Ligue 1 - preview 21. kola

16.01.2018, 09:41, aktualizováno 17.01.2018, 08:28
Previews
PSG kráčí za ziskem titulu a pokud porazí Dijon a Lyon ztratí v Guingampu, povede lídr už o dvanáct bodů. Poslední FC Metz bodovalo v posledních čtyřech zápasech a sérii hodlá natáhnout proti Saint-Étienne, Lille se střetne s Rennes...
Amiens SC - Montpellier HSC  (středa 19:00)
Ještě na konci listopadu se podceňovaný nováček ligy z Amiens objevoval na deváté příčce tabulky, která byla zatím jeho dosavadním historickým maximem. Jenže od té doby se mu hrubě nedařilo, v prosinci prohrál vše, co mohl, přitom se mu nepovedl ani vstup do nového roku, a spadl do dolní poloviny tabulky. To Montpellier je na tom podstatně lépe.

Les Licornes nevalné výsledky z posledního měsíce roku 2017 prostě nevylepšili ani po vánočních svátcích. Vypadli z obou francouzských pohárů a nedokázali bodovat ani o víkendu na půdě Nice, kde padli nejtěsnějším možným způsobem. Elán a nadšení, jakým oplývali v listopadu, jako by vyšuměly úplně do ztracena.

Aktuálně má Amiens jediné štěstí, že má prostě nahráno. Ovšem od sestupového pásma ho opravdu dělí už jen pár bodíků. "Máme sedmou nejlepší obranu v lize, ale také bohužel druhý nejhorší útok. Už sedmkrát jsme prohráli 0:1. A to je hodně. Hráli jsme navíc v týdnu proti PSG a to bylo klíčové," smutnil v Nice trenér Christophe Pélissier.

Montpellier se pomalu a jistě přibližuje dosavadnímu remízovému králi z Angers, který má ještě o jednu plichtu více než on. Mužstvo z jihu Francie na druhou stranu málokdy prohrává, konkrétně hovoříme o pěti takových neúspěších, jinak však pravidelně boduje. A právě proto se drží v těsném závěsu za pohárovými příčkami, které nejsou daleko.

Kouč Michel Der Zakarian je navíc spokojený i s herním projevem. Nebo alespoň takto mluvil po cenné remíze s Monacem, kterou La Paillade uhrála v sobotu. "Byl to zápas té nejvyšší úrovně. Obě mužstva chtěla vyhrát. Měli jsme pět jasných šancí, soupeř tak čtyři. Jsem rád, že jsme schopni hrát vyrovnaně proti takovým týmům," chválil.

Co se absencí týče, jsou na tom Amiens i Montpellier aktuálně velmi dobře. Zatímco domácí se možná budou muset obejít bez obránce Danila Avelara, jehož stále sužují zdravotní trable a který na podzim právě svou trefou zařídil proti nynějšímu soupeři svému klubu alespoň jeden bod, hosté by dokonce neměli postrádat vůbec nikoho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.06 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - ES Troyes  (středa 19:00)
Angers zoufale bojuje o záchranu, ale stále se nalézá na 18. místě. Ideální šanci na zlepšení cítí nyní, protože minulý zápas mu dodal dostatek sebevědomí a především má šanci doma na stadionu Jean-Bouin hostit 17. Troyes.

Remízový král - tak se zatím Angers dá označit. Doposud nasbíral celek z města sídlícího na břehu řeky Maine 10 remíz, nejvíc ze všech prvoligových týmů. Jenže k tomu přidal hned sedm porážek, takže se celkem rychle ocitl v nevítaném pásmu sestupu. Od posledních Mét jej ale dělí sedm bodů, takže nic není ztraceno. A navíc se Angers může radovat z jména soupeře, protože los mnu přihrál ideální šanci.

Tím totiž bude Troyes, klub sídlící hned nad Angers. Navíc na něj domácí ztrácí jen dva body, což dodává jejich střetu ještě větší dramatičnost. Forma Troyes je přinejmenším hodně vrtkavá a o nějaké stabilitě zde nemůže být řeč. Po výhře v Coupe de France se Troyes opět vrátilo k prohrám a v minulém kole jej o body obralo Bordeaux.

To domácí mohou mít v posledních týdnech daleko lepší pocit ze svých výkonů, které se zlepšují. V minulém kole se Angers popralo s favorizovaným Lyonem a ačkoli byly karty před zápasem jasně rozdány, konečný výsledek překvapil. I když se hostující Angers muselo potýkat s vyloučením Flaviena Taita, tak se mnu povedlo uhrát cenný bod a s Lyonem se rozešel smírně 1:1.

Autorem gólu na 1:0 byl zkušený útočník Karl Toko Ekambi, který zažívá perfektní sezonu. Aktuálně nasázel už deset branek a další chce přidat do sítě Troyes. "Jsem ve formě, za což jsem rád, ale není to zásluha jen má. Vděčím za to celému týmu, který na sobě pracuje a společně se zlepšujeme. Bod proti Lyonu byl fantastický a já věřím, že další branky brzy přijdou. Troyes bude hodně náročným soupeřem a my musíme podat stoprocentní výkon," ví zkušený střelec.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Letellier - Bamba, Thomas, Traoré, Manceau - Santamaria - Capelle, Mangani, Fulgini, Ketkeophomphone - Ekambi
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Samassa - Deplagne, Vizcarrondo, Giraudon, Traoré - Azamoum, Bellugou - Grandsir, Khaoui, Darbion - Hyun-Jun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.43 - 4.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Olympique Lyon  (středa 19:00)
Co nejrychleji napravit víkendové vyhoření s Angers a dostat se na druhou pozici, to je pro Lyon ve vloženém kole jednoznačná priorita. Jenže k tomu, aby se tak stalo, musí bezpodmínečně vyhrát v Guingampu, a to nebude vůbec snadný úkol. Bretaňský celek je ve výtečně pohodě a neprohrál už sedmkrát v řadě napříč všemi soutěžemi.

Hosté v neděli doslova odmítli osamostatnit se na příčce vicemistra poté, co o den dříve Monaco nedokázalo vyhrát v Montpellieru. Jenže selhali. Proti Angers, které horlivě usiluje o záchranu, uhráli jen plichtu, přitom nepředvedli vůbec dobrý výkon. Konfrontace s dalším bretaňským mužstvem se přitom zdá být už předem ještě složitější.

Už jen proto, že s ve slušné formě hrajícím Guingampem padli třikrát během uplynulých čtyř případů a že domácí na Stade du Roudourou letos prohráli jen jednou. "Zklamání bylo obrovské," čertil se po minulém výpadku lyonský kouč Bruno Génésio. "Nezachytili jsme utkání proti dobře organizovanému protivníkovi," dodával.

Možná že hlavní podíl na především mizerném projevu v útoku měla i absence Mariana, u nějž není start v tomto duelu vyloučený, ale spíše se s ním po operaci kýly nepočítá. "Dali jsme gól z jedné z mála příležitostí," vztekal se Génésio nad střeleckou impotencí. "Udělali jsme všechno proto, abychom vyhráli, ale nebyli jsme důslední."

Co se další absence na hostující straně týče, nejistý je údajně nástup Bertranda Traorého, který má problémy s kolenem. Vepředu si již zřejmě nezahraje Myziane Maolida, ale nahradit by ho měl mladičký teenager Amine Gouiri, a k oživení útoku by možná mohlo přispět i stažení Memphise Depaye ze základu, jehož zřejmě zastoupí Houssem Aouar.

EAG v podstatě nebude mít problém se na tenhle zápas dobře nachystat. Oproti soupeři měl totiž o dva dny více na přípravu, neboť svůj duel ve Štrasburku si odbyl už minulý pátek. Vyhrál tam o dva góly. "Můžu svým hráčům pogratulovat. Předvedli jsme opravdu dobrý výkon. Proti Lyonu si to chceme připomenout," burcoval trenér Antoine Kombouaré.

Očekává se, že na pravém kraji obrany by se již měl objevit Jordan Ikoko, jenž střetnutí ve Štrasburku vynechal kvůli narození svého potomka. Nejistě však vypadá situace okolo Marcuse Coca, jenž utrpěl v tomto zápase lehký šrám. Na marodce jinak jsou i Jonathan Martins Pereira, Étienne Didot a Abdoul Camara, jež si určitě nezahrají.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.61 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lille OSC - Stade Rennes  (středa 19:00)
Lille v posledních dvou zápasech ukázalo zlepšující se formu a na ni bude chtít navázat také dnes. V rámci vloženého 21. kola se na jeho stadion Pierre-Mauroy dostaví Rennes, které naopak v minulém kole inkasovalo tvrdý úder.

Lille se úspěšně vzdaluje od posledních příček a nelichotivé možnosti sestoupit, ale vyhráno rozhodně nemá. Ambiciózní celek nemůže ani na chvíli usnout na vavřínech, protože od 18. celek Angers ztrácí na Lille jen tři body. Fanoušci Lille ale mají v posledních týdnech důvody k radosti, kterých je hned několik.

Tím prvním je trenér Christophe Galtier, který se ujal vedení lavičky Lille i přesto, že měl jiné a mnohem lukrativnější nabídky. A zatím se zdá, že to byla dobrá volba, protože Lille pod jeho vedením roste. V minulém kole se mu povedlo vyloupit Caen, čímž celek navázal na předchozí pohárovou výhru nad Le Mans. Ačkoli se ani jednomu týmu v minulém kole nepovedlo dohrát v plném počtu, jednalo se o velmi atraktivní a ofenzivní fotbal.

Jedinou trefou utkání rozhodl mladý útočník Nicolas Pépé svým pátým gólem v sezoně. Právě Pépé před utkáním s Rennes řekl: "Je jasné, že jsem měl obrovskou radost z gólu, přeci jen jsem jako útočník hodnocen také na základě branek. Především jsme ale vyhráli a to mě těší nejvíc. Úspěch mužstva vždy stavím nejvýš. Vím, že se nám v této sezoně nedaří, ale příchod nového trenéra nám dodal elán a nadšení, takže věřím, že se naše výkony budou jen zlepšovat."

Rennes sice nad Lille v posledních dvou duelech vždy dokázalo vyhrát, ale dlouhodobě je pro něj půda Lille zakletá. Za dlouhých osmnáct let zde Rennes ani jednou nevyhrálo a Lille tak patří mezi jeho nejméně oblíbené soupeře. V tabulce Ligue 1 je sice Rennes na solidní jedenácté příčce, ale od jeho dnešního soupeře jej dělí jen tři body. V minulém kole navíc Rennes utrpělo debakl 3:0 od Marseille.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Mendyl, Alonso, Amadou, Ié - Maia, Mendes, Bissouma, Pepe - Benzia, Ponce
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Gelin, Gnagnon, Bensebaini - Bourigeaud, André, Siliki, Maouassa - Brandon, Sarr
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.23 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - AS Saint-Étienne  (středa 19:00)
Ještě před pár týdny Méty kde kdo odepisoval, ale svěřenci trenéra Frédérica Hantze v posledních týdnech přece jenom vykazují zlepšení. A jejich situace není tak bezvýchodná, jak by se na první pohled mohlo zdát. St. Étienne je ovšem jejich pořádně neoblíbený soupeř. Naposledy se nad ním ze třech bodů radovali před skoro 17 lety.

Na bezpečnou sedmnáctou pozici ztrácí celek z Lotrinska hrozivých devět bodů, má však před sebou ještě solidní porci zápasů, které mohou situaci určitě obrátit k lepšímu. Obzvláště připomeneme-li si jeho sérii čtyř zápasů bez porážky, ligové skalpy Montpellieru a Štrasburku a také cennou remízu z minulé soboty z půdy Dijonu.

Les Grenats sice pořád mají spolu se Štrasburkem nejhorší obranu v Ligue 1, nicméně pouhé dva inkasované góly za 270 minut v ligovém dění není rozhodně vůbec špatné číslo. "Myslím si, že jsme v první půli nedostali svou odměnu. Brzy jsme inkasovali, ale pak jsme vysoko napadli, dobře hráli a dočkali se," hodnotil klání v Dijonu kouč Frédéric Hantz.

Listopad spolu s prosincem představoval pro ASSE doslova jedno velké utrpení. Každopádně do nového roku přece jenom vstoupil správnou nohou. V Coupe de France přešel přes Nimes a naposledy porazil rovněž Toulouse, takže konečně utnul svou hrůznou sérii deseti kol bez vítězství. Aspoň na chvilku se tak vyhne sestupovému pásmu.

Hostující trenér Jean-Louis Gasset ovšem moc dobře ví, že s týmem má ještě na čem pracovat. "Je pravda, že naše výhra nebyla velkolepá," říkal. "Zásadní věcí bylo nedostat gól ze standardky. Bylo to klíčové utkání, ale to další v Métách bude ještě mnohem důležitější. Když totiž vyhrajeme, konečně se dostaneme do klidných vod."

Očekává se, že v domácí sestavě by se od začátku měli objevit nové posily Georges Mandjeck, jenž přišel z pražské Sparty, a také záložník Danijel Miličevič. Fit by měl být již údajně i bek Benoit Assou-Ekotto. Hosté pořád nebudou moci počítat se suspendovaným Stéphanem Ruffierem a nově vykartovaným Alexanderem Söderlundem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.45 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - FC Nantes  (středa 19:00)
Sedm ligových kol, šest porážek a jen jedno vítězství. Lépe nastínit situaci v Toulouse, než jen zjednodušeně říci poslední výsledky, vlastně ani nemusíme. Celek z Okcitánie se nachází na předposledním místě tabulky a potřebuje se honem rychle chytit. Nantes ale bude těžkým soupeřem, vždyť na rozdíl od domácích bojuje o evropské poháry.

Nutno však podotknout, že svěřenci kouče Pascala Dupraze minulou neděli v St. Étienne nepředvedli vůbec špatný výkon. Vůbec se jim nezadařilo v koncovce a nakonec odjížděli s prázdnou, mohli by však na tomhle výkonu stavět. "Bylo mi hrozně líto, jak jsme dopadli. Hráči do toho dali vše," hlesl asistent trenéra Mickaël Debéve.

Panikařit v Toulouse ještě výrazněji nemusejí. Pořád má před sebou ještě celou polovinu sezóny, každopádně by to z jeho strany chtělo začít více pravidelně bodovat. Vždyť v uplynulých dvaceti kolech prohráli celkem jedenáctkrát. "Výkon, jaký jsme předvedli v St. Étienne je povzbudivý," nevytýkal nic svému týmu Debéve.

Marodka je v tuhle chvíli to nejmenší, co TFC může trápit, chybět by totiž mohl pouze François Moubandje. "Byli jsme hodně vidět, jen jsme nedokázali skórovat," hodnotil ještě předchozí duel Debéve. "Bylo těžké se po inkasování vrátit zpátky. Nedostali jsme prostě svou odměnu. Ten výsledek nás netěší, protože to jediné se počítá."

Ačkoli Nantes v neděli padlo s lídrem tabulky z Paříže a o excesu sudího Tonyho Chaprona s obráncem Diegem Carlosem se toho ve světě napovídalo hodně, nutno podotknout, že Bretaňané nemuseli být ze svého výkonu zklamaní. Stejně jako Toulouse ani Kanárci nemají problémy s absencemi, chybět bude pouze Kalifa Coulibaly.

Trenér Claudio Ranieri na jaro vyhlásil dokonce hodně nesmělý cíl. A to i přesto, že bude čelit tvrdé konkurenci Lyonu, Monaca nebo Marseille. "Chci hrát příští rok Ligu mistrů. Doufám v to a tlačím nás tam," burcoval. "Proti PSG můžete prohrát kdykoli, ale pro mě je důležité, že jsme odvedli dobrou práci. Za to své hráče chválím."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.10 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Dijon FCO  (středa 21:00)
Paris Saint-Germain může udělat další krok na cestě za titulem, v Parku Princů totiž přivítá outsidera z Dijonu. Hosté sice Pařížany v prvním vzájemném zápase hodně potrápili, nicméně jakýkoliv jiný výsledek, než vítězství PSG by byl velkou senzací. K dispozici už by měl být i hvězdný Neymar.

Brazilská superstar totiž nenastoupila do utkání s Nantes vinou zranění, podle nejnovějších zpráv by už měl být Neymar fit a připraven do zápasu s Dijonem zasáhnout. Pařížané vyhráli v Dijonu první zápas 2:1, ale za hodně dramatických okolností. Dijon totiž v 87.minutě srovnával na 1:1, ale nadějný stav neudržel, když se v nastavení po druhé v zápase prosadil obránce Thomas Meunier.

PSG zatím neohroženě kráčí za ziskem titulu a sklízí z cesty jednoho soupeře za druhým. O víkendu si svěřenci trenéra Emeryho nedělali problém s FC Nantes, který udolali jedinou brankou Ángela Di Maríii 1:0 a napříč všemi soutěžemi přidali sedmé vítězství v řadě.

Jak už bylo řečeno, Dijon dokázal v prvním zápase Pařížany pořádně potrápit, ovšem to hrál doma, kde letos získává drtivou většinu bodů. Výkony Hořčič doma a venku jsou jako den a noc. Zatímco v domácí bilanci patří hostům čtvrté místo v celé Ligue 1, v té venkovní se krčí na předposledním místě. Venku totiž dokázali vyhrát jen jednou a s takovou teď chtějí uspět v Parku Princů. Aby Dijon na půdě PSG uspěl, bude muset podat doslova nadpozemský výkon.

Hosté se o víkendu zrovna dvakrát nevyznamenaly, doma s Métami pouze remizovali 1:1, když ztratili vedení až minutu před koncem.

Neymar je zpátky, zatímco Thiago Motta a Javier Pastore zůstávají mezi zraněnými. Nepravděpodobný je start Lucase Moury, jehož celkové setrvání ve francouzské metropoli je v ohrožení. Dijon se v Parku Princů představí pouze bez potrestaného Papy Djilbodjiho.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Áreola - Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Meunier - Draxler, Rabiot, Nkunku - Neymar, Cavani, Mbappé
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Cahfík, Varrault, Yambéré, Rosier - Marié, Abeid - Chang-Hoon, Said, Sliti - Tavares
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 17.50 - 39.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - SM Caen  (úterý 19:00)
Oběma sousedům v tabulce se ne úplně dobře daří. Zatímco Bordeaux v uplynulých pěti kolech urvalo vítězství jen v jednom případě, Caen v šesti posledních zápasech pouze dvakrát remizovalo. Hledat potřebnou vzpruhu ve vzájemném střetnutí a co nejdále se odpoutat od sestupového pásma, to bude hlavní cíl obou trápících se celků.

Les Girondins se alespoň mohou opřít o víkendové vítězství na půdě Troyes, které by jim mohlo dodat potřebné sebevědomí. Právě to nyní svěřencům kouče Jocelyna Gourvenneca rapidně chybí. Nedaří se jim hlavně v útoku, vždyť jediná branka v prvním lednovém zápase byla v rámci Ligue 1 vůbec první od začátku prosince.

Domácí si každopádně po urvaných třech bodech na půdě ESTAC aspoň částečně ulevili. "Tu výhru vítáme. Bylo důležité, abychom se po vypadnutí z Coupe de France nastartovali v lize," hodnotil bordeauxský lodivod. "Hráli jsme jako tým, ukázali svou kvalitu. Utkání s Caen je za dveřmi a my musíme znovu triumfovat před vlastními fanoušky."

Jestli u FCGdB hovoříme o střelecké krizi, pak u Caen se, co se ofenzívy týče, jedná o doslova tristní bilanci. Dvanáct zaznamenaných přesných zásahů je nejhorší číslo soutěže, i poslední Méty dokázaly vyprodukovat o dvě trefy více. Naposledy proti Lille hosté zase vyšli střelecky naprázdno a prohráli nejtěsnějším možným způsobem.

V uplynulých několika týdnech nemá ceanský trenér Patrice Garande příliš důvodů k radosti. "Hodně jsme ten zápas projeli," říkal po sobotní porážce. "Dobře jsme hráli tak dvacet minut. Ale pak jsme zaostávali úplně všude. Až když hrály oba týmy o deseti, vytvořili jsme si pár příležitostí. V závěru jsme hráli na tři útočníky, ale ani to nestačilo."

Gourvennec by možná vepředu nemusel využít služeb Malcoma, jenž už se údajně chystá na přestup do Anglie, i nadále pak nebude k dispozici Jaroslav Plašil, který po nepovedeném pohárovém duelu v Granville inkasoval vysoký pětizápasový trest. Garandemu bude chybět brankářská jednička Rémy Vercoutre, který byl o víkendu vyloučený.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.67 - 5.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Racing Strasbourg  (úterý 19:00)
Marseille se v novém roce i nadále velmi slušně daří a určitě by si nerada kazila reputaci ve vložném kole proti Štrasburku. Navíc má možnost aspoň na chvilku se ohřát na druhé příčce, na kterou aktuálně ztrácí jen bod. Hostující celek bude v tomhle duelu outsiderem už pouze proto, že dvě ligová kola nezaznamenal vstřelenou branku.

O víkendu OM předvedl opravdu poctivý výkon a vysloužil si po právu hladké vítězství z půdy vždy nepříjemného Rennes. Výtečně se přitom uvedl Florian Thauvin, jeden gól sám zařídil, jeden připravil, nastřelil břevno, ale také neproměnil penaltu, kterou sám v pokutovém území zajistil. Je každopádně vidět, že je hodně při chuti.

I v téhle sezóně patří bývalý hráč Newcastlu, odkud se přestěhoval zpátky do své vlasti v lednu předloňského roku, k hlavním oporám týmu. "V roce 2017 byl tím hráčem, který nejvíce ovlivňoval mužstvo," uvedl trenér Rudi García. "Byl to pro něj fantastický rok a do toho nového vstoupil také tou správnou nohou," pochvaloval si.

V předchozí sezóně si připsal Thauvin na své konto celkem patnáct branek, teď jich má devět. Letos se minimálně k této hranici blíží. "Jsem na něj velmi náročný, ale dovolím mu mít určitou svobodu. Je dokonalejším hráčem a dělá správná rozhodnutí, i když prostor pro zlepšení v tomhle ohledu ještě existuje," dodával marseillský stratég.

Domácí letos prožívají opravdu solidní ročník a reálně usilují o přímý postup do Ligy mistrů. V posledních patnácti kolech prohráli pouze v Lyonu. "Doufám, že v tomhle budeme pokračovat," uvedl Thauvin. "Nesmíme usnout na vavřínech, musíme makat až do konce sezóny. Máme dobrého týmového ducha a zůstáváme klidní."

Štrasburk se drží ve středu tabulky, poslední dva ligové zápasy mu ale nevyšly vůbec podle představ. Před vánočními svátky padl na půdě Mét, naposledy před vlastními fanoušky nestačil Guingampu. "Ta porážka pro nás byla dobrou lekcí. Máme ovšem štěstí, že se můžeme vrátit hned zpátky do hry," uvedl kouč Thierry Laurey.

Jeho mančaft nebude mít na Stade Vélodrome spíše co ztratit, už na podzim však svého soupeře přece překvapil a uhrál s ním divokou remízu. "Marseille je v pořádném laufu," hodnotil protivníka Laurey. "Má zkušenosti na to, aby skončila druhá. Když se ale nebudeme dívat na tabulku, nemyslím si, že by to pro nás muselo dopadnout špatně."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.53 - 9.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - OGC Nice  (úterý 21:00)
Je tomu pouze pár dnů, co se oba rivalové z jihu Francie střetli naposledy. V Coupe de la Ligue uspělo Monaco, které by na své vítězství rozhodně chtělo navázat i nyní, protože boj o druhou příčku je jednoduše neúprosný. Nice má naopak touhu svému soupeři porážku vrátit hlavně proto, že se postupně dere za evropskými poháry.

Domácí trenér Leonardo Jardim před vlastními fanoušky míní v tomhle derby o Azurové pobřeží oslavit jeden svůj úctyhodný milník. O minulém víkendu totiž na monacké lavičce odkoučoval jubilejní 200. zápas. Od roku 2014 získal s klubem celkem 112 vítězství, jeho procentuální úspěšnost výher je tedy na čísle padesát šest procent.

Aktuálně je Portugalec se svým číslem na čtvrtém místě v rámci Ligue 1. Celkem 349 utkání má na svém kontě Arséne Wenger, 345 zápasů pak Lucien Leduc. Třetí Didier Deschamps se dostal na cifru 208, a je tedy dost pravděpodobné, že na tuhle metu třiačtyřicetiletý Leonardo Jardim brzy dosáhne. "Jsem potěšený a pyšný," pochválil se.

Jeho celek nyní rozhodně nečeká vůbec snadná práce. A aby udržel současnou druhu pozici, je potřeba co nejrychleji napravit minulé zaváhání v Montpellieru, kde uhrál jen plichtu. "Odtrénoval jsem spoustu velkých zápasů. Ale ten, který si pamatuji nejvíc, byl proti St. Étienne. Získali jsme totiž titul," zavzpomínal monacký lodivod.

Rozhodně dobrou zprávou pro ASM je návrat útočníka Radamela Falcaa, jenž v Montpellieru chyběl kvůli svalovým problémům. Chybět ovšem bude i nadále Guido Carrillo. "Potřebujeme vepředu někoho, kdo tomu dá jiskru. Keita Baldé řídit hru nemůže, Stevan Jovetič není ve formě," těšil se na svého kanonýra Leonardo Jardim.

Není tomu zas tak dávno, co se Nice nacházelo v hluboké krizi. Jenže v listopadu a prosinci prožilo obrození a rázem se usadilo na šestou příčku tabulky. V posledních devíti kolech padlo jen s Lyonem, před pár dny se mu podařilo těsně skolit Amiens. Velkou kaňkou je ovšem jeho brzké vypadnutí z obou francouzských pohárů.

Hosté se budou muset obejít bez vykartovaného Adriena Aoutsy Tamezeho, fit údajně není ani Christophe Jallet. Od začátku by tentokráte ale měl hrát nejlepší střelec Mario Balotelli. "Proti Amiens předvedl za 25 minut slušný výkon. Jestli ho nasadím i nyní? Je to možné, ale vynechal dost tréninků. Uvidíme," tajnůstkařil trenér Lucien Favre.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.83 - 4.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain20172159:1553
2.AS Monaco20133446:1942
3.Olympique Lyon20126247:2142
4.Olympique Marseille20125341:2241
5.FC Nantes20103718:1933
6.OGC Nice2093825:2930
7.EA Guingamp2085723:2429
8.Montpellier HSC2069517:1327
9.Dijon FCO2074929:3425
10.Stade Rennes2074924:2925
11.Racing Strasbourg2066824:3324
12.SM Caen20731012:2224
13.Girondins Bordeaux2065923:2923
14.AS Saint-Étienne2065920:3323
15.Lille OSC20641018:3022
16.Amiens SC20631116:2221
17.ES Troyes20631120:2821
18.Angers SCO20310722:3019
19.Toulouse FC20541118:2919
20.FC Metz20331414:3512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Ferguson6

Reagovat
Israha

To je zas mizérie. Dáno podle mě nedostatečnou rotací. Nevím, proč nehraje N'Jie, Lopez, aspoň na poločas Mitroglou. V ofenzivě tam někteří sotva pletou nohama. Sanson po skvělé sobotě zase šílený, nejhorší na place. A nechápu, na co má Buquet ty karty...Sanson prošlápnutý kotník, Anguissa posekaný jak obilí kombajnem - obojí bez karty. Šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad budu moct videt vecerni zapas PSG, pac se mi rozjebal vetrem satelit Snad to da technik do kupy a vecir to pojede a bude kvalitni francouzska liga

Reagovat
Seydou Doumbia

pokud by nešel zkus sport365live dobrá spolehlivá kvalita :)

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
Israha

Hm, Rami a Anguissa vykartovaní na Monaco, to je fakt super. To smrdí dalším ostudným debaklem...

Reagovat
Seydou Doumbia

Co to je? Vždy jak sleduju Lyon tak bud se přerušuje zápas a nebo se něco stane...tedkom se střídal hlavní rozhodčí co se stalo?

Reagovat
Pyroman

To si děláte prdel. To už mohlo být 0:4 a nešlo by říct ani popel. Neskutečný zoufalství.

Reagovat
Seydou Doumbia

se divím že k vám subotic a ntep vůbec chcou jít

Reagovat
Pyroman

to já taky docela spíš než posily by to stejně chtělo trenéra, který není úplný diletant

Reagovat
Seydou Doumbia

První poločas dobrý. Snad nás ale tenhle výsledek ve druhém poločase nebude mrzet. Mohlo to být o více než jednu branku. Ale jsem rád že Depay sedí. Jednou hraje tak že se vidí přinejmenším v Barce a potom to je na úrovní Azeveda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pojistka je tam pěkně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Čekal bych od EAG více. Zápas jsme měli pod kontrolou od začátku do konce. Vyzdvihl bych standartky. Tři přimáky a jeden roh velice zajimavý. Vypilovat a příště už to můžou být góiy.

Reagovat
juninho8

Mali byť teraz odmrdalo mi to tiket. Ale nevadí. Hlavná je výhra a dosť dobrý výkon. Fekir je neskutočný. Jemu sa snáď ani nedá lopta zobrať. A ukázal že vie umiestniť aj pravačkou. Obrana na počudovanie dnes bez chyby. A Ndombeleho musíme priviesť nastálo. Plus skúsiť udržať Fekira a Aouara.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ndombele pro mě hráč zápasů. Si měl na výhru o tří a více branek nebo na Mariana jako střelce? Fekir každý zápas co sleduju se pořád váli po trávniku. Nejvíce faulovaný hráč L1?

Reagovat
juninho8

Hostia a 3 a viac som mal Myslím ze to aj komentátor na tom streame kde som pozeral povedal. Ze Fekir je najfaulovanejsim hráčom ligy a za ním je Neymar

Reagovat
Langi

Ndombele je bez debat...jesi ho vrati, tak at jdou fakt nekam...A Morel za rok uz duchod...Dia hraje letos az moc malo

Reagovat
juninho8

Ja to tiež nechápem. Všetci to snáď vidia len Bruno nie.

Reagovat
Langi

tak on Dia není zatim žádnej světovej stoper...je to dvoumetrové nemotorné dřevo, nicméně je silný ve vápně a často schopný i přesně zakončit...neměl bych nic proti tomu, aby se točili s Morelem, na kterém je letos brutálně vidět, že často už nestíhá...mám jen trochu strach, aby nám ho někdo nepřetáhnul, pokud bude mít letos sotva 2000 minut.

Reagovat
Seydou Doumbia

nevím jak tobě, ale na mě Morel nikdy neudělal dojem že je to nějaký extra fotbalista jak v OM tak u nás...Dia musí bezpodmínečně dostávat více minut jinak je po něm...vedle zkušeného Marcela musí sbírat zkušenosti a herní praxi

Reagovat
Langi

tak on třeba ještě loni rozhodně nehrál špatně...jasně, že žádný světový hráč to není, ale když vezmu, jak hořeli papírově daleko lepší Nkoulou a Yanga, tak na tom byl docela dobře...nicméně letos už poměrně dost nestíhá a vlastní chyby hasí fauly, často i penaltovými...Diakhaby měl loni 3000 minut...trochu jsem čekal, že letos už bude priorita on vedle Marcela...potřebuje se rozehrát a může to být po Umtitim další poměrně velké terno.

Reagovat
juninho8

Dosť mi ho pripomína v začiatkoch. Umtiti bol tiež najprv neohrabané drevo ale silné drevo. Hernou praxou nabral techniku a je v Barce. To sa kľudne môže stať aj Diakhabymu. Len musí hrať. Ináč teraz máme šialený los. Môžeme mega získať ale aj mega stratiť.

Reagovat
jany kozak

Di Maria pekne trafil

Reagovat
Ranoth

neymar

Reagovat
jany kozak

PSG celkom solidna exibicia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele