Ligue 1 preview - 3. kolo

23.08.2008, 09:26, aktualizováno 24.08.2008, 09:13
Previews
Neděle je důležitá pro Bordeaux, francouzský vicemistr potřebuje porazit nováčka z Nantes, aby mu neuniklo vedoucí duo Lyon, Marseille. V souboji dosud jednobodových týmů hostí Rennes Lille, Auxerre změří síly s Nice.
FC Sochaux - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Pařížané odjíždějí do Sochaux s další výraznou posilou ve svém týmu. Mateja Kežman se přece jen dočkal svého angažmá v PSG...

Srbský útočník se v hlavním městě Francie během týdne úspěšně podrobil lékařské prohlídce a do PSG míří z Fenerbahce. Oba kluby se dohodly na ročním hostování s opcí na trvalý přestup, který PSG případně bude stát čtyři miliony eur. Kežman se netajil přáním zahrát si v hlavním městě Francie a dlouho mu ho kazil fakt, že se oba kluby nedokázaly dohodnout na sumě. 29letý útočník se již jako hráč Partizanu označoval za hvězdu budoucnosti a po přestupu do PSV Eindhoven dal v dresu nizozemského klubu ve 122 ligových zápasech 105 branek. Nyní může předvést své kvality v nejvyšší francouzské lize.

Další spekulace se objevily kolem Pedra Paulety, který stále nemá jasno ohledně své další kariéry. Zkušený portugalský útočník původně plánoval ukončit po loňské sezoně kariéru, následně ale čekal na nabídky a v tuto chvíli není vyloučen jeho návrat do PSG. Pauletovi v létě vypršela v hlavním městě Francie smlouva a stal se volným hráčem. Nerozhodl se ale okamžitě ukončit kariéru, nýbrž čekal na nabídky a několik jich také dostal. Jasno v jeho případě by definitivně mělo být do konce srpna. "Ještě jsme se o tom nebavili, uvidíme," odpověděl Pauleta na otázku, zda bude hrát za pařížský klub.

Sochaux je jediným týmem Ligue 1, který nezískal ani bod. Na svém kontě má dvě těsné prohry a krčí se u dna tabulky. Pařížané mají na svém kontě jedno vítězství, minulý týden dokázali na svém hřišti porazit Bordeaux.

Hodně pozornosti na sebe také v úterý upoutal hráč domácího týmu Dalmat, který tvrdě zaútočil na Giulyho: "Nejsem jeho fanoušek a ani nikdy jsem nebyl. V PSG je daleko více lepších hráčů než Giuly, a přesto nejsou hodnoceni tak vysoko jako on. Bylo snadné zářit v Barceloně vedle hráčů jako je Ronaldhino nebo Eto'o." Na tato slova reagoval Giulyho spoluhráč Rothen, který Dalmatovi vzkázal, že nezná nikoho, kdo by si dokázal představit Dalmata hrát za Barcelonu.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert, Carlao, Faty, Perquis, Pichot, Maurice-Belay, Dalmat, Pitau, Isabey, Erding, Santos
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau, Armand, Bourillon, Camara, Ceara, Rothen, Makelele, Sessegnon, Chantome, Guily, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.85 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Le Havre AC - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Velkou trhlinu v útoku bude muset před utkáním s Le Havre řešit trenér Marseille Gerets. V průběhu týdne tým oslabil odchod Cissého do anglického Sunderlandu, zranění Nianga a také nejistý start Ben Arfy.

I když fotbalisté Marseille zatím plní roli "ostrostřelců", během dvou utkání vsítili osm branek, absence Cissého se může projevit. 27letý francouzský útočník si odchodem do Sunderlandu splnil své přání vrátit se na Ostrovy, zároveň ale doufá, že si udrží současnou formu. Málokterý fotbalista dokáže svými rozhodnutími vzbudit takovou pozornost jako právě Djibril Cissé. Tento velice populární a silně extravagantní kanonýr se dokáže stát miláčkem davů a také platným fotbalistou, který je schopný vstřelit kdykoliv gól.

Hosté jsou také jednou nohou v Lize mistrů, ve středu odehrají odvetu proti Bergenu (v prvním utkání zvítězila Marseille na norské půdě 1:0), ale středopolař Marseille Mbami varuje své spoluhráče, aby se soustředili nejprve na ligový zápas. "Výrazné vítězství proti Auxerre nás sice uklidnilo, ale čeká nás ještě dlouhá cesta. Utkání na půdě nováčka bude zajímavé, budeme vycházet ze zajištěné obrany a pokusíme se vstřelit nějaké branky," dodal s úsměvem Mbami.

Domácí tým nezačal soutěž špatně, po dvou kolech mu patří osmá příčka se ziskem tří bodů. Proti Marseille ale budou chybět zranění Lesage a Anin.

Gael Givet by v nejbližších dnech měl opustit Marseille. O francouzského obránce má zájem Panathinaikos a sledují ho i některé anglické kluby.
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault, Tixier, Ba, Sambou, Henin, Davidas, Ait Ben Idir, Dieuze, Noro, Lesage, Alassane
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda, Taiwo, Zubar, Hilton, Bonnart, Cheyrou, M'Bami, Ziani, Ben Arfa, Niang, Koné
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.10 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valenciennes FC - FC Lorient  (sobota 19:00)
S těžkou hlavou budou nastupovat hráči Valenciennes k utkání s Lorientem. V průběhu týdne jejich spoluhráč dostal infarkt.

Ve středu vydalo vedení zprávu, že David Sommeil během tréninku Valenciennes dostal infarkt, 34letý obránce je nyní v nemocnici na jednotce intenzivní péče, bližší podrobnosti o jeho stavu nejsou zatím známy. "Momentálně není možné stanovit přesnou diagnózu, nevíme, kdy se probudí," nechal se slyšet klubový lékař Chasselat. Prezident Valenciennes Decourriere dodal: "Hráči jsou sice mentálně velmi silní, přesto je ale tato událost ovlivnila."

Domácí budou chtít navázat na úvodní kolo nového ročníku, kdy na domácí půdě zvítězili. Druhé kolo na hřišti Caen znamenalo první letošní prohru. Fotbalisté Lorientu před týdnem remizovali s Lyonem a svou formu chtějí potvrdit i ve Valenciennes.

Lorient se bude muset obejít bez Namouchiho, který se zranil během týdne v reprezentačním utkání a mužstvu může chybět až 6 týdnů. Domácím chybí trojice hráčů - Belmadi, Grondin a Pujol.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau, Tiene, Rafael, Bisevac, Mater, Danic, Saez, Moreno, Jeovanio, Audel, Šebo
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard, Morel, Genton, Marcgal, Jallet, Amalfitano, Abriel, Ewolo, Jouffre, Gameiro, Le Pen
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Le Mans UC 72 - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Dva tříbodové týmy na sebe narazí v sobotním podvečeru, domácí Le Mans přivítá St. Etienne.

Hosté, kteří minulou sezónu nezačali vůbec dobře, ze z chyb poučili a na horní příčky tabulky myslí již od úvodních kol. "Nežijeme minulostí, z posledních šesti zápasů na soupeřových hřištích jsme pouze jedenkrát prohráli, takže ani z následujícího utkání nemám strach. Můj tým nerozlišuje, jestli hraje venku nebo doma. V každém střetnutí musíme podat dobrý výkon," nechal se slyšet kouč hostů Roussey.

Domácí celek opustilo přes léto několik opor a tým hledá novou tvář. A nevede si zatím špatně, v minulém kole Le Mans překvapilo, z hřiště Lille si dokázalo odvézt tři body za výhru 3:1. Le Mans hlásí navíc příchody dvou dvacetiletých fotbalistů. Z Anderlechtu klub získal útočníka Rolanda Lamaha, z paraguayského klubu Cerro Porteno pak přichází záložník Marcelo Estigarribia. Oba podepsali čtyřleté smlouvy, ale do sobotního utkání ještě nezasáhnouu, protože přestupové listiny nedorazily včas. Na odchodu je naopak srbský obránce Marko Baša - přestoupil do Lokomotivu Moskva.

Le Mans bude chybět brankářská jednička Pele, který je zraněný. Do utkání také nezasáhnou Andre, Baal a Bouhours. Hostům chybí Sall a Bilos, start Payeta je velmi nepravděpodobný.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Roche, Louvion, Geder, Cerdan, Camara, Stromstad, Thomas, Coutadeur, Gervinho, Helstad, Le Tallec
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Viviani, Dabo, Monsoreau, Tavlaridis, Perrin, Matuidi, Feindouno, Machado, Payet, Gomis, Dernis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - SM Caen  (sobota 19:00)
Neusnout na vavřínech a pokračovat v dobrých výkonech z úvodu sezóny, s takovým cílem budou vstupovat fotbalisté Monaka k sobotnímu utkání proti Caen.

Domácí fotbalisté jsou momentálně na čtvrtém místě, v minulém kole uhráli bod s Nantes, v tom prvním zvítězili nad PSG. Hosté z Caen jsou jen o bod pozadu, a tak sobotní střetnutí slibuje vyrovnanou partii.

Kouč Monaka je zatím s výkonem svých svěřenců spokojen: "Odehráli jsme dva dobré zápasy, ale naše předváděná hra má ještě mezery, moc se nám nevydařil první poločas proti PSG a také druhá půle proti Nantes – všechno ještě není perfektní. Chybí nám konstantní výkon po celých 90 minut," posteskl si Ricardo.

Hostům chybí zranění Leca, Gomis a Zubar, domácí tým se musí obejít dokonce bez šestice hráčů, k dispozici nebudou Cufre, Alonso, Adriano, Gakpe, Sagbo a Bernardi.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier, Muratori, Modesto, Mongongu, Perez, Nene, Leko, Gosso, Meriem, Nimani, Pino
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Plante, Lemaitre, Sorbon, Bouncansaud, Seube, Eluchans, Nivet, Proment, Deroin, Florentin, Savidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Fotbalisté Nancy věří, že poprvé v této sezóně dokážou naplno bodovat a vylepší svoji pozici v tabulce, která není zrovna nejlepší. Do cesty se jim postaví celek Toulouse.

Domácí tým bezbrankově remizoval s Lille a prohrál v Nice a momentálně mu patří 18. místo tabulky, hosté mají na svém kontě vysokou prohru z Lyonu a těsné vítězství nad Le Havre.

Trenér Toulouse ale jede se svým mužstvem také pro body: "Vítězství zvedne sebevědomí každému týmu. Moje mužstvo je pro tento zápas dobře připraveno a já věřím, že můžeme zopakovat stejný výkon, jakým jsme se prezentovali proti Le Havre."

Nancy se bude muset delší dobu obejít bez Malongy, kterého může svalové zranění vyřadit až na dobu čtyř týdnů. Toulouse postrádá Ilungu, Bersona, Braatena a Bergougnouxe, který se zranil na pátečním tréninku.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano, Biancalani, Ouaddou, Luiz, Chretien, Malongo, Berenguer, Gavanon, N'Guemo, Hadji, Fortune
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso, Mathieu, Fofana, Cetto, Congre, Mansare, Sirieix, Didot, Sissoko, Cesar, Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.25 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Grenoble Foot 38  (sobota 21:00)
Vládce francouzské ligy versus sebevědomý nováček – i tak by se dalo pojmenovat klání mezi Lyonem a Grenoblem.

Hosté jsou po dvou kolech na vedoucí pozici a trenér Lyonu Puel se nechal slyšet, že je sice překvapen umístěním Grenoblu po úvodních kolech, ale na druhou stranu tvrdí, že je to dáno pouze začátkem soutěže. "Hosté jsou plní očekávání a vyzařuje z nich čerstvost, nadšení. Ale kdo sleduje Ligue 1 moc dobře ví, že úvodní kola o výkonnosti týmu moc neprozradí. Soutěž je velmi náročná a do konce zbývá ještě 36 kol."

Nováček z Grenoblu dokázal v prvních dvou kolech naplno bodovat, vyhrál na půdě Sochaux a doma porazil Rennes. Vedení Lyonu uvolnilo na hostování dva mladé fotbalisty. Právě do Grenoblu míří podobně jako v loňské sezoně obránce Sandy Paillot, v belgickém Tubize pak bude zkušenosti nabírat záložník Romain Beyni.

Hostům bude chybět jen Flachez, Lyon se musí obejít bez Freda, Clerca a Mensaha.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris, Grosso, Bodmer, Cris, Reveillere, Juninho, Toulalan, Makoun, Ederson, Benzema, Gocou
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbee, Robin, Vitakic, Flachez, Mainfroi, Dimitrijevic, Feghouli, Romao, Batlles, Moreira, Akrour
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.80 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Lille OSC  (neděle 16:00)
Velké problémy se složením základních jedenáctek mají fotbalisté Rennes i Lille. Domácí i hostující tým sužuje rozsáhlá marodka, na obou stranách do utkání nezasáhne několik pilířů základní sestavy.

Ziskem tří bodů chce Jimmy Briand oslavit návrat do sestavy Rennes. Útočník domácích vynechal první dvě kola kvůli zranění. To je jedna z dobrých zpráv pro trenéra Lacombeho, několik dalších týmových opor nebude pro nedělní zápas k dispozici. Do utkání nebudou připraveni Pagis ani středopolař Cheyrou, Marveaux se poranil při utkání francouzské reprezentace do 21 let a univerzál Mbia se zranil na olympijském turnaji.

Podobné problémy mají i hosté, do posledních tréninků nastupovalo pouze 17 hráčů (z toho 3 brankáři). Mimo hru jsou Frau, Plestan, Franquart, Fauvergue.

Přestože jsou hosté na předposledním místě, domácí trenér tuší, že cesta za vítězstvím nebude rozhodně jednoduchá: "Očekávám velmi tvrdou bitvu o střed hřiště, hosté mají v záložní řadě několik velmi dobrých hráčů, kteří směrem dopředu představují velké nebezpečí," nechal se slyšet Lacombe.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez, Aubey, Bocanegra, Hansson, Fanni, Thomert, Lemoine, Mangane, Leroy, Kembo-Ekoko, Pagis
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki, Franquart, Tafforeau, Beria, Debuchy, Cabaye, Mavuba, Balmont, Bastos, Fauvergue, Toure
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.02 - 3.00 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - OGC Nice  (neděle 16:00)
Fotbalisté Auxerre se v nedělním utkání proti Nice pokusí napravit svůj výbuch z minulého kola, svěřenci trenéra Fernandeze utrpěli tvrdý direkt od Marseille a vysoko prohráli 4:0.

Domácí kouč Fernandez se nechal slyšet, že proti utkání s Marseille dojde v základní jedenáctce k několika změnám. Fernandez má ale zúžený výběr, několik hráčů nebude k zápasu připraveno. Navíc Gabriel Tamas se vrací domů, rumunský obránce ve službách Auxerre stráví rok na hostování v Dinamu Bukurešť. Hosté ale také nepřijedou v plné síle.

Smutná zpráva zastihla hráče hostů Erika Moulounguie, kterému zemřela sestra, a od vedení Nice dostal pro tento víkend volno. Mouloungui patřil po svém přestupu z Rennes k nejlepším hráčům v utkání proti Nancy, které Nice dotáhlo do vítězného konce. K dispozici nebude Onyekachi, který se ještě nevrátil z olympiády, ani zranění Rool, Hognon a Ben Saada. Domácí tým se bude muset obejít bez Berthoda a Niculaeho.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Riou, Grichting, Mignot, Coulibaly, Hengbart, Dudka, Pedretti, Chafni, Lejeune, Jelen, Quercia
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Letizi, Jeunechamp, Kante, Hognon, Diakite, Hellebuyck, Echouafni, Fae, Mouloungui, Remy, Bamogo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.95 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - FC Nantes  (neděle 21:00)
Který tým Bordeaux se nám v neděli večer představí? Ten, který zaslouženě porazil Caen, nebo ten, který minulý týden přenechal vítězství PSG?

Kvalita útoku Bordeaux z prvního utkání byla v přímém kontrastu toho, co předvedli útočníci proti Pařížanům. Trenér domácích Blanc se nechal slyšet, že pro jeho tým je jasným cílem zisk tří bodů.

Tlak na hráče pocítil i gólman Ramé, protože nikdo nečeká nic jiného než výhru. "Prohra v Parku princů byla pouze otázkou naší psychiky, ale minulost je za námi a my se musíme rychle dostat na tu správnou cestu. Nechceme usnout na vavřínech a žít jen z úspěšného minulého roku."

Hosté ovšem nepřijedou do Bordeaux jen bránit, už v minulém zápase bylo jasné, že se rodí velmi nebezpečná útočná dvojice Keseru-Klasnič, která vyčnívala nad zbytkem týmu a jak se zdá, našla společnou řeč.

Domácí tým se bude muset obejít bez Chamakha, který stále nedoléčil svůj zraněný kotník. Hostům bude chybět středopolař Pierre, který si v průběhu týdne zlomil lícní kost.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Rame, Jurietti, Diawara, Henrique, Chalme, Wendel, Gourcuff, Diarra, Fernando, Cavenaghi, Gouffran
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Heurtebis, Mareval, Pierre, Gravgaard, Douglao, Keseru, N'Daw, Babovic, Freitas, Abdoun, Klasnic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.60 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Grenoble Foot 3822003:16
2.Olympique Marseille21108:44
3.Olympique Lyon21103:04
4.AS Monaco21102:14
5.FC Lorient21101:04
6.SM Caen21014:33
7.Le Mans UC 7221013:23
8.Le Havre AC21012:23
AS Saint-Étienne21012:23
Girondins Bordeaux21012:23
OGC Nice21012:23
12.Paris Saint-Germain21011:13
13.Valenciennes FC21012:33
14.Toulouse FC21012:43
15.AJ Auxerre21012:53
16.Stade Rennes20114:51
17.FC Nantes20112:31
18.AS Nancy-Lorraine20111:21
19.Lille OSC20111:31
20.FC Sochaux20022:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele