Ligue 1 - souhrn 34. kola

24.04.2015, 22:24, aktualizováno 26.04.2015, 22:55
Komentáře a souhrny
Lyon uspěl na hřišti Reims a vrací se na špici, Monako veze tři body z Lensu. St. Etienne v důležitém nedělním souboji přetlačilo Montpellier. Guingamp veze tři body z Caen, venku byla úspěšná rovněž Bastia, Rennes si poradilo s Nice. Bordeaux se rozešlo smírně s Métami, stejně jako Toulouse s Nantes. Paris Saint-Germain rozstřílelo Lille. Marseille vysoko podlehla Lorientu...

Stade Reims - Olympique Lyon 2:4

26.04.2015 21:00

Góly: 13. Alexis Peuget, 90+1. Gaëtan Charbonnier - 2. Corentin Tolisso, 6. Alexandre Lacazette, 20. Clinton N'Jie, 90. Mickaël Tacalfred (vl.)

Lyon se vrátil na první místo tabulky, když na půdě Remeše zvítězil v divokém utkání 4:2. O góly vítězů se postarali Corentin Tolisso, Alexandre Lacazette, Clinton N'Jie a vlastní trefou Mickaël Tacalfred. Domácí si tak opět zkomplikovali boj o záchranu..

Jestliže svěřenci Oliviera Guégana chtěli absorbovat soupeřův úvodní tlak a postupem času se propracovávat do brejkových příležitostí, vzala tato taktika dokonale za své už po šesti minutách - přesně tolik totiž stačilo Lyonu k tomu, aby šel do dvoubrankového vedení. Hned první útok zápasu vyústil v rohový kop, Clément Grénier nacentroval na bližší tyč, gólman Kossi Agassa si s míčem trestuhodně nedokázal poradit a Tolissovi stačilo doklepávat zblízka do sítě.

Druhou trefu připravil N'Jie, který z pravé strany nacentroval na Lacazetteho a nejlepší střelec soutěže bez problémů poslal nešťastného Agassu na druhou stranu. Lyon tak získal luxusní náskok ještě dříve, než se Remeš vůbec stačila na hřišti rozkoukat.

Domácím je ovšem nutno přičíst k dobru, že se ani v takto složité situaci nevzdali a hned ve 13. minutě snížili na 1:2, když se rána Alexiho Peugeta otřela o Maxime Gonalonse a zmátla tak gólmana Anthonyho Lopese. Diváci, kteří na Auguste Delaune přišli včas, si zkrátka v úvodu utkání užívali; po 20 minutách mohli slavit čtvrtý gól, tentokrát opět v Agassově síti. Henri Bédimo vymyslel skvělý pas do vápna, kde už číhal N'Jie, jehož parádní rána z první nedala tožskému gólmanovi žádnou šanci.

Po divoké první čtvrtině se sice tempo zápasu trochu uklidnilo, Lyon však hrozil i nadále a měl hned několik šancí svůj náskok ještě zvýšit. Grénier ve 30. minutě pálil zdálky těsně nad vingl, už po změně stran potom vystřihl sólovou akci pravý bek Christophe Jallet, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Remeš po změně stran bránila v hlubokém bloku a vyrážela do nebezpečných protiútoků; jeden takový skončil po hodině hry rohovým kopem, který rozehrál Diego Rigonato a Antoine Devaux hlavičkoval jen těsně nad břevno. O čtyři minuty později tentýž hráč nastřelil dokonce tyč.

Vynikající zápas pokračoval ve vysokém tempu až do konce a diváci se v závěru dočkali ještě dalších dvou branek. Nejprve si hostující Mohamed Yattara chytře narazil se Steedem Malbranquem a vypálil, načež jeho střelu nešťastně tečoval remešský kapitán Mickaël Tacalfred za záda vlastního gólmana; v 90. minutě pak měli poslední slovo domácí, konkrétně Gaëtan Charbonnier, který hlavou po dalším rohovém kopu upravil na konečných 2:4.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Monaco 0:3

26.04.2015 17:00

Góly: 36. Yannick Carrasco, 44. Anthony Martial, 72. Bernardo Silva

Poslední z posledních šancí pro Lens je definitivně pryč. Les Sang et Or dnes prohráli doma s Monakem hladce 0:3 a čtyři kola před koncem ztrácí na záchranu dvanáct bodů. Naopak hosté se vrátili zpět na třetí příčku, zajišťující start v předkole Ligy mistrů..

Branky Yannicka Ferreiry-Carraska, Anthonyho Martiala a Bernarda Silvy daly zapomenout na hořké vypadnutí ze čtvrtfinále Ligy mistrů s Juventusem a knížecí klub tak i po tomto kole bude v čele miniskupinky bojující o bronzovou pozici; Saint-Étienne na ně ztrácí bod, Marseille tři.

Jedním z klíčových faktorů monacké jarní jízdy je skvělá venkovní forma; zápasy na půdách soupeřů vyhovují jejich brejkovému stylu, takže není divu, že po dnešku je právě Monaco nejlepším venkovním týmem celé ligy. V Lens to bylo jasně vidět - hostující mladíci hráli uvolněně, nadšeně a s chutí.

Po šestadvaceti minutách také mohli jít zaslouženě do vedení; Carrasco však z přímého kopu trefil pouze tyč. Kdyby byl svoji střelu usměrnil jen o pár centimetrů lépe, neměla by zaskočená domácí obrana šanci. O deset minut později však už mladý Belgičan slavil - ačkoliv měl i štěstí. Poté, co se zbavil pozornosti bránícího Lemoigneho a vypálil, se totiž jeho střela odrazila od Abdoula Ba, mimo dosah gólmana Rioua.

Odevzdané Lens za celou první půli nevyprodukovalo ani jednu střelu na bránu a definitivně se zlomilo minutu před změnou stran, kdy inkasovalo podruhé, tentokrát z brejku; Carrascův centr našel na hranici ofsajdu nabíhajícího Martiala, který suverénně propálil nešťastného Rioua.

Belgičanova forma paradoxně v roce 2015 spíše uvadala, dnešní výkon pro něj proto představoval vítaný návrat zpět mezi elitu. Kromě něj byl na hřišti hodně vidět i Bernardo Silva, který se také v 72. minutě postaral o třetí a finální branku utkání - Kurzawa si vyměnil míč se zastupujícím kapitánem Kondogbiou, druhý jmenovaný vymyslel finální přihrávku a Silvovi už stačilo pouze zblízka doklepávat do sítě.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 1:0

26.04.2015 14:00

Góly: 21. Max Gradel

Saint-Étienne může nadále směle pomýšlet na Ligu mistrů! Svěřenci Christophe Galtiera dnes zvládli důležité domácí utkání s Montpellierem, díky jediné brance Maxe-Alaina Gradela zvítězili 1:0 a posunuli se na provizorní třetí příčku, tři body před Marseille a jeden před Monaco, které má ještě zápas k dobru.

Divoká páteční prohra Les Phocéens s Lorientem postavila Galtierův tým do velmi slibné pozice; zároveň ale byla na hráčích v zelených dresech zpočátku vidět velká nervozita. Od roku 1981, kdy se jejich předchůdci naposledy představili v Lize mistrů, ještě nikdy nebyl hrdý klub k milionářské soutěži blíže. Možná proto se Lucas Barrios poměrně s lehkostí probil hned přes tři obránce a ještě stihl naservírovat míč do velké šance Lasnemu, hostující záložník však přestřelil (8').

Les Verts se však brzy uklidnili a začali na hřišti podle očekávání dominovat. V devatenácté minutě pak šli do vedení - Benjamin Corgner narýsoval dlouhý pas do vápna, gólman Geoffrey Jourdren možná trochu zbrkle vyboxoval míč, a dorážející Gradel tak pohodlně doklepával do sítě svůj dvanáctý gól sezony. Na druhé straně hrozil především ve formě hrající Barrios, ve dvou dobrých příležitostech však pálil nejprve mimo a poté pouze do gólmana Stéphane Ruffiera.

Do kabin tak šli domácí s hubeným náskokem a ne úplně přesvědčivě, sebevědomí jim nicméně dodával fakt, že jako jediný tým z celé Ligue 1 (!) ještě letos neprohráli v utkání, v němž se jim podařilo skórovat jako první. V 56. minutě mohl fanoušky v zeleném uklidnit Romain Hamouma, po Gradelově pasu však nůžkami pálil nad břevno.

V závěru utkání pak už šlo víceméně pouze o to, jestli Jourdren dostane druhý gól nebo ne; málem kapituloval v 77. minutě, nakonec ale famózním zákrokem vychytal jak Erdinga, tak i dorážejícího Ismaëla Diomandého. Poté ještě zahodil další šanci střídající kanonýr Ricky van Wolfswinkel, Les Verts to ale vadit už nemuselo.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 2:1

25.04.2015 20:00

Góly: 47. Sanjin Prcić, 90. Anders Konradsen - 23. Eric Bauthéac

Rennes potvrdilo solidní formu z posledních několika týdnů a potřetí za uplynulých pět kol slavilo vítězství. Nice naopak nenapravilo minulý nezdar s PSG a odjelo domů s prázdnou. Až do 90. minuty přitom ve vzdálené Bretani drželo alespoň bod, než se trefil Anders Konradsen. Hosté se tak pořád musejí bát o prvoligovou příslušnost.

Zpočátku utkání byl lepší OGC. Ten se těšil z vyššího držení míče a už v 6. minutě se dostal do dobré příležitosti Carlos Eduardo, nicméně brankář Costil jeho pokus zastavit dokázal. Nakonec se Les Aiglons dočkali vedení ve 22. minutě. Pléa využil dobré práce Puela, přihrál z pravé strany do vápna, odkud z blízkosti skóroval Bauthéac.

SRFC toho v prvním dějství moc nepředvedl a div že v jeho závěru neinkasoval podruhé. Carlos Eduardo předvedl povedenou individuální akci, dokázal se zbavit M'Bengueho, jenže na Costila následně nevyzrál. V kabině domácích musel mít trenér Philippe Montanier silný proslov, aby své svěřence vyburcoval.

Změny v sestavě neudělal a nakonec činil dobře. Ve 47. minutě totiž Grosicki posunul balón do vápna na volného Prciče, který podél brankáře Pouplina vyrovnal. V 61. minutě se mohl prosadit Delle, jeho ale tentokrát Pouplin vychytal. V 65. minutě se rozvlnila síť na druhé straně, jenže gól Bauthéace nebyl uznán pro jeho faul na domácího Danzého.

Nakonec to bylo Rennes, kdo udeřil jako poslední. Tři body mu rozhodně uchovaly šance na to zaútočit na pohárové příčky. Střídající Pedro Henrique našel svou přihrávkou Konradsena, jenž zhruba z dvaceti pěti metrů jen tak lehce dloubl do balónu, který se nakonec snesl přesně do šibenice Pouplinovy svatyně.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes 1:1

25.04.2015 20:00

Góly: 23. Adrien Regattin - 89. Alejandro Bedoya

Že FC Nantes nemá ve druhé polovině sezony kdovíjakou formu, se ukázalo i na Stade Municipal v Toulouse. Naštěstí pro tým Michela Der Zakariana z toho byla díky pozdnímu gólu alespoň remíza.

Nový kouč téfécé Dominique Arribagé odvádí velmi dobrou práci, ačkoliv setrvání v Ligue 1 stále ještě není zaručené. Podle papírových předpokladů tedy měli více zlobit hosté. A ti se skutečně dostali do šancí jako první. Jenže ani Serge Gakpé po dvaceti minutách hry, a ani Jordan Veretout jen o nějakých 120 sekund později, ve vynikajících příležitostech své úlohy nezvládli.

Pak to znovu zkoušel Gakpé, ale s jeho navštívenkou nemohl mít Ali Ahamada sebemenší potíže. Naopak hned poslal své spoluhráče do rychlého brejku. Dlouhý balon sebral Martin Braithwaite, a poté přihrál Adrienu Regattinovi, který dal svůj třetí gól v sezoně - 1:0. Těsně před pauzou chtěl tožský reprezentant Gakpé přihrát ve výborné pozici stojícímu Johanu Audelovi, avšak Ahamada vše výborně přečetl.

Po změně stran si nejprve centrovaný míč našel hlavu Alejandra Bedoyy, ale z ní putoval pouze do tyče. Od Les Canaris to rozhodně nebylo tak odhodlané vystoupení, jako minulý víkend proti Marseille (1:0). Možná i proto, setrvání v soutěži už je zajištěno. Nicméně i za takové situace chce málokdo prohrát.

Po devětaosmdesáti minutách hry tedy přišli hosté s dalším dobýváním branky. Po něm následoval rohový kop, který zahrával Veretout. Hlava Američana Bedoyi si s balonem tentokrát rozuměla o poznání lépe, tudíž přišel na pořad večera vyrovnávací gól - 1:1. Toulouse je tedy čtrnácté, ačkoliv na sestupovou zónu má jen dva body náskok. Nantes si hoví na desátém místě.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - SC Bastia 1:2

25.04.2015 20:00

Góly: 43. Gilles Sunu - 59. François Kamano, 86. François Kamano

Veledůležitý souboj o záchranu nakonec lépe zvládla Bastia, a to především díky Francoisovi Kamanovi, jenž ve druhé půli vsítil hned dvě branky a výrazně pomohl otočit zápas na stranu korsického celku. Domácí si svého soupeře nechali utéct na rozdíl tří bodů a navíc zůstali trčet po tomto kole v sestupovém pásmu.

Vyloženě opatrné utkání se tedy určitě nehrálo. Bylo vidět, že vítězství může jeden z týmů posunout opravdu blíže k záchraně, a na nějaký bod se mezi nimi rozhodně nespoléhalo. Nejprve se mohl po rohovém kopu Wasse prosadit Duhamel, jeho střelu však dokázal z brankové čáry vytěsnit do bezpečí dobře postavený Brandao.

Ve 26. minutě již Brandao zazlobil těmi zbraněmi, jaké má jako útočník k dispozici, na domácího gólmana Leroye však nevyzrál. Kamano se následně dokázal dostat k dorážce, jenže branku trestuhodně přestřelil. Kamano zahrozil ve 35. minutě ještě jednou, když se zbavil Ninkoviče, jenže opět nezamířil přesně.

ÉTG nakonec ve 43. minutě prolomil patovou situaci. N'Sikulu popotáhl míč podél levé strany na hranici šestnáctky, odkud přihrál na malé vápno na volného Sunua, jenž z blízkosti pohodlně zacílil. Tenhle náskok však domácí po přestávce neudrželi. Bastia nakonec předvedla povedený obrat.

Danic se vřítil v 57. minutě do nebezpečného prostoru, balón se následně odrazil ke Kamanovi, jenž před Leroyem nezaváhal. Čtyři minuty před koncem se pak hostující forvard prosadil i podruhé. Palmieri poslal parádní dlouhý pas za obranu, kde se ocitl jeho spoluhráč, jenž tentokráte zacílil přesně z první.

Více informací k zápasu

SM Caen - EA Guingamp 0:2

25.04.2015 20:00

Góly: 50. Claudio Beauvue, 66. Sylvain Marveaux

I díky parádní trefě Claudia Beauvuea se Guingamp radoval z vítězství na Stade Michel d’Ornano v Caen, což zároveň pro účastníka letošního ročníku Evropské ligy znamená už prakticky zcela jisté setrvání v soutěži.

V první půli to byla z obou stran spíše opatrnější záležitost. Diváci a divačky zbystřili pozornost až krátce před jejím závěrem, kdy Emiliano Sala trefil hlavou břevno. Škoda pro Patrice Garanda a spol., protože kdyby býval proměnil, možná mohly všechny tři body zůstat doma. A že by byly, panečku, hodně potřeba. Protože ta famózní forma, kterou se ještě před několika málo týdny mohl ligový novic pyšnit, už je zjevně minulostí.

Na první gól se čekalo až do 50. minuty, ale vyplatilo se, neboť byl vskutku výstavní. Claudio Beauvue stál na pravé straně hřiště a vypadalo to, že se chystá vybídnout centrem ke skórování na zadní tyči stojícího Christopha Mandanneho. Jenže k údivu všech, možná včetně střelce samotného, míč přeletěl Rémyho Vercoutreho a zapadl do sítě - 0:1.

Hráč, o kterém trenér Jocelyn Gourvennec na začátku sezony prohlásil, že je pro tým nesmírně důležitý, tak zaznamenal už svou čtrnáctou branku v sezoně, díky čemuž se drží za trojicí Ibrahimović, Gignac, Lacazette. V sobotu večer však nebyl v Caen jediným skórujícím fotbalistou. Naštěstí i ten druhý měl na sobě stejný dres.

V 66. minutě přihrál Mandanne Sylvainu Marveauxovi, který se zbavil obránce Dennise Appiaha a napálil balon za Vercoutreho - 0:2. Caen tedy ve zbývajících čtyřech duelech bude mít co dělat. Ačkoliv je pravda, že los byl vcelku přívětivý. Prozatím patnáctý celek tabulky má tedy relativně velkou šanci, že v závěru sezony bude náskok na sestupovou zónu větší než nynější jeden bod.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Metz 1:1

25.04.2015 20:00

Góly: 83. Wahbi Khazri - 27. Ferjani Sassi

Dlouho, dlouho to vypadalo, že si Méty přípíší cenné vítězství. Jenže nakonec s Bordeaux uhrály pouze bod, který je v jejich situaci málo.

Svěřenci Willyho Sagnola znovu předvedli, že domácí utkání s postoupivšími týmy nepatří k jejich oblíbeným. Tato skutečnost se začala naplňovat po sedmadvaceti minutách hry, kdy si vzal Florent Malouda do parády nakrátko rozehraný rohový kop a po vynikající práci procedil balon na Ferjana Sassiho, jenž mířil přesně za Cédrica Carrassa - 0:1.

Vyrovnat mohl po změně stran mladičký útočník Enzo Crivelli, kterého ke skórování vyzval Diego Rolán. Anthony Mfa Mezui však včas zmenšil střelecký úhel, takže se útočící hráč zmohl jen na střelu vedle. V polovině druhé půle vystřihl krásné nůžky Henri Saivet, ale rozhodčí Sébastien Desiage po delší rozmluvě s asistentem nakonec gól neuznal.

Les Girondins se vyrovnávací branky přeci jen dočkali. V 83. minutě zahrával z úctyhodné vzdálenosti přímý kop Wahbi Khazri, a protože si strážce hostující svatyně Mezui nepočínal nejpřesvědčivěji, zatřepetal se mu kulatý předmět v síti. Méty tedy ztrácí osm bodů na záchranu, zatímco Bordeaux jakoby snad ani do té pohárové Evropy nechtělo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 6:1

25.04.2015 17:00

Góly: 1. Maxwell, 4. Edinson Cavani, 28. Ezequiel Lavezzi, 43. Ezequiel Lavezzi, 73. Edinson Cavani (pen.), 77. Ezequiel Lavezzi - 59. Marko Baša

Možná až nečekaně snadno si Pařížané poradili před vlastními fanoušky s Lille. Vysoké vítězství 6:1 je alespoň do neděle katapultovalo do čela, přičemž skvělé odpoledne prožil Ezequiel Lavezzi, jenž zaznamenal hattrick. Hosté potvrdili, že v Parku princů se jim prostě dlouhodobě nedaří, a jejich třízápasová série výher byla jednoznačně ukončena.

Za posledních 30 let neprožily Dogy horší porážku a jejich naděje na zisk evropských pohárů pro příští sezónu pořádně poklesly. Favorizovanému PSG naopak utkání po vyřazení ze čtvrtfinále Ligy mistrů vyšlo na jedničku s hvězdičkou a tak, jak jeho fanoušci očekávají, zaútočil na ligový titul, a dostal konkurenta z Lyonu pod tlak.

Ze tří bodů se po takovémto výsledku radovali domácí naposledy v roce 2012, kdy stejným způsobem vymazali ze hřiště Sochaux. Vstup do tohoto duelu jim vyšel parádně. Aurierův centr z pravé strany nezachytil Cavani, skórovat se nakonec podařilo Maxwellovi, a to po 25 sekundách hry. Rychleji letos v Ligue 1 skóroval jen marseillský Gignac v září proti Évianu.

Jen o čtyři minuty později se prosadil taktéž Cavani. Ten si naběhl na hranici ofsajdu na přihrávku Pastoreho, všiml si, že gólman Enyeama je vyběhnutý z brány až příliš, a tak ho parádně přeloboval. Pařížský válec pokračoval i nadále a ve 28. minutě se po chytré přihrávce Cavaniho prosadil ze snadné pozice rovněž Lavezzi.

Kouč Laurent Blanc musel po půlhodině hry řešit ošemetnou záležitost, neboť se mezi třemi tyčemi zranil Sirigu, a tak ho musel nahradit Douchez. V závěru půle odešel pro zdravotní problémy rovněž Aurier, takže se do hry podíval i van der Wiel. Pár chvil na to PSG přidal další branku, do prázdné Enyeamovy svatyně zacílil pohodlně podruhé Lavezzi.

LOSC v hlavním městě nevyhrál od roku 1996, přesto zaznamenal svůj jediný čestný úspěch v 59. minutě, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Baša. Bolestivý výkon ale tenhle moment nezmírnil. Obzvláště pak v 72. minutě, kdy byl za zmaření vyložené brankové příležitosti vyloučený Corchia.

A protože ten Lavezziho stáhl na zem v pokutovém území, nařídil sudí Turpin penaltu, kterou bez větších problémů proměnil Cavani. O čtyři minuty později pak Lavezzi skóroval i potřetí. Zbavil se Pavarda s Kjaerem a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Lille tak muselo překousnout nejtěžší debakl od roku 1985, kdy stejným poměrem podlehlo venku Monaku.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 3:5

24.04.2015 20:30

Góly: 58. André Ayew, 67. Jérémy Morel, 76. Michy Batshuayi - 9. Jordan Ayew, 14. François Bellugou, 68. Romain Philippoteaux, 84. Jordan Ayew, 86. Mathias Autret

V divokou a v opravdu nečekanou přestřelku se zvrtlo utkání Marseille a Lorientu. Domácí po porážce 3:5 nejenže zřejmě ztratili definitivně naději na zisk ligového titulu, ale také oslabili svoje pozice v boji o třetí příčku zaručující předkolo Ligy mistrů. Naopak hosté se zásluhou senzačních třech bodů najednou vyšvihli ze sestupového pásma.

Byl to jeden z nejhorších výkonů svěřenců trenéra Marcela Bielsy, kteří jen potvrdili, že jsou v nejklíčovější fázi sezóny ve velké krizi. Právě nyní potřebovali nutně přerušit sérii tří porážek v řadě. Nepodařilo se. Statečný Lorient na Stade Vélodrome skóroval hned pětkrát a vyhoupl se z osmnácté na čtrnáctou příčku tabulky.

Hostující lodivod Sylvain Ripoll se přitom ukázal jako brilantní stratég. Rozhodl se totiž pro změnu rozestavení na 4-1-4-1 a překvapený a frustrující soupeř na tuhle taktiku reagovat nedokázal. Hosté mu zasadili hned v první čtvrthodině dva údery. Nejprve se po Philippoteauxově sklepnutí prosadil přesnou střelou J. Ayew.

Jen o pět minut později OM inkasoval znovu. Po Jouffreho standardce se J. Ayewovi podařilo míč na zadní tyči hlavou dostat do malého vápna, kde Bellugou z blízkosti neměl problém hlavičkovat za záda brankáře Mandandy. Zbytek poločasu? Marseille nepředvedla nic, navíc se od 29. minuty musela obejít bez zraněného Dja Djédjého.

Bielsa musel na hrůzné první dějství zareagovat dalším střídáním, a tak nevýrazného Thauvina nahradil Ocamposem. Ten těsně po obrátce měl na kopačce snížení, jenže z vyložené pozice trestuhodně přestřelil bránu. Domácí se vrátili do utkání v 58. minutě, A. Ayew doklepl balón patičkou do sokovy svatyně po trestňáku Payeta.

V 67. minutě bylo vyrovnáno. Payet poslal ukázkový centr na hranici malého vápna, kam si bez větších problémů naběhl nikým nehlídaný Morel, a v pohodě zavěsil. Jenže Les Merlus jen o pár desítek sekund navrátili vedení na svou stranu. Chybu udělal obránce N'Koulou, Philippoteaux si pak v šestnáctce narovnal míč na pravačku a přesně zacílil.

Drama pokračovala, čtrnáct minut před koncem byl stav opět nerozhodný. Romao poslal dlouhý pas na Batshuayie, jenž hlavou překonal gólmana Lecomteho potřetí. Jenže závěr zápasu vyšel lépe Lorientu. Jeho čtvrtý gól zaznamenal J. Ayew střelou pod břevno a po něm se trefil na druhý pokus rovněž Autret.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon34208668:2968
2.Paris Saint-Germain331911367:3268
3.AS Monaco341711643:2362
4.AS Saint-Étienne341612642:2760
5.Olympique Marseille341761165:4157
6.Girondins Bordeaux341510942:4155
7.Montpellier HSC341571243:3552
8.Lille OSC341481234:3350
9.Stade Rennes3413101135:3949
10.FC Nantes3411111227:3444
11.EA Guingamp341341736:4643
12.OGC Nice341181538:4441
13.SC Bastia3410101434:4240
14.Toulouse FC341161736:5339
15.SM Caen341081646:5138
16.FC Lorient341151839:4838
17.Stade Reims341081641:5938
18.Évian Thonon Gaillard341141936:5237
19.FC Metz33791729:4630
20.RC Lens34682029:5526

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ešte prehodiť ASSE pred Monaco a OM a môže to takto zostať.

Reagovat
Spalovač šancí

Nikoliv. Vyměnit ASSE za PSG

Reagovat
REPLIKATOR

Marseille v solidní krizi

Reagovat
Murtago

Reagovat
domingo

Mandanda a Morel

Opory.

Reagovat
Y.Cabaye

Obrana Marseille to má evidentně na salámu.

Reagovat
Godwinson

Bomba

Tak to jsem hodně zvědavý, jestli Bielsu podrží. Škoda Sansona, to by je Montpellier ještě dal

Reagovat
EAG le grand amour

Trošku krize...

Reagovat
juninho8

OM zahajil mohutny utok na EL

Reagovat
smazaný uživatel

Mohutný finiš. Bielsa

Reagovat
Israha

Co tohleto zas je? . Ještěže jsem dal včera přednost kultuře...z tohoto bych se akorát tak doblil.

Reagovat
Kucka

Lorient

Reagovat
AnthonyR

Marseille

Reagovat
Israha

15 gólů ve dvou zápasech...ještě nějaké kecy o defenzivní lize bez gólů?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky tu přijde nějaký wannabe troll a bude to tvrdit

Reagovat
Langi

Hmm PSG si za tim titulem jde...tohle uz bude tezky

Reagovat
Godwinson

Kdo by to byl před začátkem sezóny čekal, že možná největší zhoubou Marseille za posledních několik let bude Bielsa Ještě je na to samozřejmě brzy, ale aby nakonec na Elieho s Anigem ještě v dobrém nevzpomínali

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tim tymem proved? Oni meli predpoklady ziskat titul?

Reagovat
Langi

Ano

Reagovat
domingo

Ne. Tym na titul z nich udelal na podzim Bielsa, jinak zas tak papirove silni nejsou - v utoku teda jo, ale v obrane ani nahodou. Tym, kterymu hraje v zakladu Morel, nema zadny nahradni beky a potrebuje Romaa na dvou pozicich zaroven, se nemuze merit s PSG, to je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase s PSG se nemůže měřit nikdo, to takhle nejde brát. Jediná šance Marseille na titul to bylo nahecovat podobně jak Lyon.

Reagovat
Godwinson

Nesouhlasím s domingem, podle mě byl startu ten kádr rozhodně tituloschopný. Myslel jsem to ale obecně, v současnosti nevypadají ani na předkolo LM, přes velká očekávání. S pár hráči se rozhádal, pár jich těžce protežuje a pár skutečně kvalitních se rozhodl ani nepodepsat :)

Reagovat
domingo

Nasel jsem svuj soubor s predsezonnima tipama, zpetne je to docela vtipny :))

1. PSG

2. ASSE

3. Marseille

4. Monaco

5. Lyon

6. Rennes

7. Lille

8. Bordeaux

9. Nice

10. Nantes

11. Lorient

12. Bastia

13. Toulouse

14. Montpellier

15. Caen

16. Metz

17. Guinamp

18. Evian

19. Reims

20. Lens

Reagovat
EAG le grand amour

HSC

"Tvůj" Lorient

Reims

Reagovat
Murtago

Reagovat
Godwinson

Pěkný

Reagovat
Langi

Ja sem treba necekal ze Bielsa bude nejake extra terno a ze z Marseille pomalu udela mistra ligy (uznavam, neznal sem ho, ale mel jmeno)...podle me se do tehle ligy krute nehodi...uz jenom ta jeho "spoluprace" s Labrunem...tohle hold neni Spanelsko

Reagovat
domingo

Jinak ten boj o zachranu je letos fakt neuveritelnej - ctyri kola pred koncem ma sestupujici tym 37 bodu. To je proste strasne moc

Reagovat
Godwinson

By možná mohla vzít Marseille v létě Rudiho

Reagovat
smazaný uživatel

už sa píše o Ranierim

Reagovat
Israha

Gradel opět vynikající, okamžitě bych ho bral do Marseille jako náhradu za Ayewa. ASSE každopádně nijak přesvědčivý výkon, na gólovky byl dost možná lepší Montpellier...ale oni to prostě i přes slabší obraz hry dokážou zlomit a brát body. Třetí flek v LM budou brát buď oni, nebo Monaco, to už je asi jasné...

Reagovat
smazaný uživatel

kvuli gradelovi bych klidne prodlouzil APN az nekam do kvetna, kdyz to vidim...

Reagovat
Israha

Letos je vynikající, a hlavně si tu výkonnost udržuje zápas od zápasu, nemá ty blackouty jak Hamouma, který je jednou nejlepší na hřišti a pak (dneska) posere každý balon. Podle mě není v lize tým, který by měl ofenzivu více závislou na jediném hráči, jako to má ASSE na Gradelovi.

Reagovat
smazaný uživatel

gradel je fantasticky, nicmene lyon - lacazette od toho neni moc daleko, minimalne na podzim, kdy se lyon vecpal do boje o titul, jsem si pri te jizde i pocital, na kolika golech mel podil, a v jednom useku pri delsi serii vyher to bylo nekde k 90 % bylo to krasne videt, jak se zranil a pak uz nenabral starou formu, a cely utok lyonu sel fakt hodne dolu

Reagovat
Israha

To jo, ale vy pořád ještě máte Fekira, 12 gólů a docela slušný počet áček (z hlavy teď nevím), taky solidní výkony po celou sezonu. ASSE bez Gradela? Labilní Hamouma, věčně zraněný Corgnet, technicky geniální, ale na krok líný Mollo, Monnet-Paquet s jednou kličkou a centrem, dřevěný Wolfswinkel, vyčpělý a do koncepce se nehodící Erding. Tam prostě záložní varianta za Gradela není...

Reagovat
smazaný uživatel

fekir letos vletl do ligy vazne skvele, ale podle me se slusi rict, ze na tom ma nejvetsi podil prave pritomnost alexe kdyz mel alex dobry den, fekir vedle nej sel nahoru a dohromady utvorili nejlepsi utok ligy... hodne mi to pripomina vykony dua hazard, gervais v lille, hazard hral vyborne a gervinho se spolu s nim svezl na forme a odehral svoji zrejme nejlepsi sezonu... to s fekirem potvrzuje fakt, ze na jare byl alex zraneny, vykartovany, nebo se mu obecne min darilo a fekir sel okamzite vyrazne dolu, nedari se mu... proto jsou pro me sasenka i gradel srovnatelni lidri, kteri ve forme posouvaji tym do boje o LM, pricemz bez nich to je sed

Reagovat
Israha

Asi jo. Lyon máš nasledovaný víc než já, takže si netroufám polemizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak souhlasim, ze pokud chce marseille udrzet ten kvalitativni level po odchodu andreho, tak by meli po gradelovi jit za kazdou cenu nevidim lepsi nahradu na tuzemskem trhu

Reagovat
Israha

Leda Carrasco...ale ten by byl drahý a dost možná by ani nešel, přeci jen z aktuálního pohledu by to byl přesun do horšího . A možná N'Tep, ale toho bych snad ani nechtěl, jeden rozmazelný fracek s tunou talentu stačí.

Reagovat
juninho8

mat v jednom time Thauvina a Ntepa a je len otazka casu kedy jeden druheho zabije tah vedla bol asi aj Ocampos...mali ist radsej po tom Carrascovi...v lige je dost hracov po ktorych by mohli a budu musiet Marseillacania siahnut ked si nechavaju odist take mena

Reagovat
Israha

Já jsem tady tu politiku neprodlužování smluv kritizoval, ale když vidím, v jaké prdeli ten tým je, tak si skoro říkám, jestli nějaká větší rekonstrukce kádru není potřeba. Protože tohleto, co se s mírnými přestávkami děje od začátku kalendářního roku, zas jenom v Bielsovi taky být nemůže...Ocampos ale zrovna je přesně ten náladový typ hráče, který tohle změnit nepomůže. Nicméně LM nejspíš nebude, takže ani jeho přestup.

Reagovat
juninho8

ja taketo velke obmeny zboznujem halvne f FM-ku to robim casto....ale v skutocnosti sa to tak lahko neda....tych hracov co tu nizsie spomenul Frankie (Lavezzi, Lucas), to moze byt dobra cesta....vykupovat nepotrebnych hracov PSG moze byt dobra cesta....aj pre nich a aj pre tim...vid Lyon (Bisevac,Jallet)...a to by som poveal ze Lavezzi a Lucas mozu byt este vacsim prinosom....to s tym Ocamposom bude asi len dobre...za taku palku urcite nie....

Reagovat
smazaný uživatel

lavezziho a lucase jsem zminil jako top kvalitu ligy, kterou ale psg fakt nikomu v ramci ligy neprodaji z tech ofenzivnich hracu z psg by nicmene mohlo byt dost velke terno bahebeck, velmi zajimavy talent, ktery by navic teoreticky mohl byt dostupny za primerenou cenu

Reagovat
juninho8

asi hej...a keby aj predali tak by si to asi nikto nemohol dovolit...ale maju tam hracov ktory by mohli byt so svojou situaciou v tyme pomerne nespokojny- Bahebeck do ofenzivy....zo zalohy asi Cabaye,Rabiot....z obrany mozno Digne....

Reagovat
smazaný uživatel

digne by se z fleku hodil do lyonu, kde by byl okamzite hvezda do zakladu, akorat nevim, kde by aulas sebral tech 15 mega, za kolik prisel

Reagovat
juninho8

jedine ak by fakt odisiel ten SAŠA ale to potom neviem kto by hral v utoku

Reagovat
smazaný uživatel

samuel n'jieto'o do utoku by to proste chtelo toho andre-pierra z marseille a klidne mu dat srovnatelny plat, jaky uvolni odchazejici gourcuff, lyonskemu utoku chybi teoreticky jen zkuseny hrot, ktery si najde misto ve vapne a zkusenostmi to pozvedne, v pripadne lize mistru to nejde hrat ciste s dorostenci

Reagovat
juninho8

SASA zostane...snad ale ja tak by to chcelo niekoho....preco nie aj andre.pierra ale to neni podla mna mozne....viac mozny je isto ten Ben Yedder....ale to neni ziadny ostrielany borec....v europe si este nezahral...to je skor nieco podobne ako Fekir.....do francuzska je tazke dostat ostrielaneho hrota...okrem PSG

Reagovat
Israha

Vytáhnout zpátky ze Švýcarska Hoaraua, to by byl pro vás jackpot.

Reagovat
smazaný uživatel

toho jsem si moc pral jeste nez sel do ciny

Reagovat
Israha

Tak s Lucasem PSG počítá, toho vůbec nemá smysl brát v potaz...ale ten Lavezzi by byla dobrá volba. V týmu, kde by to stálo na něm jako na jedné z největších hvězd, by se zas dostal nahoru. Akorát on má asi větší ambice, než bojovat o EL

Reagovat
juninho8

no z Neapola odchadzal asi za prachmi....teraz by mohol srpavit zase prestup koli sportovej stranke....kde by hraval a stalo to na nom....ak by ozelel prvu sezonu LM tak preco nie aj Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

carrasca neberu jako dostupneho hrace pro OM, jinak bych rekl treba lavezziho, nebo lucase n'tep je skvely talent, ale tez blbecek, no, nicmene videt ofenzivni trojzubec ocampos, n'tep, thauvin, za to bych si asi i priplatil

Reagovat
Israha

Fujtajbl . Nevím, co by bylo horší, jestli toto, nebo to období temna, kdy tam strašili Kaboré, Amalfitano, Abdallah, Kadir nebo Sougou

Reagovat
smazaný uživatel

A Brandao

Reagovat
Israha

Ten ale aspoň semtam dal důležitý gól, vzdor své dřevěnosti...

Reagovat
domingo

Brandao byl v ASSE vybornej, do tymu, ktery potrebujou hrotaka schopnyho podrzet mic, dominantniho ve vzduchu atd., je naprosto idealni. Skoda ze uz je tak starej a ze je to takovej silenec

Reagovat
Israha

S tím souhlasím, souhra s Aubameyangem tam fungovala skvěle. Ale v OM to Brandaovi sedělo podstatně méně...

Reagovat
domingo

Tak protoze OM chce na hristi dominovat, udavat tempo hry, ne triskat sedesatimetrovy centry do vapna.. Ja ani nevim o cem se bavite, jenom jsem sjel dolu a videl "Brandao", tak jsem chtel taky neco rict

Reagovat
Pipo123

Carrascovi nemôžem stále prísť na chuť, mám pocit že to je hráč na protiútoky do otvorenej obrany súpera, keď Monaco hraje do plných ako proti Juve tak je úplme mimo. Čakal som od neho podstatne viac v zápasoch kde som ho videl

Reagovat
EAG le grand amour

Podle mě definitivní záchrana. Teď to dohrát, zázračně udržet trenéra, udržet Kerbrata, asi prodat Claudia a začít hledat nového střelce a pomalu taky náhradu za Jacobsena, Mathise a Žirého.

Reagovat
9augi9

Marseille prožívá špatnou sezónu, po které se dost možná bude pakovat kouč Ronny Deila, jehož místo by pak mohl nahradit ostřílený Claudio Ranieri. "Líbí se mi francouzská liga, má svoji kvalitu. Marseille je tradičný a velký klub, takže by to pro mě bylo zajímavé," uvedl momentálně nezaměstnaný Ranieri. (getfootballnewsfrance.com) Niečo mi ušlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem čuměl, že jsem asi něco zaspal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele