Ligue 1 - souhrn 21. kola

16.01.2018, 20:56, aktualizováno 17.01.2018, 22:52
Komentáře a souhrny
PSG osmi brankami rozmetalo Dijon a potvrdilo pozici lídra. Méty porazily Saint-Étienne a znovu se přiblížily k záchraně. Důležité vítězství zapisuje Angers, tři body mají rovněž Stade Rennes a Lyon. Utkání na hřištích Toulouse a Amiens skončily bez vítěze. Monaco proti Nice vybojovalo pouze bod a zůstává průběžně třetí za Marseille, která zdolala Štrasburk. Bordeaux nezvládlo závěr utkání a podlehlo Caen, čímž znovu prohloubilo krizi...

Paris Saint-Germain - Dijon FCO 8:0

17.01.2018 21:00

Góly: 4. Ángel Di María, 15. Ángel Di María, 21. Edinson Cavani, 42. Neymar, 57. Neymar, 73. Neymar, 77. Kylian Mbappé, 83. Neymar (pen.)

Že PSG přehraje svého soupeře výraznějším způsobem, to není až tak neobvyklé. Ani osmigólový příděl Dijonu není v posledních letech jedinou čestou výjimkou (vzpomeňme na březen 2016, kdy celek z hlavního města nadělil Troyes dokonce devítku). Tentokrát se staly dvě pozoruhodné věci. Jednak se Neymar prosadil hned čtyřikrát, a jednak Edinson Cavani dorovnal Zlatana Ibrahimoviće na prvním místě historické tabulky klubových kanonýrů.

Družina Unaie Emeryho se rozhodla, že soupeře v žádném případě nebude šetřit a své příznivce v Parku princů poprvé potěšila už ve 4. minutě. Ángel Di María z hranice šestnáctky křižnou střelou dokonale nachytal Baptiste Reyneta - 1:0. V 15 minutě dostal výtečnou přihrávku za obranu Neymar, načež se pokusil sám přehodit brankáře. Dobíhající Di María vše ještě jistil u čáry a přidal tak svou druhou trefu v utkání - 2:0.

Pak přišla chvíle uruguayského reprezentanta. Jeho spoluhráč a stříbrný medailista z posledního mistrovství světa tentokrát nestřílel, nýbrž centroval a Cavani se prosadil přesnou hlavičkou - 3:0. Gól měl číslo 156, přičemž na tuto metu potřeboval 226 zápasů, na rozdíl od svého někdejšího švédského spoluhráče, který to zvládnul za 180 duelů.

Neymarova první gólová chvíle přišla ve dvaačtyřicáté minutě. Z nějakých osmnácti metrů zahrál přímý kop tak, že obstřelil zeď a Reynet se mohl jenom ohlédnout - 4:0. Pokud si Olivier Dall’Oglio myslel, že hvězdní borci PSG budou o poločase nasycení, tak se šeredně spletl. Zvláště na brazilském klenotu bylo znát, že cítí, že by si mohl výrazně vylepšit střelecký účet.

V 57. minutě nezvládnul odkop Cédric Yambéré, čímž Neymarovi namazal na druhou trefu, kdy balon z nějakých deseti metrů uklízel přesně po zemi - 5:0. Bývalý útočník Barcelony v 73. minutě ukázal, jak může být fotbal jednoduchý. U středového kruhu prostě převzal balon, obešel šest protihráčů a celé sólo zakončil přízemní střelou do protipohybu gólmana - 6:0.

Za čtyři minutky se dočkal i ten poslední z obávaného tria. Kylian Mbappé tentokrát přišel na hřiště až v 68. minutě. Bleskově se rozeběhnul, čímž pobídnul Neymara, aby mu adresoval do vápna přihrávku. Následně volil tvrdou střelu na bližší tyč, přestože mohl klidně ještě servírovat Cavanimu, který byl před bránou zcela osamocen - 7:0.

Pro jednoho z nejoslavovanějších fotbalistů současnosti to byla třináctá asistence, přičemž v této statistice vévodí všem hráčům Ligue 1. Sám přidal i poslední trefu. Yambéré ve velkém čtverci nešikovně podkopnul Edinsona Cavaniho a kopala se penalta. Neymar se rozeběhnul, skoro zastavil, aby viděl, kam se pohne muž v rukavicích, a pak už nebyl problém rozvlnit síť - 8:0.

PSG tedy připisuje osmnáctou výhru v sezoně a před Lyonem, se kterým se utká právě tuto neděli, má luxusní jedenáctibodový náskok. Dijon si vybral slabší chvilku a tentokrát rozhodně nepřipomínal ten bojovný tým. O víkendu tak bude muset ve vcelku důležitém střetnutí proti Racingu Strasbourg pořádně zabrat.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Montpellier HSC 1:1

17.01.2018 19:00

Góly: 72. Moussa Konaté - 34. Ellyes Skhiri

Amiens nakonec našlo recept na montpellierskou obranu a ze vzájemného duelu vydřelo alespoň remízu. Boj o záchranu však ještě bude rozhodně tuhý.

V 10. minutě prchnul po levém křídle Jérome Roussillon, aby mohl najít Isaaca Mbenzu. Ten sice vypálil razantně, leč o něco nepřesně. Ofenzivní výpady hostujícího levého obránce nechávaly prostor pro pravého útočníka domácích. Serge Gakpé se ve 27. minutě dostal až do vápna, kde došlo ke kolizi s kapitánem Hiltonem. Karim Abed však do píšťalky nepískl.

Ve 34. minutě přiťuknul Keagan Dolly pro nabíhajícího Ellyese Skhiriho, jenž se prosadil z hranice velkého čtverce milimetrově přesnou střelou z první na vzdálenější tyč - 0:1. V ten moment to pro celek s nejlepší obranou vypadalo hodně nadějně. Přeci jen obrana Der Zakarianova týmu hned desetkrát udržela čisté konto.

V závěru první půle se o slovo znovu přihlásil Gakpé, avšak na Benjamina Lecomteho si nepřišel. V 55. minutě měl ke gólu velmi blízko Moussa Konaté. Brankář MHSC ale stačil skvěle zasáhnout. Následně přišla na pořad dne Skhiriho pumelice, kterou s vypětím všech sil vyrazil na roh pozorný Régis Gurtner.

V 72. minutě dokonale načasoval svůj centr do vápna Oujad El Hajam. Vychvalovaná defenziva La Paillade tentokrát pořádně zaspala a Konatého hlavička byla dokonale přesná - 1:1. V samotném závěru se tváří v tvář Gurtnerovi ocitnul Giovanni Sio, jenomže vítězství pro Montpellier holt nezajistil.

Více informací k zápasu

Angers SCO - ES Troyes 3:1

17.01.2018 19:00

Góly: 33. Romain Thomas, 58. Romain Thomas, 81. Pierrick Capelle - 51. Saif-Eddine Khaoui

Angers zabralo a po přesvědčivém výkonu porazilo Troyes, které místo něj spadlo do sestupové zóny. Vzhledem k výsledkům ostatních utkání ale zůstává situace ve druhé polovině tabulky velice vyrovnaná.

První střelu na Stade Raymond Kopa vyprodukoval v 16. minutě Adama Niane. Brankář Ludovic Butelle si ale poradil. Ve 20. minutě to zkoušel pro změnu Samuel Grandsir. Rukama, nohama ... Butelle to neřeší, takže stále držel nulu. A díky tomu se mohli poprvé prosadit svěřence Stéphana Moulina.

Kdo jiný než Thomas Mangani mohl rozehrávat standardní situaci? Bylo to z úctyhodné vzdálenosti od branky, ale třicetiletý záložník přesto poslal do vápna ideální balon, na který nedosáhnul vyběhnuvší Mamadou Samassa, zato do něj hlavou trknul Romain Thomas. A trknul do něj tak, že doputoval až za brankovou čáru - 1:0.

Do konce úvodního dějství mohl ještě vyrovnat Bryan Pelé, jenže díky famóznímu gólmanovi ve službách Angers se mu to nepodařilo. Ludovic Butelle však šest minut po změně stran přeci jen kapituloval, neboť si vybral trochu smůly. Nianeova střela byla sice ještě zblokována, nicméně k dorážce se dostal Saif-Eddine Khaoui a balon nakonec propadnul za záda do té doby nepřekonatelného remešského rodáka - 1:1.

SCO si vzalo vedení brzy zpátky, i když ještě předtím bylo zapotřebí, aby Samassa vychytal Pierricka Capella. V osmapadesáté minutě rozehrál rohový kop Mangani a ve shluku těl si nejlépe počínal Romain Thomas, jehož druhá hlavička opět znamenala vedení - 2:1. Gólovou tečku udělal v 81. minutě po centru Karla Toko Ekambiho svou levačkou Pierrick Capelle. Nutno tedy dodat, že to bylo s velkou porcí paní Štěstěny - 3:1.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Lyon 0:2

17.01.2018 19:00

Góly: 26. Nabil Fekir, 58. Houssem Aouar

Lyon si poradil s Guingampem a o bod drží druhou příčku. Tým Antoina Kombouarého zůstává i přes osmou porážku na výborné sedmé pozici.

Guingamp měl za sebou delší sérii bez prohry, a tak si na Lyon věřil. Jenže už od začátku bylo jasné, že tentokrát to bude mít na domácím Stade du Roudourou zatraceně složité. I proto, že se do základní sestavy vrátil Mariano Díaz. Ten to zkusil neprve z přímého kopu, který byl sražen na roh. Z něho vyústila jeho hlavička, která rovněž v síti neskončila.

Ve 26. minutě propadnul balon celým pokutovým územím až k Maxwelu Cornetovi, který pobídnul téměř na penaltovém puntíku stojícího Nabila Fekira, který to trefil přesně k levé tyči - 1:0. Pro lyonského kapitána to byla už patnáctá branka v sezoně, což se mu dosud v kariéře ještě nepodařilo. Zatím tak spolehlivě nechává zapomenout na Alexandre Lacazetta, jenž se mimochodem v dresu Arsenalu prosadil zatím osmkrát.

Do konce první pětačtyřicetiminutovky se ve výborné šanci ocitnul Jordan Ikoko. Vyrovnání se ale bohužel nekonalo. V 58. minutě se o slovo přihlásil devatenáctiletý mladíček Houssem Aouar. Ferland Mendy mu poslal pěkný oblouček do šestnáctky. Odchovanec slavné akademie OL doběhl až k malému vápnu, odkud nebyl prolém nasadit Johnssonovi stylové housle - 0:2.

Švédský gólman, jenž má stále šanci se podívat i na MS do Ruska, byl ve zbytku zápasu rozhodně zaměstnanějším mužem. Celkově kryl jedenáct pokusů soupeře, včetně těch, které na něj vyslali Cornet, Mariano, Fekir a Bertrand Traoré. Jeho druhou střelu dorážel v nastaveném čase Jordan Ferri. Christophe Kerbrat ale dokázal na brankové čáře balon směřující do sítě zastavit.

Nic to ovšem na porážce nezměnilo. O víkendu tak bude zapotřebí vyzrát na Amiens. Les Gones se tváří býti v dobré formě, ačkoliv to samé lze tvrdit rovněž o konkurentech v boji o druhou příčku, tedy o Marseille a Monaku. Svěřence Bruna Génésia čeká v neděli další složitá prověrka. Na jejich nový stadion totiž zavítá vedoucí PSG.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 1:2

17.01.2018 19:00

Góly: 41. Júnior Alonso - 85. James Léa Siliki, 89. Benjamin André

Nové Galtierovo Lille první střetnutí před domácími příznivci nezvládlo. Hosté z Rennes totiž dvěma trefami v samotném závěru otočili skóre a po čtyřzápasovém půstu slaví výhru.

Stade Rennes začalo utkání lépe a po tvrdé, dalekonosné ráně Benjamina Bourigeauda se musel činit Mike Maignan. Na druhé straně to zkoušel dvacetiletý Thiago Maia, jenže jeho pokusu chyběla přesnost. Stade Pierre-Mauroy se mohl začít radovat ještě během prvního poločasu, konkrétně v jeho jednačtyřicáté minutě.

Hostující defenziva úplně zapomněla na Yassineho Benziu, který si tak mohl dát záležet, aby poslal do vápna ideální centr. Naskočil si na něj Junior Alonso a razantní hlavičkou zajistil svému celku poločasové vedení - 1:0. Druhá půle patřila zprvu Rennes. Avšak ani Yoann Gourcuff, ani Ismaïla Sarr se do listiny střelců nezapsali.

Tomáš Koubek se pak musel činit proti Anwaru El Ghazimu, čímž umožnil svému celku, aby ukázal svou ofenzivní sílu. V 85. minutě napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů James Léa-Siliki a Maignanovi smolně propadnul balon mezi rukama - 1:1. To Les Rouges et Noirs nastartovalo a za čtyři minutky si zajistili vítězství.

Bourigeaud střílel z přímého kopu. Maignan vyrazil jenom k Léa-Silikimu, jenž posunul kulatý předmět zpět před bránu, kde na muži v rukavicích ztroskotal Firmin Mubele, nicméně Benjamin André se už z následné dorážky nemýlil - 1:2. Sedmnácté Lille příště potřebuje porazit Troyes. Rennes se pokusí uhrát doma dobrý výsledek proti Angers.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Saint-Étienne 3:0

17.01.2018 19:00

Góly: 13. Emmanuel Rivière (pen.), 16. Mathieu Dossevi, 77. Nolan Roux

Mety boj o udržení v Ligue 1 rozhodně nevzdávají. Vypadá to, že se pod Frédérikem Hantzem opravdu zvedli nejen výsledkově, ale i herně a k záchraně jim teď chybí pouhých sedm bodů.

Domácí začali aktivněji a už v 7. minutě musel vyhlavičkovávat z brankové čáry Riviérův pokus Romain Hamouma. Ve 13. minutě už to byl pro ASSE průšvih. Cheikh M’Bengue si úplně nepotykal s balonem, takže situaci musel řešit faulem na Danijela Miličiviće brankář Jessy Moulin. Emmanuel Riviére proměnil nařízenou penaltu s naprostým přehledem - 1:0.

A než se Les Verts rozkoukali, prohrávali o dvě branky. Běžela 16. minuta, když Riviéra odstavil Loïca Perrina, načež si balon ukořistil Nolan Roux, aby jej posunul na zcela neobsazeného Mathieua Dosseviho, jenž skóroval přesnou střelou na vzdálenější tyč - 2:0. A hráči Met byli dále při střelecké chuti.

Po gólu zatoužil i Julian Palmieri, avšak Moulin byl proti. Další dvě příležitosti patřily Emmanuelu Riviérovi, nicméně ani z jedné nezapršelo. Závěr úvodního dějství zase patřil hostujícímu týmu. Eiji Kawashima ovšem výtečně vychytal jak Roberta Beriće, tak následnou dorážku z kopačky Romaina Hamoumy.

Aktivní Riviére hlavičkoval v 62. minutě těsně vedle a následně byl k překvapení všech vystřídán. Příznivce Les Grenats to ale mrzet nemuselo, jelikož za čtvrt hodiny zvýšil Nolan Roux po hlavičkovém biliárdu na 3:0. Pak se ještě musel po hloupém faulu poroučet ze hřiště po druhé žluté během dvou minut (!) brazilský záložník Hernani, čímž jen korunoval další nepovedené vystoupení Saint-Étienne, které se teď krčí až na čtrnácté příčce.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes 1:1

17.01.2018 19:00

Góly: 90+6. Max Gradel (pen.) - 19. Rene Krhin

Nantes už už sahalo po další těsné výhře. Nicméně Max Gradel v šesté minutě nastaveného času zachoval klid a proměněnou penaltou zajistil Toulouse alespoň remízu.

Ranieriho svěřenci dobře věděli, že kdyby TFC porazili, měli by na páté příčce před Nice pětibodový náskok. První šanci si ovšem připsal domácí Jimmy Durmaz, když v 8. minutě střílel na připraveného Cipriana Tatarusana. Poté ve výborné pozici promáchnul Emiliano Sala, nicméně další situace už byla gólová.

Psala se devatenáctá minuta, když Lucas Lima zahrával rohový kop, pro který si došel Rene Krhin a přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč si připsal svou první trefu v Ligue 1 - 0:1. S odpovědí chtěl přispěchat Corentin Jean, ale jeho hlavička rozhodně nebyla z nejpřesnějších. Poté zase přišla chvíle FC Nantes.

Alban Lafont vyrazil pokus Adriena Thomassona k Lucasi Limovi, který trestuhodně přestřelil! Po změně stran bylo téfécé o poznání aktivnějším celkem. Les Canaris jakoby vyčkávali na brejky, což se jim však nedařilo. To fakt není jejich obvyklá strategie. Defenziva se musela mít na pozoru jak před Gradelem, tak před střídajícím Yayou Sanogem.

V nastaveném čase Tatarusanu hodně nešťastnou shodou okolností podrazil ve vápně Maxe Gradela a rozhodčí Thomas Leonard i přes protesty ukázal na značku pokutového kopu. Reprezentant Pobřeží slonoviny si vybral pravou stranu, zatímco ten rumunský si vybral opačnou, tudíž nebylo co řešit - 1:1. Vlastně to nebylo ani příliš velké překvapení, neboť tímto výsledkem končil zápas těchto dvou soupeřů v poslední době poměrně často.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 2:2

16.01.2018 21:00

Góly: 33. Adama Diakhaby, 90+2. Falcao - 47. Mario Balotelli, 68. Mario Balotelli

Monako po tomto kole neudrží druhou pozici, rozhodlo o tom nejen vítězství Marseille, ale především samotná ztráta knížecího klubu. Svěřenci trenéra Jardima neudrželi vedení proti Nice a ještě v nastaveném čase prohrávali, než jim zajistil alespoň bod Radamel Falcao.

Domácí fotbalisté už znali výsledek Marseille a věděli, že pokud se chtějí udržet na druhém místě, musí bezpodmínečně porazit Nice. Hosté se mohou pyšnit poměrně zajímavou formou a v Monaku určitě nebyli bez šance. Dokonce v úvodu zápasu dokázali zahrozit jako první, byť Balotelliho rána z volného přímého kopu se mezi tyče nevešla.

Nakonec jako první udeřili domácí a to ve 33. minutě, kdy si Lemarův centr zpracoval na prsa Diakhaby a sám před brankářem chladnokrevně zakončil. První branka zápasu Monako hodně nabudila a to bylo po zbytek prvního poločasu lepším týmem. K čemu to ale bylo, když další branka do šaten nepadla a Nice se hned po změně stran gólově prosadilo. Ve 47. minutě přilétl centr zprava a Mario Balotelli zblízka srovnal na 1:1.

Zanedlouho mohlo Nice výsledek otočit, dobrou akci Saint-Maximina nedotáhl dorážející Balotelli a výsledek se tak prozatím neměnil. K tomu došlo až v 68. minutě po parádní individuální akci Maria Balotelliho. Italského útočníka marně stínoval jeho krajan Raggi a přesný zásah znamenal obrat ve vývoji utkání.

Monako se z direktu Nice dlouho nemohlo vzpamatovat a v podstatě se dá říci, že až do nastavení nemusel brankář Benítez řešit žádnou zapeklitou situaci. Knížata se před koncem zápasu tlačila do koncovky a nakonec přeci jenom vybojoval bod. Ve druhé minutě nastavení domácí rozehráli rychlý rohový kop, Benítez pouze vyrazil střelu Jovetiće a Radamel Falcao pohotovou dorážkou srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SM Caen 0:2

16.01.2018 19:00

Góly: 88. Ivan Santini (pen.), 90+4. Ronny Rodelin

Hloupým vyloučením a nařízenou penaltou fotbalisté Bordeaux padli před vlastními fanoušky s Caen. Když už se zdálo, že zápas směřuje k remíze, došlo k totálnímu zkratu stopera Paula Baysseho, po němž se z pokutové značky prosadil Ivan Santini. Následně ještě v nastavení pojišťoval tři body gólem přes půl hřiště Ronny Rodelin.

Po šesti porážkách v řadě se naposledy Les Girondins vzpamatovali a uspěli na půdě Troyes. SMC pro něj přitom představoval protivníka, jenž byl určitě k poražení. Asi spravedlivým výsledkem by byla konečná plichta. To by však svěřenci Jocelyna Gourvenneca, o jehož odchodu z klubu se již nahlas hovoří, nesměli tak moc zpackat závěrečné minuty.

Domácí nakonec mohli počítat se svou oporou Malcomem, svým nejlepším střelcem, u nějž se nevědělo, zda-li před přestupem do Premier League nastoupí, aby se případně nezranil. Jejich největší šanci v první půli spálil Meïté, čerstvá monacká akvizice, který z vyložené pozice svou pravačku trestuhodně minul odkrytou bránu.

Caen, které disponuje nejhorším útokem v Ligue 1, se směrem dopředu nijak vehementně nehnalo. Nahrál mu ovšem hodně do karet moment z 87. minuty. Baysse, který po svém předstupu z Málagy dostal v obraně podruhé zase plnou důvěru, se mimo souboj o míč dostal do křížku se Santinim, kterého udeřil, a inkasoval červenou kartu.

A protože svůj přestupek spáchal ve vápně, ukázal sudí Jochem na bílý puntík, a z něho se pak exekutor Santini nezmýlil. Najít odpověď ve zbývajícím čase by byl složitý úkol pro jakýkoli mančaft. FCGdB se vrhl i s brankářem Costilem dopředu, čehož nakonec využil Rodelin, jenž od středové čáry usměrnil táhlou střelu do zcela prázdné branky.

V uplynulých deseti kolech získal celek ze severu Francie pouhých devět bodů a šest z nich proti Bordeaux. Ono poslední listopadové vítězství se urodilo právě ještě v podzimní části proti tomuto soupeři. Hosté se tak pohodlně odpoutali od sestupové pásma do středu tabulky, zatímco domácí jsou od něj vzdáleni stále jen na rozdíl čtyř bodů.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Racing Strasbourg 2:0

16.01.2018 19:00

Góly: 79. Clinton N'Jie, 87. Dimitri Payet

Marseille zvládla velmi důležitý domácí zápas se Štrasburkem a vytvořila tlak na největší konkurenty v boji o Ligu mistrů, tedy Monako a Lyon. Olympique udeřil až v závěru utkání, jedenáct minut před koncem se prosadil N'Jie a o chvíli později ho podpořil druhým gólem Dmitri Payet. Vynikající utkání odchytal brankář Oukidja, který lapil i pokutový kop.

Domácí tým trenéra Rudiho Garcii se dlouho nemohl na Stade Vélodrome prosadit. I když byla Marseille lepším týmem a měla v prvním poločase tlak, defenzíva Racingu si dokázala poradit. Vůbec největší šanci přežila až na sklonku poločasu, kdy odvedl pořádný kus práce Thauvin a Ocampos hlavou rozvlnil jen horní síť. Sudí Buquet ještě přidal tři minuty nastavení a během nich to ve vápně Štrasburku znovu hořelo, nicméně poločasový stav 0:0 se neměnil. Jakkoliv výsledek diváky nudil, šlo o historický zápis, protože se stalo vůbec počtvrté v historii Ligue 1, aby v poločase nešla na branku žádná střela.

Pro Les Phocéennes byl průběžný bezbrankový výsledek nepřijatelný. Marseille přeci jenom bojuje o Ligu mistrů, kdežto Štrasburk se hodlá po svém návratu mezi francouzskou elitu zachránit.

Jenže ani ve druhém poločase to domácím příliš nešlo. Oukidja v brance Štrasburku dlouho neměl žádnou práci, až v 69.minutě musel předvést svůj um. Na brankové čáře reflexivně vykopl takřka jistý gól, ovšem hned za dvě minuty fauloval ve vlastním vápně Da Costa pronikajícího Payeta a pan Buquet nařídil pokutový kop! Oukidja byl znovu centrem pozornosti a opět obstál. Germainovu penaltu vyrazil a držel naděje Racingu nad vodou.

Marseille hostující celek zmáčkla a v 79.minutě se konečně dočkala. K N'Jiemu se dostal odražený balón a útočník Marseille ho z otočky nekompromisně napálil pod břevno, takže Oukidja byl tentokrát bez šance. Štrasburk ještě zkusil otevřit hru, ale to se mu stalo v závěrečných minutách osudným. N'Jie posunul balón na Dmitriho Payeta a ten trefil odkrytou branku. Oukidja byl sice mužem zápasu, ale Racing i přes jeho úchvatný výkon nezískal ani bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain21182167:1556
2.Olympique Lyon21136249:2145
3.Olympique Marseille21135343:2244
4.AS Monaco21134448:2143
5.FC Nantes21104719:2034
6.OGC Nice2194827:3131
7.EA Guingamp2185823:2629
8.Montpellier HSC21610518:1428
9.Stade Rennes2184926:3028
10.SM Caen21831014:2227
11.Dijon FCO21741029:4225
12.Racing Strasbourg2166924:3524
13.Girondins Bordeaux21651023:3123
14.AS Saint-Étienne21651020:3623
15.Angers SCO21410725:3122
16.Amiens SC21641117:2322
17.Lille OSC21641119:3222
18.ES Troyes21631221:3121
19.Toulouse FC21551119:3020
20.FC Metz21431417:3515

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
ManUnited

Po dlouhý době jsem se dostal k tomu, abych viděl celej zápas. První poločas velká slabota a kromě hlavičky Ocampose v závěru žádná vyložená šance.

Druhá půle už lepší šance byly ale Germain byl neskutečně impotentní a tou penaltou tomu akorát nasadil korunu společně se Sansonem asi nejhorší

Kdo mě naopak mile překvapil byl Anguissa, kterej dle mýho názoru odehrál velice slušnej zápas

Reagovat
Israha

Zas to musím opakovat, ale N'Jie je letos nejlepší útočník v Marseille. Skoro nehraje, takže není v tempu, ale vždy, když přijde, tak to rozhýbá, a je neskutečně produktivní. Dnes to pro OM vyhrál on, 1+1. Germain tou penaltou v podstatě přesně definoval, co mu chybí. Chladnokrevnost v koncovce a hlad po gólech. Tam šel ve stylu "tak já to kopnu, no, když nikdo nechcete". Sympaťák, pracant pro tým, ale útočníka prostě musí víc bavit zakončovat, cpát se do šancí a dávat góly. Já říkám N'Jie do základu.

Jinak Gustavo nutně potřebuje zápas oddechovat, působí unaveně. Proti Caen bych tam dal Anguissu a Lopeze, a až podle vývoje zápasu to měnil. Jestli v klíčové fázi sezony Rudi utaví jednoho z nejdůležitějších hráčů, bude zle.

Dále dobré výkony Thauvin, Payet, Anguissa a stopeři. Sanson po skvělém zápase v sobotu zase sešup, ale snad se nezranil nějak vážně, při tom nabitém kalendáři ho bude potřeba.

Štrasburk druhý zápas po sobě šílený výkon. Ta euforie z porážky PSG koukám hodně rychle opadla...

Reagovat
smazaný uživatel

proč Lopez hraje tak málo?

Reagovat
Israha

Je aktuálně druhou volbou za Sansona, který (byť se mi letos spíš nelíbí) je pořád produktivnější a schopnější vypomoct dozadu. Původně hrával místo Anguissy, ale to byla ta záloha šílený průchoďák a skoro každý tam dokázal Marseille přehrát. A navíc se přestalo hrát 433 (kam seděl) a začalo se hrát 4 2 3 1, kde na staženého střeďáka není fyzicky vybavený a zkušený, a na AMko nedokáže hře tolik vtiskávat myšlenku. Oběť změny systému, víceméně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Balo sice haluz, ale pěkně. Udržet aby se zítra mohl Lyon vrátit z5 na druhý flek.

Reagovat
Godwinson

Malcom, Lemar pryč, škoda jich v těch týmech ...

Reagovat
Frantszek

Jak se Falcao neskutečně rozjel na začátku, tak teď se to nějak zaseklo, sic teď gol. Škoda. Těch morových ran v létě, které Monaco zastihly.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to nebude tím, že byl dlouho zraněnej

Reagovat
Frantszek

Zas nebudeme prehanet

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak co ten první gól Monaka? Dvě ruky pokud nejsem slepý by neměli platit ne?

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Langi

Najednou uplne jiny Lyon...cekal jsem ze to dnes bude tezsi, ale super ...Snad to Monaco fakt skonci 4.

Reagovat
Israha

Příští víkend nás porazí, to je úplně jasné. S obranou Sarr-Rolando-Abdennour-Sakai a zálohoou Gustavo - Lopes není šance, maximálně je tak zkusit přestřílet.

Reagovat
ManUnited

Proč by nehrál Rami? A nemůže bejt tou dobou už Amavi fit?

Reagovat
Israha

Dostal třetí žlutou, takže na přespříští zápas stop. Anguissa to samé. Amavi už možná bude trénovat, ale těžko bude v tempu...

Reagovat
off-olda

Neymar

Reagovat
REPLIKATOR

Sranda liga

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda liga

tech "sranda liga" je vic, kdyz vedouci tymy maji naskok vic jak 9 bodu

Reagovat
Seydou Doumbia

tak pro PSG určitě...nebýt jejich šejků tak je to dobrá a hodně vyrovnaná liga

Reagovat
Staenly10

Dá se říct, že PSG (šejci) ji zničilo, no.

Reagovat
Seydou Doumbia

bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

neboli by šejkov tak o fra ligu by nebol záujem. Najednu stranu im to škodí na druhú im to môže marketingovo pomôct ak tam majú šikovných ľudí ktorí to využijú.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Minule bida bez Ney, dneska s Ney a je to Hey

Reagovat
smazaný uživatel

No... koukal jsem na sestrich PSG.. to je jak exhibice... do PSG by mel jit ronadlo on by si to uzil... dal by jeste par golu.. a Neymar a Mbappe by meli jit jinam je to pro ne skoda.. :D

Reagovat
smazaný uživatel

Co pak, bojis ze CR7 pujde v lete zpet do MU ?

Reagovat
Seydou Doumbia

to je jejich problém že jím stačí pár x za sezonu nastoupit proti kvalitě v LM a možná jednou za čtvrt roku se nadřít i v lize...takové jsou jejich ambice...šanci na LM mají a v lize tituly a góly zadarmo navíc parádní plat...

Reagovat
Langi

OT: jinak Aulas prý dohodl toho Terriera za 15 ME...sezónu by měl dohrát ve Štrasburku a následně přestoupit k nám

Reagovat
juninho8

Dobrý kauf podľa mňa. V tej repre "21" to dosť valcuje. Len neviem či on je krídlo alebo hrot. Zišiel by sa nám viac hrot. 15 ME neni veľa. Plus dúfam že JMA už má odložených 8 ME na Ndombeleho opciu.

Reagovat
Langi

OT: z Villarrealu odesel Bakambu

Reagovat
juninho8

Tak tomuto celkom nechápem Neviem či to je tou pokročilou hodinou alebo neviem

Reagovat
Langi

To ja taky ne...nicmene prakticky jediny hrac, ktery by chopny dat za ne gol

Reagovat
juninho8

Sansone tam este je? Dlho som ho nevidel hrat a on sa mi este z ich ofenzivy pacil. No kazdopadne by aspon proti nam hrat nemusel.

Reagovat
Israha

Je, teď jen měl delší zdravotní komplikace.

Reagovat
juninho8

Tak to uvidíme ci sa da do dvojzapasu dokopy a do formy. Kto im tam este zostal? Bacca?

Reagovat
Israha

Jo, on. A teď tam přišel z čínské ligy Roger Martinez, kterého teda vůbec neznám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele