17. kolo
12.12.2012 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - FC Sochaux 2:0

Fotbalisté Sochaux nedokázali překvapit na půdě silného Lorientu a nedosáhli tak ani na bod. Tým, který v posledních letech pravidelně bojuje o záchranu, se kvůli výsledkům ostatních soupeřů propadl na sestupovou osmnáctou pozici se ziskem šestnácti bodů, nicméně jeho ztráta na ostatní protivníky je po necelé polovině soutěže minimální. Lorient naopak potvrdil dobrou formu a chce bojovat o poháry, nyní je se sedmadvaceti body už čtvrtý.

Domácí rozhodli o svém vítězství na konci prvního poločasu a začátkem toho druhého, hosté nedokázali nijak odpovědět. Sochaux si sice nějaké šance vypracovalo a mohlo srovnat či v dalším průběhu snížit, jenže v koncovce nebylo efektivní. Hosté v zápase poprvé vážněji zahrozili po půl hodině hry, kdy se ocitli v první vážnější akci zápasu. Po centru Contouta z pravé strany se k míči dostal Privat, jenže v pádu zakončil těsně vedle.

Ihned na to zahrozil na druhé straně Alain Traoré, jenže jeho tvrdá střela trefila pouze dobře postaveného brankáře Pouplina. Nicméně Lorient využil mírné herní převahy těsně před přestávkou, což byla pro hosty rána. Po špatném odkopu Carlãa se ve vápně k míči dostal Traoré a okamžitě vypálil směrem na hostující branku. Jeho povedený pokus zapadl přímo k tyči. Lorient přitlačil soupeře zkraje druhého poločasu a rozhodlo o své výhře.

Pouplin sice ještě v 52. minutě dokázal vyrazit dobrou ránu Corneta na roh, jenže po jeho zahrání od Traorého se dobře uvolnil Laminé Koné a s štěstím dopravil míč do sítě. Po hodině hry zahrozilo také Sochaux, jenže hlavičku Mikariho zlikvidoval brankář Audard. Necelou čtvrthodinu před koncem spálili svou největší šanci utkání, když po centru Boudebouze hlavičkoval k tyči Nogueira, jenže Audard vytáhl perfektní zákrok. V samém závěru mohli domácí ještě zvýšit skóre, ovšem střelu Corgneta z osmnácti metrů chytil Pouplin.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele