Ligue 1 - preview 20. kola

11.01.2013, 09:04, aktualizováno 13.01.2013, 08:36
Previews
Reims a Bastia mají na sestupové pozice k dobru tři, respektive šest bodů a o vylepšení své pozice budou bojovat proti sobě. Nice se utká s Valenciennes a kolo uzavře duel sestupem ohroženého Sochaux s Marseille, která se v případě vítězství může posunout na druhou příčku za Lyon...
Stade Reims - SC Bastia  (neděle 14:00)
Bastia by ráda zakončila složitý víkend důležitým vítězstvím nad svým konkurentem v boji o udržení z Remeše.

Nováček soutěže do nejvyšší francouzské soutěže nevstoupil vůbec špatně a po polovině ligových zápasů mu patří poměrně solidní třináctí příčka, z níž má na osmnácté, poslední sestupové místo, náskok šesti bodů. Korsický celek však narazil hned v úvodu jarní části ročníku.

Deváté kolo Coupe de France proti sobě svedlo hned dva korsické celky, které mají svou základnu v městě Bastia. Jasným favoritem bylo prvoligové SC, které však překvapivě nestačilo na třetiligové CA a nakonec vypadlo po výsledku 0:2. Náročnému týdnu přitížila ještě zpráva z francouzské federace.

Bastia se v následujících třech domácích zápasech bude muset obejít bez podpory svých fanoušků. Právě jejich chování stojí za rozhodnutím federace uzavřít příznivcům svatostánek jejich milovaného klubu na tři utkání. Nováček Ligue 1 musí rovněž zaplatit třicet tisíc euro a možná mu budou odečteny dokonce dva body v tabulce.

Korsičany tak těší alespoň fakt, že se v dnešním utkání budou konečně moci opřít o zkušeného gólmana Michaela Landreau, jenž nedávno podepsal v Bastii půlroční smlouvu. Landreau dříve působil v Lille, s nímž získal v sezoně 2010/2011 pověstný double, o tomto víkendu si tak na své konto připíše již svůj 569. start v nejvyšší francouzské soutěži.

"Jsem tu proto, abych Bastii pomohl v druhé polovině sezony. Ale kdyby to bylo na mě, přál bych si dnes vítězství 4:3," překvapil veterán v bráně. Remeš je v tabulce o něco níž než její dnešní soupeř, na osmnácté Sochaux má náskok pouze tří bodů a usadilo se tak po podzimní části na šestnácté pozici.

Stejně jako Bastia, i Remeš se vzpamatovává z překvapivého vypadnutí z Francouzského poháru. Nováček Ligue 1 padl dokonce s čtvrtiligovým Plabennecem. Z posledních jedenácti ligových zápasů získalo mužstvo Huberta Fourniera pouze pět bodů. "Samozřejmě, že nás pohárový výsledek stále mrzí," vyjádřil se manažer týmu.

"Nyní se ale musíme připravit na toto velice důležité klání proti Bastii, která měla v poháru rovněž potíže. A my bychom toho chtěli využít. Musíme z následujících devatenácti utkání vyhrát alespoň osmkrát nebo devětkrát a to je velice těžký úkol. Bastia je pro nás přímým konkurentem, ačkoliv se dnes nejedná o nejdůležitější utkání sezony. Bude to velký zápas a už se ho nemohu dočkat," přiznal Fournier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Oba dva celky si po podzimní části překvapivě stále drží dobrou naději na čtvrtou příčku v Ligue 1, která zajišťuje start v evropských pohárech. Nice na svém hřišti přivítá Valenciennes.

Nice jako jeden z mála prvoligových francouzských týmů nevypadl v devátém kole Coupe de France. Tým z Azurového pobřeží se utkal s třetiligovými Métami a - ačkoliv nakonec s drobnými problémy - postoupil po prodloužení a konečném výsledku 3:2 do dalšího kola.

OGC zakončilo první polovinu ročníku na poměrně průměrném devátém místě, z něhož má ovšem stále velice dobrou šanci na útok na Evropskou ligu. Na čtvrté Rennes totiž Nice ztrácí pouze tři body. Romain Genevois ale přeci jen stále ještě varuje své spoluhráče před přílišným optimismem.

"Musíme se na věci koukat tak, jak jsou. Nyní jsme na velice příznivé pozici, ale série několika špatných výsledků nás může vrátit zpět na začátek. Chceme jarní sezonu zahájit vítězstvím na domácím poli," burcoval obránce, jenž do Nice přišel teprve v létě z druholigového Tours.

Jak Nice, tak i Valenciennes má na svém kontě shodně 29 bodů. Nicméně červeným patří o něco lepší šestá pozice, to kvůli lepšímu skóre. Va’nnes prohrálo po penaltách v pohárovém utkání proti druholigovému Istres a s Francouzským pohárem se tak loučí. Manažer Daniel Sánchez si ale podobný výsledek v ligové soutěži nepřipouští.

"Pochopitelně jsme po tomto utkání byli zklamaní. Ale něco jiného je liga a něco jiného je Francouzský pohár. Musíme na toto rozladění zareagovat co nejlépe, tedy ziskem všech bodů proti Nice. Není důvod, abychom ztráceli sebevědomí, musíme mít dobrý základ. Víme, že to bude těžký zápas. Ale na podzim nás oni obrali doma o jeden bod. Tak proč bychom je nemohli napodobit?" ptal se manažer hostujícího celku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Marseille začíná nový rok utkáním proti Sochaux a postavení obou soupeřů nemůže být rozdílnější: zatímco Les Phocéens dělí od první příčky pouze skóre, domácí Lvíčata přezimovala v sestupové zóně.

Kouč hostí Élie Baup však i přes příznivou tabulkovou situaci podotýká, že podle jeho názoru se z titulu bude radovat PSG. Marseille, které se přes zimu připravovalo v Maroku a už stihlo postoupit před Guingamp do dalšího kola Coupe de France, je z vedoucí trojice dávána nejnižší šance na vítězství.

"PSG by titul neměl uniknout," přiznává Baup. "Všechny čeká tvrdý boj o pohárové pozice. Takový je předpokládaný scénář, který se samozřejmě pokusíme změnit. To je logické uvažování," dodává.

Marseille mělo v závěru podzimu problémy především před vlastními fanoušky, z čehož byl Baup hodně rozladěný a zlepšení v tomto ohledu je jednou z jeho jarních priorit. "Často používám jako příklad utkání v Nancy (vítězství 1:0), kde jsme hráli velmi dobře," přirovnává.

"Musíme se snažit hrát efektivněji a střílet více gólů. Jsme týmem, který má pravidelně vysoké procento držení míče, ale nedáváme dost branek. Na tom je třeba zapracovat," zakončuje kouč.

Sochaux jde do zápasu z osmnácté příčky a jeho jarní cíl je jasný: záchrana, nic jiného se v Montbéliardu nepočítá. Také oni mohou stavět na pohárovém vítězství, konkrétně 1:0 nad Thaonem, které přerušilo šestizápasovou sérii bez triumfu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.25 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
ES Troyes - Olympique Lyon  (sobota 17:00)
Lyon již jarní sezonu zahájil - nicméně nikterak slavně. Sedminásobný francouzský mistr vypadl již v prvním kole Coupe de France s třetiligovým Épinalem a vše se tak pokusí napravit v prvním ligovém kole proti nováčkovi z Troyes.

Olympique Lyon je momentálně ve francouzské nejvyšší soutěži na druhém místě a rád by využil včerejšího zaváhání prvního Paris Saint-Germain proti Ajacciu. Nicméně svěřenci Rémi Gardeho do nového roku nevstoupili podle svých představ, vypadli již v prvním kole Francouzské poháru, který mimochodem obhajovali, a to dokonce s provinčním třetiligovým celkem.

Přesto jde Lyon do dnešního klání s předposledním týmem tabulky v pozici jasného favorita. Troyes totiž v letošní sezoně z devatenácti utkání dokázali pouze dvakrát zvítězit, na nesestupové pozice ztrácejí již nyní šest bodů. Ani jejich postup do dalších fází Coupe de France neproběhl bez pochybností - prvoligový celek si s amatérským Montceau poradil pouze v poměru 1:0.

"Liga a Francouzský pohár jsou něco jiného, Lyon je navíc ještě ke všemu v Evropské lize. Takže určitě budou na dnešní zápas hodně natěšení. Pro nás se toho však moc nemění. Potřebujeme získávat body a vzít tak všechny správné ingredience, aby se nám toho podařilo dosáhnout," filozofoval záložník domácích Mounir Obbadi.

"Samozřejmě, že to bude těžké utkání. Ale my nemáme co ztratit. Tlak bude především na nich," dodal Obbadi, jenž si vzpomněl na poslední klání obou celků. V podzimní části se favorit zápasu radoval z jasného vítězství 4:1. "Není tu žádný recept na vítězství. Je hlavně důležité, abychom vyhráli co nejvíce utkání."

"O to jde. Jinak se začne celá sezona hodně komplikovat. Ale my se nevzdáme do té doby, dokud by náš případný sestup nebyl naprosto jistý," burcoval své spoluhráče a snad i sebe francouzský středopolař.

K pohárovému utkání se pochopitelně vrátil i manažer lyonských Rémi Garde, jenž však raději hledí vpřed. "Tento týden byl poznamenán naším tragickým vypadnutím z Coupe de France, takže teď víme, co musíme udělat. Hráči jsou konfrontováni se svými zodpovědnostmi, stejně jako po celou sezonu," naznačil možné postupy po překvapivém konci v pohárové soutěži.

"Nedostali jsme se do další fáze. Jestli jsem zvedl hlas? Možná. Necítím se tak, že bych měl hráčům či sobě nějak gratulovat. Nebyl jsem šťastný, ale vztek je známku slabosti. Je několik způsobů, jak dostat z mého kádru to nejlepší," sdělil Garde.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Bordeaux se sice po podzimní části usídlilo až na sedmé pozici, v boji o evropské poháry se však nevzdávají. Tým Maria Tresora ztrácí na svého dnešního soupeře - Rennes, které okupuje právě čtvrtou pozici -, pouze tři body.

Tabulka nejvyšší francouzské soutěže je stejně jako v minulých letech pořádně napínavá. Po prvním dějství probíhající sezony se na samé špici tabulky usadily tři celky - na prvním místě Paris Saint-Germain, za kterým se usadila kromě Olympiqueu Lyon i Marseille. Po šestibodové mezeře se na scéně objevuje hned několik celků.

O poslední pozici zajišťující účast v evropských pohárech se utká možná až devět celků, které od sebe dělí pouze šest bodů. Celé skupině zatím vládne čtvrté Rennes, které zatím nejdůsledněji pronásleduje Lorient s Valenciennes, Nice, Lille či právě Bordeaux.

"První tři týmy se oddělily a za nimi se utvořila jakási samostatná menší liga. Týmy jako Valenciennes, Rennes, Nice, Bordeaux a Saint-Étienne jsou v téměř stejné výchozí pozici. Jsou to právě tyto týmy, které musíme porazit, abychom se na konci roku opět kvalifikovali do Evropské ligy," burcoval Tresor.

"Samozřejmě je jednoduché něco takového říct a následně to také splnit. Určitě bych byl nadšený, kdyby se nám podařilo porazit Rennes, což se nám podařilo například v našem mistrovském roce. To jsme zvítězili v poměru 3:2 přestože jsme dohrávali zápas pouze v deseti mužích. To nám pomohlo v celé následující sezoně," vzpomínal trenér Girondins.

"Proč bychom nemohli opakovat historii? Loni jsme prohráli 0:1 po naprosto nezáživném utkání, takže teď víme, že do té touhy po vítězství musíme dát úplně všechno," myslí si Tresor.

Domácím se však opět vrací obránce Jean-Armel Kana-Biyik, a to přestože zmeškal minulý týden všechny tréninky kvůli zranění. "Je to velice těžký soupeř, dokážou ze sebe vydat opravdu všechno. Ale tady jde o čtvrté místo a my uděláme všechno, abychom se na něm udrželi," byl si vědom důležitosti tohoto utkání Kana-Biyik.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - FC Lorient  (sobota 20:00)
Hodně zajímavou podívanou slibuje duel mezi Montpellierem, obhájcem titulu, a velkým překvapením z Lorientu. Jeden z nejmenších klubů v nejvyšší francouzské soutěži totiž z páté příčky pokukuje po umístění zaručující v příští sezóně evropské poháry. MHSC by naopak rád vybředl z nemastného středu tabulky.

Výkony Les Merlus jsou letos jako na houpačce - celek na podzim prohrál třeba doma s Bordeaux 0:4, ve Valenciennes padl dokonce ještě krutěji (1:6!). Jenže závěrečná kola vyšla svěřencům trenéra Christiana Gourcuffa na jedničku. V posledních pěti stihli nasbírat skvělých třináct bodů, což je vyšvihlo v tabulce těsně za čtvrté Rennes.

Gourcuff nebere zápas s Montpellierem na lehkou váhu. Ví totiž, jak důležitý je start do druhé poloviny sezóny po vánočních svátcích a že je potřeba nic nezpackat. "Může určit hned od začátku naši morálku pro následující zápasy," varoval. "Je to opravdu velmi důležité. Montpellier je přitom tým, který loni získal vynikající úspěch."

Domácímu týmu po minulé sezóně hodně zhořkla pachuť z oslav titulu, v tomto ročníku totiž vůbec nestačí. Čelo tabulky po podzimu neatakuje ani přibližně. "Plán zahrnující Ligu mistrů, to je vždy obtížné," omlouval soupeře Gourcuff. "Hráči nebyli zvyklí hrát každé tři dny. My musíme přemýšlet optimisticky, jinak to budeme mít těžké."

Ani Girardova družina si na závěrečná střetnutí z prosince vlastně nemůže stěžovat. Dokázala totiž skolit Ajaccio, Brest i Bastiu, navíc hrála vcelku hezký fotbal. Trochu jí přece jenom nevyšlo poslední utkání z roku 2012, ve kterém venku Lille jasně nestačila (1:4). Obdobně jako Lorient i Montpellier jinak postoupil do osmifinále Coupe de France.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Évian Thonon Gaillard - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Velice důležitý souboj o udržení se dnes odehraje na hřišti Évianu. Jak Stade Brestois, tak i Évian Thonon Gaillard se stále pohybují u samého chvostu nejvyšší francouzské soutěže.

Podzimní vzájemný zápas obou soupeřů se celou dobu vyvíjel lépe pro Évian. Nakonec však všechny body překvapivě shrábl Brest, jemuž vítězství přisoudil svou trefou v nastaveném čase Paul Baysse. Možná i kvůli tomu se Brest nyní pohybuje na o něco lepší pozici než jeho dnešní protivník.

Zatímco Évian je na posledním nesestupovém místě, Brest má na osmnácté Sochaux přeci jen pohodlnější pětibodový náskok. "Žádná pomsta nás nezajímá. Od tohoto utkání se toho odehrálo prostě již příliš mnoho. Soustředíme se na své následující utkání, máme před sebou důležitý měsíc. Musíme doma sbírat body," vykládal Olivier Sorin, kapitán domácího celku.

Zatímco Brest od sestupové bažiny dělí pět bodů, Évian je na tom o něco hůře. Na Sochaux má náskok pouze tří bodů. "V první části soutěže jsme nasbírali devatenáct bodů a zatím to na udržení stačí. Ale nevím, zda nám ke konečnému udržení bude stačit devatenáct bodů i v jarní části."

"Máme před sebou několik utkání proti svým přímým konkurentům a my musíme udělat všechno pro to, abychom z nich vytěžili maximální počet bodů a nechali tak ty týmy za sebou. Ostatní utkání proti silnějším týmům jsou pro nás jakýmsi bonusem," vysvětloval novou politiku Évianu jeho kapitán.

Oba dva týmy za sebou mají nepříliš povedený vstup do Coupe de France. Jak Brest, tak i Évian sice postoupili do dalších bojů, nicméně proti amatérským soupeřům se pořádně nadřeli. Évianu pomohla proti čtvrtoligovému Amiens až branka v samém závěru utkání a následné pokutové kopy.

I Brest se proti amatérům z Luconu nadřel. Nejdříve musel skóre dotahovat a nakonec i on postoupil až po penaltovém rozstřelu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Lille OSC  (sobota 20:00)
Poslední celek tabulky z Nancy, který má na kontě za podzim jen jedno jediné vítězství, před samotným startem druhé poloviny soutěže neřeší jen aktuálně alarmující pozici v Ligue 1, ale také změny v samotném chodu. Klub totiž hledá náhradu za trenéra Jeana Fernandeze, s nímž ukončil spolupráci. Proti Lille tým tak dočasně povede Patrick Gabriel.

S Fernandezem vedení počítalo na poměrně delší dobu, kontrakt měl podepsaný až do roku 2015, jenže po opravdu hodně mizerném půlroku byla zkrátka potřeba změna. Je možná až s podivem, že se tak Nancy nerozhodlo už před Vánoci, ale teprve dva dny před prvním jarním ligovým střetnutím.

Samozřejmě že v tak krátké době se adekvátní náhrada narychlo nenašla. Šéftrenér mládeže Patrick Gabriel, jemuž byla minimálně na utkání s Dogy svěřena nelehká pozice náhradníka, si tak odbude na lavičce velkou premiéru. S prvním mužstvem přitom absolvoval jen jeden trénink. "Důležitý je zápas," snažil se o profesionalitu.

LOSC je pochopitelně v zápase favoritem. A rád by urval šechy tři body, jelikož nynější osmé místo určitě nefiguruje v plánech ambiciózního klubu. "Víme, že je na tom Lille lépe technicky. Očekáváme, že budeme muset hodně běhat," dodával Gabriel. "Mojí prioritou je zmařit mu plány, předvést hezký fotbal a dát našim fanouškům naději."

Situace ASNL je opravdu dost kritická, na záchranu ztrácí osm bodů. Jeho příznivci jen doufají, že vánoční svátky pomohly hráčům co nejvíce si odpočinout a zmobilizovat síly pro dost těžký úkol, a to udržet se v nejvyšší soutěži. Pozitivní zprávou je alespoň postup do další fáze Coupe de France, Drouais venku skolili 5:1.

Hosté rovněž ve Francouzském poháru nezaváhali, do osmifinále prošli přes výhru 3:2 nad Nimes. Podzim v Lille nebyl úplně nejideálnější, takže je potřeba ho co nejrychleji napravit. "Soupeř prohrál jen jednou z posledních sedmi zápasů," připomínal trenér Rudi Garcia. "Bude těžké vyhrát, ale potřebujeme to, když se to nepodařilo v Sochaux ani Remeši."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.20 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Toulouse FC  (pátek 19:00)
První utkání Ligue 1 v roce 2013 nabídne zajímavý souboj týmů, které vstupovaly do sezony s pohárovými ambicemi, ale zatím se potácí ve středu tabulky: ambiciózní Saint-Étienne přivítá na vlastním stadionu Toulouse.

A Les Verts dobře ví, že musí vyhrát; to se jim totiž v lize nepovedlo od 23. listopadu, kdy porazili Valenciennes. Od té doby sesbírali z pěti zápasů pouhé dva body, nevstřelili ani gól (!) a propadli se až na desáté místo tabulky. Dvanácté Toulouse na ně ztrácí jediný bod.

Svěřenci Christophe Galtiera se nicméně mohou opřít o své vůbec první ostré utkání v novém kalendářním roce, v němž vyhráli 3:2 v Caen a postoupili tak do dalšího kola Coupe de France. Byl u toho také záložník Jonathan Brison, který je pevně odhodlán pomoci týmu vrátit se zpět na vítěznou šňůru.

"Na první utkání v Toulouse jsme nezapomněli," připomíná porážku 2:1, a dodává: "Byl to náš nejhorší podzimní zápas vůbec. Teď musíme vyhrát, abychom se dostali zpět do pohody. Je to velmi důležité střetnutí, a my jsme na něj připravení."

Brison samozřejmě oceňuje důležitost výhry nad Caen: "Začít nový rok tímto způsobem je dobré pro naše sebevědomí, zmírňuje to frustraci z konce roku 2012."

Toulouse je na tom podobně: také Les Violets v poháru uspěli, když porazili druholigové Boulogne na jeho hřišti 1:0 díky brance Emmanuela Riviéreho z 59. minuty. Saint-Étienne se sice v poslední době střelecky nedařilo, ale obránce Steeve Yago přesto varuje před ofenzivní silou soupeře.

"Je to tým, který má v útoku obrovský potenciál," tvrdí mladý stoper, který by měl v nepřítomnosti Aymena Abdennoura, reprezentujícího Tunisko na africkém Poháru národu, zaujmout místo uprostřed toulouské obrany. "Jsou kvalitní také v defenzivě. Může to být zajímavý zápas. Na podzim byli překvapení naší ofenzivní hrou, což se nyní pokusíme zopakovat," uzavírá.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - AC Ajaccio  (pátek 21:00)
Asi největší favorit na zisk celkového prvenství a podzimní mistr z PSG vstoupí do druhé části sezóny zápasem proti čtrnáctému Ajacciu. V sestavě bude moci přivítat novou zimní posilu Lucase Mouru a ten samozřejmě bude chtít přispět k povinným třem bodům co největším dílem, pokud nastoupí. Se soupeřem by domácí neměli mít problémy.

Rozdíl mezi oběma kluby je patrný už při pohledu na tabulku. Zatímco Ancelottiho družina hodlá udržet současnou vedoucí pozici, hosty čeká tuhý boj o záchranu. Aktuálně na tom nejsou úplně nejhůře, na sestupové pásmo mají náskok pěti bodů. Ale i přesto spíše nebudou mít v Parku princů co ztratit.

Blížící se Africký pohár národů sebral oběma týmům rovněž pár hráčů, rozhodně však více dopadl právě na Ajaccio. Zatímco italský stratég se bude moci obejít pouze bez Sissoka a Tiéného, hosté díky tomuto turnaji přišli o reprezentujícího Medjaniho, Mostefu, Diawaru, Diarru i Belghazouaniho. Chybět navíc budou i zranění Oberhauser s Fatym.

Pro Ajaccio jsou ztráty citelnější, přece jenom nemá k dispozici tak široký a kvalitní kádr jako třeba PSG. "Bude to zvláštní zápas. Musíme PSG co nejlépe bránit, co nejvíce mu pošramotit tempo," uvedl kouč Albert Emon. "Také máme dobré vlastnosti. A fotbal je někdy záludný, že může přinášet překvapení. Vydáme se ze všech sil."

Pařížané by určitě rádi zvítězili podobně jako loňskou sezónu, kdy se Ajaccio muselo před svým sokem sklonit a prohrálo 1:4. Obě mužstva již jinak absolvovala své první ostré zápasy v Novém roce v rámci Coupe de France - a zatímco PSG po lítém boji nakonec postoupilo přes Arras, Emonovi hoši na penalty nečekaně podlehli Rouenu.

Domácí před kratičkou zimní pauzou chytili obzvláště skvělou formu a především díky čtyřem výhrám v řadě se dokázali vyhoupnout na samotné čelo. V klubu se jinak horoucně jedná o odchodech a příchodech nových hráčů - definitivně ho už opustil útočník Hoarau, pryč má jít třeba Nené (aktuálně zraněný) nebo Lugano.

Těžko říci, zda-li od úvodních minut nastoupí Lucas, jenž ještě ani do pohárového střetnutí nezasáhl. Ancelotti přiznává, že si na nové prostředí tak trochu ještě zvyká. "Fyzicky i technicky je na tom v pořádku," říkal. "Po taktické stránce se stále učí, ale zlepší se tréninkem. Nemá ani problém s komunikací, integruje se rychle," věří.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain19115336:1238
2.Olympique Lyon19115333:1738
3.Olympique Marseille19122524:2038
4.Stade Rennes19102729:2432
5.FC Lorient1987432:2931
6.Valenciennes FC1985631:2429
7.Girondins Bordeaux19611221:1429
8.Lille OSC1978424:1829
9.OGC Nice1978426:2629
10.AS Saint-Étienne1976624:1427
11.Montpellier HSC1975729:2426
12.Toulouse FC1975725:2026
13.SC Bastia1964926:4122
14.AC Ajaccio1956821:2921
15.Stade Brestois19631020:2821
16.Stade Reims1947816:2019
17.Évian Thonon Gaillard19541022:3219
18.FC Sochaux19441117:2916
19.ES Troyes19271020:3713
20.AS Nancy-Lorraine19181015:3311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
kiwwi

ma PSG nejakych odidencov na africky pohar, ktori su dolezitymi hracmi?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatímco italský stratég se bude moci obejít pouze bez Sissoka a Tiéného, hosté díky tomuto turnaji přišli o reprezentujícího Medjaniho, Mostefu, Diawaru, Diarru i Belghazouaniho. Chybět navíc budou i zranění Oberhauser s Fatym.

Reagovat
kiwwi

njn, clanky na EF ktore nikto necita

dik

Reagovat
mayday

ty seš tupan prostě, to už se nedá jinak komentovat

Reagovat
Godwinson

Zrovna s tímhle má pravdu. Kromě těch domingovo shrnutí už tu taky přečtu máloco

Reagovat
Langi

no tim se radši nechlub

Reagovat
Godwinson

Pozor, pozor, tvé příspěvky zatím ještě čtu

Reagovat
Langi

hlavně moje přestupové hot news nejdou nechat bez povšimnutí

Reagovat
Godwinson

S tím souhlasím, tím spíše, když jsem od tebe žádný news v lednu zatím nečetl

Reagovat
Langi

pod první částí sem psal o N'Sakalovi ale zas něco přidám...třeba až pude Umtiti do ty Barcelony

Reagovat
Godwinson

N'Sakala by byl bombovej. I když to měl být Monzón taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli přijde N'Sakala, tak nebude problém sestavit pouze černou jedenáctku

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

To by byla dost slaboučká sestava, když u vás to jediný kvalitní je bílý

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mvuemba<->Gonalons, Fofana<->Malbranque hrálo by se 4-2-2-2 a holt by se protivník musel přestřílet

Reagovat
smazaný uživatel

a na stoperech umtiti a kone, to uz tady jedno bylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát Remyho bychom museli naplácat Nutellou.

Reagovat
smazaný uživatel

prijde edel...

Reagovat
.13

Niggas in Gerland

Reagovat
Langi

no četl jsem dneska vyjádření na toho Monzóna a psalo se něco ve smyslu že Gardeho moc nepřesvědčil a chtěl hrát víc, tak mu umožnili hostování

Reagovat
.13

Dneska povinna vyhra

inak nevie sa ako dopadol ten Ibra, ci sa to "ututlalo"?

Reagovat
smazaný uživatel

Ututlalo. Taky jsme se na to vyzvraceli pod Aubameyangem

Reagovat
smazaný uživatel

jezis, to je sileny, jak je cela Ligue 1 v cele s vedenim ligy z ibry podelana

Reagovat
.13

je tu jeden mgea hviezdny hrac a asi sa boja, ze tahak ligy sa urazi alebo nedaj boze odide

Reagovat
smazaný uživatel

ja treba souhlasim s tim, ze hvezdy ligy se musi chranit, jako napr. v PD se na messiho nebo ronalda piska skoro vse, coz chapu, protoze na ne proste je hodne zakroku a nechteji to obrancum ulehcovat, ale aby si typek slapal na hlavy protihracum beztrestne, to je humus

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Desailly vzývám tě povstaň z fotbalového důchodu a ukaž Ibradebilovičovi co je to skutečná tvrdost ať z něj lítá peří

Reagovat
didosh

Aubameyang

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pod Fernandezem.

Reagovat
.13

kuknem vyvraciam sa tiez, toto mu prejst nemalo mal aspon 3-4 dostat.

btw. som inak dnes zvedavy na Lucasa ak nastupi

Reagovat
smazaný uživatel

Paríž dnes zrejme vyhrá aj keď by som nemal nič proti jeho zkopnutiu ASSE s Toulouse bude zrejme tesný zápas inak nieje Gonalons primladý na kapitána Lyonu ??? má len 23 a minimum skúseností v národnom tíme

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím Gonalonsem je sice pravda, ale je to odchovanec, základní kámen zálohy, hraje téměř každý zápas, takže kapitánem je zcela poprávu.

Reagovat
smazaný uživatel

ďíky za odpoveď len preto som sa pýtal lebo v takom mladom veku ešte hráči nezvyknú byť kapitánmi svojich tímov

Reagovat
smazaný uživatel

Sakho byl třeba kapitánem už ve 20.

Reagovat
smazaný uživatel

poprve dokonce v 17, historicky nejmladsi kapitan v ramci L1

Reagovat
smazaný uživatel

v 17 ??? tak to už je iný extrém a keď si zoberieme že PSG nie je žiadny malý klub aj keď pred cca. 5-6 rokmi keď tam prvý raz kapitánoval nebol PSG na takej úrovni ako dnes

Reagovat
.13

a taktiez moj najoblubenejsi hrac u nas

ten chlapec si to v 17 daval L1 s dost prehladom, preto nemoze odist( a mal mat aj kapitansku!)

Reagovat
smazaný uživatel

hamsik?

Reagovat
Langi

Ajaccio se kousne 1-1

Reagovat
DieFohlenBMG

ibrahimovic 1.gol a Psg 4:0 kurz 15

Reagovat
DieFohlenBMG

as - toulose 1-2 branky

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
.13

Reagovat
Langi

OT: Le groupe de l'OL

Vercoutre, Lopes - Bisevac, Dabo, Ferri, Fofana, Lovren, Réveillère, Umtiti - Ghezzal, Gonalons, Gourcuff, Bastos, Malbranque, Mvuemba - Lisandro, Lacazette, Gomis

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně Gourcuff

Reagovat
Langi

aspon Gourcuff

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší klub ve Francii

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že někdo Ibradebilovičovi někdo (ne)chtěně pořádně nakopne květák.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej zákrok od Thiaga Jasná červená

Reagovat
smazaný uživatel

Motta PSG

Reagovat
Godwinson

Když jeden zmrd nemůže, tak druhý, doufejme Ajacciu, pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Ochoa ty voe

Reagovat
Godwinson

Silva zraněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

ano asi spatne doslapnul

Reagovat
Godwinson

Hurá

Reagovat
vlastik

Můžu vědět, co máš proti Silvovi, že máš radost z jeho zranění?

Reagovat
Godwinson

V podstatě nic, je mi volný, ale oceňuji, že Boží mlýny melou.

Reagovat
.13

aj ked hrá Sakho

Reagovat
smazaný uživatel

Ochoa sudí a PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ten kurz na Lyon je stále dobrý.

Reagovat
juninho8

tak a teraz vyuzit zavahanie PSG a ist znovu do cela a zostat tam

Reagovat
Langi

Gomis je sestřelí

Reagovat
juninho8

a potom sa spakuje

Reagovat
smazaný uživatel

hatrick na rozlúčku

Reagovat
Godwinson

Letos je to s tou marodkou v Montpellieru taky docela blbý. Doufám, že šanci dnes dostane Distefano, Dabo by ve středu taky neměl chybět. Bez Belhandy čekám destrukci Lorientu 1:0

Reagovat
Godwinson

Redknapp bude dnes v Rennes, M'Vila souhlasil s přesunem a mělo by zbývat jen najít shodu mezi kluby, QPR dalo 9, chtějí 12.

Reagovat
smazaný uživatel

Co bude proboha dělat v QPR?

Reagovat
Godwinson

To taky moc nechápu, ale jeho osud mi je tak nějak ukradený :)

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale když si vzpomenu, že loni za něj chtěli 20...ten to dopracoval

Reagovat
juninho8

toto sa stava casto....aspon sa mi zda ze ked sa o niekom zacne spekulovat a on zacne spekulovat nad tym kde prestupi a zaujima sa o to vaic ako o futbal tak to uz neni on

Reagovat
Godwinson

Já už vidím, jak se budou natahovat a skončí to tak, že Rennes bude chtít 11 a QPR jim to nedá, to by byla krásná ironie. Ale ne, QPR s tím, jak to u nich vypadá, do toho asi půjdou, byli by hloupí.

Reagovat
smazaný uživatel

parťaka Mbiovi

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon: Vercoutre - Réveillère, Bisevac, Lovren, Umtiti - Ghezzal, Gonalons, Malbranque - Bastos, Gomis, Lisandro.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

no...obrana na jedničku...na zálohu sem zvědav

Reagovat
smazaný uživatel

len aby to nebolo posrane 4-4-2 s krajami Ghezzal a Bastos

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal na AM pravdepodobne,,, ale tusim ze tam hrával v juniorke

Reagovat
smazaný uživatel

Maxime

Reagovat
smazaný uživatel

Maxime Kapitán

Reagovat
smazaný uživatel

Vercoutre

Reagovat
smazaný uživatel

Rémy

Reagovat
smazaný uživatel

jak se zdálo, že odchod Llorise bude oslabení, tak to vůbec není pravda a Rémy chytá stejně dobře. Neskutečné, co vytáhne za zákroky...

Reagovat
Langi

no...já si pustim druhej poločas, když už sem se doučil

Reagovat
smazaný uživatel

Já kvůli debilnímu UPC neuvidím nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

od kedy sme dali gol,,, tak sme hrali na pixu.......a Nivet to tam trafil...paradne

Reagovat
Langi

twl to si děláte prdel...

Reagovat
Langi

kurňa to chce góla

Reagovat
Godwinson

Souhlas, Troyes

Reagovat
Langi

twl on stahuje Gomise...to chce bránit remízu nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

ved nic nehral, mal jednu aj tu pobabral...dnes neviditelny...

Reagovat
smazaný uživatel

*sancu

Reagovat
Langi

jenže ono proti té obraně to je taky hrozně na hovno...když bráněj v sedmi

Reagovat
smazaný uživatel

ani velmi nie....prvy polcas bolo Troyes jasne lepsie, a mali sme stastie ze sme neprehravali 3:1

Reagovat
Langi

já první neviděl...ale ted od poločasu je většinou v jejich vápně okolo sedmi modrejch dresů

Reagovat
smazaný uživatel

Co mi dovolilo UPC, tak souhlas, Rémy neskutečný

Reagovat
Langi

Troyes se dostává do šancí maximálně z protiútoků...tohle musíme dát

Reagovat
Langi

no Mvuemba nám to rozhodne...nevim proč tam nedal Gourcuffa když už je ok...on bude hrát tohle Barcelonský 4-6-0 a budem do nich 20 minut bušit a nakonec dostanem v poslední minutě góla

Reagovat
smazaný uživatel

ty rozhodcovia,,,Fofana sa zrazi s obrancom Troyes a ten odpadne a sudi hned piska faul..dopc..

Reagovat
smazaný uživatel

Abidááááááááááááál

Reagovat
Langi

jooooo

Reagovat
Langi

Hrdina vždycky sem mu věřil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

to nase prave Lyonske...: dáme gol a zacneme branit...

Reagovat
smazaný uživatel

To ale dělá většina týmů.

Reagovat
Godwinson

Montpellier nikdy. Pořád útočí, dokud soupeř neotočí.

Reagovat
Godwinson

.. a až pak to dobrání.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klasická taktika je totiž moc mainstream

Reagovat
smazaný uživatel

to hrame hlavne mi...v 10minute sme dali gol a prestali sme hrat..stiahli sme sa a teraz to iste...

Reagovat
Langi

tak těch 10 minut už snad vydržíme...at hrajou oni a dostanou z protiútoku od nás...

Reagovat
smazaný uživatel

ci boha ten sudi je kkt...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jak se Lacombe s Aulasem zatvářili, když tam Bastos ležel na zemi

Reagovat
smazaný uživatel

V suchym triku

Reagovat
Langi

líp nám novej rok ani začit nemoh ještě Marseille at plichtí, Sochaux potřebuje body

Reagovat
Chazy

OT: http://www.eurofotbal.cz/clanky/fronta-na-heskeyho-64148/?nocount=1

Jestli jsou tu nějací NFL fanoušci, co maj plán dneska koukat na PO, tak u tohodle článku se bude zdržovat zdejší komunita

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele