bod uhrát mohl. V 77. minutě se dostal do vedení, jenže soupeř v samém závěru výsledek otočil a díky brance v nastaveném čase se raduje z velice cenných tří bodů. Hostům nejvíce zatápěly přímé volné kopy Mathieu Valbueny, po jehož zahrání právě domácí otočili výsledek utkání.

Hned ve druhé minutě se napřáhl z dvaadvaceti metrů, jenže branku netrefil. Lorient se poprvé ozval v 18. minutě, kdy střílel z dobré pozice Romao, avšak také nepřesně. O něco později z dobré pozice netrefil bránu jeho kolega Kevin Monnet-Paquet. Jenže po půl hodině hry měl převahu domácí celek až do úvodní branky. Ještě do půle pálil Valbuena z přímého kopu do rukavic Fabiena Audarda, po přestávce se rodily spíše náznaky šancí.

A necelou čtvrthodinu před koncem udeřil na druhé straně Innocent Emeghara. Po pasu Arnolda Mvuemby obešel brankáře Steva Mandandau a zakončoval do prázdné branky. Marseille byla pod tlakem a nehrála dobře, z krize jí vytáhla přesná rána Valbueny po zemi, který po centru Jordana Ayewa překvapil brankáře Audarda. Když už se zdálo, že dojde k remízovému výsledku, tak ze svého repertoáru vytáhl skvěle načasovaný přímý volný kop Valbuena a posadil balón přímo na hlavu Benoita Cheyroua, jež se nemýlil - 2:1.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 1:1

17.12.2011 19:00

Góly: 7. Geoffrey Dernis - 40. Cheikh M'Bengue

Vedoucímu Montpellieru dochází v závěru podzimu dech. V období, kdy by měl spíše navyšovat náskok vzhledem k vzájemným soubojům úhlavních rivalů, tak ztrácí. Je sice pravdou, že Toulouse patří mezi lepší celky Ligue 1 a s třiceti body je na šestém místě pouze sedm korálků právě za vedoucím Montpellierem, i tak by ale měl celek hrající o titul v těchto utkáních zvítězit. Po nedělní dohrávce PSG - Lille výrazně hrozí, že klesne na druhé místo.

Domácí přitom odstartovali skvěle a už v 7. minutě šli do vedení, jenže soupeř do poločasu srovnal a Montpellier kvůli nepřesné koncovce nedokázal převrhnout misky vah na svou stranu. Úvodní šanci zápasu si vytvořil domácí Henri Bedimo, který našel dlouhým pasem volného Oliviera Girouda, jeho ránu skvěle vyrazil gólman Ali Ahamada. Bedimo sice s dorážkou neuspěl, avšak Geoffrey Dernis nakonec dotlačil balón do sítě - 1:0

O sedm minut později pálil nad břevno Etienne Didot, hned na to ale Tolouse přežilo nebezpečnou akci soupeře. A pokud by skončila gólem, vyrovnání by bylo mnohem složitější. Po přímém volném kopu Younese Belhandy střílel levačkou Dernis z pravé strany, avšak Ahamada šel včas k zemi a brilantním zákrokem odvrátil dvoubrankové vedení. Toulouse se dočkalo vyrovnání ve 40. minutě.

Dernis špatně odkopl balón z vápna a Cheikh M'Bengue kroucenou ranou nedal gólmanovi Geoffrey Jourdrenovi žádnou šanci - 1:1. Nicméně domácí brankář podržel svůj celek čtyři minuty po přestávce, když skvěle chytil přímý volný kop Francka Tabanoua. Domácí mohli jít do vedení v 69. minutě, kdy se ukázal střídající Souleymane Camara. Ten po centru Girouda hlavičkoval těsně vedle.

O dvanáct minut později po rohovém kopu Marca Estrada podskočil balón brankář Ahamada a hlavičku Camary fantasticky vykopl z čáry Etienne Didot. V samém závěru hráli hosté ještě v oslabení. Po faulu na Mapou Yanga-Mbiwu musel předčasně do sprch po druhé žluté kartě Tabanou, výsledek se už ale nezměnil.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Valenciennes FC 2:0

17.12.2011 19:00

Góly: 68. Anthony Mounier, 90. Anthony Mounier

Na hřiště přišel až v šedesáté minutě, Nice ale dvěma brankami stihl vystřelit důležité vítězství nad Valenciennes. Hrdinou domácího celku se stal Anthony Mounier.

OGC tak odčinilo porážku s Auxerre z minulého kola a z posledních tří zápasů dvakrát zvítězilo. V tabulce se tak z předposledního místa posunulo alespoň o příčku vzhůru, z té nyní na nesestupové pozice ztrácí pouze bod. Naproti tomu Valenciennes nenavázalo na překvapivé vítězství z minulého kola nad Montpellierem a na devatenácté pozici vystřídalo právě Nice.

Domácí byli od úvodu utkání aktivnějším celkem a ve dvanácté minutě si vypracovali jako první vážnější příležitost. Po rohovém kopu Fabrice Abriela se k pohotovému zakončení hlavou dostal na vzdálenější Nemanja Pejčinović, brankář Penneteau již pouze bezmocně sledoval, jak míč míří do branky. Na čáře ale zasáhl Jose Saez.

Do výhodné pozice poté Davidu Helleybuckuvi nahrál Franck Dja Djedje, gólman Penneteau byl ale tentokrát připraven a jeho střelu levačkou vyrazil. A Nice pokračovalo ve svých výpadech. Neujala se ale ani střela Francoise Clerca, která skončila mimo branku. Poté již konečně přišli na řadu také hosté.

Zpoza pokutového území se ke střela odhodlal Foued Kadir a brankář David Ospina musel na zem. To byla ale spíše náhodná akce ze strany hostů a Nice pokračovalo ve svém tlaku i po změně stran. Již tři minuty po změně stran se k dalekonosné střele dostal Kafoumba Coulibaly, Penneteau si s ní ale poradil.

V 59. minutě ukázal své zlaté ruce manažer Rene Marsiglia, jenž ze hřiště poslal poměrně nevýrazného Dja Djedjeho a místo něho nastoupil Anthony Mounier. Ten se svému kouči odvděčil v 68. minutě, i když mu ve skórování také pomohlo štěstí. Mounierovi chtěl balon ukrást bránící Rudy Mater, míč se ale od hrudi domácího hráče odrazil tak šikovně, že přelétl překvapeného Penneteaua a skončil v síti - 1:0.

Na druhé straně se ke střele dostal Nam Tae-Hee, nicméně z druhé branky se radovalo opět Nice. Na pravé straně si naběhl Francois Clerc, následně poslal do pokutového území přesný centr a Mounier v nastaveném čase utkání definitivně rozhodl - 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC18114337:1937
2.Paris Saint-Germain18114330:1737
3.Lille OSC1898129:1535
4.Olympique Lyon18112531:2035
5.AS Saint-Étienne1886423:2030
6.Toulouse FC1886420:1730
7.Stade Rennes1885528:2329
8.Olympique Marseille1877424:1728
9.Girondins Bordeaux1858520:2123
10.FC Lorient1865718:2123
11.Stade Brestois18311419:1920
12.Évian Thonon Gaillard1847723:2719
13.SM Caen1854924:2919
14.AJ Auxerre1846824:2818
15.AS Nancy-Lorraine1846816:2318
16.FC Sochaux1846821:3218
17.Dijon FCO18531018:3318
18.OGC Nice1845917:1917
19.Valenciennes FC1845917:2117
20.AC Ajaccio18261018:3612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brest konečne výhra... Marseille - Cheyrou vie kedy sa ukázať

Reagovat
Godwinson

Montpellier do nich bušil, nic z toho, to už bylo zase podobné s loňským Montpellierem. Mohlo to být veselejší a mohli přezimovat na čele se slušným náskokem, takhle budou přezimovávat na třetím fleku. Ale doufám, že si proti Évianu spraví chuť a to první místo po zimě ukopou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mít tři výhry z osmnácti zápasů a být v horní polovině tabulky, je snad možný jen ve Francii

Reagovat
Godwinson

Jinak výsledky dnes na hovno kompletně ... snad až na Nice.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si na hovno

Reagovat
Godwinson

Nemel, u vás to bylo zcela jistě koupené.

Reagovat
SaianSupaCrew

Mi ani nemluv, jsem zas roztrhal tiketů.. Snad to zítřek zachrání, na Lillie mám kříž za slušné peníze, snad mě spasí alespoň oni..

Reagovat
smazaný uživatel

"tiperi"

Reagovat
SaianSupaCrew

Tak já jsem spíš sportovní sázkař, tikety za 20, chodím spíš pokecat s chlapama.. Včera sem se nechal trochu unést a asi se to podepíše na dárcích

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nancy

Reagovat
SaianSupaCrew
Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Viva la Marseille - na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Ehret Skvělý obranný zákrok.

Reagovat
Godwinson

Je hrozná škoda, že Casoni nestaví ty mladý talenty Tié Biho a Mensaha ... na Mensaha mají tu opci taky poměrně příznivou a toho talentu v něm spočívá spousta.

Reagovat
smazaný uživatel

BRIAND

Reagovat
Godwinson

SAGBO

Reagovat
Godwinson

Paillot podepsal v Épinal. Kruté.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Valbuena

Reagovat
smazaný uživatel

před Montpellierem klobouk

Reagovat
smazaný uživatel

před Montpellierem klobouk

Reagovat
smazaný uživatel

před Montpellierem klobouk

Reagovat
smazaný uživatel

před Montpellierem klobouk

Reagovat
Godwinson

Andersen Takhle darovat Lyonu gól, to je exot.

Reagovat
smazaný uživatel

lisandro

Reagovat
Pipo123

Lyon goool, ak Lyon, AC a Porto vyhrajú tak mám 100 e páni

Reagovat
fenixLFC

ako pozeram vysledky gratulujem ku vyhre :)

Reagovat
Godwinson

A Govou na plac, takže Évian o deseti.

Reagovat
Pipo123

Grenier 5 min na ihrisku a redka

Reagovat
božský John
Reagovat
Godwinson

To je debil ... a odchází nepochopen, můj bože.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teraz to posral ,, no nevadí dufam ze si vyhru ustrazime

Reagovat
miky10

Proč na třetím? Když Montpellier porazí příště Evian, má jistotu nejhůře druhého místa

Reagovat
miky10

Reagovat
Godwinson

Tak šlo o to, že jsem dal do úvahy, jestli je Montpellier porazí. Pokud je porazí, tak věřim, že přezimují na prvním místě. Ale je tam velké pokud.

Reagovat
juninho8

co spravil ten grenier???...hlupak jeden dufam ze to ustrazime...inak ako vyzeral zaps ak to niekto pozeral? mali sme prevahu?...zo zostrihu to nebude dobre vidno

Reagovat
smazaný uživatel

tak miernu pravahu sme mali ,, ale zase nejaký velký tlak to nebol .. výsledok svečí výkonu.

Reagovat
Pipo123

Já som pozeral druhý polčas len a moc ste toho nemali, boli ste lepší, Evian sa len bránil celý čas a nebol schopný ničoho. Rozhodojúci gól padol po chybe brankára, Grenier išiel nohami do súboja, aj ked to nebolo také hrozné tak po zásluhe videl redku.

Reagovat
juninho8

dik obidvom....pozrem si zostrih....na footytube by to malo byt zajtra....uz sa pomaly skrabeme hore...konecne....zajtra taka remka v hlavnom meste a bude to fajn

Reagovat
Pipo123

inak páčil sa mi docela KOne

Reagovat
juninho8

to ani nemal hrat...lovrenovi sa zase nieco stalo pred zapasom...na to ze doteraz hraval len druhu ligu tak je celkom slusny stoper....skoda ze prave s lovrenom on netvori zakladnu stopersku dvojicu ale je tam ten nas kapitan Cris

Reagovat
smazaný uživatel

no klidne mu mohl zlomit nohu, ty "nebolo hrozné"

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa pačil jak hral briand velmi sa zlepšil ...

Reagovat
juninho8

tento zapas som sice nevidel ale aj mna tuto sezonu prekvapuje....mal som ho len za flakaca a tucka ktory vydrzi behat tak polcas ale tuto sezonu fakt palec hore

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak ,, ale aj Lacazzate bol výborný .. aspon v 1. polčase.

Reagovat
juninho8

no minule nas on vytiahol z brindy tym jedinym golom...garde nema na vyber...musi verit aj mladikom...nema inu moznost...a este sa bude aj predavat cize ratam s tym ze lavu obranu bude kryt kolodzej a grenier bude dostavat sancu tiez ak nebude robit taketo blbosti....ratam s tym ze cissokho a gourcuff by mali odist

Reagovat
smazaný uživatel

aj by mohli ,, no som rád ze 3 body máme doma -

Reagovat
juninho8

dufam ze ich privezieme aj najblizsie s valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

myslím ze sa to podarí.

Reagovat
juninho8

snad hej...minule som si tak hodnotil gardeho ze ako to zvlada ked doteraz nemal ziadne skusenosti s takymto velkym futbalom a zhodnotil som ze uz teraz je mozno lepsi ako Puel....v LM sice s odretymi usami ale predsa sme v osemfinale kde mame priechodneho supera a v L1 ak sa nic nepokazi tak cez zimu budeme hodne vysoko...aj to ze obmiena trosku tych hracov sa mi paci lebo Puel mal svojich favoritov a hrali ci sa im darilo alebo nie....priklad Pjanic si poriadne pri gourcuffovi nekopol a teraz by som ich vymenil hned...gourcuffa het a miralema ku nam

Reagovat
smazaný uživatel

uplne stebou suhlasím .. len teraz dufam ze si nepustíme nejakých dobrých hráčov ,, lebo peniaze by mohli príst z Champions League , cez apoel sa dá prejst ,,

Reagovat
smazaný uživatel

Valbuena to je stroj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Gourcuff asi definitivně na lavičce. No svými výkony si o to říkal...škoda

Reagovat
smazaný uživatel

no jeho by bolo dobre predat ,, a teraz by sa možno dalo predat aj gomisa za lepsiu cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Po delsi dobe jsem se zase jednou dostal k zapasu Lyonu a teda necekal bych, ze se zrovna proti Evianu na ty tri body tolik nadreme... Nejvic me zarazilo reseni situaci ve finalni fazi, povetsinou vzdy bud pokazena finalni prihravka, nebo strela, od Puela teda zadna zmena. K braneni uz snad ani nema smysl nic rikat, videt naprosto nebraneneho Sagba, na ktereho v klidu centruje nikym neatakovany hrac, je vazne paradni.

Potesil Briand, gol a prihravka na gol se pocita, Lisandro naopak pusobil trochu unavene a krome golu a par sanci byl hodne nevyrazny, treti utocnik Lacazette ma talent... Ale je potreba, aby nebyl tak zbrkly, on nejprve udela super klicku a pak nahraje do zeme nikoho, takze ve finale je jeho snaha na nic. Gonalons snad nejlepsi ligovy vykon, ktery jsem u nej videl, dozadu vynikajici, dopredu nebezpecny, letos evidentne konecne vyrostl. Aly mel dobre nabehy, to take potesi, akorat by se za nej nekdo mohl zasunout, kdyz vyrazi dopredu (Kime?).

A bylo hezke opet videt Govoua navrativsiho na Stade Gerland.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že ses díval po delší době. Poslední dobou bylo snad pohodové vítězství v lize snad jenom s Auxerre. Jinak to byly nervy až do konce a to i v takových zápasech, kdy vedem 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

musim rict, ze by me nenapadlo, ze budu trnout pri kazdym utoku novacka ale kdyz jsme byli schopni doma ztratit i s Ajacciem...

Reagovat
smazaný uživatel

tak aj francuzska liga sa zlepšuje ,, ja som aj celkom spokojný z výkonom OL .. a ten gol čo sme dostali no lloris zvykol takéto chytat. nevadí 3 body máme a to je hlavné , ved sme vyhrali už 4. zápas v rade

Reagovat
Godwinson

Camara brzká žlutá, dobré. Sakho i Lugano na lavičce :) Zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc neni v zakladu Sakho? Jsem ho chtel zkouknout a on je na lavce..

Reagovat
Godwinson

Zdravotní potíže jsem nezaznamenal, takže asi proto, že je hráčem měsíce. Co ten Touré, půjde v zimě do Paříže?

Reagovat
smazaný uživatel

To ja nevim. Dneska proti Arsenalu zahral excelentne, jenze to i loni a pak ostatni zapasy hral zase prumerne. Na stalej navrat do zakladu to proste neni, to by tedkom musel chytnout formu jako hrom, aby Manciniho presvedcil a to je, da se rict, absolutne nerealny. Tim padem si myslim, ze pokud od PSG ten zajem bude, tak tam na 90 % skonci. A jinak, pokud by slo o vymenu Sakho - Kolo, jak se tu nekolikrat zminovalo, tak tu bych ja rad uvital. Sakho je proste borec a idealni partak ke Kompasovi.

Reagovat
smazaný uživatel

* nerealny - vzhledem k forme Lescotta.

Reagovat
Godwinson

Skvostný výsledek. Teď jen, aby Montpellier porazil Évian.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Chceš snad vidět v roli podzimního mistra Paříž? Vrchol nevkusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podzimní mistr ovšem ale nemá vůbec žádný význam. Já chci Lyon do Ligy Mistrů a Montpellier tomu trochu překáží.

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, že má. Budu mít na konec roku trochu lepší náladu :) Navíc jeden z těch dvou týmů za Montpellierem vyšoupnete, toho bych se nebál. Tedy až po tom, co v lednu dostanete sodu na Mossonu, samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Pff. V týmu máme 4 - golového střelce, který dal nejrychlejší hattrick v Lize Mistrů. O výsledek bych se nebál. Já si myslím, že Lille odpadne. Ovšem raději bych samozřejmě v LM viděl je, než Paříž.

Reagovat
Godwinson

Těšim se na ten zápas, bojim se, že se bude opakovat zápas s Paříží taktéž na Mossonu, uvidíme, v tu dobu už budou třeba oba týmy bohatší o nějaké nové hráče. Já si myslim, že odpadne Montpellier, takže bohužel tam budou ty tři týmy všechny ... na druhou stranu, Paříž má potenciál Francii alespoň nějak ten koeficient zvyšovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsme viděli, jak jej zvyšovali v EL . Montpellieru tu Evropu přeju, ale pro začátek by se mohli spokojit z EL. PSG má největší potenciál, ale jsou strašně nesympatičtí a hlavně Marseille s Lyonem jsou na tom v Evropě stále lépe a asi i budou. Jsou to jediné týmy, které dokáží si držet úroveň v obou soutěžích zároveň.

Reagovat
Godwinson

Do LM už by šlapali, jako každý tým . Je pravda, že oni budou ještě dělat bordel v týmu, bůh ví, jestli Kombouaré přežije ono přestupového okno - i když v součtu by to asi bylo velké posílení. Navíc musí navýšit počet Italů v týmu, bez toho by to nešlo. Necháme se překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham do základu (i když to není ital). Hlavně by pár hráčů mohli pustit na jih Francie. Hlavně ta jména co se skloňují s odchodem Koumbarého, nevím, zda by to pro ně byla až takový výhra .

Reagovat
Godwinson

Já se bojim, aby nepustili Sakha, pokud by měl přijít Touré. Jinak mi tam jsou jedno, ono je to zatím celkově vtipné, ty jejich problémy s obranou, kdy dva světoví stopeři sedí a hraje Camara :)

Reagovat
smazaný uživatel

Sakha pustí doufám k nám ...ale ne, jsem realista. Spíš skončí v nějakém průměrném týmu v Itálii...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně bych ještě neodepisoval Marseille. Ti určitě do 5. místa skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen počkej až bude 3. Toulouse

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pche

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak samozřejmě to bylo bráno jako vtip. Ten tým na to bohužel nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda. Takhle nějak jsem si to představoval. Teď Évian vyhrát a bude to dokonalé.

Reagovat
smazaný uživatel

jak zahral Eden? :)

Reagovat
onze

- Nedeľa katastrofa. Najprv R.I.P. VACLAV HAVEL.

- Hadzana LES BLEUS, finále prehra

- A potom remíza PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele