Ligue 1 - preview 5. kola

12.09.2009, 10:45, aktualizováno 13.09.2009, 10:25
Previews
Tahákem dne je souboj tradičních rivalů mezi Monakem a Paříží. Hosté mají velkou motivaci - pokud zvítězí, bodově dotáhnou vedoucí duo Bordeaux, Lyon. Rennes hostí trápící se St. Etienne, pouhý bod má zatím Auxerre, které hraje s Nice.
Valenciennes FC - US Boulogne  (sobota 19:00)
Po třech nepovedených kole dokázalo VA vyhrát díky brance Samassy tři minuty před koncem utkání v Toulouse. Potvrdit tento dobrý výsledek by chtěl doma proti nováčkovi ligy z Boulogne. Právě tenhle soupeř je pikantní pro kouče Philippeho Montaniera. S ním se mu totiž podařilo loni postoupit do Ligue 1, odkud pak zamířil na Stade Nungesser.

Montanier Boulogne koučoval celkem pět let a dovedl ho k historickému úspěchu. Že by to ale podle něj mohla být nějaká výhoda, to si vůbec nepřipouští. "Má nové hráče, nového trenéra, principy i organizaci," vyjmenovával. "Dokonce i kdybych hráče znal velmi dobře, neuvidím se s nimi, a proto z toho nemůžu mít přece žádný prospěch."

Valencinnes začátek ligy zpackalo. Až poslední zápas je může nakopnout k lepším výsledkům. Ač nováček a zřejmě úplný outsider ligy z Boulogne, na kontě má již sedm získaných bodů a jen úvodní porážku v Rennes. Domácí rozhodně nesmějí nic podcenit. "Spoléháme na kolektivitu, na skupinu," věří si kapitán Grégory Thil. "Skromnost. To je velice důležité."

"Není cílem vyhrát každý zápas, ale náš týmový duch nám pomáhá v těžkých chvílích. Snažíme se ho uchovat," dodal Thil. Domácí mají stále početnou marodku. Kanonýr Pujol je už sice zpátky, nicméně Tae-Hee, Saéz, Slovák Šebo, Traoré, ani dva gólmani Penneteau s Wimbéem nejsou schopni nastoupit. Hosté nemají k dispozici na dva zápasy potrestaného Ducatela, avšak Soumare je již zpátky.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
N'dy Assembé - Ducourtioux, Biševac, Rafael, Tiéné - Mater, Cohade, Gomis, Sánchez Moreno, Danic - Samassa
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Valverde - Borne, Touré, Lachor, Rabuel - Da Rocha, Marcq, Agouazi, Moreira - Cuvillier, Thil
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - RC Lens  (sobota 19:00)
Souboj dvou letošních nováčků nejvyšší francouzské soutěže je na programu v Montpellieru. Domácím vyšel úvod ligy na jedničku a okupují čtvrté místo tabulky. Ani hosté z Lensu na tom ale nejsou vůbec špatně, mají pouze o bod méně než Montpellier a momentálně jim patří šestá pozice.

Celosezónní prioritou domácích je ale záchrana v soutěži. "Jdeme od zápasu k zápasu, naším dalším cílem je předvést dobrý výkon a porazit Lens," řekl kouč Girard a pokračoval: "Naše současné umístění v tabulce je nahodilé, až budoucnost ukáže, jak na tom doopravdy jsme. Musíme pamatovat na to, že před sezónou bylo naším cílem zachránit se. A tento cíl v současné době stále trvá."

Hosté tuší, že je lehké utkání rozhodně nečeká. Přesto věří, že by to mohli být právě oni, kdo letos Montpellier poprvé v sezóně porazí. "Čeká nás náročný zápas, soupeř ukázal svoje kvality v předchozích utkáních. Ale myslím si, že máme šanci v sobotu bodovat," netajil se ambicemi záložník Lens Boukari.

Tým hostů se musí obejít bez dvojice Maoulida a Roudet, chybět bude i gólman Atrouse. Domácí postrádají potrestaného Ramose.

Dobrou zprávou pro domácí je uzdravení Emira Spahiče, kterému lékaři před nedávnem diagnostikovali ptačí chřipku.

Lens na konci přestupového období opustil 24letý záložník Sisi Keitu, který by si v letošní sezóně příliš nezahrál a tak odchází na hostování do Xerez.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Jeunechamp, Spahič, Džodić, Yanga-Mbiw - Ait Fana, Tino, Pitau, Marveaux, Montano - Compan
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Yahia, Chelle, Laurenti - Jemas, Milovanović, Kovačević, Hermach, Boukari - Eduardo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Fotbalisté Nancy začali sezónu dobře, po dvou kolech měli na svém kontě šest bodů, poté ale přišel herní útlum a dvě porážky. Současnou devátou pozici ale mohou domácí napravit již v sobotu, kdy na svém hřišti hostí Toulouse.

První start v sezóně čeká na gólmana Toulouse Pelého, který doléčil zranění. Brankář, který odchytal několik zápasů za rezervu, se vyjádřil i k výkonům prvního týmu: "Co se týče bodového zisku, není to podle našich představ. Avšak v předváděné hře vidím hodně pozitivních věcí, ale také velký prostor ke zlepšování."

S chutí do utkání zřejmě nastoupí ostrostřelec Gignac, který si ve středečním kvalifikačním utkání zahrál pouhých devět minut. Hned v úvodu zápasu byl totiž vyloučen gólman francouzské reprezentace Lloris a Gignac tak byl ze hřiště stažen.

Právě Gignac bude pro domácí obranu znamenat permanentní ohrožení. Toho si je vědom i druhý trenér Fischer, který ale věří, že jeho svěřenci dokážou Gignace uhlídat: "Pokud proti vám stojí hráč podobných kvalit, cítíte zvýšenou motivaci." Fischer se dále zmínil i o síle soupeře: "Pokud v utkání neudržíme míč na svých kopačkách, nebude to dobré. Také nemůžeme spoléhat pouze na bránění, ale pokusíme se něco vymyslet i v útoku," dodal asistent hlavního kouče Fischer.

V obou týmech došlo v závěru přestupového období ke změnám. Moncef Zerka nebyl spokojen se svojí pozicí v Nancy a rozhodl se tak změnit dres. 28letý útočník zdarma přestoupil do druholigového Nantes, kde podepsal jednoletou smlouvu s roční opcí. Klub naopak posílil mladíček Djamel Bakar, který přichází na hostování z Monaka.

Sören Larsen si opět zahraje v Německu, dánský reprezentační útočník odchází z Toulouse na roční hostování do MSV Duisburg.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Macaluso, Loties, Sami, Lemaitre - Ayité, Luiz, Ca, Brison - Feret, Alo'o Efoulou
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Pelé - Ebondo, Cetto, Congré, M'Bengue - Braaten, Didot, Berson, Sissoko, Machado - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - FC Lorient  (sobota 19:00)
Lyon zatím nejvyšší ligou kráčí bez větších zaváhání. Dnes se proti němu ale postaví Lorient, který prožívá jeden z nejlepších startů do nové sezony. Tým Clauda Puela navíc v průběhu příštího týdne čeká důležitý a těžký zápas Ligy mistrů s italskou Fiorentinou.

Sedminásobného francouzského mistra sice v létě opustila dlouhodobá útočná jistota Karim Benzema, do týmu ale přišlo hned několik dalších hráčů, kteří zatím dávají na nynějšího hráče Realu Madrid zapomenout. V posledních šesti zápasech této sezony nastřílel zatím Puelův výběr sedmnáct branek a přitom inkasoval pouze pětkrát.

Snad nejlepší představení nabídl Olympique svým fanouškům v kvalifikačním dvojzápase s Anderlechtem o Ligu mistrů. Belgický vicemistr na Francouze vůbec nestačil. Ze Stade de Gerland odjel s výpraskem 1:5, doma pak obdržel "pouze" tři branky - 1:3. Ani v lize ale není Lyon zrovna defenzivně smýšlejícím týmem - pouze v jednom zápase dal méně než dvě branky a s devíti vstřelenými góly má po Bordeaux a PSG nejlepší útok v lize.

Problémem Lyonu by v nadcházejícím týdnu mohla být defenziva. Na tři týdny je totiž mimo zraněný Jean-Alain Boumsong, ve středu navíc do Francie přijíždí italská Fiorentina. Kouč Puel tak možná bude proti Lorientu šetřit své největší hvězdy, především ale reprezentanty, kteří si v uplynulé reprezentační přestávce nejspíš příliš neodpočinuli.

Problémy s reprezentanty pravděpodobně v Lorientu mít nebudou. Místní tým se tak mohl v poklidu v době reprezentační přestávky připravovat na důležitý zápas s Lyonem. Lorientu půjde již o třetí výhru v letošní sezoně. Oranžoví zatím v lize prohráli pouze jednou - ve třetím kole nestačili na Monako - a se sedmi body jsou na sedmé pozici.

Lorient se tak pomalu stává regulérní součástí Ligue 1, vždyť v uplynulých dvou sezonách se vždy umístil na desátém místě, v té předcházející na 14. příčce. Lví podíl na výkonech a výsledcích týmu má samozřejmě i trenér Christian Gourcuff, otec Yoanna Gourcuffa nastupujícího za konkurenční Bordeaux.

Hostům se ale proti Lyonu tradičně nedaří - na jeho hřišti ještě nikdy nevyhrál, v minulé sezoně se mu ale podařilo urvat cenný bod za remízu 1:1. Vyrovnávací trefu po úvodní brance Edersona měl tehdy na svědomí Fabrice Abriel, momentálně záložník Marseille.

Kromě Boumsonga bude domácím s jistotou chybět také kanonýr Lisandro López, který přijel z reprezentačního srazu zraněný. Nejistý je také start Césara Delgada. Hostům bude chybět pouze Yann Jouffre, po zranění se naopak vrací obránce Sylvian Marchal.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Bodmer, Cris, Cissokho - Makoun, Toulalan; Bastos, Ederson, Govou - Gomis
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Marchal, Koscielny, Morel - Amalfitano, Ducasse, Mansouri, Monterrubio - Vahirua, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Marseille se v ofenzívě nedaří tolik, kolik by potřebovala. Ze čtyř zápasů vsítila pouze čtyři branky a to je na kandidáta na titul určitě málo. V sestavě se ale v pátém kole proti Le Mans ukáže jméno, jenž by horší bilanci mohlo vylepšit. Záložník Lucho González se už debutu v novém dresu nemůže dočkat.

Zlomil si klíční kost v přípravě proti St. Étienne a byl mimo hru téměř šest týdnů. Nejdražší posila v historii klubu, která Olympique stála 18 miliónů euro, je už ovšem fit a kouč Didier Deschamps netrpělivě vyhlížel jeho návrat. "Jeho absence byla hodně znát, především co se týče našeho ofenzivního potenciálu," přiznával. "Nechci Lucha zbytečně dostávat pod velký tlak, protože i kdyby nenastoupil, jsou věci, které potřebujeme i tak vylepšit."

Osmadvacetiletý Argentinec se podle svých slov cítí dobře. "Jsem na 100% připravený, chci opravdu hrát. Mluvil jsem s trenérem, zda-li mě vpustí na plac, já jsem připravený," říkal. OM svá první dvě utkání zvládl, v posledních dvou však na půdě Rennes a doma s Bordeaux pouze remizoval. Vsítil přitom zásluhou Nianga jen jednu branku. "Skórovat je těžké. Je k tomu potřeba si vytvářet šance a já si myslím, že jich právě nemáme tolik. Není to jen chyba útočníků," připomínal Lucho.

Proč má být zrovna on spasitelem? Právě kvůli jeho střeleckému potenciálu ho vlastně Marseille kupovala. Během 109 utkání za Porto rozvlnil síť jedenatřicetkrát. Společně se spoluhráčem Gabrielem Heinzem a Lisandrem Lopézem byl dalším hvězdným Argentincem, jenž v létě připlul do Francie. "Je důležité vyhrát zápas bez ohledu na to, kolik vstřelíme gólů. I když vyhrajeme 3:0, lidé pořád budou něco kritizovat," ví moc dobře González.

Hostům stále bude v chybět v Le Mans zraněný Koné. Domácí se nacházejí na čtrnáctém místě se čtyřmi body, jenže těžší los jim opravdu moc bodů ani přivát nemohl. Naposledy prohráli těsně 0:1 v Lorientu. Nyní je tak opět prověří velmi silný protivník. Le Mans věří, že se do sestavy vrátí Joao Paulo a Badara Séne, Mathieu Coutadeur nedávno přestoupil do konkurenčního Monaka.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Géder, Cerdan, Baal - Le Tallec, Goulon, Stromstad, Thomas. Maiga - Helstad
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Diawara, Hilton, Taiwo - Valbuena, Lucho González, M'Bia, Cheyrou, Niang - Brandao
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.35 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Lille sice postoupilo do základních skupin Evropské ligy, v domácí soutěži se ale nadále trápí. Z uplynulých čtyř zápasů získalo jediný bod a v tabulce mu patří až 18. příčka. Svěrkošovo Sochaux je na tom o poznání lépe, dnes bude bojovat o třetí výhru v sezoně.

Les Dogues se vůbec nepodařil start do nové sezony. Pátý tým minulého ročníku zatím na své výsledky z minulého roku nenavázal a ve čtyřech utkáních získal pouze bod za remízu 1:1 s Toulouse. Tým Rudiho Garcii v prvním kole překvapivě podlehl Lorientu, následovala těsná prohra s Marseille, zmiňovaná remíza s Toulouse, v minulém kole pak další ztráta tří bodů - PSG nadělilo Lille na cestu hned tři branky.

Největší problém dělá domácímu týmu střílení branek. Zatím zatížili konta soupeřů pouze dvakrát (z toho jednou se jednalo o vlastní gól), což jsou dva zápasy na jeden gól. Kouč Garcia si ale myslí, že Lille potřebuje vylepšit spíše defenzivní činnost, jeho tým totiž inkasoval již sedmkrát - což je vůbec nejhorší číslo v celé Ligue 1. "Odehráli jsme čtyři utkání a v každém jsme inkasovali minimálně jednu branku. To znamená, že pokud chceme vyhrát, musíme vstřelit alespoň dva góly. Dva góly každé kolo je obtížné pro každý tým. Je proto daleko snazší věnovat se defenzivě," myslí si.

Bílé čeká v průběhu týdne ještě jeden, pro diváky i nezaujaté fanoušky určitě atraktivnější zápas - do francouzského města totiž přijede španělská Valencia. Garcia ale domácí ligu a Sochaux rozhodně nechce podcenit. "Proti Sochaux musíme postavit ten nejsilnější tým. O Valencii můžeme přemýšlet teprve po zápase se Sochaux," nabádá své svěřence.

Naproti tomu Sochaux se může plně koncentrovat na výkony v nejvyšší francouzské soutěži. A ty jsou letos o poznání lepší než v minulé sezoně, kdy tým na poslední chvíli bojoval o záchranu. V probíhající sezoně má na svém kontě již šest bodů - v prvním kole si poradil s trápícím se Auxerre, v minulém pak porazilo gólem Svěrkoše Monako 1:0. Proti Lille se ale žlutým tradičně nedaří - naposledy na jeho stadionu vyhráli před dlouhými osmi lety. V sestavě jim navíc bude chybět autor dvou letošních branek Charlie Davies, který je stále s americkou reprezentací. Mimo je také zraněný mladý záložník Carlao.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Butelle - Beria, Rami, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Cabaye - Obraniak, Vittek, Hazard
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Bréchet, Mikari - Nogueira, Gavanon, Martin, Dalmat, Maurice-Belay - Svěrkoš
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - Grenoble Foot 38  (sobota 21:00)
Zápas mezi momentálně nejlepším a nejhorším celkem Ligue 1 bude k vidění v Bordeaux. Svěřenci Laurenta Blanca v něm změří síly s fotbalisty Grenoblu, kteří v letošní sezóně ještě nezískali ani bod.

Hra hostů by měla být založena na defenzivě, přesto hráči Grenoblu inkasovali ve čtyřech utkáních už sedmkrát a vstřelili pouhé dva góly. Ani nula v kolonce počtu bodů nevypadá příliš příznivě. Porážka od Marseille v prvním kole se dala čekat, pak ale přišli na řadu papírově slabší soupeři (Boulogne, Lens, St. Etienne), ale Grenoble s nimi přesto nebodovalo. Ani v sobotu se nedá očekávat, že by hosté porazili loňského mistra z Bordeaux, který může zápas brát jako "trénink" na utkání v pohárové Evropě.

Daleko náročnější zápas totiž čeká Bordeaux v úterý, kdy se v rámci Ligy mistrů střetne s Juventusem Turín. Proto je možné, že lodivod domácích bude v sobotu šetřit některé opory (na střídačce by měl zůstat stoper Planus, záložník Gourcuff a útočník Chamakh).

Domácí útočník Bellion ale varuje své spoluhráče, aby nepodcenili ani utkání s Grenoblem. "Trenér Blanc často říká, že tři body jsou tři body bez ohledu na to, s kým hrajete. Zvítězit nebude snadné ani v situaci, kdy se soupeři příliš nedaří. V jejich týmu je hodně dobrých fotbalistů a tři body rozhodně jako dárek nedostaneme."

Zajímavě se vyvíjí "román na pokračování" s názvem Marouane Chamakh. 25letý útočník celé léto tvrdil, že v Bordeaux nezůstane a za každou cenu chce přestoupit. S nabídkou se ozval londýnský Arsenal, ale podle vedení Bordeaux nabídl nízkou částku (5 miliónů liber). S největší pravděpodobnosti tak Chamakh stráví v Bordeaux ještě nějaký ten pátek. Hovoří se o podpisu smlouvy až do roku 2012, která by ale měla obsahovat nízkou výkupní klauzuli a Chamakh by neměl mít v budoucnu problém přestoupit do jiného klubu.

Jedinou ztrátou na domácí straně je absence potrestaného Chalmého. Hostům chybí útočník Tadić, který se zranil v přátelském utkání a bude chybět dva měsíce. Mimo hru je také Cesar a Matsui.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Jurietti, Henrique, Ciani, Tremoulinas - Jussie, Diarra, Fernando, Traore - Bellion, Cavenaghi
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Viviani - Sauget, Jemmali, Paillot, Sauget - Romao, Dieuze, Courtois, Battles, Feghouli - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Fréderic Antonetti zatím na lavičce Rennes nenašel pokořitele. Bývalý kouč Nice získal z čtyř zápasů sedm bodů, dnes ho čeká další aspirant na ztrátu bodů - zadrhnuté St. Étienne.

Éra Frédérica Antonettiho v Rennes začala, jak nejlépe mohla. V úvodním kole si jeho svěřenci totiž snadno poradili s nováčkem z Montpellieru 3:0. Následující výsledky už ale tak slavné nebyly. Remíza 1:1 s bývalým zaměstnavatelem z Nice a stejný výsledek na domácím hřišti s Marseille. Ani v minulém kole to z pohledu červených nebylo nejlepší - bod proti dalšímu nováčkovi z Lens musel v poslední minutě zachraňovat Asamoah Gyan. "Když ztratíte a hrajete špatně, je to pochopitelné. To ale není náš případ," stěžoval si po nepříznivé sérii remíz kouč Antonetti. "Pozitivní na tomto zápase byl gól Gyana. Potřeboval ho. Snad ho to nakopne do dalších zápasů," přál si.

Rennes se ale proti Saint-Etienne v poslední době daří. Z posledních tří zápasů pokaždé vyšlo jako vítěz, nedostalo přitom ani jednu branku. Výhře domácích nahrává i nepříliš přesvědčivá forma zeleno-bílích. Ti sice v minulé sezoně bojovali v Poháru UEFA, na domácí scéně ale o udržení bojovali až do posledního kola.

Letos na tom navíc nejsou o nic lépe. Z prvních tří zápasů nezískali ani bod a s jedinou vstřelenou brankou se potáceli na samém chvostu tabulky. Ke konci přestupového období ale přišlo k Les Verts hned několik ofenzivně laděných posil - mimo jiné Augusto Fernandez či Gonzalo Bergessio. Nové tváře nakonec možná svému týmu pomohly k prvnímu úspěchu v sezoně - St. Étienne totiž doma porazilo Grenoble gólem Landrina a odpoutalo se tak od spodku tabulky na momentální sedmnácté místo. Naopak Grenoble spadnul bez jediného bodu na poslední příčku.

"Rennes je velice dobrý tým. Mají dobrý útok a kompaktní defenzivu. Hrají týmově, jsou dynamičtí a dobře organizovaní," nešetřil pochvalami soupeře kouč St. Étienne Alain Perrin. "Bude to pro nás dobrý test."

Debut za domácí tým by si po letním přestupu mohl konečně odbýt Alexandre Tettey, který vynechal zápas s Lens kvůli poraněnému kotníku. Místo zraněného Cheyroua se ale na hřišti pravděpodobně opět objeví spíše Junichi Inamoto. Hostům bude chybět dvojice hráčů - problémy s nohou má jak Ilan, tak Loïc Perrin. Naopak poprvé v sestavě by se mohl objevit Bergessio s Fernandezem, dvě veliké letní posily.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.35 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - OGC Nice  (neděle 17:00)
Auxerre proti Nice. Dvě zklamání letošní sezony. Oba týmy chtěly ještě v minulé sezoně zaútočit na evropské poháry, nakonec skončily těsně pod pátým místem.

Auxerre se absolutně nepodařil start do nové sezony. V prvním kole doma překvapivě podlehl Sochaux, navíc následovala další nepředpokládaná porážka - AJA odjelo ze stadionu nováčka z Lens opět bez bodů, tentokrát po výsledku 0:2. V dalším kole jenom skóre lineárně navýšil Lyon, který si s modrými pohrál lehce 3:0. V minulém kole se ale pro Auxerre téměř vše zlomilo. Nula v okénku vstřelených gólů sice zůstala, do bodů se ale dostala jednička. První bezbranková remíza totiž znamenala pro trápící se tým vůbec první bod - přesto opět s papírovým outsiderem - Boulogne.

Největší problém má AJA se střílením branek - dosud byli totiž mimo hru hned čtyři útočníci: Ireneusz Jeleń, Alexandre Licata, Julien Quercia a Dennis Oliech. Především proto zatím fanoušci týmu marně čekají na úvodní branku svého týmu v novém ročníku.

Ta by mohla přijít již v tomto kole, po reprezentační pauze totiž hostí Nice, kterému se vstup do ročníku také příliš nepovedl. Auxerre se navíc proti Nice doma vcelku daří; z posledních pěti zápasů na Stade de l'Abbé-Deschamps totiž hned třikrát vyhráli. Body se dělily jednou, jedinkrát pak všechny body odváželo domů Nice.

To v posledních kolech jako by zapomnělo, jak hrát. V prvních dvou duelech sezony sice získalo čtyři body za výhru 2:0 nad Saint-Etienne a remízu 1:1 s Rennes, další body už ale nepřidalo. Ze zápasů s Bordeaux a Motpellierem navíc vyšel, nebo spíše utekl, jako spráskaný pes. Obhájce titulu nadělil OGC hned čtyři branky, nováček z Montpellieru ztrapnil svého soupeře třemi brankami.

"Chci týmu pomoci k co nejlepším výsledkům, musíme se znovu dostat na vítěznou vlnu," řekl pro oficiální stránky Emerse Faé, záložník klubu. "Bylo by skvělé, kdybychom proti Auxerre konečně vyhráli. Sice teď nemáme nejlepší formu, ale v úplném začátku sezony to bylo mnohem lepší. Musíme pouze zapomenout na dva minulé zápasy a začít hrát jako předtím."

Čtyři body ze čtyř zápasů ale zatím týmu stačí na patnácté místo, o čtyři příčky níž je s jediným bodem dnešní protivník Nice - Auxerre. Domácím by se ale po vleklém zranění a následné operaci mohl vrátit polský kanonýr Ireneusz Jeleń. "Zatím je všechno v pořádku. Myslím, že dnes nastoupí. Buďto v průběhu zápasu, nebo již od začátku," prohlásil o stavu svého klíčového muže kouč Auxerre Jean Fernandez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Monaco - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Monako vstoupí do zápasu s favorizovaným PSG se zajímavými novými posilami. Do klubu totiž nedávno přišel islandský zabiják Eidur Gudjohnsen a Mathieu Coutadeur z Le Mans. Domácím dává naději na solidní výsledek i absence hostujícího útočníka Erdinga, jenž je zraněný.

Gudjohnsen po malátných letech hledá novou budoucnost. "Je to pro mě nová výzva. Monako je klub se skvělou historií. Zaujala mě role, kterou mi kouč klubu nabízel. Snad svými zkušenostmi týmu pomohu," přál by si. Společně s ním by měl zítra debutovat i Coutadeur, jenž v klubu podepsal smlouvu na čtyři roky.

Kouč Guy Lacombe též udržel Chorvata Leka, který mohl zamířit na Ostrovy, konkrétně do Celticu nebo Wolverhamptonu. Vše však nakonec zatrhl knížecí klub. "Byl opravdu blízko přestupu do Anglie. Nakonec se ale transfer neuskutečnil, protože nedostal pracovní povolení. Logicky je tak znovu s naším týmem připraven nastoupit," potvrdil Lacombe.

Ačkoli Paris SG zatím ztratil body jen v úvodu a jeho forma vzbuzuje respekt, v Monaku ho nečeká určitě lehká práce. To má totiž stoprocentní domácí bilanci bez inkasované branky. A v ofenzívě může mohou mít Pařížané vlivem ztráty tureckého útočníka, autora dvou branek Ligue 1, jehož trápí zraněné rameno, velké problémy. Chybí mu rovněž stoper Camara.

V Monaku se jim navíc opravdu nedaří. Ze 34 vzájemných zápasů sahajících až do sedmdesátých let minulého století na Stade Louis II vyhráli jen třikrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux431011:310
2.Paris Saint-Germain431010:410
3.Olympique Lyon43109:310
4.Montpellier HSC42208:38
5.Olympique Marseille42204:18
6.RC Lens42117:77
7.FC Lorient42115:57
8.US Boulogne42113:47
9.AS Nancy-Lorraine42029:66
10.Stade Rennes41307:46
11.FC Sochaux42024:56
12.AS Monaco42023:56
13.Toulouse FC41124:44
14.Le Mans UC 7241125:74
15.OGC Nice41123:84
16.Valenciennes FC41034:73
17.AS Saint-Étienne41032:63
18.Lille OSC40132:71
19.AJ Auxerre40130:61
20.Grenoble Foot 3840042:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bordeaux COME ON, mam na vas vsazeno

Reagovat
smazaný uživatel

1.2 hmmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

nasrat hmmmmm

Reagovat
F.Torres

decko

Reagovat
smazaný uživatel

jsi

Reagovat
F.Torres

já se tak nechovám

Reagovat
smazaný uživatel

ty se tak chováš

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mene chapave jsem vsadil na vice zapasu nez jen tento, a presne pro tohoto imbecila to bylo zapasu 6 a vsechny samozrejmne vysli vyhra je doma nasrat hmmmmm

Reagovat
kubys

Ale základy češtiny ti očividně chybí...

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Boumsong bude chybět. Ale snad Lyon utkání zvládne a vyhraje.

ALLEZ O'L!!

Reagovat
domingo

Bordeaux do toho! Přikovejte je ke dnu!

Reagovat
smazaný uživatel

copak? uz nefandis aja?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že fandí..

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux bude naprosto suverení

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bordeaux zas tak suverénní nebylo.

Reagovat
stas87

dogy podme hore!!!vyhrsame 2.0

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky vás srovná do latě.

Reagovat
stas87

uvidime jinak som si podal za 1000 tvoj lyon ale az potom co som si precital prewiev snad boumsonga nahradite

Reagovat
smazaný uživatel

Za tak směšný kurz?

Reagovat
stas87

jj viac zapasov mam kazan cska lyon bayern02 a ac tiez 02

Reagovat
smazaný uživatel

To pak jo.

Reagovat
domingo

Vahirua vs. Cris?

Reagovat
smazaný uživatel

Monako - PSG, hodně zajímavý,,, Gudjohnsen a Mathieu Coutadeur v sestavě, PSG bez Erdinga... cejtim v kostech, že PSG poprvé v sezóně prohraje...

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem hezká jednička na Monako

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, jo? Kurz není špatný, ale tipoval bych 02.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusim to.. S AJA-Nice 2 Myslím, že jim ty nový posily dost pomůžou a doma vyhrajou. Uvidíme. Za ten kurz by byl hřích to nezkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

To AJA - Nice bych nedával, to může skončit prakticky jakkoliv. Stejně tak to Monaco, vybral sis hodně nečitelné zápasy..Ale tak risk je zisk, vid. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já většinou sázím takové zápasy.. Za menší obnos pak bývá větší výhra I když ta úspěšnost není kdovíjaká..

Reagovat
domingo

Hochu, ty shoříš jako papír :) pátej kiks v řadě by už byl na hranici statistické chyby, nejsme Portsmouth...:)

Reagovat
smazaný uživatel

Člověče, ten zápas je celkem jasně na 0:1 A za ten kurz přes 3? Velká paráda

Reagovat
domingo

to mi ty prachy radši dej...

Reagovat
smazaný uživatel

To tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Si povíme večer

Reagovat
domingo

Příště ti pro jistotu pošlu rovnou číslo účtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No teď čtu, že by se vám mohl vrátit dvanácterák.. To bych asi tip přehodnotil

Reagovat
domingo

Jojo, Fernandez byl jak u vytržení :) jinak fanoušci zvolili hráčem srpna Lejeuneho...tomu se říká zoufalství :))

Reagovat
domingo

Contouta teda, ale to je fuk, pointa zůstává...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak koho v tý bídě zvolit, že?

Reagovat
domingo

Tak dal bych to asi Pedrettimu, rozhodně ne útočníkovi :)

Reagovat
smazaný uživatel

poprvé čtu vždy ZALEZ! nezvyk no...

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie: Pjanič zatím druhý nejlépe hodnocený hráč po Gourcuffovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám zadostiučinění, z toho kluka jednou něco bude.

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně.. Po dvou odehraných zápasech Nejlepší útočník Davies..

Reagovat
smazaný uživatel

Davies se mi líbí - mladý, talentovaný útočník, nakonec Sochaux odchod Erdince ani nemusí tolik mrzet.

Jinak doufám, že Pjanice uvidíme i na MS, kádr Bosny je plný sympatických hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

To uvidíme po baráži.. Ale taky bych jim to přál.. třeba právě Spahič je nejlepší obránce v L1 zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Spahic se dvakrát ukopl, k tomu spolehlivě vede obranu, která zatím funguje dobře, tak proč ne. :) Ono mi vůbec přijde, že ti prověření obranáři v Ligue 1 letos zatím nic moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele