Ligue 1 - preview 34. kola

24.04.2015, 08:51, aktualizováno 26.04.2015, 09:38
Previews
Nedělní program nejvyšší francouzské soutěže vykopává už ve dvě hodiny velice atraktivním střetnutím Saint-Étienne a Montpellieru. O něco později navážou fotbalisté Lens a Monaka, večer potom Reims zkříží meče s favorizovaným Lyonem...
AS Saint-Étienne - Montpellier HSC  (neděle 14:00)
Před Saint-Étienne se otevřela nečekaná možnost proniknout na příčky zajišťující Ligu mistrů; kalamitní duben v podání Marseille udělal z boje o třetí příčku nesmírně vyrovnanou záležitost, a přestože Les Verts jsou v konkurenci Bielsova týmu a Monaka papírovým outsiderem, jejich kouč Christophe Galtier větří šanci. K tomu ale bude dnes zapotřebí doma porazit Montpellier..

ASSE momentálně ztrácí na Monako pouhé dva body, pokud tedy výsledky budou hrát v jeho prospěch, může zakončit předposlední měsíc sezony na kýžené třetí pozici. Už nyní je přitom jasné, že do Evropské ligy půjde i pátý klub z ligové tabulky, takže Galtierův tým má vynikající šanci zahrát si poháry podruhé v řadě. "Nesmíme být příliš nervózní, ale ani příliš uvolnění," nechal se slyšet přísný kouč. "Teď jsme v pozici tenisty, který podává na mečbol. Musíme hrát na vítězství."

Les Verts v lize sbírají body spolehlivě (naposledy remizovali 2:2 na půdě lokálního rivala Lyonu, předtím porazili Nantes), Galtiera ale naštvala příliš hladká porážka v semifinále Coupe de France. PSG tehdy vyhrálo suverénně 4:1. "Tuto neděli proti nám bude stát soupeř, který má v roce 2015 dobrou formu a hraje sebevědomě," podotýká domácí stratég k Montpellieru. "My v posledních třech zápasech nepředvedli dobré výkony."

Také Montpellier má přitom ještě šanci zahrát si Evropu - potřeboval by k tomu ale jednak mohutný ligový finiš a jednak triumf PSG v Coupe de France. V takovém případě by na poháry stačilo šesté místo, přičemž Les Pailladins jsou aktuálně sedmí. Jejich největší slabinou jsou v poslední době venkovní zápasy; z posledních tří výjezdů získali jediný bod, přestože kromě Monaka hráli i na půdách outsiderů z Évianu a Toulouse.

Saint-Étienne navíc na podzim na Mossonu zvítězilo 2:0 a kouč Rolland Courbis nazývá tento zápas 'jednou z nejhorších vzpomínek vůbec'. "Hraje se ještě o patnáct bodů. My jich chceme získat alespoň pět," pronesl zkušený lodivod, známý svou svérázností. "ASSE musí počítat jinak, musí chtít minimálně čtyři výhry a jednu remízu. Což mimochodem není nemožné, podíváte-li se na jejich los," dodal. "Mohou v klidu nakonec skončit třetí. Nejdřív ale potřebují porazit nás, a my uděláme vše pro to, aby se jim to nepovedlo."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - AS Monaco  (neděle 17:00)
Prvoligové dobrodružství Racingu Lens už bude trvat pouze měsíc, útočník Yoann Touzghar však touží odejít se ctí. Domácí zápas proti Monaku, bojujícímu o Ligu mistrů, k tomu naskýtá ideální příležitost..

S jedenáctibodovou ztrátou na sedmnácté místo mohou Les Sang et Or oficiálně sestoupit už po tomto týdnu, i kdyby se jim však podařilo tento scénář oddálit, je pouze otázkou času, než bude jejich osud definitivně zpečetěn. Kombinace špatné formy, deziluze ze sezony protkané administrativními problémy a stupňující se únavy zkrátka nenabízí žádné jiné východisko.

V Lens si nicméně zakládají na své bojovnosti, takže se nedá očekávat, že by se hráči pět kol před koncem jednoduše vzdali. "Nebudeme se schovávat," burcuje Touzghar. "Situace je už příliš těžká, ztrácíme na záchranu jedenáct bodů a hraje se pouze o patnáct. Naši soupeři navíc také získávají body. To ale nic nemění na tom, že máme povinnost podat na hřišti co nejlepší výkon."

I přes svůj optimistický přístup se však hbitý útočník nezdráhá mluvit o nepříjemné budoucnosti. "Pokud sestoupíme, vrátíme se zpět na začátek," povzdechl si. "Všechno, co jsme tu za poslední dva roky vybudovali, se tím zhroutí. Budeme muset začít zase nanovo. Z každého neúspěchu si lze odnést nějakou lekci. Musíme ukázat, že jsme se ze svých chyb dokázali poučit."

Monaco představuje hodně těžkého soupeře - na třetí příčce má dvoubodový náskok na Saint-Étienne a Marseille, stále ale může pomýšlet i na titul (i když PSG a Lyon si své výsadní postavení zatím zkušeně hájí). "Nedostávají moc branek, jsou opravdu dobře organizovaní. Navíc mají velkou individuální kvalitu, dokážou udeřit z jakéhokoliv místa. Pro nás je to vítaná zkouška, doufáme, že budou po zápase s Juventusem (0:0) trochu unavení," připomněl Touzghar důstojné vypadnutí knížecího klubu ve čtvrtfinále Ligy mistrů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Reims - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Paříž v sobotu odpoledne zdemolovala Lille a hodila tak Lyonu další rukavici v bitvě o mistrovskou trofej. Svěřenci Huberta Fourniera dnes zajíždějí do Remeše, a uzdravený playmaker Clément Grénier nepochybuje o tom, že je čeká hodně zrádná zkouška..

Les Gones před týdnem ztratili, když v napínavém Derby du Rhone pouze remizovali 2:2 s arci-rivalem ze Saint-Étienne, a nyní se tak musí vrátit zpět do vítězných kolejí. Remeš ovšem nepatří k nejjednodušším soupeřům; bojuje sice o záchranu, naposledy ale dokázala po čtyřech neúspěšných kolech vyhrát v Bastii a její stadion je známý tím, že se z něj body vozí hodně těžce.

Grénier, který se po vleklém zranění třísel vrátil v dubnu do lyonské sestavy ve velkém stylu, je proto maximálně opatrný. "Zbývá nám odehrát pět zápasů. Pokud chceme tlačit na PSG až do konce sezony, musíme získávat co nejvíce bodů," uvědomuje si kreativní záložník. "Když o své situaci v kabině mluvíme, nesoustředíme se na týmy pod námi. Naše mentalita zkrátka není taková. Zvykli jsme si dávat si ambiciózní cíle," naznačuje.

Domácí kouč Olivier Guégan se navíc bude chtít vytáhnout před fanoušky a zaznamenat proti věhlasnému soupeři první domácí úspěch; jeho premiéra na Auguste Delaune se nevydařila, když ihned po svém nástupu před čtrnácti dny podlehl Nice. "Hrát proti týmům bojujícím o přežití je někdy vůbec nejtěžší," přemítá Grénier. "Remeš má nového kouče, dají do toho všechno. Budou bojovat jako lvi."

V domácím táboře pochopitelně vládne po výhře na Korsice mnohem lepší nálada; řízný záložník Antoine Devaux nabádá spoluhráče k tomu, aby výkon z minulého kola zopakovali. "Že vyhrajeme v Bastii, na to by si asi vsadil málokdo. Nám se ale podařilo odehrát dobrý zápas a překvapit. Nesmíme se teď nechat svést z cesty. Lyon byl proti Saint-Étienne vynikající. Na podzim jsme ho ale dokázali potrápit, takže věřím, že tomu tak bude i nyní," uvedl.

Guégan má navíc k dispozici takřka kompletní tým; jediný otazník se vznáší nad startem levého beka Francka Signorina, kterého zlobí třísla. Jeho protějšek Fournier se určitě bude muset obejít bez stopera Lindsaye Roseho, který pyká za červenou kartu z derby, přičemž zdravotní problémy vyřadily ze hry Yoanna Gourcuffa a Milana Biševace.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.60 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Lille OSC  (sobota 17:00)
Po dalším zaváhání Marseille, která v pátek podlehla doma senzačně Lorientu, bojuje PSG o titul vlastně jen s Lyonem. V současné chvíli má stejný počet bodů jako jeho největší konkurent a každá ztráta může být ve zbývajících pěti kolech klíčová. Na svém stánku nepřivítá protivníka jednoduchého, forma Lille má stoupající tendenci.

Vyřazení z Ligy mistrů Pařížany snad přebolelo. S Barcelonou byli v dvojduelu prostě horším mužstvem, a teď už tak bojují jen na poli domácím. Stále můžou k prvenství v Coupe de la Ligue přidat jak ligový titul, tak triumf z Coupe de France. Závěr sezóny bude pro svěřence Laurenta Blanca rozhodně hektický.

LOSC si v Paříži určitě bude věřit. Za posledních sedm zápasů uhrál z možných dvaceti jedna bodů hned osmnáct a šplhá se tabulkou výše. A může pomýšlet na účast v Evropské lize pro příští ročník. "Soupeř se o to určitě pokusí, takže nás čeká zajímavý zápas," uvedl domácí obránce Serge Aurier.

Cíle nejbohatšího celku Francie jsou neměnné. Domácí by rozhodně neradi po tomto kole doháněli nějakou ztrátu. Od nich se očekává, aby drželi taktovku, jsou to oni, kdo musí útočit přímým směrem na titul. "Hrajeme doma, takže doufám, že vyhrajeme," uvědomuje si Aurier. "I přes naše vypadnutí z Ligy mistrů hodláme pro fanoušky vyhrát ligu."

Jen čtyři body dělí Dogy od šestého Bordeaux. To není ztráta, která by se nedala dohnat. Přitom právě šestá příčka by nakonec měla zaručovat kvalifikaci o Evropskou ligu. "Musíme být proti PSG opatrní. Musíme hrát to nejlepší, co umíme," říkal trenér René Girard. "Chceme-li se posunout vpřed, musíme vyhrát."

Hosté v minulém kole prokázali svou sílu a v důležitém klání skolili doma Bordeaux. Jejich bilance s PSG ovšem není v posledních letech příliš dobrá, z šesti vzájemných utkání od září roku 2012 hned čtyřikrát prohráli. V Parku princů se přitom z vítězství v rámci Ligue 1 radovali naposledy v roce 1996.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - OGC Nice  (sobota 20:00)
Rennes ještě čistě teoreticky může zaútočit na pohárové příčky, i když šance už jsou v tuhle chvíli malé. Dá se říci, že je to jeden z mála týmů v Ligue 1, který bude sezónu dohrávat v relativním klidu, neboť i na záchranu má slušný náskok. To ovšem tolik neplatí o Nice, které posledních pět kol prostě nesmí pokazit.

Mužstvo Philippeho Montaniera chytlo poměrně slušnou formu, která ho vynesla na vyšší příčky a do bezpečných vod. Ale na postup do Evropské ligy mu to ani tuhle sezónu zřejmě nevyjde. Spíše z toho bude nějaký lepší střed tabulky. "Technicky vzato hráči zpohodlněli, ale více riskují. Hrají uvolněně," myslí si domácí stratég.

SRFC prohrál za posledních osm utkání jen jednou jedinkrát, naposledy uhrál bod na půdě silného Monaka. Uplynulé dva měsíce vyšly týmu opravdu velmi dobře, během nich se vzdálil sestupovým starostem. Alespoň protentokrát. "Tlak je užitečný, udržuje vás ve střehu. Ale když je příliš velký, ničí vás," připomněl Montanier.

Chybět bude kvůli kartám Doucouré, očekává se tedy, že do hry zasáhne Prcič. "Nebude to sice snadný úkol, ale výzvy před sebou určitě máme. Chceme totiž získat alespoň padesát bodů," říkal Montanier, jehož mužstvo pokud v souboji s Nice boduje, zaznamená už nyní lepší výsledek než v sezóně minulé.

Nice naposledy doma padlo s favorizovaným PSG 1:3, na záchranu disponuje slušným šestibodovým náskokem. "Jsme připraveni na každý zápas, abychom si vysloužili záchranu," uvedl hostující obránce Grégoire Puel. "I s remízou by asi byla spokojenost, my se ale budeme maximálně koncentrovat na to, abychom zbylé duely vyhráli."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - FC Nantes  (sobota 20:00)
V Nantes po minulých nepřesvědčivých měsících přehodnotili plány a kouč Michel Der Zakarian si teď ze všeho nejvíce přeje uzavřít sezonu v první desítce.

Díky gólu Sergeho Gakpého jeho svěřenci porazili v minulém kole Marseille, takže se není čemu divit, že si teď hodně věří i na sestupem ohrožené Toulouse, které má ovšem plný bodový zisk hned ze dvou posledních duelů. V nich se svěřenci Dominiqua Arribagého střetli s Montpellierem a Lorientem, ovšem stejně mají na sestupovou zónu jen tříbodový náskok.

"Abychom se udrželi v horní polovině tabulky, musíme Toulouse porazit. Umístit se v první desítce je náš cíl, o kterém hráči velmi dobře vědí. Očekávám tedy stejné odhodlání, soustředění a hlad po vítězství, jako tomu bylo proti Marseille," dodal arménský trenér, jehož tým prozatím nasbíral 43 bodů, což by mělo stačit na udržení.

Na to si věří i téfécé, kterému se pod novým koučem skutečně daří. Arribagé vyhrál hned tři ze čtyř utkání. Proti Les Canaris to bude další zajímavá zkouška, čehož si je sám vědom: "Nantes má velmi dobrý tým. Především mají propracovanou defenzivu, kterou rozhodně není snadné překonat," nechal se slyšet.

A nemůže být pochyb o tom, že ví, o čem mluví. Přestože se pod jeho vedením obranná činnost výrazně zlepšila, stále platí, že TFC doposud inkasovalo 52 branek, po Remeši nejvíce ze všech celků Ligue 1. Naopak soupeř má zase velké potíže s jejich střílením. I mužstva na sestupových pozicích si před brankou protivníka počínají lépe, než Gakpé a spol. Na Stadium Municipal to tedy s největší pravděpodobností bude zápas o jednom, maximálně dvou gólech.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Évian Thonon Gaillard - SC Bastia  (sobota 20:00)
Pět kol před koncem se Bastii a Évianu hodně zamotala situace na chvostu tabulky. Oba celky si moc dobře uvědomují, že vítězství ve vzájemném zápase může být v konečném účtování jedním z nejcennějších. V tuhle chvíli je od záchrany dělí jen dva body, a tenhle náskok by rozhodně chtělo více pojistit.

Především hosté by opravdu měli zabrat. Prohráli totiž už třikrát v řadě, vítězství naposledy zaznamenali na začátku března. "Známe soupeřovy kvality," říkal domácí stratég Pascal Dupraz. "Je to klub, ke kterému vážu hodně respektu na to, abych ho nějak kritizoval. Mám s ním dobré vztahy, ostatně jako vlastně s každým."

Évian naposledy uhrál remízu v Guingampu, také on by však potřeboval konečně zabrat naplno. Za posledních šest zápasů zvítězil jen v jednom případě, a to nad Montpellierem před více jak měsícem. "Je to už nějaký čas, co jsme byli v sestupovém pásmu, a rozhodně se tam nechceme vracet," dodával Dupraz.

S Bastií mají jeho svěřenci celkem slušnou bilanci, vyhráli nad ní třikrát za poslední čtyři utkání. "Kdo vyhraje tentokrát, bude mít už 40 bodů," připomněl. "Samozřejmě že věříme, že se to stane už tento víkend nám. Soupeř je na tom úplně stejně, jen má lepší skóre. Musíme do toho dát absolutně všechno."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Caen i Guingamp stále bojují o udržení v soutěži, nicméně jejich vzájemný duel v rámci čtyřiatřicátého kola ještě určitě nebude rozhodující.

Trenéra domácího celku Patrice Garanda velice těší návrat prezidenta klubu Jean-Franciose Fortina, jenž byl zbaven obvinění z ovlivňování zápasů. "Návrat prezidenta by pro nás měl být extra energií navíc. Už si promluvil i s hráči a všichni věříme, že závěr sezony zvládneme," nechal se slyšet trenér Garande.

"Prezident se pozdravil s námi se všemi. Vítězstvím bychom se měli definitivně udržet v Ligue 1. Ale samozřejmě záleží i na výsledcích ostatních konkurentů. My jsme se však velmi pečlivě na střetnutí s Guingampem připravovali, takže věříme, že to vyjde už v tomto kole," přidala ikona caenského celku Nicolas Seube, jenž na severu Francie působí už od počátku století/tisíciletí.

Guingamp je v současné době v tabulce sousedem Caen, přičemž má pouze dvoubodový náskok. "Náš počet bodů je určitě velmi dobrý, ale ještě není dostačující. Jsem přesvědčený o tom, že výhra by nám zajistila záchranu. V závěru sezony jsem utkání mnohem složitější a každý bod se počítá," shoduje se Jocelyn Gourvennec se svým protějškem.

"Myslím, že to bude velmi vyrovnané utkání. Pro oba týmy to bude důležitý duel. Caen má výborný tým. Jsou dynamičtí a střílejí hodně branek (46). My budeme chtít vyhrát, ale i oni budou chtít vyhrát. Očekávám tedy otevřený zápas," dodal třiačtyřicetiletý trenér, který si s Guingampem letos vyzkoušel šestnáctifinále Evropské ligy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - FC Metz  (sobota 20:00)
Letošní ročník Ligue 1 už pomalu spěje do finiše. V rámci čtyřiatřicátého kola se utká Bordeaux s Métami, přičemž v obou táborech řeší protichůdné starosti.

Hosté sice vyhráli poslední dva zápasy, ale přesto zůstávají předposlední s osmibodovou ztrátou na první nesestupovou pozici, kterou nyní okupuje Évian. Jistě, mají utkání k dobru. Ale s PSG, které určitě nebude chtít zaváhat, aby nadále mohlo usilovat o obhajobu titulu. Prozatím mají Blancovi svěřenci na kontě stejný počet bodů jako Lyon, nicméně o skóre jsou druzí.

Zpět však k duelu Bordeaux s Métami, jenž bude specifický pro záložníka domácího celku Nicolase Maurice-Belaye, neboť ten jako kluk klubu, ve kterém teď trénuje Albert Cartier, velice fandil. "Ano, jako malý jsem je podporoval. Jenže někdejší sympatie musí stranou. Důležité je vyhrát všech pět zbývajících utkání, abychom se mohli nadále pokoušet o Evropskou ligu," řekl bývalý hráč Monaka či Sochaux i v narážce na to, že Les Girondins minulý víkend nestačili na Lille.

"Měli jsme poměrně dobrou formu, jenže ta prohra nás výrazně zbrzdila. Protože v současné době, kdy se sezona blíží k závěru, jsou vítězství stále důležitější," dodal. Ještě mnohem více to platí pro Méty, kterým však zrovna příliš nepřál los. Po Bordeaux a PSG totiž čeká Marseille, tedy další tým ze špičky tabulky.

"Rozhodně to nebude snadné, hrát proti takovým týmům. Ale my věříme v naše schopnosti a budeme se rvát o dobrý výsledek," prohlásil odhodlaně tuniský záložník Ferjani Sassi. Do hry však na Stade Chaban-Delmas nebudou moci pro zranění naskočit jeho spoluhráči Jonathan Rivierez, Sylvan Marchal, Kwame Nsor a Romain Rocchi, což pochopitelně o to více hraje do not domácím.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - FC Lorient  (pátek 20:30)
Zastavit strmý dubnový pád a konečně zase po dlouhé době bodovat, nebo pokud možno zvítězit. Plán Marseille před páteční předehrávkou je jasný. Naštěstí pro svěřence Marcela Bielsy stojí v cestě Lorient, jeden z mála týmů v lize, který má ještě horší formu..

Les Phocéens se poprvé v sezoně ocitají v nové situaci - nebojují už o titul, ale o účast v Lize mistrů, či dokonce "pouze" v evropských pohárech. Po třech dubnových porážkách v řadě jsou okolnosti nemilosrdné; v současnosti je Bielsův výběr až čtvrtý, což znamená, že vůbec poprvé od srpna vyklidil pozice na "bedně". V nejhorší možný okamžik.

Zatímco tedy v honbě za mistrovskou trofejí zůstávají už pouze PSG a Lyon, Marseille má nyní nové konkurenty - Monaco a Saint-Étienne, případně i v dobré formě hrající Bordeaux. Poslední šancí k návratu do elitní skupinky promeškalo minulý víkend, kdy prohrálo 0:1 na hřišti průměrného Nantes.

"Byli jsme psychicky oslabeni, a to ze dvou důvodů - ztratili jsme šanci na titul, a opět se nám nepodařilo získat výsledek, který jsme si zasluhovali," lamentoval argentinský kouč na středeční tiskové konferenci. "Předchozí zaváhání neměla nezvratné následky, až nyní. Snažili jsme se tvrdě pracovat, ale porážku se nám odvrátit nepodařilo."

Podle záložníka Giannelliho Imbuly však bojovná nálada v kabině přetrvává. "Jsme ambiciózní, chceme se poprat o dobré umístění," ujišťoval fanoušky. "Naším cílem je vyhrát pět zbývajících zápasů. Trenér je přesvědčen, že třetí místo zůstává v našich silách. Věří nám, a my věříme jemu."

V Lorientu řeší ještě mnohem závažnější problémy - celou sezonu hrají Les Merlus až na drobné výjimky podprůměrně, dosud se jim však dařilo držet se nad sestupovou zónou. To už teď neplatí; série proher srazila bretaňský tým až na osmnácté místo, čili v současnosti nemají svěřenci Sylvaina Ripolla věci ve svých rukou.

Marseille bude proto doma vysokým favoritem, přestože na Vélodrome nevyhrála od 31. ledna. "Musíme zkonsolidovat veškerou svoji energii, plně se soustředit a být efektivní. Pak je můžeme potrápit," nechal se slyšet Ripoll. "Samozřejmě že cítíme tlak, nesmíme se mu ale podvolit. Sezona ještě není u konce, ještě půjdeme nahoru."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon33198664:2765
2.Paris Saint-Germain321811361:3165
3.AS Monaco331611640:2359
4.Olympique Marseille331761062:3657
5.AS Saint-Étienne331512641:2757
6.Girondins Bordeaux33159941:4054
7.Montpellier HSC331571143:3452
8.Lille OSC331481133:2750
9.Stade Rennes3312101133:3846
10.FC Nantes3311101226:3343
11.OGC Nice331181437:4241
12.EA Guingamp331241734:4640
13.SM Caen331081546:4938
14.Stade Reims331081539:5538
15.Toulouse FC331151735:5238
16.SC Bastia339101432:4137
17.Évian Thonon Gaillard331141835:5037
18.FC Lorient331051834:4535
19.FC Metz32781728:4529
20.RC Lens33681929:5226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
Langi

Jozo Šimunović patří k velkým talentům Dinama Záhřeb, to už by však nemuselo dlouho platit. Angažování nadějného obránce zvažuje francouzský Lyon.

Další Lovren...why not

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši objevil sem super tipy na MS a jsou i zdarma.

Mám předplacený MS balíček od Betclub.cz a tipy, který posílají zdarma pro přípravu, jsou fakt TOP! Zkus to, tady je odkaz na archiv: http://betclub.cz/ms-2015/ms-archiv/

Reagovat
smazaný uživatel

zatím parádny a zábavný zápas, a hlavne veľa gólov

Reagovat
Pipo123

Doria sa musí niekde v brazíli usmievať

Reagovat
smazaný uživatel

krasny finis ligy od marseille

Reagovat
smazaný uživatel

nesmej sa, aby sme my nezafinisovali este za mMonacom a ASSE na 4. mieste

Reagovat
smazaný uživatel

to by byl nejvetsi fail v historii francouzske kopane

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí místo klidně být může, to říkám stále.

Reagovat
smazaný uživatel

vladislav pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient 6 striel na bránu - 5 gólov takto sa bojuje o záchranu

Reagovat
juninho8

Lille

Reagovat
Langi

To Lille je tym k hovnu...at dostanou nakladacku blbci

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Bordo neuznali regulérny gól

Reagovat
smazaný uživatel

MHSC dneska musi urvat 3 body

Reagovat
Godwinson

Jistota

Reagovat
juninho8

tak aspon Lens nech potesi

Reagovat
juninho8

tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reims / OL à 21h !!

La compo lyonnaise : Lopes, Jallet, Koné, Umtiti, Bedimo, Gonalons, Tolisso, Grenier, Fekir, Njie, Lacazette.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Wow...co to? 4-3-3? To by mohlo fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

klasika jako doteď, akorát Grenier místo Ferriho.

Reagovat
Langi

Tak Grenier ti prece nebude hrat na CM, aby tvoril hru Fekir....me to pripada jako ofenzivni 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

Už s ASSE se to takhle hrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to dobře, jelikož v záloze bude někdo kreativnější a Tolisso s Gonalonsem to budou čistit.

Reagovat
smazaný uživatel

zatim tam hral pokazde, co se vratil po zraneni

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně ty standartky někdo umí zahrát i trochu nebezpečně. Tolisso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Černý lepší Benzema a ted oficiálně

A N'Jie zase asitence

Reagovat
smazaný uživatel

Ať někdo toho Gonalonse zfackuje ty vole, dvě wtf přihrávky v rozmezí 3 minut

Reagovat
juninho8

ty vole...clovek zmeska zaciatok...vravi si ze na zaciatku sa aj tak nic nestane a hla....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

mam to stejne

Reagovat
juninho8

kludne som si dorabal krupicovu kasu....som si ju vychutnaval....pridem k NB a kukam asi takto

Reagovat
Kovi81

krupicova kasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole N'Jie zavírá všem klapačky

Reagovat
juninho8

Njie legenda

Reagovat
smazaný uživatel

decka, tady uz konci sranda, N'jie nejlepsi hrac lyonu posledni mesic

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo na podzim stejně pravděpodobné, jakože Rose nedostane už nikdy v životě redku.

Reagovat
juninho8

to je ale slusna pecka....v podstate za 2 zapasy sa z nemehla stal utocnikom jak remen...rychly,uz sa mu nepletie lopta,zakonecnie aby sme cez leto nestratili na kompletku cely utok

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, se nakonec potvrdilo, jak jsme na podzim rikali povetsinou, chce mu to dat cas, aby si zvykl na tuhle uroven, a casem se to snad zlomi, posledni zapasy hraje fakt pekne a to, ze vystridal sasu v pozici strelce dulezitych branek je pro nej velke zadostiucineni, on zrejme na sobe fakt hodne pracuje a moc mu to preju

Reagovat
juninho8

ja by som hrozne cchcel vidiet tento tym pokope buduci rok v LM....vhodne doplneny

Reagovat
smazaný uživatel

ten druhy flek se musi udrzet za kazdou cenu, vsichni ti hraci si zaslouzi okusit LM za letosek

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybychom se tam dostali, tak bychom možná uhráli i třetí místo

Reagovat
juninho8

neviem v ktorom kosi by sme boli....keby k nam bol los brutalne milosrdny tak zabojovat o druhe miesto by sa dalo....

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě určitě ve třetím. Čtvrtý snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

na 100% tretí koš

Reagovat
juninho8

tak to by sa pri stasti dalo zabojovat o postup....preco nie....z noveho stadiona spravime pevnost

Reagovat
smazaný uživatel

a prečo nie z prvého

Reagovat
smazaný uživatel

lopes druhy debilni vybeh ve druhem zapase, z obou mela byt branky... samozrejme, kdyz jsem ho nedavno chvalil

Reagovat
smazaný uživatel

pico fekire

Reagovat
smazaný uživatel

ak by to ťukol na pravo Jalletovi tak ten by to dával do prázdnej

Reagovat
smazaný uživatel

On to ťukal Lacazettovi mi přišlo.

Reagovat
smazaný uživatel

to hej ale to bola tá zlá voľba, pri sašovi boli dvaja hráči, mal to dať na pravo, Jallet tam bol sám

Reagovat
smazaný uživatel

Byla no, já jen, že to tam ťukal ...ono cokoli by udělal jinak, by bylo lepší, než to, co udělal...ale tak zpoza kompa se nám to kecá

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa mu nečudujem, a ani radšej nekritizujem, ja som to v dnešnom zápase napálil v 90. minúte za stavu 1:1 z 5 metrov do brvna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
juninho8

tak Lopes si to dobre postavil

Reagovat
smazaný uživatel

remes strasne spatni v zakonceni

Reagovat
smazaný uživatel

komedianti

Reagovat
smazaný uživatel

Maximus musel před zápasem fetovat

Reagovat
smazaný uživatel

no ak by to dnes skončilo 9:9 tak by asi nik nemohol povedať nič

Reagovat
smazaný uživatel

parádne to zavesil

Reagovat
juninho8

krasny lobik

Reagovat
smazaný uživatel

uz sem chtel nadavat, ze aulas nepodplatil sudiho zas, tentokrat to udelal chytreji, podplatil obrance

Reagovat
juninho8

ten Kone to je traged roka....cital som nieco o zaujme z grecka tak nech si len ide.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, však dneska hrál skvěle

Reagovat
juninho8

nedival som sa cely zapas....tak prerusovane...tie dobre momenty musel mat ked som sa nedival.....ale aj tak myslim ze celkovo bude prospesnejsie ked pojde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát on hraje dobře stále, akorát pak zaviní gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Koné je v tom absolutně nevinně

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši objevil sem super tipy na MS a jsou i zdarma.

Mám předplacený MS balíček od Betclub.cz a tipy, který posílají zdarma pro přípravu, jsou fakt TOP! Zkus to, tady je odkaz na archiv: http://betclub.cz/ms-2015/ms-archiv/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele