Ligue 1 - preview 20. kola

10.01.2009, 09:10, aktualizováno 11.01.2009, 09:17
Previews
V neděli se hraje jediné utkání francouzské ligy, rozhodně ale bude stát za to. Bordeaux a Pažíž nejenže hrají o místa na špici, ale díky včerejší ztrátě mají i motivaci navíc - přiblížení se vedoucímu týmu. Domácí Girondins se mohou dotáhnout Lyonu na rozdíl jediného bodu.
FC Sochaux - AS Saint-Étienne  (sobota 21:00)
Pravděpodobně bez své nové posily Václava Svěrkoše vyběhnou fotbalisté Sochaux k prvnímu ligovému utkání v novém roce proti St. Etienne. Pětadvacetiletý útočník zatím nevyléčil problémy s meniskem, které si přivodil minulý týden při tréninku na umělé trávě.

Bolesti v koleně však dosud úplně neodezněly. "Doktoři sice nezjistili nic vážnějšího a dovolili mi trénovat, ale po zátěži to pořád cítím. Stoprocentní to není. Tím pádem ještě ani nevím, jestli budu nachystaný na zápas," uvedl ve středu pro ČTK Svěrkoš. Bývalý ostravský útočník kvůli zranění nezasáhl ani do pohárového zápasu proti Rennes, ve kterém jeho tým podlehl momentálně třetímu týmu soutěže 0:1. Svěrkoš v první lednový den roku 2009 podepsal smlouvu v Sochaux na tři a půl roku a momentálně předposlední tým soutěže stál údajně padesát miliónů korun.

Obě mužstva jsou namočena do sestupových vod, Sochaux je se ziskem 14 bodů na devatenáctém místě. Hosté mají o pět bodů více a okupují 17. příčku. Pod koučem Perrinem se St. Etienne začalo dařit, mužstvo dokázalo z posledních čtyř ligových utkání třikrát zvítězit a ve stejném stylu chtějí hosté pokračovat i nadále: "Nemůžeme si dovolit v Sochaux klopýtnout, protože bodový rozdíl mezi oběma celky není velký. Čeká nás velmi těžké utkání a rozhodně si nemyslím, že jsme jeho favorité. Sochaux minulý rok jasně ukázalo, že když jde opravdu do tuhého, tak dokáže sbírat body," řekl trenér St. Etienne Perrin.

Hostům se pomalu vyprazdňuje seznam zraněných hráčů, do přípravy týmu se opět zapojili Tavlaridis s Dernisem, na příští týden je naplánován návrat Monsoreaua, Daba a Perrina. I léčení posledních dvou zraněných fotbalistů St. Etienne, Saugeta a Hautcoera, je na dobré cestě a oba by se měli v nejbližších týdnech znovu objevit na hřišti. Sochaux bude chybět zraněný Dalmat, naopak do sestavy se vrací Pitau a Richert.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.75 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Le Havre AC - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Toulouse chce navázat na dobré výsledky z konce podzimní části. Ve dvacátém kole k tomu bude mít ideální příležitost - utká se s posledním Le Havrem.

Svěřenci Alaina Casanovy neprohráli v lize již čtyři utkání v řadě a vystoupali v tabulce na sedmé místo. To by chtěli vylepšit i po sobotním zápase. K fotbalu ale moc příznivé podmínky nebudou. "Hrát v devět večer uprostřed zimy pohledný fotbal je prakticky nereálné," postěžoval si trenér hostí. "Fakticky se na to nemůžeme připravit. Nevíme, jak to hřiště bude vypadat za půl hodiny, jestli bude zmrzlé, nebo zmáčené. Hráči riskují vážná zranění, ten zápas je na pováženou," dodal Casanova.

Hosté se opět budou spoléhat na střelecké kvality Jeana-Pierra Gignace, který s 12 góly vévodí tabulce střelců. Zájem o něho již projevilo mnoho evropských klubů v čele s anglickým Evertonem, Francouzi se ale svého kanonýra rozhodně zbavovat nechtějí. Zájem o jejich hráče je ale veliký a prodeje se očekávají. Největší rozruch vzbuzuje svými výkony střední obránce Mathieu a další bek Ebondo.

Fialoví přípravu do jarních bojů o francouzskou ligu zvládli. V poháru vyřadili svého prvoligového konkurenta z Valenciennes, podobně si ale vedl i sobotní soupeř. Ten porazil amatéry z Alfortvillu 2:0.

Zatímco Toulouse zatím žádnou novou tvář nepřivítalo, v Le Havru se do jarní části Ligue 1 zapojí hned dva noví obránci. Ti by měli vyztužit nejhorší obranu ligy. Z Bordeaux přišel do konce sezony hostovat Florian Marange, na stejnou dobu přichází z Lille Peter Franquart. S jejich pomocí bude v sobotu Le Havre útočit na první výhru po čtyřech prohrách v řadě. Svěřenci Frederica Hantze nestačili na Nantes, Lorient, St. Etienne ani Lille. Ve čtyřech zápasech navíc vstřelili pouze dva góly a inkasovali jich hned deset.

Domácí se budou moci spolehnout na služby brankářské jedničky Christopha Revaulta, který byl v posledním zápase suspendován.

Stejně jako kouč domácích, bude se moci i Casanova spolehnout na kompletní mužstvo. Po zranění je fit obránce Fofana, uzdravil se i záložník Didot. Jediným hráčem, který tak do zápasu jistě nenastoupí, je útočník Mansaré. Ten byl přeřazen do rezervního mužstva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.95 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Le Mans UC 72 - Lille OSC  (sobota 21:00)
Lille se nachází na šestém místě a má jednu výhodu. Po polovině ligy má na kontě jen tři prohry, což je velmi dobrá bilance. Pohled tedy kazí pouze vysoké procento remíz, které se zastavilo skoro na půlce. Le Mans drží dvanáctou pozici s dobrým odstupem od jediného cíle pro letošní sezónu, kterým je záchrana.

Lille mělo ke konci "pololetí" velmi dobrou sérii, vyhrálo třikrát po sobě, z toho jednou v poháru, předtím třikrát remizovalo a jednou vyhrálo, určitě by na tuto sérii rádo navázalo i teď v polovině ledna nového roku. Le Mans naopak na domácí scéně neuspělo třikrát za sebou, nezískalo totiž ani jeden bod a lepší zítřky tak mohou nastat pouze po šťastném postupu do dalšího kola národního poháru.

Le Mans získává body hlavně na domácím hřišti, venku totiž selhává obrana, která patří k nejhorším v lize. To Lille na tom s defenzívou není špatně, ale ještě lepší je útočná činnost, které patří s 28 vstřelenými brankami na bronzovou příčku. Velkou zajímavostí jsou vzájemné zápasy, poslední čtyři na stadionu Leon-Bollée skončily shodnou remízou 1:1, zopakuje se výsledek i teď? Ve francouzské lize je možné všechno, nicméně před úvodním hvizdem je favoritem Lille.

Kouč domácích dobře ví, že na jeho hráče bude po minulých neúspěších vyvíjen tlak, a že pokud včas nezabere, rychle se může dostat k sestupovým vodám: "Když jsme byli ještě na třetí pozici, každý si myslel, že všechno dopadne dobře, ovšem my teď druhé polovině musíme bojovat o každý bodík, záchrana je prioritou."

Dále dodává: "Doufám, že kluci položí na hřišti duši, i když jsem pod tlakem, dokážeme velké věci," věří s úsměvem. V sestavě mu chybí záložník Frederic Thomas (poraněný přitahovač svalu), Fredrika Stromstada trápí svalové problémy, jeho start je tedy ohorožen. Kouč hostů Rudi Garcia bude postrádat levé křídlo Michela Bastose (poraněné koleno), na šest týdnů je vyřazen kvůli stejnému problému útočník Tulio De Melo.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé - Camara, Adenon, Cerdan, Bouhours - Maïga, Louvion, Gervinho, Coutadeur, Stromstad - Helstad.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki - Debuchy, Rami, Mavuba, Plestan, Emerson - Obraniak, Balmont, Cabaye, Michel Bastos - Frau.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.85 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - FC Nantes  (sobota 21:00)
V Monaku by chtěli co nejrychleji zapomenout na podzimní část Ligue 1. Naštěstí pro trenéra Ricarda začíná část jarní a jeho tým v úvodním zápase narazí na sestupem ohrožené Nantes.

Knížecí klub zakončil svou půlsezonu prohrou s Bordeaux. To by nebylo nic tak neobvyklého, kdyby ale Monako až do 52. minuty nevedlo o tři branky. Bordeaux dokázalo zápas senzačně otočit a nakonec se radovalo z výhry 4:3. Domácí tak nevyhráli již třikrát v řadě a klesli na současné čtrnácté místo.

Bíločervení teď doufají, že se podobný scénář nebude znovu opakovat. "Z toho zápasu jsme si vzali veliké ponaučení. Jinak jsme to snad ani nemohli brát," přiznal posmutněle záložník Jean-Jacques Gosso. "Ztratili jsme skvělou šanci na získání tří bodů. Možná to bylo kvůli nedostatečným zkušenostem v týmu, možná únavou. Rozhodně se ale na nic nemůžeme vymlouvat. Takový vývoj zápasu se už nesmí nikdy opakovat," uznal. "V tabulce na tom nejsme nejlépe, druhá polovina soutěže pro nás musí bezpodmínečně skončit lépe, než ta první," odtajnil také ambice klubu.

Domácí zatím na přestupovém trhu moc aktivní nebyli - nezískali jediného hráče, zůstalo tak pouze u klubových prohlášení. Podle nich chce trenér Ricardo alespoň tři nové tváře, k tomu získat Willyho Sagnola z Bayernu Mnichov jako generálního ředitele klubu. Z klubu naopak odešel mladý obránce Legati, který se vrátil z hostování do AC Milán. Za francouzský klub nenastoupil k jedinému utkání.

Oba týmy si soutěžní premiéru v novém roce již odbyly v rámci Francouzského poháru. Zatímco Monako si poradilo s amatérským klubem Blagnac, hosté z Nantes nestačili na prvoligový Caen a podlehli mu v penaltovém rozstřelu. Pro hosty to rozhodně nebyl ideální start do druhé poloviny sezony, v tabulce jsou až na šestnáctém místě - s pěti body k dobru na sestupovou zónu. Naposledy svěřenci Elieho Baupa nestačili na Sochaux, se kterým pouze remizovali 1:1.

Přestože se Nantes dlouhou dobu snažilo z West Hamu získat obránce Juliena Fauberta, hráč nakonec do Francie nezamířil. Se žlutými se totiž nedohodl na platových podmínkách a zůstává tak prozatím na Ostrovech.

Kouč Baup by se ale momentálně měl spíše poohlédnout po nějakém kanonýrovi, hostům totiž bude v sobotním zápase chybět hned duo útočníků. Pochroumanou achilovku má Christian Bekameng, stoprocentně fit pak není ani chorvatský střelec Ivan Klasnič. Mimo je také brankářská jednička Heurtebis a záložník Babovic.

Domácím bude chybět dlouhodobě zraněný záložník Jerko Leko, který se poranil v přípravném zápase s Juventusem. Mohl by chybět až šest týdnů. Na stejnou dobu se bude muset kouč Ricardo obejít i bez Cufrého, s méně závažnými zraněními pak laboruje útočník Park Chu-Young a brankář Flavio Roma. Do sestavy by se naopak mohl vrátit bek Šimič a reprezentační záložník Diego Perez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - FC Lorient  (sobota 21:00)
Bez hvězdného středopolaře Juninha se možná budou muset obejít hráči Lyonu v utkání proti Lorientu. Brazilský míčový kouzelník stále nedoléčil zranění žeber z posledního ligového zápasu, který se odehrál 20. prosince loňského roku, a jeho start v sobotním střetnutí je nejistý.

Juninho Pernambucano jei tak ve svých 33 letech stále jednou z klíčových postav Lyonu a na odchod do důchodu rozhodně ještě nemyslí. Brazilský záložník cítí, že může ještě dva roky působit na té nejvyšší úrovni, otázkou je, jestli bude i nadále oblékat dres sedminásobného francouzského mistra. "Cítím se dobře. Začínám akceptovat fakt, že jsem blíže konci kariéry, než jejímu začátku. Kariéra fotbalisty uteče velice rychle. Užil jsem si to, ale stále před sebou ještě mám řadu věcí. Vzhledem k současným podmínkám si myslím, že na nejvyšší úrovni mohu hrát ještě dva roky. V Lyonu? To uvidíme, diskuze přijdou na řadu až po sezoně," prohlásil mistr trestných kopů.

Lyon je s tříbodovým náskokem před Bordeaux v čele Ligue 1, ale i mužstva na dalších místech budou rozhodně chtít promluvit do bojů o mistra ligy. Lorient v posledním kole ztratil sérii pěti zápasů bez porážky, když podlehl Rennes 1:2. Přesto domácí kouč Puel před silou soupeře varuje: "Lorient patří mezi týmy, které chtějí hrát fotbal a nespoléhají pouze na úpornou obranu. Úvod sezóny sice hosté zaspali, poté ale přišlo několik povedených výsledků. Myslím si, že Lorient bude chtít navázat na výkony, které předváděl těsně před zimní přestávkou."

Hostům budou chybět nemocní Gameiro, Amalfitano a Le Pen. V dresu domácích nebudou připraveni zranění Govou a Santos, dlouhodobě mimo hru jsou Bodmer a Reveillere. Lyon se tak může těšit alespoň z návratu trojice hráčů. Do tréninku se znovu zapojili obránce Francouis Clerc, univerzál Mathieu Bodmer i talentovaný záložník Miralem Pjanič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.00 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - OGC Nice  (sobota 21:00)
Nice se v jarní části pokusí narušit nepříliš přívětivou sérii čtyř zápasů bez výhry v Ligue 1. Ve dvacátém kole se utká s Nancy, které v posledním kole rozdrtilo Marseille 3:0.

Hostujícímu Nice se konec podzimu vůbec nevydařil, z posledních čtyř utkání získalo pouze dva body a v tabulce nakonec kleslo až na osmé místo. Svěřenci Fréderica Antonettiho ale věří, že je nakopne výsledek z domácího poháru. V tom porazili amatérský Arras Fotball 3:0. "Doufám, že nás postup ve Francouzském poháru nakopne. Musíme se v domácí soutěži konečně zvednout," burcuje před zápasem záložník Emerse Fae. "V prosinci jsme nevyhráli jediný zápas, takto jednoduše pokračovat nemůžeme. Jediný způsob, jakým se můžeme udržet v kontaktu s čelem tabulky, je porazit Nancy. A my to zvládneme," věří před zápasem.

Hostům by k výhře mohl dopomoci i útočník Adeilson. Ten do Francie zamířil před pár dny z brazilské Ipatingy. Naopak z Nice by mohl brzy odejít talentovaný mladík Loic Rémy. O toho stojí řada evropských velkoklubů v čele s Arsenalem či Tottenhamem.

Zatímco Nice do dalších bojů ve Francouzském poháru s potížemi postoupilo, Nancy se se soutěží muselo rozloučit. Nestačilo totiž na amatérský klub Romoration, kterému podlehlo po penaltách. Tým z východu Francie tak nenavázal na poslední zápas podzimu, ve kterém jasně přehrál Marseille a zvítězil o tři branky. Svěřenci Pabla Correy začali pomalu stoupat tabulkou a nyní jim patří již desátá příčka. Na evropské poháry ale stále ztrácí osm bodů.

Stejně jako hosté z Nice, přivedlo i Nancy v lednovém přestupovém období jednoho útočníka. Vyvoleným se stal sedmadvacetiletý Veigar Pal Gunnarson, který donedávna oblékal dres norského Stabaeku. Odejít by ale mohli dva jiní útočníci. Zájem o Issiaru Diu má problémy sužované Marsseille, zatímco Marc-Antoine Fortune by mohl zamířit do Anglie. Zájem o něho totiž má West Bromwich.

Domácí se v důležitém zápase budou muset obejít bez několika hráčů. Mimo je nepříliš vytěžovaný útočník Curbelo, konžský obránce Joel Sami, záložník Cris Malonga, kamerunský středopolař N'Guemo i dlouhodobě zraněný Maročan Ouaddou.

Hosté nastoupí téměř v kompletní sestavě; i s poraněným Rémym. Ten dostane injekci proti bolesti. Volno dostala nová posila klubu Gunnarson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.70 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AJ Auxerre - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
S akutním nedostatkem útočníků zajíždí fotbalisté Marseille na hřiště Auxerre v rámci 20. kola nejvyšší francouzské soutěže. Hostům chybí hned tři hrotoví hráči a díky tomu se kolem Marseille v prvním lednovém týdnu roztočil kolotoč spekulací o možných posilách.

Marseille přišla kvůli zranění na několik týdnů až měsíců o útočníky Koného s Niangem, mimo hru je také Samassa a trenér Eric Gerets proto žádá vedení klubu o náhradu. Volbou číslo jedna byl pro Olympique Henrik Larsson. Švédská ikona ukončila sezónu ve švédském Helsingborgu a nyní se věnuje hlavně rodině a florbalu. Larsson o své budoucnosti zatím mlčí, protože je ale volným hráčem, zájem o něj mají kluby z celé Evropy. Poslední zákulisní informace však hovoří o tom, že snaha Marseille na získání Larssona je marná.

Před pár dny se začalo mluvit o bývalém tureckém reprezentantovi Ümitu Karanovi, který se v Galatasarayi Istanbul nemůže přes českého střelce Milana Baroše prosadit do základní sestavy a odchodu by se nebránil. O rodáka z Německa se údajně zajímá i Besiktas, ale Galatasaray nechce posílit rivala z turecké ligy. Karanovu odchodu do Marseille navíc nasvědčuje i fakt, že s Geretsem v minulosti spolupracoval během společného působení v Galatasarayi, kde belgický kouč v letech 2005 až 2007 trénoval. Posledním na seznamu potencionálních posil je útočník Racingu Lens Aruna Dindane. Výborné výkony Dindaneho jak ve francouzské druhé nejvyšší soutěži, tak na mezinárodní scéně v dresu reprezentace Pobřeží slonoviny, nemohly uniknout pozornosti pozorovatelů. Kromě Marseille se o 28letého útočníka zajímá také několik mužstev z Premier League.

Hosté půjdou do utkání s jediným cílem, odčinit vysokou porážku 0:3, kterou jim v minulém kole uštědřili hráči Nancy. "V posledním zápase nám Nancy dalo pořádnou lekci. Doufám, že se můj tým z chyb poučil a do Auxerre jede s cílem vyhrát," nechal se slyšet trenér Gerets a pokračoval: "V naší situaci si nemůžeme dovolit remizovat, protože by se nám vzdálili soupeři v boji o titul."

Marseille klesla na pátou příčku tabulky, na vedoucí Lyon ztrácí šest bodů. Hosté mají žalostnou formu, naposledy dokázali zvítězit v polovině listopadu a patří mezi nejhůře skórující týmy celé soutěže. Jediný bod z posledních pěti utkání znamená pád až na 15. místo.

Domácí výběr se bude muset obejít bez potrestaného Lejeuneho a také bez Quercii, který doléčuje zranění. Marseille bude pravděpodobně chybět kapitán Cana, který má problémy s kolenem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.05 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Grenoble Foot 38  (sobota 21:00)
Po krátké pauze se opět rozjíždí naplno Ligue 1 a v současnosti jeden ze spolufavoritů Rennes bude bojovat o další body. Rennes se zatím drží na třetí pozici a dotírá na vedoucí Lyon, je za ním o pouhé čtyři body, což se dá ve druhé polovině bez problémů dohnat. Jeho soupeřem bude nováček z Grenoblu. Ten se zatím nachází v poklidném středu tabulky a má náskok na záchranářské boje deset bodů.

Pokud bude hrát jako na podzim, příslušnost v první lize zřejmě udrží. Grenoble nastřádal v první polovině soutěže pětadvacet bodů, což je slušný počin. Naposledy v minulém roce zakončil výhrou na penalty v poháru, v lize zdolal Le Mans. Nejčastějším výsledkem hostů je remíza 0:0, ten zopakovali dokonce třikrát po sobě a patří ke špičce, co se týče nerozhodných výsledků. Ovšem na domácím hřišti velmi často vyhrávají, venku to je o něco horší.

Rennes v minulých dvou duelech na hřištích soupeřů zvítězilo, před vlastními fanoušky by tak body ztrácet nemělo. Rennes se povedl neskutečný kousek, kdy po devatenácti kolech má na kontě pouze jedinou porážku, což je nejméně v lize. Škoda zbytečných remíz. Pro oba celky to bude na Stade de le Route-de-Lorient premiéra, jasným favoritem je rozhodně domácí tým.

Na Grenoble tedy čeká velmi těžký duel, moc šancí na zisk bodů ale nemá. Avšak jedna pozoruhodná věc by se přeci jen našla. Rennes jedinou prohru zaznamenalo, ano, právě v Grenoble, hráči pevně věří, že se zopakuje. Trenér Stade Guy Lacombe soupeře za žádnou cenu nepodceňuje: "Proč by měli být bez šance, když už nás jednou porazili? Hrají velmi organizovaně, mají skvělé hráče, čeká nás náročný úkol."

Kouč si na mrazivé počasí nestěžuje. "Je jedno, kde a v čem se hraje, podmínky jsou pro všechny stejné a my chceme určitě tři body," dodal optimisticky. V kádru Rennes chybí tři opory, záložník Stephane Mbia a křídlo Sylvain Marveaux marodí se svalovými problémy, jiné křídlo Olivier Thomert má poraněné lýtko. Hosté se nemohou spolehnout na suspendovaného Milivoje Vitakiče, Bouchaiba El Moubarkiho (svalové potíže) a záložníka Sofiane Feghouliho, jenž laboruje se zlomeným prstem.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra - Leroy, Cheyrou, Pagis, Lemoine, Sow - Briand.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbée - Regragui, Jemmali, Paillot, Robin - Courtois, Romao, Baning, Batlles - Moreira, Akrour.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.25 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Hned na úvod jarní části Ligue 1 se spolu střetnou aspiranti na ligový titul. Domácí Bordeaux, jenž je na druhém místě, ztrácí na vedoucí Lyon tři body. V posledním střetnutí 20. kola přivítá ovšem Paris SG, čtvrtý tým tabulky, takže to nebude mít vůbec lehké. Pokud klub z hlavního města vyhraje, může se přes Bordeaux dostat.

Oba týmy chtějí po sedmi letech sebrat vedoucímu Lyonu titul, po podzimní části si k tomuto cíli nevybudovaly vůbec špatnou pozici. Le Guenovo mužstvo má pětibodový deficit, zatímco Bordeaux pouze tříbodový. "Je to velice důležitý zápas," prohlásil záložník domácích Fernando, jenž chce vymazat vzájemným soubojem PSG z bojů o titul. "Chceme být přímým rivalem Lyonu. Tím, který má aktuálně skvělé výsledky."

Bordeaux se navíc na pařížský klub doma náramně daří. Od roku 1993 prohrálo pouze před čtyřmi roky v listopadu, jinak však z 15 zápasů slavilo celkem devětkrát vítězství. "Je prostě nezbytné, abychom získali tři body. Musíme pokračovat v naší cestě," pokračoval Fernando. "Chceme, aby na nás PSG ztrácelo už šest bodů. Jsme opravdu připraveni proti takovému mužstvu hrát."

Co hodně nahrává týmu kouče Laurenta Blanca, je naprosto uzdravený kádr. Hosté ale postrádají také pouze jen mladého útočníka Arnauda, jenž má problémy s kolenem, do sestavy se ale může vejít brankář Landreau, který už problémy s ramenem nemá. "Není to úplně mezník celé Ligue 1, ale je to pořád jeden z nejdůležitějších zápasů," ví záložník Paříže Sessegnon. Oba i celé jeho mužstvo by rádo navázalo na srpnovou těsnou výhru nad Bordeaux 1:0.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé - Chalmé, Planus, Diawara, Jurietti - Gourcuff, Fernando, Diarra, Wendel - Šamach, Cavenaghi
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceara, Camara, Traoré, Armand - Sessegnon, Clément, Makelele, Rothen - Giuly, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.15 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon19115323:1238
2.Girondins Bordeaux19105431:1935
3.Stade Rennes19810124:1334
4.Paris Saint-Germain19103624:1733
5.Olympique Marseille1988333:2432
6.Lille OSC1988328:1932
7.Toulouse FC1987419:1531
8.OGC Nice1986523:1930
9.FC Lorient1975725:2326
10.AS Nancy-Lorraine1967618:1725
11.Grenoble Foot 381967613:1725
12.Le Mans UC 721973925:2824
13.SM Caen1958623:2123
14.AS Monaco1965822:2323
15.AJ Auxerre1955914:1920
16.FC Nantes1955915:2520
17.AS Saint-Étienne19611215:2819
18.Valenciennes FC19361016:2515
19.FC Sochaux19111718:2514
20.Le Havre AC19331314:3412
Zbývající zápasy
10.01. 21:00Valenciennes FC - SM Caen (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to tu od 10.1 2009 9:10 a ještě žádný koment tak přidávám

Reagovat
božský John

a kdybys napsal ještě že v Auxerre vyhrajem tak

Reagovat
smazaný uživatel

protože vy tma vyhrajete

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

snad toho Ben Arfu nepustěj

Reagovat
božský John

Né to nepustíme,ale hlavně musíme posílit útok....jinak jsme v háji...

Reagovat
onze

Je skoda ze FRANCE liga nie je tak sledovana,su tam fakt niektore velmi dobre zapasy ! ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
božský John

Souhlasim,oproti loňsku to je nádhera,vyrovnaný,a hlavně zajímavý zápasy...až na to ALLEZ PSSG souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak ,dnes se tesim na duel s bordeaux jak to vidite?Ja doufam ze PSG vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

dle me tesne vyhraje bordeaux.. tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Bordeaux

Reagovat
onze

Nevadi ze nesuhlasis s PSG aj tak ta zdravim ! ALLEZ PSG !

Reagovat
božský John

Taky taky..letos jste konečně nahoře co...o konkurenta navíc,liga je teď moc zajímavá...

Reagovat
božský John

ALLEZ OM!!!

Reagovat
onze

Jaj jaj OM? Fakt ze konecne sme hore,pre ligu aj pre nas fans PSG SUPER !

Reagovat
božský John

No,zase o konkurenta navíc...ale věřim,že seženem zkušenýho útočníka,kterej přinese hodně branek a bude hned líp...

Reagovat
$dolar$

Koho bys chtel? ja myslim ze by stacilo stahnout Djibrila

Reagovat
božský John

Myslim,že Djibril bude možnej stáhnout až v létě a to je nám prd platný,navíc se počítá s tim že Djibril odejde...takže Brandao nebo Karan..z těch,o kterejch se mluví(můj sen Olič je bohužel pryč)

Reagovat
$dolar$

Brandao je vynikajici utocnik , je to typicky hrot, dava ohromnou spoustu branek ikdyz divat se na nej hrat neni zadna libovka. V Shahtaru si vydobyl takovy jmeno ze snad nikdo jinej z hracu nema vetsi oblibu u fanousku. Karan je zase spis rychlostni typ a technik. Tak si vyber

Reagovat
božský John

Ono když to čtu tak je to jedno....

Reagovat
božský John

ale kdybych si měl vybrat tak Brandao..je mladší..

Reagovat
$dolar$

Taky bych rekl, a Brandao by zmenu uz potreboval preci jen je na Ukrajine uz nejakych 6-7 let

Reagovat
božský John

To jo,aby tam ntůstal navždycky(no,zase tam není zle),ale u nás by se měl skvěle..parádní fanoušci,poháry...jinak Mamadou se konečně trefil...

Reagovat
$dolar$

Taky jsem mu dal dole palec Tak na druhou stranu v donecku uz ma svoji pozici jistou a kdyby prestoupil tak by musel o svy misto bojovat.

Reagovat
božský John

Myslim že u nás na jaře ani tolik ne..a pak by se vidělo..kdyby se chytil..Djibril by se prodal a s Niangem,Konem,Samassou a s Ayewem by se to nějak ukormidlilo...

Reagovat
$dolar$

Nj Ayew bude dobrej vid?

Reagovat
božský John

Je,moc. Půjčili jsme ho Lorientu myslim na rok,tak se snad otrká a od příští sezony bude válet...hele děkuju za diskusi...jdu koukat na Dannyho parťáky...měj se:)

Reagovat
$dolar$

Jasny , cau.

Reagovat
onze

Urcite niekoho kupite,to keby sa vam vratil DROGBA to by bolo vsak ?

Reagovat
$dolar$

Samassa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele