Ligue 1 - preview 29. kola

20.03.2010, 10:16, aktualizováno 21.03.2010, 08:55
Previews
Na čele Ligue 1 je to obrovsky vyrovnané a dnes dojde ke konfrontaci několika klubů pomýšlejících na titul. Bordeaux v lize zapomnělo vyhrávat a vzpomenout si bude chtít proti Lille, v Marseille se zase představí Lyon a fanoušci se jistě nebudou zlobit, pokud se bude opakovat podzimní přestřelka. Montpellier přivítá Valenciennes...
Montpellier HSC - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Druhý Montpellier, prohánějící mocné francouzské favority, sehrál v posledních dvou ligových kolech zápasy s vedoucím Bordeaux a třetím Auxerre. Oba skončily shodně remízou 1:1. Špatné výsledky to vzhledem k jeho udržení se v tabulce těsně za vedoucím Les Girondins zajisté nejsou. Teď je ale nutné poprat se o tři body s Valenciennes.

A doma se HSC daří na jedničku - deset ligových výher ze čtrnácti zápasů má na svém kontě už jen Lille. Jen osm puštěných gólů zase vedoucí Bordeaux. Protože situace na čele tabulky je hodně vypjatá, jelikož bodový rozdíl mezi prvním a šestým činí pouhé tři body, budou o titulu i o dalších příčkách rozhodovat hlavně zbytečné ztráty. A ty se nesmějí doma stávat prakticky vůbec.

Domácí však čeká Valenciennes, aktuálně desátý celek, který letos dokázal vyhrát sedm utkání venku. Pouze Marseille a Bordeaux mají stejně skvělou bilanci. "Mělo velmi dobrou první polovinu sezóny. Hraje podobným stylem, jaký preferujeme my," hodnotil soupeře montpellierský trenér René Girard.

Hostům se poslední dvě ligové utkání vůbec nevydařila. Prohráli jak v Auxerre 0:1, tak naposledy doma s Rennes 0:2. Navíc nedokázali vsítit branku. "Ve středu pole jsou spíše defenzivnější hráči jako Cohade, Gomis, Sanchez a Saez. Zároveň se však VA opírá o ty talentované ofenzivní - Ben Khalfallah, Audel a Pujol," popisoval domácí kouč.

Montpellier postrádá vykartovaného Tieného, Džodič je stále zraněný a vyloučený je praktiky i start Delayeho. VA má početnější marodku, mezi největší ztráty patří zřejmě Balde a Rafael. Podzimní vzájemný duel skončil remízou 1:1. Na rychlou branku montpellierského Montaňa dokázal odpovědět ve druhé půli Sanchez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Lille OSC  (neděle 17:00)
I druhé nedělní utkání má přívlastek velkého šlágru kola. Bordeaux, které je po sobotním vítězství Auxerre už na druhém místě, totiž na svém stadionu přivítá čtvrté - a velmi nebezpečné Lille.

Bordeaux hrálo v průběhu týdne odvetné utkání osmifinále Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus, které nakonec dotáhlo do vítězného konce. Domácí zvládli i první zápas na horké řecké půdě a postoupili tak do čtvrtfinále. A tam jim páteční los přidělil velmi zajímavého soupeře - Olympique Lyon. Je tedy jasné, že francouzská scéna bude mít své zastoupení mezi čtyřmi nejlepšími celky neprestižnější evropské soutěže.

Teď je ovšem na řadě domácí Ligue 1. A tam je situace jasná, domácí si nemohou dovolit zaváhání, protože v těsném závěsu je hned několik týmů, kteří velmi rádi vedoucí příčku po Bordeaux převezmou. Vždyť mezi prvním a šestým klubem je rozdíl pouhých pěti bodů.

Lille ale úplně bez šance není, Bordeaux už totiž tři ligové zápasy v řadě nevyhrálo. "Lille má velmi kvalitní tým, který bude chtít za každou cenu dosáhnout na Ligu mistrů," řekl bývalý skvělý obránce Bordeaux a francouzské reprezentace Marius Trésor, který nyní pracuje právě pro Bordeaux a pokračoval: "Pro Girondins to bude velmi těžké střetnutí, hostům se tady tradičně daří. Bordeaux si sáhne až na dno sil."

Hosté po dlouhé době "narazili", když nezvládli odvetné utkání Evropské ligy proti Liverpoolu a vysoko prohrálo 0:3. Lille navíc není zvyklé na tak vysoký gólový příděl, tři branky mu naposledy na začátku prosince vstřelila španělská Valencie.

Domácí výběr postrádá Planuse a Traorého, hostům chybí Debuchy, Plestan a Gervinho.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Sané, Ciani, Trémoulinas - Gouffran, Plašil, Fernando, Diarra, Chamakh - Gourcuff
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Beria, Rami, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Dumont, Hazard, Frau - Obraniak
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Podzimní vzájemný zápas dvou nejmocnějších francouzských Olympiqueů - lyonského a marseillského - dopadl divokou remízou 5:5. Překrásný zápas! I kdyby nadcházející jarní souboj nenabídl takovou gólovou podívanou, zajímavý bude tak jako tak. Bude se totiž o co hrát. Oba konkurenti patří mezi hlavní adepty na titul.

Lyon je pátý, Marseille šestá. Bodový deficit mezi oběma kluby činí pouhý jeden bod a k vedoucí příčce nemají vůbec daleko. "Bude to velká nedělní bitva. Důležitý zápas v boji o titul, protože Marseille je jedním z našich přímých konkurentů," říkal pro klubové stránky lyonský záložník Kim Kallström.

Oba týmy si v sezóně vybraly své slabší chvilky, kde hodně ztrácely. Přesto se dokázaly vrátit zpátky, a soupeřit tak o prvenství v Ligue 1 i nadále. "Nebude to úplně to rozhodující utkání, ale důležité bude hlavně pro udržení si naší formy a sebedůvěry. I co se týče zisku bodů. Vždy, když vyhrajeme, vyvíjíme na ostatní soupeře vepředu tlak," dodával švédský záložník.

Zatímco hosté se stále drží v evropských pohárech, poněvadž dokázali postoupit přes Real Madrid do čtvrtfinále Ligy mistrů, Marseille je z Evropské ligy venku. Prohra 1:2 s Benficou jí zkrátka vystavila stopku. "Doufám, že to nebude mít vliv na nedělní střetnutí s Lyonem," přál by si marseillský Souleymane Diawara. "Před utkáním proti Lyonu by bylo dobré vyhrát. Ale ve čtvrtek jsme neměli šanci," přiznával.

"I kdybychom byli hodně zklamaní a frustrovaní, musíme rychle zapomenout a soustředit se na další zápas. Být vyřazen hodně bolí, protože jsme v Evropské lize chtěli něco dokázat," neskrýval Diawara zklamání. OM by zkrátka potřeboval psychickou vzpruhu, v lize se mu totiž také tolik nedaří. Dvakrát jen remizoval 1:1 s Lorientem a v Toulouse.

Lyon není příliš oblíbeným sokem pro Marseille, z posledních dvanácti utkání ho doma dokázala porazit jen ve dvou případech. Loni v květnu Lyon zvítězil v Marseille 3:1. "Hrajeme venku, takže Marseille je favoritem. Má pochopitelně velmi dobrý tým. My tam ale jedeme vyhrát. Jsme toho schopni," věří si Kallström.

Domácí kouč Didier Deschamps plánoval, že do sestavy nezařadí Heinzeho, jeho seznam marodky ovšem během týdne ještě narostl. Cheyrou, Koné a Abriel utrpěli zranění proti Benfice a těžko proti Lyonu nastoupí.

Trenér Lyonu Claude Puel nehlásí žádné novější absence. Clerc se začíná pomalu uzdravovat, Anderson taktéž zůstává mimo hru a nejistý start visí nad Boumsongem a Bastosem. Na šest měsíců je ze hry vyřazen brankář Joan Hartock, kterému praskla achilovka. Taková ztráta to ovšem pro OL zase není, Hartock je totiž až gólmanskou trojkou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Toulouse FC  (sobota 19:00)
V Rennes stále věří, že by se letos mohly vybojovat evropské poháry. Poslední dvě výhry nad Monakem a naposledy ve Valenciennes naznačují, jak po nich svěřenci kouče Frederica Antonettiho prahnou. Jestli se však nezískají další tři body doma proti Toulouse, může všechna snaha vyjít vniveč.

Domácí jsou na osmém místě se sedmibodovou ztrátou na šestou Marseille. Stáhnout takový deficit bude obzvláště těžké, kdyby si však vytvořili delší šňůru vítězství, všechno je možné. Jenže kdyby. Více jak dvě výhry v řadě letos Rennes nezískalo. Zaútočí nyní? "Zasloužíme si víc než osmé místo," myslí si kouč Antonetti.

Toulouse jako soupeř by mohl Rennes hodně vyhovovat. Na Route de Lorient hosté nevyhráli předlouhých 26 let! "Toulouse je ovšem hodně silné. Je jen málo mužstev, které mají v kádru útočníka, co nastřílel 24 branek v loňské sezóně," chválil Antonetti nejlepšího střelce minulého ročníku Ligue 1 Andrého Pierre Gignaca.

"Soupeř také nemá ty úspěchy, jaké si zaslouží," dodal domácí lodivod. FCT, jenž si zahrál letos Evropskou ligu, je aktuálně až na jedenáctém místě. Kvalitou se Rennes ovšem zajisté může rovnat, oba kluby dělí jen pět bodů v tabulce. Podzimní duel dopadl lépe pro Toulouse, které vyhrálo po lítém boji 3:2.

Jestli se Antonetti obává hrozby Gignaca, nemusí. Francouzský forvard má totiž poraněná třísla a do Bretaně vůbec neodcestoval. Hosté by si naopak měli dát pozor nejvíce na záložníka Sylvaina Marveauxe a ghanského ostrostřelce Asamoaha Gyana. Oba mají na kontě po deseti brankách a jsou v první patnáctce nejlepších šutérů Francie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Souboj dvou týmů, které si nemohou dovolit zbytečně ztrácet body. Tak by se dal nazvat zápas mezi St. Etienne a Nancy.

V horší pozici jsou domácí, kteří sice mají náskok sedmi bodů na Le Mans, které je momentálně prvním sestupujícím, ale dodejme, že se nacházíme ve francouzské lize. A ta nám už připravila tolik překvapení, že by nám případný, pouze jednobodový náskok St. Etienne za čtrnáct dní nemohl přijít zvláštní. To moc dobře ví i domácí trenér Galtier, který řekl: "Ne, rozhodně nejsme mimo ohrožení, ještě potřebujeme získat nějaké body. Nehodláme se nechat ukolébat názory, že jsme v poslední době odehráli pár dobrých utkání a že to bude stačit."

Nancy je se ziskem 35 bodů v zásadě již zachráněno a sezónu zřejmě dohraje v poklidu. Proti St. Etienne to ale bude mít těžké, domácí jsou v posledních čtrnácti dnech ve formě, o body obrali Lille a minulý týden i Lyon. Obě utkání skončila remízou 1:1.

"Sobotní střetnutí nebude tak sledované jako to s Lyonem, ovšem na Nancy si musíme dát velký pozor. Vždyť je to tým, který je v tabulce venkovních zápasů na výborném pátém místě. Zisk 21 bodů ze čtrnácti venkovních utkání už o něčem vypovídá," upozornil kouč St. Etienne Galtier.

Zajímavý duel čeká na obránce St. Etienne Diakhatého, jenž nastoupí proti svému bývalému klubu. Senegalec před svým přestupem do Dynama Kyjev, ze kterého je v St. Etienne na půlroční hostování, totiž oblékal dres Nancy. "Cítím se velmi podivně. V mužstvu mám několik přátel. Naše kamarádství ale bude muset jít na devadesát minut stranou. Dobře jsme odehráli zápasy proti Lille a Lyonu a ve stejném stylu chceme pokračovat i v sobotu."

Domácím chybí několik hráčů, mimo hru je Landrin, Perrin a Sako. Nancy zřejmě přijede bez zraněného Ouaddoua.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Nice naposledy vyhrálo veledůležitý souboj nad osmnáctým Le Mans a vzdálilo se záchrannářským problémům. Pořád je ovšem do konce soutěže deset kol, a tak nemají domácí pochopitelně nic jisté. Pohoda ze zisku těchto tří bodů by tentokráte mohla pomoci proti letos špatně hrajícímu PSG.

Ač se zdá, že má OGC po posledním zápase v Le Mans po starostech, není tomu zcela tak. Náskok na sestupové pásmo sice činí osm bodů, kdo ví, jestli však soupeř nechytí výsledkovou formu. Má ještě k tomu zápas k dobru. "Abychom udrželi dobré výsledky, remíza by nyní byla dobrým výsledkem," byl by spokojen kapitán Olivier Echouafni.

Nice převzal před dvěma týdny nový kouč Eric Roy. Mužstvo už opravdu potřebovalo změnu. Nakonec se tenhle krok vyplatil, premiéra Royovi vyšla v Le Mans velice dobře. "Kdybychom remizovali, dosáhli bychom symbolických třiceti bodů," maloval si Echouafni. "PSG je pořád skvělý tým s výborným útokem. Znovu to ukázal minulý víkend."

Hosté jsou v tabulce na dvanáctém místě a rádi by se vyhoupli do její první poloviny. Naposledy doma přivítali Sochaux, které podruhé v sezóně rozdrtili vysokým rozdílem 4:1. "Je na nás, abychom PSG dostali pod tlak, využili jejich slabiny. A oni některé rozhodně mají. Vítězství by samozřejmě naši fanoušci vítali," říkal veterán v dresu Nice.

Eric Roy možná nebude moci využít služeb Didiera Digarda, který měl uplynulý týden zdravotní problémy, nakonec se ale zdá, že by proti bývalému klubu mohl nastoupit. Larrys Mabiala proti Pařížanům určitě vynechá. Hostujícímu trenérovi Antoinemu Kombouaréovi chybějí nové útočník Luyindula a pořád i brankář Coupet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Boulogne - FC Lorient  (sobota 19:00)
Výhra ani pro jednoho nic neřeší. Tedy alespoň nic z letmého pohledu do tabulky. Boulogne ztrácí na nesestupové pozice osm bodů, Lorient stejný počet. Ale na ty pohárové.

Boulogne se dlouho trápilo. Minulé utkání ale jako by se všechno otočilo. USBCO vyhrálo - po dvanácti dlouhých kolech. A alespoň tak snížilo manko na sedmnácté Saint-Etienne na osm bodů. Poslední dva zápasy navíc nováček soutěže neprohrál, překvapivé výhře nad Nancy totiž předcházela ještě překvapivější remíza s favoritem z Lyonu.

A toho, že domácí se dostali do lepší hrací pohody, si je vědom i obránce hostů Arnaud Le Lan. Ten předpokládá, že vše nebude tak snadné, jako tomu bylo na podzim. To jeho Lorient vyprášil nováčka nekompromisně 5:0. Dvěma brankami se blýsklo duo Vahirua-Gameiro. "S Boulogne to nebude lehký zápas," začal obvyklým klišé. "Víme, že se rozhodně nechtějí smířit se sestupem. Budou bojovat."

"Na to musíme najít odpověď," pokračoval. "Nesmíme si přeci myslet, že jen proto, že jsou na sestupových pozicích, nutně musíme vyhrát. Navíc bez většího snažení. Bylo by hezké udržet naši současnou pozici, případně k ní přibrat ještě o pár bodíků navíc," řekl s tím, že jeho tým může po dnešním kole pouze klesnout. Na nejbližšího soupeře ztrácí sedm bodů.

Lorient se ale v poslední době rozehrál k solidním výkonům. V posledních šesti zápasech prohrál pouze jednou, se zaseknutým Nice. Poslední tři zápasy pak znamenaly pouze body. Ať už těsná výhra nad Sochaux, následná remíza s Marseille nebo naposledy další těsné vítězství proti Lens. Boulogne je navíc vůbec nejhorším týmem na vlastním stadionu. Z čtrnácti zápasů vyhrálo pouze dvakrát a získalo jen devět bodů.

"Naším cílem je zůstat zhruba za touto silnou skupinkou. Někde mezi tím sedmým a desátým místem," objasnil Le Lan. "Zvítězit by pro nás bylo velice příjemné," dodal s nepřílišným nadšením pro hru.

Lorientu bude chybět pouze jeden hráč, kvůli suspendaci si nezahraje Jeremy Morel. Domácím se do sestavy vrací obránce Damien Perrinelle, který byl mimo od prosince. Po zranění je fit také Frederic Da Rocha.
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bedenik - Lecointe, Bellaid, Marcq, Rabuel - da Rocha, Ducatel, Agouazzi, Kapo - Moussilou, Cuvillier
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Marchal, Koscielny, Le Lan - Ducasse, Mvuemba, Amalfitano, Dubarbier - Gameiro, Vahirua
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.20 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Grenoble Foot 38 - AS Monaco  (sobota 19:00)
Ve stadiu klinické smrti se nachází fotbalisté Grenoblu. Diagnóza je jasná - do konce sezóny zbývá dvanáct utkání a domácí ztrácí na první nesestupové místo už 14 bodů. A to je přesně tolik, kolik stačili nasbírat za dosavadní část sezóny, která už čítala 28 utkání.

Domácí tvrdě nezvládli vstup do nové sezóny, po dvanácti utkáních měli na svém bodovém kontě stále nulu. A zisk čtrnácti bodů v dalších šestnácti zápasech je nemohl zařadit na lepší než poslední místo tabulky Ligue 1.

Trenér Monaka Lacombe ale navzdory umístění Grenoblu očekává těžké utkání. "Minulý týden hráli proti Lille velmi dobře. Ví, že je čeká druhá liga, přesto pořád hrají s hrdostí."

Knížecí klub je na devátém místě, a od obou pólů tabulky je bodově vzdálen. Monako tak sezónu zřejmě dokončí někde ve středu tabulky. A s tímto výsledkem nejsou v Monaku rozhodně spokojeni, rádi by totiž okusili bitvu o evropské poháry. Hosty v poslední době trápí koncovka, dvě nastřílené branky v posledních šesti zápasech jsou na klub, který by rád bojoval o Evropu, žalostně málo.

Monako postrádá Alonsa, kterého trápí poraněný kotník.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Ve velmi rozdílné pozici se v sobotu na Stade Abbe-Deschamps potkají Auxerre a Le Mans. Zatímco hosté klesli po sérii nevýrazných výsledků na sestupové osmnácté místo, domácí se vyšvihli na momentální bronzovou příčku tabulky nejvyšší francouzské soutěže.

Le Mans sice získalo z posledních čtyř utkání pět bodů, předtím ale čtyřikrát v řadě nezískalo ani bod a dostalo se do sestupových vod. Auxerre zažívá druhou polovinu sezóny jako z říše snů. Od ledna roku 2010 prohrálo v lize pouze jedinkrát - a to vysoko 5:0 v Grenoble. Tento výsledek byl už několikrát omílaný, ale jak se z dlouhodobého pohledu ukazuje, zřejmě šlo o náhodný výpadek jinak skvěle šlapající lokomotivy s názvem Auxerre.

Domácí si vyšlápli na všechna mužstva, která mají ve svém okolí. První Bordeaux porazili na jejich hřišti 2:1, minulý týden přivezli remízu z trávníku druhého Montpellieru. Vítězně dopadlo i utkání proti čtvrtému Lille, které Auxerre porazilo na jejich půdě 2:1.

Pokud to hosté myslí se záchranou vážně, co nejdříve by měli začít bodovat. Ztráta sedmi bodů na první nesestupující celek se totiž bude s ubývajícím časem zdát stále více propastná. "V Auxerre to bude těžké, ale už musíme s našimi výsledky něco udělat. Už delší dobu chceme otočit list a zapomenout na předchozí nevydařené zápasy, ale stále se nám to nedaří," pokrčil rameny hostující útočník Le Tallec a pokračoval: "Nesmíme se vzdát, hrajeme nejen za sebe, ale také za naše fanoušky. Každý si myslí, že v Auxerre prohrajeme. Proč bychom ale nemohli překvapit. Už nemáme co ztratit," dodal Le Tallec.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - FC Sochaux  (sobota 21:00)
Bodový odstup od sestupujících mužstev dostatečný. Manko na evropské poháry přílišné. Lens na svém stadionu přivítá Sochaux - a na první pohled se opravdu o příliš hrát nebude.

Nováčkovi z Lens se v poslední době přestalo dařit - a z posledních tří ligových utkání vyválčil pouze bod. Přitom s papírově nejsilnějším soupeřem ze vše celků - Paris Saint-Germain. Obě prohry ale přišly mimo vlastní stadion - a Racing na Stade Félix-Bollaert a mimo něj - to je rozdíl minimálně dvou tříd. Zatímco v domácím prostředí vyhrál tým Jeana-Guye Wallemmeho každý druhý zápas a prohrál pouze třikrát, v cizím prostředí spíše sbírá ostudné výsledky. Ze čtrnácti utkání se radoval z plného bodového zisku pouze dvakrát, celkově pak získal pouze devět bodů.

O speciální motivaci mají navíc postaráno oba trenéři. Znají se totiž ze společného působení právě v Lens. Zatímco o sedm let mladší Wallemme byl hlavním koučem, jeho starší kolega Gillot byl jeho poradcem. A lodivod domácích doufá, že dokáže znalost sokovy taktiky odhadnout. "Vím, jakým způsobem trénuje. Vím, jakým způsobem také uvažuje. To je pro mě velice výhodné," sdělil pro oficiální webové stránky.

"Osobnost trenéra a jeho metody mohou mužstvo hodně ovlivnit. A Francis trénuje Sochaux už pěkně dlouho," připomněl dvouleté působení bývalé ikony Lens. "Ale na druhou stranu je pochopitelně pravda, že nejdůležitějším článkem týmu jsou hráči," dodal nakonec Wallemme, sám někdejší stoper Racingu Lens.

Ani Sochaux se ale příliš nedaří. Z posledních deseti ligových utkání vyhrálo pouze dvakrát, a to s velice nepříjemnými celky - Toulouse a Lille. Posledních pět zápasů ale znamenalo pouze čtyři body. Mimo vlastní stadion jsou navíc Les Lionceaux poměrně bezzubí. V třinácti zápasech vstřelili pouze šest branek, vyhráli pouze dvakrát. Na sestupové pásmo má pak ale dostatečný náskok, konkrétně čtrnácti bodů. Lens je na tom o jeden bodík hůř.

Oba celky tak přemýšlejí možná spíše nad čtvrtfinále Coupe de France, do kterého se probojovaly. Lens doma přivítá nevyzpytatelné Saint-Etienne, Sochaux cestuje do silného Monaka. Kouč Gillot by si pak před cestou do malého knížectví rád zvedl sebevědomí. Během výjezdů zvítězil jeho tým naposledy v říjnu, když překvapivě udolal Lyon. Naposledy si na nich smlslo Paris SG. Radovalo se z triumfu 4:1. "O poločase jsem se na hráče pořádně rozeřval. Musí se vzpamatovat a být připraveni na další hru," přiznal barvu Gillot. "Musíme v Lens něco uhrát, pak nás čeká velice důležitý zápas v Monaku," zopakoval.

Domácím se do sestavy vrací Dejan Milanovic a Samba Sow. Henri Bedimo byl do sestavy nominován i přesto, že celý týden příliš netrénoval pro drobné poranění. Zranění jsou Razak Boukari a Serge Avrier. Hostům bude kvůli zranění kolene chybět jednička Teddy Richert.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Yahia, Chelle, Ramos - Hermach, Sow, Monnet-Paquet, Roudet - Bedimo, Jemaa
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Dreyer - Faty, Perquis, Bréchet, Mikari - Gavanon, Dalmat, Boudebouz, Martin - Maurice-Belay, Brown
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux27165643:2253
2.Montpellier HSC28165738:2953
3.AJ Auxerre28157628:2352
4.Lille OSC28156751:2851
5.Olympique Lyon28149546:2951
6.Olympique Marseille27148548:2950
7.FC Lorient28127940:2943
8.Stade Rennes28127938:2743
9.AS Monaco281341132:3343
10.Valenciennes FC281251139:3941
11.Toulouse FC281081028:2238
12.Paris Saint-Germain281071139:3237
13.AS Nancy-Lorraine281051333:4235
14.FC Sochaux271051223:3535
15.RC Lens28971226:3234
16.OGC Nice28851528:4529
17.AS Saint-Étienne28771420:3428
18.Le Mans UC 7227561624:4121
19.US Boulogne28481620:4720
20.Grenoble Foot 3828352020:4614

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to je zas sezona..., do pohárů daleko, na sestup taky. dneska bych se na PSG po dlouhý době rád podíval, ale očekávám nudu , ALLEZ PSG !

Reagovat
Godwinson

na pořadu parádní zápasy tohle kolo :))

dneska Bordeaux opět ztratí a Lyon se dostane před ně :)

Reagovat
Godwinson

zítra, samozřejmě

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

letos prostě PSG nejezdí...

Reagovat
smazaný uživatel

Titul muze jeste vyhrat realne 6 tymu.

Reagovat
Godwinson

ale ne, chyba, reálnou šanci vyhrát titul má pouze jeden tým :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

prozřel jsi? výborně ..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aby ten titul vyhrálo 6 týmů.. Na to je ta 1. příčka dost malá...

Reagovat
Godwinson

neprozřel ... už jsem si dával naděje ..

ale to máš pravdu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli HSC vyhraje, tak se jeden víkend nevožeru..

Reagovat
Godwinson

jen se vožer, bude co slavit :) už zítra jde na první flek, předzvěst velkého úspěchu :))

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost až praští...

Reagovat
Godwinson

:) trošku jsem to přikrášlil, ale nebyl bych k tomu až tak skeptickej .. :) i když na druhou stranu, pod LM jsem dal, že postoupí Bordeaux, takže bych si neměl tolik protiřečit, ale co už ..

Reagovat
domingo

HSC to celý nevyhraje, to je kolosální blbost, koukni na los... vyhraje Marseille, Bordeaux nebo AJA, a to naprosto reálně... na Montpellier čeká EL už jsem si to totiž vypočítal.

Reagovat
Godwinson

AJA

pán je vtipálek :) ale ne, ve skutečnosti, pokud vím, mají těžké soupeře doma, venku PSG a Lille ...

takový Auxerre hraje v Lyonu, doma s Marseille,v Monaku ... nevim jestli je důvod tvrdit, že někdo má ten los o tolik moc těžší ..

Reagovat
domingo

Vyšlo mi to Marseille 78, Bordeaux 73, Auxerre 73... myslím. Montpellier 71 nebo 72. Uvidíš :)

Reagovat
Godwinson

nevim, Marseille jsem letos viděl pouze několikrát, ale jestli to vyhraje ona, byl bych hodně rozladěnej, fuj fuj :) Auxerre bude rádo, když skončí před Lille ...

jinak k Auxerre jsem zapoměl dodat, že Toulouse venku neni taky žádná výhra ... bude to holt napínavý :))

Reagovat
domingo

...čtvrtej Lyon, pátý HSC, šestý Lille se ztrátou. Pěkná tabulka.

Reagovat
božský John

Auksere mě dneska nasere a vyhraje

Reagovat
domingo

Vyhraje, bohužel to neuvidím, protože budu na Liberci, kterej vyhraje taky. Dneska budeš nasranej dost

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Gedo za dva miliony eur

Lyon by rád získal z Al Ittihadu 26letého záložníka Mohameda Geda. "Chtějí, aby prošel zdravotní prohlídkou bez toho, aby podali oficiální nabídku. To nemůžeme přijmout. Pokud ho chtějí v létě získat, musí zaplatit požadované 2 miliony eur," prozradil ředitel egyptského klubu Mohamed Moselhi.

?

Reagovat
smazaný uživatel

copak?

Reagovat
smazaný uživatel

neděle hodně zajímavá... Bordeaux, Lille a Montpellier ve stejný čas, a pak pokoukáníčko na Marseille s Lyonem... to nesmím propásnout, chci zas vidět výsledek 5:5

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si to nenechám ujít...

Reagovat
Godwinson

herr gott, mě to nikde nefachá :(

Reagovat
Godwinson

ty vole, ten zase píská

Reagovat
Godwinson

to Valenciennes je i nebezpečný, pf ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele