Ligue 1 - preview 36. kola

29.04.2016, 08:44, aktualizováno 01.05.2016, 08:51
Previews
Jediné nedělní utkání nabízí Ligue 1. Angers před vlastními fanoušky přivítá trápící se Olympique Marseille...
Angers SCO - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Angers ve vložené středeční dohrávce předvedlo skvělý výkon na půdě rozjetého Lille a po remíze 0:0 stále drží naději na pohárový finiš. Naopak Marseille je na tom přímo tragicky. Slavné Olympique tak jede na půdu nováčka jako papírový outsider..

Ačkoliv kouč Stéphane Moulin o Evropě nemluví (je rád, že si jeho tým brzy zajistil pohodlnou záchranu), ve skutečnosti jde o poměrně reálný scénář. Angers má totiž skvělou formu, neprohrálo už pětkrát v řadě a na šesté místo ztrácí pouhé tři body. Pokud PSG obhájí Coupe de France (finále hraje shodou okolností právě proti Marseille), znamená to, že do Evropy postupuje šestice ligových klubů. A Moulinovy svěřence čeká v závěrečných kolech Bastia a Toulouse, tedy poměrně schůdní soupeři.

Zápas v Lille jasně ukázal, proč se s Les Scoïstes jednoduše musí počítat. Jejich defenzivní práce byla vynikající - Dogy, které předtím šest zápasů v řadě vyhrály, se po celých 90 minut prakticky nedostaly na dostřel Letellierovy brány. Tříčlenná záloha ve složení N'Doye - Mangani - Bourillon byla skálopevná, což Marseille před dnešním zápasem na optimismu příliš nepřidává.

Ani vyhazov kouče Míchela a angažmá dosavadního asistenta Francka Passiho totiž Les Phocéens evidentně nepomohlo; nálada v kabině je zkrátka až příliš depresivní. Passi minulý víkend zkoušel experimentovat se systémem 4-2-2-2, na hřišti to ale vypadalo stále stejně bídně a výsledkem byla upachtěná remíza proti neduživému Nantes. Sestup asi už nehrozí - pětibodový náskok na poslední trojici by na 99% měl stačit - to je ale pro hrdý klub opravdu slabá útěcha.

Passi má navíc velké problémy na klíčové pozici štítového záložníka; k dlouhodobě zraněnému Lassanu Diarrovi se po minulém kole přidali i věčný lazar Abou Diaby a suspendovaný Alaixys Romao. Pod Míchelem na této pozici často zaskakoval Mauricio Isla, i ten je ale mimo hru. Naopak domácí mají takřka kompletní kádr; chybí pouze distancovaný Traoré.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - OGC Nice  (sobota 14:00)
OGC Nice zatím okupuje pozici zaručující start v Evropské lize. Jenže ani Liga mistrů není nedosažitelná. V případě výhry nad Nantes by se Puelova skvadra mohla posunout dokonce na druhou příčku. Samozřejmě za předpokladu, že Monaco a Lyon ztratí.

Les Aiglons prohráli z posledních sedmi zápasů jeden jediný, a to s šampionem z PSG. Jinak se spoléhají především na v životní formě hrajícího Hatema Ben Arfu, který stihnul od začátku sezony nastřádat úctyhodných sedmnáct branek, díky čemuž můžeme jeho jméno vidět na třetím místě mezi ligovými kanonýry. K tomu ještě šestkrát na gól přihrál.

"Tahle sezona je už teď nádherná. Cokoliv dalšího už je bonus, ačkoliv nezapíráme, že chceme v tabulce skončit co nejvýše. V průběhu sezony jsme se v podstatě soustavně zlepšovali. Trenér nám prostě vštípil určitý herní styl a filozofii a jeho požadavky se snažíme poctivě plnit. Pořád však zůstáváme nohama na zemi," prohlásil obránce Paul Baysse, který přišel před tímto ročníkem.

Nantes se v poslední době tak docela nedaří, kvůli čemuž následoval pád na desátou pozici. Michel Der Zakarian se navíc nechal slyšet, že po osmatřicátém kole u týmu, který vedl od roku 2012 a slavil s ním postup zpět mezi elitu, skončí. "Myslím, že za ty čtyři sezony jsme tu odvedli dobrou práci," řekl třiapadesátiletý kouč.

"Své hráče můžu jedině pochválit. Od listopadu o konce února jsme v lize celkem ve třinácti zápasech neprohráli. Mrzí mě ale, že jsme nedokázali postoupit do semifinále Coupe de France. Jsem šťastný, že jsem mohl v Nantes působit. Ten klub určitě zůstane v mém srdci. Ve zbývajících třech utkáních proti Nice, Caen a PSG budeme chtít uhrát co nejlepší výsledky," dodal.

Les Canaris na Les Aiglons v prvním vzájemném duelu vyzráli (2:1). "Budeme potřebovat podat minimálně stejně dobrý výkon a po ztrátě míče se poctivě vracet a zůstat kompaktní, jelikož oni mají technicky velmi dobře vybavené hráče, zvláště Hatem Ben Arfa je ve hře jeden na jednoho vynikající," hodnotil rodák z arménského Jerevanu.

Mezi tři tyče si po delší pauze stoupne Rémy Riou. Mimo však nadále zůstávají Johan Audel, Kolbeinn Sigthorsson, Wilfried Moimbé, Enock Kwateng a Valentin Rongier. Claude Puel zase nebude moci využít služeb Mickaela Le Bihana, Maxime Le Marchanda, Ricarda Pereiry a zřejmě i Simona Pouplina, Mahamane Traorého a Mathieua Bodmera.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Saint-Étienne - Toulouse FC  (sobota 17:00)
ASSE má vcelku slušně našlápnuto k pohárům, zatímco Toulouse má našlápnuto do Ligue 2. Tři kola před koncem sezonu ztrácí na první nesestupovou pozici čtyři body.

"Ten zápas s Lyonem byl opravdu náročný. Nejprve jsme vedli, pak prohrávali, pak jsme vyrovnali a záhy inkasovali gól, na který jsme už nedokázali odpovědět. Určitě jsme si za náš výkon zasloužili minimálně bodovat. Dobře víme, o co hrajeme, a věřím, že pokud se nám podaří tenhle výkon zopakovat, můžeme ve zbývajících třech utkáních uhrát dobré výsledky," řekl kouč Pascal Dupraz.

Tomu budou poprvé od nástupu do funkce chybět dva klíčoví hráči - Tongo Doumbia a Francois Moubandjé. První jmenovaný kvůli zranění, druhý kvůli trestu za karty. Do hry by se mohl tedy dostat William Matheus, ovšem bez šance nejsou ani Pavle Ninkov a Marcel Tisserand. O post pravého křídla ještě svedou boj Jean-Daniel Akpa-Akpro a Adrien Regattin.

Christophe Galtier má zraněných svěřenců více. Na trávník určitě nevyběhnou Oussama Tannane, Kévin Monnet-Paquet Jonathan Brison, Francois Clerc, Jean-Christophe Bahebeck, a zřejmě i Robert Bérić, Franck Tabanou a Romain Hamouma, který v týdnu na tréninku utrpěl drobné zranění. Střílení branek tedy bude nadále na Nolanu Roaxovi.

Ten se minule proti Lorientu trefil hned dvakrát a celkově zaznamenal už devět gólů. Les Verts mají v závěr sezony vynikající formu. Vyhráli posledních pět zápasů s celkovým skóre 9:0. Toulouse navíc budou chtít oplatit porážku 1:2 ze srpnového prvního kola. I další statistiky naznačují, že to téfécé bude mít na Stade Geoffroy-Guichard budou mít nesmírně obtížné.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Monaco - EA Guingamp  (sobota 19:00)
Proti Guingampu si Monako nesmí jednoduše zaváhat. V průběhu dubna si totiž notně zkomplikovalo své výsostní postavení na druhé příčce, která zaručuje přímou účast v Lize mistrů, a musí zkrátka držet krok hlavně s Lyonem. Právě s ním se utká v příštím kole v možná nejklíčovějším utkání, co se otázky milionářské soutěže týče.

Už se pomalu a jistě oslavovalo, když knížecí klub v březnu nečekaně vyhrál na půdě mistra z PSG. Jeho náskok na ostatní pronásledovatele se zdál být dostačující. A vypadalo to, že tým kolem Leonarda Jardima celou situaci nějakým způsobem ukormidlí. Jenže uplynulá čtyři kola ho opět zavedla do nejistých kolejí.

Naposledy ASM nedokázal udržet vedení na půdě Rennes a odvezl si jen bod. Najednou se tak Jardimova družina propadla díky horšímu skóre na třetí příčku právě za Lyon. "Myslím, že jsme hráli lépe, vytvořili jsme si tři až čtyři dobré příležitosti. Jenže jsme jich dost zahodili," hodnotil naštvaně domácí stratég.

Tři body proti Guingampu jsou jasnou povinností. Je zkrátka potřeba se na duel proti OL příští víkend nejlepším způsobem naladit. "Když tvrdě pracujete, tak vždy kvůli vítězství, a když ho nedostane, jste zklamaný. Ale pořád máme věci ve svých rukou. Pokud chceme splnit naše cíle, musíme i nadále tvrdě pracovat," zakončil Jardim.

Bretaňský celek pořád nemá jistou záchranu. I když už se mu teď nepodaří na půdě favorita jakkoli uspět, může alespoň doufat ve chtěný výsledek z půdy aktuálně osmnácté Remeše, která přivítá Montpellier. Jakmile domácí se svým soupeřem prohrají, může EAG ve zbývajících dvou kolech hrát v poklidu jen o co nejlepší umístění.

Kouč Jocelyn Gourvennec byl s poslední remízou proti Caen spokojený. "Pořád jsme totiž získali bod. Jsme šťastní, jelikož jsme zase blíže bezpečí. Jsem pragmatik. Čekali jsme těžký zápas, tvrdý, plný emocí a to se potvrdilo," povídal. "Sice ještě můžeme tabulkou spadnout dolů, ale máme už 43 bodů," nevěří v možný neúspěch.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Sedm bodů, to je náskok Bordeaux na sestupové pásmo. Hostům nehrozí nijak přímo pád do nižší soutěže, každopádně by pro ně nebylo vůbec od věci, kdyby si mohli definitivně pojistit záchranu. Utkání na půdě již sestoupivšího Troyes, které se z poslední příčky již nevyhrabe, je pro ně rozhodně skvělou příležitostí.

Podobně jako Guingamp, Lorient a Bastia se i Les Girondins rozhodně budou po očku dívat, jak si vede osmnáctá Remeš s Montpellierem. Pokud totiž domácí prohrají, bude pro všechny zmíněné úplně jedno, jak si povedou ve svých zápasech. Nicméně kouč Ulrich Ramé se logicky na nějaké spekulace ohlížet nechce.

Stačit může ve finále i bod, prohra za určitých okolností také. "Je dobré vědět, že neexistují jednoduché zápasy. Obzvláště pro nás byla sezóna komplikovaná, často jsme padali tabulkou dolů," sliboval hostující kouč, že k podcenění nynějšího soka nedojde. "Troyes hraje pořád stejným stylem. Nevidím důvod, proč by mělo svou filosofii měnit."

FCGdB měl minulý víkend sehrát duel s PSG, ten se však kvůli finále Ligového poháru odložil. Tudíž poslední zápas, který Ramého mužstvo sehrálo, byl ten před dvěma týdny proti Angers. "Nehodlám z Troyes odjíždět s nulou po minulé porážce. Musíme eliminovat chyby a dávat pozor na to, odkud by soupeř mohl zahrozit," burcoval bordeauxský lodivod.

Ramé dlouhou přestávku uvítal. Příliš se nebojí, že by mohla jeho týmu chybět nějaká herní praxe. "Snažili jsme se zlepšit obrannou i útočnou fázi. Naším cílem bylo připravit se na poslední čtyři zápasy," říkal. "Na konci roku se bude hodnotit uplynulý ročník a právě zisk bodů se na tom bude nejvíce odrážet."

ESTAC naposledy padl vysoko na půdě Montpellieru. Když už si má vytyčit nějaký cíl, mohl by v tabulce alespoň dosáhnout mety 20 bodů. "Stejně jako celý ročník nám chyběla munice," hodnotil předchozí zápas trenér Mohamed Bradja. "Dostali jsme čtyři branky, to je prostě příliš, i když jsme si vytvořili docela dost šancí."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 4.00 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Lorient - Lille OSC  (sobota 19:00)
Lorient potřebuje udělat poslední krůčky k tomu, aby se definitivně zachránil v nejvyšší soutěži, Lille musí napravit poslední nezdar ve vloženém kole s Angers, se kterým jen remizovalo. Vítězství by se zkrátka hodilo do krámu oběma týmům. V minulosti povětšinou uspěli hosté, ti svého soka přemohli v pěti ze šesti případů.

Les Merlus neoplývají nijak dobrou formou, od začátku března se jim podařilo zvítězit pouze jednou. Pořád se tak musejí strachovat o prvoligovou příslušnost, i když sedmibodový náskok na sestupové pásmo je v tuhle chvíli vlastně dostačující. Za určitých okolností si mohou dovolit i prohrát, to by však Remeš nesměla bodovat s Montpellierem.

Svěřenci Sylvaina Ripolla nedávno neuspěli v semifinále Coupe de France a sezónu by tedy měli dohrávat v relativním poklidu. Až na onu možnost pádu do Ligue 2, která se spíše rovná teoretickým předpokladům, je na ně vyvíjený asi jen minimální tlak. K jistotě záchrany potřebují ve zbývajících třech zápasech jednou zvítězit.

Naposledy Lorient padl na půdě St. Étienne, ačkoli ještě čtvrthodiny před koncem držel bezbrankovou remízu. "Bylo těžké odjíždět domů s prázdnou," přiznával domácí lodivod. "Vzhledem k tomu, kolik šancí jsme si vytvořili, byl soupeř jen nadmíru efektivní. Předvedli jsme opravdu několik solidních útoků," těšil ho alespoň tenhle fakt.

Po nepovedeném finále Coupe de la Ligue vede pro Dogy cesta do pohárové Evropy přes ligové dění. Mužstvo svérázného kouče Frédérica Antonettiho čeká pořádně hektický závěr tohoto ročníku. Ve středu se mohlo dotáhnout na dostřel páté příčce, jenže proti dobře bránícímu Angers se neprosadilo.

Ztráta dvou bodů z tohoto utkání může být dosti klíčová. "Hrát tři dny po finále není snadné. Říkám to sice s úsměvem, ovšem tak emotivní zápas, jaký jsme absolvovali v sobotu proti PSG, vám ubere dost energie," hledal příčny nezdaru hostující stratég. "Jsem zklamaný stejně jako hráči. Zasloužili jsme si odměnu za své úsilí."

LOSC nyní čeká poměrně snadnější los, po Lorientu se střetne s Guingampem, nicméně to nejdůležitější utkání v boji o evropské poháry přijde na závěr. Pojede se totiž na St. Étienne. "Utkání v Lorientu bude těžké. Pokusíme se zotavit a získat maximální počet bodů. Musíme doufat, že nás nakonec i šestá příčka posune do Evropské ligy," zakončil Antonetti.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - SC Bastia  (sobota 19:00)
V Caen se utkají dva týmy, které už reálně nemají o co hrát. Domácí naděje na poháry nejspíš vyprchaly díky aktuální špatné formě, hosté jsou zase de facto zachráněni a konec sezony tak už vypouštějí..

Svěřenci Patrice Garandeho ještě na začátku kalendářního roku okupovali příčky zajišťující Ligu mistrů, nakonec je ale dohnala jejich nezkušenost a propadli se do středu tabulky. Ne že by to bylo nějakým zklamáním; pohodlný finiš v horní polovině pelotonu je určitě více, než většina fanoušků před sezonou očekávala. Pohárové ambice dostaly zřejmě fatální ránu minulý víkend, kdy Caen dlouho vedlo nad Guingampem 1:0, poté ale "vypnulo" a začalo pouze pasivně bránit těsný náskok. Výsledkem byl očekávaný vyrovnávací gól a konečná remíza 1:1. Zdá se, že s úpadkem formy klíčového útočníka Andyho Delorta krachuje i celý tým.

Oba týmy mají velké problémy v defenzivě, což znamená, že dnešní duel by měl přinést atraktivní podívanou (i když bez většího náboje). Caen jednoduše neumí udržet čisté konto; Bastia zase inkasuje jako na běžícím páse, přestože kouč Ciccolini posledně postavil do základu hned pět obránců. Ani to nezachránilo I Lioni Di Furiani před prohrou 2:3 v korsickém derby na půdě Ajaccia. Pro ostrovní tým šlo už o třetí porážku v řadě.

Garande se navíc dnes musí obejít bez zkušeného defenzivního záložníka Nicolase Seubeho; připočtěme k tomu fakt, že nad startem obou stoperů (Appiah, Da Silva) se vznáší otazník, a už tak vachrlatá obrana najednou vypadá ještě zranitelněji. Na druhé straně chybí suspendovaný Mehdi Mostefa, jinak má Bastia kádr kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Montpellier HSC  (sobota 19:00)
Remeš se tři kola před koncem nachází na sestupové pozici. Za první nesestupující Gazélec Ajaccio ztrácí pouze bod, ovšem po Montpellieru na ni ještě čekají Olympique Marseille a Olympique Lyon.

Do těchto tří duelů už celek z historického města nepovede Olivier Guégan, nýbrž David Guion, který v klubu doposud vedl mládežnický výběr. Během aktivní hráčské kariéry nastupoval kupříkladu za Lille, Angers či Sedan. Coby hlavní kouč však na nejvyšší úrovni nikdy nikde nepůsobil. "Je to velká výzva. A věřím, že se klub podaří v Ligue 1 zachránit," prohlásil bývalý obránce, což by mohlo přijít pravidelně inkasující Remeši vhod.

Novému kouči by už měl být k dispozici Jaba Kankawa, který by si měl stoupnout na svůj tradiční post defenzivního záložníka. Do hry by se měli vrátit i Abdelhamid El Kaoutari a Thiévy Bifouma, nicméně Alexi Peuget a Mohamed Fofana zůstávají i pro tento důležitý duel mimo. Remeš se naposledy ocitla v sestupové zóně v lednu, avšak strávila tam pouhý týden, jelikož se jí podařilo dvakrát v řadě vyhrát.

Stejnou sérii má teď za sebou Montpellier, který si poradil jak s Nantes, tak s Troyes. Díky tomu se dostal přes hranici čtyřiceti bodů, která ve Francii obvykle zajišťuje udržení v soutěži. A zároveň si připsal jedno velmi zajímavé prvenství, neboť se stal prvním týmem v historii Ligue 1, který se dokázal vyvarovat sestupu, přestože z úvodních sedmi zápasů sezony vydolovat jediný bod.

Frédériku Hantzovi budou chybět pouze Paul Lasne, který už ve zbývajících třech zápasech nenastoupí, a také kapitán Hilton, což by při vší úctě k Williamu Rémymu, který jej pravděpodobně nahradí, mohla být citelnější ztráta. Ovšem skutečnost, že MHSC může a Remeš musí, dává větší šance domácím.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - GFCO Ajaccio  (sobota 21:00)
Lyon drží pole position v našlapaném boji o druhé místo a mělo by tomu tak být i nadále; v dnešním domácím zápase s Gazélecem Ajaccio budou Les Gones obrovskými favority. Mají totiž výtečnou formu, zatímco Korsičané bojují o záchranu..

Oba týmy před týdnem vyhrály shodně 3:2 - Lyon uspěl v neoblíbeném Toulouse, Gazélec zvládl extrémně důležité ostrovní derby s Bastií. V obou táborech je tak situace nyní ideální: Les Gones jsou průběžně druzí, Le Gaz mimo sestupovou zónu. Situace na obou koncích tabulky je ale mimořádně těsná, takže dnešní duel bude mít ohromný náboj.

Chtějí-li lyonští obhájit loňské stříbro, nesmí nyní polevit; na paty jim totiž kromě třetího Monaka (s nímž se utkají za týden) šlape i Nice a Saint-Étienne. Případný kolaps v cílové rovnice by tak také mohl vyústit v pád mimo pozice zajišťující Ligu mistrů. A je fakt, že současný kouč Bruno Génésio má v porovnání se svými konkurenty Jardimem, Galtierem a Puelem suverénně nejméně zkušeností. To ovšem neznamená, že by svoji práci doposud nezvládal skvěle - od jeho povánočního nástupu získal Lyon úctyhodných 33 bodů a aktuálně drží osmizápasovou sérii neporazitelnosti.

Na první pohled je extrémně nepravděpodobné, že by ji přerušilo zrovna Ajaccio, navíc na nepřátelské půdě; svěřenci Thierry Laureyho jsou ale velcí bojovníci, jak ostatně dokázali před týdnem v derby. Po Lyonu je čeká mistrovské PSG, takže bitva o nepravděpodobnou záchranu představuje obrovskou výzvu - podle úspěšného kouče, mimochodem nominovaného na cenu pro trenéra roku, se však Gazélec nebojí nikoho a ničeho. Lyon už ostatně na podzim porazil 2:1. Vítězný gól však tehdy střílel Mohamed Larbi, který dnes bude chybět.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Rennes  (pátek 20:30)
PSG může vyrovnat svůj vlastní rekord v počtu získaných bodů za jednu sezónu, pokud se mu podaří v Parku princů skolit Rennes. Bretaňský celek, který bojuje o evropské poháry, potřebuje napravit poslední tři nevydařená kola, jinak se mu šance zahrát si příští ročník alespoň Evropskou ligu již notně vzdálí.

Osmdesát devět, to je dosavadní nejvyšší číslo, jaké se v Ligue 1 kdy někomu objevilo na kontě získaných bodů. Aby domácí tuhle metu ještě překročili, potřebují ve zbývajících čtyřech zápasech minimálně jednou vyhrát a jednou remizovat. Tenhle cíl je rozhodně v silách mužstva kouče Laurenta Blanka.

Ačkoli se domácím nedařilo v Lize mistrů a vypadli už ve čtvrtfinále, alespoň si minulý víkend spravili chuť v Coupe de la Ligue. Ve finále na Stade de France skolili Lille po lítém boji 2:1 a v téhle soutěži triumfovali už potřetí v řadě. "Dokonce i když jsme dohrávali o deseti, mí hráči chtěli vyhrát," vracel se k utkání Blanc.

Hodně se v zákulisí mluvilo o tom, zda-li by Pařížané nepotřebovali nového trenéra. S jeho pozicí opravdu notně zacloumal neúspěch v milionářské soutěži. Podle slov prezidenta klubu Nassera el-Chelajfího bude ale áčku šéfovat i nadále. "Prodloužili jsme s ním smlouvu na dva roky, zůstane i pro příští sezónu," potvrdil.

Blanc byl po poslední vydřené výhře nad LOSC velmi spokojený s bojovností svého týmu. "Možná proto že tak dobře ovládá tlak, vítězí. Mnoho lidí chápe sezónu jako ligu, domácí poháry a Ligu mistrů. Když nechcete dosáhnout jen na jeden cíl, nic ještě neskončilo. Myslím, že ročník je vynikající. Ale musíme zůstat soustředění a motivovaní," uvedl.

SRFC si v hlavním městě Francie určitě může věřit, vždyť tam v posledních třech případech hned dvakrát vyhrál. Tři body by se mu nyní opravdu notně hodily. "Víme, že cesta do Paříže nebude jednoduchá, ale uděláme pro úspěch vše," říkal obránce Sylvain Armand. "Matematicky můžeme do Evropy, takže pořád je to náš cíl."

Svěřenci kouče Rollanda Courbise nevyhráli už třikrát v řadě, každopádně naposledy získali cenný bod se silným Monakem. "Začali jsme až příliš ustrašeně," hodnotil Armand. "Myslím, že jsme poslední dvě porážky měli v hlavách. Snažili jsme se však vytvářet šance. Alespoň jsme dokázali konečně bodovat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain34275289:1886
2.Olympique Lyon351781058:3759
3.AS Monaco351514651:4259
4.OGC Nice351691053:3857
5.AS Saint-Étienne351761242:3457
6.Lille OSC351314837:2753
7.Stade Rennes351313951:4652
8.Angers SCO3513111138:3350
9.SM Caen351451636:5147
10.FC Nantes3511121231:3845
11.Montpellier HSC351271644:4343
12.EA Guingamp3511101443:5043
13.FC Lorient3510131246:5443
14.SC Bastia351271633:4143
15.Girondins Bordeaux3410131142:5343
16.Olympique Marseille358171045:4141
17.GFCO Ajaccio358131436:5137
18.Stade Reims35991738:5236
19.Toulouse FC357121641:5333
20.ES Troyes35382425:7717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Pyroman

Lyon i Monaco asi za tři body, Nice by mohlo ztratit v Nantes, tak snad bude proti TFC další výhra. Toulouse bych záchranu přál, ale dneska doufám, že si nic neodvezou.

Reagovat
Langi

Monaco a ASSE ztrati

Reagovat
10

neuvěřitelnej gól teď dostalo Monako...to se nevidí ani na paralympiádě

Reagovat
10
Reagovat
lampard8

Uživatel toto video odstranil.

Reagovat
10
Reagovat
Rarášek

Reagovat
lampard8

gólman Maury v super formě šílený dvě chyby a darovaný dva góly Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé po extremně dlouhé době kdy se dívám na zápas, a je to docela slušný a mohlo to byt bez mrknutí oka 2:0 za polocas. Passi novej Guardiola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele