Ligue 1 - preview 21. kola

17.01.2009, 09:54, aktualizováno 18.01.2009, 09:23
Previews
Paříž bude napravovat debakl z minulého kola, doma hostí Sochaux, v jehož sestavě by neměl chybět Václav Svěrkoš. V poslední době se nedaří Monaku, knížecí klub se pokusí uspět na půdě Caen, tabulkového souseda. Večer hostí Lille v dobré formě hrající Rennes.
Olympique Marseille - Le Havre AC  (sobota 19:00)
Čtvrtá Marseille hostí úplně poslední tým soutěže z Le Havre, a pokud nechce ztratit kontakt s čelem tabulky, musí bezpodmínečně zvítězit. To by neměl být pro domácí celek problém, Le Havre totiž naposledy v Ligue 1 bodovalo 22. listopadu loňského roku.

Od minulého týdne došlo v mužstvu Marseille k výrazným změnám. Novou posilou se stal bývalý francouzský reprezentační útočník Sylvain Wiltord, který přišel na půlroční hotování z Rennes, kde nedostával příliš příležitostí. Další novou tváří v týmu je i forvard Brandao, který přestoupil ze Šachtaru Doněck. Brazilec podepsal smlouvu na tři a půl roku, jeho přestupní cena se pohybovala kolem šesti až osmi miliony eur. Z přístavního města naopak odešel obránce Gael Givet. Dvanáctinásobný francouzský reprezentant bude do konce sezony hostovat v anglickém Blackburnu.

Marseille bude patřit mezi týmy, které budou až do posledních kol mezi aspiranty na titul a cokoliv jiného než tři body ze sobotního zápasu bude pro tým velkou ztrátou. "Musíme potvrdit dobré výsledky z minulých kol a bezpodmínečně Le Havre porazit. V utkání jsme favority, ale rozhodně jej nepodceňujeme. Le Havre k nám přijede s pocitem, že tady nemá co ztratit," nechal se slyšet záložník Marseille Valbuena.

Do sestavy Marseille se vrací Bakary Koné, který již doléčil poraněné koleno, mimo hru ale stále zůstává středopolař Cana. Hosté by měli přijet v nejsilnější možné sestavě.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda, Taiwo, Hilton, Kabore, Zubar, Bonnart, Cheyrou, Valbuena, Ziani, Samassa, Koné
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault, Baca, Franquart, Dieuze, Ba, Marange, Noro, Ait-Ben-Idir, Alla, Alassane, Lessage
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.25 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Nice se v úterý probojovalo již do semifinále ligového poháru, když porazilo ligový Le Havre 1:0. V lize ale svěřenci Frederica Antonettiho nevyhráli již čtyřikrát v řadě. To se pokusí změnit v sobotním zápase s Auxerre.

Nice jeden čas patřilo mezi největší překvapení soutěže, když se probojovalo na druhé místo Ligue 1. Na tyto časy ale mohou hráči pouze vzpomínat, nyní jsou totiž až na osmé příčce. Nejdříve jejich vítěznou sérii v 17. kole přerušila Marseille, poté už ale červeno-černí nedokázali vyhrát.

V roce 2009 je čeká vůbec první ligové utkání, plánovaný duel 20. kola s Nancy byl totiž přesunut na 27. února kvůli promrzlému trávníku.

"Pozitivní je, že máme stále hodně místa na zlepšení," odmítal kritiku kouč Antonetti. "Máme mladý tým, hráči se každým dnem zlepšují. Hrajeme jiný fotbal, než jsme hráli před pár roky. Rychle přecházíme do útoku, napadáme a celkově zrychlujeme hru. Hráči si musí na nový styl ještě zvykat," podpořil svůj tým. "Nyní musíme získat tři body. Chceme zůstat v kontaktu s ostatními kluby a na konci sezony se radovat z příčky zajišťující evropské poháry."

Domácí zatím v přestupovém období posílil pouze útočník Adeilson. Třiadvacetiletý brazilský útočník přišel z brazilského klubu Tombense. V minulé sezoně hostoval v Ipatinze, ve které nastřílel ve 27 zápasech 9 gólů.

Auxerre zatím žádná nová tvář neposílila, ačkoliv by to tým Jeana Fernadeze jistě potřeboval. V posledních deseti zápasech totiž dokázal vyhrát pouze dvakrát a "radoval" se z osmi získaných bodů. Naposledy pak tři body modří slavili v polovině listopadu, nyní prohráli již třikrát v řadě. Naposledy nestačili na Marseille, kterému podlehli 0:2. AJA tak kleslo již na šestnáctou příčku, na sestupové pásmo má k dobru pouze tři body. "Auxerre má rozhodně na víc, než na šestnácté místo. Nesmíme je podcenit pouze kvůli pozici," upozornil kouč soupeře z Nice.

Nice bude chybět obránce Hognon, toho by v sestavě měl nahradit defenzivní záložník Kafoumba Coulibaly. Hostům se vrací útočník Kevin Lejeune, nadále zranění ale zůstávají střelci Jelen a Quercia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.05 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Grenoble Foot 38 - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
Lyon se proti Grenoblu pokusí vylepšit svou mizernou formu v Ligue 1. Jeho náskok na čele tabulky se po řadě nepovedených zápasů výrazně ztenčil a druhé Bordeaux ztrácí na obhájce titulu již pouze bod.

Hosté z Lyonu se kromě špatné formy budou muset vypořádat i s početnou marodkou. Další ztrátou se stal křídelní útočník Sidney Govou, který se na středečním tréninku zranil až na 6 měsíců. Dalším klíčovým útočníkem, který do zápasu s jistotou nenastoupí, je Kader Keita. Reprezentant Pobřeží slonoviny má problémy s kolenem. Do Olympique by tak ještě v lednovém přestupovém okně mohl přijít Steve Savidan z Caen. Ten vstřelil v sezóně zatím sedm branek.

V sestavě by se mohl objevit Brazilec Ederson či bosenský talent Miralem Pjanič. Dalšími možnostmi by mohli být Kim Kälström nebo Anthony Mounier. Přesto bude kouči Puelovi chybět hned kvarteto klíčových hráčů. Dlouhodobě zranění jsou obránci Francois Clerc a Anthony Reveillere, či univerzál Mathieu Bodmer. Dalším čerstvě zraněným je John Mensah, ghanský obránce si poranil stehenní sval a svému týmu bude chybět asi měsíc.

Sedminásobnému francouzskému mistru se v posledních zápasech nedaří tak, jako v minulých letech. Z posledních šesti zápasů vyválčil pouze šest bodů a jeho náskok na čele tabulky se scvrkl na pouhý jeden bod. Zatímco druhé Bordeaux si v minulém kole snadno poradilo s PSG, Lyon si nedokázal poradit s Lorientem a doma uhrál pouze remízu 1:1. OL se nedaří ani v Lize mistrů, v posledním zápase nestačil na Bayern Mnichov. Přes závěrečný tlak padl 2:3.

Blízko první příčky je kromě Bordeaux dvojice dalších týmů. Již tradičně Marseille a možná trochu překvapivě i Rennes. ?"Věděl jsem, že to bude složité. Vše se navíc zhoršilo počtem zraněných hráčů. Nevzpomínám si, že by některý evropský klub měl tolik zraněných najednou," postěžoval si kouč Puel. "Hráči se možná až moc soustředili na Ligu mistrů a na domácí soutěž se tolik nesoustředili. To se nesmí stávat. V minulosti jsme měli vždy veliký náskok, teď jsou ale naši pronásledovatelé nebezpečně blízko," připustil.

Stejně jako Lyon nemá Grenoble zrovna oslnivou formu. Z posledních deseti zápasů se mu podařilo zvítězit pouze jednou. Těsně před zimní pauzou porazil Le Mans 2:1. V minulém kole na úspěšný výsledek nenavázal a podlehl ambicióznímu Rennes 1:0.

Grenoble patří k vůbec nejhorším týmům na domácí půdě, horší je už jenom poslední Le Havre. Svěřenci Méchy Bazdarevice doma získali pouze 12 bodů, za 3 výhry a stejný počet remíz. Naopak Lyon patří k venkovním nejlepším týmům, když vyhrál hned pětkrát - nejvícekrát z celé francouzské soutěže. Naposledy si Lyon poradil v 19. kole s Caen 1:0.

Domácím bude chybět útočník Daniel Moreira. Nejlepší střelec modrých má poraněné lýtko. Ohrožen je také start marockého obránce Regraguie. Ten musel v minulém zápase proti Rennes kvůli zranění střídat.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbee - Flachez, Jemmali, Paillot, Vitakic - Romao, Battles - Feghouli, Baning, Djadjedje - Akrour
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Gassama, Cris, Boumsong, Grosso - Toulalan - Juninho, Kälström - Delgado, Ederson - Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.35 - 3.20 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Sestupem ohrožené St. Etienne hostí v sobotu večer další z týmů, kterým se v posledních měsících příliš nedaří. Hosté z Le Mans prohráli v posledních čtyřech z pěti ligových utkání a pomalu se přibližují spodním příčkám tabulky.

Domácí výběr v minulém kole nezvládl důležitý zápas proti Sochaux, které je také namočené v sestupových vodách a prohrál 0:1. Le Mans mělo neplánovanou pauzu, střetnutí proti Lille bylo kvůli promrzlému terénu odloženo.

Kouč St. Etienne Perrin zůstává i v nepříznivé situaci klidný a věří, že se jeho tým brzy dostane ze sestupových problémů. Největší starosti mu dělá zakončování šancí jeho mužstva, které hraje v pokutovém území "příliš na krásu" místo toho, aby akci zakončilo jednoduchým způsobem. "Největší rozdíl je v počtu šancí, které si dokážeme připravit a v těch, které následně proměníme. Zde panuje velká neshoda, kterou musíme vylepšit," řekl Perrin a dále pokračoval: "Musíme najít lék na problémy, které jsme měli ve druhém poločase proti Sochaux. Sobotní zápas je pro nás výzvou, kterou chceme dotáhnout do vítězného konce," dodal trenér domácích.

Le Mans se bude muset obejít bez středopolaře Andreho, který laboruje s poraněným kotníkem. Mimo hru je také Thomas, kterého do zápasu nepustí problémy s přitahovačem. Do mužstva St. Etienne se v průběhu týdne vrátili po zranění čtyři hráči - Tavlaridis, Hautcoeur, Dabo a Perrin, a pokud naberou dostatečnou fyzickou kondici, je možné, že se v sobotu na trávníku objeví. Marodka St. Etienne se tak pomalu vyprazdňuje a mezi zraněnými hráči zůstávají už jen Monsoreau a Sauget.

Hosté mají nového brankáře, z Dinama Tbilisi do francouzského klubu přestupuje za 800 tisíc eur Giorgi Makaridze.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Varrault, Tavlaridis, Benalouane, Andreu - Matuidi, Machado - Mirallas, Ilan, Matsui - Gomis
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé - Camara, Adenon, Cerdan, Bouhours - Louvion, Coutadeur - Maïga, Stromstad, Gervinho - Helstad
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.00 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Výkony pátého celku tabulky Toulouse poté, co klub opustil švédský kanonýr Johan Elmander, mnohé dosti překvapily. I prezident klubu Olivier Sadran si nemůže vynachválit, jak že to klubu v poslední době dobře šlape. V druhém jarním kole na Fialky čeká Nancy, které naopak na svou premiéru v novém roce v Ligue 1 stále čeká. Jeho zápas s Nice se totiž minulý týden odložil.

Boj o evropské poháry, pouze pětibodová ztráta na vedoucí celek Ligue 1 Lyon. To se opravdu před sezónou moc nečekalo. "Měli jsme vize, co udělat pro to, aby klub pracoval na jedničku a aby se pozitivní atmosféra přesunula i na první tým. To, co jsme tady za ten půlrok dokázali, se nám nepodařilo od roku 2001," zářil štěstím Sadran. "Potřebovali jsme si vybudovat respekt."

Vše se zatím daří skvěle. Toulouse našlo za Elmandera více než adekvátní náhradu v podobě nejlepšího střelce francouzské ligy Gignace, v národním poháru se podařilo postoupit do osmifinále, v lize mužstvo z posledních osmi zápasů prohrálo pouze jednou. "Všechna ta práce vysvětluje naši výtečnou pozici, kterou jsme si všichni přáli," spokojeně dodala hlava klubu.

Domácí v minulém týdnu vyhráli na hřišti Le Havre, i když na výhru se i proti oslabenému soupeři, jenž hrál dokonce o devíti lidech, hodně nadřeli. Ze zápasu si odnesl šrám klíčový záložník Mauro Cetto. Má poraněné stehno a jeho start proti Nancy je téměř vyloučen. Cetto je ovšem jedinou absencí kouče Casanovi. V týmu navíc může přivítat Fodeho Mansarého.

Promrzlý trávník nedovolil hráčům Nancy minulou sobotu vběhnout na plac proti Nice. Jeho poslední výsledek z ligy se tak datuje na 21. prosinec, kdy porazilo Marseille venku 3:0, díky které se posunulo do středu tabulky na desáté místo. Trenér Pablo Correa odcestuje do Toulouse se sedmnáctičlenným kádrem včetně Veigara Gunnarssona, jenž se po zranění na začátku měsíce připojil k týmu.

Ovšem Abdeslam Ouaddou, Landry N'Guemo, Gaston Curbelo ani Chris Malonga kvůli zraněním nastoupit nemohou. V průběhu týdne navíc podepsal West Bromwichi Marc-Antoine Fortuné, který odešel do Anglie na půlroční hostování. Na podzim se oba týmy rozešly smírně 0:0.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Ebondo, Congré, Fofana, Mathieu - Capoue - Braaten, Sirieix, Didot, Bergougnoux - Gignac
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Chrétien, Andre Luiz, Macaluso, Biancalani - Berenguer, Gavanon - Dia, Hadji, Brison - Zerka
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.85 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Lorient v minulém kole překvapivě obral o body vedoucí Lyon, když s ním uhrál remízu 1:1. Nyní se svěřencům kouče Gourcuffa postaví do cesty tým z opačného pólu tabulky - předposlední Valenciennes.

Hosté minulý týden do zápasu proti Caen nenastoupili, fotbalisty na hřiště nepustilo promrzlé hřiště.

Valenciennes si stále více věří, že se v nejvyšší francouzské soutěži udrží. Trenér Kombouare řekl: "Máme ambiciózní a pracovitý tým a já věřím, že dokážeme ve zbývajících utkáních devětkrát zvítězit a zachránit se tak v Ligue 1. Prvním naším cílem je zvítězit v Lorientu," řekl kouč hostů.

Lorient ale rozhodně nebude lehkým soupeřem, v minulém kole remizoval s Lyonem a z posledních sedmi ligových utkání prohrál pouze jednou. Domácí celek je na devátém místě, v posledních týdnech dokázal potrápit řadu favoritů a nejspíše bude pohlížet i na pohárové příčky, které nejsou zase tak daleko.

Domácím budou chybět zranění Boutruche, Jallet, Soro a Saifi. Do sestavy se naopak vrací Le Pen a Ewolo. Hosté ze St. Etienne by měli přijet v plné sestavě, ale je otázkou, jestli do hry zasáhne Audel, který doléčuje zranění lýtka a také nová zimní posila Darcheville, který má podobné problémy.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Le Lan, Marchal, Ciani, Morel - Jouffre, Amalfitano, Abriel, Obertan - Gameiro, Vahirua
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Biševac, Schmitz, Tiene - Belmadi, Sanchez, Saez, Danic - Audel, Darcheville
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.15 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Francouzská liga letos není tolik "nudná" jako v předešlých letech, kdy si Lyon vždy suverénně dokráčel pro titul. Zásluhu na tom mají především hráči Bordeaux, kteří mají opravdu skvělou formu. "Jsme mentálně hodně silní a v tomhle laufu zůstaneme," hrdě hlásal záložník Yoan Gouffran. Jeho tým zajíždí po suverénní výhře nad PSG na půdu patnáctého Nantes.

To sice v minulém kole porazilo venku Monako, jenže proti rozjetému Bordeaux je jasným papírovým outsiderem. Hosté ztrácejí na vedoucí Lyon jen jeden bod, zdobí je nejlepší útok ligy, který se minulou neděli parádním způsobem představil proti pyšnému PSG. Čtyři góly. S takovou náloží odjížděli Pařížané domů.

"Musíme v tomto zápase získat všechny body, jen tak můžeme soutěžit s Lyonem o titul," má jasno Gouffran, autor branky ze středečního zápasu Ligového poháru proti Chateauroux, přes který Girondins postoupil do semifinále. Do Nantes odjíždí kouč Laurent Blanc v plné sestavě včetně nejlepšího střelce Ligue 1 Cavenaghiho.

To kouč domácího mužstva Elie Baup trochu se složením útočné linie bude mít problém. Šestitýdenní zákaz totiž dostal autor letošních tří branek Mamadou Bagayoko, jenž v Monaku dostal červenou kartu za nevybíravé výroky k rozhodčímu. Ani další z forvardů Ivan Klasnič není kvůli poraněnému kolenu schopen nastoupit. Suspendovaný je též Frederic Da Rocha a fit nejsou ani Ibrahim Tall, Remi Mareval a Tony Heurtebis. Zpět je alespoň Michael Gravgaard.

"Když jsme Bordeaux viděli hrát proti PSG i Lyonu, museli jsme si přiznat, že je to aktuálně nejlepší tým ligy. Ale my jsme schopni takové velké zápasy zvládat," burcoval před utkáním záložník Ricardo Faty. Má pravdu. Vždyť letos dokázali domácí remizovat s Marseille či vyhrát nad Lyonem. Na podzim ovšem venku v Girondinsu prohráli 0:2, góly tehdy dávali Cavenaghi a Fernando.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo - Moullec, Pierre, Poulard, Guillon - Abdoun, N'Daw, De Freitas, Faty, Capoue - Bekamenga
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé - Chalmé, Henrique, Diawara, Jurietti - Fernando, Diarra, Gourcuff, Wendel - Šamach, Cavenaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.10 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - AS Monaco  (neděle 17:00)
Monako a Caen. Oba dva týmy mají stejně bodů, lépe na tom přesto jsou domácí. Ti mají totiž zápas k dobru a v případě výhry se mohou z třinácté pozice vyšvihnout až na příčku desátou.

Kouč domácích Franck Dumas se bude opět spoléhat na útočníka Stevena Savidana, který se díky svým výkonům dostal ve třiceti letech do francouzské reprezentace. Sedm vstřelených branek v podprůměrném Caen ale přitáhlo pozornost mnoha klubů v čele s konkurentem z Lyonu. Tomu se dlouhodobě zranil útočník Sidney Govou a počítá se i s odchodem brazilského střelce Freda.

Franck Dumas ale svého svěřence rozhodně pouštět nehodlá. "Chceme, aby Steve dokončil sezonu u nás. Poté se s hráčem domluvíme, co bude dál, a jestli vůbec chce přestoupit," prohlásil kouč třináctého týmu tabulky. "Jestli odejde náš nejlepší střelec, skončím i já. Protože jestli to nevíte, tak i my máme nějaké ambice," zauvažoval nad rezignací čtyřicetiletý Francouz.

Savidanovi se přesto poslední týdny nedařilo tak, jako na začátku sezony. Gól nedal od poloviny listopadu. Spolu s ním ztratil formu i celý tým, který nevyhrál již ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech. Z těch vytěžil tým Francka Dumase pouze dva body za dvě remízy. S ambiciózním Rennes a sestupem ohroženým Sochaux. Naposledy tým nestačil na mistra z Lyonu, kterému po bojovném výkonu podlehl 0:1.

Caen si v neděli odbyde svou ligovou premiéru v roce 2009. Plánovaný zápas 20. kola s Valenciennes byl totiž kvůli nevyhovujícím podmínkám trávníku přesunut na 17. února. První zápas v letošním roce ale mají bílí již za sebou - v ligovém poháru postoupili mezi 16 nejlepších, když na penalty porazili prvoligové Nantes. Caen se navíc doma vcelku daří, když v deseti zápasech nasbírali 15 bodů za čtyři výhry a tři remízy.

Monako se v posledních týdnech potýká s výrazným poklesem formy. V lize prohrálo již třikrát v řadě a nevyhrálo od konce listopadu. Svěřenci trenéra Ricarda nestačili hned na dva celky ohrožené sestupem - nejdříve padli ve Valenciennes, posléze si doma neporadili ani se Sochaux. Venkovní série Monaka je mizerná, knížecí klub zvítězil pouze dvakrát a třikrát si připsal remízu. Také kvůli tomu klesl klub až na 14. příčku s pouhými šesti body náskoku na sestupové pásmo.

V Monaku se již spekuluje o nástupci Brazilce Ricarda, který nenaplňuje ambice vedení. Nástupcem by se mohl stát právě Dumas, který ve francouzském klubu před lety působil jako hráč.

Hosté se možná budou muset obejít hned bez dvojice gólmanů. Jednička Séphane Ruffier má svalové problémy, zatímco náhradník Flavio Roma má natažený čtyřhlavý sval. Mimo jsou také dlouhodobě zranění záložníci Jerko Leko a Diego Pérez. Do sestavy se naopak vrátí Park-Chu Young a obránce Dario Šimič. Domácím se po zranění vrací Remi Gomis.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Planté - Barzola, Boucansaund, Sorbon, Seube - Gomis - Benkhalfallah, Deroin - Nivet, Eluchans - Savidan
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Modesto, Nkoulou, Muratori - Gosso, Pokrivac - Alonso, Meriem - Park, Licata
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Svěrkošovo Sochaux po výhře nad St. Étienne čeká hodně těžký zápas. V Parku Princů se totiž střetne s pyšnou Paříží, která si naopak chce po výprasku v Bordeaux napravit proti osmnáctému celku reputaci. Českého útočníka trápilo koleno, ale své problémy s ním zažehnal a v základní jedenáctce by se měl objevit.

"Zápas v Bordeaux je už minulostí," prohlásil domácí záložník Jérémy Clement, jehož mužstvo ve středu postoupilo přes Lens do semifinále Ligového poháru. "Chceme získat z tohoto duelu všechny body. Půjdeme do něj s obrovským nasazením a ambicemi, abychom se dobře prezentovali před našimi fanoušky," dodal.

PSG po vysoké prohře 0:4 své postavení jednoho z pronásledovatelů Lyonu neztratil, pokud si však chce status zachovat, nesmí v těchto střetnutích váhat. Ví to i Clement. "Chceme naplnit naše ambice, takže zisk tří bodů je nezbytný," říkal. Se Sochaux má na svém slavném stánku Paris SG velice příznivou bilanci. Od roku 1993 s ním ještě neprohrál.

Poslední dva duely ale dopadly bezbrankovou remízou. I na podzim se hrálo smírně. Trenér Paul Le Guen postrádá jen dlouhodobě zraněného Arnauda. Možná jen v obraně nastane jedna změna. Ke Camarovi se tentokráte místo často chybujícího Traorého postaví Sakho. Hosté postrádají pouze brankáře Richerta, jenž má problémy s achilovkou. Nahradí ho Gavanon.

Remízový král Sochaux si po dlouhých sedmi zápasech konečně připsal výhru. Navíc v souboji o záchranu velice důležitou. St. Étienne zdolal jedinou brankou Perquis. Šanci v utkání měl i Václav Svěrkoš. "Trochu mě zlobí koleno, možná jsem ani nastoupit neměl. Teď ale hrajeme v Parku Princů, to si přece nemůžu nechat ujít," přiznal v rozhovoru pro Deník Sport.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceara, Camara, Sakho, Armand - Sessegnon, Clément, Makelele, Rothen - Giuly, Hoarau
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Gavanon - Faty, Perquis, Afolabi, Jokič - Isabey, Pitau, Carlao, Maurice-Belay - Svěrkoš, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Stade Rennes  (neděle 21:00)
Fotbalisté Rennes nepřestávají překvapovat fotbalovou Francii. Minulý týden si na své konto připsali osmnáctý zápas v řadě bez porážky a tvrdě šlapou na paty vedoucímu Lyonu, který má už jen dvoubodový náskok. V rámci posledního zápasu 21. kola nejvyšší francouzské ligy zajíždí Rennes na hřiště Lille.

Právě v utkání proti Lille 24. srpna loňského roku začala neporazitelnost hostů. Podaří se domácím zastavit rozjetý expres jménem Rennes?

Trenér hostů Lacombe ví, že jeho tým začíná být pasován na jednoho z aspirantů na zisk mistrovského titulu, ale nedělního soupeře rozhodně nebere na lehkou váhu a mluví o něm více než překvapivě: "Hráči Lille jsou pro mě černým koněm soutěže a patří také mezi aspiranty na titul, stejně jako dalších šest týmů, které jsou na předních příčkách tabulky. Čeká nás těžký test na soupeřově hřišti, přirovnal bych to k našemu listopadovému utkání na půdě Bordeaux."

Domácí výběr si do utkání věří, kouč Garcia řekl: "Rennes má velmi dobrou obranu a i po psychické stránce jsou silní, máloco je dokáže rozhodit. Myslím si, že jim ale jsme více než vyrovnaným soupeřem, což ukázalo naše vzájemné střetnutí z úvodu sezóny. Rozhodující gól jsme obdrželi až ve čtvrté minutě nastavení. V našich silách je Rennes porazit," dodal kouč Lille.

Francouzský reprezentant Rod Fanni odmítl přestup do konkurenčního Lyonu. Obránce Rennes chce minimálně do konce sezony zůstat ve svém stávajícím klubu.

Lille bude chybět kapitán Mavuba, který laboruje se zraněním nohy. Hosté se musí obejít bez Thomerta a Marveauxe.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki, Emerson, Plestan, Mavuba, Rami, Debuchy, Bastos, Cabaye, Balmont, Obraniak, Fauvergue
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Pouplin, Bocanegra, Hansson, M'Bia, Mangane, Fanni, Cheyrou, Pagis, Lemoine, Sow, Briand
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.80 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon20116324:1339
2.Girondins Bordeaux20115435:1938
3.Stade Rennes20910125:1337
4.Olympique Marseille2098335:2435
5.Toulouse FC2097420:1534
6.Paris Saint-Germain20103724:2133
7.Lille OSC1988328:1932
8.OGC Nice1986523:1930
9.FC Lorient2076726:2427
10.AS Nancy-Lorraine1967618:1725
11.Grenoble Foot 382067713:1825
12.Le Mans UC 721973925:2824
13.SM Caen1958623:2123
14.AS Monaco2065923:2523
15.FC Nantes2065917:2623
16.AJ Auxerre20551014:2120
17.AS Saint-Étienne20611315:2919
18.FC Sochaux20211719:2517
19.Valenciennes FC19361016:2515
20.Le Havre AC20331414:3512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
stas87

rennes si zajtra pripise 2 prehru tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

do toho sverky!!!

Reagovat
didosh

SVĚRKY DNES DÁ ZEDVA GÓLY!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi spadl do nějakého ostravského dolu a jelikož nevidíš, tak vysíláš jen bláboly...

Reagovat
Tomanatura

Tak teoretická šance tam je určitě, já bych se hned nesmál...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, když je doma porazil Grenoble, tak nevím, proč by nemohlo i Sochaux, obzvláště, když na nich ještě leží čtyřgólová deka.

Reagovat
smazaný uživatel

reagoval jsem na dva góly Svěrkoše, ne, že by nemohlo Sochaux vyhrát. Ale podívejte se na článek výše, chybí jim dost klíčoví hráči...

Reagovat
smazaný uživatel

Hosté postrádají pouze brankáře Richerta, jenž má problémy s achilovkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si jinou analýzu !!!

Reagovat
Shevchenko

Svěrkyyyyyyyyyyyyy!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zpátky do baníku, ihned!!! Potřebuju jedničku!!

Reagovat
smazaný uživatel

uz je tam..

Reagovat
One-Real

i ty goly obou muzstev Caen Monaco tam uz mas

Reagovat
smazaný uživatel

jj, píšu reakce pod analýzy o článek výše...

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim vsechny na tomto webu, dne 23.01.2009 jsme otevreli web www.sport-tipsters.com , jedna se o rady na sazeni vse zdarma budeme radi kdyz nas budete navstevovat

Zdravim Tym Sport-tipsters

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele