Ligue 1 - preview 9. kola

03.10.2014, 08:40, aktualizováno 05.10.2014, 08:56
Previews
Šlágrem kola je bezpochyby duel dvou zbohatlých celků, mistrovského Paris Saint-Germain a trápícího se Monaka. Odpoledne své síly změří Saint-Étienne a Toulouse, zajímavé rozhodně bude také utkání mezi Lyonem a Lille a poslední Guingamp hostí solidně hrající Nantes...
AS Saint-Étienne - Toulouse FC  (neděle 14:00)
ASSE v minulém kole prohrálo s vedoucí Marseille, ovšem nebyla to taková nakládačka jako při první prohře s PSG. Soupeř z Toulouse naopak s úřadujícím mistrem uhrál minulý víkend solidní remízu 1:1.

Svěřenci Christopha Galtiera mají navíc v nohou čtvrteční zápas Evropské ligy proti Dněpru, který skončil 0:0. I proto, že Stéphane Ruffier chytil soupeři penaltu. TFC také nelenilo a domluvilo si na skoro stejný termín přípravné utkání s třetiligovým španělským klubem Union Deportiva Logrones, přičemž vítězství 3:0 Alaina Casanovu určitě potěšilo.

Méně spokojen už však byl se zraněním Mihaie Romana, který se tak připojil k Étiennu Didotovi, Williamu Matheusovi a Uroši Spajićovi. "Sice máme zraněné hráče, nicméně sebevědomí nám nechybí, což jsme potvrdili i v tom přátelském utkání. Každý se snaží podávát nejlepší možné výkony. Nyní vyrážíme do Saint-Étienne, kde je pokaždé skvělá atmosféra. Jejich příznivci jsou pro ně nesmírně důležití, protože je pokaždé dokážou vybičovat k lepším výkonům. Přesto jsem přesvědčený o tom, že si ze Stade Geoffroy-Guichard odvezeme dobrý výsledek," řekl Casanova.

Naopak domácí trenér dost možná znovu vsadí na mladíčka Allana Saint-Maximina, jenž v minulém kole přihrál Jonathanu Brisonovi na gól. Les Verts je však proslulé tím, že dává šanci velmi mladým hráčům. Vždyť takový Laurent Paganelli dodnes drží rekord coby nejmladší hráč, který kdy nastoupil v Ligue 1. Tehdy v roce 1978 mu bylo 15 let, 10 měsíců a 3 dny! Saint-Maximinovi je předpovídána velká budoucnost. Experti tvrdí, že už v takto mladém věku má mnohem lepší kontrolu míče, než mnozí starší (spolu)hráči. "Ví přesně, jak se chovat v důležitých zápasech. Jsem rád, že mu nechybí odvaha, protože díky ní je pro tým nesmírně přínosný," prohlásil Galtier. A své k tomu měl co říct i kapitán Loïc Perrin, jenž v Ligue 1 debutoval v osmnácti letech: "Ta jeho mladická bezstarostnost je jednou z jeho zatím největších předností."

Proti Toulouse by si Saint-Maximin mohl připsat už svůj čtvrtý start. A zároveň získat další cenné zkušenosti, protože to vypadá, že se téfécé pomalu dostává do formy. A co je nejdůležitější, dává poměrně dost branek (v lize je v tomto směru zatím čtvrté nejlepší), přestože ve svém středu nemá žádného vyhlášeného kanonýra.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Lyon - Lille OSC  (neděle 17:00)
Celá Francie s napětím očekává zápas mezi PSG a Monakem. Nicméně stranou pozornosti by rozhodně nemělo zůstat ani střetnutí Lyonu a Lille!

Lille OSC má za sebou druhý zápas ve skupině Evropské ligy, nicméně opět z toho byla jen remíza. Nyní na hřišti Wolfsburgu, předtím doma s Krasnodarem. Co by za to ale dal Lyon, který sice přešel přes Mladou Boleslav, ale poté nestačil na rumunskou Astru Giurgiu, jež vyřadila mimo jiné také Slovan Liberec.

Olympique Lyon sice minulý měsíc neprohrál ani jeden zápas, a to měl za soupeře PSG, Monaco nebo Nantes, ovšem přesto se nachází přesně v polovině tabulky. Trenér Hubert Fournier však přesto není vyloženě nespokojený: "Lille se nebojíme, ačkoliv má k dispozici výborný kádr. Hráči jsou velmi dobře sehraní, takže budeme muset být při našich útocích trpěliví. Je v podstatě pořád ještě začátek sezony, ale našel zářijové výsledky nám rozhodně přidaly na sebevědomí."

Do sestavy se po zranění vrací Henri Bedimo, který si také pochvaluje, že po vypadnutí z Evropské ligy se Lyon dostává zpět do těch správných kolejí: "Zářijové výsledky budou pro nás jistě odrazovým můstkem, který nám pomůže dostat se ke stanovenému cíli. A tím je umístění v první pětce po závěrečném kole."

Trenér Lille však nemůže využít služeb všech hráčů. Zraněných má severofrancouzský klub opravdu dost, a proto také musel proti Wolfsburgu nastoupit David Rozehnal na pro sebe neobvyklém postu ve středu zálohy. "Trenér vám určí, kde budete hrát a vy si s tím prostě musíte poradit. Hráči z lavičky totiž neustále čekají na svou příležitost," řekl bývalý český reprezentant, který s největší pravděpodobností zasáhne do hry i proti Lyonu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
EA Guingamp - FC Nantes  (neděle 17:00)
EA Guingamp se hodlá odlepit z posledního místa v tabulce, ovšem svěřenci Michela Der Zakariana mu to rozhodně nechtějí nikterak usnadnit.

Domácí ve čtvrtek v rámci Evropské ligy napravili své zaváhání z původního kola, kdy prohráli s Fiorentinou, a porazili na Stade du Roudourou PAOK Soluň. Tedy tým, který na úvod skupinové fáze rozdrtil Dinamo Minsk šestigólovým přídělem. Obě branky Guingampských vstřelil Sylvain Marveaux, který se podle trenéra Gourvenneca může "znovu stát skvělým hráčem".

Osmadvacetiletý fotbalista, který ve Francii hostuje z Newcastlu, se trefil po devítizápasovém půstu. "Pokud bude Sylvain nadále hrát tímto způsobem, jsem si jistý, že dokáže přimět k lepším výkonům i své spoluhráče. Potom se určitě dostaneme na lepší pozici v tabulce," řekl Jocelyn Gourvennec. Kdyby to tak dopadlo, nepochybně by se pak hostování změnilo v přestup.

"Cítí se tu jako doma. A když se nějaký špičkový hráč cítí dobře, má to vliv na celý tým. Ale to neznamená, že by byl za všechno zodpovědný," dodal dvaačtyřicetiletý lodivod, jenž na lavičce Guingampu kroutí už pátou sezonu. V té se mu však pochopitelně zatím daří nejméně, jelikož jím vedený tým má na kontě pouhé dvě výhry a šest porážek.

To o devět let starší Michel Der Zakarian načal po svém návratu do Nantes třetí sezonu. Les Canaris jsou zatím devátí a v případě výhry by si mohli klidně i o tři místa polepšit, což by před reprezentační pauzou byla nepochybně vítaná záležitost. Nantes má zatím na kontě tři výhry, a to i přesto, že střelec Filip Djordjević zamířil po loňské sezoně do Lazia.

Týmu ještě nevypomůže ani po zranění se do tréninku pozvolna zapojující Vincent Bessat, který bude Der Zakarianovi k dispozici až za dva týdny pro duel s Remeší, které se v devátém kole podařilo zaskočit Bordeaux, a proto tomu vyplula ze sestupových vod. Podaří se to i Guingampu? Díky zaváhání soupeřů by mohlo, ale Nantes se určitě jen tak nedá.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 2.90 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Paris Saint-Germain - AS Monaco  (neděle 21:00)
Souboj novodobých titánů? Jistě. Souboj o přednostní právo vést peloton za titulem? Ani náhodou. PSG ani Monaku se letos v lize zatím rozhodně nedaří podle představ a jejich vzájemný duel tak spíše než o nadvládě nad fotbalovou Francií rozhodne o tom, komu se podaří rychleji vyhrabat z problémů..

Výrazně lépe je na tom PSG, které alespoň letos ještě neprohrálo, i když pět remíz z osmi ligových kol je na tak silný a sebevědomý celek obludné číslo. Neporazitelnost však drží Pařížany na dostřel pozicím pro Ligu mistrů, zatímco Monaco se krčí až na dvanácté příčce, když minulý víkend padlo doma v derby s Nice.

Zato v Evropě je to jiná - PSG se v týdnu stalo prvním týmem, který vstřelil branku Barceloně. Respektive to byly hned tři a po cenné výhře 3:2 fanoušci úspěšně zapomněli na předchozí remízové zaváhání na Ajaxu. Také Monaku se v Lize mistrů daří mnohem lépe než doma, z těžkých duelů s Leverkusenem a naposledy na půdě Zenitu Petrohrad uhrálo čtyři body a vede tabulku své skupiny.

Dnešním favoritem bude jednoznačně PSG, které má jednak přece jen silnější tým, a jednak se očekává, že výhra v krásném utkání s katalánským gigantem zapůsobí jako polití živou vodou. Blanc však v předzápasovém rozhovoru neuhýbal od momentálně klíčového domácího tématu, kterým je příliš mnoho remíz.

"Uvědomujeme si, že zatímco minulý rok jsme lize dominovali, letos, ačkoliv máme stejný tým a stejného trenéra, se nám nedaří vyhrávat tak snadno," přiznal. "Nicméně přestože máme určité problémy a některé věci mi dělají starosti, celkově je atmosféra v týmu dobrá. Hráči se opravdu snaží, možná ještě více než loni."

Pokud by se papírové předpoklady naplnili a domácí dnes skutečně slavili tři body, byla by to pro Monaco už čtvrtá prohra v devíti ligových kolech; výměna zkušeného kouče Claudia Ranieriho za neprověřeného Leonarda Jardima sice byla provedena s důrazem na budoucnost, čtyři prohrané duely by v této fázi sezony však představovaly už hodně velký problém.

Jardim nicméně i přesto zůstává zásadový a říká, že svoji herní filozofii měnit rozhodně nebude. "Naším cílem je vyhrát. Nečekali jsme, že budeme mít v tuto dobu na kontě už tolik porážek. Jediný způsob, jak tento trend zvrátit, je tvrdá práce a týmový duch. Náš styl fotbalu prozrazuje, že jsme ambiciózní tým. Máme nějaké ideje a těch se budeme i nadále držet," objasňuje kouč a dodává: "Máme rádi fotbal. Nechceme zakopávat míče nebo se vrhat na zem do střel; AS Monaco chce hrát fotbal."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
Ať Marseille dopadne v Caen jakkoli, udrží se po tomto kole na čele tabulky. Hosté by ale v žádném případě nechtěli přerušovat šestizápasovou šňůru vítězství se soupeřem, které by měl, pokud chce bojovat o přední pozice, určitě porážet. Domácí navíc nemají ideální formu, nevyhráli už od konce srpna.

OM prožívá jeden z nejlepších vstupů do sezóny za poslední léta. Nestíhá ho ani PSG, Lyon či druhé Bordeaux, které v pátek odmítlo posun na první příčku a prohrálo na půdě Remeše. V současné chvíli tak zezadu hrozí pouze třetí Lille, jež ztrácí už čtyři body. Kouč Marcelo Bielsa si tak může mnout ruce.

Skvěle zatím týmu funguje ofenzíva, která je v Ligue 1 tou vůbec nejlepší. S 21 vstřelenými brankami se Marseille blíží průměru třech zásahů na jedno utkání. A na jihu Francie tak mnozí mluví i o titulu. "Nechceme odpovídat na tyto otázky," smetl ze stolu tyhle myšlenky záložník Mario Lemina.

Skvěle se rozstřílel André-Pierre Gignac, jenž s osmi zásahy vede tabulku střelců. Vše zkrátka šlape na jedničku. "Díváme se na tabulku, to je jasné. I nadále se budeme snažit získat maximální počet bodů. Jsou to ale jen úvodní kola," dodával Lemina. "Až v polovině sezóny se mě můžete zeptat, jaké budeme mít cíle."

Hostující fanoušky samozřejmě nejvíce těší fakt, že největšímu konkurentovi z Paříže se v lize poněkud nedaří. "Máme o pět bodů více. To je dobře, ale když se PSG rozehraje a zvedne hlavy, bude to daleko jiné," ví moc dobře záložník Romain Alessandrini. "Cítíme se silní, držíme se ovšem při zemi."

Caen, které je na čtrnáctém místě s osmi body na kontě, může pouze překvapit. Na Marseille navíc nemá dobré vzpomínky, z posledních devíti utkání s ní prohrálo hned šestkrát. "Každý zápas je složitý," uvedl kouč Patrice Garande. "My se snažíme získávat body kdekoli, abychom nějakým způsobem dodržovali náš plán."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - RC Lens  (sobota 20:00)
Byť se zdálo, že by Rennes nemuselo mít špatný start do sezóny, poslední tři kola jeho sebevědomí srazila zase na minimum. Bretaňský klub je s osmi body na kontě až na šestnáctém místě a od sestupového pásma ho dělí opravdu málo. Lens se nachází o příčku výše jen díky lepšímu skóre.

Hodně těžký zářijový los domácí jednoduše nezvládli. Dokázali sice uhrát remízu s PSG, jenže pak na řadu přišly porážky se St. Étienne, Toulouse a Bordeaux. Odrazovým můstkem by mohlo být právě aktuální utkání. "Musíme zachovat chladnou hlavu. Podívat se, co jsme dělali špatně a opravit chyby, které byly fatální," vyzývá kouč Philippe Montanier.

Domácí se budou muset vypořádat s absencí Sylvaina Armanda i Andrease Konradsena, jehož trápí lýtkový sval. "Musíme se soustředit na detaily, které nám pomůžou otočit zápasy v náš prospěch. Potřebujeme být efektivnější," myslí si Montanier. "Pokud nedáte gól, nejste imunní vůči vlastním chybám i těch od rozhodčích a výsledek dopadne špatně."

Na to, jaké mělo Lens problémy už před samotnou sezónou, si nevede vyloženě špatně. Alespoň ne podle postavení v tabulce, protože se nachází mimo tři sestupová místa. Zkušený lodivod Antoine Kombouaré byl spolu s celým týmem pořád na vážkách, zda-li klub nejvyšší soutěž kvůli penězům vůbec odehraje.

Především však musel najít alternativu za devět hráčů, kteří odešli během letního přestupového období. "Mladí hráči, které mám k dispozici, ví, kdy budou hrát a kdy můžou chopit šanci za pačesy," prozradil Kombouaré. "Musí tu příležitost využít. A já mám důvěru v ně, že jsou schopni něco ukázat."

Hosté naposledy uhráli bezbrankovou remízu s Caen a alespoň částečně napravili předchozí dvě porážky. "Naším cílem je dostat Rennes do rozpaků, aby se dostalo do nejistoty. A když o tom mluvím, proč bychom tam nemohli vyhrát? Pro náš tým existují zápasy, ve kterých se můžou výrazně zlepšit. Potřebují potvrdit, že jsou kvalitní," zakončil Kombouaré.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Jestli si může Nice položit otázku, kdo je pro něj vůbec tím nejhorším soupeřem, pak je to právě asi Montpellier. Z posledních jedenácti utkání s ním totiž hned osmkrát padlo! Oba týmy mohou být zatím spokojeny - jednak jsou v bezprostředním kontaktu s předními příčkami, jednak jim vyšel minulý zápas.

Hostující celek neřešil uplynulý týden jen fotbalové záležitosti. Trenér Rolland Courbis ve středu utrpěl srdeční infarkt, jeho stav byl ovšem stabilizovaný, a tak na lavičce v Nice nebude chybět. Dokonce se účastnil i předzápasové tiskové konference, takže by měl být opravdu v pořádku.

Courbis strávil v nemocnici přes noc a druhý den dopoledne byl propuštěn. "Není snadné, když onemocníte a vy zároveň víte, že to nebylo poprvé," popisoval jednašedesátiletý trenér. "Po utkání v Nice přijde na řadu dvoutýdenní reprezentační přestávka a je nezastírám, že jí plně vítám," ulevil si.

Podobně jako Montpellier zvládl své předchozí klání s Guingampem a zvítězil 2:1, si vedlo i Nice, které ovšem se třemi body z Monaka moc nepočítalo. Derby rozhodl jedinou trefou Carlos Eduardo, Brazilec, který je v klubu na hostování z Porta. "Myslím, že se adaptoval rychle. Snaží se i mluvit francouzsky," prozradil obránce Nampalys Mendy.

OGC se sice nevydařil příliš start do sezóny, v září ale mohlo být spokojené, neboť získalo devět bodů z možných dvanácti. "To je dobrá série. S novými hráči hrajeme dobrý fotbal," pochvaloval si Eduarda i kapitán Didier Digard. "Hrál sice jen tři utkání, ale přinesl do hry mnoho," dodal Mendy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Évian Thonon Gaillard - FC Metz  (sobota 20:00)
Fotbalisté Évianu na závěr měsíce zabrali a vyhrabali se ze dna tabulky alespoň na předposlední příčku. Kouč Pascal Dupraz věří, že se jeho mužstvu povede navázat na dvě vítězství i proti Metám, které jsou aktuálně na pátém místě. Jejich týmová hra jim zatím přináší možná až nečekaně sladké ovoce.

Prvních šest kol dopadlo pro ÉTG doslova katastrofálně, Duprazovi hoši vybojovali jen jednu remízu, a to navíc paradoxně proti PSG. Poslední dva skalpy Lens a Lorientu ovšem zajisté pořádně vylepšily jejich náladu. "Pořád jsme ale v sestupovém pásmu," uvědomuje si domácí lodivod, že situace stále není ideální.

Aby se záchrana odehrála v klidu a bez emocí, je potřeba pokračovat v této formě i nadále. "Potřebujeme více jak 40 bodů, abychom se udrželi. Máme však pouze sedm po osmi zápasech," vypočítával Dupraz. "Doufám, že na konci sezóny budeme slavit pátou zachráněnou sezónu v řadě."

Mety naposledy dokázaly skolit Remeš hladce 3:0, čímž si na své konto připsaly tři výhry v řadě poprvé po 13 letech působení v Ligue 1. S nováčkem ligy, který loni ovládl nižší soutěž suverénním způsobem, se určitě počítalo, že by však měl prohánět příčky nejvyšší, o tom v klubu přemýšlel asi málokdo.

Sedm vstřelených branek, jen jeden obdržený, taková je bilance hostů během uplynulých třech kol. "Pro nás to bude velký zápas. Mety jsou ve skvělé formě," ví évianský lodivod. "Mají skvělý tým, lepší než máme my, bohatou historii a více zkušeností s Ligue 1. Není divu že jsou tam, kde jsou."

Hostující kouč Albert Cartier v uplynulém týdnu přišel o zraněného záložníka Kevina Lejeuneho, může však již počítat s Yenim N'Gbakotem, jemuž vypršel karetní trest. "Děláme, co můžeme. Ale sezóna je ještě dlouhá," uvedl předseda klubu Bernard Serin. "Budeme čelit ještě Marseille, PSG, St. Étienne a Monaku a to jsou velké týmy."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - FC Lorient  (sobota 20:00)
Bastia nikdy nepatřila mezi vyloženě ofenzivní týmy, teď ovšem možná doplácí na dlouhodobý disciplinární trest útočníka Brandaa. Domácí během posledních dvou zápasů nevstřelil ani branku a jsou tak těsně nad hranicí sestupového pásma. Lorient na tom ovšem není o moc lépe, v září totiž nezískal ani bod.

Jako jediní z celé Ligue 1 mají svěřenci Clauda Makélélého na kontě pouze jedno vítězství. Pokud se podíváme především na útočnou fázi, čísla o nich nemluví dobře. V prvním kole proti Marseille sice uhráli divokou remízu 3:3, od té doby však zaznamenali jen další čtyři zásahy. A v médiích tenhle problém přisuzují hlavně absenci Brandaa.

I Makélélé přiznává, že s ním by mohla být Bastia úplně někde jinde. "Pro nás je klíčovým hráčem. Uvidíme, co můžeme dělat, abychom jeho šestiměsíční trest zmírnili," přál by si mladý trenér. "Pokud to bude možné, požádáme příslušné komise, aby jeho přestupek přehodnotili. Pro nás je to poslední možnost."

Domácí útočník oslabil svůj tým prakticky na celý podzim zbytečným excesem, po utkání s PSG zlomil protihráčovi Mottovi nos. "Tenhle týden jsme zkoušeli, co a jak. Musíme hru přizpůsobit podle vlastností našich útočníků," pokračoval Makélélé. "Pracovali jsme na některých nových systémech, které by měly hráčům vyhovovat."

Lorient je na tom rovněž dost bídně. V předchozích sezónách se vždy nacházel ve středu tabulky, teď je ale skoro na dně. Má jen o bod více než poslední Guingamp, na druhou stranu je v sestupovém pásmu pouze díky o malinko horšímu skóre, kterým disponuje právě Bastia. Les Merlus mají na kontě čtyři porážky v řadě.

Hosty určitě dost mrzelo poslední kolo, ve kterém padli doma s Évianem, ačkoli nebyli o nic horším týmem. V závěru navíc přišli o Walida Meslouba, který dostal červenou kartu a bude chybět i pro to utkání. "Ztratili jsme hodně bodů, je potřeba to napravit. Nemáme co ztratit, budeme riskovat," zakončil Makélélé.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - Girondins Bordeaux  (pátek 20:30)
Pokud rozjeté Bordeaux zvládne úlohu favorita na půdě trápící se Remeše, může se alespoň dočasně posunout na vedoucí pozici. Papírově jsou síly rozloženy jasně - hosté neprohráli už třikrát v řadě, domácí naopak z posledních dvou duelů získali přesně nula bodů při děsivém skóre 0:8..

Svěřenci Jeana-Luce Vasseura se sice po špatném srpnu na chvíli lehce zvedli, prohry 0:5 s Marseille a 0:3 v Métách je však vrátily rychle zpět na zem. Dnes pak musí čelit dalšímu velkému favoritovi, a jejich šance nevypadají zrovna růžově. Sám Vasseur přiznává, že v jeho kabině vládne frustrace; zároveň však věří, že se to může odrazit na zvýšené motivaci a touze zahojit čerstvé rány co nejlepším výsledkem.

"Čeká nás soupeř, kterému se letos velice daří a který umí být nemilosrdně efektivní," přiznává kouč. "Bordeaux ví, jak vyhrávat zápasy. My musíme předvést podobný výkon jako proti Toulouse a Lorientu," připomíná dvě dosavadní výhry Remeše (2:0 a 1:0). "Náš tým je dostatečně kvalitní na to, aby podobný výsledek zopakoval. Nyní jsme sice dostali dvě facky, ale to neznamená, že bychom ztratili víru v sebe sama."

Hosté budou o body v Remeši bojovat opět bez kapitána Lamine Saného, který podstoupil operaci menisku a bude chybět pět až sedm týdnů. Ve středu obrany by se tak vedle Nicolase Palloise měl opět představit mladý Tiago Ilori. Otazníkem zůstává post levého beka, kde bude chybět rovněž zraněný Diego Contento.

V posledním duelu dokázali Les Girondins jen tak tak udolat nebezpečné Rennes, a jejich kouč Willy Sagnol po výhře 2:1 prohlásil: "Hráči šli za výhrou, což se nakonec povedlo. Máme na kontě už 17 bodů a můžeme si s klidem říct, že toto skóre je plně zasloužené. Máme skvělou mentalitu, každý pracuje naplno a nikdo nic nešidí." Sagnol také naznačil, že se Bordeaux může ještě zlepšovat: "Zatím to z naší strany rozhodně nebylo ideální, ale k zápasům přistupujeme poctivě a proto sbíráme body."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.20 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille861121:719
2.Girondins Bordeaux852115:817
3.Lille OSC84317:215
4.Paris Saint-Germain835014:514
5.FC Metz842210:614
6.AS Saint-Étienne84229:914
7.Montpellier HSC84137:413
8.OGC Nice84138:1113
9.FC Nantes83326:612
10.Olympique Lyon832312:811
11.Toulouse FC832312:1111
12.AS Monaco83147:1010
13.SM Caen82248:88
14.RC Lens82247:88
15.Stade Rennes82249:138
16.SC Bastia81437:117
17.FC Lorient82156:117
18.Évian Thonon Gaillard82158:167
19.Stade Reims82158:197
20.EA Guingamp82064:126

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes Bordeaux zakopne

Reagovat
smazaný uživatel

Voici la liste des blessés du LOSC pour le match :

Marvin MARTIN, Rony LOPES, Jonathan DELAPLACE , Rio MAVUBA, Soualiho MEÏTÉ, Simon KJAER, Ryan MENDES et Pape SOUARÉ.

Reagovat
Langi

Znicit je musime...ty haluzaky

Reagovat
Israha

0:0, nic jiného nečekám, Girard bude opět girardovat

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral som štvrtkový zápas s WfL a Girardovy chlapi boli fyzicky na dne už v prvom polčase. Kľudne mohli odísť z Nemecka s debaklom 8-9:0, no zároveň to posral Roux ktorý za stavu 0:1 nepremenil 1000% šancu a bolo by po zápase(0:2). Nebyť Enyeamu tak chodia dnes po kanáloch. Majú káder oslabený zraneniami plus únava z EL. Toto treba využiť

Reagovat
Israha

Podle mě budou hrát totální beton, moc gólů nepadne, takže i když je asi přehrajete, ten výsledek tomu nemusí odpovídat. Vyjde jim jedna standardka a bude to 1:1, i když budou za půlkou pětkrát za zápas...typické Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho sa najviac bojím, naša obrana je toho schopná. Čo sa týka Lille nebudú na tom dosť fyzicky dobre, chýba osa zálohy a čo je hlávne aj Kjear, tak že nevime čo budú hrať a nemajú tam moc ani brejkových hráčov, Mendes je zranený a Roux tahal nohy už vo štvrtok a to naskakoval v druhom polčase, jediný koho sa bojím je Origi, ten tam môže niečo vymyslieť. Priznám sa neviem čo mam čakať v nedeľu. Buď budem príjemne potešený alebo riadne naj..

Reagovat
Israha

Tak Balmont s Gueyem je pořád solidní síla v záloze, ten Kjaer bude chybět asi víc a hlavně nemaj v podstatě nikoho na podhrot, asi to budou muset přehodit na 4 3 3. Atraktivní utkání to teda nejspíš nebude .

Reagovat
smazaný uživatel

Enyeama - Béria, Rozehnal, Baša, Sidibe - Gueye, Balmont, Corchia - Rodelin, Origi, Roux

Nič iné tam ani Girard nemôže poskladať.

Reagovat
Israha

To furt není tak slabé...ale únava z EL znát bude, no.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, kadžopádne som zvedavý komu dá príležitosť Fournier na stopérovi s Umtitim, mám taký pocit, že bude hrať Biševac, no hlavne sa teším na Gourcuffa v základe, len aby sa nezranil.

Reagovat
Langi

doufám že nerozehraný Biševac hrát nebude...ikdyž ono je to asi jedno...ti tři další stopeři jsou více méně na stejné úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

tahali nohy, jak kdyby měli kopačky z betonu....žádná dynamika nic...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

tvl, rozhodně žádná nuda v Caen

Vercoutre je dobře drží, snad tam něco dotlačí

Reagovat
Israha

Chce to zpřesnit finální fázi, Caen jinak kromě faulování nepředvádí nic, remíza by byla ztrátou.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Ferguson6

Kto by to povedal, že Metz bude mať rovnako bodov ako PSG

Reagovat
Israha

Skvělý fotbal na Geoffrey-Guichard dneska. Ta akce před gólem Ben Yeddera , to byla nádhera. Akorát škoda, že ASSE mají na hrotu příšerného Wolfswinkela, ten na to zatím nemá ani omylem...

Reagovat
Langi

Yeeeees

Reagovat
Israha

Druhý byl z ofsajdu. Ale jinak zasloužené vedení, Lille na tom hřišti je do počtu.

Reagovat
Langi

Tak nam jednou zas pomohl sudi...na dalsich 100 zapasu mame utrum

Reagovat
Godwinson

Alex dva góly, ve fantě začínám jít do pořádného trháku

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby mě yahoo mocipáni nezařízli na dvě kola a totálně mi to neznechutili, tak si k vítězství ani nečuchneš.

Reagovat
smazaný uživatel

Saša

Reagovat
Langi

Prej 0-0...ti je bijou jako zito

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Co se děje s Pastorem??? Vždyť on je naprosto úžasný, nejlepší na hřišti a strašně mě jeho hra baví!

Reagovat
smazaný uživatel

do píči s PSG !!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele