Ligue 1 - souhrn 17. kola

11.12.2012, 20:53, aktualizováno 13.12.2012, 22:53
Komentáře a souhrny
PSG je ve formě a přesvědčit se o tom mohlo Valenciennes, Zlatan Ibrahimović svůj tým hattrickem nasměroval k výhře 4:0. Tým z hlavního města pak může těšit zaváhání Lyonu v utkání s Nancy, vyhrála naopak Marseille. Potřetí v řadě vyhrál Lorient, tři body získaly i Lille nebo Montpellier. Čtvrteční dohrávka v Bordeaux přinesla bezbrankovou remízu...

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 0:0

13.12.2012 21:00

Góly: -

Očekávaná remíza se zrodila v utkání dvou pohárových aspirantů - Saint-Étienne dokázalo na hřišti Bordeaux vybojovat zasloužený bod. Stéphanois byli v zápase mírně lepším týmem.

Konečný výsledek znamená, že Bordeaux prodloužilo svoji domácí sérii neporazitelnosti na neuvěřitelných 26 ligových zápasů, ale to je tak jediné, s čím mohou být svěřenci Francise Gillota spokojeni. V boji o příčky zajišťující Ligu mistrů si ani jeden ze soupeřů příliš nepolepšil.

Oba týmy měly šance na vítězství, které by je posunulo na dvoubodový dostřel kýženému třetímu místu; největší gólovkou však byla paradoxně dalekonosná pumelice Faouziho Ghoulama, která se odrazila od břevna. Bordeaux vyšlo doma střelecky naprázdno poprvé od září 2011 (!).

Hostující celek se od začátku rozhodl napravit dojem z pokaženého derby proti Lyonu a Romain Hamouma vyslal na bránu první navštívenku, kterou zblokoval Ludovic Sané. Pravý křídelník Stéphanois dostal následně i druhou šanci po kolmici Guilavoguie, ale tentokrát byl na místě gólman Cédric Carrasso a famózním zákrokem střelu vyrazil.

To však hosty pouze nabudilo, a obrana Bordeaux se tak měla co ohánět i nadále. Právě po chybě domácí defenzivy se ke slovu dostal Ghoulam se svojí ránou do tyče, a útočný klenot Pierre-Emerick Aubameyang opět otestoval pozorného Carrassa. To už běžela druhá půle.

Carrassův protějšek Stéphane Ruffier si vůbec poprvé sáhl na míč až po pauze, ale zákrok proti Gouffranově voleji po Serticově přímém kopu byl z kategorie důležitých. S přibývajícími minutami však chřadla aktivita obou týmů, pro které byl zisk jednoho bodu přece jen lepší než potenciální nula; i přesto se však Ruffier musel ještě jednou vytáhnout, když vyrážel nebezpečnou střelu střídajícího Jussieho.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Olympique Marseille 1:2

12.12.2012 21:00

Góly: 82. Anthony Modeste - 15. Mathieu Valbuena, 70. André Ayew (pen.)

Fotbalisté Marseille zvládli utkání na půdě Bastie, díky tomu se dostali přes hranici třiceti bodů a jsou stále na třetím místě. V tuto chvíli jsou o skóre za PSG a díky remíze Lyonu ztrácí na první místo jen tři body. Nicméně lehkou úlohu v pohledném utkání na půdě outsidera neměli a až do závěrečného hvizdu se museli strachovat o tři body. Bastia je s devatenácti body patnáctá a klesla o dvě místa, na osmnácté Sochaux má náskok tří bodů.

Marseille se dostala do vedení po čtvrthodině hry po krásné střele Valbueny a dvacet minut před koncem zvýšila po proměněné penaltě Andrého Ayewa. V závěru Bastia zabrala a snížila, na více se však nezmohla. Duel byl velice pohledný a bohatý na vyložené šance, televizní divák se určitě nudit nemohl. První poločas diktovali hru hosté a také zaslouženě vedli, postupem času ovšem domácí celek začínal stále více vystrkovat růžky.

Do první šance utkání se dostal domácí Maoulida, ale pálil vedle. Poté se v 15. minutě urodil nejhezčí moment zápasu. Ještě předtím pálil sice těsně mimo Abdullah, avšak ihned na to po opětovném centru do vápna pálil z první z otočky Valbuena a v opravdu složité situaci zamířil přesně k tyči do horní poloviny branky - 0:1. Hosté pokračovali v tlaku a v polovině prvního poločasu měli další šanci, jenže Jordan Ayew střílel z přímého volného kopu mimo.

Poté měla menší šance i Bastia, jenže další důležitý moment byl k vidění až v polovině druhého poločasu. Brankář Bonnefoi totiž fauloval ve vápně Jordana Ayewa, sudí ukázal gólmanovi žlutou kartu a nařídil pokutový kop. Ten s přehledem k pravé tyči proměnil André Ayew. Domácí se také dožadovali odpískání pokutového kopu, jenže neuspěli.

Závěrečná dvacetiminutovka byla velmi zajímavá. Modeste nejprve pálil jen do Mandandy, na druhé straně vyrazil Bonnefoi s obtíží ránu Jordana Ayewa. Nicméně Bastia se dočkala v 82. minutě, kdy si po centru do vápna naběhl za obranu Anthony Modeste a zblízka podél Mandandy snížil. Od té doby domácí ožili. O dvě minuty později byl blízko vyrovnání Maoulida, ale hlavičkoval nad, minutu před vypršením normální hrací doby vyboxoval skvělý Mandanda přímý volný kop Khazriho. V závěru Marseille už kontrolovala hru a nakonec zvítězila.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine 1:1

12.12.2012 19:00

Góly: 83. Michel Bastos - 74. Jordan Lotiès

Až pozdní trefa Michela Bastose zachránila Lyon od ponížení. Momentální lídr tabulky před vlastními fanoušky málem ztratil všechny body s posledním Nancy...

Přestože je od sebe dělilo devatenáct pozic a pětatřicet bodů a tým Rémiho Gardeho měl ještě ke všemu výhodu domácího prostředí, do vedení se překvapivě dostal outsider tohoto klání. Až sedm minut před koncem se l’OL podařilo stav srovnat, a udržet si tak svou, nyní již čtyři zápasy dlouhou sérii bez porážky.

Naproti tomu Nancy uhrálo již pátou remízu v řadě, počtvrté za sebou se shodným výsledkem 1:1. Díky získanému bodu se svěřenci Jeana Fernandeze odrazili od samotného dna Ligue 1, nyní jim patří pozice předposlední.

Překvapivě to byl hostující celek, který se po osmi minutách hry dostal do první nebezpečnější příležitosti. Přímý kop z třiceti metrů Yohana Molla tečoval hlavou Jordan Loties, Rémy Vercoutre v bráně domácích si však na brankové čáře poradil. Lyon kontroval drzým průnikem ve formě hrajícího Bafetimbiho Gomise, avšak ani strážce druhé branky si zbytečné problémy nedělal.

Následně vyslal na branku lyonských tvrdou ránu Djamel Bakar, Vercoutre ale jeho projektil dokázal vyboxovat do bezpečí. Překvapivě to byl právě hostující tým, jenž v prvním poločase svého soupeře přehrával a dokonce měl i míč častěji na svých kopačkách. Lyonští tak mohli děkovat pouze jistě chytajícímu Vercoutrovi: ten si ještě před koncem prvního dějství poradil se střelou Lossemyho Karabouého a hlavičkou Lotiese.

Nancy zahrozilo jako první i po změně stran. A opět to byl aktivní Loties; ten se však dnes ani napotřetí nedočkal. Vercoutre zlikvidoval i jeho přízemní pokus. Hostující obránce se ale nakonec přeci jen mohl radovat, v 74. minutě gólmana Lyonu konečně zlomil a poslal svůj tým do zaslouženého vedení.

Přímý kop z kopaček Yohana Mollo na vzdálenější tyči našel hlavu Salifa Saného, jenž okamžitě atakoval Vercoutreho území. Brankář Lyonu však i tentokrát zasáhl - bohužel pro domácí se však balon odrazil pouze k dobře postavenému Lotiesovi, jenž míč s lehkostí doklepl do branky - 0:1.

Hostům stačilo tento výsledek udržet pouhou čtvrthodinku a jejich ztráta na nesestupové pozice by rázem byla "pouze" pětibodová. Nicméně to by na hřišti nemohl být letos fenomenální Steed Malbranque - ten i dnes perfektně našel jednoho ze svých spoluhráčů, konkrétně Michela Bastose a brazilský záložník z dvaceti metrů určil konečné skóre na 1:1.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Montpellier HSC 1:2

12.12.2012 19:00

Góly: 14. Eden Ben Basat - 21. Johan Martial (vl.), 57. John Utaka

Montpellier po vítězství nad Ajacciem dokázal uspět i nad doma vždy nepříjemně hrajícím Brestem a poprávu si na své konto připsal další tři body. Domácí celek předvedl dost mizerný výkon, za který si úspěch nezasloužil. Byť se SB29 dost šťastně dostal do vedení, rychlá odpověď v podobě vlastní branky Martiala a Utaky rozhodly o konečném výsledku 1:2 ve prospěch MHSC.

Svěřencům kouče Reneho Girarda bylo úplně jedno, jak moc se daří jejich soupeři před vlastními fandy, a nastoupili na něj už od úvodních minut útočnou a atraktivní hrou. V 10. minutě poprvé hosté zahrozili, nicméně Camara poté, co chyboval stoper Baysse, selhal v koncovce a proti gólmanovi Thébauxovi neuspěl. SB29 naopak načal účet na druhé straně ve 14. minutě.

Do té doby se gólman Jourdren nemusel vůbec míchat do hry. Ben Basatovu šanci přitom mohl zlikvidovat stěží, ten se totiž dostal k míči jako slepý k houslím po centru od Baysseho, jakmile udělal velkou hrubici obránce Congré, a jediný hráč na hrotu pak pohodlně zavěsil. Montpellier ovšem srovnal stav celkem záhy. A vliv na to měla opět chyba obrany.

S neposedným terénem si zase neporadil Baysse, který po svém uklouznutí nabídl stoprocentku Cabellovi, nejlepšímu hráči na hřišti, jenž hlavně v první půli rozdával míče na všechny strany. Po této situaci vypálil na Thébauxe a ten stačil míč vyrazit. Už ale nepočítal s tím, že Martial zazmatkuje jako zelenáč poprvé přednášející před publikem a že ho nešikovně pošle do vlastní sítě.

V závěru lepší první půle ještě dvakrát zahrozil Grougi, s jeho dvěma pokusy si však velice dobře poradil Jourdren. Montpellier následně poslal do vedení v 57. minutě Utaka. Až příliš prostoru dostalo hostující levé křídlo, které se samo před Thébauxem svou pravačkou nemohlo mýlit. Asistenci na tomto gólu měl Belhanda, rovněž ze strany Brestu trestuhodně nevšímavý hráč.

Domácí ve zbývajícím čase nenavázali na svůj výkon z předchozího zápasu, kde dokázali derby s Rennes dotáhnout do remízy. Girardovi hoši se směrem dopředu příliš nehnali a pohodlně si dokráčeli pro tři body. A to navíc po hodině hry mohl dávno rozhodnout, Camara, jehož dvě nebezpečné střely, druhá hlavou, za brankovou čárou neskončily.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Sochaux 2:0

12.12.2012 19:00

Góly: 44. Alain Traoré, 53. Lamine Koné

Fotbalisté Sochaux nedokázali překvapit na půdě silného Lorientu a nedosáhli tak ani na bod. Tým, který v posledních letech pravidelně bojuje o záchranu, se kvůli výsledkům ostatních soupeřů propadl na sestupovou osmnáctou pozici se ziskem šestnácti bodů, nicméně jeho ztráta na ostatní protivníky je po necelé polovině soutěže minimální. Lorient naopak potvrdil dobrou formu a chce bojovat o poháry, nyní je se sedmadvaceti body už čtvrtý.

Domácí rozhodli o svém vítězství na konci prvního poločasu a začátkem toho druhého, hosté nedokázali nijak odpovědět. Sochaux si sice nějaké šance vypracovalo a mohlo srovnat či v dalším průběhu snížit, jenže v koncovce nebylo efektivní. Hosté v zápase poprvé vážněji zahrozili po půl hodině hry, kdy se ocitli v první vážnější akci zápasu. Po centru Contouta z pravé strany se k míči dostal Privat, jenže v pádu zakončil těsně vedle.

Ihned na to zahrozil na druhé straně Alain Traoré, jenže jeho tvrdá střela trefila pouze dobře postaveného brankáře Pouplina. Nicméně Lorient využil mírné herní převahy těsně před přestávkou, což byla pro hosty rána. Po špatném odkopu Carlãa se ve vápně k míči dostal Traoré a okamžitě vypálil směrem na hostující branku. Jeho povedený pokus zapadl přímo k tyči. Lorient přitlačil soupeře zkraje druhého poločasu a rozhodlo o své výhře.

Pouplin sice ještě v 52. minutě dokázal vyrazit dobrou ránu Corneta na roh, jenže po jeho zahrání od Traorého se dobře uvolnil Laminé Koné a s štěstím dopravil míč do sítě. Po hodině hry zahrozilo také Sochaux, jenže hlavičku Mikariho zlikvidoval brankář Audard. Necelou čtvrthodinu před koncem spálili svou největší šanci utkání, když po centru Boudebouze hlavičkoval k tyči Nogueira, jenže Audard vytáhl perfektní zákrok. V samém závěru mohli domácí ještě zvýšit skóre, ovšem střelu Corgneta z osmnácti metrů chytil Pouplin.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - ES Troyes 2:0

12.12.2012 19:00

Góly: 30. Cédric Barbosa, 71. Cédric Barbosa

Évian Thonon Gaillard si po výprasku z Paříže nyní ve vloženém kole spravil chuť a doma dokázal bez starostí skolit 2:0 nováčka Troyes. Oba týmy se nacházely před utkáním v sestupovém pásmu, domácí ovšem díky třem bodům nyní nakonec poskočili až na čtrnáctou příčku, zatímco hosté spadli na samotné dno. Oba góly ÉTG zařídil Cédric Barbosa.

Měly panovat kruté zimní podmínky, nakonec však předpověď počasí nebyla tak mizerná, aby se nedal fotbal hrát. Svěřenci kouče Jeana-Marca Furlana v Évianu nepředvedli vůbec dobrý výkon a už teď je jasné, že do podzimu se ze zóny prvoligové smrti nedostanou. Nebýt přitom výkonu brankáře Thurama-Uliena, možná by hosté odjížděli domů s ostudou.

První šanci zápasu si vytvořili domácí. Sagbo nádherně uvolnil Dja Djedjeho, jehož následná střela gólmana Thurama-Uliena nepřekvapila. O dvě minuty později musel být hostující muž v rukavicích znovu na pozoru, po Barbosově rohovém kopu hlavičkoval dobře Angoula, nicméně i v tomto případě si Thuram-Ulien dokázal poradit.

Skóre utkání načal po půlhodině hry Barbosa. Bérigaud si seběhl po pravé straně kolem obránců, poslal balón na svého spoluhráče, který pravačkou z voleje pohotově zacílil. Ani ve druhém dějství hosté svojí hru moc nezlepšili, naopak ihned po obrátce mohli podruhé inkasovat, avšak Barbosovu střelu z dálky zase zlikvidoval Thuram-Ulien.

Ve 49. minutě se souboj Barbosa - Thuram-Ulien opakoval přece jenom ještě jednou a i v této situaci byl úspěšnější druhý jmenovaný. V 62. minutě stačil ještě polapit pokus od Sagba, o osm minut později ovšem kapituloval podruhé. Khelifaova rána sice byla zablokována, ale dorážející Barbosa už s dotlačením míče za brankovou čáru problém neměl.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Stade Reims 2:0

12.12.2012 19:00

Góly: 31. Adrian Mutu, 77. Mickaël Tacalfred (vl.)

Jeden gól vstřelil, druhý zařídil. Adrian Mutu dovedl své Ajaccio k důležitému vítězství nad jiným nováčkem z Remeše a korsický celek se tak rázem oddálil sestupovým příčkám.

Mutu přitom minulý týden v zápase proti Montpellier (prohra 0:3) odevzdal katastrofální výkon a v médiích se dokonce spekulovalo, že bych mohl dnešní utkání zahájit na lavičce. Svému trenérovi se však nakonec odvděčil měrou vrchovatou. Rumunskému kanonýrovi se v posledních týdnech nedařilo a možná i proto nastoupil do dnešního utkání s ještě větší motivací.

Nejdříve vyslal na brankáře Kossiho Agassu nebezpečnou hlavičku, kterou však africký gólman kryl, následně si naběhl na fantastický balon Johanna Cavalliho, bez problémů nasadil brankáři soupeře kličku a z ostrého úhlu poslal míč přímo do branky. Bývalý útočník Chelsea rozjásal parádní akcí domácí příznivce. Avšak ne na dlouho, pěkný moment zkazil praporek nad hlavou postranního rozhodčího - jednalo se o ofsajd.

Mutu se nevzdával a Agassu v bráně Remeše zasypával dalšími střelami. Jeho hlavička však skončila vedle branky a nejinak si vedla i jeho přízemní střela. Kanonýr domácích však za svou produktivitu přeci jen byl odměněn, po půl hodině hry otevřel skóre utkání. Jeho přímý kop z levé strany už už tečoval jeho spoluhráč Eduardo, nakonec na míč však nedosáhl a Agassa, který snad tuto teč očekával, na Mutuův pokus, jenž zapadl hladce zapadl do branky, vůbec nezareagoval - 1:0.

Remeš mohla záhy vyrovnat. Na skvělý míč Odaira Fortese si naběhl Kamel Ghilas, upaloval tak na Guillerma Ochou zcela osamocen. Mexický gólman se však nenechal zastrašit, dostatečně brzy vyběhl z branky a šanci soupeře zlikvidoval. Po změně stran se ke slovu opět dostali domácí fotbalisté.

Konkrétně to byl Eduardo, kterému se málem podařilo hned dvakrát během jediné minuty zvýšit vedení svého týmu. Nejdříve však bývalý útočník Racingu Lens nevyužil dobrý balon Cavalliho a svůj lob poslal nad branku, následně zase po průniku z levé strany mířil spíše do diváků nežli do sítě.

Na druhé straně se svým pokusem prezentoval střídající Julien Toudic, jeho přízemní rána avšak Ochoovi mnoho potíží nenadělala. Ale Remeš, která prohrála poslední čtyři zápasy bez vstřelení jediné branky, snad byla odsouzena k dalšímu trápení. Nakonec se Remeš trefila, ovšem bohužel pro ni pouze do vlastní sítě.

Mickael Tacalfred tečoval hlavičku Paula Lasneho po přímém kopu Adriana Mutua tak nešikovně, že míč skončil za zády bezmocného Agassy - 2:0.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 2:0

11.12.2012 21:00

Góly: 55. Marko Baša, 83. Dimitri Payet

Fotbalisté Lille utnuli svou čtyřzápasovou šňůru bez vítězství a díky v celku bezchybnému výkonu proti Toulouse získali na svou stranu zasloužené tři body. Hostující celek naopak i nadále pokračuje ve špatném období, za posledních šest kol získal jen čtyři korálky. Obě branky padly až ve druhé půli zásluhou Baši a Payeta.

Nebýt gólmana Aliho Ahamady, který zase jednou ukázal, jaký talent v něm dřímá, mohl jeho tým odjíždět domů s ještě větším nášupem. Dva inkasované góly jsou pro Toulouse jakýmsi vysvobozením před ostudou. Lille přitom střelecký apetit v posledních třech utkání hledalo, vsítilo za 270 minut jen jednu branku.

Domácí měli vše pod kontrolou od začátku až do konce. Nejprve zahrozil Chedjou, jehož perfektní střelu musel likvidovat až Ali Ahamada. Další větší šance na sebe nechala čekat do 38. minuty, kdy Tabanou zpětnou přihrávkou nenašel své spoluhráče, ale vyslal do sóla Rouxe, jenž však také nevyzrál na Aliho Ahamadu.

Až minutu po obrátce vyslali hosté vůbec první pokus směrem k Elanaově svatyni, nicméně Braaten zamířil jen nad. V 55. minutě už načal účet Baša, který si nejvýše vyskočil na pas od Payeta a hlavou pohodlně zacílil. TFC mohl vyrovnat o pět minut později, Elana si ovšem s Aurierovou levačkou poradil.

Poslední dvacetiminutovka byla jasně v režii domácích Dog. Ty dlouho čekali na uklidňují druhou trefu, Baša se znovu po pasu od Payeta dostal k hlavičce, výtečně ovšem zasáhl Ali Ahamada. V 83. minutě se přece jenom prosadil sám Payet, který z první poslal balón za brankovou čáru po centru od Rodelina.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 0:4

11.12.2012 19:00

Góly: 29. Zlatan Ibrahimović, 49. Zlatan Ibrahimović, 53. Zlatan Ibrahimović, 82. Ezequiel Lavezzi

Faktor Ibra opět zaúřadoval. Švédský fenomén na hrotu pařížského útoku roztrhal Valenciennes na kusy a svým hattrickem režíroval výhru 4:0 - a zároveň také první domácí porážku normandského týmu v sezoně.

Fenomenální Zlatan rozšířil své dosavadní 14-gólové portfolio poprvé po 29 minutách a další zásahy přidal v rozmezí pouhých čtyř minut ve druhé půli. Skóre pak uzavřel v 83. minutě Lavezzi, a je nutno říct, že Pařížané si jasnou výhru dnes zasloužili. Milionářský klub se tak posunul dva body za vedoucí Lyon.

Valenciennes, před zápasem páté v tabulce, si v průběhu sezony vytvořilo jasný profil - venku průměrný tým, který však doma exceluje. Nebylo proto překvapením, že se Les Athéniens brzy osmělili a Foued Kadir otestoval Sirigua už ze začátku; na pokus alžírského záložníka pak navázal rovněž neúspěšný Nicolas Isimat-Mirin.

Následoval pokus Mathieu Dosseviho, který se probil přes Thiaga Silvu a narazil až na obětavého Maxwella; v tento okamžik se domácí fanoušci začali dostávat do varu, neboť to vypadalo, že domácí co nevidět otevřou skóre zápasu. Jenže Pařížané byli proti.

Kombinace Méneze a Pastoreho vyústila v centr francouzského reprezentanta, který sice dokázal gólman Penneteau odvrátit, ale pouze na kopačky Ézequiela Lavezziho, a střelu argentinského forvarda chytře doklepával Ibrahimovic - 0:1.

První gól hostující fotbalisty uspokojil, a Penneteau neměl ve zbytku první půle příliš práce. Největší starostí PSG tak bylo zranění Alexe, kterého musel těsně před pauzou nahradit bývalý kapitán Mamadou Sakho.

Pařížané dali ve druhé půli jasně najevo, že se nehodlají spokojit s jednobrankovým rozdílem, a Ibrahimovic toto odhodlání brzy proměnil ve dvě další branky. Opět u toho byla dvojice Menez - Pastore; argentiský playmaker vypálil směrem na Penneteaua, který sice střelu vyrazil, ale Ibrahimovic byl opět na místě - 0:2.

O chvíli později už to bylo o tři branky. Ménez se prohnal kolem bránícího Rudyho Matera a nezištně nabil Ibrahimovicovi, který bez problémů uklidil míč do odkryté branky - 0:3.

Penneteau následně odvracel ještě větší katastrofu, když vychytal jak přímý kop švédského forvarda, tak Pastoreho dorážku; nakonec mu to však nebylo nic platné, neboť Pařížané přidali čtvrtý gól i tak.

Nejprve Menez neproměnil svoji šanci po Ibrově přiklepnutí, následně Matuidi trefil tyč, ale pak už přišla ke slovu velká chvíle Ezequiela Lavezziho. Sedm minut před koncem regulérní hrací doby potvrdil argentinský křídelník svoji výbornou formu z posledních týdnů a uzavřel skóre - 0:4.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Rennes 1:0

11.12.2012 19:00

Góly: 66. Darío Cvitanich (pen.)

Zaútočí tým z Azurového pobřeží v letošní sezoně na evropské poháry? Letos k tomu Nice opravdu nemá daleko, po těžce vydřeném vítězství nad přímým konkurentem z Rennes se posunulo již na sedmou příčku.

Od té čtvrté, zajišťující účast v Evropské lize, ho však dělí pouze o něco horší skóre, na Ligu mistrů ztrácí pouhé tři body. Svěřenci Clauda Puela se v posledních týdnech rozehráli k vynikajícím výkonům, neprohráli již sedm ligových zápasů v řadě a připsali si vítězství například i proti hvězdami nabitému Paris Saint-Germain. I Rennes se dostávalo opět do dobré formy, nicméně dnes opět ztratilo všechny body a nezaútočilo tak na třetí pozice, kterou si dnes teoreticky mohlo vydobýt.

První poločas divákům příliš vzrušení nenabídl. Všehovšudy jsme mohli být svědky pouze dvou závažnějších příležitostí. Nejprve pálil z veliké vzdálenosti domácí Jérémy Pied, nicméně mladý záložník branku minul. Na druhé straně odpověděl svým centrem Kana-Biyik; na něj však pouze o kousek nedosáhl na vzdálenější tyči Mevlut Erdinc.

Všechny důležité momenty se tak odehrály až po změně stran. Jako první zahrozilo Rennes, konkrétně to byl Sadio Diallo, jehož pokus však David Ospina dokázal krýt bez větších problémů. Naděje hostů však zúžila situace z 53. minuty. Právě Kana-Biyik fauloval ve středu pole zbytečně Cvitaniche, uviděl druhou žlutou kartu a musel se předčasně odebrat do kabin.

Deset mužů přišlo o dalšího spoluhráče o deset minut později. Jebbour v pokutovém území stáhl k zemi Erica Bautheaca, obdržel červenou kartu a domácí měli výhodu pokutového kopu. Tu bez problémů využil Dario Cvitanich, pro argentinského útočníka to byla již letošní osmá ligová branka - 1:0.

Hosté by za takovéto situace potřebovali snad opravdu jenom zázrak. A fanoušci Stade de Rennes se ho málem opravdu dočkali. Jonathan Pitroipa se zbavil hned dvou obránců a na Ospivu vyslal velice nebezpečnou ránu. Tu musel Benoit Costil krýt dokonce nadvakrát.

Poslední příležitost si však vypracovali domácí borci: Didier Digard dnes pálil ostrými. Jeho dalekonosná střela pořádně vystrašila Ospinu v bráně Nice, nakonec míč ale chytl opačnou faleš a skončil těsně vedle. I přesto si však OGC již své vítězství pohlídalo a v letošním boji o Evropu se musí počítat i s ním.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon17105230:1635
2.Paris Saint-Germain1795332:1232
3.Olympique Marseille17102522:2032
4.AS Saint-Étienne1776424:1127
5.Girondins Bordeaux1769220:1327
6.FC Lorient1776428:2727
7.Valenciennes FC1775529:2126
8.OGC Nice1768323:2126
9.Stade Rennes1782723:2226
10.Lille OSC1767419:1625
11.Montpellier HSC1765624:2023
12.Toulouse FC1765623:1923
13.AC Ajaccio1756617:2221
14.Évian Thonon Gaillard1754819:2719
15.SC Bastia1754822:3519
16.Stade Brestois1753918:2418
17.Stade Reims1745813:1717
18.FC Sochaux1744916:2516
19.AS Nancy-Lorraine1717912:2810
20.ES Troyes17161017:359

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
Marv

Zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra, Ibra, Ibra... Ibra desequilibra!!!

Reagovat
CHONG

Zlatan je pán

Reagovat
Didier Drogba

Zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

Fííha

Reagovat
smazaný uživatel

PSG je ve formě, oni napsali. PSG=Ibra, oni nenapsali.

Reagovat
domingo

PSG neni ve forme, Ibra je ve forme (cely zivot).

Ale rozhodne bych nepodcenoval probuzeni Lavezziho, protoze to je top hrac a jak prestal byt na tom hristi na hovno, tak to jde hned nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

máš pravdu pane,u něj je to hodně o hlavě,Eze to umí vzít na sebe,navíc nestojí jenom na hrotu...

Reagovat
smazaný uživatel

prosím tohle ne

Reagovat
smazaný uživatel

tak až zas taková rovnice k PSG nesedí

Reagovat
domingo

No celkem jo.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ne... ... ano, Ibra je vidět díky tomu, kdo je, i kolik střílí gólů, které si svým důrazem ve vápně vlastně zařídí sám, ale nemyslím, že je "PSG vyloženě o Ibrahimovičovi"

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dopadli v zápasech bez něj?

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně snad až na dva případy, přesnou statistiku toho, kolik PSG prohrálo zápasů bez něj, z hlavy nevím. A?

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsi ty jeho tři góly?

Reagovat
Pinturicchio

Valenciennes - Calcio 0:4

Reagovat
CubONE

Reagovat
vlastik

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč mě tu každej kopíruje?

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický úspěch italského fotbalu

Reagovat
Yanek

Fenomeeeeeeeen

Reagovat
domingo

Jinak zajimava statistika ze zapasu PSG: drzeni mice 48:52.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG vyhrálo statistiku: nejlepší hroťák na světě 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Taky meli dvakrat vic strel

Atheniens se z toho posrali. Ale konkretne to drzeni mice mi pripada zajimavy, uz proto, ze Ancelotti dneska nehral na nejaky tiki-taka. Podle Spira to byl nejlepsi vykon PSG pod nim.

Reagovat
smazaný uživatel

ucelnej fotbal, zapas jsem nevidel, ale predpokladam, ze to bylo nahoru dolu a PSG hodne brejkovalo.. to je vzdycky prijemnejsi pozice utocit do rozlozeny obrany

Reagovat
domingo

Hlavne by z tohohle vysledku lidi nemeli delat predcasny zavery. Jo, PSG je rozstrilelo, ale probuh, vzdyt Valenciennes je siroko daleko znamy tim, ze proste neumi betonovat ani kdyz chce Ty zapasy, kdy PSG narazilo na autobus a shorelo, jsou porad dost cerstvy. A v lize umi jako Nice hrat hodne tymu, jako Valenciennes tak tri. Nevim, kdo cekal, ze tohle nebude otevreny zapas (a je jasne, ze v otevrenem zapase mnohem spis rozhodne kvalita)..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

pre mna osobne to bol tiez najlepsi zapas asi co som pod nim videl.

Na konci pekne akcie na jeden- dva dotyky, ale aj individualne akcie.

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG

Reagovat
smazaný uživatel

Nice

Reagovat
JarousFCB

Vyhraje dneska Lille ?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Já si to půjčím od Anglánů http://www.dailymotion.com/video/xvty4b_gervi-spherachannel_sport

je to ten samý Gervinho z Lille?

Reagovat
Godwinson

Rozhodně není. Jen je otázka, jestli je problém na straně Arsenalu nebo v jeho hlavě.

Reagovat
smazaný uživatel

A takový skvělý hráč to byl, teď zadrbe všechno na co sáhne. Je to strašná škoda

Reagovat
Godwinson

Nezbývá doufat, že ho Arsenal pustí a on se někde rozjede.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to nejlepší pro obě strany

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho i do Lyonu klidně vzal. On to v sobě má a zpátky ve Francii by se probudil podle mě.

Reagovat
Godwinson

To je těžký, po případu Briand bych se asi bál. Na druhou stranu, ten tam šel jako hvězda hvězd, Gervinho by šel jako odpad z PL. Takže proč ne, taky by se mi to líbilo, ale je to strašný a vůbec to nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nechápu jeho nasazování na hrotu. To prostě není správné.

Reagovat
smazaný uživatel

NAAAJS ZLATAAN SI BOH

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co?Kdo je užitečnější pro tým?Zlatan nebo hobit?

Reagovat
smazaný uživatel

kto má byť ten hobit ?

Reagovat
smazaný uživatel

Rádoby božský Lionel.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak potom je odpoveďou na tvoju otázku hobit.

Reagovat
smazaný uživatel

Václav Budka.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš takovej debil, to neni možný proč se teda tvůj božskej Zlatánek tolik gólově neprosazoval když byl v Barce ? Přeci měl za zády taky Iniestu a Xaviho (vaše věčný sračkový důvody proč je Messi nejlepší)...Jako já Zlatana obdivuju, v současnosti ho stavim na výsluní i před Ronaldem, ale Messi...Messi je stále někde jinde a i Zlatan to ví a někde to dokonce publikoval (což už i na takovýho egoistu je dost silný kafe)

Reagovat
smazaný uživatel

Ze začátku ho střelecky zastiňoval,ale pak si hobit vybrečel místo na hrotu a Zlatana odšoupli na křídlo.Asi ti nemusím říkat,že se mu tam zrovna moc nedařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A to na začátku bylo kdy? Po 10. ligovém kole (počítám zápasy ligy, LM i pohárů) měl Messi na kontě 10 gólů, Ibrahimovič 8. Po 20. kole byl poměr 20 ku 13 pro Messiho a v tu dobu hrál Ibra pořád ještě na hrotu. Tak kde je to zastínění?

Reagovat
alcantara

Snad nechces brat ten komentar vazne

Reagovat
smazaný uživatel

je třeba šířit osvěta a i když u něj to nemá cenu, jde i o ostatní

Reagovat
.13

Dnes velmi pekny vykon. Merci PSG

Fantasticky Zlatan, Javier, Thiago, Lavezzi(bez rozdielu ci to chcel alebo nechcel nahravat) a hlavne Matuidi. Ten je podla mna kazdym zapasom lepsi. Po polcase tam este boli enjake obavy, ale hned po zaciatku druheho to Ibra ukludnil. Idealny scenar, 2body na OL a este ich mame doma. Snad zajtra zakopnu.

este by som zabudol, Sakho

Reagovat
božský John

Já Ibru miluju. I přesto, že tam jsou šejci, kurvěj ligu, kurvěj tu tradiční L1, kvůli který jsem na ní skoro zanevřel a i když podporuju úhlavního nepřítele, tak to PSG kvůli Zlatanovi mam prostě rád. On je pro mě nejlepší hráč na světě. Na mančaft má vliv jak nikdo, baví lidi jako Maradona a gólů dává skoro jak Messi. Neni co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je nejlepší už od odchodu Ronaldinha...

Reagovat
božský John

Toho jsem taky děsně žral

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo... Proto jsem si ho do mého "žebříčku" nejlepších fotbalistů všech dob dal na první místo... Mimochodem výš, že k nám do jbc nejspíš přijde Rossi?

Reagovat
božský John

Četl jsem to tady někde a pak ještě něco na fb.

Kde bude hrát? Místo Luboše? Nebo něco v obraně ?Mi přijdez bytečnej, kvalitu na DM máme (pokud teda nezamýšlej ho strčit na jinej post)

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to řekl Pelta do oči, takže už s tím počítám... Přej ho nechaj hrát stopera...

Reagovat
10

Reagovat
alcantara

Ibra je Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Není. Zlatan je syn boží.

Reagovat
smazaný uživatel

A Leo je jeho mladší brácha... Jejich otec je samozřejmě Ronnie... thumbsup::

Reagovat
smazaný uživatel

Je, ale měli by mu zalepit hubu. Často mluví naprostý žvásty.

Reagovat
alcantara

Vzhladom na jeho ego ciastocne chapem, ze pobyt na lavicke musel byt pre neho frustrujuci, ked ho vykonmi predcil aj Bojan, navyse sa stretol v time s hracom, ktoremu kopanie do lopty ide este o nieco lepsie, na to tiez nie je zvyknuty Ale hraci ako on sa nedaju nemat radi, nech toho nakecaju na kvanta, ajked po tom jeho extempore som ho mal plne zuby.

Reagovat
Woods

pamatam si dobre jeho sezonu v Barcelone. A nezda sa mi, ze by ho Bojan nejako predcil. Jednak na jar bol na lavicke, okrem toho mal zranenie aj blbe vylucenie co ho stalo zapasy... keby odohral jar a nesedel by na lavicke tak by nemal 16 ligovych golov ale aspon 25 ...

Reagovat
alcantara

Bojan bol platnejsi, preto hraval castejsie na ukor Ibru, zle si pamatas.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem Ibru vždycky bránil a byl jsem proti jeho odchodu, ale opravdu hrál místo něhona jaře Bojan a to ne proto, že by byl Ibra zraněnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky chápu, že má obrovský ego a často potřebuje být středem pozornosti. Takže pokud mluví o něčem, co je třeba možné vidět subjektivně a je to o náhledu na konkretní věc od konkrétního člověka, tak OK. To si může kecat víceméně, co je mu libo. Ale když se vyjadřuje o něčem, co se dá objektivně dokázat čísly, jako je ten jeho poslední žvást s penaltama, tak by si dávat pozor určitě měl. To pak ze sebe těmahle extrémně mimózníma kecama jen kašpara. Vypadá jak děcko, kterýmu někdo vezme pomeranč.

Reagovat
smazaný uživatel

Abyste se tady z něj nepos.....

Reagovat
smazaný uživatel

17 golov po 17 kolach? A to chybal v par zapasoch

stale je tu na to len mierny hype

Reagovat
smazaný uživatel

No a ?

Reagovat
homeles8

takže se zatím ještě neposrali :)) lol

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, že jsi dodal to lol...

Reagovat
smazaný uživatel

díky bohu.

Reagovat
Free_player

to já se z něj klidně i poseru

Reagovat
smazaný uživatel

nepamatuju lepsiho hrace v ligue 1...

Reagovat
vilp

Dinho.

Reagovat
smazaný uživatel

ten byl na vrcholu jinde

Reagovat
j_mrazik

A Zidane taky.

Reagovat
smazaný uživatel

toho hlavne v ligue 1 nepamatuju, nevim jak ty ...

Reagovat
j_mrazik

Moravčík vyprávěl, že mu dělal Zidane hlídacího psa. Já ho pamatuju za Bordeaux, když mi vyřadil Slávii.

Reagovat
.13

nozno este Juninho sa nanho zdaleka taha, ale to sa neda porovnavat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem ty goly.. a všechny 3 teda byly ve stylu doklepnutí.

Reagovat
Godwinson

Těch průměrně 5-10 příspěvků v L1 diskuzích bylo nakonec zlatých.

Reagovat
.13

Reagovat
Langi

Reagovat
.13

Montpellier nejak oziva

Reagovat
Godwinson

Ani moc ne, pořád jim chybí klíčoví hráči pro to, aby byli úspěšní. A ti nepřijdou, spíš jim odejdou ti, kteří jsou potřební alespoň na to, aby se Montpellier jakž takž držel.

Reagovat
.13

A ako to vyzera s Cabellom/ Belhandom? odide jeden z nich uz v zime?

Reagovat
Godwinson

Kdyby za Belhandu někdo vysázel 15+ v létě a Montpellier byl schopný ty peníze vrátit inteligentně do kádru, byla by to pro tým spása, protože ten hraje brutálně pod svoje možnosti, asi ho to nebaví. Ale Montpellier samozřejmě toho není schopen, protože vedení na to nemá, takže je to zbytečné. Naproti tomu Cabella je klíčový hráč, nejdůležitější hráč týmu a úžasný hráč. Ani nevím, jestli si mám přát, abych na něj mohl v dresu Montpellieru ještě nějakou dobu koukat nebo mu přát nějaký klub, který vyplní jeho ambice a kde ukáže i ostatním, jaký hráč to je.

Ale abych to shrnul, podle mě neodejde nikdo. Nicollin je až moc šílenej, zase bude vymýšlet kokotiny, ale pokud mu něco přeletí přes noc, nikdy nevíme. Pokud ale někdo půjde, bude to buď Belhanda nebo Yanga.

Reagovat
Godwinson

* v zimě, samozřejmě ... jsem nějakej roztržitej.

Reagovat
Godwinson

*nos

Reagovat
.13

ja tiez si myslim skor toho Belhandu, toho aj ked som v LM videl sa len prechadzal a vdzy(takmer) ked vidim, ze da gol tak z penalty. Asi potrebuje novu motivaciu

Reagovat
Godwinson

S tímhle kolem jsem hrubě nespokojen. Évian sice krásně, hodně důležitý body, Montpellier taky, taktéž důležité vítězství, ale Lyon mě nasral, PSG mě nasralo, Ajaccio mě nasralo a Lorient mě taky nasral, protože kdyby byli jen o trochu více vyrovnaní, potvrdili by můj předsezónní tip a byli by hodně vysoko (ještě výše)

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem naopak spokojen... Ajaccio zvítězilo, PSG taky a Reims padla... (Proti nim nic nemám, ale budu se moct vysmívat kamarádovi, co tam žije... )

Reagovat
.13

ja som tiez spokojny PSG vyhra, OL zratilo

Reagovat
smazaný uživatel

uz sem pomalu zacinal mit strach, ze bysme letos doma s poslednimi zoufalci neztratili bod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

ještě že sme porazili to ASSE...takhle se ta ztráta dá zkousnout...pokud nás teda PSG nezpráská

Reagovat
smazaný uživatel

kokoti.

Reagovat
smazaný uživatel

co mám možnost si pamatovat, tak Lyon velice často doma nedokázal porazit papírově jedny z nejslabších celků... čím to? ... jinak právě proto jsem zkusil tiket překvapení, kurs 9 na výhru, to vyrovnání mě pak zklamalo

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to čekal. Ztratit body z podřadným Nancy je pravděpodobnější, než s vrchem tabulky. Pořád dokola to samé.

Reagovat
.13

v nedelu stratie aj s papierovo silnejsim neboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Dobré tři body...i když penalta být neměla

Reagovat
smazaný uživatel

mineralnyje vody opat preziju ?)))

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe ten Jogurt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele