Ligue 1 - preview 29. kola

13.03.2015, 08:58, aktualizováno 15.03.2015, 08:38
Previews
Paris Saint-Germain cestuje do Bordeaux a po vlastním zápase bude netrpělivě sledovat večerní dohrávku, v níž třetí Marseille přivítá vedoucí Lyon. Nedělní program odstartuje v Lille, kam přicestuje Rennes...
Lille OSC - Stade Rennes  (neděle 14:00)
Jak Lille, tak Rennes poslední dva zápasy vyhrály a posunuly se do první poloviny tabulky, tudíž by to na Stade Pierre-Mauroy mělo být velice zajímavé vzájemné střetnutí.

Domácí porazili jak Lyon, tak Guingamp, o což se postaral Nolan Roux. "Doufám, že se prosadím i proti dalšímu týmu z Bretaně," prohlásil pro klubové stránky útočník, jenž doposud vstřelil v této sezoně čtyři branky. "Velmi důležitý byl pro nás druhý poločas proti Lyonu, ve kterém jsme hráli opravdu výborně a otočili jsme skóre," pokračoval.

"Pokud budeme silní v defenzivě a efektivní v ofenzivě, můžeme se, jak vidno, měřit i s týmy z předních pozic. Na naší hře z posledních dvou utkání bychom rozhodně měli nadále stavět. Věříme, že jsme započali dlouho sérii vítězství," dodal spoluhráč Davida Rozehnala, jenž se paradoxně v těchto dvou střetnutích nedostal na hřiště.

Stejně jako Lille, i Rennes výhry nutně potřebovalo, protože se nebezpečně blížilo sestupové zóně. Na rozdíl od LOSC však Les Rouges et Noir proti papírově slabším soupeřům, jmenovitě proti Lens a Métám. "Zůstáváme maximálně soustředění, abychom dosáhli našeho cíle. Díky posledním dvěma výsledkům bychom měli být klidnější a více si hru užívat. Přesně tak by tomu mělo být proti Lille," nechal se slyšet trenér Philippe Montanier.

Oba celky (spolu s Guingampem) dosud nasbíraly stejný počet bodů, takže určitě nepřekvapí, že spolu v tabulce sousedí. První vzájemný duel této sezony vyšel na Stade de la Route de Lorient vítězně pro domácí, když se o góly při výsledku 2:0 postarali Habib Habibou a Abdoulaye Doucouré. Na svém stadionu však Lille inkasuje jen minimálně. I proto má tentokrát určitě větší šance na bodový zisk.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain  (neděle 17:00)
PSG se po postupu v Lize mistrů veze na vlně euforie, což by mělo nyní pocítit Bordeaux. To si však brousí zuby na účast v pohárech a k tomu potřebuje vyhrávat.

Po domácí remíze s Chelsea už mnozí francouzského mistra odepisovali. Blues však jako by - zvláště poté, co byl v odvetě na Stamford Bridge vyloučen Zlatan Ibrahimović - považovali vše za samozřejmé a v prodloužení se jim to po přesné hlavičce Thiaga Silvy vymstilo. Teď už se ale Blankovi svěřenci soustředí na Ligue 1, kde jsou stále ve hře o titul.

Od té doby, co se klubu ujali bohatí katarští investoři, PSG na Stade Chaban-Delmas ještě neprohrálo. Trenér Les Girondins Willy Sagnol však odvádí výbornou práci, tudíž by jeho tým mohl tuto statistiku narušit. V jednom směru bude zápas poměrně specifický, protože proti sobě nastoupí dva švédští útočníci - na jedné straně zkušený Zlatan a na té druhé Isaac Thelin, kterému je předpovídána velká budoucnost.

"Samozřejmě, že hrát proti němu bude výjimečná záležitost. On je v podstatě všehoschopný, nicméně nejde o jediného hráče, na kterého si budeme muset dávat velký pozor. Po mém lednovém příchodu z Malmö jsme ale ještě neprohráli a hodláme to dodržet. Víme, čeho jsme schopní a věříme ve své schopnosti, přestože to nebude snadné utkání."

V tom prvním v Parku Princů to byla pro domácí celkem jednoznačná záležitost. Lednové šestnáctifinále Coupe de France už bylo vyrovnanější, ale stejně se radovali hráči klubu z hlavního města Francie. Ti stále mají šanci vyhrát Ligu mistrů, Ligue 1, Ligový pohár i zmíněný Coupe de France. To by byla vskutku úchvatná bilance, ovšem k jejímu dosažení je ještě třeba odehrát poměrně velké množství náročných duelů, tím s Girondins Bordeaux počínaje.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Marseille - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Jednoznačný šlágr devětadvacátého kola francouzské Ligue 1 uvidí v neděli večer vyprodaný Stade Vélodrome, na kterém domácí Olympique Marseille přivítá prozatím vedoucí celek tabulky z Lyonu.

Obě strany se shodují, že toto vzájemné utkání o titulu nerozhodne, nicméně mohlo by v ledasčem pořádně zamíchat kartami. Les Gones zatím nashromáždili sedmapadesát bodů, o čtyři více, než jejich nejbližší protivník. Oba týmy si však v poslední době neodpustily drobná zaváhání, díky čemuž přizvaly do boje o titul také PSG, které je prozatím vklíněno mezi nimi.

Olypique, tedy ten lyonský, nezvládl zápas s Lille. Jenže zaváhání bohatě napravil proti Montpellieru, kterému nasázel "bůra". Pod výhru 5:1 se dvěma brankami podepsal Alexandre Lacazette, který si tak upevnil pozici na čele tabulky střelců, které vévodí se třiadvaceti přesnými zásahy. Následován je André-Pierrem Gignakem, jenž obléká dres Marseille.

"Zápas proti MHSC se nám vydařil, přestože jsme brzy inkasovali. Dosáhli jsme ale vynikajícího výsledku, protože jsme nepanikařili. Věřili jsme si a to bylo nejdůležitější. Všichni hráči zaslouží za svůj výkon obrovskou pochvalu, Teď proti Marseille půjde o hodně. To každý ví. Bude to náš třetí venkovní duel v řadě a napoví, jestli opravdu máme na to stát se šampiony," prohlásil kapitán Maxime Gonalons, jenž se do prvního týmu Lyonu dostal těsně po oné slavné éře.

"Sice se nám daří, ale pořád je co zlepšovat," prohlásil odhodlaně Lacazette. "Musíme na sobě pracovat až do závěrečného kola. Cítíme, že jsme silní a že můžeme dosáhnout na velké věci. Hlavně si nesmíme začít myslet, že už máme titul jistý," dodal mladý forvard, jenž tentokrát nebude moci spoléhat na přihrávky spoluhráče Yoanna Gourcuffa.

Také Marseille svého soupeře v minulém kole nijak nešetřilo. Nebohému Toulouse nasázelo hned šest branek a na venkovním hřišti vyhrálo poprvé od začátku října. Tomu se ani věřit nechce, že? V domácím prostředí však Bielsovi svěřenci máloco vypustí. Navíc budou chtít oplatit porážku z prvního vzájemného mače, ve kterém o výhře Lyonu rozhodl ... Yoann Gourcuff.

"Je skvělé, že teď hrajeme doma, před vlastními příznivci. Uděláme maximum pro to, abychom vyhráli. Tentokrát musí jít stranou atraktivní hra. Důležité budou tři body. A ty musí zůstat na Stade Vélodrome!" prohlásil André Ayew. Olympique Lyon ale v této sezoně nepřestává překvapovat, takže to pro ghanského reprezentanta a spol. určitě nebude nic jednoduchého.

Sám si je toho velmi dobře vědom: "Mají mladý, ale velmi dobrý tým, ovšem někteří hráči spolu přesto hrají už poměrně dlouhou dobu. Jsou velmi efektivní v ofenzivě. Hrají pohledný fotbal a ligu nevedou náhodou. Rozhodně si zaslouží být tam, kde jsou. Ale nikde není napsáno, že tam také vydrží až do závěrečného kola." Zápas Marseille s Lyonem, který startuje v devět večer, rozhodně slibuje velkou fotbalovou bitvu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.50 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - AS Saint-Étienne  (sobota 17:00)
Souboj dvou týmů, kterým se v roce 2015 zatím nedaří podle představ, uvidí diváci v Métách - zatímco však pro hosty je nejhorším scénářem ve zbytku sezony vypadnutí z pohárových míst, domácí Les Granats už mají pouze minimální šanci na záchranu..

Pro Saint-Étienne je dnešní duel ideální příležitostí odrazit se k silné závěrečné jízdě, která by jim mohla zajistit místo napřesrok v Evropě. Po únorové krizi se totiž svěřenci Christophe Galtiera pomalu sbírají, neprohráli už třikrát v řadě a před týdnem si konečně připsali i tříbodový úspěch, když triumfem 2:0 nad Lorientem navázali na remízy s Marseille a Toulouse.

Nyní je čeká soupeř, který bojuje o holý život, a Galtier varuje před dalším zaváháním. "Musíme si udržet stávající formu, navázat na zápas proti Lorientu. Nebude to jednoduché, ale pokud chceme skončit mezi nejlepší pěticí, nemáme jinou možnost než uspět. Musíme vykompenzovat ztracené body z vlastního stadionu," vyzývá kouč.

Galtier je však notoricky známý svojí opatrností, a na tom se nic nemění ani teď. "Méty se chtějí zachránit, sezona ještě neskončila. Očekáváme zápas ve vysokém tempu, kde nebude nouze o motivaci. Naším úkolem je soustředit se primárně na vlastní hru, ne na protivníka," dodal osmačtyřicetiletý stratég, který už možná bude moci využít služeb uzdraveného Francka Tabanoua; mimo hru naopak zůstávají Paul Baysse a Ismaël Diomandé.

U Les Granats naopak vládne pohřební atmosféra - nejenže tým Alberta Cartiera už pořádně neví, jak chutná vítězství, ale navíc v týdnu přišel o gólmana Johanna Carrassa a útočníka Juana Falcóna. Oba borci vynechají několik kol (Falcón zhruba šest týdnů, Carrasso tři). Zejména pro Falcóna je to velká rána; venezuelský forvard totiž na podzim podával skvělé výkony, potom se ale zranil, a když po uzdravení nastoupil za rezervu, opět jej zradilo koleno.

Loňský vítěz Ligue 2 tak potřebuje malý zázrak; případná dnešní prohra by mohla znamenat definitivní konečnou. Méty jsou v tabulce beznadějně poslední, stejně jako Lens ztrácí na záchranu už devět bodů, a na vítězství čekají neuvěřitelných šestnáct (!) zápasů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - Stade Reims  (sobota 20:00)
Hrůznou porážku naposledy prožili fotbalisté Montpellieru, kteří si brousí zuby na příčky zajišťující evropské poháry. Uvidíme, jak moc debakl s Lyonem zamával s jejich psychickou. Napravit situaci se budou snažit proti Remeši, která naopak po hodně dlouhé době zažila pocit vítězství a ráda by se nastartovala k obdobným výkonům.

Nešlo o to, že se padlo s Lyonem, ale spíš jakým způsobem. MHSC podlehl tomuto soupeři už podruhé v sezóně vysoko 1:5, a to navíc před vlastními fanoušky. Pokud si příští sezónu opravdu chce zahrát Evropskou ligu, měl by především na tenhle zápas co nejrychleji zapomenout. Pozici totiž aktuálně nemá vůbec špatnou.

Hostující lodivod Jean-Luc Vasseur na soupeře pěl jenom slova chvály a nic na tom nezměnil ani negativní fakt z minulé neděle. "Je to jeden z největších objevů. Pokračují vlastně v tom, co už nasadili v minulých ročnících. Tým má skutečnou kvalitu s talentovanými hráči," vysekával mu poklony.

Cíl Remeše, která v Ligue 1 naposledy zvítězila poprvé v novém roce, když porazila Nantes, je pro tenhle duel jasný. "Jedeme do Montpellieru ve stejném rozpoložení jako do Bordeaux či Marseille, tedy uhrát alespoň bod. Naše situace je stále nejasná a body jednoduše potřebujeme," pokračoval Vasseur.

V současné chvíli mohou být hosté relativně v klidu, na sestupové pásmo disponují šestibodovým náskokem. "Tento tým má mnohem na víc, než co ukazují výsledky, ale chceme, aby se vše odráželo i v tabulce. Musíme prostě navázat na výhru nad Nantes. Jsme na dobré cestě," zakončil remešský kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Nanteský výpadek formy začíná pomalu nabývat nebezpečných rozměrů - pokud svěřenci Michela Der Zakariana nezačnou opět sbírat body, hrozí jim namočení do záchranářských bojů. Případná domácí prohra s Évianem, který hraje o záchranu celou sezonu, by tak věci hodně zkomplikovala..

Les Canaris ještě před Vánoci koketovali s pohárovými ambicemi a i nyní jsou na solidní jedenácté příčce, nad šestnáctým Évianem však mají náskok pouze čtyř bodů, a co hůře - z posledních osmi duelů vyhráli jediný. Změnu sezonního plánu už přiznal i útočník Serge Gakpé, který prohlásil: "Čeká nás velmi důležitý zápas proti přímému konkurentovi v boji o záchranu. Doma takové týmy zkrátka musíme porážet."

"Évian je tým, který se vždycky zachrání, i když třeba až na poslední chvíli," připomněl Gakpé nevídanou statistiku podalpského týmu - loni mu prvoligovou příslušnost například zaručila až výhra 3:0 v posledním kole na půdě rozjetého Sochaux. "Je jednodušší namotivovat se proti PSG nebo Marseille, ale potřebujeme tři body," dodal tožský útočník.

Nantes to však rozhodně nebude mít jednoduché - Les Croix de Savoie mají letos v soubojích s přímou konkurencí velmi solidní bilanci, zatímco Les Canaris naposledy prohráli 1:3 s Remeší. Jako "bonus" pak navíc přišli o dva hráče, zraněného kapitána Oliviera Veigneaua a také Chakera Alhadhura, který Veigneaua nahradil na hřišti - a krátce nato dostal červenou kartu. Z disciplinárních důvodů nemohou hrát ani Lucas Deaux, Jordan Veretout a Papy Djilobodji, což znamená, že v obraně a záloze nastoupí Nantes prakticky s béčkem.

"Vypadalo to, jako by se proti nám všechno spiklo," glosuje remešské fiasko Gakpé, ale vzápětí dodává: "Dokázali jsme však podat bojovný a odhodlaný výkon, hráli jsme stejně jako v předcházejících kolech. Herně se nám docela daří, na tom musíme stavět."

Évian zakončil únorový program sérií tří výher v řadě a vysvobodil se ze sestupové zóny, a přestože naposledy padl v souboji s rozjetým Monakem, kouč Pascal Dupraz hledí do závěru sezony s optimismem. "Z utkání proti Monaku nemáme žádné jizvy, byli prostě lepší. Jdeme dál. Hráči mě v týdnu potěšili, mají ideální přístup," chválil évianský stratég svoji kabinu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - SM Caen  (sobota 20:00)
Lorient se stále s velkým štěstím pohybuje nad sestupovým pásmem, chybí ovšem málo a opravdu do něho zabředne. Nutně by tak potřeboval napravit poslední dvě venkovní porážky, neboť osmnácté Toulouse je vzdálené na rozdíl pouhých dvou bodů. Caen, to ovšem bude pro domácí těžký oříšek.

Les Merlus si určitě představovali jinou sezónu. Tým vlastně není schopný udělat nějakou šňůru dobrých výsledků, které by je vyhouply blíže do středu tabulky. V únoru sice ani jednou neprohráli, v březnu ovšem nezískali zhola nic. "Jsme z toho zklamaní, hlavně z konečného výsledku. Ale jsme na Caen nyní připraveni," uvedl záložník Romain Philippoteaux.

Pochopitelně že možnost pádu o patro níže straší v klubu nejednu duši. A Philippoteaux není žádnou výjimkou. "Musíme se spoléhat sami na sebe a ne se dívat, co dělají ostatní," dodával. "Máme štěstí, že karty hrají v náš prospěch. Pokud vyhrajeme, unikneme. Hrajeme doma, je to naše výhoda, takže musíme."

Svěřenci Sylvaina Ripolla jako by zapomněli střílet branky, jak v Évianu, tak v St. Étienne nedokázali ani jednou skórovat. Přitom s 31 vstřelenými v tomto ročníku nepatří bretaňský celek k nejhorším, co se ofenzívy týče. "Budeme se snažit nastavit naše tempo hry. Potřebujeme získat zpátky sebedůvěru," zakončil Philippoteaux.

Caen naposledy přišlo o svou trochu nečekanou sérii sedmi zápasů bez porážky a před vlastními fanoušky nestačili na Bordeaux. Za tohle období nasbíralo 19 z možných 21 bodů, remizovalo pouze v Paříži. "Je to tým, který se nikdy nevzdává. Bude tady chtít vyhrát. A my jsme na to připraveni," povídal domácí stratég Ripoll.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Potenciálně klíčový zápas v boji o záchranu čeká jak Lens, tak Toulouse - utkání obou aktuálně sestupujících týmů na Stade Félix-Bollaert tak bude mít příchuť skutečného souboje o pověstných šest bodů.

Zatímco však Toulouse až takovou ztrátu na sedmnácté místo nemá, domácím Les Sang et Or už pomalu zvoní prvoligový umíráček - ačkoliv záložník Pierrick Valdivia trvá na tom, že se v kabině zatím nikdo nevzdává. Dnešní duel ale může hodně napovědět; pokud by Lens, které ztrácí sedm bodů na osmnácté Les Violets a devět bodů na záchranu, před vlastními tribunami neuspěli, bylo by to s nimi už hodně špatné.

"Je to jen a pouze na nás. Musíme zkrátka nalézt formu. Nevzdáváme se, věříme v záchranu - pokud by to tak nebylo, proč bychom v soutěži vůbec pokračovali?" vznesl Valdivia řečnickou otázku. "Toulouse je velký, tradiční tým, ale v současnosti se jim moc nedaří. Také my máme bohatou tradici, a proto si nemůžeme dovolit házet ručník do ringu. Stále jsme ještě naživu," dodal odhodlaně.

Případná výhra by pro svěřence Antoine Kombouarého byla teprve šestou v sezoně; naposledy se jim to povedlo 19. prosince proti Nice, v novém kalendářním roce tedy na tříbodový úspěch stále čekají. "Vážíme si toho, že můžeme hrát v Ligue 1. Jsme bojovníky, táhneme za jeden provaz a držíme při sobě i v této těžké chvíli. Letošní sezona je pro nás hodně náročná, ale musíme udělat vše pro to, abychom dnes konečně zvítězili," zakončil Valdivia.

To u Toulouse se sestupem stále příliš lidí nepočítá - jistě, Les Violets se nedaří, ale stáje mají mnohem kvalitnější tým, než napovídá jejich tabulkové umístění. Musí ale urychleně zabrat, protože v aktuální formě to vypadá tak, že při snaze hrát otevřenou partii s Marseille prohrají doma 1:6 (jak se stalo minulý týden).

Na hlavu kouče Alaina Casanovy se tak už delší dobu snáší oprávněná kritika, ale sám trenér věří, že zná recept: "V sobotu musíme ukázat, že jsme válečníci. V této sezoně někteří hráči nehráli úplně na 100 procent svých možností. Týmy jako Lens mají právo věřit v záchranu, budou mít v zádech věrné fanoušky a určitě nám to hodně ztíží. Musíme předvést odhodlaný, bojovný výkon, musíme se o výsledek opravdu porvat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.10 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - SC Bastia  (pátek 20:30)
Monako je poměrně v laufu a věří, že na konci sezóny stane na jedné z prvních třech příček, aby si mohlo obdobně jako letos zahrát Ligu mistrů. Nečeká ho ale vůbec snadná zkouška. Bastia aktuálně disponuje jednou z nejlepších forem z Ligue 1 a navíc letos už na Stade Louis II jednou vyhrála.

Nebyl to tehdy pro Monako vůbec povedený zápas. Zhruba před měsícem přivítalo před vlastními fanoušky korsický celek v souboji o postup do finále v rámci Coupe de la Ligue, jenže ten nezvládlo. Hosté dokázali ubránit bezbrankový výsledek a nakonec prošli dál díky úspěšnému penaltovému rozstřelu.

A právě tenhle zápas jako by Bastii nakopl k dost nečekané sérii výsledků. Vždyť od té doby za pět zápasů hned čtyřikrát vyhrála, padla jen na půdě Lorientu. Důležitým momentem pro ní byly i vůbec první dvě vítězství v sezóně na cizích hřištích. Teď už jako by se svěřenci Ghislaina Printanta nemuseli spoléhat především na vlastní prostředí, jako tomu bylo v letech minulých.

Tentokráte však hostující stratég na půdě aktuálně čtvrtého celku tabulky nebude moci vyslat optimální složení. Poraněné stehno totiž trápí Ryada Boudebouze, Sebastien Squillaci má problémy s podkolenní šlachou a Yannick Cahuzac nemá v pořádku přitahovač. Všichni tři přitom byli přítomni u poslední výhry nad Nice.

Domácím se v posledních kolech daří stahovat ztrátu na vedoucí trojici. V současné chvíli činí deficit na třetí příčku už jen šest bodů. "V posledních týdnech jsme potřebovali získat sebedůvěru. Potřebovali jsme body, abychom stoupali v tabulce. A teď je mé mužstvo přesvědčeno o tom, že může být třetí," uvedl kouč Leonardo Jardim.

Jardimův celek naposledy dokázal vyhrát 3:1, a nechal tak zapomenout na nezdar v Coupe de France. Příští týden ho čeká důležité klání v Lize mistrů s Arsenalem, takže by bylo potřeba dobře se neladit. "V Évianu jsme byli pevní. V důležité chvíle umíme zabrat. Doufejme, že nám to vydrží," říkal mladičký bek Almamy Touré.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - EA Guingamp  (pátek 20:30)
Před několika koly rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že v souboji Nice s Guingampem půjde o záchranu. Aktuálně však oba celky nemají ideální formu a rády by se odrazily k výsledkům, jaké zaznamenávaly v lednu či únoru. Domácí na svého soupeře umějí, porazili ho třikrát ze čtyř případů.

OGC na podzim svého soka skolil venku jednoznačně 7:2, a vytvořil letos tím pádem rekord v počtu nastřílených branek v jednom utkání v rámci Ligue 1. Jenže ani nyní nebude mít optimální výhodu domácího prostředí a správnou podporu svých fanoušků. Střetnutí se totiž odehraje za zavřenými dveřmi, neboť svaz klub potrestal zákazem vstupu diváků na stadion za nepokoje vyvolané v lednu během derby s Marseille.

Pro Nice není tahle situace žádnou novinkou, už v srpnu roku 2013 proti Rennes hrálo před prázdnými tribunami. "Slyšeli jsme na hřišti všechno," uvedl jeden z pamětníků tohoto utkání záložník Éric Bauthéac. "Když máte prázdné hlediště, je pro vás těžší najít motivaci. Musíme hledat jinde. Je to zvláštní pocit hrát bez hluku."

Přitom právě nyní by klub z Azurového pobřeží potřeboval opravdu nutně bodovat. Od konce ledna ještě nevyhrál, poslední tři kola vyšel úplně naprázdno. "Soupeř bude mít výhodu, protože my nebudeme mít podporu našich fanoušků," zdůrazňoval Bauthéac. "Když nás tlačí, tlačíme i my. Pokusíme se to zvládnout bez nich."

I Guingamp už tři zápasy v řadě nenavýšil svůj účet, byť alespoň o jediný bodík. Naposledy doma padl s Lille, a to nedokázal vstřelit gól. Tentokráte by navíc svému soupeři rozhodně chtěl oplatit vůbec nejkrutější porážku v sezóně. Body potřebuje i proto, že jeho náskok na sestupové pásmo se stále tenčí.

Ani domácí bek Romain Genevois není šťastný z toho, za jakých podmínek se střetnutí s EAG odehraje. "Dokonce i když je hodně fanoušků hostů, jsou věci jiné. Atmosféra houstne, víc se snažíte," popisoval. "I když tu v pátek diváci nebudou, budeme je mít my v hlavě. A dáme do hry vše, abychom zvítězili."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon28176556:2257
2.Paris Saint-Germain281511250:2456
3.Olympique Marseille28165756:3153
4.AS Monaco27138629:2047
5.AS Saint-Étienne281210632:2246
6.Girondins Bordeaux28129734:3345
7.Montpellier HSC27126936:3042
8.Lille OSC281081024:2438
9.Stade Rennes281081028:3438
10.SC Bastia28991030:3136
11.FC Nantes28991022:2936
12.Stade Reims28981134:4435
13.EA Guingamp281121530:4035
14.SM Caen28971243:4234
15.OGC Nice28971230:3434
16.Évian Thonon Gaillard281021630:4432
17.FC Lorient28941531:3731
18.Toulouse FC28851529:4729
19.RC Lens28571626:4322
20.FC Metz28571620:3922

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
Kongo

Tenhle zápas s kanárama musí Evián zvládnout,protože i od Toulouse očekávám tři body. Bohužel bude dost citelně chybět Sabaly.

Reagovat
domingo

Cekas od Toulouse na Felix-Bollaert tri body?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry den,

budu rad pokud budete sledovat online zápasy přes náě stream na www.betclub.cz/live Je tam přehledná a hlavně široká nabídka sportovních utkání. Na webu se také můžete registrovat k odběru sportovních tipů zdarma Díky za podporu a mějte se :)

Reagovat
onze

Srdečne pozdravujem všetkých priaznivcov LIGUE 1. Hlavne pozdrav patrí Vám ktorý stále urážate PSG. Muselo sa Vám pekne tažko v stredu zaspávať, po tak kvalitnom výkone PSG. A postupe v LM. /Snáď postúpi aj ASM/ Pozdravujem priatelia. A nezabudnite, zajtra ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Tak více je to zásluha Mourinha než kvalitního výkonu PSG

Reagovat
hribco

Cize vykon PSG nebol kvalitny ?

Reagovat
Langi

to bych uplne netvrdil

Reagovat
Kovi81

prokauc jak delo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Ja vam fandil

Reagovat
smazaný uživatel

no je rozdiel hrať v Ligue 1 a v LM, v LM držím prsty každému týmu z ligy, tak že aj PSG veď koef. je dôležitý a v LM sa robí aj reklama na ligu. V lige to je o inom keď za vamí stojí LFP

Reagovat
lucius6

Mně spíš přišlo, že tak 95% lidí PSG fandilo

Reagovat
bayern987

Jak hraje Contento?

Reagovat
HorajzmAmmann

Sleduje tady někdo PSG ? Jaké mají rozestavení a cca základní sestavu ?? Mě příjde že něco jako 4-3-3 (4-5-1)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dúfam že to nezakríknem ale Bordo zatiaľ parádny výkon, Parížanov k ničomu nepustili, sami si vytvorili 3 tutovky za 20 minút a z jedne skórovali. PSG je zatial asi hlavou ešte v Londýne, ale tak zatim je to len začiatok zápasu. Ale inak parádny futbal

Reagovat
Pipo123

To je strašná sračka čo hraje PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne jaffredo

Reagovat
juninho8

tak uz aj superi pomahaju PSG gol ako z cirkusu

Reagovat
Pipo123

to bolo naozaj hodne komické, ale Ibra to tiež pekne vyriešil

Reagovat
juninho8

no jo...strcil tam tu nohu....iny utocnik by to mozno ani neskusil

Reagovat
smazaný uživatel

tak už ten odkop Carrassa bol na hovno

Reagovat
juninho8

tym to nastartoval....to bola seria 4 totalnych hluposti

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Cabaye, najprv kryvo dostúpi, potom strčí nohu do šprajcu a tak ju vloží do strely a môže isť dole

Reagovat
juninho8

jeden z mala sympatakov v PSG pre mna....ale za to co prislo po tom som rad Khazri

Reagovat
smazaný uživatel

teraz tom tam Carrasso vychytal napravil chybu pri vyrovnávajúcom gole

Reagovat
Pipo123

Carrassa by som ani nechválil, keď ho Lavezzi dva x trafí hlavne tá druhá strela to mohol dať kam len chcel a on mu to napáli do nohy

Reagovat
smazaný uživatel

tak tú nohu aspon dvihol pozične to vykryl

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lavezzi čo súboj to pád

Reagovat
juninho8

to nakoniec ani nemohol inak doapdnut.....

Reagovat
smazaný uživatel

Mariano

Reagovat
Pipo123

Mal pískať malú domov, domáci mali štastie

Reagovat
smazaný uživatel

tak najprv tam bol faul Ibru, sudí nechal výhodu a domáci to takto poriešili asi to len kompenzoval za ten faul, ale bola jásna

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil na Mariana parádna lopta

Reagovat
juninho8

krasa....len im uz nedarujte aj treti

Reagovat
Pipo123

Camara môže za dva góly, úplne pozične mimo, strašný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam sa s Marianom nevrátil Cavani

Reagovat
Pipo123

Tak ale center do šestnástky a Camara stojí na zadnej tyčke ? pritom útočník tam bol úplne sám, Thiago mal svojho hráča, Camara nie. Pri druhom góle to isté, nebol pri hráčovi čo zakončoval pritom to bol jeho hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

ako ja tvoje tvrdenie nevyvraciam ved máš pravdu, len som dopísal že Cavani sa tam otáčal ako s vagonom

Reagovat
juninho8

a este vecer trosku prekvapit na velodrome a bude to ina pecka....dufam aspon v remku

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 - Kone, Kone, Kone, Kone

Reagovat
juninho8

lider obrany burkiny faso to dnes vybavi?

Reagovat
smazaný uživatel

no jasne 4. minúta vlastný a v 15. minúte penalta a je to vybavené

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille : Mandanda – Dja Djédjé, Morel, Romao, Fanni, Mendy – Imbula – Ayew, Payet, Thauvin – Gignac

Lyon : Lopes – Jallet, Umtiti, Rose, Bédimo – Gonalons, Tolisso, Ferri, Ghezzal – Fékir, Lacazette

Arašid v základe, no čo dodať

Reagovat
smazaný uživatel

0-5, lacazette 5x

Reagovat
Pipo123

Ibra po dnešnej prehre povedal do kamier následovné...

“15 rokov som nevidel takého rozhodcu ako tento v tejto zasratej krajine. Táto krajina si nezaslúži PSG.”

Reagovat
smazaný uživatel

jj, mohl by uz konecne vypadnout tam, kam patri

Reagovat
Kovi81

do kosova

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra je trápny, môže byť rád že nešiel dole za lakeť na hlavu a pičovanie po sudím, čo im sudí v prvom polčase odpustil, to im potom v druhom zrátal

Reagovat
juninho8

a co im vlastne spravil? ja som nevidel nic oc by ich poskodilo....penu im zapiskal....tak neviem o com tara

Reagovat
smazaný uživatel

sledoval som celý zápas, v jedinom čo ich mohol poškodiť je že sa mala pískať mala domov za stavu 2:2, len že tam Ibra fauloval Saneho a Jafredo nechal výhodu, Sane dal malu domov a Carrasso to chytil doruky, Jafredo to nespískal asi kvoli tomu ze nechával výhodu za faul tak to asi kompenzoval, kludne mohol spískat, že ruší výhodu za faul Ibru ale on nespískal nič. Inak súboje Ibru viac krát upozornoval, pretože sa tam vkuse lakťoval, len v prvom polčase tam šli na kartu lakťom do hlavy, Luiz, Motta a Ibra, na druhej strane Thielin, Verratti môže byť taktiež rád ze dohral, taký nervák sa len tak nevidí, po každom faule bol pri rozhodcovi. Ale myslím že Jafredo ten zápas celkom zvládol, V prvom polčase to trošku viac pustil a hralo sa aj tvrdšie, v druhom to zasa skúsene rozkúskoval

Reagovat
juninho8

ja som videl len druhy polcas....no jo....na tu malu domov som zabudol...to sa mohlo piskat...ale inak nic vazne...pencla asi bola a aj ju zapiskal...ostatne lavezziho hadzanie o zem bolo len hadzanie takze tam nebolo o com....si mysleli po tej chelsea ze su krali sveta a takto to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

na druhej strane, ukazovať rohodcovi že či mu šíbe? ťukaním prsta na hlavu je podľa mňa cez čiaru, len že on je chránený druh, tak dodatočný trest nehrozí

Reagovat
juninho8

nemal on stat za to st. etienne? ci to uz stal predtym?....no za to predsa Ibrakadabra nemoze dostat trest

Reagovat
smazaný uživatel

Saša

Reagovat
juninho8

lacaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Mandanda ho prečítal, už dopredu sa tam hádzal

Reagovat
juninho8

jop...skdoa ze sa to potom od sasu odrazilo daleko

Reagovat
smazaný uživatel

lopes zase taha z hoven

Reagovat
juninho8

to je ale ukazka fandenia hadzat tam Anthonymu do patky flase a pohare....OM fans

Reagovat
smazaný uživatel

No to hrozí znova nejakým zranením, hráči domácich to riadne nezvládajú, dohrávajú súboje a ruky lietajú všade

Reagovat
smazaný uživatel

neprehanej zas

Reagovat
smazaný uživatel

tak je na nich vidieť že sú strašne nahecovaní, Morel tam dohral Nabila a nič, na druhej strane Ferri šiel do súboja s Ayewom síce rukou ale bol to jeho prvý faul a hned karta, ako nesúdim sudiho, zatim to zvláda, len reagujem tano že su strašne hecnutý a na všetko reaguju aj na sudího ajj v súbojoch je to vidiet, ako na druhej strane sa mi to páči, zápas má grády, len aby sa to sudímu nevymklo z rúk

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono je jasny, ze to nechtej dat lyonu zadarmo, kdy jindy se vyhecovat

karta pro ferriho byt zrejme nemela, tam si sudi evidentne myslel, ze mu dal umyslne loket do obliceje, hodne tezke na posouzeni zrovna; jinak podle me zatim vsechno vyhodnotil jak mel, vcetne ted karty pro gignaca, neprijde mi to nejak vyhrocene

Reagovat
smazaný uživatel

tak bol to Gignacov druhý faul zo zadu na Umtitiho a rukou, dokedy mal čakať, do 90. minúty?

Reagovat
smazaný uživatel

ted jsem napsal, ze to dal spravne, co blbnes?

Reagovat
smazaný uživatel

beriem spať, nepochopil som to, veľa čiarok

Reagovat
juninho8

no ak pojde hrat Dabo tak to radsej asi preventivne vypnem

Reagovat
smazaný uživatel

o desiatich bez Ghezzala by sme asi boli lepší

Reagovat
smazaný uživatel

a uz ho mas dole

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier ma vyslišal, teraz sme čitateľlný. Blok a rýchly prechod do útoku

Reagovat
Langi

To se zranil nebo je tak priserny ze jde po 40 minutach dolu?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

bez príhravky, bez myšlienky, resp. bez lopty

Reagovat
smazaný uživatel

No zatim Marseille o trochu lepší, na šance 2:1, dúfam že prídu aj góly

Reagovat
smazaný uživatel

fekir kope ty standardky paradne, skoda, ze se z nektere neurodilo

Reagovat
smazaný uživatel

mňa fascinuje Morel, asi najlepší hlavičkár domácich a pritom ma 160 cm, pozične je stále tam kde má byť.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, dneska obecne obrana marseille bezchybna de facto

Reagovat
juninho8

uz aj "lejzre" do tvare....kultura fandenia fakt na vysokej urovni

Reagovat
smazaný uživatel

fanni je fakt skala dneska

Reagovat
juninho8

toto bol hnusny slapak na Jalleta

Reagovat
smazaný uživatel

tak ani faul to nebol

Reagovat
juninho8

Reagovat
juninho8

nevie cisa to piska ale ruka to bola....

Reagovat
juninho8

ani neviem kedy naposledy zahodil Sasa 2 taketo tutovky v 1 zapase

Reagovat
smazaný uživatel

tak pred týždňom v prvom polčase

Reagovat
smazaný uživatel

Umtiti

Reagovat
juninho8

Umtiti robi pekne hrubky v poslednom case...teraz to bolo o chlp

Reagovat
juninho8

Ferri zakazdym naleti ako skolak

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by me zajimalo, jak by vyhodnotilo video

Reagovat
smazaný uživatel

Gol to bol, ale skôr by som riešil že Ocampos šiel dvoma nohami do Lopesa, to mal sudí zapískať a nič by sa neriešilo

Reagovat
Langi

Hmm, tak se obavam, ze Marseille obrali o gol

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam mal sudí podľa mna pískať faul

Reagovat
smazaný uživatel

jebnuty Morel a tak som ho chválil

Reagovat
smazaný uživatel

LOL

Reagovat
juninho8

ako fanusik lyonu musim asi priznat ze sudi zarezal OM......

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Saša ko vždy proti top týmom sklamal

Reagovat
smazaný uživatel

jatrovka rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Tolisso vs. Mandanda 0:2

Reagovat
juninho8

kurde to boli sance na konci skoda velka....aj ked bolo by to trosku nezasluzene k OM ale mohlo to padnut

Reagovat
Israha

Jehehe, Morel rudá za čistý skluz...ti rozhodčí ve Francii fakt stojí za hovno. A nejlepší je, že se fakt potvrdilo to, co říkal minulý týden LesGones. 0:0 po těch kanonádách v Toulouse a Montpellieru

Reagovat
juninho8

aj ked nejaky ten gol asi padol....neviem ci regulerne ale asi bol

Reagovat
Langi

Byl tam...ale asi po faulu na Lopese...

Reagovat
juninho8

to som myslel tym ze neviem ci regulerne

Reagovat
Langi

Skoda...ten tlak na konci mohl skoncit golem...ale budme radi, to nejhorsi uz je vsechno uspesne za nama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele