Ligue 1 - souhrn 17. kola

11.12.2010, 20:58, aktualizováno 12.12.2010, 23:03
Komentáře a souhrny
Lille v poslední chvíli urvalo výhru na půdě Arles a drží se na prvním místě před PSG, které uspělo ve Valenciennes. Třetí je po výhře nad Toulouse Lyon, v neděli uspělo také St. Etienne. Bordeaux remizovalo s Rennes, Marseille veze bod z Auxerre. Doma berou tři body Nancy a Lorient, bez branek se hrálo v Caen a Brestu.

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 0:0

12.12.2010 21:00

Góly: -

Rennes odmítlo možnost odskočit svému soupeři z Bordeaux na rozdíl šesti bodů a dotáhnout se zároveň na špici Ligue 1. Na Stade Chaban-Delmas se udála konečná remíza 0:0, která pod slupkou skrývá celkem nezáživné střetnutí dvou celků bojující minimálně o evropské poháry. Největší příležitost spálil třináct minut před koncem hostující Dalmat.

Hrálo se jinak velmi vyrovnané utkání, které ovšem šancí nabídlo pramálo. Oba týmy měly ke vstřelení branky opravdu hodně daleko. Zatímco Bordeaux vyprodukovalo alespoň dvanáct střel, z toho tři na bránu, Rennes vypálilo jen třikrát a jen jednou se pokus vešel mezi tři tyče. Konečné číslo držení míče ale vlastně naznačuje, že bod je nakonec spravedlivým výsledkem.

Jen o čtyři procenta více měli balón na kopačkách Les Girondins. A přece jenom tahle mírnější převaha nechala vyniknout nějaké menší gólové příležitosti. První střelu na bránu vyprodukoval Ciani až ve 25. minutě, jeho hlavičku dokázal polapit brankář Douchez, i když ani nemusel, jelikož domácí bek stál v ofsajdu.

Bordeaux se pak dožadovalo penalty, do šestnáctky se totiž neohroženě vrhal Gouffran, jehož zastavila v počínání až srážka s Douchezem. Rozhodčímu Kaltovi to ale bylo jedno, hrálo se dále. Po přestávce se Douchez znovu protáhl, tentokráte se ho snažil překonat Diarra, leč neúspěšně, ani Gouffranovi se následně rozvlnit síť nepodařilo.

Cianimu se pak podařilo hlavou konečně Doucheze překonat, ovšem na brankové čáře za něj dokázal zaskočit spoluhráč M'Vila, jenž odvrátil do bezpečí. Rennes si vytvořilo vlastně jednu jedinou šanci, zato ale tu největší v zápase. V 77. minutě napálil Dalmat břevno, a ač se ještě snažil dorazit do branky hlavičkou, v počínání mu na poslední chvíli zamezil Diarra.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Toulouse FC 2:0

12.12.2010 17:00

Góly: 5. Lisandro López, 35. Bafétimbi Gomis

Olympique Lyon doma bez větších problémů skolil velmi špatně hrající Toulouse díky trefám Lisandra Lópeze z 5. minuty a Bafetimbiho Gomise z 35. minuty 2:0 a v tabulce se posunul na třetí místo za druhé PSG a první Lille. Hosté by se měli za svůj výkon na Stade Gerland stydět, v zápase si toho vytvořili šeredně málo.

Domácí nemuseli předvést výkon hodný světového fotbalu. Toulouse totiž potvrdilo, že vepředu nemá schopného útočníka, který by výrazněji a hlavně častěji ohrožoval branku soupeře. Pár centrů a přihrávek do vápna, ke kterým se hosté dostali, Lyon bez problémů bránil.

Zmiňme tedy alespoň jednu větší šanci celého střetnutí, již si přece jenom FCT vytvořilo. I když se k ní vlastně dostalo úplnou náhodou. Ve třetí minutě nastavení Tabanoův centr zleva vypadal neškodně, avšak pořádným způsobem vystrašil domácího gólmana Llorise, který se díval, jak míč končí na tyči. To už ale jeho mužstvo stačilo vsítit dvě branky.

Nejprve se to v 5. minutě povedlo Lisandru Lópezovi. Bastosovu ránu ještě stačil gólman Valverde vyrazit, jenž pouze k Argentincovi, jenž hlavou z blízkosti prázdnou branku nemohl netrefit. Ve 35. minutě Kälström našel dlouhým pasem nabíhajícího Gomise, kterého neodstavil od míče ani Congré, a francouzský reprezentant zamířil přesně k levé tyči.

Velice aktivní byl jinak stále Michel Bastos, který měl ještě v první půli dvě skvělé možnosti ke skórování. Ve 20. minutě napřáhl ze standardky z dobrých 30 metrů a skákavý neposedný balón skončil na tyči. O pár minut později to zase zkoušel z dálky a Valverde měl s jeho střelami levačkou vždy velké starosti.

Druhé dějství si OL v pohodě hlídal. Toulouse svůj herní projev k lepšímu nezlepšilo a k jakémukoliv gólu mělo opravdu daleko. Možná trochu blízko k němu mělo v 82. minutě po nepovedené ráně Machada, kterou musela těsně před brankovou čárou likvidovat odkopem do bezpečí domácí defenzíva.

Jinak ovšem útočil jen Lyon. V 63. minutě zakombinoval Gomis s Lisandrem, ke kterému se odrazil balón, jehož napálil z voleje velkou silou, ale pokus letěl jen vedle. O pár chvil později Bastos krásnou patičkou za sebe z první našel Kälströma, jenž se trefil přesně pod břevno, krásné brance nakonec zamezilo ofsajdové postavení švédského záložníka.

Dvacet minut před koncem střílel z dobré pozice jen nad střídající Briand, v 82. minutě tenhle hráč nahrál do šance Makounovi, jenž však rozvlnil pouze boční síť. Valverde si ještě zachytal ve druhé minutě nastavení, ale Kälströmův nepříjemný padáček dokázal vyrazit nad břevno.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne 0:2

12.12.2010 17:00

Góly: 19. Laurent Batlles, 78. Bakary Sako

Fotbalisté Monaka jsou po prohře 0:2 se St. Étienne těsně nad hranicí sestupového pásma. A to jsou na sedmnácté příčce jen díky lepšímu skóre, přičemž na soupeře nad sebou ztrácí v tabulce již čtyři body. Hosté si naopak připsali svou první výhru za posledních deset ligových kol od 25. září.

První větší šanci si vytvořilo Monako už ve 2. minutě. Park viděl napravo na vzdálenější tyči Malongu, na něhož posadil svůj centr, bývalý hráč Nancy se opřel pěkně do balónu levačkou, jenže zamířil vysoko a vedle. V 19. minutě se ovšem na druhé straně Les Verts ujali vedení. Bayal předal centrem míč Riviéremu, ten potrestal chybu Hanssona a přes něj našel Batllese, jenž levačkou překonal gólmana Ruffiera.

Ve 24. minutě mohl zvýšit na 2:0 Sako, kterému výborně přihrával Payet, jenže následná střela levačkou z pravé strany neskončila v síti, nýbrž mimo. Pět minut před půlí mohl srovnat Aubamayeng, kterého pasem vybídl Park, jenže volej útočníka z Gabonu skončila jen nad bránou. V první minutě nastavení ještě výrazným způsobem podržel hostující družstvo brankář Janot, jenž si parádně poradil s dvěma rychlými střelami Haruny a Parka.

Těsně po půli se Monako dožadovalo penalty, podle sudího Varely ale Bocanegra rukou v šestnáctce nezahrál. Trenér Lacombe začal být pořádně nervózní, až mu opravdu ruply nervy a čtvrtým rozhodčím Palhiesem byl poslán na tribunu. Domácí se ale tlačili za vyrovnáním i nadále, po hodině hry ovšem Aubamayeng po centru od Haruny zase jen přestřelil břevno.

Nakonec St. Étienne pojistilo tři body v 78. minutě. Sako zakroutil svou střelu z přímého kopu parádně přes zeď a Ruffier na tenhle pokus už nedosáhl. Ve zbývajících minutách se knížecí klub na nějaký zvrat nezmohl a dále tak pokračuje ve výsledkové mizérii. A stejně jako v předchozích několika týdnech ani za tenhle výkon vedení, fanoušci nebo média Lacombeho družinu určitě nepochválí.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Olympique Marseille 1:1

11.12.2010 21:00

Góly: 40. Valter Birsa (pen.) - 8. Loïc Rémy

Měření sil mezi Auxerre a Marseille svého vítěze nenašlo, když skončilo remízou 1:1. Obě branky padly v prvním poločase, hosty poslal do vedení už v osmé minutě Rémy. Za domácí pět minut před poločasem z penalty vyrovnal Birsa. Už v 38. minutě byl vyloučen hostující Mbia.

Hned první šance utkání skončila gólem. Brandao poslal míč před domácí branku, kde ho do sítě doklepl marseillský Rémy. O pár chvil později mohli hosté přidat i druhý gól, ale Diawara mířil těsně vedle. Auxerre se vyrovnání dočkalo až v závěru prvního poločasu. Mbia fauloval v pokutovém území Querciu, uviděl červenou kartu a domácí navíc kopali penaltu. K té se postavil Birsa a překonal Mandandu - 1:1.

Začátek druhého poločasu přinesl po jedné dobré šanci na každé straně. Nejprve hlavičku hostujícího Rémyho skvěle chytil domácí gólman Sorin, o pár momentů později Chafniho volej mířil těsně nad břevno branky Marseille.

Aktivní Rémy se poté dostal k další nebezpečné hlavičce, ale Sorina opět nepřekonal. Na druhé straně vyslal přízemní střelu Dudka, ale Mandanda v brance Marseille byl připraven.

Vítězství na domácí stranu mohl v samotném závěru střetnutí strhnout střídající Le Tallec, ale jeho rána mířila vedle branky Marseille. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Sochaux 1:0

11.12.2010 19:00

Góly: 74. André Luiz

Skvělá série Sochaux je u konce. Po třech vítězstvích v řadě přišlo hořké vystřízlivění v podobě prohry v Nancy. To si připsalo teprve třetí letošní domácí vítězství, v 74. minutě mu ho zařídil jedinou trefou obránce André Luiz.

ASNL tak v Ligue 1 neprohrálo již čtyři utkání za sebou jdoucí, prolomilo také sérii dvou remíz v řadě. Dnešní tříbodový zisk mu také pomohl v tabulce, ze šestnáctého místa poskočil na třinácté, na první polovinu tabulky ztrácí dva body. Naopak Sochaux po pěti zápasech bez porážky padlo. Ze sedmé pozice kleslo na osmou, na pohárovou Evropu mu nyní chybí dva body.

Zápas nezačal v žádném velikém tempu a diváci na stadionu či před televizními obrazovkami (pokud se takoví našli) se museli rozhodně nudit. První příležitost přišla až ve čtrnácté minutě, vypracoval si ji hostující celek. Ryad Boudebouz svým přímým kopem oslovil Damien Perquise, jehož pokus z voleje ale kryl brankář Gregorini.

Na druhé straně se prezentoval Julien Féret, častý střelec rozhodujících branek v dresu Nancy. Tentokrát ale jeho pokus z hranice vápna úspěšný nebyl, skončil nad brankou. Veliká příležitost hostujících lvů přišla zhruba po půlhodině hry. Hlavičku Jacquese Fatyho ale brilantně vyrazil pozorný gólman domácích.

Největší příležitost prvního poločasu přišla čtyři minuty před poločasovým hvizdem. Youssuf Hadji se probil obranou soupeře a vypálil, nicméně jeho rána byla ztečována pouze k nohám Féreta. Ten ale z dvanácti metrů napálil pouze tyčku.

Ani jedno mužstvo nebylo přehnaně aktivní ani ve druhém poločase. Vše nasvědčovalo k hladkému průběhu a končenému výsledku 0:0. Před šedesátou minutou stály za zmínku snad pouze dvě střely, po jedné na každé straně. Na straně domácích se neprosadil Gavanon, za Sochaux pálil neúspěšně Maiga. První jmenovaný nepřekonal mladičkého Crose v brance Sochaux z nebezpečně vyhlížejícího přímého kopu, hostující Maiga se netrefil z deseti metrů.

Když již zbývalo posledních patnáct minut nudy, udeřili domácí. Brisonův rohový kop napálil Hadji z první pouze do tyčky, Cros se poté pokusil míč natřikrát zneškodnit, nakonec byl ale úspěšnější jeho protivník André Luiz, jenž uklidil míč do sítě - 1:0.

Gregorini ukončil utkání dvěma povedenými zákroky, čisté konto udržel poté, co zneškodnil pokusy Boudebouze a Boukaryho Drameho.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 1:2

11.12.2010 19:00

Góly: 82. Vincent Aboubakar - 47. Nenê, 84. Nenê

Paris Saint-Germain je po sedmnácti kolech na druhém místě tabulky. Hlavní příčina? Nezastavitelný záložník Nenê. Brazilský míčový kouzelník se dnes proti Valenciennes prosadil hned dvakrát, a zařídil tak výhru svého týmu. Za domácí se v lize poprvé trefil mladý Vincent Aboubakar.

Již sedm ligových zápasů v řadě neprohrálo pařížské Saint-Germain. Pokud by se do tohoto zápočtu počítaly i pohárové zápasy, protáhne se série až na jedenáct utkání. A ještě jedna věc může příznivce slavného francouzského klubu těšit, po třech nerozhodných zápasech totiž PSG vybojovalo na hřišti soupeře všechny body. Naproti tomu Valenciennes v Ligue 1 nevyhrálo již tři zápasy za sebou a v tabulce kleslo na šestnáctou pozici. Na sestupové příčky má ale stále solidní náskok čtyř bodů.

V první polovině utkání byli jasnými pány hřiště muži z Paříže. Domácí ale několikrát podržel skvělý brankář Nicolas Penneteau. Ten se poprvé předvedl po osmi minutách hry, po chybě obrany se do zakončení dostal průbojný Hoarau. Nicméně jeho střela nakonec jako úspěšná zaznamenána nebyla. Zkušený brankář následně nedovolil ve skórování ani Nenému, který následně centroval do šance Zoumanemu Camarovi. Ani ten si ale na Penneteaua nepřišel.

Hosté se ale nakonec vytoužené branky dočkali. Dvě minuty po zahájení druhé půle se prosadila hvězda Paris Saint-Germain - Nené. Ten si nejprve chytře rozevřel obrana po narážečce s Hoarauem a následně tvrdou ranou překonal jak brankáře Penneteaua, tak snažícího se obránce Biševace - 0:1.

Valenciennes se téměř dočkalo rychlého vyrovnání. Tentokrát ale brankář podržel hostující tým, Edel Apoula pěkným zákrokem vyrazil Danicovu ránu. Na druhé straně se ale pálilo přeci jen o něco více, navýšit náskok se pokoušel Erdinc a Bodmer. Střela ani jednoho z nich se ale neujala, blýskl se znovu gólman Valenciennes.

Domácí brankář ale nejlepší zákrok utkání předvedl v 71. minutě. Sessegnon si několikrát chytře narazil s Cearou, následně z kraje pokutového území vyslal jedovatý tvrdý projektil. Penneteau si ale poradil i tentokrát - a to i přesto, že byl v momentu střely v protipohybu.

Zápas nakonec mohl pro VA skončit vcelku dobře - v 80. minutě totiž svou první ligovou branku vstřelil střídající mladík Vincent Aboubakar. Talentovaný útočník si naběhl na centr, rychle se s míčem otočil a napálil míč do sítě. Edel byl tentokrát bez šance - 1:1.

Nerozhodný stav ale trval pouhé dvě minuty. Utkání rozhodl ve prospěch hostujícího celku kdo jiný než Nené. Ten vystihl přihrávku soupeře a nádhernou ranou do horního rohu branky určil stav utkání na 1:2.

Více informací k zápasu

SM Caen - OGC Nice 0:0

11.12.2010 19:00

Góly: -

Jedenácté ligové utkání bez výhry. Tak vypadá momentální forma nováčka z Caen. Po bezbrankové remíze s průměrným Nice zůstává na sestupové sedmnácté příčce.

Nováček z Caen měl raketový start do sezony, v posledních týdnech své příznivce ale příliš netěší. V Ligue 1 nevyhrálo již jedenáct zápasů za sebou, v posledních třech utkáních navíc nevsítilo ani jednu branku. Nadále tak zůstává v sestupových bažinách na sedmnácté příčce. Naproti tomu Nice po výhře nad Marseille mírně polevilo a remíza s Caen je jistě ztrátou. Přesto OGC neprohrálo již tři ligová klání za sebou, v tabulce mu stále patří čtrnácté místo.

První příležitost zápasu si vypracovali hosté, do vcelku nebezpečného zakončení se dostal Mouloungui. Nicméně z nadějné pozice minul. Následně ho napodobil i jeho spoluhráč Anthony Mounier, jenž tentokráte pálil nad domácí branku poté, co jeho mužstvo rychle rozehrálo standardní situaci.

Brankář Thébaux se poprvé musel předvést o pár okamžiků později. Nebýt jeho pohotového zásahu, hlavička aktivního Mounier po Sablého centru by zajisté skončila v brance. Na druhé straně se do velikého zápasového tempa nedostával David Ospina, přesto se při jednom ze zákroků zranil a v brance ho musel nahradit veterán Lionel Letizi.

První vážnější příležitost domácího celku na sebe dala čekat celkem dlouho, promrzlí fanoušci si museli počkat až do 44. minuty, kdy je svou příležitostí možná trochu rozmrazil pálící Benjamin Nivet. Do stavu hibernace je ale před přestávkou znovu mohl vrhnout výsledek jeho pokusu - míč branku minul.

Nice jasně opanovalo i druhý poločas, do nebezpečné šance se znovu protlačil Eric Mouloungui. Gabunský forvard se šest minut po zahájení druhé půle dokonce řítil sám na bezmocného brankáře Thébauxe, nicméně zkušený gólman v bráně hostů si s jeho nájezdem poradil a s jasnou hlavou jeho střelu vyrazil.

Mounier byl mužem, který o několik minut později připravil pro Moulounguiho další příležitost. Poté, co si naběhl na míč Faého našel centrem přesně hlavu svého spoluhráče, jenž pohotově zakončoval. Nicméně domácí držel svými zákroky jistý Thébaux, jenž nyní nádherným zákrokem vytáhl i tuto nebezpečnou příležitost soupeře.

Jeho umění nakonec málem zapříčinilo tři body. V samém závěru se totiž domácí snažili ještě urvat výhru a po rohovém kopu Raineaua hlavičkoval Heurtaux. Nicméně mimo, a zápas tak skončil bez branek.

Více informací k zápasu

FC Lorient - RC Lens 3:0

11.12.2010 19:00

Góly: 49. Morgan Amalfitano, 56. Lynel Kitambala, 74. Arnold Mvuemba

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání mezi Lorientem a fotbalisty Lens. První poločas sice skončil bez branek, v tom druhém se ale domácí trefili hned třikrát.

Už v páté minutě se do dobré šance dostal domácí Fanchone, avšak jeho hlavička v síti neskončila. Na druhé straně se zkoušel prosadit Sertić, jeho ránu ale zlikvidoval domácí brankář Cappone. Poté se zase slova ujal domácí výběr, Bourillonův volej chytil strážce svatyně Lens Runje. Těsně před přestávkou se v dobré šanci objevil lorientský Monnet-Paquet, ale ani on nevyzrál na strážce hostující svatyně. Poločas tak skončil bezgólovou remízou.

Nerozhodný stav po návratu z kabin však vydržel pouhé tři minuty. Amalfitano využil přesné přihrávky Kitambaly a pohodlně otevřel gólový účet zápasu. O pár chvil později mohli hosté vyrovnat, ale Sertić trefil pouze tyč domácí branky. V 56. minutě se skóre měnilo podruhé. Runje střelu Bacy pouze vyrazil, k odraženému míči se však dostal Kitambala a poslal Lorient už do dvougólového vedení.

Osmnáct minut před závěrečným hvizdem uviděl druhou žlutou kartu hostující Bedimo a oslabil svůj tým. Toho využili domácí hned za 120 sekund, kdy se z úhlu trefil Mvuemba - 3:0. V závěru zápasu mohli hosté stav zápasu alespoň kosmeticky upravit, avšak Akalé nebyl schopný překonat domácího brankáře Capponeho.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Montpellier HSC 0:0

11.12.2010 19:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončil zápas mezi Brestem a Montpellierem. Domácí přitom měli několik dobrých možností ke skórování, žádnou z nich však nedokázali přetavit v gól. Velkou zásluhu na bodovém zisku Montpellieru má také hostující gólman Jourdren.

Ve 14. minutě se ke střele dostal domácí Lesoimier, ale jeho pokus neměl potřebnou přesnost. Poté se blýskl hostující gólman, který velmi dobře zasáhnul proti ráně Rouxe a napravil tak chybu obrany Montpellieru. O pár minut později se k exekuci přímého kopu postavil Grougi, ale i jeho vychytal strážce svatyně hostů. Ke konci poločasu se do šance vzácně dostali i hosté, ale El Kaoutari si vylámal zuby na domácím gólmanovi.

Na začátku druhé půle se hrubky dopustil jinak v tomto zápase bezchybný brankář Montpellieru Jourdren, když svůj výkop poslal přímo na kopačku Ličky, jeho pohotový volej se však mezi tři tyče nevešel.

Ve vyložené šanci se pak objevil domácí Roux, avšak jeho hlavičku Jourdren chytil. Stejná situace se opakovala i v závěrečných momentech utkání, souboj Jourdren - Roux ale opět vyzněl lépe pro brankáře Montpellieru. Hlavně díky němu si tak hosté odvážejí bod za bezgólovou remízu.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - Lille OSC 0:1

11.12.2010 19:00

Góly: 90+3. Túlio de Melo

Až za minutu dvanáct rozhodli fotbalisté Lille o svém vítězství na hřišti posledního Arles. Před utkáním nikdo nečekal, že by hosté měli o svém osudu rozhodnout až gólem z 93. minuty. Tři body pro Lille vystřelil De Melo.

I přes zjevnou propast mezi umístěním obou týmů to ale byli domácí, kdo si vytvořil první šanci utkání. Už ve druhé minutě donutil Beria vytáhnout parádní zákrok gólmana hostů Landreaua. O čtyři minuty později se prezentoval střelou, která trefila břevno branky Lille, domácí obránce Soro. Hosté si museli na první vážnější šanci počkat do 26. minuty, kdy nebezpečně střílel Hazard, s jeho ranou si však domácí brankář Merville věděl rady. Šest minut před přestávkou se dobrým pokusem prezentoval hostující Sow, střele však chyběly centimetry.

Začátek druhého poločasu patři opět domácímu gólmanovi, který si poradil s pokusem Fraua. Když pak byl v 52. minutě vyloučen domácí Ait Ben Idir, očekávalo se, že je jen otázkou minut, kdy Lille vstřelí konečně branku. Avšak realita byla jiná. Střela Sowa totiž mířila nad branku, na druhé straně pak střídající Gäel Germany trefil pouze gólmana Lille.

S blížícím se koncem utkání se zdálo, že Arles proti favoritovi vybojuje zasloužený bod, ale tuto naději ukončil v 93. minutě De Melo, který hlavou vystřelil Lille tři body a poslal hosty na první místo tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC1787232:2031
2.Paris Saint-Germain1786328:1730
3.Olympique Lyon1785424:1929
4.Stade Rennes1777317:1128
5.Olympique Marseille1776426:1627
6.Stade Brestois1775519:1426
7.AS Saint-Étienne1767423:1925
8.Girondins Bordeaux1767421:1825
9.Montpellier HSC1774614:1825
10.FC Sochaux1773727:2024
11.FC Lorient1773722:2124
12.Toulouse FC1773717:1824
13.AS Nancy-Lorraine1764719:2622
14.AJ Auxerre1749423:2021
15.OGC Nice1756613:1721
16.Valenciennes FC1747619:1919
17.AS Monaco1729615:1715
18.SM Caen1736816:2615
19.RC Lens1736815:3015
20.AC Arles-Avignon17141210:347

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Záloha Auxerre opět řádně k smíchu.

Reagovat
domingo

Hraje v příšerným složení, ze tří DM jsou dva mimo hru a třetí zaskakuje na pravým beku. V záloze jsou dvě levý křídla vzadu, před nima jediný nekřídlo Oliech na křídle, křídlo Quercia není na křídle... bla

Reagovat
smazaný uživatel

Já vůbec nechápu, proč Quercia hraje v útoku, když proti těm dvěma Kaderům ve středu obrany Marseille nemá byť minimální šanci. Jinak se ale jasně ukazuje, že rozdíl mezi kvalitami vaší základní XI a lavičkou je v řádu několika desítek procent, což může být veliký problém..

A plešatý Rémy gól, co ale předtím ustál Brandao.

Reagovat
domingo

Já na to nekoukám, nemám teď na fotbal absolutně čas. Příští týden je zápočťák a kdybys viděl, co všechno musím ještě přečíst, napsat a naučit se, posral by ses na stojato :)... příští kolo se rehabilituju, to se budu válet doma a koukat na fotbal.

Kadeři by si bohužel smlsnuli na komkoliv, dneska nějak nevidím šanci, jak vyhrát. Vepředu není útočník, záložníci se motají jeden druhýmu pod nohama. Pravá strana je bez Hengbarta naprosto impotentní. Sorin je v nejhorší formě za tři roky. Chybí Pedretti, takže ani nemá kdo kopat přímáky a rohy na Mignotovu hlavu. Jedinou šancí na body je, že si Birsa vybere svoji třetí chvilku za sezonu a práskne tam něco zdálky.

Ten kvalitativní rozdíl je strašidelný, zase na druhou stranu si vezmi, že nám chybí vlastně šest hráčů z ideálního základu... z toho čtyři jsou vůbec nejdůležitější. Kdybych měl sestavit analogickou sestavu pro Lyon, bylo by to asi takhle: Lloris - Källström, Cris, Lovren, Cissokho - Delgado, Kolodzieczak - Gomis, Pjanić, Bastos - Lacazette. Prostě absolutní pitomost.

Reagovat
smazaný uživatel

Když nic jinýho, hrajete pořádnou řezničinu, už se proti vám zranili 2 hráči Marseille, Brandao utržil od Coulibalyho pořádnej knock-out.

Tohle jestli vyhrajete. budu to maximálně s nějakou haluzí, Marseille má teď na hřišti prakticky to nejlepší, co mají (Brandaa nahradil Gignac), naopak jak říkáš, vy hrajete s týmem s až na výjimky druholigovými kvalitami.

Gomis na křídle ale pobavil, až takhle si člověk uvědomí, jak je Oliech na křídle špatnej.

Reagovat
domingo

Nemůžeš popřít, že jsou si v lecčems podobní ...

Na souboje Coulibaly - Gignac bych si dával zvláštní pozor, jestli se nějak chytnou, tak to může vypadat jak boj nosorožců v říji o nejvoňavější samici :)..

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to tak fakt bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jóó Lille ještě dalo gólíka ? Takže sázka nepadá

Reagovat
Godwinson

Hrozně nespravedlivý pro Arles, tfuj! Ohromná škoda, co se dá dělat. Každopádně zklamalo opět i Caen, kteří jsou už "opravdu" v prdeli, to je smutný. Lorient výborný, pěkná sestava, holt si v útoku můžou vybírat, to je pak krása. A poslední Montpellier, solidní bodík, sestava byla skoro dokonalá, opět jako už asi "posedmnáctý" :)) soupeře přehráli a ""nic"" z toho .. ale ne, dobrej bodík.

Reagovat
domingo

Lorient

Jinak je mi dost líto Va'nnes, Nené prostě poráží zbytek ligy sám :).. aspoň že dal góla Aboubakar, třeba se příště vleze do základu a Montanier se tak vrátí k osvědčenýmu 4-4-2. Lille překvapilo, Gervinho bude asi pro jejich hru důležitější, než se zdá a jsem zvědavej, kým ho případně nahradí, protože takový herní atributy nemá v lize snad nikdo...

Nancy vyhrálo až potom, co stáhlo Féreta, v tom bude nějaký černokněžnictví. Jinak Luiz je taky slušně produktivní obránce, asi si ho přidám na listinu hráčů, kteří by od tama měli vypadnout...

No a Brest - Montpellier byla určitě holomajzna

Reagovat
smazaný uživatel

Gervais by se měl vrátit už na příští zápas nejspíš, mělo by se jednat o drobný zranění. Jinak ale naprostej souhlas, podle mě rozhodně nejdůlěžitější hráč ofenzívy Lille, i přes jízdu Sowa.

Reagovat
smazaný uživatel

mě se nejvíc líbilo, jak Nene slavil druhý gól, kterej byl vážně nádhernej a nestyděl by se za něj lecjakej světovej fotbalista... jenom jak to zapadlo, sklopil hlavu a šel krokem... já už bych lítal po celym hřišti, on takovymhle způsobem rozhodne a ani to s ním nezacloume... jinak branka Vincenta Aboubakara rovněž perfektní

Reagovat
Dejwa

škoda Arlesu, pár sekund a PSG by vedlo

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Arles, mohli jsme bejt první ale jinak Nene zase jedna velká paráda

Reagovat
Godwinson

A Nene.

... Auxerre už teče, opět to vypadá na velmi neveselé kolo. .(

Reagovat
domingo

Sorin - Dudka, Coulibaly, Mignot, Grichting - Traoré, Chafni - Oliech, Contout, Birsa - Quercia

S tímhle bysme neporazili ani Chateauroux.

Reagovat
Godwinson

To je zraněnej i Ndinga? Bídný, co naděláš. Zranění jsou svině.

Reagovat
domingo

Ta záloha je úplně na sračky, vždyť na to koukni.

Reagovat
Godwinson

Na to nemám chuť ani náladu .. ale dle tý sestavy je to jasný, smůla. :(

Reagovat
Godwinson

Ale ještě poznámečka .. koukám, že je na lavičce Le Tallec, Sammaritano i Langil .. To je potom ještě horší.

Reagovat
Pinturicchio

PARIS !

Reagovat
Godwinson

Jinak Roux to koukám větral, na beku opět špatnej Abdel, snad ho tam René přestane trápit.

Reagovat
Godwinson

To je ovšem nádhera ...

Reagovat
smazaný uživatel

Muze mi nekdo vysvetlit, proc ze Taiwo vysedava na lavce?

Reagovat
Ferguson6

Chudáci v Arles, tak málo im chýbalo k bodu...

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok,takových nezkušených týmů v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou jako zkušený...ale v LM je moc nevídáme

Reagovat
domingo

?

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvim o tom kdyby takhle skončila liga

Reagovat
slavex

škoda Montpellier nehrál špatně, byl bych radši za 3 body, ale co nadělám že jinak Axuerre, na to jaká je sestava jenom ať Marseille ztrácí pravidelněj, aspoň ta liga bude dramatická až dokonce

Reagovat
domingo

Za to AJA

Jak jsem říkal nahoře na začátku zápasy, jestli budou body, vystřelí je Birsa... s penaltou jsem sice nepočítal, ale to neva snad nás to nějakým způsobem nakopne aspoň k tomu, abysme tenhle rok doklepali s důstojností a v roce 2011 předváděli zase výkony hodný AJA.

Reagovat
domingo

*zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

promiň domingo, už se nebudu pouštět do hry Auxerre... dneska jsem viděl hru Toulouse v Lyonu a bylo to dvakrát horší... za tak příšernej výkon by se styděly i celky z GL Didot - totálně mimo, Sissoko - viditělnější by byl duch, Santander - místo něho vepředu kužel, Machado s Tabanouem jakž takž, ale u mě za 4-

Reagovat
smazaný uživatel

Teda nevim, jestli ses koukal pořádně, ale Sissoko rozhodně viditelnej byl, nejnebezpečnější hráč Toulouse, přes kterého šlo to málo, co Toulouse vyprodukovalo. Didot produkoval parádní centry, ale nebyl tam nikdo, kdo by je využil, takže vypadalo, že hrál hovno. Machado naopak až na 2 záblesky bída.

Reagovat
smazaný uživatel

já teda nevím, ale jestli za parádní centry považuješ ty, které všechny do jednoho letěly na domácí obranu, která je v pohodě, ale naprosto v pohodě odhlavičkovala nebo odvrátila, pak ano, Didot hrál podle tebe dobře... já si myslím, že hrál tužku... kolikrát ty centry mohly klidně směřovat alespoň jednou jedinkrát na jeho spoluhráče (a že v tom vápně alespoň dva byli)... jinak nevím, ale Sissoko toho umít předvést daleko víc, dneska jsem byl hodně zklamanej, proto o něm píšu, že i duch by byl dneska viditelnější... a Machado? nikdy jsem tohohle záložníka nemusel, a proto, že měl ty dva pěkné zablésky, pak si myslím, že byl lepší než desatero centrů nikam od Didota...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem neřekl, že hrál Didot až tak dobře.. Akorát svojí práci odvedl už tím, že posílal do vápna kvalitní centry, že tam nebyl nikdo, kdo by se jich ujmul, už opravdu není jeho chyba.

Jinak k Sissokovi - on působí jako šedá eminence, ale když si dá člověk záležet, i v tomhle zápase najde u něj pozitiva, jednoznačně mozek zálohy Toulouse, rozděloval precizně balóny.

Co se týče srovnání Machado X Didot - podlě mě oba předvedli průměr, stejně jako celé Toulouse, na slabší tým by to možná stačilo, na Lyon né..

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň na Santanderovi se shodnem

Reagovat
Godwinson

Doufám, že váš výkon v dalším kole nebude mít s důstojností moc, co dočinění. ,)

Reagovat
smazaný uživatel

Teda Auxerre mělo vážně poctivou kliku, penalta odpískaná za faul ještě před vápnem a červená karta M'Biovi byl kvalitní zářez. (alespoň já nepochopil, proč ji dostal, leda jestli nenadával asistentovi, ať si koupí brýle) Do toho Sorin 2x vychytal zázračně hlavičky Rémyho. (pro mě neuvěřitelný, jak se dokáže vyšponovat na hlavičku obě z krkolomný pozice a parádně umístěný) Auxerre ještě mohlo i vyhrát, ale Sammaritano to na konci parádně zazdil, nebudu říkat, že případnej gól by byl pro Marseille solidní smůla.

Jinak rozhodčímu se asi o hráčích Marseille i zdálo, ty pravidelný nájezdy pěti a více hráčů v modrém k jeho osobě byly fakt vtipný, hlavně ze strany Gignaca. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ještě k Oliechovi - nenapadá mě hráč s horší nahrávkou v lize než on.

Reagovat
smazaný uživatel

nádherně jsi to shrnul a jen souhlasím, AJA s přispěním sudích uhaluzilo remízu, ta penalta fakt nebyla no a když sudí nechce poslouchat výtky na svou osobu kvůli odpískání nesmyslné penalty, tak mu dá radši červenou a ještě pomůže domácím...

jinak fautrel co tak vím, píská OM pořád, moc se mi nelíbí jeho posuzování zákroků

Reagovat
domingo

Jojo, Sorin tohle umí, on má v prdeli vrtulku :)... podobně jako Čech třeba. Zavěsí se do vzduchu a vystoupá jako lodní šroub, to je fakt užitečná vlastnost. Zato má blbej odhad na míč, když má odehrát nohou, a koneckonců občas i rukou ...

K Oliechovi - nekecej, fakt? říkám to tu už celou věčnost, že NEEXISTUJE hráč, který by byl schopný zadrbat tolik brejků jako Oliech. Prostě neexistuje. Na křídle vždycky dostane míč, udělá tři kroky a buď ho odevzdá soupeři, nebo si ho předkopne do autu, nebo se o něj přizabije. Příšerně nefotbalový kopyto, do útoku s ním, rozbíjet soupeře (zrovna proti té kadeří defenzivě Phocéens by se mohl dost hodit, dělat místo rychlíkovi Querciovi a štírkovi Sammaritanovi).

Reagovat
smazaný uživatel

Sammaritana jsem včera viděl naživo poprvý v životě a nechápu, že na křídle nehraje furt, podobně kvalitní vedení míče v rychlosti jsem mockrát v L1 neviděl, navíc jak je malej, tak se brání fakt blbě, skoro každej kontakt s ním je faul.

Oliech je neskutečnej, nejvíc mě pobavilo, když si předkopl míč asi 15 metrů před sebe a obránce Marseille v klídku rozehrál. Vedle něj je i Gomis černej Messi.

Reagovat
domingo

Sammaritano je famózní. No a Oliech ... můj milááššek.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Lyon!!!

Reagovat
smazaný uživatel

S dnešním výkonem naprostá spokojenost, Toulouse bylo po celý průběh horší a po zásluze kapitulovali. Jsem za výhru rád, i proto, že jsem před zápasem na 100% s výhrou nepočítal, prosadit se proti Toulouse je vždycky těžký oříšek a ač to tak nevypadá, platilo to i dneska, jejich zahuštěnej střed se překonává těžko.

Co se týče individualit, dneska opět báječná ofenzivní trojka Lisandro (gól, parádní v mezihře), Bastos (asistence na gól, nastřelená tyčka, bylo ho plný hřiště), Gomis (skvěle provedený gól, dobře bojoval), nejvíc mě ale potěšil Kim, dneska předvedl opravdu báječný výkon, přihrávka Gomisovi na gól byla vynikající, do toho pracoval úžasně dozadu, nemám, co bych vytkl. Navíc dal i gól na 3-0, ale asistent chybně mával ofsajd, pro mě hořké zklamání, protože Kim si dneska branku zasloužil jako nikdo. Skvěle mu přihrál zase Bastos, poslední kola jeho výkony gradují.

Pjanić a Makoun naopak zklamání, oba zadrbali hodně šancí. Nejvíc mě ale zase zklamal Jimmy, sice jakožto střídající neměl tolik času se předvést, ale zkazil fakt všechno, na co sáhl.. Jeho jsem před sezónou rozhodně viděl před Gomisem, ale s takýmhle projevem nemá nárok.

K obraně není co říci, naprosto s přehledem odbráněno, vedle Huga (!!) opět zápas s přehledem i ze strany Crise, letos náš nejlepší stoper, o odepsání nemůže být řeč.

Samotná defenzíva to ale měla dost usnadněný díky jen jedinýmu vysunutýmu hráči Santanderovi, kterej navíc i přes svojí výšku (1,88m cca?) nevyhrál snad jedinou hlavičku, jestli chce být jednou kvalitní, měl by začít pořádně jíst a zesílit, je jak žoužev.

Jinak se mi z kádru TFC líbil nejvíc rozhodně Sissoko, který má v hlavě opravdový počítač, skoro vždy vyhodnotí situaci nejlíp, jak může, na svůj věk neskutečný přehled na hřišti. Tabanou také nehrál špatně, jediný z Toulouse, který se nebál zkusit jít 1 na 1. Didot parádní centry.

Reagovat
domingo

Santander má třicet kilo i s postelí, ten hlavičky vyhrávat nebude.

A po dvěstěpadesáté: chybí jim útočník. Představ si, že by místo toho puberťáka vepředu běhal nějaký kanonýr.

Jinak Kim

Reagovat
smazaný uživatel

No jak jsem napsal, především Didot, ale i Machado, Tabanou či Gunino poslali do našeho vápna hromadu centrů, ale 2/3 sebral Cris a zbytek Hugo, být tam třeba Túlio de Melo, to by byla jinačí jízda.

Střídající Tafer se ukázal ve skvělém světle, 2x vymyslel geniální pas, ale protože to šlo na Mansarého a Santadera, určitě víš, jak to dopadlo.

Reagovat
domingo

Jj, tohle je přesně ideální zápas pro Crise... celej zápas mu do prostoru lítají centry, o který nemusí s nikým bojovat. A hned se jeví jako nejlepší obránce planety

Reagovat
smazaný uživatel

To ani ne, byl výbornej i pozičně, kdy předvedl několik skluzů nejen proti marnému Santanderovi. Právě s jeho absencí se projevilo, jak moc důležitej je, Diakhaté je plašan a Lovren to sám neutáhne, kdo by to byl před sezónou čekal..

Reagovat
Godwinson

Toulouse je srandovní, je mi jich až trochu líto.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak není Gignac, nemají absolutně žádného útočníka, kterej by mu sahal alespoň po kolena...

Reagovat
Godwinson

Jj, ten útočník jim chybí, takovej Giroud by mi tam seděl, jak prdel na hrnec. Ale tak, na výběr mají dost hráčů, jsem zvědavej jestli někoho přitáhnou.

Reagovat
smazaný uživatel

musí někoho přitáhnout... je do oka bijící, že ze šesti útočníku skóroval jen jeden, a to ještě Santander (2 góly), který ja na Ligue 1 mezi ostaními útočníky jiných týmů silný podprůměr...

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzská liga mě nezajímá,nekoukam na ní,je nezáživná....Skoro nic o ní nevim,ale jedno vim-Ligue 1 je nejlepší liga na světě

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý postřeh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

50. pro Kima, ať si udrží formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa ja jsem na ten zápas zapomněl ...jsem se tak započítal do matic, že když sjem se vzpamatoval byla 85. minuta ...ale Källström mě nepřestává udivovat. Jednou skvělý výkon, pak zas na vyhazov....ale co jsem viděl sestřih hrál fakt dobře. A ještě Bastos se mi hodně líbil

Reagovat
smazaný uživatel

Viz můj "souhrn", Kim a Bastos jasně nejlepší, třetí místo bych dal zase Hugovi, jediný hráč, který nás drží nad vodou vážně zápas co zápas. Neumím si představit, jak to s náma bude vypadat, až Hugo jednou odejde.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo co je s tetteyem,Theophilem,Apamem,Dembelém a Lemoinem???že ani jeden z nich neni na střídačce,že by byly zranění??to snad ne a pochybuju že sou lepší nákej Boye,jebour atd než tyhle jak sem vypsal

Reagovat
domingo

Tettey je odepsanej, Apam vyhořelej, KTC nevím (ale odehrál toho zatím hodně) a Lemoineho bych chtěl v základu taky, je to dobrej hráč, mám ho rád...

Reagovat
smazaný uživatel

jj díky ale mam dojem že Tettey,Apam a lemoigne jsou zranění,ale je blbost že tak dlouho...třeba bych místo Doumbii nacpal mandjecka

Reagovat
Godwinson

Zajímavá sestava Bordeaux, Tigana bude nakonec ještě král. :)

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem měl možnost číst a slyšet, prej to byl strašnej zápas...

Reagovat
Godwinson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele