Ligue 1 - souhrn 9. kola

03.10.2014, 22:28, aktualizováno 05.10.2014, 23:00
Komentáře a souhrny
PSG se ve šlágru rozešlo s Monakem smírně. Lyon porazil Lille, hattrickem se pod vítězství podepsal Alexandre Lacazette. Marseille naplnila roli favorita a veze si z Caen tři body. Olympique tak má na druhé Bordeaux, které v pátek překvapivě prohrálo v Remeši, pětibodový náskok. Évian doma přejel nováčka Metz, tři body z venku mají Toulouse a Nantes...

Paris Saint-Germain - AS Monaco 1:1

05.10.2014 21:00

Góly: 71. Lucas Moura - 90+2. Anthony Martial

Už poněkolikáté v této sezóně nedokázali Pařížané udržet jednobrankové vedení a s Monakem přišli o tři body dokonce až v nastavení druhého poločasu. Svěřenci Laurenta Blanca sice zůstávají v Ligue 1 stále neporaženi, jejich konto remíz už ale vrostlo na číslo šest. V tuto chvíli tak ztrácejí na vedoucí Marseille už sedm bodů.

První větší šanci utkání si vytvořili hosté. Ocampos, který v sestavě nahradil zraněného Berbatova, se dostal po několika odrazech se štěstím k míči, poslal ho ovšem těsně nad bránu. Ve 20. minutě se na druhé straně dostal ke střelbě Matuidi, nicméně jeho pokus byl zablokovaný jedním z obránců ASM.

O pár chvil později vyslal Pastore do běhu Lucase, ten se řítil sám na brankáře Subašiče, byl však obtěžován vracejícím se Kurzawou, takže nakonec Brazilcova střela skončila jen těsně vedle. Na sklonku poločasu poslal Maxwell ostrý centr z levé strany do vápna, tam ho však Cavani nedokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče.

Minutu před obrátkou se ještě v jedné velké příležitosti ocitl Ferreira-Carrasco, jemuž přihrávku na hranici vápna adresoval Joao Moutinho, avšak jeho dělovka skončila smolně pro něj pouze na břevně. Blanc do druhého dějství vyslal Bahebecka místo Verrattiho a změnil rozestavení na útočnější 4-2-3-1.

A francouzský talent v 57. minutě rozhodně vystrašil svou střelou z úhlu Subašiče, který musel balón vyrazit do zámezí. Po hodině hry mělo stoprocentní možnost Monako, Kurzawa pálil z vápna do prázdné svatyně, ale na brankové čáře zasáhl bek van der Wiel, jenž zázračně vyrazil jeho pokus pryč.

V 71. minutě se domácí ujali vedení. Bahebeck přihrál z pravé strany na hranici malého vápna, kam si naběhl naprosto nehlídaný Lucas a z blízkosti propálil Subašiče. Hosté odvrátili svou pátou porážku v sezóně ve druhé minutě nastavení. David Luiz nedokázal odvrátit míč do bezpečí, takže se z blízkosti mohl prosadit Martial.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Lille OSC 3:0

05.10.2014 17:00

Góly: 39. Alexandre Lacazette, 45. Alexandre Lacazette, 84. Alexandre Lacazette

Hráči Olympiku Lyon mnohé (možná včetně sebe samotných) ve Francii překvapili, když dokázali porazit Lille. A co víc, Vincentu Enyeamovi nasázali hned tři branky, na což není nigériský brankář rozhodně vůbec zvyklý.

No, nasázeli. Lépe řečeno nasázel, protože svým prvním hattrickem v Ligue 1 se blýskl třiadvacetiletý Alexandre Lacazette. A Didier Deschamps možná lituje, že jej nezařadil do nominace pro následující přátelská utkání proti Portugalsku a Arménii. Nutno ovšem dodat, že situaci mu mírně usnadnila skutečnost, že trenér LOSC Girard nemohl nasadit tu nejsilnější možnou sestavu, a to i co se obranné čtveřice týče. David Rozehnal však nechyběl.

První velkou šanci zápasu si však vytvořili hosté. Sébastien Corchia centroval, Anthony Lopes míč nezasáhl, ovšem protože Nolan Roux něco podobného nečekal, zamířil nad. Pak už to poprvé zkoušel Lacazette, nicméně ani on, ani v zápětí Henri Bedimo brankáře Enyeamu ještě nepřekonali. To se poprvé podařilo až šest minut před závěrem první půle.

Nabil Fekir přihrál Lacazettovi, který si poradil s Franckem Bériou a prostřelil brankáře Lille - 1:0. Nutno dodat, že jeho počínání v tom souboji bylo na hranici pravidel, ne-li už těsně za ní. Není proto divu, že hostující kouč na lavičce pořádně vyváděl. A to netušil, že o šest minut později mu rozhodčí dají znovu příležitost.

Yoann Gourcuff si postavil balon k přímému kopu, ze kterého přesně našel Lacazetta, jenž se hlavou nemýlil. Avšak znovu se přitom pohyboval na hraně, tentokrát na té ofsajdové. Nicméně gól byl uznán, takže domácí šli do šaten s dvoubrankovým náskokem. Ve druhé půli už na hřišti byli i Ronny Rodelin a Divock Origi, ovšem o největší ohrožení domácí svatyně se postaral svým nepřesným centrem Djibril Sidibé.

O čtyři minuty později dostal výsledek svou finální podobu. Maxime Gonalons poslal výborný balon Clintonu N’Jiemu, který v zápětí prodloužil na Alexandra Lacazetta, jenž si povodil jak Marka Bašu, tak Vincenta Enyeamu, a pak pohodlně skóroval - 3:0. Lille OSC přesto zůstává třetí, ale Olympique Lyon se přiblížil na rozdíl jediného bodu.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Nantes 0:1

05.10.2014 17:00

Góly: 33. Georges-Kevin N'Koudou

Nantes zvítězilo v Guingampu a reprezentační pauzu jistojistě přečká v první pětce. Oproti tomu domácí zůstanou v tabulce Ligue 1 poslední.

EA Guingamp vyhrál ve čtvrtek v Evropské lize proti PAOKu Soluň, ovšem na povedený výkon i skvělý výsledek nedokázal o tři dny později navázat. Ve vzájemných utkáních těchto dvou soupeřů v současné době nepadá mnoho branek. Ta první ale mohla na Stade du Roudourou padnout už po čtvrthodině hry. Tehdy Serge Gakpé přihrával a Yacine Bammou napálil levou tyč.

Po půlhodině hry přišel na pořad dne rozhodující moment zápasu. Olivier Veigneau přihrál Jordanu Veretoutovi, jenž prodloužil na u levé lajny stojícího Georges-Kevina N’Koudoua. Tenhle mladý fotbalista v posledních zápasech dokázal, že je velkou nadějí do budoucna. Rychle si seběhl do středu hřiště a z dobrých čtyřiadvaceti metrů parádně vymetl šibenici - 0:1!

Trenér Jocelyn Gourvennec avizoval, že hodlá sázet především na Sylvaina Marveauxe, který zařídil právě výhru v Evropské lize. Tentokrát však jeho pokus zamířil vedle. Před brankou Les Canaris ale bylo nadále rušno. Rémy Riou nejprve vychytal Angouu, poté Beauvua, který jen o několik minut později centroval a míč k překvapení všech skončil na tyči, od které se odrazil k Ronniemu Schwartzovi. Ale jednička Nantes předvedla znovu vynikající zásah.

V závěru ještě N’Koudou znovu kroutil svou střelu do branky, a přestože překonal Jonase Lössla, balon se ale odrazil od břevna zpět do hřiště. Svěřenci Michela Der Zakariana se však přesto mohli radovat z první výhry na hřišti Guingampu v novém tisíciletí! V příštím kole přivítají doma Remeš, zatímco Guingamp se pokusí uhrát solidní výsledek na Stade Pierre-Mauroy, kde hraje domácí zápasy tým Lille.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 0:1

05.10.2014 14:00

Góly: 23. Wissam Ben Yedder

Toulouse na Stade Geoffroy-Guichard překvapilo, odvezlo všechny tři body a posunulo se už na šesté místo v tabulce.

V tomto zápase se potvrdily dvě věci. Zaprvé, že v utkáních ASSE nepadá příliš mnoho gólů. A zadruhé, že Wissam Ben Yedder má v úvodu sezony parádní formu. Branka, kterou ve 23. minutě rozhodl o vítězství TFC, byla už jeho šestá v sezoně. Pouze André-Pierre Gignac je na tom v tuto chvíli lépe. Dokonce i Zlatan má na kontě o gól méně, ovšem nutno dodat, že švédský kanonýr neodehrál zdaleka všechny zápasy.

Protože domácí kouč Christophe Galtier nemohl využít služeb Mevlüta Erdinga a Romaina Hamoumy, musel se o ofenzivu znovu, tak jako v rámci Evropské ligy proti Dněpru Dněpropetrovsk starat především Ricky van Wolfswinkel. A Les Verts opět neskórovali. Ačkoliv po střele zmíněného hráče a následné dorážce Benjamina Corgneta k tomu měli hodně blízko, leč francouzský záložník nepochopitelně z velké blízkosti minul zařízení.

Po třiadvaceti minutách hry se zrodil rozhodující moment tohoto mače. Po přihrávce Alexandra Pešiće se Ben Yedder zbavil bránícího Mustaphy Bayal Salla a pod vyběhnuvším Stéphanem Ruffierem, zachráncem té remízy v Evropské lize, poslal balon do branky, čímž domácí příznivce opravdu nepotěšil - 0:1.

Po hodině hry bylo ASSE znovu velice blízko vyrovnání. Zpětnou přihrávku Kévina Monnet-Paqueta ale napálil Corgnet jen do tyče. A Toulouse se muselo bránit i nadále, ačkoliv sem tam to z jeho strany nebylo úplně přesvědčivé. Jako když si Jean Daniel Akpa Akpro málem srazil do vlastní branky centr Maxe Gradela. Reprezentant Pobřeží slonoviny se pak dostal i k přímé střele, ale mířil vedle.

A protože Óscar Trejo po Ben Yedderově přihrávce pálil v závěru z dobré pozice těsně nad, brali svěřenci Alaina Casanovy všechny tři body. A zároveň dokázali, že proti ASSE zahrát umí. Le Chaudron, jak se domovskému stánku Les Verts také přezdívá, vyloupili i minulou sezonu. A nyní tedy prodloužili svou sérii neporazitelnosti v těchto vzájemných duelech.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - RC Lens 2:0

04.10.2014 20:00

Góly: 54. Paul-Georges Ntep, 84. Paul-Georges Ntep

Špatná forma Lens pokračuje; nováček ze severu tentokrát padl v Bretani, kde domácí Rennes vyhrálo díky dvěma trefám Paula-Georgese Ntepa 2:0. Svěřenci Philippe Montaniera tak po strašidelném září konečně opět zabrali, naopak hosté se přiblížili sestupovým příčkám..

Jedním z důvodů herního vzestupu Rennes byl i návrat Kamila Grosického do sestavy; polský křídelník na sebe upozornil takřka okamžitě, když od pravé lajny vyslal pas na Abdoulaye Doucourého, který však před prázdnou bránou hlavičkoval mimo. Sám Grosicki následně v dobré pozici nastřelil tyč.

Po otevřené úvodní půlhodině se však oba celky trochu zatáhly a zbytek první půle zůstávaly povětšinou v zákrytu; diváci viděli spíše množství faulů ve středu hřiště. Pouze ve 42. minutě se domácí dožadovali penalty po zákroku Loïca Landreho na Ntepa, a o dvě minuty později zahodil další slibně vypadající hlavičku Doucouré.

Ještě než však diváci v Rennes stihli začít nabírat nervozitu, jejich favorité konečně udeřili; to se psala 54. minuta. Skvělý Grosicki nacentroval do středu na Gelsona Fernandese, který rychle posunul míč na připraveného Ntepa, a bývalá opora Auxerre zareagovala fantastickou ránou do vinglu hostující brány.

Ntep se následně pokusil oplatit Fernandesovi stejnou mincí, švýcarský reprezentant však po jeho přihrávce branku netrefil. Výborný pohyb a agilita kamerunského křídelníka představovaly pro obranu Lens konstantní nebezpečí; v 73. minutě takto protančil přes dva strážce a až na poslední chvíli musel být odzbrojen Landrém.

Šest minut před koncem však pojišťující trefa přece jen přišla. Doucouré našel za obranou Racingu číhajícího Ntepa, ten si zpracoval míč, obešel gólmana Rudy Rioua a pohodlně uzavřel skóre na 2:0. Mohl to pro něj být večer prvního hattricku v kariéře, v samém závěru však ve stoprocentní šanci nepochopitelně selhal.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 1:1

04.10.2014 20:00

Góly: 90+3. Lloyd Palun - 72. Hilton

Ještě po uplynutí stanovených 90 minut Montpellier v Nice vedl a vypadalo to, že uhájí cenné tři body; pozdní vyrovnávací trefa domácího Lloyda Paluna však nakonec znamenala dělbu bodů. Za HSC se prosadil v 72. minutě Hilton.

Nice vstupovalo do zápasu v dobré formě a také dnes ze začátku působilo dojmem týmu, který jde jednoznačně za vítězstvím. Alassane Pléa v první šanci vyslal zpoza vápna dělovku, s níž si Geoffrey Jourdren poradil jen s vypětím sil. Před dorážejícím Alexy Bosettim pak na poslední chvíli zasáhl bránící Abdelhamid El Kaoutari. V poslední době skvěle hrající Hilton si následně vybral slabší chvilku, když poslal míč hlavou přímo do cesty útočícímu Bauthéacovi, Jourdren se ale vytasil s dalším pohotovým zákrokem.

Po půlhodině hry Bosetti na pozorného gólmana konečně vyhrál, jeho lob však skončil na břevně. A protože úvodní tlak Les Aiglons brankový úspěch nepřinesl, přišla řada pro změnu na hosty - svěřenci Rollanda Courbise s blížícím se koncem poločasu začali ovládat hru a Anthony Mounier dokonce ve 42. minutě vstřelil gól, který však nebyl uznán pro předcházející faul.

Do druhé půle vyběhly oba týmy s patřičným elánem a diváci na Riviéře sledovali atraktivní ofenzivní fotbal. Na straně domácích trefil Bosetti další břevno (50'), Souleymane Camaru zase zastavil v jasné šanci gólman Mouez Hassen (52'). Teprve 18 minut před koncem jeden z brankářů konečně povolil - a byl to právě Hassen. Mounierův roh našel ve vápně naskakujícího Hiltona, jehož přesně umístěná hlavička zapadla do sítě.

Poháněni myšlenkou na to, že případná výhra by je posunula na třetí místo tabulky, Montpellier i s vedením v kapse nadále odvážně útočil, což se mu nakonec stalo osudným. Po zbytečné ztrátě míče nacentroval Diawara do vápna, kde u zadní tyče číhal Palun - a doslova v poslední vteřině utkání svým prvním gólem kariéry vyrovnal. Nutno dodat, že zaslouženě.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - FC Metz 3:0

04.10.2014 20:00

Góly: 63. Cheick Doukouré (vl.), 75. Daniel Wass (pen.), 81. Gianni Bruno

Évian je v posledních týdnech jako vyměněný. Dnes před vlastními fanoušky rozstřílel rozjeté Méty 3:0, čímž přerušil jejich třízápasovou vítěznou šňůru; nyní jsou to právě Les Croix de Savoie, kdo má na kontě devět bodů z posledních tří duelů..

Hosté přitom zpočátku ukazovali, že dobrý start do sezony není z jejich strany náhodou, a jejich aktuálně nejspíš nejlepší hráč, venezuelský kanonýr Juan Manuel Falcón, mohl už v 5. minutě přidat svoji pátou trefu sezony - gólman Jesper Hansen nestál zrovna ideálně, míč však mířil mimo. Dánský strážce si další chybu připsal po půlhodině hry, když podskočil pas Gaëtana Bussmanna a musel se hodně činit, aby si poradil s následnou střelou Florenta Maloudy. Jen o pár vteřin později se opakovala prakticky tatáž situace, tentokrát však blokoval bránící Jonathan Mensah.

V prvním poločase se tedy hrálo na jednu bránu a domácí mohli považovat za velké štěstí, že na světelné tabuli svítil stále stav 0:0. Kouč Pascal Dupraz do druhé půle zareagoval zesílením středu zálohy a rozhodl se vsadit na brejky, což se nakonec ukázalo jako nejlepší možné řešení; únik veterána Cédrika Barbosy po levém křídle skončil přesným pasem na Modou Sougoua, jehož střela se otřela o bránícího Doukourého a změna směru letu míče dokonale zmátla hostujícího gólmana Anthonyho Mfu Mezuie. 1:0.

Barbosa se v osmatřiceti letech začíná opět dostávat do staré formy, což potvrdila také další situace vedoucí ke druhému gólu - zkušený záložník vyslal do samostatného úniku Sougoua, jehož dokázal Mfa Mezui při samostatném nájezdu zastavit pouze za cenu penaltového faulu. Míč si na bílý puntík postavil Daniel Wass a definitivně rozhodl. Pojišťující gól ještě přidal pár okamžiků nato Gianni Bruno, který převzal míč na vlastní půli, prohnal se kolem bránícího Jérémyho Choplina a přeloboval bezmocného gólmana.

Více informací k zápasu

SC Bastia - FC Lorient 0:2

04.10.2014 20:00

Góly: 48. Mathieu Peybernes (vl.), 62. Gilles Sunu

Fanouškům Lorientu se hodně ulevilo - jejich oblíbenci ukázali, že přece jen nezapomněli, jak se vyhrává fotbalový zápas, a Bastii vykradli v poměru 2:0. Naopak korsické publikum začíná pomalu, ale jistě popadat panika: první letošní domácí prohra znamená pád na sestupové příčky..

Jordan Ayew po svém letním příchodu na Moustoir ještě nevstřelil ani gól, nikdo však nemůže říct, že by se nesnažil. Naopak, mladý ghanský útočník bývá většinou jednou z nejvýraznějších postav na hřišti, a nejinak tomu bylo i dnes. Lorient i díky němu konečně přerušil frustrující šňůru čtyř zápasů bez bodu i vstřeleného gólu; dnes rozhodla vlastní branka Mathieua Peybernese a pojišťovací zásah Gillese Sunua, oba na počátku druhé půle.

Bastia naopak nevyhrála pošesté za sebou. V souboji dvou týmů s vyloženě špatnou formou byl od začátku aktivnější Lorient, jehož podle očekávání ofenzivní přístup vyústil už v první minutě ve střelu Benjamina Jeannota. Na druhé straně vypadala dobře šance Juniora Talla z 25. minuty, útočník z Pobřeží slonoviny však pálil pouze do boční sítě.

První zlom přišel ve 48. minutě - po Ayewově přesném pasu to vypadalo, že zakončovat bude Jeannot, ten však vůbec netrefil a míč tak propadl až k dezorientovanému Peybernesovi, který si jej srazil do vlastní sítě. Další Ayewovu střelu vychytal pozorný Alphonse Aréola, a mladý Ghaňan se proto opět převtělil do role asistenta; tentokrát nahrával do vyložené šance Sunuovi, a někdejší talent Arsenalu zkušeně zavěsil.

Vyloženě špatně hrající Bastia se za stavu 0:2 už nezmohla prakticky vůbec na nic, naopak hosté měli ještě vlastní šance na třetí trefu - nešťastný Ayew, kterému gól v oranžovém dresu asi opravdu není souzený, nejprve nastřelil tyč a poté je v souboji jeden na jednoho vychytal Aréola. Pro Les Merlus je však primární, že po měsíční pauze získali další tři body.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Marseille 1:2

04.10.2014 17:00

Góly: 84. Yrondu Musavu-King - 75. Alaixys Romao, 90+3. André-Pierre Gignac

Marseille se na půdě Caen pořádně zapotilo, díky pozdní trefě nejlepšího střelce ligy André-Pierreho Gignace však přece jen získalo tři body. Svěřenci Marcela Bielsy tak potvrdili svoji fantastickou formu, výhra 2:1 je jejich už sedmou v řadě..

Všechny branky se vešly do závěrečné čtvrthodiny. Nejprve za hosty otevíral skóre sváteční střelec Alaixys Romao, krátce nato však svým premiérovým gólem v Ligue 1 vyrovnal gabonský obránce Yrondu Musavu-King. Gignac mohl definitivně rozhodnout v 89. minutě, nakonec se mu to však povedlo až v nastaveném čase. Šlo o jeho devátou trefu sezony.

Caen se muselo mít na pozoru už od samého začátku; v šesté minutě se do skvělé šance dostal Florian Thauvin, gólman Rémy Vercoutre však neuvěřitelným zákrokem zachránil situaci. Normandský klub neporazil doma věhlasného soupeře od roku 1997 a v úvodu dnešního duelu nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco měnit; až po čtvrthodině hry se osmělil Mathieu Duhamel, jeho rána však prolétla těsně nad Mandandovým břevnem.

Místo pro hlavního hrdinu dne si však podle všeho hodlal rezervovat Vercoutre. Opět se to potvrdilo ve 33. minutě, kdy reflexivním zákrokem vyrazil slibný pokus Giannelliho Imbuly. Na druhé straně si pak po nepřehledné situaci málem srazil míč do vlastní sítě Brice Dja Djédjé, Mandanda jej však dokázal včas vykopnout. Po dalším skvělém Vercoutreho zásahu (tentokrát proti Thauvinově ráně) šli soupeři do kabin za stavu 0:0.

Po změně stran trvalo pouze několik desítek vteřin, než si Marseille vypracovalo další šanci; Thauvinovu hlavičku však zblokovala domácí obrana. Poté se k první příležitosti propracoval i Gignac, jehož volej prolétl kolem Vercoutreho levé tyče. Až čtvrt hodiny před koncem dokázali hosté svůj tlak konečně zužitkovat - střídající Romain Alessandrini z rohu našel na bližší tyči Romaa, který vyhrál souboj s bránícím Bangaly-Fodé Keitou a hlavou propálil Vercoutreho.

Caen dostalo míč do sítě v 77. minutě, gólová hlavička Damiena Da Silvy však nebyla uznána pro ofsajd. I přes chvilkové zklamání si však nováček ověřil, že marseilleskou obranu dovede pokořit, a napodruhé už mohl slavit - taktéž po rohovém kopu. Rozehrál jej Jean Calvé, Jérémy Morel neubránil ve vápně naskakujícího Musavu-Kinga a africký stoper vyrovnal hlavou na 1:1.

Když následně skvělý Vercoutre vychytal v 89. minutě ve stoprocentní šanci Gignaca, zdálo se, že si Caen připíše velecenný (a nečekaný) bod a přeruší tak unikátní vítěznou sérii Les Phocéens; robustní forvard však byl proti. Ve třetí minutě nastaveného času mu míč na malé vápno předložil Benjamin Mendy, a v takové situaci už se zkušený reprezentant mýlí opravdu málokdy. 1:2.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Girondins Bordeaux 1:0

03.10.2014 20:30

Góly: 32. Odaïr Fortes

Bordeaux opět klopýtlo. A místo útoku na první místo bude po devíti kolech rádo, když udrží pohárové pozice.

Jediná branka v zápase přišla na pořad večera ve 32. minutě. Odaïr Fortes se dostal na pravé straně hřiště za Juliena Fauberta, čímž si vytvořil vynikající pozici pro centr. Jenže, ten se tak úplně nepovedl, protože se vlastně stal střelou. A přestože Cédric Carrasso v brance dělal, co mohl, míči v cestě do sítě už nezabránil - 1:0. Nutno dodat, že za první poločas si Remeš vedení zasloužila. Jenže v tom druhém měla několikrát štěstí.

Hosté, v jejichž základní sestavě znovu nechyběl Jaroslav Plašil, se po hodině hry mohli dočkat zásluhou Cheicka Diabatého vyrovnání. Jenže rozhodčí Schneider gól neuznal, protože si podle něj pomáhal přihrávající Diego Rolán rukou. Po této situaci byli Les Girondins poněkud zakřiknutí. Nejvíce patrně Grégory Sertić, jenž si nedlouho poté málem srazil centr do vlastní branky. Naštěstí pro něj měl Carrasso protentokrát správně postavené tyče.

Po osmdesáti minutách hry centroval do vápna Nicolas Maurice-Belay a hlavou míč poslal na branku, resp. nad branku střídající Emiliano Sala. Willy Sagnol doufal, že stejně jako minulý týden, že i tentokrát přijdou v závěru na řadu skvělé chvíle mladíčka Thomase Tourého. Po přihrávce Wahbiho Khazriho jedna taková skutečně přišla, jenže zdvižený praporek signalizoval ofsajd.

Remeš se tedy před reprezentační pauzou vyhoupla ze sestupových vod a za dva týdny vyrazí na Stade de la Beaujoire do Nantes.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille971123:822
2.Girondins Bordeaux952215:917
3.Paris Saint-Germain936015:615
4.Lille OSC94327:515
5.FC Nantes94327:615
6.Olympique Lyon942315:814
7.Montpellier HSC94238:514
8.Toulouse FC942313:1114
9.FC Metz942310:914
10.AS Saint-Étienne94239:1014
11.OGC Nice94239:1214
12.Stade Rennes932411:1311
13.AS Monaco93248:1111
14.FC Lorient93158:1110
15.Évian Thonon Gaillard931511:1610
16.Stade Reims93159:1910
17.SM Caen92259:108
18.RC Lens92257:108
19.SC Bastia91447:137
20.EA Guingamp92074:136

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
Israha

Ufff, to bylo o nervy, ale tři body jsou doma. Tak trochu zasloužený stres až do konce, protože dostat pár minut po neuznaném gólu ze standardky druhý, a úplně stejný, to je na facku...každopádně ten hlad po vítězství byl ohromný, nakonec se to i zaslouženě podařilo.

Akorát jedna věc - nevím, co ještě Bielsa potřebuje, aby posadil toho sobečka s příšernou koncovkou a dal do základu Alessandriniho. Ten za 20 minut udělal pro tým asi tak 3x víc, než Thauvin se svýma neefektivníma parádičkama a šíleným spalováním šancí za zbytek zápasu.

Reagovat
Israha

A Gignac za to gólové zakončení. Poslední akce zápasu, jde o body a většina hráčů by to dávala technicky a co nejvíc při zemi, aby trefili bránu...a on to zarve šajtlí pod víko jakoby nic. Tomu říkám sebevědomí, takhle má hrát útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

zase jsem přišel o druhou půlku, to už je taková rarita..

každopádně s tím Thauvinem souhlas

Reagovat
Israha

On má dost možná nejvíc talentu z celého týmu, ale já ho nemám rád, hraje strašně neúčelně. Loni byl aspoň docela produktivní, teď ani ty góly nedává...měl by si jít sednout. Alessandrini je aktuálně lepší ve všech ohledech.

Reagovat
Gedofrey

přesně, Alessandrini makal jak blázen. Thauvin naopak ztratil šíleně moc míčů..

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac <3. Jestli ho nepodepíšou, tak nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Byť Gignacom, tak sa za tú fotku hnevám..

Reagovat
Godwinson

Doria to bude mít hodně náročné. Takhle těch padesát miliónů jen tak nebude ,) Byť jim v obraně podávájí hráči až překvapivě dobré individuální výkony, tak věřím, že už ho ego nebude držet na lavičce moc dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

On si jeste ani nekopl? To by pritom mohl byt uz ted na stejne urovni jak Marquinhos..

Reagovat
smazaný uživatel

Musím pochválit nový sestřih Bielsy Sice vypadá, jako by ho pustili z vězení, ale i tak mu to sluší

Reagovat
Israha

ASSE bez Erdinga nefunguje, bohužel. Plno skvělých hráčů do pole, ale nikdo tam není schopný pravidelně střílet góly. Mít tam dneska kompetentního forvarda, dají Toulouse tak trojku, herně na to měli. Aspoň ten Hamouma by se jim už mohl vrátit, ten je z té záložní řady asi nejgólovější...

Osobně z jejich týmu mám nejradši asi Lemoina, to je blázen v tom nejlepším slova smyslu, dneska nejlepší v zeleném dresu. Gradel taky dobrý, ale mohl by zlepšit efektivitu v přihrávkách i zakončení...a velice dobrý tah bylo zatažení Tabanoua na levého obránce, ten se mi tam jeví lépe než na křídle.

Reagovat
EAG le grand amour

domingo, tak jsem vsadil na ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sazej casteji

Reagovat
smazaný uživatel

výsledky ale paráda ještě tak Monaco by se mohlo trhnout ale to bych chtěl asi moc.. přeci jen PSG nejspíš chytne vítr do plachet

Reagovat
smazaný uživatel

Antonio Lacazette

Reagovat
klvana

Ať žije Antonio Lacazette! Nevím sice kdo to je, ale zařídil nám 3 body...

Reagovat
lampard8

Lyon ve starých kolejích ! výbornej zápas s Lille. Lacazette při třetím gólu si udělal dobrou prdel z Baši a Enyeamy dneska Gourcuff zvládl 81 minut, což je super, navíc hrál výborně, jeho pasy na dlouhou vzdálenost neměly chybu a je vidět, že i přes neustálá zranění toto nezapomněl Fekir opět dnes zahrál jak pán. N'Jie si dnes připsal překvapivě asistenci a sem rád z návratu Biševace, kterej byl dnes jak skála a Koného posadí doufám na lávku. ALLEZ LYON !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lídr obrany Burkiny Faso snad nebude sedět, kdo nám bude dirigovat obranu?

Reagovat
lampard8

právě proto tam je Biševac a Umtiti plus na CDM kapitán Gonalons

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u toho Biševace nevím, loni byl fakt na odstřel a snad nebyl tohle jenom takový jednorázový výkon a vymáčkne ze sebe ještě jednu sezonu takovou, jako byla jeho první.

Reagovat
Israha

Girard letos už podruhé vyhozený na tribunu

Reagovat
smazaný uživatel

hehe, prumerny lyon ma stejne bodu jak vyborne asse lacazette fantasticky, naposledy se podarilo lille porazit pred dvema a pul lety, les gones to prolomili ve velkem stylu

Reagovat
smazaný uživatel

v uvozovkách výborné asse mají i horší skore než náš průměrný Lyon :-).Jo ted ty svi*ě zelený poznávají jaké je to hrát když mají několik zraněných hráčů.To měl ze zečátku Lyon.ted už to bude jen lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ať už se vrátí Ibra, z toho Cavaniho už na mě lezou osipky, on to sice i odmaká to utkání, ale zakončení, to je hrůza. Naopak mě těší Pastore který je tuhle sezónu výborný!

Reagovat
smazaný uživatel

Quataris SG je bez Ibry v p*či.Je smutné že za takové prachy mančaft dělá jeden hráč.Ale dobře jim tak-Allez l OL!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno v p*či, jen tam prostě chybí střelec, protože ten Cavani musí mít nějaký blok, nebo já nevím co on provádí v tom zakončení.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva už, já se z toho Cavaniho poseru.

Reagovat
Murtago

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Merci PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Sedm bodů náskok na Paříž? To beru...

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zatraceně rád, že se teď do toho vkládají repre

i když OM koučuje Bielsa, mám strach, aby to hráčům přeci jen nestouplo do hlavy.. je skvělý, že do té pauzy jsme neztratili ani bod, ale je zapotřebí pořád makat

tu pauzu vnímám dost pozitivně, média se začnou rýpat v něčem jiném, nebude se pořád řešit, jestli jede Marseille na titul...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG bože můj

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jednou tady - do hajzlu s PSG !!!!!!!

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Marstial najlepší útočník na FIFE

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Pastore je tuhle sezozu famozni, neskutecnej hracik

Reagovat
Godwinson

Jsem doufal, že bude do konce podzimu Jardim vyhozen a oni jim ty kluby body přímo vnucují

Reagovat
Godwinson

A škoda, že hateři Luize L1 nesledují. Kam se na něj přehypovaný Marquinhos hrabe

Reagovat
smazaný uživatel

Kristepane co to má za vytahané gay triko? Výstřih jak modelka

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=nIScbYSU9vg

Hezky...Lille vypadalo, že hrálo úplně bez obránců

Reagovat
smazaný uživatel

PSG jsou vážně extrémní tragédi a šejci, kteří do nich lijou prachy musí být mentálně zaostalí

Reagovat
Pasha

PSG Len tak ďalej. Kiežby sa chcel ešte Lyon vydriapať hore, rád si pozriem súboj o titul medzi normálnymi klubmi

Reagovat
danko10

Cavani bol včera nafetovaný, alebo sa mu stáva vo Francúzsku bežne, že sa miesto streľby kope do hlavy a nedá jedinú dobrú prihrávku?

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobou tak hraje no.

Reagovat
smazaný uživatel

QSG jsou bez Ibry v p*či.

Reagovat
Godwinson

To má Fekir štěstí, že nevypadá jako Joker.

Reagovat
juninho8

len ktovie kde si ho pred tym Baša pchal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele